19 thoughts on “November

 1. Hei Survister! 🙂

  HyvinhĂ€n sinĂ€ vielĂ€ kerkesit tekemÀÀn tĂ€mĂ€n November-postauksen. Alkukuutahan tĂ€ssĂ€ vielĂ€ eletÀÀn. Se olisi kyllĂ€ mukava, jos “englannittaisit” sen runoni – vaikka vain parikin sĂ€keistöÀ. Saat minulta luvan lyhentÀÀ ja muutellakin sitĂ€, jos niin haluat… en ole siinĂ€ asiassa niin tarkka kumminkaan.

  Miesten viikko ja isĂ€npĂ€ivĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla. Kaipa minĂ€ menen sunnuntaina tervehtimÀÀn omaa vanhaa isÀÀni, vaikka joudunkin taas olemaan kyökin puolella koko ajan muita vieraita passaamassa. Veljeni kuusihenkinen perhe tulee varmaan myös ja miniĂ€ ei auta missÀÀn… EhkĂ€pĂ€ minĂ€ jo pyydĂ€n hĂ€ntĂ€ johonkin, vaikka kattamaan pöytÀÀ. Äitini ei kyllĂ€ uskalla pyytÀÀ, koska hĂ€n vĂ€hĂ€n pelkÀÀ?! sitĂ€ yli 170 senttistĂ€ ja vankkarakenteista miniÀÀnsĂ€, mutta minĂ€pĂ€ en ;). Se on muuten aika tavallinen “ilmiö” nykyaikana, ettĂ€ anopit pelkÀÀvĂ€t miniöitÀÀn.

  Sinun Ă€itisi olisi kyllĂ€ voinut syyttÀÀ sitĂ€ mummoasi vaikka kunnianloukkauksesta! TĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ miniĂ€t niinku vĂ€vytkin ovat tosi tarkkoja siitĂ€, miten heitĂ€ anoppilassa puhutellaan. En tiedĂ€, ettĂ€ mistĂ€ se mun vĂ€vypoikani on nyt ottanut nokkiinsa, kun hĂ€n ei ole enÀÀ tervehtinytkÀÀn mua parilla kerralla, kun olemme olleet tyttĂ€reni kanssa skypellĂ€. En ole tietÀÀkseni sanonut yhtÀÀn pahaa sanaa hĂ€nelle – tosin saatoin sanoa hĂ€nestĂ€ jotain negatiivista tyttĂ€relleni kahden kesken, silloin n. kuukausi sitten, kun se heijĂ€n jÀÀmisensĂ€ sinne varmistui.

  Sitten niistĂ€ vaaleista… joittenka takia minĂ€ valvoin koko yön! Siis “asuuko” minussa sittenkin pieni murunen poliittisista asioista kiinnostunutta ihmistĂ€? SitĂ€ pohdin tĂ€ssĂ€ itsekseni :D.
  En tykĂ€nnyt kummastakaan ehdokkaasta, mutta himpun verran enemmĂ€n kuitenkin toivoin Clintonin voittoa, vaikka nainen johtajana ei olekaan paras mahdollinen. Trumpin habitus on jotenkin niin epĂ€miellyttĂ€vĂ€ enkĂ€ tykkÀÀ siitĂ€ hĂ€nen puhetyylistĂ€kÀÀn ym. esiintymisestĂ€. AamuyöllĂ€ ja aamulla kuuntelin myös asiantuntijoitten mielipiteitĂ€ hĂ€nen poliittisista lausunnoistaan ja kyllĂ€ mua alkoi ihan hirvittĂ€mÀÀn. Varsinkin, kun se Putin ja muut venĂ€lĂ€iset on toivoneet koko ajan juurikin Trumpin voittavan. MitĂ€hĂ€n tĂ€stĂ€ seuraa…?
  Nyt kun se naapurintĂ€tiepisodi on sinulle “taaksejÀÀnyttĂ€” elĂ€mÀÀ ja nainen hĂ€visi pressanvaalitkin, niin mitĂ€pĂ€ jos alettaisiin keskustella keskenĂ€mme “miesvoittoisesta” politiikasta tÀÀllĂ€ blogissa…?

