MAY

is the month commemorating birthdays,

when, why  and what then

 

toukokuussa muistellaan syntymÀpÀiviÀ,

milloin miksi ja entÀs sitten.

40 thoughts on “MAY

 1. Hei Survister, tĂ€hĂ€n uuteen postaukseenkin! 🙂

  TĂ€mĂ€ toukokuu on mun mielestĂ€ni vuoden paras kuukausi! 🙂 Luonto herÀÀ pĂ€ivĂ€ pĂ€ivĂ€ltĂ€ enemmĂ€n uuteen kasvuun, mutta kaikenmaailman ötökĂ€t eivĂ€t ole vielĂ€ kiusana…

  SyntymĂ€pĂ€iviĂ€kin nyt toukokuussa vietetÀÀn. Äitini synttĂ€rit olivat viime sunnuntaina ja yksi “serkkupoikani” juhlii loppukuusta 75-vuotissynttĂ€reitÀÀn. MeijĂ€n kissakaksospojat tĂ€yttĂ€vĂ€t 14 vuotta 23. pĂ€ivĂ€nĂ€ ja… minulla on aika hyvĂ€ numeromuisti ja pÀÀttelykykykin, vaikka en matikassa mikÀÀn varsinainen “vĂ€lkky” ollutkaan ;).

  KevĂ€isin terveisin! 🙂 – Lulu –

  Like

  1. mikÀ se helluntai??

   mĂ€ ny tĂ€llaisen postausotsikon kun ens viikonloppuna… mĂ€ tĂ€ytĂ€n .. postoo mulle silloin se frederikin oon kolmekymppinen.

   Like

 2. Hei! 🙂 No se helluntai oli ja meni eilen :).

  MinĂ€pĂ€ postoon sinulle sitten sen Frederikin biisin… ja tĂ€nÀÀn lÀÀkĂ€riltĂ€si saamiesi hyvien tulosten perusteella SinĂ€ oletkin mies parhaassa iĂ€ssĂ€, vaikka tĂ€ytĂ€t vissiin vĂ€hĂ€n 😉 enemmĂ€n ikĂ€vuosia kuin tuossa biisissĂ€…

  – myöskin “ikinuori” Lulu Marlene –

  Like

 3. Survister-ystÀvÀlleni:

  SYDÄMELLISET ONNITTELUT SYNTYMÄPÄIVÄSI JOHDOSTA!!!!! 🙂

  Kaikkea HyvÀÀ Sinulle toivotellen 🙂 – Lulu Marlene –

  Like

  1. kiitti piisistĂ€, minĂ€ sitĂ€ myöhĂ€ssĂ€ kuuntelen, kuten viesteilin viime viikoll,, saattaisin vasta keskiviikkona ehtiĂ€ netin ÀÀreen ja niinhĂ€n siinĂ€ sitt kĂ€vi, minĂ€ jotostelin metsiss kolme likihelteistĂ€ pĂ€ivÀÀ, pitkĂ€ liuta lintuja bongasin ja lakkakin on jo kukall. tĂ€nÀÀn oli iltasanomiss hyvĂ€ horoskooppi sekĂ€ kaksosille ettĂ€ leijonille, sitĂ€ oon tĂ€ss pĂ€ivĂ€n mittaan naureskellut 🙂 (PÀÀset tilanteen herraksi sekĂ€ raha-asioissa ettĂ€ työtehtĂ€vissĂ€. NĂ€iden kokemusten viisastuttamana kannattaa jo ruveta suunnittelemaan tulevaa >< Ihmissuhdeooppera erÀÀn kanssa vaihtelee suuresta draamasta puskafarssiin. Jos et halua jatkaa myöhemmin samaa rataa. mieti koko jutun jĂ€rkevyyttĂ€.)

   MinĂ€ tĂ€nÀÀn lausuhuilin, aamull ku maikkarill joku naisten linjan asiantuntija kertoili kaikenlaista henkisestĂ€ vĂ€kivallasta, niinku sillee sitt ÀÀneen aattelin pĂ€ivĂ€ll ett lĂ€histöllĂ€in on yks nainen joka henkistĂ€ vĂ€kivaltaa ja hyvĂ€ksikĂ€yttöÀ mua kohtaan, ni yks mies lohkaisi siihen ett nytkö sinĂ€ sen vasta huomasit! 🙂 Ett sillee minĂ€ ny jossain tienristeyksess jossa ei enÀÀ voikaan vapaasti tuntemuksiaan tĂ€nne ylöskirjata.

   blogin tilastoist, joku oli maanantaina lukenut kaikki postaukseni.

   nyt ku mÀ pc:llÀ, ihan haileesta peestÀ on blogini tausta, eihÀn tÀss ees huomaa taustan tekstiÀkÀÀn, maciss taustan vÀrit paljon kirkkaammat.

   Like

 4. Torstain tervehdys, Survister! 🙂 Onpa kiva, jos tykkĂ€sit tuosta linkittĂ€mĂ€stĂ€ni onnittelubiisistĂ€… Stevie Wonder on yksi niistĂ€ artisteista, jota itse todella ihailen ja hĂ€nen kipaleensa ovat laatumusaa.

  SiellĂ€pĂ€in on ollut hyvĂ€t sÀÀt, kun olet voinut kulkea metsissĂ€ noin monena pĂ€ivĂ€nĂ€. TÀÀllĂ€pĂ€in aika kurjat ilmat on vaan jatkuneet, vettĂ€ satoi taas monta pĂ€ivÀÀ ja nytkin on taivas pilvessĂ€. Se on varmaan tuo meren lĂ€heisyys, mikĂ€ niitĂ€ matalapaineita tĂ€nne rannikolle “imuroi” :(. Eli meri on mulle rakas, mutta toisaalta tuonee nuita ikĂ€viĂ€ sÀÀilmiöitĂ€kin…

  EipĂ€ tÀÀllĂ€ tosiaan voi paljon niistĂ€ arkaluontoisemmista asioista puhella. Katsoin eilen itsekin sen naisten linjan maikkarin katsomosta ja allekirjoitan siitĂ€ mm. sen tosiasian, ettĂ€ aina ei voi lĂ€hteĂ€ vaikeastakaan suhteesta esim. taloudellisten syitten vuoksi…
  Se lĂ€histöllĂ€si oleva nainen lienee tuo “leijona” ja “draamakuningatar”. En tunne lĂ€hipiirissĂ€ni ainuttakaan leijonanaista, mutta sen verran tiedĂ€n heistĂ€, ettĂ€ he pitĂ€vĂ€t helposti “ÀÀntĂ€ itsestÀÀn” ja tykkÀÀvĂ€t huomionkerjuusta ja keskipisteenĂ€ olosta, asiassa kuin asiassa.

  Horoskoopeista puheenollen, niin mun tÀmÀnpÀivÀinen on aika jÀnskÀ.
  “KALAT 20.2.–20.3. Olet mielestĂ€si monen asian suhteen pihalla. Energiatasosi on kuitenkin palaamassa ennalleen, ja viimeistÀÀn viikonloppuna olet taas tilanteen herra.”
  (no juu, olen useinkin ikÀÀnkuin “pihalla”… ;))

  Se “joku”, joka oli lukenut maanantaina kaikki postauksesi tÀÀltĂ€, on mitĂ€ ilmeisimmin uusi lukija tÀÀllĂ€ blogissasi… ja 5000 lukukerran rajakin tÀÀllĂ€ jo lĂ€hestyy :).

  Oikein hyvÀÀ ja toiveikasta torstaipĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin! 🙂

  Terveisin Lulu Marlene – “tyttö sadepisarain”

  Like

  1. hei, tÀÀ on taas tĂ€tĂ€ arkaluontoista ettei soveliasta nettiin vuodattaa, mutt aamull jo karkasin kotoo ku ei sitĂ€ kestĂ€nyt erkkikÀÀn mikĂ€ valitusvirsi seinĂ€n lĂ€pi kuulu, kĂ€vin netiss, kattelin ensi ja turvakotiliiton sivut ja jussityöhön oli valmis yhteydenottolomake tĂ€ytettynĂ€ mutten kuiteskaan sitĂ€ lĂ€hettĂ€nyt ja ku palasin kotiin ni Ă€sken karkasin toisen kerran kotoo ku nyt oli jo taas uus virsi kirosanojen sĂ€estyksellĂ€ naapuriss menossa ja jĂ€in pihall funtsiin ni eiköpĂ€ tĂ€ti tullut roskapussin kanss ja sitt me taas pidettiin tunnin ÀÀnekĂ€s kehityskeskustelu ulkoilmassa, joka ei loppujen lopuksi johtanut mihinkÀÀn…, kuhan tĂ€stĂ€ kotiin ni sama kaiku on naapurintĂ€din askelten, hĂ€nen mielestÀÀn minĂ€ kierosilmĂ€inen savolainen kyttÀÀjĂ€ suurin syyllinen siihen ett tĂ€ti maksaa takautuvasti vuoden saunamaksut taloyhtiölle, mutta ei siitĂ€ tÀÀn enempÀÀ, tĂ€tĂ€ minĂ€ tarkoitin sillĂ€ ku.. mĂ€ ajoin itteni ny niin pahasti karille nĂ€illĂ€ blogitouhuillani.. minĂ€ kyll toisaalta siell ilfoorumill ehdin jo julkituoda ett vielĂ€ minun pitÀÀ yksi nainen pettÀÀ.

   mutt mÀ selviÀn tÀstÀkin..

   oon jo viikonlopuksikin junaillut ittelleni vÀistötilat..

   Like

  1. kĂ€vin lukemassa kaksoset ja ei tuo sutinen ny oikein natsannut, joten toivoa on sinullakin 😀

   pĂ€ivĂ€ll meinasin kuolla nauruun ku löysin (taas) uuden kommentin HyvĂ€ terveys -lehden keskusteluista 😀

   iltasanomiss on hauska horoskooppi, nyt se tÀllaista tÀlle pÀivÀlle:

   maailma kulkee koko ajan eteenpÀin vÀlittÀmÀttÀ sinun jahkailuistasi ja pohdinnoistasi. Sinulla ei ole kiire, joten harkitse rauhassa pÀÀmÀÀrÀÀsi.

   elikkÀs oon tÀssÀ ny hötkyilemÀti vaikka se hÀmÀlÀistÀti hÀttÀelöökii sanomistesa kanssa.

