64 thoughts on “muistoja – memories

 1. Hei Survister! 🙂 Minä kirjoitan uuteen kenttään tämän kommentin, niin sain vaihdettua noihin tietoihin oikean nimeni tilalle sen nikkinimeni, vaikka onhan silläkin nimellä kulkevia naisia satamäärin täällä Pohjanmaallakin… no ainakin sinä nyt tiedät satavarmasti, että minä olen juuri se sama ihminen. Kirjoitin sinulle jo sinne toisaallekin viestiä ja valittelin hitauttani viestijänä, mutta taisinpa olla tänään päinvastoin liiankin hätäinen ;).

  Toivottavasti virtuaalikakkukahvit maistuivat :)? Mukava, kun tännekin voi linkittää kuvia ja varmaan musiikkiakin.
  Noista piirroskuvistasi mulla olisi paljon kommentoitavaa, mutta mietin vielä, että miten osaisin sanoa kaikkea mahdollisimman lyhyesti, ettei tulisi “maratonviestejä”. Muistan sen, miten nuorena kirjoitin joskus kymmenenkin kirjepaperiarkkia sisältäviä kirjeitä kavereille… eli mulla on vaikeuksia ilmaista itseäni lyhyesti ja “ytimekkäästi”.

  Kivaa keskiviikkoillan jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu Marlene

  Like

 2. hei, minulla taasen toi lyhennys srvstr, se johtuu siitä srvstrblogista ;), mitenhän saisin nimen vaihdettua vai ainako käyn sen muokkamassa survisteriksi.

  minäkään en ny oikein osaa aatella miten noit mummokuvia tääll uudess paikass alkais purkamaan. kyll tää oli aika dramaattinen siirto ett kaik men ku googletilin poistin ja siin meni samall bloginikin, jota siis alkoi takkunettiläiset vauvalaiset ja mitävittulaiset seuraamaan kiitos yhden sanonko minkä mutt josko tääkin ajan oloon vaan muuttuu voitoksi.

  Like

 3. Torstain tervehdys, Survister! 🙂 Minä en ole mikään oikea psykologian ammattilainen, niinku tiedätkin, mutta tahtoisin kuitenkin käydä noista piirroskuvistasi jokaista erikseen läpi täällä sinun sinun kanssasi, mutta vain niillä ehdoilla, joita sinä itse haluat ja sallit.

  Tuo ensimmäinen kuva kertoo siis ajasta, jolloin olit alkamassa kehittymään pojasta mieheksi. Sillehän ei voinut mitään, jos mummollasi oli pervoja taipumuksia kytätä saunan ikkunasta alastomien lapsenlastensa intiimejä paikkoja (ilm. hän katseli veljiäsikin?), mutta olisi sitten jumalauta pitänyt suunsa kiinni! Lapsihan on murrosiässä niin hämmentynyt ja stressaantunut jo omissa ajatuksissaankin kehossaan alkavista muutoksista…

  Minäkin muistan sen, miten hämilläni olin itsekin niistä muutoksista ja miten nololta minusta tuntui jopa se, kun naapurin “tappelukaverini” Kari (se ensirakkauteni) oli mennyt sanomaan vanhemmilleen, että “naapurin L:lla on sitten isot tissit!” Hänen äitinsä kertoi sen seuraavana päivänä nauraen mun äidilleni. Kyllä se hävetti, kun olin silloin vasta jotain 10-11 -vuotias. En ollut varsinaisesti lihava, mutta kuitenkin vähän pullukka ja laihemmat tyttökaverini kehittyivät paljon myöhemmin.

