MAY

is the month commemorating birthdays,

when, why  and what then

 

toukokuussa muistellaan syntymäpäiviä,

milloin miksi ja entäs sitten.

40 thoughts on “MAY

 1. Hei Survister, tähän uuteen postaukseenkin! 🙂

  Tämä toukokuu on mun mielestäni vuoden paras kuukausi! 🙂 Luonto herää päivä päivältä enemmän uuteen kasvuun, mutta kaikenmaailman ötökät eivät ole vielä kiusana…

  Syntymäpäiviäkin nyt toukokuussa vietetään. Äitini synttärit olivat viime sunnuntaina ja yksi “serkkupoikani” juhlii loppukuusta 75-vuotissynttäreitään. Meijän kissakaksospojat täyttävät 14 vuotta 23. päivänä ja… minulla on aika hyvä numeromuisti ja päättelykykykin, vaikka en matikassa mikään varsinainen “välkky” ollutkaan ;).

  Keväisin terveisin! 🙂 – Lulu –

  Like

  1. mikä se helluntai??

   mä ny tällaisen postausotsikon kun ens viikonloppuna… mä täytän .. postoo mulle silloin se frederikin oon kolmekymppinen.

   Like

 2. Hei! 🙂 No se helluntai oli ja meni eilen :).

  Minäpä postoon sinulle sitten sen Frederikin biisin… ja tänään lääkäriltäsi saamiesi hyvien tulosten perusteella Sinä oletkin mies parhaassa iässä, vaikka täytät vissiin vähän 😉 enemmän ikävuosia kuin tuossa biisissä…

  – myöskin “ikinuori” Lulu Marlene –

  Like

 3. Survister-ystävälleni:

  SYDÄMELLISET ONNITTELUT SYNTYMÄPÄIVÄSI JOHDOSTA!!!!! 🙂

  Kaikkea Hyvää Sinulle toivotellen 🙂 – Lulu Marlene –

  Like

  1. kiitti piisistä, minä sitä myöhässä kuuntelen, kuten viesteilin viime viikoll,, saattaisin vasta keskiviikkona ehtiä netin ääreen ja niinhän siinä sitt kävi, minä jotostelin metsiss kolme likihelteistä päivää, pitkä liuta lintuja bongasin ja lakkakin on jo kukall. tänään oli iltasanomiss hyvä horoskooppi sekä kaksosille että leijonille, sitä oon täss päivän mittaan naureskellut 🙂 (Pääset tilanteen herraksi sekä raha-asioissa että työtehtävissä. Näiden kokemusten viisastuttamana kannattaa jo ruveta suunnittelemaan tulevaa >< Ihmissuhdeooppera erään kanssa vaihtelee suuresta draamasta puskafarssiin. Jos et halua jatkaa myöhemmin samaa rataa. mieti koko jutun järkevyyttä.)

   Minä tänään lausuhuilin, aamull ku maikkarill joku naisten linjan asiantuntija kertoili kaikenlaista henkisestä väkivallasta, niinku sillee sitt ääneen aattelin päiväll ett lähistölläin on yks nainen joka henkistä väkivaltaa ja hyväksikäyttöä mua kohtaan, ni yks mies lohkaisi siihen ett nytkö sinä sen vasta huomasit! 🙂 Ett sillee minä ny jossain tienristeyksess jossa ei enää voikaan vapaasti tuntemuksiaan tänne ylöskirjata.

   blogin tilastoist, joku oli maanantaina lukenut kaikki postaukseni.

   nyt ku mä pc:llä, ihan haileesta peestä on blogini tausta, eihän täss ees huomaa taustan tekstiäkään, maciss taustan värit paljon kirkkaammat.

   Like

 4. Torstain tervehdys, Survister! 🙂 Onpa kiva, jos tykkäsit tuosta linkittämästäni onnittelubiisistä… Stevie Wonder on yksi niistä artisteista, jota itse todella ihailen ja hänen kipaleensa ovat laatumusaa.

  Sielläpäin on ollut hyvät säät, kun olet voinut kulkea metsissä noin monena päivänä. Täälläpäin aika kurjat ilmat on vaan jatkuneet, vettä satoi taas monta päivää ja nytkin on taivas pilvessä. Se on varmaan tuo meren läheisyys, mikä niitä matalapaineita tänne rannikolle “imuroi” :(. Eli meri on mulle rakas, mutta toisaalta tuonee nuita ikäviä sääilmiöitäkin…

  Eipä täällä tosiaan voi paljon niistä arkaluontoisemmista asioista puhella. Katsoin eilen itsekin sen naisten linjan maikkarin katsomosta ja allekirjoitan siitä mm. sen tosiasian, että aina ei voi lähteä vaikeastakaan suhteesta esim. taloudellisten syitten vuoksi…
  Se lähistölläsi oleva nainen lienee tuo “leijona” ja “draamakuningatar”. En tunne lähipiirissäni ainuttakaan leijonanaista, mutta sen verran tiedän heistä, että he pitävät helposti “ääntä itsestään” ja tykkäävät huomionkerjuusta ja keskipisteenä olosta, asiassa kuin asiassa.

  Horoskoopeista puheenollen, niin mun tämänpäiväinen on aika jänskä.
  “KALAT 20.2.–20.3. Olet mielestäsi monen asian suhteen pihalla. Energiatasosi on kuitenkin palaamassa ennalleen, ja viimeistään viikonloppuna olet taas tilanteen herra.”
  (no juu, olen useinkin ikäänkuin “pihalla”… ;))

  Se “joku”, joka oli lukenut maanantaina kaikki postauksesi täältä, on mitä ilmeisimmin uusi lukija täällä blogissasi… ja 5000 lukukerran rajakin täällä jo lähestyy :).

  Oikein hyvää ja toiveikasta torstaipäivän jatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin! 🙂

  Terveisin Lulu Marlene – “tyttö sadepisarain”

  Like

  1. hei, tää on taas tätä arkaluontoista ettei soveliasta nettiin vuodattaa, mutt aamull jo karkasin kotoo ku ei sitä kestänyt erkkikään mikä valitusvirsi seinän läpi kuulu, kävin netiss, kattelin ensi ja turvakotiliiton sivut ja jussityöhön oli valmis yhteydenottolomake täytettynä mutten kuiteskaan sitä lähettänyt ja ku palasin kotiin ni äsken karkasin toisen kerran kotoo ku nyt oli jo taas uus virsi kirosanojen säestyksellä naapuriss menossa ja jäin pihall funtsiin ni eiköpä täti tullut roskapussin kanss ja sitt me taas pidettiin tunnin äänekäs kehityskeskustelu ulkoilmassa, joka ei loppujen lopuksi johtanut mihinkään…, kuhan tästä kotiin ni sama kaiku on naapurintädin askelten, hänen mielestään minä kierosilmäinen savolainen kyttääjä suurin syyllinen siihen ett täti maksaa takautuvasti vuoden saunamaksut taloyhtiölle, mutta ei siitä tään enempää, tätä minä tarkoitin sillä ku.. mä ajoin itteni ny niin pahasti karille näillä blogitouhuillani.. minä kyll toisaalta siell ilfoorumill ehdin jo julkituoda ett vielä minun pitää yksi nainen pettää.

   mutt mä selviän tästäkin..

   oon jo viikonlopuksikin junaillut ittelleni väistötilat..

   Like

  1. kävin lukemassa kaksoset ja ei tuo sutinen ny oikein natsannut, joten toivoa on sinullakin 😀

   päiväll meinasin kuolla nauruun ku löysin (taas) uuden kommentin Hyvä terveys -lehden keskusteluista 😀

   iltasanomiss on hauska horoskooppi, nyt se tällaista tälle päivälle:

   maailma kulkee koko ajan eteenpäin välittämättä sinun jahkailuistasi ja pohdinnoistasi. Sinulla ei ole kiire, joten harkitse rauhassa päämäärääsi.

   elikkäs oon tässä ny hötkyilemäti vaikka se hämäläistäti hättäelöökii sanomistesa kanssa.

   Like

 5. Hei! Tottakai sinä selviät tästäkin tilanteesta, kun muistat sen, että sinä olet oikeassa ja täti on väärässä siinä sauna-asiassa! Se on vaan joittenkin (akkojen) erittäin vaikea myöntää olevansa väärässä missään asiassa… ottaa sille “leijonanaaraan” ylpeälle luonteelle liikaa.