   Like

 5. Hei! Tottakai sinĂ€ selviĂ€t tĂ€stĂ€kin tilanteesta, kun muistat sen, ettĂ€ sinĂ€ olet oikeassa ja tĂ€ti on vÀÀrĂ€ssĂ€ siinĂ€ sauna-asiassa! Se on vaan joittenkin (akkojen) erittĂ€in vaikea myöntÀÀ olevansa vÀÀrĂ€ssĂ€ missÀÀn asiassa… ottaa sille “leijonanaaraan” ylpeĂ€lle luonteelle liikaa.

  No juu, ei mulle oikein alkot maistu eikĂ€ muutkaan piristeet, joten ei tuo “luonneanalyysi” oikein mullekaan sopinut. SitĂ€paitsi olen silleen itsepĂ€inen, ettĂ€ en anna helposti periksi huonoinakaan aikoina/pĂ€ivinĂ€. Jos ei muu auta, niin “pakenen” mielikuvitusmaailmoihini, kuten tein niin usein silloin lapsenakin…

  TsemppiĂ€ Sinulle tÀÀltĂ€! 🙂 toivoo ystĂ€vĂ€si Lulu

  p.s. Sille naapurillesi se Sutisen horoskooppi sopii, vai…?

  Like

  1. hei, minĂ€ taistelen nyt itteni kanss siitĂ€ ett kumminpĂ€in teen, poistanko blogini vai jatkanko elĂ€mĂ€ntarinaani tÀÀllĂ€, eilen mĂ€ sain tarpeekseni, sitĂ€ on enÀÀ ihan turha naapurintĂ€din kiehnĂ€tĂ€ minulta kerrotaan kuulumiset kun tavataan -kĂ€ttĂ€pÀÀllesopimusta, kun tĂ€ti on kierosilmĂ€iseksi kyttÀÀjĂ€ksi nimitellyt ja sanoo ettĂ€ minĂ€ vihaan hĂ€ntĂ€ ja antaa ymmĂ€rtÀÀ ettĂ€ se olen minĂ€ jonka pÀÀssĂ€ viiraa ja ettĂ€ olen selĂ€ntakanapuhuja, no siinĂ€ hĂ€n on oikeess ett kun mulla tĂ€llainen blogi ja mitĂ€ ilfooorumilla liversin 😀

   ett kyll usko ku tÀti eilen mulle pihalla kertoon ett on sovittu ett hÀn maksaa vuoden saunamaksut takautuvasti taloyhtiölle ja asiasta ei enÀÀ puhuta ja nyt sitte hallituksen puheenjohtaja sanoo ettei mistÀÀn maksusta ole keskusteltu. sitÀ on vaikee enÀÀ luottaa naiseen, joka valehtelee pÀin naamaa. tÀmÀ tÀti kyll pesee mennen tullen mummoni kiekaukset, joten tÀss on ainekset isommallekin sosiaalikatastrofille, vielÀ kun tÀti eilen syytti minua siitÀ ett hÀn on pannut asuntonsa myyntiin. nyt mÀ tunnustan ett mun sosiaalitaidot ei riitÀ tÀllaisen asian loppuunsaattamiseen kaikkia osapuolia tyydyttÀvÀllÀ muodolla. taikka sitte ne riittÀÀ. ainoo lohtuni on se kun kaikki kertoo mulle, ett samanlaisia naisia on Suomess pilvin pimein kerrostaloissa asumassa ja niin kuin sinÀkin olet minulle kertonut entisestÀ naapuristasi ja omien kokemustesi kautta yrittÀnyt tÀssÀ matkan varrell minua kÀrsivÀllisesti tsempata. tÀtÀ se naisten henkinen vÀkivalta miehiÀ kohtaan on pahimmillaan.

   kiertelin netiss puoli tuntia siellÀ sun tÀÀllÀ ja palasin tÀnne, tein pÀÀtöksen ettÀ tÀtÀ kommenttiani en poista olkoon seurakset mitÀ ovat.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  TĂ€nne Pohjanlahden rannikollekin on tullut viimeinkin kesĂ€ :). KĂ€vin viime yönĂ€kin ulkona, missĂ€ tuoksui ihanasti kesĂ€lle ja yksi “lempilintuni” KĂ€ki kukkui! 🙂 Jostain syystĂ€ tykkÀÀn erityisen paljon kĂ€en kukunnasta. Toinen ja mielestĂ€ni metka ÀÀni on Taivaanvuohella. Sen ÀÀntelyĂ€ kuulee kesĂ€isin meren rannalla.

  Mun mielestÀni tuossa kommentissasi ei ole mitÀÀn sellaista, mikÀ vaatisi sen poistoa. SehÀn on kaikki sinun avointa ja rehellistÀ kertomaasi eiliseltÀ ja koko tilanteesta siellÀ.
  Jos avoimuus netissĂ€ on “pÀÀn viiraamista”, niin siinĂ€ tapauksessa minullakin viiraa, mutta so what? Voitaisiinko me ajatella niin, ettĂ€ sinĂ€ ja minĂ€ ollaan sellaisia originellejĂ€ “luonnonlapsia” – minĂ€ ainakin haluan olla ;). Tai ollaan “nettijulkkiksia”…
  Tuosta “leijonanaisen” sanailusta mulla olisi enemmĂ€nkin naisnĂ€kökulmaa, mutta ehkĂ€ on parempi, etten niitĂ€ “analyysejĂ€” kirjoita tĂ€nne. Se liittyy naisen logiikkaan.
  NiinpĂ€, (meillĂ€) naisilla on sitĂ€ henkistĂ€ vĂ€kivaltaa, jota monet kĂ€yttĂ€vĂ€t, aseinaan “sanan sĂ€ilĂ€t”… ja ne kohdistuvat usein teihin miehiin, mutta myös meihin saman sukupuolen edustajiin. Olen vissiin tĂ€mĂ€n jo sanonutkin il-foorumilla, mutta sanompa sen taas, ettĂ€ nimenomaan toiset naiset ovat olleet aina mua kohtaan paljon julmempia kuin miehet…
  Se on ollut sellaista piikittelyĂ€, valehtelua ja selĂ€n takana juonimista mua vastaan. Kateuttako, mutta mistĂ€ ihmeen syystĂ€? 😀

  On sillĂ€ tĂ€tösellĂ€ kyllĂ€ “otsaa” vĂ€ittÀÀ sinua kieroksi, vaikka hĂ€n itse valehtelee minkĂ€ kerkiÀÀ! Mutta jos hĂ€n tosiaan (mitĂ€ vahvasti epĂ€ilen) on laittanut sen asuntonsa myyntiin, niin se on varmaan talonne muillekin asukkaille suuri helpotus.
  KyllĂ€ me ja muutkin asukkaat huokaistiin helpotuksesta silloin, kun se meijĂ€n seinĂ€naapuri muutti sieltĂ€ rivitalosta pois. Kuulemani mukaan hĂ€nen uudet naapurinsa omakotialueella eivĂ€t olleet oikein ilahtuneet mukavana pidetyn leskimiehen uudesta rouvasta…
  Jos se ihme tapahtuisi, ettÀ tÀti muuttaisi muualle, niin toivottavasti saisit uusiksi naapureiksesi nuoria ihmisiÀ. HeidÀn kanssaan pÀrjÀÀ aina paremmin. Ainakin me koettiin se silleen.

  MinĂ€ olen tÀÀllĂ€ edelleen “hengessĂ€ mukana” sinun kanssasi ja uskon, ettĂ€ asiat siellĂ€ jĂ€rjestyvĂ€t. TĂ€tikin saattaa pikkuhiljaa “rauhoittua”, jos hĂ€n ei saa talostanne puolelleen ketÀÀn “liittolaista” (toivottavasti ei saa).

  HyvÀÀ illanjatkoa ja koko kesĂ€istĂ€ viikonloppuakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei, kuulin sill viime vkl:n retkellÀni eka kertaa kÀen kukunnan, ruisrÀÀkkÀkin narisi ja lakka kukki. oon ny tehnyt pÀÀtöksen ett hÀivyn tÀÀlt kaupungista taas muutamaks pÀivÀks vaikkakin ois olotilaani sopiva yleisötilaisuus iltapÀivÀllÀ kaupungilla.

   mulla on ristiriitaiset tunteet pÀÀllĂ€, torstaina se Elina mulle lirkutteleen ett mehĂ€n tehtiin viime viikolla kĂ€ttĂ€pÀÀllesopimus naapurirakkauden palauttamiseksi ja mĂ€, Akseli, sanoin hĂ€lle ett niinku sinĂ€ revit minua hihasta saadaksesi kĂ€ttĂ€pÀÀllesopimuksen aikaiseksi, elikkĂ€s Elina kĂ€ytti fyysistĂ€ vĂ€kivaltaa Akselia kohtaan saadakseen itselleen sopivan kĂ€ttĂ€pÀÀllesopimuksen aikaiseksi naapurinsa kanssa. huhheijaa mitĂ€ sukupuolten vĂ€listĂ€ erinĂ€kökohtaisuutta 😀

   Mulla on fiilis hallituksen puheenjohtajan kanssa keskusteltuani ettÀ iso pyörÀ lÀhti liikkeelle tÀllÀ viikolla, mutta se pyörÀ ei liiku hÀmÀlÀisellÀ tÀssÀ ja nyt heti mentaliteetilla.

   sitku keskiviikkona mulle soitti mies pankistani ja kysyi mitenkÀ sopisko mulle asiakkuudenpÀivitystapaaminen ja mÀhÀn innostuin ettÀkö miehen kanssa pÀÀsen raha-asioitani pohtimaan, niin hemmetinmoinen pettymys iski pÀÀlle kun se mies sopikin mulle tapaamisen ens viikolle naispuolisen pankkineuvojan kanssa ja ku minÀ nyt sen tapaamisen peruuttamista funtsin kun enhÀn mÀ hÀnen luokseen voi mennÀ tÀllaisessa minulla on ny masennus akkojen kotkotuksien seurauksena, joten en ny jaksa raha-asioistani naisen kanssa pankissa keskustella, saattaa naispuolinen palveluneuvoja vaikka saada aatoksistani sydÀrin. mietin siis tapaamisen peruuttamista taikka suljen kÀnnykkÀni tapaamisajaksi.

   olin hiukan nĂ€rkĂ€stynyt kun sinĂ€ paljastit syntymĂ€pĂ€ivĂ€ni tÀÀll blogissani, mutt sitte toisaalta so what! 😉

   nÀillÀ sanoin ens viikkoon.

   Like

 7. Hei Survister tÀÀltĂ€ suorastaan helteiseltĂ€ rannikolta! 🙂

  KyllĂ€ se oli varmaan parempi ratkaisu lĂ€hteĂ€ taas muualle sieltĂ€ talosta ja antaa nyt niinku sanotaan, ettĂ€ “pölyn laskeutua”… ja kommentistasi pÀÀtellen se konflikti siellĂ€ on nyt laajempi kuin vain sinun ja sen Elliinan vĂ€linen asia.