  Olettaisin, että tuon kuvan sisältö kertoo vielä suht lievästä ahdistelusta noihin myöhemmistä ajoista kertoviin kuviin verrattuna. Niissä on jo niin rankkoja asioita ja mielessäni on niistä niin paljon analysoitavaa, että mietin, voinko niistä tänne edes kommentoida kaikkia päätelmiäni. Noin yleisesti sanottuna se mummosi iljettävä käytös ja puheet tekivät järkyttävän suurta vahinkoa sinun tunne-elämällesi. Eikä sekään ollut varmasti hääviä kuunneltavaa, kun hän huoritteli äitiäsi ja silläkin oli luultavasti vaikutusta ajatuksiisi ja mielikuviisi miehen ja naisen välisestä parisuhteesta.
  Tämän verran uskalsin tässä viestissä ilmaista ajatuksiani ja mielipiteitäni sekä olettamuksiani.
  Sinä itse saat päättää, että kuinka “syviin vesiin” haluat uida/olet valmis tämän netin “kalanaisen” kanssa näissä pohdinnoissa.

  Hyvää päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 4. Anna mulle anteeksi Survister, jos menin jo liian pitkälle tuossa päivällisessä viestissäni!
  En tiedä, että onko tämä netti sittenkään oikea paikka käydä keskusteluja noin arkaluontoisista asioista, joita sinä olet kokenut lapsena ja nuorena…

  -Lulu Marlene-

  Like

  1. hei lulu, tulin just tänne blogiin suunnittelemaan survisterin hautajaisst -postausta (rip survister 21.11.2011-04.02.2016) kun huomasin viestisi.. hmmm.. nyt se meni siihen ett alan keksimään tälle postaukselle otsikkoa.. 🙂

   Like

  2. lulu, no juu tää on paljon intiimimpää lapsuusmuistojen purkamista kuin iltalehden keskustelufoorumilla. katotaan ny aikansa, nyt kun mä poistin survisterblogspotin niin heräs mulla aatos että kokoan tähän näitä sepustuksia aikani ja sitt rippaan survisterin. mä aika impulsiivisesti poistin sen blogin enkä oikein ny ittekään tiedä onks täss mitään järkee täyttää tätä blogia kaikenmaailman luontokuvillani, jollloin se tärkein sanoma(mitä survster vuodatti iltalehden keskustelufoorumilla) hukkuu postausten sekaan.

   Like

 5. Hei Survister! Halusin tulla vielä näin puolenyön jälkeen sanomaan sinulle, että sinä olet tänä päivänä arvokas ja ainutlaatuinen ihminen juuri niillä tunteilla, mitä sinulla nyt on. Minä tykkään sinusta, ystäväni, ihan sellaisena kuin olet…

  Hyvää yötä ja kauniita unia sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. hei, tunteeni ny heittelee aika lailla kun minä ihan tyhjästä alan tätä blogia väsätä, tää alku on sellaista mitä ‘minä iltalehden keskustelufoorumilla tein’ -muisteloa. Toisaalta aattelen ny ett mitä niill on tänään mitään merkitystä mitä ite taikka joku on netiss puol vuotta sitte kirjoittanut, ny oon jo täysin siirtänyt syrjään mielestäin mitä siin torikahvilan ‘dagen efter -kupla puhkesi’ -ketjuss kirjoittelin. ainoo mikä sielt jäi mieleen oli se hellehin uhkaus ett “jos vielä blogeillas leikit, tuhoan sinut”. siin kulminoitui kaikki iltalehden keskustelijoiden aggressiot minua kohtaan esmes ny joltain sen foorumin nikin taholta joka oli vuosia yrittänyt vaientaa minut ilfoorumillla, koska on naiset ja heidän tunteensa. hah, se on valitettavaa ettei toi nikki saanut nujerrettua minua ilfoorumilla. Sanojahan sitä Miltä sinusta tuntuu tänään -ketjuun taholtani ilmestyi kasapäin ja se ketju sai viimeisen elinvuotensa aikana 100 000 lukukertaa. En tiedä löytyykö se ketju tänään netistä mutta ainakin se uskispalstan miltä sinusta tuntuu tänään? -ketju löytyy. Nyt kun mä tääll aloitin niin tää minun nettiosaaminen paljastui taas kun minä osin voinut kahdell blogill pelata jo kaks kuukautta ja siirtää sen survister.blogspotin matskun tänne kaikkinen sisältöineen, kun muistathan sinä mitä sinä tänne wordpressiin kommentoitkin joulukuussa.