  No juu, ei mulle oikein alkot maistu eikä muutkaan piristeet, joten ei tuo “luonneanalyysi” oikein mullekaan sopinut. Sitäpaitsi olen silleen itsepäinen, että en anna helposti periksi huonoinakaan aikoina/päivinä. Jos ei muu auta, niin “pakenen” mielikuvitusmaailmoihini, kuten tein niin usein silloin lapsenakin…

  Tsemppiä Sinulle täältä! 🙂 toivoo ystäväsi Lulu

  p.s. Sille naapurillesi se Sutisen horoskooppi sopii, vai…?

  Like

  1. hei, minä taistelen nyt itteni kanss siitä ett kumminpäin teen, poistanko blogini vai jatkanko elämäntarinaani täällä, eilen mä sain tarpeekseni, sitä on enää ihan turha naapurintädin kiehnätä minulta kerrotaan kuulumiset kun tavataan -kättäpäällesopimusta, kun täti on kierosilmäiseksi kyttääjäksi nimitellyt ja sanoo että minä vihaan häntä ja antaa ymmärtää että se olen minä jonka päässä viiraa ja että olen seläntakanapuhuja, no siinä hän on oikeess ett kun mulla tällainen blogi ja mitä ilfooorumilla liversin 😀

   ett kyll usko ku täti eilen mulle pihalla kertoon ett on sovittu ett hän maksaa vuoden saunamaksut takautuvasti taloyhtiölle ja asiasta ei enää puhuta ja nyt sitte hallituksen puheenjohtaja sanoo ettei mistään maksusta ole keskusteltu. sitä on vaikee enää luottaa naiseen, joka valehtelee päin naamaa. tämä täti kyll pesee mennen tullen mummoni kiekaukset, joten täss on ainekset isommallekin sosiaalikatastrofille, vielä kun täti eilen syytti minua siitä ett hän on pannut asuntonsa myyntiin. nyt mä tunnustan ett mun sosiaalitaidot ei riitä tällaisen asian loppuunsaattamiseen kaikkia osapuolia tyydyttävällä muodolla. taikka sitte ne riittää. ainoo lohtuni on se kun kaikki kertoo mulle, ett samanlaisia naisia on Suomess pilvin pimein kerrostaloissa asumassa ja niin kuin sinäkin olet minulle kertonut entisestä naapuristasi ja omien kokemustesi kautta yrittänyt tässä matkan varrell minua kärsivällisesti tsempata. tätä se naisten henkinen väkivalta miehiä kohtaan on pahimmillaan.

   kiertelin netiss puoli tuntia siellä sun täällä ja palasin tänne, tein päätöksen että tätä kommenttiani en poista olkoon seurakset mitä ovat.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Tänne Pohjanlahden rannikollekin on tullut viimeinkin kesä :). Kävin viime yönäkin ulkona, missä tuoksui ihanasti kesälle ja yksi “lempilintuni” Käki kukkui! 🙂 Jostain syystä tykkään erityisen paljon käen kukunnasta. Toinen ja mielestäni metka ääni on Taivaanvuohella. Sen ääntelyä kuulee kesäisin meren rannalla.

  Mun mielestäni tuossa kommentissasi ei ole mitään sellaista, mikä vaatisi sen poistoa. Sehän on kaikki sinun avointa ja rehellistä kertomaasi eiliseltä ja koko tilanteesta siellä.
  Jos avoimuus netissä on “pään viiraamista”, niin siinä tapauksessa minullakin viiraa, mutta so what? Voitaisiinko me ajatella niin, että sinä ja minä ollaan sellaisia originellejä “luonnonlapsia” – minä ainakin haluan olla ;). Tai ollaan “nettijulkkiksia”…
  Tuosta “leijonanaisen” sanailusta mulla olisi enemmänkin naisnäkökulmaa, mutta ehkä on parempi, etten niitä “analyysejä” kirjoita tänne. Se liittyy naisen logiikkaan.
  Niinpä, (meillä) naisilla on sitä henkistä väkivaltaa, jota monet käyttävät, aseinaan “sanan säilät”… ja ne kohdistuvat usein teihin miehiin, mutta myös meihin saman sukupuolen edustajiin. Olen vissiin tämän jo sanonutkin il-foorumilla, mutta sanompa sen taas, että nimenomaan toiset naiset ovat olleet aina mua kohtaan paljon julmempia kuin miehet…
  Se on ollut sellaista piikittelyä, valehtelua ja selän takana juonimista mua vastaan. Kateuttako, mutta mistä ihmeen syystä? 😀

  On sillä tätösellä kyllä “otsaa” väittää sinua kieroksi, vaikka hän itse valehtelee minkä kerkiää! Mutta jos hän tosiaan (mitä vahvasti epäilen) on laittanut sen asuntonsa myyntiin, niin se on varmaan talonne muillekin asukkaille suuri helpotus.
  Kyllä me ja muutkin asukkaat huokaistiin helpotuksesta silloin, kun se meijän seinänaapuri muutti sieltä rivitalosta pois. Kuulemani mukaan hänen uudet naapurinsa omakotialueella eivät olleet oikein ilahtuneet mukavana pidetyn leskimiehen uudesta rouvasta…
  Jos se ihme tapahtuisi, että täti muuttaisi muualle, niin toivottavasti saisit uusiksi naapureiksesi nuoria ihmisiä. Heidän kanssaan pärjää aina paremmin. Ainakin me koettiin se silleen.

  Minä olen täällä edelleen “hengessä mukana” sinun kanssasi ja uskon, että asiat siellä järjestyvät. Tätikin saattaa pikkuhiljaa “rauhoittua”, jos hän ei saa talostanne puolelleen ketään “liittolaista” (toivottavasti ei saa).

  Hyvää illanjatkoa ja koko kesäistä viikonloppuakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei, kuulin sill viime vkl:n retkelläni eka kertaa käen kukunnan, ruisrääkkäkin narisi ja lakka kukki. oon ny tehnyt päätöksen ett häivyn täält kaupungista taas muutamaks päiväks vaikkakin ois olotilaani sopiva yleisötilaisuus iltapäivällä kaupungilla.

   mulla on ristiriitaiset tunteet päällä, torstaina se Elina mulle lirkutteleen ett mehän tehtiin viime viikolla kättäpäällesopimus naapurirakkauden palauttamiseksi ja mä, Akseli, sanoin hälle ett niinku sinä revit minua hihasta saadaksesi kättäpäällesopimuksen aikaiseksi, elikkäs Elina käytti fyysistä väkivaltaa Akselia kohtaan saadakseen itselleen sopivan kättäpäällesopimuksen aikaiseksi naapurinsa kanssa. huhheijaa mitä sukupuolten välistä erinäkökohtaisuutta 😀

   Mulla on fiilis hallituksen puheenjohtajan kanssa keskusteltuani että iso pyörä lähti liikkeelle tällä viikolla, mutta se pyörä ei liiku hämäläisellä tässä ja nyt heti mentaliteetilla.

   sitku keskiviikkona mulle soitti mies pankistani ja kysyi mitenkä sopisko mulle asiakkuudenpäivitystapaaminen ja mähän innostuin ettäkö miehen kanssa pääsen raha-asioitani pohtimaan, niin hemmetinmoinen pettymys iski päälle kun se mies sopikin mulle tapaamisen ens viikolle naispuolisen pankkineuvojan kanssa ja ku minä nyt sen tapaamisen peruuttamista funtsin kun enhän mä hänen luokseen voi mennä tällaisessa minulla on ny masennus akkojen kotkotuksien seurauksena, joten en ny jaksa raha-asioistani naisen kanssa pankissa keskustella, saattaa naispuolinen palveluneuvoja vaikka saada aatoksistani sydärin. mietin siis tapaamisen peruuttamista taikka suljen kännykkäni tapaamisajaksi.

   olin hiukan närkästynyt kun sinä paljastit syntymäpäiväni tääll blogissani, mutt sitte toisaalta so what! 😉

   näillä sanoin ens viikkoon.

   Like

 7. Hei Survister täältä suorastaan helteiseltä rannikolta! 🙂

  Kyllä se oli varmaan parempi ratkaisu lähteä taas muualle sieltä talosta ja antaa nyt niinku sanotaan, että “pölyn laskeutua”… ja kommentistasi päätellen se konflikti siellä on nyt laajempi kuin vain sinun ja sen Elliinan välinen asia.