  Sorry, ettĂ€ laitoin tuon onnittelun sille pĂ€ivĂ€lle, mutta… kun sinĂ€ itse tĂ€mĂ€n postauksen toisessa kommentissa kerroit tĂ€yttĂ€vĂ€si ?-vuotta seuraavana viikonloppuna.
  En tullut sitten ajatelleeksi sitĂ€, ettĂ€ sinĂ€ et olisi halunnut paljastaa kaikille sitĂ€ tarkempaa pĂ€ivĂ€mÀÀrÀÀ. MinĂ€ itsehĂ€n “tĂ€rĂ€ytin” etukĂ€teen julki il-foorumilla viime vuonna sen oman synttĂ€rini 26.2. ja sinĂ€kin onnittelit silloin mua kauniilla Passionate Flower -kortilla, jonka olit itse tehnyt minulle :). No kyllĂ€hĂ€n minĂ€kin halusin salata sen, ettĂ€ kuinka paljon vuosia tĂ€ytin (liian paljon).

  Kun kerrot siitĂ€ tapaamisestasi naispuolisen pankkineuvojan kanssa ja tunnet vastenmielisyyttĂ€ sitĂ€ asiaa kohtaan, niin muistellaanpa vielĂ€ erĂ€stĂ€ il-foorumilla kĂ€ymÀÀmme keskustelua, kun sinĂ€ et olisi halunnut tavata jotain naishoitsua. MinĂ€ sitten rohkaisin sinua ajattelemaan silleen, ettĂ€ jos menisit vaan ja pitĂ€isit sitĂ€ naista niinku “persoonattomana” (tai sukupuolettomana) ihmisenĂ€, joka vaan tekee työtÀÀn palkkansa eteen. Varsinkin, jos se palveluneuvoja on nuori nainen, niin hĂ€n ei ole kiinnostunut sinun muista kuin raha-asioista. Kaikki palveluneuvojat on meillekin olleet aina naisia ja viileĂ€n asiallisia sellaisia. Nimmareita on vaan pitĂ€nyt kirjoittaa blanketteihin. Ei kukaan ole udellut ainakaan minulta mitÀÀn muita asioita elĂ€mĂ€stĂ€ni. EnkĂ€ ole itsekÀÀn alkanut kertoilla mitÀÀn muuta kuin kyseiseen pankkiasiaan liittyvÀÀ; yleensĂ€ jotain lainaa on haettu.
  Mutta jos sinun on vaikea mennĂ€ sinne pankkiin, niin ei kai siinĂ€ mitÀÀn pahaa ole, jos pÀÀtĂ€t perua sen asiakastapaamisen… ja ehdotat itse myöhempÀÀ aikaa sen miehen kanssa, joka soitti sinulle.

  Kaikesta huolimatta – HyvÀÀ ja aurinkoista uutta viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 8. Hei Survister! 🙂 SadepĂ€ivĂ€n “kunniaksi” meikĂ€ istahti taas lĂ€ppĂ€rin ÀÀrelle… muutaman pĂ€ivĂ€n tÀÀllĂ€ jo olikin kunnolliset kesĂ€sÀÀt ja istuttelin jonkin verran kukkasia ja hoitelin entisiĂ€ istutuksia.

  Löysin taas uuden hauskan horoskoopin, joka taitaa ainakin pikkasen nyt mun kohdallani natsata… 😉 Olen siis “Sintit” 😀

  https://etelapohjalainenosakunta.wordpress.com/pohojalaasta/pohjalaisjutut/pohojalaanen-horoskooppi/

  HyvÀÀ kesĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin! 🙂

  Terveisin Lulu – “sintti” Pohojammaalta

  Like

  1. Vae ettÀ tommosennii horoskoopin löyvvit netistÀ, minennoo koskaa sellane joka piÀtÀsÀ seenÀÀ lyö ku en periks anna vua piÀni piÀn. nuhruuttanna oon tÀssÀ koko kevvÀÀ ettei mua kestÀ erkkikÀÀ nuapurintÀtistÀ puhumattakkaa. tÀhÀ vÀllii voesit kÀÀvvÀ kahtomassa puuhoroskooppia, siinÀkki minÀ oon jiÀrÀpÀene oikeuvvemmukkaesuuvenpuolustaja.

   Ă€skennii ku lĂ€hdin maailmalle ni tĂ€ti ihan kun ei mittÀÀ ois tapahtunutkin, huudatin pĂ€ivĂ€ll stereoistani kari tapion myrskyn jĂ€lkeensiĂ€. Poutaa on pitĂ€nyt tÀÀllĂ€pĂ€in. Eilen kĂ€vin sen naispankkineuvojan luona, ekaks kysyin hĂ€ltĂ€ ettet vaan ole hĂ€mĂ€lĂ€inen, sitten mĂ€ latikoin hĂ€lle kaikki tapaamisen peruuttamisaatokseni ja kaikkee muutakin sellaista tĂ€tiin ja elĂ€mÀÀni liittyvÀÀ ett ku erottiin ni yhess tuumattiin ett hyvĂ€ etten tapaamista perunut, sitte mĂ€ eilen illall yhen naisen terapiasohvalla mĂ€rehdin ett miten ihmeess tuollaisia naisia on olemass, hĂ€nen tyttĂ€rensĂ€ sitte kiitoksen sanat mulle lausuili kun hĂ€nen kanssaan kĂ€ytiin ostoksilla. elikkĂ€ eilen elĂ€mÀÀni kuului kolme ihanaa naista ja se neljĂ€s oli ihme ja kumma hissuksiin kotonaan, tĂ€nĂ€ aamuna mĂ€ jo tÀÀll kĂ€vin mutt sitt oli naapuripÀÀttellĂ€ puhelias mies joka varasti keskittymiseni ni siks vasta ny ehdin tĂ€nne kommentoimaan. vkl:na mĂ€ sain elĂ€mĂ€ni suurimman rakon varpaaseeni ku helteess vaeltelin lenkkareiss metiss ilman sukkia jalass. illall oli niin lĂ€mmintĂ€ ett jĂ€in bongaan yölaulajia, satakielen ja viitakerttusen bongasin, tĂ€nĂ€ aamuna jo kuudelta lĂ€hdin pyörĂ€ileen ja .. no kirpputorilta huomasin sellaisen sinĂ€ teet minusta hullunsydĂ€nhilluttimen jonka aion sille tĂ€dille.. tai ainakin naureskeltiin ett sen hĂ€lle lahjaks annan, ettĂ€kö mitĂ€kö ku torill kahveell ni se hallpj:kin siit ohi kulki ja mĂ€ esitin sen hilluttimen hĂ€llekin. nysse mac ois varmaanki tarpeen kun ois siitĂ€ kuvakin otettuna. tĂ€nÀÀnkö mĂ€ mietin ni ol se kyll niin kreisii ett se tĂ€ti multa sitĂ€kin kysyyn ett vihaanko minĂ€ hĂ€ntĂ€, sen lisĂ€ks ett hĂ€n fyysistĂ€ vĂ€kivaltaa kĂ€yttĂ€en vonkas multa sitĂ€ ‘naapurirakkauden’ kĂ€ttĂ€pÀÀllesopimusta. Ă€sken se hÀÀrĂ€s pihall kastelukannun kanss, kyll sillĂ€ suu kĂ€vi mutt minĂ€ en muuta kuin mumisin terve.

   nÀin tÀnÀÀn.

   Like

  2. sittekkinnii hyvĂ€ ettet ehtinyt heti ja suoraan vastata eiliseen kommenttiini ni voin jatkaa samaa tarinointia. Sillee niinku kerroin sille miesterapeutille ett on vaan yks syy miks hĂ€nen luonaan kĂ€yn ja sitt kerroin hĂ€lle ett vuosia sitte yks naispsykiatri totes mulle ett mummos oli sensorttinen nainen ettet sinĂ€ toiseen samanlaiseen törmÀÀ, ni miesterapeutti naurahti ja sano: “no siinĂ€ kyllĂ€ ennuste meni pahasti pieleen”, ens viikolla hĂ€lle taas vo ja sitte taas suuni kĂ€y. kyll se oli sellaista henkien taistoa se ett meenkö naispuolisen pankkineuvojan luo vai en ja sitt ku menin ni kerroin elĂ€mĂ€stĂ€in, ett kierosĂ­lmĂ€iseksi haukku just naaapurintĂ€ti ja sitt toinen tĂ€ti on nimittĂ€nyt vittuilevaks pikkupojaks ja terroristiks ja sitt ett mummo haukku huoranpennuks ja tarjoili vittuaan. tÀÀn mĂ€ latelin sille pankkineuvojalle ja sitt alettiin pohtimaan raha-asioitani ja tapaamisen pÀÀtteeks nainen sanoi ett hyvĂ€ ettet perunut tĂ€tĂ€ aikaa. kyllhĂ€n mĂ€ aattelen ett tĂ€stĂ€ purkautumisesta mĂ€ viel backflashin saan mutt olis se flassaus tullu siitĂ€kin jos oisin ajan perunut. oisin mĂ€ varmaan sille miespuoliselle pankkineuvojallekin saattanut saman vuodattaa. ett nĂ€in pahasti tÀÀ naapurintĂ€ti jo sotkee arkipĂ€ivĂ€n elĂ€mÀÀni.

   sitte ku se tÀti jo eilen murehti talon kukkaistutustensa kastelusta ni ei se oo asuntoonsa myyntiin pannut, kuha vaan taas lateli ett kaikki hÀnestÀ valittavat ja kuinka hÀntÀ ny ollaan talosta savustamassa. sekin ett kerto heti ja suoraan ett oli jo sopinut ensiks maksavansa 25 euroo viidestÀ saunakÀynnistÀ taloyhtiölle ja sitt ku hÀlle alko selvitÀ ett hÀntÀ on pitemmÀnkin ajan tarkkailtu ni sitt jo summa nousi 100 euroon, vaan kyllÀhÀn minÀ tiedÀn ja muutkin mulle kertoneet, ettei taloyhtiölle makseta jÀlkikÀteen mitÀÀn jos maksu ei perustu hallituksen tekemÀÀn pÀÀtökseen(jossa tÀti ite siis istuu), tÀss kohtaa tullaan tohon mun puuhoroskooppimerkkiin, joka on hevoskastanja..

   Like

 9. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂 Kiitos kommenteistasi!

