June

😀

 

..is the month celebrating

First Name Day

and Midsummer Night

38 thoughts on “June

  1. Hei! 🙂 Sinulla on siis ensimmäisen nimesi nimipäivä nyt kesäkuussa ja katsoin kalenterista, että tässä kuukaudessa onkin 2/3 nimistä miesten nimipäiviä…

    Juhannus on tosiaan n. kolmen viikon päästä ja… tämän blogisi lukukertojen määrä taitaa ylittää tänään 5000 rajan :).

    – Lulu Marlene –

    Like

    1. juu niin, yks niist miehen etunimistä on Sylvester 😀

      no juu, neljäss kuukaudess 5000 hitsiä, mun pitäis kaivella tänne translate vimpain ni alkais hitsejä tulla maailmaltakin niin kuin siin blogspotiss, vaikkas hue hue hue paljasti ett hän sen hidemyass.comin takana..

      ..

      no juu, ei löydy translatea, tää on niin.. löyty se blogspotista.

      Like

  2. Minäpä hieman “muokkaan” tuota aikaisempaa kommenttiani. First name on suomeksi siis tarkalleen etunimi :). Mun oikeaa etunimeäni “juhlitaan” sitten heinäkuussa… se on yksi niistä 18:sta naisten nimestä ;). (Lulun nimpparit on joulukuussa, Marlenen elokuussa)

    Like

  3. Hei tänne kesäkuun postaukseenkin! 🙂 Onhan jo neljäs päivä kesäkuuta menossa.
    No joo, niinpä onkin mm. Sylvester, Sulevi ja Salomon tässä kuussa, jotka viettää nimipäiviä – sinun, Survisterin lisäksi ;).
    Eiköhän se 6000 hitsiä tule täyteen tämän kuukauden loppuun mennessä… nimipäivälahjaksi sinulle :).

    Minä kuuntelen aina näin lauantaisin sitä “entisten nuorten sävellahjaa” radiosta. Siellä tulee usein hienoja biisejä, jotka tuo mieleeni nuoruusmuistoja – hyviä ja välistä huonojakin sellaisia.

    – Lulu Marlene –

    Like

    1. Hei helmiä sioille, mä hokasin ett on uus radiokanava syntynyt, novan raunioille?, Helmi, kuuluu koko suomessa, siell soitetaan esmes gloria gaynorin I Will Survivea.

      Like

  4. Hei Survister täältä (jälleen) harmaalta ja pilviseltä rannikolta!

    Vajaan viikon kuluttua siis juhlitaan juhannusta, mutta säät ei ole olleet viime päivinä kovin hääppöiset missään Suomen kolkassa…? No toivotaan parasta, että ilmat juhannukseksi “kirkastuisivat” ja lämpenisivät. Mieleni tekisi meren rannalle…

    Minä sinne toukokuun postaukseen linkitin yhtä jos toistakin hassua horoskooppia ja nyt löysin taas uutta “tietoa” meistä ja muistakin :). Tällä kertaa tällaista:

    http://www.voice.fi/ilmiot/harka-on-kaunis-rapu-paras-suutelija-tunnistatko-itsesi-rehellisesta-horoskoopista-63155

    Aika totta (ainakin se toinen puoli) näyttää olevan minun kohdallani…
    Kalat – “Välillä liian naivi, ja satuttaakin itsensä helposti… Todella outo…” no juu 😀

    Hyvää pyhäpäivän jatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin! 🙂 toivoo Lulu