  MinĂ€ kĂ€vin muuten tsekkaamassa tĂ€mĂ€n kaupungin terapiatarjonnan ja tein sen havainnon, ettĂ€ siellĂ€ organisaatiossa kaikki on naisia! Yksi heistĂ€ vielĂ€ ukkoni sisaren miniĂ€, ettĂ€ silleen… niin etten minĂ€ nĂ€illĂ€ nĂ€kymin taida pystyĂ€ menemÀÀn siihen aikaisemmin suunnittelemaani terapiaan. MinĂ€ kun olen niin pirun kranttu ;), ettĂ€ mulle pitĂ€isi olla miesterapeutti ja sellainen löytyisi kyllĂ€ isommasta naapurikaupungista lĂ€hes 100 kilometrin pÀÀstĂ€.

  TĂ€llaisia marraskuun mietteitĂ€ minulla oli tĂ€nÀÀn vĂ€hĂ€n “pökkyrĂ€isessĂ€” olotilassa. Olen nukkunut viime yönĂ€ n. 3 tuntia… ja keitin sitten vahvat “Presidentti-kahvit” :).

  HyvÀÀ keskiviikon jatkoa sinulle! 🙂 toivottelee Lulu – yökukkujien aatelia…

  Like

  1. hei, kĂ€vin siell runopostauksessa muokkaamassa runoasi samaan aikaan ku tĂ€tĂ€ postausta muokkasin, vaan jotenkin jĂ€i pĂ€ivittĂ€mĂ€ttĂ€ se kommenttini, joten …

   mull on ny kiire yhteen tilaisuuteen joten enempi kommentointini jÀÀ huomiseen

   ..

   edit 18.45

   .. no se oli ehkÀisevÀn pÀihdetyön viikon luento,

   herÀtti ajatuksia:

   puheeksiottaminen, kysy, kuuntele, keskustele.

   uskalla ottaa arkoja asioita esille.

   Like

 2. Hei Survister! 🙂

  MinÀ tuolla Runo-postauksessa toivottelin sinulle hyviÀ illanjatkoja ja sitten hoksasin, ettÀ ethÀn sinÀ taija olla sellainen yökukkuja kuin minÀ, joten:

  toivoo Lulu

  Like

 3. Hei Survister! 🙂

  SiellĂ€ luennolla, jossa kĂ€vit, annettiin todella hyviĂ€ “evĂ€styksiĂ€” kuulijoille! 🙂
  SinĂ€ olet “lihavoittanut” kommentissasi arkojen asioitten esilleottamisen ja se onkin tĂ€rkeĂ€ asia. Mutta uskaltaako niistĂ€ aroista asioista keskustella kovin perinpohjaisesti esim. netin keskustelupalstoilla, se onkin jo eri asia… tosin sinĂ€ ja minĂ€ tehtiin sitĂ€kin il-foorumilla incognito’ina ;). En silloin edes ajatellut, ettĂ€ joku/jotkut pohjanmaalaiset ihan oikeasti tunnistaisivat minut niitĂ€ viestejĂ€ni lukiessaan. TĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ olen vielĂ€ “hullunrohkeampi” eli en vĂ€litĂ€ tuon taivaallista, vaikka koko tĂ€mĂ€ kĂ€pykylĂ€ minut tunnistaen lukisi ja ympĂ€ri kylÀÀ ja vielĂ€ lĂ€hikaupunkiakin juoruaisi, so what! PĂ€invastoin, sehĂ€n olisi vallan hienoa olla “nettijulkkis”! 😀

  Persut tosiaan iloitsee Trumpin voitosta, sen huomaa “siellĂ€kin” foorumilla. HĂ€nen valintaansa nihkeĂ€sti suhtautuvat viestijĂ€t lytĂ€tÀÀn “maanrakoon”, tehokkaimpana haukkujana se mr. Bee… joka ei saa milloinkaan pitkiĂ€ banneja.