  MinĂ€ nĂ€ytĂ€n olevan puuhoroskoopissa mĂ€nty. TykkÀÀn tosiaankin kaikesta kauniista ympĂ€rillĂ€ni ja siksipĂ€ laitan tuon pihanikin aina kesĂ€ksi mahdollisimman kauniiseen kuntoon ja hoidan sitĂ€ pĂ€ivittĂ€in. SitĂ€ mĂ€nnyn sitkeyttĂ€ mulla on ollut pakko olla aina ja on oltava edelleenkin…
  SinĂ€ “hevoskastanjana” olet siis jÀÀrĂ€pĂ€inen ja oikeudenmukainen. Olen sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ itsepĂ€isyys ja periksiantamattomuus ovatkin ihailtavia luonteenpiirteitĂ€ miehessĂ€ :). En voi ymmĂ€rtÀÀ monia nykyajan nuoria “Vihtoreita” (mm. toinen veljeni), jotka antaa emĂ€nnilleen periksi kaikessa (ollen sitten itse usein onnettomia parisuhteissaan).

  Onpa hyvĂ€, ettet perunut sitĂ€ pankkitapaamista! 🙂 Se naisvirkailija on mukava ihminen, kuten arvelinkin. Kaikki ne meitĂ€kin palvelleet naiset pankissa ovat olleet aina mukavia ja asiallisia. SinĂ€ “kevensit” silleen tunnelmaa siellĂ€ asiakastapaamisessa, kun kerroit sille naiselle nuo mainitsemasi asiat ja niistĂ€ johtuneen ennakkoluulon tulla naispuolisen palveluneuvojan juttusille. Avoimuudellasi teit varmasti hyvĂ€n vaikutuksen hĂ€neen.

  Sinun tĂ€mĂ€ viikkosi nĂ€yttÀÀ sujuneen muutenkin paremmissa merkeissĂ€ kuin viime viikko, kun olet tavannut sen pankkinaisen lisĂ€ksi muitakin ihania naisia siellĂ€ kotikaupungissasi :). Se Elliinakin on nĂ€köjÀÀn jo “rauhoittunut”, niinkuin yhdessĂ€ viime viikon kommentissani “ennustinkin” kĂ€yvĂ€n… eikĂ€ laittanut tosissaan sitĂ€ asuntoaan myyntiin ;). Tunnen silleen oman sukupuoleni mielenliikkeitĂ€. Tuohon hĂ€nen kysymykseensĂ€ sinulta, ettĂ€ vihaatko sinĂ€ hĂ€ntĂ€, niin mulla olisi yksi “teoria” hĂ€nen ajattelustaan, mutta jÀÀköön nyt kertomatta tĂ€nne, kun hĂ€n kerran on nyt rauhoittunut. Mutta tiedĂ€ sitten, ettĂ€ miten hĂ€n reagoisi siihen aikomaasi lahjaan :D. Anna se hĂ€nelle vaikka syntymĂ€pĂ€ivĂ€lahjaksi, jos sen pĂ€ivĂ€n tiedĂ€t.

  TÀÀllĂ€pĂ€in ei kuule koskaan viitakerttusen ja harvoin satakielenkÀÀn laulua… Pihallamme kuulee harvoin mitÀÀn muita kuin rajanaapureitten meteliÀÀniĂ€. Aika vilkkaasti liikennöity tiekin on tuossa lĂ€hellĂ€. SiellĂ€ merenrantapaikassani pÀÀsen sitten lĂ€hemmĂ€ksi luontoa.

  Miten se punkkitilanne on siellĂ€pĂ€in? Ajattelin, kun kerrot kulkeneesi metsissĂ€ ilman sukkia… et kai vaan “pyydystĂ€nyt” itseesi punkkeja? MeijĂ€n etupihalla ei ole punkkeja, koskapa kissoistakaan ei ole löydetty niitĂ€, vaikka ne ulkoilevat (valjaissa) pihalla aamusta iltaan. Takapihalla toinen kissa sai pÀÀhĂ€nsĂ€ punkkeja viime vuonna ja nyt ei olla pÀÀstetty sitĂ€ sinne. NĂ€issĂ€ rannikon punkeissa on vissiin enemmĂ€n niitĂ€ tautejakin.

  KesÀ palasi takaisin tÀnne Pohojammaan rannikollekin ja olen ollut itsekin pÀivittÀin ulkona melkeinpÀ aamusta iltaan :).

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€n- ja illanjatkoa sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. MinÀ jo arvelinkin ettÀ sinÀ puutarhassas touhuat tÀllaisilla keleillÀ, jotka varmaankin tÀnÀÀn katoaa etelÀÀn. minÀ oon ny urakall pyörÀillyt aamuvarhaisesta iltamyöhÀÀn.

   no juu, oli se pankkinainen huomattavasti empsympaattisempi kuin esmes se yks kotipalveluohjaaja..

   Elliina on tosiaan rauhoittunut, eilen, voi vihtori, tÀti kuin ei mitÀÀn ois tapahtunutkaan, viritin partsille verhon etten ite sortuisi enÀÀ toista kertaa parvekekaiteenylikehityskeskusteluun eikÀ tÀti enÀÀ ÀÀneen lausu mitÀ on paertsillain nÀhnyt, ni eilen se oli taas kiinnostunut yhestÀ viritelmÀst( kilautti se ovikelloanikin vaan en avannut ovea), jonka partsille vÀrkkÀsin ja sielt se verhon takaa partsiltaan alkoi mulle kertoon.. .. no juu.. kyll mÀ sanon ett tÀÀ on liian hÀrskiÀ hallituksen jÀseneltÀ ett hÀn alkaa kertoo mitÀ on nÀhnyt ett hallituksen varajÀsenelle viime viikonlopull tuli uudet vuokralaiset ja mÀ vaan nÀhnyt uuden pyörÀn telineessÀ. ett sillee naisten tietotoimisto etenee parvekereittejÀ pitkin, voi pyhÀ sylvi!. se on nÀköjÀÀn tÀysin unohtanut kierosilmÀinen valituskyttÀÀjÀ -nimittelynsÀ ja asuntonsa myyntinaikeet.

   emmĂ€ sitĂ€ hilavitkutinta hĂ€lle, se kÀÀntÀÀ tollaisenkin you make me grazy -sanailun itellesĂ€ sellaseks haasteeks ett hĂ€n kesyttÀÀ minut 😀

   ne on noi yölaulajat sellaisiss rehevissÀ pusikoissa laulavia ett saaattaa niitÀ löytÀÀ siel sinunkin maisemist jos vÀhÀn kierrellen etsiskelee.

   jaa juu emmÀ oo ehtinyt ollenskana miettiÀ niit punkkeja tÀnÀ kevÀÀnÀ mettÀÀn mennessÀni..

   mÀ en ny enÀÀ ollenkaan tiedÀ mitÀ netiss tapahtuu.. minÀ taas arvatenkin ett vasta ens viikolla sinne kattelen .. siihen asti hyvÀÀ viikonloppua sinne puutarhaas, mull oli jÀÀkaapin alalokeross itÀneitÀ perunoita ja kohta ne kukkii jogurttipurkeissa, ois vaan pelto niille löydettÀvÀ, ruusupavut luultavasti saan partsill pÀrjÀÀmÀÀn, daaliat on jo tÀynnÀ kirvoja.

   Like

 10. HyvÀÀ lauantaipĂ€ivÀÀ, Survister! 🙂

  Koko viikko on tosiaan mennyt tuolla pihalla hÀÀrĂ€illessĂ€, mutta nyt on ulkona aika kylmĂ€ tuuli, joten ajattelin istuttaa lisÀÀ astiataimia vasta ensi viikolla. Sunnuntaina syntyy uusi kuu, niin silloinhan “sanotaan” kukantaimien juurtuvan paremmin…
  Sinulla on siellĂ€ itĂ€neitĂ€ perunoita. Muistaakseni sinĂ€ sait laittaa viime vuonna omia perunapenkkejĂ€ jonnekin…? TĂ€ssĂ€kin “kĂ€pykylĂ€ssĂ€” vuokrataan pieniĂ€ palstoja kaupunginlaidalta niille, jotka haluaa viljellĂ€ perunaa ja muitakin kasveja omiksi tarpeikseen. Mulla ei ole perunamaata eikĂ€ muutakaan sellaista viljelyĂ€. PienissĂ€ purkeissa kasvatan vain mausteyrttejĂ€. ToissakesĂ€nĂ€ laitoin tomaatteja kasvamaan, mutta “mökistĂ€” tuli vissiin liian heikkorakenteinen, kun tuuli repi aina niitĂ€ muoveja pois. TÀÀllĂ€ kun tuulee aina, enemmĂ€n tai vĂ€hemmĂ€n, ja meijĂ€n talo on sellainen vinkkelimallinen, jossa tuuli tekee ikÀÀnkuin pyörteitĂ€. Monet kerrat on aurinkovarjokin lentĂ€nyt ilmaan…

  SillĂ€ naapurintĂ€dillĂ€si on vissiin talossanne oma “Elliinan asianajo- ja tietotoimisto” :D. HĂ€n on juuri samanlainen juoruinen ja pinnallinen ihminen kuin se meijĂ€n ex-naapurikin oli (ja on varmaan edelleenkin). Olet oikeassa siinĂ€, ettĂ€ se hilavitkutin voisi hĂ€nen “naisenlogiikallaan” johtaa tĂ€tösen sellaiseen haasteelliseen ajatteluun, ettĂ€ siinĂ€ sydĂ€messĂ€ lukeva “sinĂ€ teet minusta hullun”… saisi hĂ€net ehkĂ€ miettimÀÀn, ettĂ€ mistĂ€ syystĂ€? Salaisesta rakkaudestako hĂ€neen? Sitten sinĂ€ vasta olisitkin “helisemĂ€ssĂ€” hĂ€nen kanssaan… 😀

  MinĂ€ vielĂ€ jonkin verran surffailen netissĂ€, mm. piipahdan siellĂ€ “torillakin”. Se ylhĂ€inen on saanut vissiin bannia, kun ei ole ollut siellĂ€ pitkÀÀn aikaan ja se toinenkin iltisaikainen “ystĂ€vĂ€mme” on nĂ€köjÀÀn muuttanut profiilinsa vakiviestijĂ€stĂ€ vierailijaksi. MiksiköhĂ€n?