    Like

    1. heippa tänne kesäkuuhun, voitaiskin jatkaa omilla teemoillamme, tuohon toukokuun postaukseen syntyikin kommenttia kun heinäkuukin jo lähestyy, siihen viel lisään pientä sävyä. nyt tää tätijuttu on paisunut kuin pullataikina kun keskusteluun tuli mukaan muutkin talon asukkaat. täss on ny viikko mennyt ihan hiljaisuuden vallassa talossa kun täti lähti kesämökilleen ja kun tilanne ajautui pisteeseen jossa minun ei enää tartte murehtia yksin nyt kun tällainen tällainen valta-aseman väärinkäyttö hallituksen jäsenen taholta sai loppunsa. omalta osaltani alkunsa se sai siitä kun en enää suostunut tädin jeesjeespeesaajaksi ja aattelin omilla aivoillani millä tavoin taloyhtiötä hoidetaan ja siitähän täti kiehahti ja sitten kiehahdin minä, tädillä oli aikaa sopeutua siihen että ollaan tästedes vaan naapureita ja keskitytään talon asukkaitten elämiensetvimisestä vain talon seinien ja tilitaseen seuraamiseen vaan kun täti vielä viimeisenä pisarana tuli kännissä mulle urputtaan etten ole hänen tyttärentytärtään tervehtinyt porraskäytävässä, eilen hänen tytärtään tervehdin kun asioin yhdessä palvelualan yrityksessä. elikkäs jos tää viel jatkuu tällainen alkoholinhuuruinen jankutus, seuraavaks alan jutella hänelle siitä miten lapsuudenkodissani mummo hiljeni vasta sitten kun kyläpoliisi tuli kotikäynnille eikä siihen aikaan poliiislaitoksilla ollut sosiaalipäivystäjää, tänään on ja syyttäjäkin hyvin helposti ohjaa riitelevät osapuolet sovittelutoimistoon. sitä tyttärentyttärentervehtimättäjättämiskeskustelua kun siirryimme talon pihalta porraskäytävään jatkamaan sanoin tädille lopuks etten pidä tällaisista porraskaäytäväkeskusteluista, täti vaan pokkana ehdotti ett tule sitten hänen luokseen ja minä tehnyt päätöksen ett tädin kotiin en enää ikinä astu.
      tää on taas sellaista vuodatusta josta tilille joudun mut so what?

      juu se juhannus jo ihan ovella, kaipa mä taas maalle rantasaunailemaan. vettä on tullut mutt se ny oo paljoo stressannu, syreenit on jo kukkineet jne.. huomenaa alkaa päivä lyhenemään.

      näin tänään.

      Like

  5. Hyvää “kesäpäivän seisauksen” iltaa, Survister! 🙂 Nytkö se valoisin alkukesä jo meni…

    Täälläpäin ei voi sanoa, että olisi ollut kovin valoisia öitä, kun taivas on ollut niin usein pilvessä nyt kesäkuussakin. Eilen ja tänään ei ole onneksi satanut, joten mun aikani on mennyt aamusta iltaan pihatöissä. No ehkä olen “hieman” suuruudenhullu tuon puutarhani kanssa, koska eilen ja tänäänkin “oli pakko” ostaa taas lisää kukkia…( ja sitten sateella “juoksutan” niitä katoksien alle suojaan). Meilläpäin syreenit alkavat nyt vasta kukkimaan.

    Kyllä se on varmaan helpotus koko teijän talolle, kun se naapurin täti viihtyy kesäisin siellä mökillään…? Vuorotyöntekijätkin talossanne saavat nukkua aamupäivisin rauhassa, kun täti ei ole portaikossa “kailottamassa” isolla(ko) äänellään ;).
    Parempi sinun on tosiaan olla menemättä sinne tätösen huusholliin, vaikka hän kutsuisi sinua sinne kännissä tai jopa selvinpäinkin. Eipä nuista epävakaista muijista aina tiedä, että mitä (pahoja) niillä on mielessään… ja kyllä se hänen tyttärensäkin tuntee äitinsä erikoisen luonteen ja tavat, kun hän kaikesta huolimatta tervehti sinua ystävällisesti siellä palvelualan yrityksessä.

    Kuule, jos sinä epäilet joutuvasi näistä vuodatuksistasi tilille, niin sitten varmaan joudun minäkin, mutta sanon samoin “so what”! Kyllä mulla olisi taas kerrottavana pöyristyttävä, ellen sanoisi järkyttäväkin tositarina yhdestä kerrostalosta ja siitä, mitä eräs sairaalloisen mustasukkainen keski-ikäinen akka oli tehnyt seinänaapurilleen (siis toiselle naiselle)… mutta mietin vielä sitä, että uskallanko kertoa sitä näin julkisesti. Sitä en epäile, etteikö se “tarina” olisi totta. Poliisiasia siitäkin olisi kyllä pitänyt tehdä!