  En tiedĂ€, ettĂ€ milloin ehdit lukemaan tĂ€mĂ€n kommenttini, mutta toivottelen kuitenkin tÀÀltĂ€ lumiselta rannikolta sinulle HyvÀÀ pĂ€ivĂ€n- ja viikonlopun jatkoa! 🙂

  – Lulu –

  Like

  1. hei lulu,

   jossain elÀmÀni vaiheessa oon kohdannut sen pÀihdeluennoitsijan,
   naurattaa kun siell ilfoorumilla ett minÀ niinku alkoholisti ja pössyttelijÀ ;D
   nykyÀÀn nuoret naiset tupakoi ja vanhemmat naiset pelaa rayn pelejÀ urakalla, sen nÀkee hyvin kun kauppakeskuksissa alko ja ruokakauppa vierekkÀin ja niitten vÀlissÀ peliautomaatit.

   mÀ taas siell ilfoorumilla, se oli sellasta salakavalaa vuodatusta taholtani ku niit ÀrsykkeitÀ piisas, ny kun on kuukaus ollu hiljaista talossa ni alkaa salakavala mahahaavanikin rauhoittua. sama se tÀÀllÀkin ett antaa vaan kaikkien tunnistaa minut netin vÀlityksellÀ, so what. en mÀ siell torikahvilassa enÀÀ ku siÀ vieraskirjaa seuraa, ,taneli on kyrpiintynyt minuun mutt en mÀ anna sen itteÀni hÀiritÀ. mÀ oon löytÀnyt toisen paikan netissÀ jossa enemmÀltikin kommentoin.

   olin tosiaan pois netistÀ vkl:n, siin meni isÀnpÀivÀ, mÀ sanoin sille terapeutille etten enÀÀ menneisyyteen katsele, hÀnen kanssaan yli kymmenen vuotta sitte kÀvin lÀpi juureni, joista en paljoo tiennyt. oikeestaan toi naapurintÀti piti huolen siitÀ ett elÀn nyt tÀtÀ pÀivÀÀ tyyliin ett enÀÀ ei varpailleni tallota.

   nÀin tÀnÀÀn.

   Like

 4. Hei Survister! 🙂

  Sen saman minĂ€kin olen huomannut esim. lĂ€hikaupungin cittarin aulassa, jossa niitĂ€ peliautomaatteja on, ettĂ€ juuri vanhemmat naiset on usein siinĂ€ pelaamassa. Alko on sen marketin toisessa pÀÀssĂ€ ja siellĂ€ pyörii kyllĂ€ enemmĂ€n miehiĂ€, mutta kyllĂ€ siellĂ€ naisiakin nĂ€kee “kilisevine kasseineen”.

  Jos sinulla on mahahaavan oireita, niin rauhallinen asuinympĂ€ristö onkin tosi tĂ€rkeÀÀ! Onneksi se tĂ€ti on viimeinkin rauhoittunut. Olen huomannut itsestĂ€nikin sen, ettĂ€ jos olen stressaantunut jostakin, niin vatsahapot menee herkĂ€sti sekaisin. TĂ€ssĂ€ iĂ€ssĂ€ kun pitĂ€isi ottaa asiat mahdollisimman “iisisti”.

  MinĂ€ se en osaa hakeutua muualle kuin “sinne” yhdelle palstalle keskustelemaan, kun en sinne Iltasanomiinkaan haluaisi mennĂ€ sen ennakkosensuurin vuoksi, mitĂ€ siellĂ€ vissiin on…? TĂ€nne sinun blogiisi minĂ€ vuodattelen asioitani eniten, koska tÀÀllĂ€ olen nimimerkkiĂ€ni lukuunottamatta oma itseni. Siis juuri se aito ja alkuperĂ€inen ilfoorumin “Pohjanmaan akka” :).