  Sorry, että laitoin tuon onnittelun sille päivälle, mutta… kun sinä itse tämän postauksen toisessa kommentissa kerroit täyttäväsi ?-vuotta seuraavana viikonloppuna.
  En tullut sitten ajatelleeksi sitä, että sinä et olisi halunnut paljastaa kaikille sitä tarkempaa päivämäärää. Minä itsehän “täräytin” etukäteen julki il-foorumilla viime vuonna sen oman synttärini 26.2. ja sinäkin onnittelit silloin mua kauniilla Passionate Flower -kortilla, jonka olit itse tehnyt minulle :). No kyllähän minäkin halusin salata sen, että kuinka paljon vuosia täytin (liian paljon).

  Kun kerrot siitä tapaamisestasi naispuolisen pankkineuvojan kanssa ja tunnet vastenmielisyyttä sitä asiaa kohtaan, niin muistellaanpa vielä erästä il-foorumilla käymäämme keskustelua, kun sinä et olisi halunnut tavata jotain naishoitsua. Minä sitten rohkaisin sinua ajattelemaan silleen, että jos menisit vaan ja pitäisit sitä naista niinku “persoonattomana” (tai sukupuolettomana) ihmisenä, joka vaan tekee työtään palkkansa eteen. Varsinkin, jos se palveluneuvoja on nuori nainen, niin hän ei ole kiinnostunut sinun muista kuin raha-asioista. Kaikki palveluneuvojat on meillekin olleet aina naisia ja viileän asiallisia sellaisia. Nimmareita on vaan pitänyt kirjoittaa blanketteihin. Ei kukaan ole udellut ainakaan minulta mitään muita asioita elämästäni. Enkä ole itsekään alkanut kertoilla mitään muuta kuin kyseiseen pankkiasiaan liittyvää; yleensä jotain lainaa on haettu.
  Mutta jos sinun on vaikea mennä sinne pankkiin, niin ei kai siinä mitään pahaa ole, jos päätät perua sen asiakastapaamisen… ja ehdotat itse myöhempää aikaa sen miehen kanssa, joka soitti sinulle.

  Kaikesta huolimatta – Hyvää ja aurinkoista uutta viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 8. Hei Survister! 🙂 Sadepäivän “kunniaksi” meikä istahti taas läppärin äärelle… muutaman päivän täällä jo olikin kunnolliset kesäsäät ja istuttelin jonkin verran kukkasia ja hoitelin entisiä istutuksia.

  Löysin taas uuden hauskan horoskoopin, joka taitaa ainakin pikkasen nyt mun kohdallani natsata… 😉 Olen siis “Sintit” 😀

  https://etelapohjalainenosakunta.wordpress.com/pohojalaasta/pohjalaisjutut/pohojalaanen-horoskooppi/

  Hyvää kesäpäivän jatkoa sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin! 🙂

  Terveisin Lulu – “sintti” Pohojammaalta

  Like

  1. Vae että tommosennii horoskoopin löyvvit netistä, minennoo koskaa sellane joka piätäsä seenää lyö ku en periks anna vua piäni piän. nuhruuttanna oon tässä koko kevvää ettei mua kestä erkkikää nuapurintätistä puhumattakkaa. tähä vällii voesit käävvä kahtomassa puuhoroskooppia, siinäkki minä oon jiäräpäene oikeuvvemmukkaesuuvenpuolustaja.

   äskennii ku lähdin maailmalle ni täti ihan kun ei mittää ois tapahtunutkin, huudatin päiväll stereoistani kari tapion myrskyn jälkeensiä. Poutaa on pitänyt täälläpäin. Eilen kävin sen naispankkineuvojan luona, ekaks kysyin hältä ettet vaan ole hämäläinen, sitten mä latikoin hälle kaikki tapaamisen peruuttamisaatokseni ja kaikkee muutakin sellaista tätiin ja elämääni liittyvää ett ku erottiin ni yhess tuumattiin ett hyvä etten tapaamista perunut, sitte mä eilen illall yhen naisen terapiasohvalla märehdin ett miten ihmeess tuollaisia naisia on olemass, hänen tyttärensä sitte kiitoksen sanat mulle lausuili kun hänen kanssaan käytiin ostoksilla. elikkä eilen elämääni kuului kolme ihanaa naista ja se neljäs oli ihme ja kumma hissuksiin kotonaan, tänä aamuna mä jo tääll kävin mutt sitt oli naapuripäättellä puhelias mies joka varasti keskittymiseni ni siks vasta ny ehdin tänne kommentoimaan. vkl:na mä sain elämäni suurimman rakon varpaaseeni ku helteess vaeltelin lenkkareiss metiss ilman sukkia jalass. illall oli niin lämmintä ett jäin bongaan yölaulajia, satakielen ja viitakerttusen bongasin, tänä aamuna jo kuudelta lähdin pyöräileen ja .. no kirpputorilta huomasin sellaisen sinä teet minusta hullunsydänhilluttimen jonka aion sille tädille.. tai ainakin naureskeltiin ett sen hälle lahjaks annan, ettäkö mitäkö ku torill kahveell ni se hallpj:kin siit ohi kulki ja mä esitin sen hilluttimen hällekin. nysse mac ois varmaanki tarpeen kun ois siitä kuvakin otettuna. tänäänkö mä mietin ni ol se kyll niin kreisii ett se täti multa sitäkin kysyyn ett vihaanko minä häntä, sen lisäks ett hän fyysistä väkivaltaa käyttäen vonkas multa sitä ‘naapurirakkauden’ kättäpäällesopimusta. äsken se hääräs pihall kastelukannun kanss, kyll sillä suu kävi mutt minä en muuta kuin mumisin terve.

   näin tänään.

   Like

  2. sittekkinnii hyvä ettet ehtinyt heti ja suoraan vastata eiliseen kommenttiini ni voin jatkaa samaa tarinointia. Sillee niinku kerroin sille miesterapeutille ett on vaan yks syy miks hänen luonaan käyn ja sitt kerroin hälle ett vuosia sitte yks naispsykiatri totes mulle ett mummos oli sensorttinen nainen ettet sinä toiseen samanlaiseen törmää, ni miesterapeutti naurahti ja sano: “no siinä kyllä ennuste meni pahasti pieleen”, ens viikolla hälle taas vo ja sitte taas suuni käy. kyll se oli sellaista henkien taistoa se ett meenkö naispuolisen pankkineuvojan luo vai en ja sitt ku menin ni kerroin elämästäin, ett kierosílmäiseksi haukku just naaapurintäti ja sitt toinen täti on nimittänyt vittuilevaks pikkupojaks ja terroristiks ja sitt ett mummo haukku huoranpennuks ja tarjoili vittuaan. tään mä latelin sille pankkineuvojalle ja sitt alettiin pohtimaan raha-asioitani ja tapaamisen päätteeks nainen sanoi ett hyvä ettet perunut tätä aikaa. kyllhän mä aattelen ett tästä purkautumisesta mä viel backflashin saan mutt olis se flassaus tullu siitäkin jos oisin ajan perunut. oisin mä varmaan sille miespuoliselle pankkineuvojallekin saattanut saman vuodattaa. ett näin pahasti tää naapurintäti jo sotkee arkipäivän elämääni.

   sitte ku se täti jo eilen murehti talon kukkaistutustensa kastelusta ni ei se oo asuntoonsa myyntiin pannut, kuha vaan taas lateli ett kaikki hänestä valittavat ja kuinka häntä ny ollaan talosta savustamassa. sekin ett kerto heti ja suoraan ett oli jo sopinut ensiks maksavansa 25 euroo viidestä saunakäynnistä taloyhtiölle ja sitt ku hälle alko selvitä ett häntä on pitemmänkin ajan tarkkailtu ni sitt jo summa nousi 100 euroon, vaan kyllähän minä tiedän ja muutkin mulle kertoneet, ettei taloyhtiölle makseta jälkikäteen mitään jos maksu ei perustu hallituksen tekemään päätökseen(jossa täti ite siis istuu), täss kohtaa tullaan tohon mun puuhoroskooppimerkkiin, joka on hevoskastanja..

   Like

 9. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂 Kiitos kommenteistasi!