    Voin kuvitella, että se sinun juhannuksenviettopaikkasi rantasaunoineen järven rannallako? on varmasti ihana ja viihtyisä :). En tiedä vielä, että mitä itse teen juhannuksena. Kun mulla ei ole juuri ketään ystäviä, niin todennäköisimmin olen vain kotona ainakin aaton. Ehkä toinen veljistäni hakee minut lauantaina tai sunnuntaina heille kyläilemään. Kaikki riippuu paljon ilmoista. Sateella en viitsi lähteä minnekään; no onhan tämä netti ja TV kuitenkin mulle niinku “viihteenä”.

    Hyvää yötä… tai huomenta sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

    Like

    1. moi, summer solstice oli siis eilen, lämmin ilta piti mut ulkona yhteentoista asti, kyllhä mulla vieläkin kylki kipee, mutt ei niille murtumille enää muuta hoitoo anneta kuin aikaa parantua.

      torikahvilan vieraskirjassa joku alkoi urputtaa blogini vierailulukemista, ei tuo luku ole mulle niin tärkee, näen kyll tilastoista montako kertaa ite oon täällä vieraillut, tärkeempää on ollu se ett onko tääll kommentoitu asiasta vai asian vierestä.

      niin no pakkohan sen tädin tyttären oli minua tervehdittävä kun satuin hänen asiakkaakseen ;D siitä se vielä soppa syntyy kun ja jos näistä hankauksia joutuu jossain vaiheessa hänelnkin kanssaan setvimään, jos juttu ei etene täst eteenpäin sivistyneesti.

      eilen uutisiss sellaista galluppia että joka neljäs on joutunut naapurinsa kanssa hankauksiin. kyllä mua tosiaan kyrsii miten sitkee se täti on ettei tajua sitä ett mä asetin oman hyvinvointini etusijalle suhteessa häneen.. niinku siitä sitt ittellein mitään hyvää oloa olis in saanut, sen osoittaa tään blogin kommenttini. enemmän mä pelkään sitä ett kilahdan jos hänen luokseen menisin naapurirakkaussopimusta päivttämään, saattaisin “kilahtaa” ja siitähän se täti sais ittellensä taas hyvän aseen minua vastaan.

      näin tänään, nyt juhannusviinaksien hakuun alkoon, kossupullo ja perskännit aattona supisuomalaiseen tapaan 😀 ennen pullon avausta pitää sauna lämmittää ja veneen tappi tarkastaa.

      Like

  6. Moi moi, Survister! 🙂

    Aurinkoinen päivä on ehtinyt iltaan ja ulkohommissa olen ollut taas koko päivän. Piha alkaa olla jo “juhlakunnossa” juhannusta varten. Tämän päivän ohjelmaani kuului myös käynti yhdellä hautausmaalla. Käytiin laittamassa appiukkoni haudalle kukkia, kun siellä ei ollut vielä muuta kuin pari monivuotista kukkaa. Istutin sitä mun “perussettiä” eli ison punaisen hautabegonian keskelle ja puolikymmentä hopealehteä kaarevasti sen ympärille. Jätin tilaa muillekin kukkientuojille, kun siihen mielestäni sopisi vielä jotain matalaa sinistä tai valkoista kukkaa, ehkä sineraariaa tai jotain sellaista…
    Ehdin tuntea appeni vain noin viisi vuotta, ennenkuin hän kuoli syöpään alle 70-vuotiaana. Hän oli muuten ihan mukava mies ja tykkäsi minusta miniänä, mutta hän oli (kuten poikansakin) liian perso viinalle ym. alkoholille… ja siihen vielä päälle jatkuva tupakointi ja nuuskankäyttökin, joten se “elämäntyyli” varmaan lyhensi hänen elinvuosiaan.

