5 thoughts on “Kaltoin kohdellun vanhuksen diakoniapu

 1. Hei! Aikalailla samantasoisia oppilaita me ollaan nÀköjÀÀn oltu keski- tai oppikoulussa, niinkuin sitÀ opinahjoa silloin sanottiin. Mullakin on samannÀköinen todistus jossakin piirongin laatikon perÀllÀ, muistaakseni se oli vÀriltÀÀn keltainen. KielissÀ olin tosiaan 8:n tasoa, matikka vaihteli 7 ja 8 vÀlillÀ opettajista riippuen. Musiikissa ja ÀidinkielessÀ oli numerot aina 9, samoin kÀsitöissÀ. Liikunnassa, no jaa, taisi olla useimmiten 7 ;).
  Tuon todistuksessasi olevan vitosen tarinan oletkin kertonut il-foorumilla… mummosi vaikutti siihenkin?!

  Uskovaiset naiset. No joo, se meijĂ€n ex-naapurinmuija oli juuri sellainen ja vielĂ€pĂ€ “huippu-uskis”!
  On tÀssÀkin seurakunnassa kyllÀ edelleenkin muitakin sellaisia akkoja, jos ukkojakin, ettÀ se tuomioita heristelevÀ etusormi on hyvin herkÀsti pystyssÀ. MinkÀÀnlaista erilaisuutta ei hyvÀksytÀ jne.
  KÀvin monta vuotta laulamassa yhdessÀ seurakuntamme kuorossa, mutta en ole kÀynyt enÀÀ pitkÀÀn aikaan. Olisin halunnut laulaa sooloja, mutta sehÀn ei tietenkÀÀn muutamille kateellisille muijille passannut.
  He hyvĂ€ksyivĂ€t jotenkuten soololaulajaksi vain erÀÀn kaupunkimme valtuustossakin ja kirkkoneuvostossa istuvan, hyvĂ€stĂ€ virasta elĂ€kkeellĂ€ olevan (huonompiÀÀnisen!) akan. EttĂ€ silleen se mennee…

  En voi olla hĂ€mmĂ€stelemĂ€ttĂ€ tuota sinun kodissasi vieraillutta diakonia. Oikeastaan hĂ€n lopulta taisi “pettÀÀ” kĂ€ytöksellÀÀn mummosikin luottamuksen, kun hĂ€n tuossa toisessa kuvassa pinkoo karkuun…

  -Lulu-

  Like

 2. *hih*

  paskat ku se diakoni…. v*ttu ku mĂ€ kymmenisen(ylikin) vuotta sitten kirjoitin hĂ€lle kirjeen ja sitt muutaman vuoden pÀÀstĂ€ soitin hĂ€lle työpaikalleen seurakuntatalolle ja kerroin siin puhelimessa ettĂ€ olen sulle kirjeen kirjoittanut ja hĂ€n alkoi vastaan vĂ€ittĂ€mÀÀn ettei hĂ€n minulta kirjettĂ€ ole saanut, ni muuttui ÀÀni kellossa kun sanoin ettĂ€ olen sen kirjeen kopion arkkipiispa paarmalle lĂ€hettĂ€nyt(niinkuin lĂ€hetin kopion myös hiippakunnan piispallekin). Siin hĂ€n evlut sitte puhelimess vastas mulle ettĂ€ ekumeenisuus antoi hĂ€nelle luvan tulla ortodoksikotiimme ja mummonkammariin. Vittu ku se ain siell mummon luona luuhas, vanhustenkerho heidĂ€t yhdisti, ja mummo sitt polleena nyt lĂ€hti tĂ€mĂ€n talon asiat kylĂ€lllĂ€ kiertĂ€mÀÀn, ku seurakuntasisar lĂ€hti ja mun olis sillo pitĂ€nyt fiatin renkaista ilmat tyhjentÀÀ, prkl. Äiti sano jĂ€lkikĂ€teen ett hĂ€nen olis pitĂ€nyt heittÀÀ se diakoni ulos talosta ku kammarikeskusteluja oli kuunnellut. Kait se just toi yön yli ammuminutammuminutpoikauhkas ampua -episodi sitt ettĂ€ mummo sinne oikeusaputoimistoon. no mummo sielt sydĂ€rin kanss kotio ja sitt tuli kylĂ€poliisi kĂ€ymÀÀn kodissamme, isĂ€nisĂ€n testamentti kaiveltiin naftaliinista ja mummo hiljeni. vaan ei kyselty alaikĂ€iseltĂ€ pojalta ett miltĂ€s tĂ€mĂ€ riidanpito tuntuu sinusta? .v*ttu toi diakoni tuli ja kadotti raamattuunuskoni, no olihan siin sekin ett ku kerran oli ussankoe ni naisope oli kirjoittanut koepaperiin ett nĂ€in huonosti ei saa raamatun asioita osata ja mĂ€ siit kyttyrÀÀ otin. seuraava uskonopettaja, nainen hĂ€nkin sitt tippa silmĂ€ss anto mulle vitosen uskonnosta ku ehtoja ei uskaltanut antaa. V*ttu siin ois mummon pitĂ€nyt poikansa kanss pitÀÀ kriisipalaveri ett kun taloss nĂ€in pakanallinen koulupoika. vaan kun mummon aika meni miniĂ€n haukkumiseen eikĂ€ isĂ€ uskaltanut Ă€itiÀÀn ojennukseen pistÀÀ.