  Minä näytän olevan puuhoroskoopissa mänty. Tykkään tosiaankin kaikesta kauniista ympärilläni ja siksipä laitan tuon pihanikin aina kesäksi mahdollisimman kauniiseen kuntoon ja hoidan sitä päivittäin. Sitä männyn sitkeyttä mulla on ollut pakko olla aina ja on oltava edelleenkin…
  Sinä “hevoskastanjana” olet siis jääräpäinen ja oikeudenmukainen. Olen sitä mieltä, että itsepäisyys ja periksiantamattomuus ovatkin ihailtavia luonteenpiirteitä miehessä :). En voi ymmärtää monia nykyajan nuoria “Vihtoreita” (mm. toinen veljeni), jotka antaa emännilleen periksi kaikessa (ollen sitten itse usein onnettomia parisuhteissaan).

  Onpa hyvä, ettet perunut sitä pankkitapaamista! 🙂 Se naisvirkailija on mukava ihminen, kuten arvelinkin. Kaikki ne meitäkin palvelleet naiset pankissa ovat olleet aina mukavia ja asiallisia. Sinä “kevensit” silleen tunnelmaa siellä asiakastapaamisessa, kun kerroit sille naiselle nuo mainitsemasi asiat ja niistä johtuneen ennakkoluulon tulla naispuolisen palveluneuvojan juttusille. Avoimuudellasi teit varmasti hyvän vaikutuksen häneen.

  Sinun tämä viikkosi näyttää sujuneen muutenkin paremmissa merkeissä kuin viime viikko, kun olet tavannut sen pankkinaisen lisäksi muitakin ihania naisia siellä kotikaupungissasi :). Se Elliinakin on näköjään jo “rauhoittunut”, niinkuin yhdessä viime viikon kommentissani “ennustinkin” käyvän… eikä laittanut tosissaan sitä asuntoaan myyntiin ;). Tunnen silleen oman sukupuoleni mielenliikkeitä. Tuohon hänen kysymykseensä sinulta, että vihaatko sinä häntä, niin mulla olisi yksi “teoria” hänen ajattelustaan, mutta jääköön nyt kertomatta tänne, kun hän kerran on nyt rauhoittunut. Mutta tiedä sitten, että miten hän reagoisi siihen aikomaasi lahjaan :D. Anna se hänelle vaikka syntymäpäivälahjaksi, jos sen päivän tiedät.

  Täälläpäin ei kuule koskaan viitakerttusen ja harvoin satakielenkään laulua… Pihallamme kuulee harvoin mitään muita kuin rajanaapureitten meteliääniä. Aika vilkkaasti liikennöity tiekin on tuossa lähellä. Siellä merenrantapaikassani pääsen sitten lähemmäksi luontoa.

  Miten se punkkitilanne on sielläpäin? Ajattelin, kun kerrot kulkeneesi metsissä ilman sukkia… et kai vaan “pyydystänyt” itseesi punkkeja? Meijän etupihalla ei ole punkkeja, koskapa kissoistakaan ei ole löydetty niitä, vaikka ne ulkoilevat (valjaissa) pihalla aamusta iltaan. Takapihalla toinen kissa sai päähänsä punkkeja viime vuonna ja nyt ei olla päästetty sitä sinne. Näissä rannikon punkeissa on vissiin enemmän niitä tautejakin.

  Kesä palasi takaisin tänne Pohojammaan rannikollekin ja olen ollut itsekin päivittäin ulkona melkeinpä aamusta iltaan :).

  Hyvää päivän- ja illanjatkoa sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. Minä jo arvelinkin että sinä puutarhassas touhuat tällaisilla keleillä, jotka varmaankin tänään katoaa etelään. minä oon ny urakall pyöräillyt aamuvarhaisesta iltamyöhään.

   no juu, oli se pankkinainen huomattavasti empsympaattisempi kuin esmes se yks kotipalveluohjaaja..

   Elliina on tosiaan rauhoittunut, eilen, voi vihtori, täti kuin ei mitään ois tapahtunutkaan, viritin partsille verhon etten ite sortuisi enää toista kertaa parvekekaiteenylikehityskeskusteluun eikä täti enää ääneen lausu mitä on paertsillain nähnyt, ni eilen se oli taas kiinnostunut yhestä viritelmäst( kilautti se ovikelloanikin vaan en avannut ovea), jonka partsille värkkäsin ja sielt se verhon takaa partsiltaan alkoi mulle kertoon.. .. no juu.. kyll mä sanon ett tää on liian härskiä hallituksen jäseneltä ett hän alkaa kertoo mitä on nähnyt ett hallituksen varajäsenelle viime viikonlopull tuli uudet vuokralaiset ja mä vaan nähnyt uuden pyörän telineessä. ett sillee naisten tietotoimisto etenee parvekereittejä pitkin, voi pyhä sylvi!. se on näköjään täysin unohtanut kierosilmäinen valituskyttääjä -nimittelynsä ja asuntonsa myyntinaikeet.

   emmä sitä hilavitkutinta hälle, se kääntää tollaisenkin you make me grazy -sanailun itellesä sellaseks haasteeks ett hän kesyttää minut 😀

   ne on noi yölaulajat sellaisiss rehevissä pusikoissa laulavia ett saaattaa niitä löytää siel sinunkin maisemist jos vähän kierrellen etsiskelee.

   jaa juu emmä oo ehtinyt ollenskana miettiä niit punkkeja tänä keväänä mettään mennessäni..

   mä en ny enää ollenkaan tiedä mitä netiss tapahtuu.. minä taas arvatenkin ett vasta ens viikolla sinne kattelen .. siihen asti hyvää viikonloppua sinne puutarhaas, mull oli jääkaapin alalokeross itäneitä perunoita ja kohta ne kukkii jogurttipurkeissa, ois vaan pelto niille löydettävä, ruusupavut luultavasti saan partsill pärjäämään, daaliat on jo täynnä kirvoja.

   Like

 10. Hyvää lauantaipäivää, Survister! 🙂

  Koko viikko on tosiaan mennyt tuolla pihalla hääräillessä, mutta nyt on ulkona aika kylmä tuuli, joten ajattelin istuttaa lisää astiataimia vasta ensi viikolla. Sunnuntaina syntyy uusi kuu, niin silloinhan “sanotaan” kukantaimien juurtuvan paremmin…
  Sinulla on siellä itäneitä perunoita. Muistaakseni sinä sait laittaa viime vuonna omia perunapenkkejä jonnekin…? Tässäkin “käpykylässä” vuokrataan pieniä palstoja kaupunginlaidalta niille, jotka haluaa viljellä perunaa ja muitakin kasveja omiksi tarpeikseen. Mulla ei ole perunamaata eikä muutakaan sellaista viljelyä. Pienissä purkeissa kasvatan vain mausteyrttejä. Toissakesänä laitoin tomaatteja kasvamaan, mutta “mökistä” tuli vissiin liian heikkorakenteinen, kun tuuli repi aina niitä muoveja pois. Täällä kun tuulee aina, enemmän tai vähemmän, ja meijän talo on sellainen vinkkelimallinen, jossa tuuli tekee ikäänkuin pyörteitä. Monet kerrat on aurinkovarjokin lentänyt ilmaan…

  Sillä naapurintädilläsi on vissiin talossanne oma “Elliinan asianajo- ja tietotoimisto” :D. Hän on juuri samanlainen juoruinen ja pinnallinen ihminen kuin se meijän ex-naapurikin oli (ja on varmaan edelleenkin). Olet oikeassa siinä, että se hilavitkutin voisi hänen “naisenlogiikallaan” johtaa tätösen sellaiseen haasteelliseen ajatteluun, että siinä sydämessä lukeva “sinä teet minusta hullun”… saisi hänet ehkä miettimään, että mistä syystä? Salaisesta rakkaudestako häneen? Sitten sinä vasta olisitkin “helisemässä” hänen kanssaan… 😀

  Minä vielä jonkin verran surffailen netissä, mm. piipahdan siellä “torillakin”. Se ylhäinen on saanut vissiin bannia, kun ei ole ollut siellä pitkään aikaan ja se toinenkin iltisaikainen “ystävämme” on näköjään muuttanut profiilinsa vakiviestijästä vierailijaksi. Miksiköhän?

  Kiitos samoin sinulle viihtyisää viikonlopun jatkoa sinne! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei, minun pitää aloittaa uuden viikon vastaukseni voi pyhä sylvi -kommenteilla 😦

   . ettäkö tädillä talon sisällä tietotoimisto, asia on ennemminkin niin että tissuttelevalla tädillä on miespuolinen tossutteleva neuvonantaja talon ulkopuolella. sellaisen shown täti järjesti toissa viikolla kun oli hallituksen kokous ja tämä tossutteleva neuvonantaja oli hänen luonaan kokouspäivänä, täti kylläkin kielsi ettei hänen luonaan ketään sinä päivänä ollut mutta ei hän itsekseenkään niitä perkele-sanoja asunnossaan laukonut enkä minäkään harhoja kuule.anyway, tuon kokouksen jälkeen taloon lankesi hiljaisuus, ehkä tää tossutteleva neuvonantajamies viimein tajusi missä mennään ja katosi maisemista.