    Joo, huomasin sinun vierailleen torikahvilassa ja senkin, miten se eräs ikävä tyyppi pottuili sinulle. Mutta jos tai kun hän itse käy täällä lukemassa, niin hän huomaa, että me keskustellaan ja kommentoidaan ihan asiallisesti… tai no kyllähän me joskus höpsötellään täällä niistä horoskoopeista ;), minä varsinkin. Se toripalstan nikki lienee itse joko oinas tai skorpioni, piikittelyn mestari.

    Vai meinaat sinä kossua ja perskännit ottaa juhannuksena… tekisipä mieleni varoittaa sinua, ettet menisi lainkaan veneeseen silloin aattona! Tekisi mieleni myös kysyä sitä, että juotko niitä väkeviä juhannuksena muuten vain iloon iloisessa seurassa vai otatko ne perskännit siksikin, kun sinulla on ollut niin paljon harmia ja potutusta sen naapurinakan vuoksi…? Haluatko sinä niinku unohtaa hetkeksi sen koko muijan? Sitä en kyllä ihmettelisi ollenkaan! Mutta muista, että sinä olit oikeassa siinä sauna-asiassa ja suurin osa talonne asukkaista on varmaan kanssasi samaa mieltä, että tätösen kuuluu maksaa kulujaan…

    Olen yleensä itsekin ottanut juhannuksena kaljaa, siideriä tai viiniä (punkkua) toisten seurassa, mutta nyt, kun jään aattona kissojen kanssa kolmisin kotiin, niin en taida ottaa tänä vuonna mitään alkon tuotteita… tai no ehkä grillimakkaran “kyytipojaksi” parit “lapparit” (Lapin kulta) sitten sunnuntaina 2. juhannuspäivänä.

    Hyvää yötä ja vointiakin sinulle! 🙂 Terveisin Lulu Marlene

    Like

    1. moi, no emmää tosissaan sitä kossupulloa, se vaan tuli mieleen ku perussuomalaisen perinteinen juhannus sellainen ett veneessä kännissä sepalus auki juhannuksena. pakkasin kuus tölkkii olutta vaan mukaan ja äsken lähti alkost mukaan hanapakkaus valkkaria, vähän niinku palkkioks siitä ettei naapurintätiä ole näkynyt ja itte olen ottanut nyt haltuun tään naapuritilanteen joka rassannut jo pitemmän aikaa.

      ilmestyn tänne sitt ens viikoll joten juhannusta sinne sinulle, Lulu, aurinkoo ja vettä sinnepäin ennustettu ja sata salamaa iskee tulta nähtävästikin..

      Like

  7. Heipä hei Survister! 🙂 Kiitos sinulle juhannuksen toivotuksestasi!

    No niinhän se Irwin Goodman aikoinaan lauloikin suomalaisten juhannuksenvietosta, että “Koskista lärviin ja tuhansiin järviin…” jne. :D. Minä jo ajattelinkin, että ethän sinä ole pruukannut “vetää” koskaan niitä perskännejä, mutta olisihan sekin toki ollut ymmärrettävää tässä tilanteessa, kun olet joutunut, sanoisiko, ikäänkuin “törmäyskurssille” sen itsepäisen naapurintädin kanssa… Mutta se on hyvä, että olet ottanut haltuun sen tilanteen siellä talossanne. Ainahan voi toivoa sellaista “ihmettä”, että se tätikin siellä kesämökillään miettisi asioita ja myöntäisi olleensa väärässä sen saunomisensa kanssa.

    Täällä on tosiaan nyt taas taivas pilvessä ja aika (perinteisesti) sateinen “mittumaari” lienee tulossa. Huomenna aattona näyttäisi olevan aurinkoisempaa.