  Kiitos samoin sinulle viihtyisÀÀ viikonlopun jatkoa sinne! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei, minun pitÀÀ aloittaa uuden viikon vastaukseni voi pyhĂ€ sylvi -kommenteilla 😩

   . ettÀkö tÀdillÀ talon sisÀllÀ tietotoimisto, asia on ennemminkin niin ettÀ tissuttelevalla tÀdillÀ on miespuolinen tossutteleva neuvonantaja talon ulkopuolella. sellaisen shown tÀti jÀrjesti toissa viikolla kun oli hallituksen kokous ja tÀmÀ tossutteleva neuvonantaja oli hÀnen luonaan kokouspÀivÀnÀ, tÀti kyllÀkin kielsi ettei hÀnen luonaan ketÀÀn sinÀ pÀivÀnÀ ollut mutta ei hÀn itsekseenkÀÀn niitÀ perkele-sanoja asunnossaan laukonut enkÀ minÀkÀÀn harhoja kuule.anyway, tuon kokouksen jÀlkeen taloon lankesi hiljaisuus, ehkÀ tÀÀ tossutteleva neuvonantajamies viimein tajusi missÀ mennÀÀn ja katosi maisemista.

   Otan nyt eka kerran puheeks tissuttelun, tÀti oli perjantaina tuiskeessa ja mÀ jouduin ÀimÀnkÀköiseksi ja pöllÀmystyneisyyden tilaan. JÀin siin illansuuss pihalle mietiskelemÀÀn ja tÀti tuli pikku tuiskeessa paljain jaloin kylpyviitta pÀÀllÀ jutteleen pihalle, enstex menin ÀimÀnkÀeks ku hÀn alkoi ehdotteleen miten voisin elÀvöittÀÀ talon kukkaistutuksia ja kun naapuritontin koivuistÀ löytÀnyt hÀn on kuivia oksia, sitten tÀti meni itse asiaan: Nyt ollaan pahoillaan siitÀ etten ole hÀnen tyttÀrentytÀrtÀÀn tervehtinyt porraskÀytÀvÀss aiemmin pÀivÀllÀ voi pyhÀ sylvi!! no juu oven avatessani tyttÀrentytÀr just siin porrastasanteella ja sanoi terve ja se tilanne tuli niin yllÀttÀen etten ehtinyt kuin vain pÀÀtÀni nyökÀtÀ ni nyt mÀ oon niin majesteetillisen etikettivirheen tehnyt etten ole tÀdin tyttÀrentytÀrtÀ, joka ei talossa koskaan asunut, kuuluvasti tervehtinyt!. ettÀ jollain on otsaa tulla tuollaisesta huomauttamaan, siirryimme siit sitte porraskÀytÀvÀÀn ja siin kinastelimme kuin paraskin aviopari ja lopuks mÀ sanoin etten pidÀ tÀllaisista porraskÀytÀvÀkeskusteluista ni hÀn siihen sanoon no tule sitte hÀnen luokseen, vastasin ettÀ minulla on muuta tekemistÀ. yks nainen jo lauantaina sano mulle ett puhutko sinÀ ny ihan totta. toinen, mies sanoi ett.. no sanoi mitÀ sanoi.

   ei sitÀ kyllÀ osannut kahdeksan vuotta sitten aatellakaan mihin johtaa nettiyhteyden hankkimínen ja sitÀ seurannut iltalehden keskustelufoorumin löytyminen. menneisyyden perhekuvioiden setviminen on johtanut
   jatkumona tÀmÀn pÀivÀn kerrostaloelÀmÀn setvimiseen. minÀ olen ny henkisesti valmistautunut niihin seuraksiin joihin tÀllainen blogikirjoittelu johtaa.

   no juu kyll mÀ niille perunoille penkin löydÀn. aatteles ku minÀ toss kippojeni sisÀltöjÀ kattelin ni yhest purkist löyty kaks itÀnyttÀ avokadon kotaa ja mulla ny myös avokadoviljelmÀ.

   Like

 11. MyöhĂ€isillan tervehdys, Survister! 🙂

  Jaa, ettĂ€kö se tĂ€ti kaiken muun “hyvĂ€n” pÀÀlle vielĂ€ tissutteleekin, mikĂ€ kyllĂ€ kertoo paljon hĂ€nen kĂ€ytöksestÀÀn ja jopa röyhkeydestÀÀn sinua kohtaan. SitĂ€ ei (tietÀÀkseni) se meijĂ€n ex-naapuri tehnyt, kun hĂ€nhĂ€n oli “huippu-uskovainen” (hih!). Mutta jokin lÀÀkitys hĂ€llĂ€ kuitenkin oli, sillĂ€ hĂ€n toi mulle kerran sellaisen cocktailin, ettĂ€ minĂ€ menin ihan “pökkyrÀÀn”. Jotain se oli laittanut juomalasiin marjamehun sekaan. HĂ€n toi sen mulle niinku rauhoittaakseen mua, kun oli kuullut seinĂ€n lĂ€pi isompiÀÀnistĂ€ “keskustelua” (= riitelyĂ€) meijĂ€n puolelta. Silloin oltiin vielĂ€ suhtkoht hyvissĂ€ vĂ€leissĂ€.

  MitĂ€hĂ€n “metkuja” sillĂ€ Elliinalla oli mielessÀÀn silloin perjantaina… hĂ€nhĂ€n on jo iĂ€kĂ€s mummoihminen! 😉 PitĂ€isikö se tosiaan laittaa humalan “piikkiin”, ettĂ€ hĂ€n aluksi niinku mielisteli sinua, sitten arvosteli siitĂ€ tervehtimisasiasta, ja lopulta “viekoitteli” sinua kotiinsa… eli kyllĂ€pĂ€ hĂ€n onkin ristiriitainen akka. Kukahan lienee se hĂ€nen tossutteleva neuvonantajansa…?

  Oletko sinĂ€ saanut jostain vihiĂ€ sellaisesta, ettĂ€ tĂ€tĂ€ blogiasi lukevat jotkut tuttusi – tai se naapurisikin? Onko hĂ€nellĂ€ tietsikka? MinĂ€ ajattelisin silleen, ettĂ€ sen Elliinan aika/energia menee teijĂ€n talonne asukkaitten asioiden setvimisessĂ€ niin tarkoin, ettei hĂ€n ainakaan itse kerkiĂ€ tĂ€nne nettiin lukemaan blogeja… mutta onhan hĂ€nellĂ€ tietty sitĂ€ nuorempaa jĂ€lkikasvua, joka varmaan enemmĂ€n netissĂ€ surffailee.
  KyllĂ€ se oli hyvĂ€, ettĂ€ niin sinĂ€ kuin minĂ€kin “ajauduttiin” sinne il-foorumille. Monia asioita oli ja on (ainakin mun) helpompi purkaa tÀÀllĂ€ netissĂ€ ikÀÀnkuin “kasvottomana” ja eihĂ€n niitĂ€ sisĂ€isiĂ€ ahdistuksia ja patoutumia voinut pitÀÀ sisĂ€llÀÀn loputtomiin…
  Kaikki tietÀÀ jo iltisajoilta, ettĂ€ PA / Lulu asuu Pohjanmaan rannikolla ja joku tĂ€kĂ€lĂ€inen tuttu on saattanut minut tunnistaa ja lukee tÀÀllĂ€kin, mutta minĂ€ elĂ€n -ainakin toistaiseksi- sellaista elĂ€mĂ€nvaihetta, ettĂ€ en vĂ€litĂ€ “tuon taivaallista”, vaikka koko kaupunki juoruilisi mun selkĂ€ni takana ;). PitÀÀhĂ€n niissĂ€ akkojen “ompeluseuroissa” olla “jutun juurta” :D.

  Loppuviikoksi on luvassa rankkoja sateita, joten huomenna istuttelen vielÀ kukkia niihin astioihin, mitkÀ saa katoksen alle sateella. SitÀ vaan olen hÀmmÀstellyt tÀÀllÀ, ettÀ valmiit kukantaimet ovat hirveÀn kalliita! Ostin pÀivÀllÀ seitsemÀn yksivuotista kukkaa, jotka maksoivat yhteensÀ yli 40 euroa. Mun muistini mukaan ne samat kukat olivat viime vuonna paljon halvempia.
  Avokado on terveellistÀ, joten onpa hienoa, jos saat kasvatettua niitÀ itse :).

  HyvÀÀ yötĂ€… tai huomenta sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei, otin ton tissuttelun ja tossuttelun puheeks ku joku sanoi mulle vkl:na ettÀ tÀti oli perjantaina kÀnnissÀ, se oli paljon enemmÀn sanottu kuin tuo tissutteluhavaintoni, lisÀks tÀti ku kova puhumaan kotonaan ja porraskÀytÀvÀss ni kerran jokin aika sitten hÀn pohti sitÀkin ett nÀyttÀÀ siltÀ ett yhdesss talon huushollissa mies on tossun alla. nyt on taloss monta vuokralaista jotka tekee kolmivuorotyötÀ, ni ei enÀÀ tÀdin vÀitteet siitÀ ett eihÀn hÀn pÀivÀsaikaan puheillaan ketÀÀn hÀiritse, pidÀ paikkaansa. minÀ kun hÀlle ny suoraan sanonut kuka hÀnen luvattoman saunankÀyttönsÀ paljasti ni luulis tÀdin hÀpeissÀÀn hiljenevÀn, vaan kun ei, perjantaina se vÀitti ett valitetaan ja mÀ hÀlle vastasin ett ei se ollut valittamista vaan osakkeenomistajan tekemÀ havainto joka vÀlitettiin eteenpÀin. seuraavalla kerralla jos hÀn tervehtimistÀ pitemmÀlle menee, ni sanon hÀlle suoraan ettei naisellinen viehÀtysvoimas enÀÀ pure vaan hankin hÀlle lÀhestymiskiellon.

   on sill tietsikka ja se kun menee jumiin ni tÀti kyrp.. kokemuksesta tiedÀn mitÀ tapahtuu ku sill jokin kone pimahtaa..

   ei mulla oo aavistustakaan miten avokadon kasvatus suomess onnistuu, varmaan menee monta vuotta satoon.

   nÀin tÀnÀÀn, huomenna tosiaan voi pikkasen tuulla.