   Like

 6. Hyvää Runeberginpäivää, Survister! Sehän se on meillä erityisherkillä ihmisillä muutenkin, että ne tunteet heittelee… mullakin on hyvin harvoin kovin tasainen päivä. “Osaan” kuin tyhjästä keksin jonkun huolestumisen aiheenkin lähes jokaisena päivänä. Siitä asiasta mulla olisi ihan “päättömiä” esimerkkejä kerrottavana täältä realityelämästäni.

  Vielä palaisin siihen eiliseen. Tiedätkö, että mulle iski illansuussa kauhea katumus, kun ihan hätkähtäen tajusin sen, että enhän minä eikä kukaan muukaan ulkopuolinen voi noin vain alkaa analysoimaan ja laukomaan kommenttejaan niistä sinun piirroskuvistasi. Emmehän me tiedä sinun elämästäsi kaikkea ja nuo kuvathan ovat vain osa kokonaisuutta.
  Mutta minulla on kanttia myöntää mokani ja teinkin yöllä sellaisen päätöksen, että tästä lähtien keskityn ihmissuhteissani entistä enemmän siihen, minkä kaikkein parhaiten osaan, eli kuunteluun..

  No se tietty ylh… niinku se toinenkin voidaan jättää omaan arvoonsa, sielläpähän torikahvilassa heilukoot! Luen kyllä heidän viestinsä siellä, mutta suurta ärtymystä tuntien.
  Olisipa mukava, jos se sinun ketjusi löytyisi netistä, kun minäkin kirjoitin siihen satoja viestejä viime vuonna. Miten minä muistelen, että se lukijamäärä oli viime vuonna jopa 200 000… mutta sinä itse tiedät sen parhaiten. Muistan kyllä, mitä kirjoitin tänne joulukuussa ja aika monia biisejäkin linkitin.

  Saapa nähdä, miten se linkitys nyt onnistuu, kun meinaan tarjota täällä Runebergin torttukahvit 🙂


  http://tub.tubgit.com/reimg/resize-img.php?src=http://photos.up-wallpaper.com/images249/sgw3jyuc2sl.jpg&h=450&w=728

  Mukavia kahvihetkiä ja päivänjatkoakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 7. Hyvää Runeberginpäivää, Survister! 🙂 Onko sinullakin se “request time out” toiminto täällä, kun kirjoitin äsken pitkän viestin ja se taisi kadota bittiavaruuteen, kun niin kauan sitä kirjoitin. Hain googlesta aika kauan linkityskuvia…
  Vai tuliko siitä liian pitkä viesti aika suurine kuvineen? Kyselee Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu, saattaapa ollakin request time täälläkin, saatoit laittaa liikaa matskuakin kommenttiin. tää vastauskin viivähti seuraavan vuorokauden puolelle kun illalla ei ollut aikaa blogissakäyntiin. kannattaa siirtää luonnosteksti työpöydälle jos huomaa ett viestinkirjoitus pitkittyy. minä tääll mietin mitä mä nyt elämälläin teen, ilfoorumi ja blogspot vei minut täysin mukanaan, syrjäydyin siin kuvioss yhäö pahemmin ja ny tuntuu ett monta vuotta elämästäin meni hukkaan, siiin oli kolme vanhempaa naista (yläkerran muija ‘nyt sinä pikkupoika tulit väärille ihmisille vittuilemaan’, ‘terroristi’ lausahduksineentaloyhtiökokokouksessa, kotipalveluohjaaja ‘se on valitettavaa muttta mitäs miehet tekevät?’ ja sitt viimeisimpänä taloyhtiön hallituksen nainen jolle minun olis pitänyt vaan olla jeesjeesmies) ympärilläin jotka kaiveli esiin noi lapsuusmuistot ja ne räjähti sitten vuodatukseksi ilfoorumilla kun ei niille muuta purkamisväylää ollut. nyt kun ilfoorumi ja blogi on mennyttä on kuin taas alkais jotain rauniota kasaan koota. Ja tään raunion kokoonkasaamisen ydin on naisten aggressiissuuden pohdinnassa, nyt siitä on vaan kuorittu ilfoorumilla mukaantullut persujytkytyksen arvostelu, jolla sain vihamiehiä ilfoorumilla kasapäin. nyt kun perussuomalaiset påudonneet takiaispuolueeksi, puolueen toiminnan seuraaminen taholtani lopahtanut lähes nollaan, ett se siitä huhtasaaren vakinamonologistakin. Eilen mulla oli aggressiivisia naistuntemuksia kun suuni taas avasin miesseurassa, toivotttavasti se yks naapurintätikin osaa vastaisuudessa hiljaa olla. Minä täss huomasin ett netissäkin selkäni takana juonitaan, ne kommentit siell muiden medioiden keskusteluiss.