   Otan nyt eka kerran puheeks tissuttelun, täti oli perjantaina tuiskeessa ja mä jouduin äimänkäköiseksi ja pöllämystyneisyyden tilaan. Jäin siin illansuuss pihalle mietiskelemään ja täti tuli pikku tuiskeessa paljain jaloin kylpyviitta päällä jutteleen pihalle, enstex menin äimänkäeks ku hän alkoi ehdotteleen miten voisin elävöittää talon kukkaistutuksia ja kun naapuritontin koivuistä löytänyt hän on kuivia oksia, sitten täti meni itse asiaan: Nyt ollaan pahoillaan siitä etten ole hänen tyttärentytärtään tervehtinyt porraskäytäväss aiemmin päivällä voi pyhä sylvi!! no juu oven avatessani tyttärentytär just siin porrastasanteella ja sanoi terve ja se tilanne tuli niin yllättäen etten ehtinyt kuin vain päätäni nyökätä ni nyt mä oon niin majesteetillisen etikettivirheen tehnyt etten ole tädin tyttärentytärtä, joka ei talossa koskaan asunut, kuuluvasti tervehtinyt!. että jollain on otsaa tulla tuollaisesta huomauttamaan, siirryimme siit sitte porraskäytävään ja siin kinastelimme kuin paraskin aviopari ja lopuks mä sanoin etten pidä tällaisista porraskäytäväkeskusteluista ni hän siihen sanoon no tule sitte hänen luokseen, vastasin että minulla on muuta tekemistä. yks nainen jo lauantaina sano mulle ett puhutko sinä ny ihan totta. toinen, mies sanoi ett.. no sanoi mitä sanoi.

   ei sitä kyllä osannut kahdeksan vuotta sitten aatellakaan mihin johtaa nettiyhteyden hankkimínen ja sitä seurannut iltalehden keskustelufoorumin löytyminen. menneisyyden perhekuvioiden setviminen on johtanut
   jatkumona tämän päivän kerrostaloelämän setvimiseen. minä olen ny henkisesti valmistautunut niihin seuraksiin joihin tällainen blogikirjoittelu johtaa.

   no juu kyll mä niille perunoille penkin löydän. aatteles ku minä toss kippojeni sisältöjä kattelin ni yhest purkist löyty kaks itänyttä avokadon kotaa ja mulla ny myös avokadoviljelmä.

   Like

 11. Myöhäisillan tervehdys, Survister! 🙂

  Jaa, ettäkö se täti kaiken muun “hyvän” päälle vielä tissutteleekin, mikä kyllä kertoo paljon hänen käytöksestään ja jopa röyhkeydestään sinua kohtaan. Sitä ei (tietääkseni) se meijän ex-naapuri tehnyt, kun hänhän oli “huippu-uskovainen” (hih!). Mutta jokin lääkitys hällä kuitenkin oli, sillä hän toi mulle kerran sellaisen cocktailin, että minä menin ihan “pökkyrään”. Jotain se oli laittanut juomalasiin marjamehun sekaan. Hän toi sen mulle niinku rauhoittaakseen mua, kun oli kuullut seinän läpi isompiäänistä “keskustelua” (= riitelyä) meijän puolelta. Silloin oltiin vielä suhtkoht hyvissä väleissä.

  Mitähän “metkuja” sillä Elliinalla oli mielessään silloin perjantaina… hänhän on jo iäkäs mummoihminen! 😉 Pitäisikö se tosiaan laittaa humalan “piikkiin”, että hän aluksi niinku mielisteli sinua, sitten arvosteli siitä tervehtimisasiasta, ja lopulta “viekoitteli” sinua kotiinsa… eli kylläpä hän onkin ristiriitainen akka. Kukahan lienee se hänen tossutteleva neuvonantajansa…?

  Oletko sinä saanut jostain vihiä sellaisesta, että tätä blogiasi lukevat jotkut tuttusi – tai se naapurisikin? Onko hänellä tietsikka? Minä ajattelisin silleen, että sen Elliinan aika/energia menee teijän talonne asukkaitten asioiden setvimisessä niin tarkoin, ettei hän ainakaan itse kerkiä tänne nettiin lukemaan blogeja… mutta onhan hänellä tietty sitä nuorempaa jälkikasvua, joka varmaan enemmän netissä surffailee.
  Kyllä se oli hyvä, että niin sinä kuin minäkin “ajauduttiin” sinne il-foorumille. Monia asioita oli ja on (ainakin mun) helpompi purkaa täällä netissä ikäänkuin “kasvottomana” ja eihän niitä sisäisiä ahdistuksia ja patoutumia voinut pitää sisällään loputtomiin…
  Kaikki tietää jo iltisajoilta, että PA / Lulu asuu Pohjanmaan rannikolla ja joku täkäläinen tuttu on saattanut minut tunnistaa ja lukee täälläkin, mutta minä elän -ainakin toistaiseksi- sellaista elämänvaihetta, että en välitä “tuon taivaallista”, vaikka koko kaupunki juoruilisi mun selkäni takana ;). Pitäähän niissä akkojen “ompeluseuroissa” olla “jutun juurta” :D.

  Loppuviikoksi on luvassa rankkoja sateita, joten huomenna istuttelen vielä kukkia niihin astioihin, mitkä saa katoksen alle sateella. Sitä vaan olen hämmästellyt täällä, että valmiit kukantaimet ovat hirveän kalliita! Ostin päivällä seitsemän yksivuotista kukkaa, jotka maksoivat yhteensä yli 40 euroa. Mun muistini mukaan ne samat kukat olivat viime vuonna paljon halvempia.
  Avokado on terveellistä, joten onpa hienoa, jos saat kasvatettua niitä itse :).

  Hyvää yötä… tai huomenta sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei, otin ton tissuttelun ja tossuttelun puheeks ku joku sanoi mulle vkl:na että täti oli perjantaina kännissä, se oli paljon enemmän sanottu kuin tuo tissutteluhavaintoni, lisäks täti ku kova puhumaan kotonaan ja porraskäytäväss ni kerran jokin aika sitten hän pohti sitäkin ett näyttää siltä ett yhdesss talon huushollissa mies on tossun alla. nyt on taloss monta vuokralaista jotka tekee kolmivuorotyötä, ni ei enää tädin väitteet siitä ett eihän hän päiväsaikaan puheillaan ketään häiritse, pidä paikkaansa. minä kun hälle ny suoraan sanonut kuka hänen luvattoman saunankäyttönsä paljasti ni luulis tädin häpeissään hiljenevän, vaan kun ei, perjantaina se väitti ett valitetaan ja mä hälle vastasin ett ei se ollut valittamista vaan osakkeenomistajan tekemä havainto joka välitettiin eteenpäin. seuraavalla kerralla jos hän tervehtimistä pitemmälle menee, ni sanon hälle suoraan ettei naisellinen viehätysvoimas enää pure vaan hankin hälle lähestymiskiellon.

   on sill tietsikka ja se kun menee jumiin ni täti kyrp.. kokemuksesta tiedän mitä tapahtuu ku sill jokin kone pimahtaa..

   ei mulla oo aavistustakaan miten avokadon kasvatus suomess onnistuu, varmaan menee monta vuotta satoon.

   näin tänään, huomenna tosiaan voi pikkasen tuulla.