  Like

 3. Tuo juuri oli hirveÀÀ siinĂ€ entisaikojen lastenkasvatuksessa, ettei otettu huomioon sitĂ€, ettĂ€ lapsillakin on tunteet, jotka pitĂ€isi ottaa huomioon! Ja tunnemuisti niinkuin muukin muisti pelaa ja tulee pelaamaan tarkasti. No minĂ€ olen monia asioita “haudannut” sinne mieleni “varastohuoneen” perimmĂ€iseen nurkkaan, mutta aina vĂ€lillĂ€ ne sieltĂ€ jotenkin muistuttavat olemassaolostaan… usein unissanikin. Joskus takavuosina saatoin jopa herĂ€tĂ€ omaan huutooni ja ukkoni sanoo, ettĂ€ valitan ÀÀneen joskus unissani – kuorsauksen lomassa.
  Sekin on niin kummallista, kun herÀÀn usein aamulla sellaiseen tunteeseen -vaikka en siis tiedĂ€ edes syytĂ€- ettĂ€ olen ahdistunut ja surullinen enkĂ€ tiedĂ€ minkĂ€ vuoksi se tunne on…

  -Lulu-

  Like

 4. Muistatko Survister noin vuosi sitten il-foorumilla kĂ€ymÀÀmme keskustelua naisista? SinĂ€ pohdit silloin sitĂ€, ettĂ€ kun olet suututtanut niin monia naisia ja ettĂ€ eihĂ€n naisissa ole mitÀÀn vikaa heidĂ€n omasta mielestÀÀn… johon minĂ€ vastasin, ettĂ€ kyllĂ€ meissĂ€kin on vikaa ja myös “valuvikojakin” sekĂ€ “vuotoja” yms. SiitĂ€ sitten virisi vĂ€lillemme mielenkiintoinen viestittely. Muistin itse yhtĂ€kkiĂ€ tĂ€llaisen aiheen, joka taisi olla niitĂ€ ensimmĂ€isiĂ€, joista alettiin keskustella.

  Voisitko sinĂ€ mitenkÀÀn ajatella niin, ettĂ€ siellĂ€ mummosi kammarissa luuhanneella diakonilla ei ollut mitÀÀn tekemistĂ€ Raamatun kanssa? HĂ€n oli -kuten vielĂ€kin monet, tÀÀllĂ€kin- vain kotikuntasi seurakunnan palkkaama työntekijĂ€, niinkuin jotkut “leipĂ€papitkin” eli hĂ€n teki “työtÀÀn” vain palkkansa eteen, ehkĂ€ jotain ekumeniaakin ihaillen. MinĂ€ olen lukenut kyseistĂ€ kirjaa jonkin verran ja tiedĂ€n sanoa sen satavarmasti, ettĂ€ sen diakonin toiminta ei ollut raamatullista!
  Koska pelkÀÀn, ettĂ€ tĂ€mĂ€ aihe voi Ă€rsyttÀÀ sinua, niin kerron vain lyhyesti oman “visioni” oikeasta uskovaisuudesta ja raamatullisuudesta. Se kiteytyy sanoihin (jotka kyllĂ€ löytyy sieltĂ€), ettĂ€ “Jumala on Rakkaus”. Mun mielestĂ€ni se, jos uskovaiseksi itseÀÀn nimittĂ€vĂ€ hyvĂ€ksyy kaikki toiset ihmiset omina ainutlaatuisina ja Luojan luomina sekĂ€ tuntee aitoa lĂ€himmĂ€isenrakkautta kaikkia ihmisiĂ€ kohtaan, on sitĂ€ oikeaa Raamatun tarkoittamaa kristillisyyttĂ€. Olen elĂ€mĂ€ni varrella tavannut vain yhden uskovaisen miehen, joka tĂ€ytti nuo kriteerit. HĂ€nen nimensĂ€ oli Kalevi Lehtinen.

  TĂ€llaisia pohdintoja minulla on uskonasioista, mutta olen nĂ€issĂ€ kuitenkin hyvin varovainen…

  -Lulu-

  Like

 5. Hei! SinĂ€ sanot tuolla etusivulla, ettĂ€ sinulla on ikuinen luottamustrauma uskovaisiin naisiin… ja kyllĂ€ voin uskoakin sen. Ukkoni luottamuksen uskovaisiin naisiin vei silloin se vittumainen naapurinakka rivitalossa!

  Mutta entÀs uskovaiset miehet? MinÀhÀn, vaikka itsekin olen nainen, niin pidÀn miehiÀ luotettavampina uskovaisina ja vastustan jyrkÀsti esim. naispappeutta.
  Paras tuntemani uskova mies oli tosiaan tuo evankelista ja pappi Kalevi Lehtinen, josta löytyy tietoa googlettamalla. KÀvin toissailtana kuuntelemassa youtubesta taas hÀnen puheitaan tippa linssissÀ. HÀnen puheensa eivÀt edes muistuta saarnoja, vaan ne ovat mukavan ja itsekin paljon kÀrsineen ihmisen inhimillistÀ, lÀmmintÀ ja vÀlillÀ jopa humorististakin puhetta toiselle ihmiselle. Suosittelen!

  HyvÀÀ illanjatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

Comments are closed.