    Oikein Ihanaa ja Tunnelmallista Juhannusta Sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin! 🙂

    toivottelee “juhannustyttö” Lulu Pohojammaalta

    Like

    1. heippa Lulu, juhannuksen sää oli mitä mainioin, sauna mitä mainioin ja seurakin, aattoiltana meni vain kaks tölkkiä olutta kun oli se valkkarilekkeri..

      minä taas reporankkana, edellisviikon kipu kylkiluussa katosi mutt ny on juhannusaatosta alkaen noidannuoli vaivannut, eilen illalla aattelin soittaa ambulanssin ku nukkumisesta tullut mitään ja ny aattelin mennä akuuttiin mutt sitt luin tääll netiss noidannuolesta, sen oireista ja hoidosta, niin että kait mä vaan jatkan omahoitoo voltarenilla viel viikonlopun yli, kun ittelläin on noidannuoleeni järkevä selitys ett mistä se juhannusaattona tuli(ennen kuin avasin sen valkkarilekkerin). Noita siis nuoletti nyt minua kun naisia rankaisen rankimman kautta tääll blogissain 😦 😀

      Like

  8. Hei Survister täältä ukonilman keskeltä! Nettiyhteyteni toimii nyt reitittimen kautta.

    Onpa mukava tietää, että sinulla oli hyvän sään, saunan ja seurankin puolesta mainio ja viihtyisä juhannus! 🙂
    Minulla ei ollut, mutta itsepähän olen elänyt niin “huonosti”, että kaikki (nais)ystävät ovat elämästäni häipyneet. Ukkoni oli välillä vuorotöissä ja muutenkin “omissa oloissaan” koko juhannuksen ajan. Voihan siinä olla lapsuuskotinikin vaikutusta, koska toinen veljeni on samalla tavalla erakoitunut ja yksinäinen kuin minäkin. Me ei vissiin osata olla kenellekään kiinnostavaa seuraa… ja minä taisin siellä ilfoorumillakin vain ärsyttää niitä muutamia naisia, joitten kanssa sen PA-vuoteni viesteilin.

    Mullakin oli luultavasti se noidannuoli selässäni silloin toukokuun alussa sen jälkeen, kun haravoin pihalla kovassa tuulessa liian rivakasti. Yhtenä iltana selkäni sitten kipeytyi niin pahasti, etten pystynyt moneen yöhön nukkumaankaan, kun ei kärsinyt kunnolla kylkeä kääntää. Muistan, että jouduin nousemaan ensin polvilleni ja siitä sitten hyvin varovasti laskeutumaan toiselle kyljelle. Kyllä sitä selän kipua ja jäykkyyttä kesti useamman vuorokauden ajan. Pahimman kivun mentyä rupesin tekemään varovaisia jumppaliikkeitä. Täältä netistäkin löytyy aika hyviä ohjeita siihen.

    Mutta ethän sinä ole “rankaissut” täällä blogissasi muita naisia kuin sitä naapurin tätiä ja itsehän täti itsensä vaikeuksiin saattoi yrittäessään “säästää” niissä saunamaksuissa ja käyttäessään hyväkseen siinä asiassa talonne muita naisia… Se on muuten aika tyypillistä alkoholistien käytöksessä, että he yrittävät kaikin tavoin säästää muissa menoissa, jotta siihen viinaan, kaljaan yms. jäisi varmasti tarpeeksi rahaa.

    Salamointi ja jyrinä lakkasi nyt, mutta sade jäi päälle. Aika masentavalta se tuntuu, että taas on menossa sadekesä… no sillä “erotuksella” viime kesään, että nyt on lämmin sadekesä, viime vuonna oli kylmä sadekesä. Kaikki sanoo sen, että tämä seutu on kaikkein sateisinta aluetta Suomessa. Joka päivälle tällä viikollakin on luvassa tätä samaa säätä…

    Hyvää päivänjatkoa ja pikaista paranemista sinulle! 🙂 toivoo Lulu

    Like

    1. no juu kyll tää noidannuoli alkaa helpottaan, kävin mä sitä akuutissaki näyttämäss vaiks tiesinkin ettei sielt saa muuta kuin hoitoneuvoja ku aika parantaa itestään noidannuolen, eilen mä olin koko päivän liikenteessä ku ei kärsinyt paikallaan olla

      joo näyttää pilvet liihottelevan pohjoiseen pohjanmaan rannikkoa pitkin, tänäänkin siell sataa kaatamalla vaiko eikö mitä foreca ennustaa, huomenna näyttäs olevan poutapäivä

      minä ny tänään muuta ku säästä tänään..