   Like

 12. Hei Survister tÀÀltÀ, nyt jo aika tuuliselta rannikolta!

  No voi hyvĂ€nen aika sentÀÀn, ettĂ€ se naapurisi osaakin muistuttaa sitĂ€ meijĂ€n ex-naapuria! PistÀÀ jo miettimÀÀn, etteivĂ€t he olisi jotain sukua toisilleen… nimittĂ€in se meijĂ€n naapurinakkakin antoi “piut paut” kolmivuorotyöntekijöiden tarpeelle nukkua aamupĂ€ivisin. Ukko joutui opettelemaan korvatulppien kĂ€ytön aina yövuorojen jĂ€lkeen, kun tĂ€ti alkoi kutomaan (hakkaamaan) uusia mattoja kangaspuissa klo 7.00 aamulla. Ukko soitti sitten kerran tĂ€din toiselle seinĂ€naapurille keskustellakseen siitĂ€ asiasta, mutta se vittumainen akka oli ehtinyt jo “luikerrella” sen nuoren miehen “suosioon”, joten hĂ€nen vastauksensa ukolle oli, ettĂ€ “saahan sitĂ€ harrastaa” – eli meijĂ€n oli vain kĂ€rsittĂ€vĂ€ sitĂ€ joka-aamuista hakkaamista ainakin yhden talven yli. Arvaa, tunsinko “hieman” vahingoniloa, kun ainakin osa niistĂ€ matoista meni piloille frouvan varastossa, kun sinne oli satanut vettĂ€! 😉
  VielÀ tuosta toisen seinÀnaapurin mielistelystÀ. Useinkin kuulin pihalla, kun hÀn lÀssytti niin lipevÀsti sille nuorelle miehelle, ettÀ se kuulosti ihan siltÀ kuin hÀn olisi voidellut öljyllÀ suupielensÀ ja kielensÀkin :D. EipÀ mun tee mieli tervehtiÀ sitÀkÀÀn naapurimiestÀ, vaikka nÀen hÀntÀ vaimoineen usein samassa ruokakaupassa ostoksilla.
  Sen naapurinakan kanssa tehtiin “bĂ€nksit” erÀÀnĂ€ syysyönĂ€ riideltyĂ€mme, joten meijĂ€n ei tarvinnut hankkia sen kummempaa lĂ€hestymiskieltoa hĂ€nelle.

  KesĂ€aamuisin -myös viikonloppuisin- se ex-naapurimme nĂ€ki asiakseen herĂ€ttÀÀ muut naapurit omalla “persoonallisella” tavallaan viimeistÀÀn seitsemĂ€ltĂ€. HĂ€n meni rivarin takapihalle tekemÀÀn pihatöitĂ€ ja kuunteli samalla isolle volyymille laittamaansa radiota…
  Nuo muistelot siitĂ€ akasta Ă€rsyttÀÀ mua edelleen, mutta kyllĂ€ hĂ€n osasi jĂ€rjestÀÀ “pikku yllĂ€reitĂ€” talon toisillekin asukkaille. “Ratkiriemukas” tempaus siltĂ€ tĂ€diltĂ€ oli sekin, kun talossamme laajennettiin parkkipaikkaa ja tuo aiemmin mainitsemani nuori mies ja toinenkin mies irrottivat parkkipaikan tieltĂ€ nurmikosta siistejĂ€ kappaleita paikkaamaan omilla pihoillaan olleita jÀÀpoltteen jĂ€ttĂ€miĂ€ aukkoja nurmikoillaan. He kasasivat ne kottikĂ€rryihin viedĂ€kseen… TĂ€ti tuli paikalle ja “ilmoitti pojille”, ettĂ€ tuo lĂ€jĂ€ sopisi hĂ€nen kompostiinsa! Ja kiltit ja kuuliaiset tĂ€tösen “juoksupojat” antoivat ne nurmikonkappaleet hĂ€nelle hajotettavaksi, mukisematta :D. SitĂ€ juoksupoikien “virkaa” nuo miehet toimittivat akan toivomuksesta (siis kĂ€skystĂ€) sitten myöhemmin useaan otteeseen…

  PĂ€ivĂ€llĂ€ istutin kolmeen astiaan kukkasia. Pelargonioita, lobelioita, lumihiutaleita ja yhden amppelineilikan. Sitten laitoin ne ja kaikki muutkin kukka-astiat suojaan terassin pöydĂ€n alle… myrskytuulilta suojaan. TĂ€nne suunnalle sen myrskyn on ennustettu iskevĂ€n pahiten.
  Huomenna ja torstaina on varmaan parempi pysytellĂ€ sisĂ€tiloissa, sisĂ€töitĂ€ tehden ja… tottakai myös nettisurffaillen ;).

  HyvÀÀ tiistai-illan jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei sinne tuulihulinaan 😀

   ny mÀ sitt tÀrÀytin tÀnne sen mitÀ koko ajan varonut kun olen naapurintÀdin tekemisiÀ tÀÀllÀ setvinyt, hÀnen alkoholinkÀyttönsÀ ja sen vaikutukset kerrostaloyhteisöön, pohdin tÀtÀ aspektia eilen sen miesterapeutin kanss, hÀnellekin loksahti kohdalleen ett mikÀ tÀÀn jutun juju oikein on. minÀ oon tÀss vesiselvÀnÀ yrittÀnyt loitontua hÀnestÀ mutta hÀn ei hallituksen jÀsenenÀ ole omalta osaltaan vaiennut vasta kun nyt kun hÀn itsensÀ umpikujaan ajoi, kaks viikkoo tÀti jo tÀysin hiljaa taloss. tÀss kohtaa jatkumoi sama minkÀ ilfoorumilla aloitin: miten mies seilaa elÀmÀssÀÀn aggressiivisten naisten vanavedessÀ, enstex elÀmÀÀni tuli lapsuudenkodissa seksuaaliaggressiivinen mummo, seuraavaks kerrostalon ylÀkerran rÀÀvÀsuinen leskimummo, joka majoitti luonaan naimisissa olevaa ukkomiestÀ, ja ny sitt kaiken kruunuks mummo jolla on alkoholiongelma.
   tabuja kaikki kolme asiayhteyttÀ sovinismi-feminismi -akselilla, ja jotka omakohtaiset perhesalaisuudet minÀ ny ÀÀneen julkituonut. jotenkin aatteli ett niitten ilfoorumin miltÀ sinusta tuntuu tÀnÀÀn ja naisten seksuaalivÀkivaltaisuus -ketjujen katoaminen ILfoorumin sulkemisen jÀlkeen olisi pysÀyttÀnyt vuodatukseni mummojen seikkailuista siihen vaan kun ei.

   tÀllaisella missiolla minun on vaan ny jatkettava elÀmÀÀni. sillÀkin on ny oma merkityksensÀ ettÀ minuun kohdistuneet herjat ilfoorumilla toisten viestijöiden taholta, ne vain voimaannuttivat minua. tÀssÀ kohtaa en voi olla mainitsematta helkseniittiÀ.

   nĂ€in tĂ€nÀÀn kesĂ€sateen huuhtelemana 😀

   Like

 13. HeipĂ€ hei Survister tÀÀltĂ€, nyt jo tyyntyneeltĂ€ rannikolta! 🙂

  KyllĂ€ se olikin niin kamalaa tuulemista ja satamista viime yönĂ€, etten pystynyt paljon nukkumaankaan. Aina vĂ€hĂ€n vĂ€liĂ€ vilkuilin sĂ€hköistĂ€ kelloradiota, ettĂ€ vielĂ€kö se toimii ja meneekö jossain vaiheessa sĂ€hköt tÀÀllĂ€kin… onneksi ei kuitenkaan mennyt. NĂ€mĂ€ rannikon puut lienevĂ€t “visaisempaa” tekoa :), eivĂ€tkĂ€ ne kaadu kovin helposti voimalinjojen pÀÀlle. LĂ€mpötila laski myrskyn myötĂ€ reilusti alle kymmeneen asteeseen.

  Mietin tÀssÀ sitÀ, ettÀ mitkÀ asiat ovat/ovat olleet yhteisiÀ noille kolmelle mainitsemallesi mummolle. Ajattelisin silleen, ettÀ heitÀ yhdistÀviÀ tekijöitÀ on ainakin kolme tai neljÀ.

  1) Jonkin asian salaaminen ja siitÀ johtuneet/johtuvat ongelmat
  – mummollasi oli (ikĂ€isensĂ€!) miehen puute ja siitĂ€kin johtunut kĂ€rttyisyys
  – ylĂ€kerran mummolla oli salainen suhde naimisissaolevaan ukkomieheen
  – nykyisellĂ€ naapurintĂ€dillĂ€si on (lĂ€heisiltÀÀnkin salattavako?) alkoholiongelma ja vissiin myös miehenpuutetta hĂ€nellĂ€kin?

  2) Kaikki kolme erittÀin itsekkÀitÀ!!!

  3) Kaikki ovat olleet rÀÀvĂ€suisia ja muutenkin itseÀÀn/mielipiteitÀÀn esille tuovia…

  4) HeillÀ kaikilla pahoja vaihdevuosivaivoja, jotka saattaa kestÀÀ joillakin naisilla jopa yli 70-vuotiaaksi asti (tiedÀn erÀÀn sukulaiseni). Oireina unettomuutta ja levottomuutta yms.

  MenivĂ€tköhĂ€n nuo olettamukseni noista mummoista oikein? Omassa lĂ€hipiirissĂ€ni on erĂ€s yli 70-vuotias mummo, jolla on tiedetty olevan jo vuosia jonkinasteinen alkkisongelma. HĂ€n on usein pinna kireĂ€llĂ€ ja Ă€rsyyntyy todella vĂ€hĂ€stĂ€, jos asiat eivĂ€t mene hĂ€nen tahtomallaan tavalla. Varsinkin mua hĂ€n on “tottunut” komentamaan ja tulevana kesĂ€nĂ€ mulla siis saattaa olla “yhteenotto” hĂ€nen kanssaan, kun minustakin on tullut tyttĂ€reni muuton ja sitĂ€ seuranneitten ikĂ€vien asioitten myötĂ€ Ă€kĂ€isempi ja voimaantuneempi – minĂ€kin! 🙂 Tuo tĂ€tini asuu aika kaukana ja nĂ€en hĂ€ntĂ€ vain kesĂ€isin, kun hĂ€n tulee kesĂ€mökilleen. Olin jokin aika sitten puhelinyhteydessĂ€ hĂ€nen kanssaan ja vĂ€lillemme muodostui jo “jĂ€nnitteitĂ€”, kun sanoin aikaisempaa “reippaammin” omia mielipiteitĂ€ni ;).

  Tuo mainitsemasi il-foorumin tuttu nikki viesteilee nykyÀÀn aika harvoin siellÀ torikahvilassa, mutta luulenpa hÀnen kuitenkin kÀyvÀn lukemassa tÀÀllÀ blogissasi.

  Mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu Marlene

  Like

  1. hei,

   sinÀpÀ se listasitkin yhdistÀvÀt tekijÀt tuohon, mitÀ minÀ en miehenÀ uskaltanut tehdÀ, aiemmin, mutta nyt sinun kannustamana saatan tÀssÀ ja tÀnÀÀn nÀin sanoa, noita naisia tosiaan yhdistÀÀ suorasanainen aggressiivisuus jonka viimeisin mummo diagnosoi hÀmÀlÀisyyden syyksi, ett hÀmeess siell asiat sanotaan tÀss ja heti suoraan seurauksista vÀlittÀmÀttÀ, mutt eihÀn hÀmÀlÀisten enemmistö tuollaisia, eikÀ varsinkaan suuremmass yksiköss kuin kotonaan?, taikka jotainhan se Tampereen persunainen kiemunki suoraan sanoi pÀÀsisÀisenÀ muslimivirpojista ja heti tuli potkut hÀlle vaikks hÀn puolusteli puheitaan ett nÀin heillÀ kotona pennuista keskustellaan.

   egoistinen vallanhimo, onko naisilla sellaista, esmes suhteessa miehiin, mietin.

   vaihdevuodet tosiaan, miten ne muuttavat naisen ajatusmaailmaa?

   naisille on ominaista myöskin mummomafiaan tukeutuminen ja sen hyvÀksikÀyttö, oma mummo turvautui nuoreen kokemattomaan naisdiakoniin, ylÀkerran mummo kotipalveluun ja viimeisin sitte höynÀytti vuorotellen taloon muuttaneita uusia naisasukkaita, viimeisin on ny tehnyt pesÀeron mummoon. kaikkia nÀitÀ tapauksia yhdistÀÀ minun kaiken kyseenalaistamisen funktio joka sai heiltÀ kaikilta pinnan palamaan vuorollaan.
   kun oman mummon kĂ€ytöstĂ€ diagnosoin, alkoi huoranpennuksi nimittely ja vitun tarjoilu. ylĂ€kerran muija sanoi vittuilevaks pikkupojaks kun hĂ€nen ‘miehelleen’ sanoin ettĂ€ nyt loppu saunavuorot eikĂ€ jĂ€lkilöylyvuoroa ole ja myöhemmin kun otin puheeks vesiputkien kunnon mummo lĂ€ksytti yhtiökokouksessa terroristiksi, tÀÀ mummo rohkaisi ‘miestÀÀn’ niin ett hĂ€nen mielestÀÀn olin sitte perkeleen komentaja, tÀÀ setĂ€ vaikeni vasta poliisin vĂ€liintuloon ja nyt kun sitte ‘kĂ€rĂ€ytin’ naapurintĂ€din etulöylyssĂ€ saunomisesta, olenkin kierosilmĂ€inen savolainen. ettĂ€ tĂ€hĂ€n voi se sosiaalipalvelukeskuksen empaattinen kotipalveluohjaaja kommentoida minulle ett “tÀÀ on valitettavaa mutta mitĂ€s miehet tekevĂ€t?”

   . tÀllai se elÀmÀ sitoo yhteen eri tapahtumat elÀmÀssÀin ja niistÀ sitte kuroutuu yhteinen jatkumotarina aggressiivisten naisten maailmaan.
   tÀss on ny elÀmÀssÀin kohdannut kolme mummoikÀistÀ naista joista yksikÀÀn ei ole anteeks pyytÀnyt suistaan singonneita sammakoita. no ne kaks aiempaa, heistÀ ei ole enÀÀ siihen mutt tÀÀ viimeisin uhoaa vaan ett valitan hÀnestÀ jatkuvasti ja ny hÀn joutuu asuntonsa myymÀÀn ja sitt viel hallituksen jÀsenenÀ urputtaa ettei tule yhtiökokoukseen eikÀ ole kÀytettÀvissÀ hallitukseen. minÀ kun kysyin hÀneltÀ ett kukas sitte hallitukseen hÀnen tilalleen ni vastaukseks saa ettei se hÀntÀ kiinnosta. ny mÀ voin sanoo ett nÀÀ kaikki keskustelut hÀnen kanssaan on kulkenut sitÀ rataa ettÀ tÀti on niissÀ ollut alkoholin vaikutuksen alaisena eikÀ hÀllÀ enÀÀ huomenna oikein muistikuvaa mistÀ ollaan keskusteltu eilen. siinÀ sitÀ on taas yks naisten tabu, se ett nainen juo hÀiritsevÀsti ja mitÀ seurauksia sillÀ on suhteessa miehiin ja yhteiskuntaan.

   29 kommenttii jo tÀss postauksess, pitÀisköhÀn tÀÀ jakaa takaisin 10 kommentin sivuihin.

   nÀin tÀnÀÀn tuulee tÀÀll korvieni vÀliss ;D

   Like

 14. HyvÀÀ perjantai-iltaa, Survister! 🙂 Nyt tulee sitten se 30. kommentti…

  Mun kĂ€sittÀÀkseni hĂ€mĂ€lĂ€isyyteen kuuluu hitaus, mutta tuo naapurintĂ€ti on hĂ€mĂ€lĂ€iseksi poikkeuksellisen ehtivĂ€? ja “kerkeĂ€kielinen”. Löysin googlesta tĂ€llaisen mÀÀritelmĂ€n:
  “HĂ€mĂ€lĂ€isiĂ€ on pidetty harkitsevaisina, luotettavina, hitaina, sitkeinĂ€ ja perÀÀnantamattomina, sellaisina, jotka eivĂ€t aivan helposti ryhdy tekemÀÀn mitÀÀn, mutta sen, minkĂ€ ryhtyvĂ€t tekemÀÀn, tekevĂ€t aina huolellisen sitkeĂ€sti loppuun asti.”

  Mummomafia. Siihen mulla olisi paljon sanottavaa. TiedĂ€n esim. omassa lĂ€hipiirissĂ€ni ainakin kolme mummoa, jotka ruotivat mm. mun asioitani selkĂ€ni takana ulkomaita myöten ja tuo aikaisemmassa kommentissani mainittu juopohko tĂ€tini soittaa sitten ne mÀÀrĂ€ykset ja kĂ€skyttelyt minulle… koskien yleensĂ€ eri sukulaisteni “auttamiskeikkoja”.

  Noista kolmesta sinun elĂ€mÀÀsi kuuluneista mummoista “analysoin” ensin sinun omaa mummoasi. TiedĂ€tkö, ettĂ€ minulle tuli mieleen tuosta hĂ€nen tavastaan usein “huoritella”, niin monenlaisia ajatuksia (on tullut kyllĂ€ ennenkin). Sekin, ettei hĂ€n tainnut olla kovin lapsirakas “perusmummo” teistĂ€, hĂ€nen poikansa lapsista kenellekÀÀn…? Sinun kimppuusi hĂ€n hyökkĂ€si aggressiivisesti huutaen varmaan siksi, kun olet kertonut menneesi aina Ă€itisi puolelle niissĂ€ riitatilanteissa. KyllĂ€ minulla olisi mietteitĂ€ enemmĂ€nkin siitĂ€ mummostasi, mutta en halua kirjoittaa niitĂ€ tĂ€nne… kaikkien luettavaksi.

  Mummosi, ylĂ€kerran “salarakasta” pitĂ€nyt mummo, ja tĂ€mĂ€ nykyinen naapurisi, juoppo mummo ovat tosiaan jokainen tarvinneet jonkun “sparraajan” mielipiteilleen, puheilleen ja tavoilleen/teoilleen. Samaan naissakkiin “niputtaisin” vielĂ€ sen meijĂ€n ex-naapurinakankin, vaikka hĂ€n ei vielĂ€ silloin ollutkaan mummo. HĂ€nkÀÀn ei koskaan pyytĂ€nyt keneltĂ€kÀÀn anteeksi mitÀÀn sanojaan tai tekojaan. HĂ€nen sparraajinaan toimivat ne hĂ€nen “juoksupoikansa” rivitalossamme ja erĂ€s naisystĂ€vĂ€nsĂ€ seurakunnasta.

  Naisten egoistinen vallanhimo. MinĂ€ itse en ole voinut enkĂ€ ole itseasiassa halunnutkaan kĂ€yttÀÀ sellaista “valtaa” parisuhteissani. Mutta esim. pikkuveljeni vaimo kĂ€yttÀÀ sitĂ€ valtaa jatkuvasti! Tavalla jos toisellakin vuodesta vuoteen… MinĂ€ sanon suoraan, ettĂ€ sellainen vallanhimo on tosi tyhmÀÀ! No ei se veljeni vaimo olekaan kyllĂ€ mikÀÀn “ruudinkeksijĂ€”, mutta rahanmenoreikiĂ€ hĂ€n on hyvin taitava keksimÀÀn.

  Ne vaihdevuodet muuttavat monien naisten ajatusmaailmaa, jos siihen liittyvĂ€t vaivat tulevat rajuina. Rehellisyyden nimissĂ€ on minunkin todettava, ettĂ€ 2000-luvun alussa mullakin oli niitĂ€ vaivoja n. 5 vuoden ajan. Mulla oli usein kĂ€rttynen olo, yöhikoilua ja unettomuutta yms. Onneksi minĂ€ selvisin siitĂ€ elĂ€mĂ€nvaiheesta suhtkoht helpolla ja nopeasti. TĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ mulla ei ole mitÀÀn niistĂ€ vaivoista, jos ei ajoittaista alakuloisuutta “lasketa” niiksi vaivoiksi. Viime yönĂ€kin nukuin kuin “tukki” ja paljon, kun se myrsky valvotti edellisen yön.

  TĂ€mĂ€n kommentin lukemisajankohdasta riippuen toivotan sinulle HyvÀÀ yötĂ€… tai lauantaiaamuna HyvÀÀ huomenta! 🙂 – Lulu –

  Like

  1. hei jo lauantaiaamusta,

   mun ajatukset pyöri viime vuodessa, muistat kun silloin kevÀÀllĂ€ flunssaisena menin pĂ€ivystykseen, triagehoitaja kirjasi “kĂ€rsii hillittömistĂ€ raivareista joita purkaa netissĂ€”ja sitt mieslÀÀkĂ€ri ohjasi keskusteleen miesterapeutin luo ja siell nous heti pintaan se kotipalveluohjaajasta tekemĂ€ni kantelu, palaverilausunto ja kaupunginhallituksen salainen pöytĂ€kirjaote. SitĂ€ kun aloitin setviĂ€ miesterapeutin kanss, ni tieni vei puhelinsoittoon vanhus/hoivajohtajattarelle,joka minua toppuutteli sanoin: “katsele kuuntele vaan kevĂ€ttĂ€ ja yritĂ€ unohtaa ikĂ€vĂ€t asiat”. ja missĂ€ pisteessĂ€ minĂ€ ny tĂ€nÀÀn oon aatoksissani, ikĂ€vĂ€t naisasiat pÀÀllimmĂ€isenĂ€, seinĂ€n takana asuva tissutteleva mummo ja hĂ€nen kyvyttömyytensĂ€ vaieta asioiden edessĂ€ joille hĂ€n ei enÀÀ mitÀÀn voi, on ollut koko kevÀÀn ykkösaihe keskusteluissani tuon miesterapeutin kanssa.

   nÀin tÀnÀÀn, romppeilen viikonlopun ja nautin olosta ku tÀti lÀhti kesÀmökilleen, joka myös talviasuttava.