   Like

 8. Hyvää lauantaita, Survister! 🙂 Kiitos viesteistäsi!
  Onpa hyvä, kun se kadonnut viestikin löytyi, kun mun mielestäni siinä oli niin tärkeitä asioita ja ajatuksiani. Olivatko kuvat linkittyneet? Jos olivat, niin sait sitten kahdet virtuaaliset Runebergintorttukahvit ;). Toiset on siellä “Tolkun ihminen” -osiolla. Minä perso söin eilen kolme oikeaakin Runebergin torttua. Ei mun dieetti ota oikein onnistuakseen, kun en sen pitkäkestoisen flunssan vuoksi voinut tammikuussa syömistäkään vähentää. Tänään mietin jo osapaastoakin…

  En sanoisi noinkaan, että ne vuotesi il-foorumilla olisivat olleet hukkaanheitettyä aikaa, koska siellähän sinä sait purkaa niitä mieltäsi painavia asioita – “siivota” mielesi “varastohuoneita”.
  – Muuten, joku väläytti torikahvilassa yhtenä päivänä, että se foorumi voidaan palauttaa… mutta ehkä ei kuitenkaan täysin samanlaisena kuin se oli aikaisemmin –
  Onhan sinulla siellä “live-elämässäsi” hyviä ystäviä, jotka osaavat tietenkin parhaiten kuunnella ja neuvoakin sinua, mutta onhan se niinkin, että joskus on hyvä purkaa asioitaan niinku “kasvottomanakin” ventovieraille ihmisille, vaikkapa täällä netissä.
  Missä medioissa sinun selkäsi takana juonitaan tällä hetkellä? Mietin sitäkin, että sen ihmisen -kuka sinua vainoaa?- elämään on tullut nyt iso “aukko”, kun sinä suljit sen kaikille näkyvien kommenttien blogisi… kyllä hän on varmaan nyt harmistunut ;).

  Mukavaa päivänjatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei, nyt kun enemmän mulla tietoo, ni se kommenttis meni moderointiin, kun WordPress lähetti seuraavanlaista sähköpostia: Turvallisuussyistä kuvia ei voi näyttää, hyväksy/hylkää, elikkäs perimmäinen syy oli se että wordpress alkoi epäillä kuvalinkkauksesi sisältöä. luin kyllä kommenttisi mutta epäröin nyt julkaisuhyväksynnän kanssa.

   Like

 9. No niitten kuvalinkitysten kanssa oli usein spekulaatioita Iltikselläkin, kun monet, esim. se ope-Sateenkaari, huomauttivat, ettei kaikkia kuvia saa tai voi foorumille kopsata ja linkittää.
  Mutta se on pääasia, että sinä sait sen viestini asioineen luettavaksesi 🙂

  -Lulu-

  Like

 10. Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from
  this website, and your views are fastidious in support of new viewers.