   Like

 12. Hei Survister täältä, nyt jo aika tuuliselta rannikolta!

  No voi hyvänen aika sentään, että se naapurisi osaakin muistuttaa sitä meijän ex-naapuria! Pistää jo miettimään, etteivät he olisi jotain sukua toisilleen… nimittäin se meijän naapurinakkakin antoi “piut paut” kolmivuorotyöntekijöiden tarpeelle nukkua aamupäivisin. Ukko joutui opettelemaan korvatulppien käytön aina yövuorojen jälkeen, kun täti alkoi kutomaan (hakkaamaan) uusia mattoja kangaspuissa klo 7.00 aamulla. Ukko soitti sitten kerran tädin toiselle seinänaapurille keskustellakseen siitä asiasta, mutta se vittumainen akka oli ehtinyt jo “luikerrella” sen nuoren miehen “suosioon”, joten hänen vastauksensa ukolle oli, että “saahan sitä harrastaa” – eli meijän oli vain kärsittävä sitä joka-aamuista hakkaamista ainakin yhden talven yli. Arvaa, tunsinko “hieman” vahingoniloa, kun ainakin osa niistä matoista meni piloille frouvan varastossa, kun sinne oli satanut vettä! 😉
  Vielä tuosta toisen seinänaapurin mielistelystä. Useinkin kuulin pihalla, kun hän lässytti niin lipevästi sille nuorelle miehelle, että se kuulosti ihan siltä kuin hän olisi voidellut öljyllä suupielensä ja kielensäkin :D. Eipä mun tee mieli tervehtiä sitäkään naapurimiestä, vaikka näen häntä vaimoineen usein samassa ruokakaupassa ostoksilla.
  Sen naapurinakan kanssa tehtiin “bänksit” eräänä syysyönä riideltyämme, joten meijän ei tarvinnut hankkia sen kummempaa lähestymiskieltoa hänelle.

  Kesäaamuisin -myös viikonloppuisin- se ex-naapurimme näki asiakseen herättää muut naapurit omalla “persoonallisella” tavallaan viimeistään seitsemältä. Hän meni rivarin takapihalle tekemään pihatöitä ja kuunteli samalla isolle volyymille laittamaansa radiota…
  Nuo muistelot siitä akasta ärsyttää mua edelleen, mutta kyllä hän osasi järjestää “pikku ylläreitä” talon toisillekin asukkaille. “Ratkiriemukas” tempaus siltä tädiltä oli sekin, kun talossamme laajennettiin parkkipaikkaa ja tuo aiemmin mainitsemani nuori mies ja toinenkin mies irrottivat parkkipaikan tieltä nurmikosta siistejä kappaleita paikkaamaan omilla pihoillaan olleita jääpoltteen jättämiä aukkoja nurmikoillaan. He kasasivat ne kottikärryihin viedäkseen… Täti tuli paikalle ja “ilmoitti pojille”, että tuo läjä sopisi hänen kompostiinsa! Ja kiltit ja kuuliaiset tätösen “juoksupojat” antoivat ne nurmikonkappaleet hänelle hajotettavaksi, mukisematta :D. Sitä juoksupoikien “virkaa” nuo miehet toimittivat akan toivomuksesta (siis käskystä) sitten myöhemmin useaan otteeseen…

  Päivällä istutin kolmeen astiaan kukkasia. Pelargonioita, lobelioita, lumihiutaleita ja yhden amppelineilikan. Sitten laitoin ne ja kaikki muutkin kukka-astiat suojaan terassin pöydän alle… myrskytuulilta suojaan. Tänne suunnalle sen myrskyn on ennustettu iskevän pahiten.
  Huomenna ja torstaina on varmaan parempi pysytellä sisätiloissa, sisätöitä tehden ja… tottakai myös nettisurffaillen ;).

  Hyvää tiistai-illan jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei sinne tuulihulinaan 😀

   ny mä sitt täräytin tänne sen mitä koko ajan varonut kun olen naapurintädin tekemisiä täällä setvinyt, hänen alkoholinkäyttönsä ja sen vaikutukset kerrostaloyhteisöön, pohdin tätä aspektia eilen sen miesterapeutin kanss, hänellekin loksahti kohdalleen ett mikä tään jutun juju oikein on. minä oon täss vesiselvänä yrittänyt loitontua hänestä mutta hän ei hallituksen jäsenenä ole omalta osaltaan vaiennut vasta kun nyt kun hän itsensä umpikujaan ajoi, kaks viikkoo täti jo täysin hiljaa taloss. täss kohtaa jatkumoi sama minkä ilfoorumilla aloitin: miten mies seilaa elämässään aggressiivisten naisten vanavedessä, enstex elämääni tuli lapsuudenkodissa seksuaaliaggressiivinen mummo, seuraavaks kerrostalon yläkerran rääväsuinen leskimummo, joka majoitti luonaan naimisissa olevaa ukkomiestä, ja ny sitt kaiken kruunuks mummo jolla on alkoholiongelma.
   tabuja kaikki kolme asiayhteyttä sovinismi-feminismi -akselilla, ja jotka omakohtaiset perhesalaisuudet minä ny ääneen julkituonut. jotenkin aatteli ett niitten ilfoorumin miltä sinusta tuntuu tänään ja naisten seksuaaliväkivaltaisuus -ketjujen katoaminen ILfoorumin sulkemisen jälkeen olisi pysäyttänyt vuodatukseni mummojen seikkailuista siihen vaan kun ei.

   tällaisella missiolla minun on vaan ny jatkettava elämääni. silläkin on ny oma merkityksensä että minuun kohdistuneet herjat ilfoorumilla toisten viestijöiden taholta, ne vain voimaannuttivat minua. tässä kohtaa en voi olla mainitsematta helkseniittiä.

   näin tänään kesäsateen huuhtelemana 😀

   Like

 13. Heipä hei Survister täältä, nyt jo tyyntyneeltä rannikolta! 🙂

  Kyllä se olikin niin kamalaa tuulemista ja satamista viime yönä, etten pystynyt paljon nukkumaankaan. Aina vähän väliä vilkuilin sähköistä kelloradiota, että vieläkö se toimii ja meneekö jossain vaiheessa sähköt täälläkin… onneksi ei kuitenkaan mennyt. Nämä rannikon puut lienevät “visaisempaa” tekoa :), eivätkä ne kaadu kovin helposti voimalinjojen päälle. Lämpötila laski myrskyn myötä reilusti alle kymmeneen asteeseen.

  Mietin tässä sitä, että mitkä asiat ovat/ovat olleet yhteisiä noille kolmelle mainitsemallesi mummolle. Ajattelisin silleen, että heitä yhdistäviä tekijöitä on ainakin kolme tai neljä.

  1) Jonkin asian salaaminen ja siitä johtuneet/johtuvat ongelmat
  – mummollasi oli (ikäisensä!) miehen puute ja siitäkin johtunut kärttyisyys
  – yläkerran mummolla oli salainen suhde naimisissaolevaan ukkomieheen
  – nykyisellä naapurintädilläsi on (läheisiltäänkin salattavako?) alkoholiongelma ja vissiin myös miehenpuutetta hänelläkin?

  2) Kaikki kolme erittäin itsekkäitä!!!

  3) Kaikki ovat olleet rääväsuisia ja muutenkin itseään/mielipiteitään esille tuovia…

  4) Heillä kaikilla pahoja vaihdevuosivaivoja, jotka saattaa kestää joillakin naisilla jopa yli 70-vuotiaaksi asti (tiedän erään sukulaiseni). Oireina unettomuutta ja levottomuutta yms.

  Menivätköhän nuo olettamukseni noista mummoista oikein? Omassa lähipiirissäni on eräs yli 70-vuotias mummo, jolla on tiedetty olevan jo vuosia jonkinasteinen alkkisongelma. Hän on usein pinna kireällä ja ärsyyntyy todella vähästä, jos asiat eivät mene hänen tahtomallaan tavalla. Varsinkin mua hän on “tottunut” komentamaan ja tulevana kesänä mulla siis saattaa olla “yhteenotto” hänen kanssaan, kun minustakin on tullut tyttäreni muuton ja sitä seuranneitten ikävien asioitten myötä äkäisempi ja voimaantuneempi – minäkin! 🙂 Tuo tätini asuu aika kaukana ja näen häntä vain kesäisin, kun hän tulee kesämökilleen. Olin jokin aika sitten puhelinyhteydessä hänen kanssaan ja välillemme muodostui jo “jännitteitä”, kun sanoin aikaisempaa “reippaammin” omia mielipiteitäni ;).

  Tuo mainitsemasi il-foorumin tuttu nikki viesteilee nykyään aika harvoin siellä torikahvilassa, mutta luulenpa hänen kuitenkin käyvän lukemassa täällä blogissasi.

  Mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu Marlene

  Like

  1. hei,

   sinäpä se listasitkin yhdistävät tekijät tuohon, mitä minä en miehenä uskaltanut tehdä, aiemmin, mutta nyt sinun kannustamana saatan tässä ja tänään näin sanoa, noita naisia tosiaan yhdistää suorasanainen aggressiivisuus jonka viimeisin mummo diagnosoi hämäläisyyden syyksi, ett hämeess siell asiat sanotaan täss ja heti suoraan seurauksista välittämättä, mutt eihän hämäläisten enemmistö tuollaisia, eikä varsinkaan suuremmass yksiköss kuin kotonaan?, taikka jotainhan se Tampereen persunainen kiemunki suoraan sanoi pääsisäisenä muslimivirpojista ja heti tuli potkut hälle vaikks hän puolusteli puheitaan ett näin heillä kotona pennuista keskustellaan.

   egoistinen vallanhimo, onko naisilla sellaista, esmes suhteessa miehiin, mietin.

   vaihdevuodet tosiaan, miten ne muuttavat naisen ajatusmaailmaa?

   naisille on ominaista myöskin mummomafiaan tukeutuminen ja sen hyväksikäyttö, oma mummo turvautui nuoreen kokemattomaan naisdiakoniin, yläkerran mummo kotipalveluun ja viimeisin sitte höynäytti vuorotellen taloon muuttaneita uusia naisasukkaita, viimeisin on ny tehnyt pesäeron mummoon. kaikkia näitä tapauksia yhdistää minun kaiken kyseenalaistamisen funktio joka sai heiltä kaikilta pinnan palamaan vuorollaan.
   kun oman mummon käytöstä diagnosoin, alkoi huoranpennuksi nimittely ja vitun tarjoilu. yläkerran muija sanoi vittuilevaks pikkupojaks kun hänen ‘miehelleen’ sanoin että nyt loppu saunavuorot eikä jälkilöylyvuoroa ole ja myöhemmin kun otin puheeks vesiputkien kunnon mummo läksytti yhtiökokouksessa terroristiksi, tää mummo rohkaisi ‘miestään’ niin ett hänen mielestään olin sitte perkeleen komentaja, tää setä vaikeni vasta poliisin väliintuloon ja nyt kun sitte ‘käräytin’ naapurintädin etulöylyssä saunomisesta, olenkin kierosilmäinen savolainen. että tähän voi se sosiaalipalvelukeskuksen empaattinen kotipalveluohjaaja kommentoida minulle ett “tää on valitettavaa mutta mitäs miehet tekevät?”

   . tällai se elämä sitoo yhteen eri tapahtumat elämässäin ja niistä sitte kuroutuu yhteinen jatkumotarina aggressiivisten naisten maailmaan.
   täss on ny elämässäin kohdannut kolme mummoikäistä naista joista yksikään ei ole anteeks pyytänyt suistaan singonneita sammakoita. no ne kaks aiempaa, heistä ei ole enää siihen mutt tää viimeisin uhoaa vaan ett valitan hänestä jatkuvasti ja ny hän joutuu asuntonsa myymään ja sitt viel hallituksen jäsenenä urputtaa ettei tule yhtiökokoukseen eikä ole käytettävissä hallitukseen. minä kun kysyin häneltä ett kukas sitte hallitukseen hänen tilalleen ni vastaukseks saa ettei se häntä kiinnosta. ny mä voin sanoo ett nää kaikki keskustelut hänen kanssaan on kulkenut sitä rataa että täti on niissä ollut alkoholin vaikutuksen alaisena eikä hällä enää huomenna oikein muistikuvaa mistä ollaan keskusteltu eilen. siinä sitä on taas yks naisten tabu, se ett nainen juo häiritsevästi ja mitä seurauksia sillä on suhteessa miehiin ja yhteiskuntaan.

   29 kommenttii jo täss postauksess, pitäisköhän tää jakaa takaisin 10 kommentin sivuihin.

   näin tänään tuulee tääll korvieni väliss ;D

   Like

 14. Hyvää perjantai-iltaa, Survister! 🙂 Nyt tulee sitten se 30. kommentti…

  Mun käsittääkseni hämäläisyyteen kuuluu hitaus, mutta tuo naapurintäti on hämäläiseksi poikkeuksellisen ehtivä? ja “kerkeäkielinen”. Löysin googlesta tällaisen määritelmän:
  “Hämäläisiä on pidetty harkitsevaisina, luotettavina, hitaina, sitkeinä ja peräänantamattomina, sellaisina, jotka eivät aivan helposti ryhdy tekemään mitään, mutta sen, minkä ryhtyvät tekemään, tekevät aina huolellisen sitkeästi loppuun asti.”

  Mummomafia. Siihen mulla olisi paljon sanottavaa. Tiedän esim. omassa lähipiirissäni ainakin kolme mummoa, jotka ruotivat mm. mun asioitani selkäni takana ulkomaita myöten ja tuo aikaisemmassa kommentissani mainittu juopohko tätini soittaa sitten ne määräykset ja käskyttelyt minulle… koskien yleensä eri sukulaisteni “auttamiskeikkoja”.

  Noista kolmesta sinun elämääsi kuuluneista mummoista “analysoin” ensin sinun omaa mummoasi. Tiedätkö, että minulle tuli mieleen tuosta hänen tavastaan usein “huoritella”, niin monenlaisia ajatuksia (on tullut kyllä ennenkin). Sekin, ettei hän tainnut olla kovin lapsirakas “perusmummo” teistä, hänen poikansa lapsista kenellekään…? Sinun kimppuusi hän hyökkäsi aggressiivisesti huutaen varmaan siksi, kun olet kertonut menneesi aina äitisi puolelle niissä riitatilanteissa. Kyllä minulla olisi mietteitä enemmänkin siitä mummostasi, mutta en halua kirjoittaa niitä tänne… kaikkien luettavaksi.

  Mummosi, yläkerran “salarakasta” pitänyt mummo, ja tämä nykyinen naapurisi, juoppo mummo ovat tosiaan jokainen tarvinneet jonkun “sparraajan” mielipiteilleen, puheilleen ja tavoilleen/teoilleen. Samaan naissakkiin “niputtaisin” vielä sen meijän ex-naapurinakankin, vaikka hän ei vielä silloin ollutkaan mummo. Hänkään ei koskaan pyytänyt keneltäkään anteeksi mitään sanojaan tai tekojaan. Hänen sparraajinaan toimivat ne hänen “juoksupoikansa” rivitalossamme ja eräs naisystävänsä seurakunnasta.

  Naisten egoistinen vallanhimo. Minä itse en ole voinut enkä ole itseasiassa halunnutkaan käyttää sellaista “valtaa” parisuhteissani. Mutta esim. pikkuveljeni vaimo käyttää sitä valtaa jatkuvasti! Tavalla jos toisellakin vuodesta vuoteen… Minä sanon suoraan, että sellainen vallanhimo on tosi tyhmää! No ei se veljeni vaimo olekaan kyllä mikään “ruudinkeksijä”, mutta rahanmenoreikiä hän on hyvin taitava keksimään.

  Ne vaihdevuodet muuttavat monien naisten ajatusmaailmaa, jos siihen liittyvät vaivat tulevat rajuina. Rehellisyyden nimissä on minunkin todettava, että 2000-luvun alussa mullakin oli niitä vaivoja n. 5 vuoden ajan. Mulla oli usein kärttynen olo, yöhikoilua ja unettomuutta yms. Onneksi minä selvisin siitä elämänvaiheesta suhtkoht helpolla ja nopeasti. Tänä päivänä mulla ei ole mitään niistä vaivoista, jos ei ajoittaista alakuloisuutta “lasketa” niiksi vaivoiksi. Viime yönäkin nukuin kuin “tukki” ja paljon, kun se myrsky valvotti edellisen yön.

  Tämän kommentin lukemisajankohdasta riippuen toivotan sinulle Hyvää yötä… tai lauantaiaamuna Hyvää huomenta! 🙂 – Lulu –

  Like

  1. hei jo lauantaiaamusta,

   mun ajatukset pyöri viime vuodessa, muistat kun silloin keväällä flunssaisena menin päivystykseen, triagehoitaja kirjasi “kärsii hillittömistä raivareista joita purkaa netissä”ja sitt mieslääkäri ohjasi keskusteleen miesterapeutin luo ja siell nous heti pintaan se kotipalveluohjaajasta tekemäni kantelu, palaverilausunto ja kaupunginhallituksen salainen pöytäkirjaote. Sitä kun aloitin setviä miesterapeutin kanss, ni tieni vei puhelinsoittoon vanhus/hoivajohtajattarelle,joka minua toppuutteli sanoin: “katsele kuuntele vaan kevättä ja yritä unohtaa ikävät asiat”. ja missä pisteessä minä ny tänään oon aatoksissani, ikävät naisasiat päällimmäisenä, seinän takana asuva tissutteleva mummo ja hänen kyvyttömyytensä vaieta asioiden edessä joille hän ei enää mitään voi, on ollut koko kevään ykkösaihe keskusteluissani tuon miesterapeutin kanssa.

   näin tänään, romppeilen viikonlopun ja nautin olosta ku täti lähti kesämökilleen, joka myös talviasuttava.