      Like

  9. Perjantai-illan tervehdys, Survister! 🙂 Vastaan vielä tänne kesäkuun postaukseen.

    Kyllä se sinun selkäkipusi on jo “voiton puolella”, kun olet voinut jo liikkuakin. Muistaakseni reilussa viikossa se minunkin toukokuinen noidannuoli parani. Eilen mulla meinasi tuo selkä taas krampata, kun rupesin siirtämään raskasta savista kukkaruukkua katoksen alle sateelta suojaan. Laskin sen kuitenkin maahan heti, kun tunsin sen, että selkäni ei kestä.

    “Sadattelin” siinä mielessäni, että niihin savisiin piharuukkuihin olisi ollut vissiin viisainta istuttaa lumpeenkukkia tai jotain vesiheinää… on tämä Pohjanmaan rannikko niin sateista aluetta :(. Tänään ei – ihme ja kumma! – ole satanut kovin paljon, mutta yöllä näyttäisi taas sääkarttojen mukaan kulkevan sadepilviä tännepäin. Huomenna täällä sataa “vasta” illansuussa… Olen kyllä vähän kateellinen sinulle, kun asut ilmeisesti aurinkoisemmalla ja siis “kuivemmalla” alueella maassamme.

    Hyvää vointia ja mukavaa viikonloppua sinulle! 🙂 toivoo Lulu

    Like

    1. hei, eipä ny taida olla kuivempaa aluetta kuin Ilomantsissa ja hangossa?

      naapuririntamalla tapahtui viime perjantaina taas jotain jonka olin jo tänne vuodattamassa mutta onneks tuoll kirjaston tuulikaapiss päätin soittaa isännöitsijälle, ennenkuin tänne kirjauduin. Monta asiaa selkeni puhelun aikana, niin että nyt aion mennä Julyn kommenteissa eteenpäin pohtimatta naapuruussuhteitani. kunnes taas retkahdan… taikka sitten en.

      Like

  10. Hei! 🙂 Minä jo ehätin vastaamaan innoissani tuonne July-postaukseen, kun huomasin sen kuuden “tonnin” rajan ylittyneen…

    No joo, kyllä niitä naapuruussuhteita onkin varmaan parempi pohtia muualla kuin täällä.
    Meijän häirikkönaapurit ovat nyt lomamatkalla, joten ulkona olisi nyt muuten mukavaa ja viihtyisää oleskella, jos ei sataisi jatkuvasti… ei tälle “kesälle” oikein tiedä, että itkisikö vai nauraisiko sille.

    – Lulu Marlene –

    Like

  11. Hi there it’s me, I am also visiting this web page regularly, this
    website is in fact fastidious and the visitors are genuinely sharing nice thoughts.

    Like

  12. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It is the little changes that produce the most important
    changes. Thanks for sharing!

    Like

  13. Great website. Plenty of useful information here.
    I’m sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
    And obviously, thanks to your effort!

    Like

  14. I loved as much as you will receive carried out right
    here. The sketch is tasteful, your authored subject
    matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering
    the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly
    the same nearly very often inside case you shield this
    increase.

    Like

  15. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was
    good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉
    Cheers!

    Like

  16. I think this is one of the so much important info for me. And i am satisfied reading your article.
    However should commentary on few basic things, The website style is wonderful, the articles is really
    great : D. Good activity, cheers

    Like

  17. I just like the helpful info you supply to your articles.
    I will bookmark your blog and test again here regularly. I am relatively certain I will
    learn plenty of new stuff proper right here! Good luck for the
    following!

    Like

  18. Aw, this was an extremely good post. Finding the time and
    actual effort to make a great article… but
    what can I say… I hesitate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

    Like

  19. You can certainly see your expertise within the work you write.
    The sector hopes for more passionate writers like
    you who aren’t afraid to mention how they believe.

    All the time go after your heart.

    Like

  20. If you would like to increase your know-how
    only keep visiting this web page and be updated with
    the most up-to-date news update posted here.

    Like

  21. Excellent blog you have here.. It’s hard to find high-quality writing like yours these days.
    I truly appreciate individuals like you!
    Take care!!

    Like

Comments are closed.