  Like

 11. excellent issues altogether, you just gained a new reader.
  What would you recommend about your post that you
  made a few days in the past? Any certain?

  Like

 12. Wonderful web site. A lot of useful info here. I’m
  sending it to several pals ans additionally sharing in delicious.

  And obviously, thank you in your effort!

  Like

 13. Hola! I’ve been reading your website for a while now and finally got the courage to go
  ahead and give you a shout out from Atascocita
  Tx! Just wanted to mention keep up the great work!

  Like

 14. We’re a bunch of volunteers and starting a new scheme
  in our community. Your web site offered us with valuable info to
  work on. You have performed an impressive task
  and our entire neighborhood might be grateful to you.

  Like

 15. Nice weblog here! Additionally your web site rather a lot up very fast!
  What host are you using? Can I am getting your affiliate link for your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Like

 16. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too
  great. I really like what you’ve acquired here, certainly like
  what you are stating and the way in which you
  say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific web site.

  Like

 17. I was curious if you ever considered changing the page layout of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the
  way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

  Like

 18. Hi! Someone in my Facebook group shared this website
  with us so I came to check it out. I’m definitely
  enjoying the information. I’m book-marking and will
  be tweeting this to my followers! Outstanding blog and fantastic design and style.

  Like

 19. Amazing! This blog looks just like my old one!
  It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great
  choice of colors!

  Like

 20. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He was totally right. This post actually made my day.
  You can not believe simply how much time I had
  spent for this information! Thanks!

  Like

 21. Hi there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly digg
  it and personally recommend to my friends. I’m confident they will be benefited from this web site.

  Like

 22. I was pretty pleased to discover this great site.
  I wanted to thank you for ones time for this
  particularly wonderful read!! I definitely loved every bit of
  it and i also have you saved as a favorite to look at
  new things in your blog.

  Like

 23. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos
  to your site when you could be giving us something informative to read?

  Like

 24. Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from.
  Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll
  just book mark this web site.

  Like

 25. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty
  foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

  Like

 26. Great site. A lot of helpful info here. I am sending it to some pals ans also sharing in delicious.
  And certainly, thanks in your effort!

  Like

 27. Have you ever thought about including a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is valuable and
  all. However just imagine if you added some great pictures
  or video clips to give your posts more, “pop”! Your content
  is excellent but with pics and clips, this blog could undeniably be
  one of the greatest in its niche. Great blog!

  Like

 28. Heya outstanding website! Does running a blog like this require a
  massive amount work? I have absolutely no expertise in coding however
  I was hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any ideas
  or tips for new blog owners please share.
  I know this is off subject however I just wanted to ask.
  Thanks!

  Like

 29. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

  Like

 30. Somebody necessarily assist to make critically articles I would state.
  That is the very first time I frequented your website page and so far?
  I surprised with the analysis you made to create this actual post incredible.
  Wonderful activity!

  Like

 31. Good day very cool site!! Man .. Excellent .. Superb ..
  I’ll bookmark your site and take the feeds also? I am happy to search out a
  lot of useful info here within the submit, we want
  develop extra techniques in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

  Like

 32. I have learn several excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
  I surprise how much effort you put to create
  this sort of great informative web site.

  Like

 33. Hello it’s me, I am also visiting this web site on a regular basis,
  this site is truly pleasant and the users are in fact sharing good thoughts.

  Like

 34. When someone writes an post he/she maintains the idea of a user in his/her
  mind that how a user can understand it. So that’s why this piece of writing is great.

  Thanks!

  Like

 35. Hey very cool site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your website
  and take the feeds additionally? I am happy to find so many helpful info here within the post,
  we want develop extra techniques on this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

  Like

 36. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I
  have found It absolutely helpful and it has aided me out loads.
  I’m hoping to give a contribution & help other users like its helped me.

  Good job.

  Like

Comments are closed.