   Like

 15. Hei Survister! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Onpa mahtavaa, että se täti lähti sinne kesämökilleen! Toivottavasti hän malttaa ollakin siellä mahdollisimman kauan ;).
  Kyllä minä muistan ne keskustelumme viime keväänä. Ja vaikka en siitä “Hollilasta” tykkääkään, niin käyn joskus “muistini virkistämiseksi” lukemassa niitä il-foorumin viestejäni, jotka kaikki joku? on tallentanut sinne…

  Tämä kevät/kesä on ollut sinulle varmaan silleen helpompi kuin viime kevät ja kesä, kun olet ollut terveempi ja käynyt säännöllisesti sen miesterapeutin luona juttusilla.
  Mulla on nyt meneillään joku kesäflunssa tai mikä lie vesinuha (googletin). Eilen tämä alkoi – nokkaani kutisee, aivastuttaa ja vettä tulee nokasta ihan tippumalla. Kyllä tämä jotain allergiaa vissiin on, kun kurkussani ei ole mitään oireita, mutta vähän huono olo on.

  Mietin kauan sitä, että uskallanko vai enkö uskalla… kysyä yhtä asiaa siitä mummostasi. Mutta kun täällä ollaan otettu nyt keskustelunaiheeksi naisten alkoholinkäyttö, niin rohkenen kysyä sinulta, että ottikohan se mummosikin viinaksia vai ihan “selvästä päästäkö” hän laukoi nuita hävyttömyyksiään sinulle ja äidillesi? Mistä sen tietää, vaikka se “leipädiakoni” olisi tuonut tullessaan viinapullon mummollesi sinne kammariin… Siellähän muori saattoi ottaa “napsuja” pullosta salaa teiltä muilta perheenjäseniltä. Tiedän nimittäin täälläpäin sellaisen tapauksen, että seurakunnan naistyöntekijä oli käynyt alkossa ostamassa yhden viinapullon eräälle viinanpersolle ystävättärelleen, jottei tämä menisi itse alkoon ja ostaisi useampaa pulloa. Oli siinäkin varsinaista “naisenlogiikkaa”! 😀

  Ulkona on nyt aika hyväsäinen kesäpäivä, joten lähden istumaan terassille, vaikka mikä olisi. Olen ottanut tyttäreltäni lääkekaappiin jäänyttä allergialääkettä, jospa se alkaisi auttamaan. Pihatyötkin “odottavat” vielä tekijää, kun se viime viikon myrsky keskeytti työt, mutta niitä jatkan vasta sitten, kun tämä nuhainen olotila helpottaa.

  Hyvää pyhäpäivän jatkoa sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin! 🙂

  toivoo Lulu

  Like

  1. minä ittekin olin poissa kotoa koko vkl:n, ni ei mummot häirinneet oloani vaikka heidän tekemisensä mieleen välillä juolahtikin. tai no kävin minä hänen haudallaankin ja kukan kävin ostamass ku ei siell mitään ollu, on siin samass haudass isänisäni ja hänen äitinsä. sain paljon luontokuvia vkl:na, mm lehtokurpan ja peukaloisen pesät, aattelen ny sitä ipad pro:n ostoo ett pääsis muokkaan tätä blogia näyttävämpään kuntoon.

   kyll oli mummolla kaks hyvää vävyä kun he aina tuiskeen tarjosivat alkon repertuaarista.

   Like

 16. Hei Survister! 🙂

  Minä olen touhunnut lähes koko päivän tuolla puutarhassani, kun ne allergiaoireet helpottivat eilen. Tänään on vuotanut vettä enää toisesta nokan sieraimesta. Tännepäin on jo ylihuomenna “luvassa” taas sadetta, ja koko viikonlopuksikin, niin työt pihalla jälleen kerran sitten keskeytyy. Ettei olisi taas sadekesä tulossa, ainakin tänne rannikolle…

  No juu, oikeilla “jäljillä” minä siis olin, kun epäilin sitä, että mummollesikin se “kuppi” maistui… Ehkä ne hänen raivonpuuskansa johtuivat siitäkin, mutta enpä kysele täällä enempää. Ne hänen puheensa ja tekonsa olivat järkyttävän väärin joka tapauksessa!

  Se uusi ipad pro onkin hieno laite! Kävin itsekin googlesta katsomassa sitä esittelevän videon. Aika kallis se näyttää olevan… mutta onhan siinä tosi monipuolisia toimintoja.
  Jos sinä raskit ostaa sellaisen, niin olisihan se sitten mukava minun ja tottakai meijän kommenttien lukijoittenkin katsella mm. niitä ottamiasi luontokuvia täällä blogissasi :).

  Hyvää illanjatkoa ja koko uutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. hei, tais olla enemmänkin niin päin ettei ne vävyt tarjoilleet kuin juhlapäivinä sitä tuisketta, muu aika mummon piti vaan olla tissuttelun puutteessa ;D

   minä jossain kerroin ett rymysin taas viikonloppuna metissä ja siell kellahin kumoon, sen piti olla hallittu sammalikkoon kaatuminen vaan ku kamera oli taskussa ja eiku varmaankin taas kylkiluunmurtuma, kerroin tään äsken sille samalle akuuttihoitsulle joka viime keväänä sen kärsii hillittömistä raivareista -kirjauksen teki, mutt ei toi kylkiluukipu ollu syy miks akuuttiiin menin vaan kun eilen meni itsehoito totaalisesti pieleen, joskus lääkäri sanoi ett vaikkua korviss ja neuvoi ostaan apteekista remo-waxia, no mä eilen taas vaikunpoistoon, enstex toiseen korvaan, pumpulituppo ett pysyy waxit korvass ja sitte sen saman tupon toiseen korvansuulle ni sinnepä se menikin syvälle ja punkkipihdeilläkin yritin sitä poistaa vaan eihän se kun vaan syvemmälle, akuuttihoitsu siin sitte osas nauraakin kommellukselleni kun kaiveli tupon pois korvasta.

   Like

 17. Heipä hei Survister! 🙂

  Ai jaa, no sen mummosi olisi pitänyt olla enemmän tekemisissä niitten vävypoikien kanssa 😉 ja noin niinku yleensäkin viettää enemmän aikaa tyttäriensäkin huusholleissa… poissa sieltä kammaristaan ja sinun perheesi luota.

  Toivottavasti se kylkikipusi on vain ohimenevää lihaskipua, ettei siinä kaatuessasi tullut luuhun mitään murtumaa… Minäkin olen välistä kaatuillut metsässä, kun olen löytänyt hyvän marjapaikan ja sitten “hyppinyt” mättäältä toiselle niin innoissani, etten ole varonut maassa olevia oksia tai juurakkoja. Joskus on marjaämpärikin kaatunut siinä kompastuessani johonkin “esteeseen”. Nykyään kuljen metsästä autolle täyden marjaämpärin kanssa “kieli keskellä suuta”, koska olen ainakin kerran kaatunut kumoon lähtiessäni metsästä täpötäyden ämpärin kanssa. Se oli aika harmittava tilanne silloin, vaikka näin jälestäpäin jopa naurattaakin.

  Kyllä siinä saakin olla varovainen, kun jotain laittaa sinne korvakäytävään. Mulla on mennyt joskus korvatulppa liian syvälle, mutta onneksi olen saanut kynsillä siitä otteen. Jouduin käyttämään usein niitä tulppia silloin, kun me asuttiin sen häirikköakan seinänaapureina siellä rivitalossa. Ei ne oikein mulle sopineet, kun korviani kutisi silloin jatkuvasti.

  Tänä iltana mun täytyy käydä vielä laittamassa mm. pelargoniat ja muutkin “karvalehtiset” kukat katoksen alle suojaan, kun ne eivät oikein tykkää vesisateesta ja sitä on luvassa huomiselle. Se sade tuppaa tulemaan tälle alueelle aina etuajassakin.

  Mukavaa keskiviikkoillan jatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 18. Hey! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my apple iphone.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any suggestions, please share. With thanks!

  Like

 19. Currently it seems like Drupal is the preferred blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  Like

Comments are closed.