   Like

 15. Hei Survister! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Onpa mahtavaa, ettÀ se tÀti lÀhti sinne kesÀmökilleen! Toivottavasti hÀn malttaa ollakin siellÀ mahdollisimman kauan ;).
  KyllĂ€ minĂ€ muistan ne keskustelumme viime kevÀÀnĂ€. Ja vaikka en siitĂ€ “Hollilasta” tykkÀÀkÀÀn, niin kĂ€yn joskus “muistini virkistĂ€miseksi” lukemassa niitĂ€ il-foorumin viestejĂ€ni, jotka kaikki joku? on tallentanut sinne…

  TÀmÀ kevÀt/kesÀ on ollut sinulle varmaan silleen helpompi kuin viime kevÀt ja kesÀ, kun olet ollut terveempi ja kÀynyt sÀÀnnöllisesti sen miesterapeutin luona juttusilla.
  Mulla on nyt meneillÀÀn joku kesĂ€flunssa tai mikĂ€ lie vesinuha (googletin). Eilen tĂ€mĂ€ alkoi – nokkaani kutisee, aivastuttaa ja vettĂ€ tulee nokasta ihan tippumalla. KyllĂ€ tĂ€mĂ€ jotain allergiaa vissiin on, kun kurkussani ei ole mitÀÀn oireita, mutta vĂ€hĂ€n huono olo on.

  Mietin kauan sitĂ€, ettĂ€ uskallanko vai enkö uskalla… kysyĂ€ yhtĂ€ asiaa siitĂ€ mummostasi. Mutta kun tÀÀllĂ€ ollaan otettu nyt keskustelunaiheeksi naisten alkoholinkĂ€yttö, niin rohkenen kysyĂ€ sinulta, ettĂ€ ottikohan se mummosikin viinaksia vai ihan “selvĂ€stĂ€ pÀÀstĂ€kö” hĂ€n laukoi nuita hĂ€vyttömyyksiÀÀn sinulle ja Ă€idillesi? MistĂ€ sen tietÀÀ, vaikka se “leipĂ€diakoni” olisi tuonut tullessaan viinapullon mummollesi sinne kammariin… SiellĂ€hĂ€n muori saattoi ottaa “napsuja” pullosta salaa teiltĂ€ muilta perheenjĂ€seniltĂ€. TiedĂ€n nimittĂ€in tÀÀllĂ€pĂ€in sellaisen tapauksen, ettĂ€ seurakunnan naistyöntekijĂ€ oli kĂ€ynyt alkossa ostamassa yhden viinapullon erÀÀlle viinanpersolle ystĂ€vĂ€ttĂ€relleen, jottei tĂ€mĂ€ menisi itse alkoon ja ostaisi useampaa pulloa. Oli siinĂ€kin varsinaista “naisenlogiikkaa”! 😀

  Ulkona on nyt aika hyvĂ€sĂ€inen kesĂ€pĂ€ivĂ€, joten lĂ€hden istumaan terassille, vaikka mikĂ€ olisi. Olen ottanut tyttĂ€reltĂ€ni lÀÀkekaappiin jÀÀnyttĂ€ allergialÀÀkettĂ€, jospa se alkaisi auttamaan. Pihatyötkin “odottavat” vielĂ€ tekijÀÀ, kun se viime viikon myrsky keskeytti työt, mutta niitĂ€ jatkan vasta sitten, kun tĂ€mĂ€ nuhainen olotila helpottaa.

  HyvÀÀ pyhĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin! 🙂

  toivoo Lulu

  Like

  1. minÀ ittekin olin poissa kotoa koko vkl:n, ni ei mummot hÀirinneet oloani vaikka heidÀn tekemisensÀ mieleen vÀlillÀ juolahtikin. tai no kÀvin minÀ hÀnen haudallaankin ja kukan kÀvin ostamass ku ei siell mitÀÀn ollu, on siin samass haudass isÀnisÀni ja hÀnen ÀitinsÀ. sain paljon luontokuvia vkl:na, mm lehtokurpan ja peukaloisen pesÀt, aattelen ny sitÀ ipad pro:n ostoo ett pÀÀsis muokkaan tÀtÀ blogia nÀyttÀvÀmpÀÀn kuntoon.

   kyll oli mummolla kaks hyvÀÀ vÀvyÀ kun he aina tuiskeen tarjosivat alkon repertuaarista.

   Like

 16. Hei Survister! 🙂

  MinĂ€ olen touhunnut lĂ€hes koko pĂ€ivĂ€n tuolla puutarhassani, kun ne allergiaoireet helpottivat eilen. TĂ€nÀÀn on vuotanut vettĂ€ enÀÀ toisesta nokan sieraimesta. TĂ€nnepĂ€in on jo ylihuomenna “luvassa” taas sadetta, ja koko viikonlopuksikin, niin työt pihalla jĂ€lleen kerran sitten keskeytyy. Ettei olisi taas sadekesĂ€ tulossa, ainakin tĂ€nne rannikolle…

  No juu, oikeilla “jĂ€ljillĂ€” minĂ€ siis olin, kun epĂ€ilin sitĂ€, ettĂ€ mummollesikin se “kuppi” maistui… EhkĂ€ ne hĂ€nen raivonpuuskansa johtuivat siitĂ€kin, mutta enpĂ€ kysele tÀÀllĂ€ enempÀÀ. Ne hĂ€nen puheensa ja tekonsa olivat jĂ€rkyttĂ€vĂ€n vÀÀrin joka tapauksessa!

  Se uusi ipad pro onkin hieno laite! KĂ€vin itsekin googlesta katsomassa sitĂ€ esittelevĂ€n videon. Aika kallis se nĂ€yttÀÀ olevan… mutta onhan siinĂ€ tosi monipuolisia toimintoja.
  Jos sinÀ raskit ostaa sellaisen, niin olisihan se sitten mukava minun ja tottakai meijÀn kommenttien lukijoittenkin katsella mm. niitÀ ottamiasi luontokuvia tÀÀllÀ blogissasi :).

  HyvÀÀ illanjatkoa ja koko uutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. hei, tais olla enemmÀnkin niin pÀin ettei ne vÀvyt tarjoilleet kuin juhlapÀivinÀ sitÀ tuisketta, muu aika mummon piti vaan olla tissuttelun puutteessa ;D

   minÀ jossain kerroin ett rymysin taas viikonloppuna metissÀ ja siell kellahin kumoon, sen piti olla hallittu sammalikkoon kaatuminen vaan ku kamera oli taskussa ja eiku varmaankin taas kylkiluunmurtuma, kerroin tÀÀn Àsken sille samalle akuuttihoitsulle joka viime kevÀÀnÀ sen kÀrsii hillittömistÀ raivareista -kirjauksen teki, mutt ei toi kylkiluukipu ollu syy miks akuuttiiin menin vaan kun eilen meni itsehoito totaalisesti pieleen, joskus lÀÀkÀri sanoi ett vaikkua korviss ja neuvoi ostaan apteekista remo-waxia, no mÀ eilen taas vaikunpoistoon, enstex toiseen korvaan, pumpulituppo ett pysyy waxit korvass ja sitte sen saman tupon toiseen korvansuulle ni sinnepÀ se menikin syvÀlle ja punkkipihdeillÀkin yritin sitÀ poistaa vaan eihÀn se kun vaan syvemmÀlle, akuuttihoitsu siin sitte osas nauraakin kommellukselleni kun kaiveli tupon pois korvasta.

   Like

 17. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  Ai jaa, no sen mummosi olisi pitĂ€nyt olla enemmĂ€n tekemisissĂ€ niitten vĂ€vypoikien kanssa 😉 ja noin niinku yleensĂ€kin viettÀÀ enemmĂ€n aikaa tyttĂ€riensĂ€kin huusholleissa… poissa sieltĂ€ kammaristaan ja sinun perheesi luota.

  Toivottavasti se kylkikipusi on vain ohimenevÀÀ lihaskipua, ettei siinĂ€ kaatuessasi tullut luuhun mitÀÀn murtumaa… MinĂ€kin olen vĂ€listĂ€ kaatuillut metsĂ€ssĂ€, kun olen löytĂ€nyt hyvĂ€n marjapaikan ja sitten “hyppinyt” mĂ€ttÀÀltĂ€ toiselle niin innoissani, etten ole varonut maassa olevia oksia tai juurakkoja. Joskus on marjaĂ€mpĂ€rikin kaatunut siinĂ€ kompastuessani johonkin “esteeseen”. NykyÀÀn kuljen metsĂ€stĂ€ autolle tĂ€yden marjaĂ€mpĂ€rin kanssa “kieli keskellĂ€ suuta”, koska olen ainakin kerran kaatunut kumoon lĂ€htiessĂ€ni metsĂ€stĂ€ tĂ€pötĂ€yden Ă€mpĂ€rin kanssa. Se oli aika harmittava tilanne silloin, vaikka nĂ€in jĂ€lestĂ€pĂ€in jopa naurattaakin.

  KyllÀ siinÀ saakin olla varovainen, kun jotain laittaa sinne korvakÀytÀvÀÀn. Mulla on mennyt joskus korvatulppa liian syvÀlle, mutta onneksi olen saanut kynsillÀ siitÀ otteen. Jouduin kÀyttÀmÀÀn usein niitÀ tulppia silloin, kun me asuttiin sen hÀirikköakan seinÀnaapureina siellÀ rivitalossa. Ei ne oikein mulle sopineet, kun korviani kutisi silloin jatkuvasti.

  TĂ€nĂ€ iltana mun tĂ€ytyy kĂ€ydĂ€ vielĂ€ laittamassa mm. pelargoniat ja muutkin “karvalehtiset” kukat katoksen alle suojaan, kun ne eivĂ€t oikein tykkÀÀ vesisateesta ja sitĂ€ on luvassa huomiselle. Se sade tuppaa tulemaan tĂ€lle alueelle aina etuajassakin.

  Mukavaa keskiviikkoillan jatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 18. Hey! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my apple iphone.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any suggestions, please share. With thanks!

  Like

 19. Currently it seems like Drupal is the preferred blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  Like

Comments are closed.