  Viime aikoina olen tullut muutamien lĂ€hisukulaisteni taholta huomaamaan sen, ettĂ€ mun uutta itsenĂ€isempÀÀ ja itsepĂ€isempÀÀ habitustani ei oikein nyt hyvĂ€ksytĂ€ ja esim. isĂ€npĂ€ivĂ€nĂ€ sattui jotain odottamatonta… joka on aika pitkĂ€ juttu, mutta sekin -tyttĂ€reni ulkomaillaolon lisĂ€ksi- loi siihen pĂ€ivÀÀn tietynlaisen varjon. Se episodi liittyy toiseen veljeeni ja hĂ€nen vaimoonsa, joita aikaisemmin aina “uskollisesti” passasin ja palvelin. Molemmat ovat mua parikymmentĂ€ vuotta nuorempia! Mutta tottuneet siihen, ettĂ€ pÀÀsevĂ€t kylĂ€illessÀÀn helpolla.

  TÀÀllĂ€ on sÀÀ lauhtunut ja pilvien takia en nĂ€hnyt viime yönĂ€ sitĂ€ superkuutakaan “livenĂ€”… vĂ€hĂ€n se kyllĂ€ harmitti, vaikka tÀÀllĂ€ netissĂ€kin on paljon kuvia siitĂ€ ilmiöstĂ€. Mutta eihĂ€n se sitĂ€ aitoa nĂ€kymÀÀ korvaa.

  HyvÀÀ vointia ja mukavaa pĂ€ivĂ€njatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 5. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  Sinua ei ole paljon “nĂ€kynyt” tÀÀllĂ€ blogissasi tĂ€llĂ€ viikolla, joten olet tainnut löytÀÀ uuden mielenkiintoisen keskustelupalstan jostain…?

  Mun viikkoni on vilahtanut kaamosmasennusta vastaan “taistellessa”, mutta valohoito auttaa siinĂ€ jonkin verran. Samoin uppoutuminen mielikuvitusmaailmoihin, mikĂ€ kyllĂ€ lienee sellaista “kyseenalaista” selviytymiskeinoa, mutta jokaisellahan meistĂ€ on ne omat selviytymisstrategiamme… 🙂

  Oikein hyvÀÀ illanjatkoa sinulle sinne, missĂ€ oletkin ja…

  Terveisin 🙂 Lulu & kissapojat 🙂

  Like

  1. hei lulu,

   kotosalla tÀÀll vaan ollaan, en mÀ ny voi sanoo ett oisin uuden keskustelupalstan löytÀnyt, ennemminkin jatkanut siellÀ missÀ oon jo ilfoorumin aikaan palloillut. no torikahvilass oon vÀhÀn pottuillut siitÀ ku ett miks siell niin vÀhÀn paikallaolijoita, tsekkaan ny ett saako torikahvila vÀen liikkeelle ens perjantaina yksvuotispirskeisiinsÀ, jos ei sata mee rikki ni eipÀ siitÀ foorumista ollut ilfoorumin paikkaajaksi taikka sitt minÀki yliarvioin sen paljonko ilfoorumilla oli kÀvijöitÀ. ohan siell kyll vastass jengi joka ei pidÀ foorumin yleinen keskustelu -palstan tarkoitus/merkitys-analyyseistÀni, iltalehdess yleinen keskustelu -palsta syntyi tarpeesta siirtÀÀ sinne nokkapokaksi muovautuneet ketjut, torikahvilassa samanniminen palsta on ykköspaikalla.

   tÀÀn blogin tilastoista voin kertoo sen verran ettÀ vain sinÀ ja minÀ tÀÀll aktiivisina, siitÀ tulee aika paljon omia klikkauksia kun tsekkaan kommenttis ja vastailen eri postauksissa ja sama kanss kun sinÀ klikkailet:
   artikkelit 43, nÀyttökerrat 9070, kÀvijÀt 345
   tÀlle pÀivÀlle on tullut 3 omaa nÀyttökertaa.
   kommentit: Lulu Marlene 222 survister 158
   nÀyttökerrat:
   suomi 8912
   yhdysvallat 32
   Kanada 28
   alankomaat 9
   ruotsi 2
   irlanti 1
   puola 1

   minÀ oon viel niissÀ pöly on laskeutunut fiiliksissÀ, aion siitÀ tehdÀ uuden postauksen. tapasin viikoll kaupungill yhden talon osakkeenomistajan ja sieltÀki tuli ei niin armollista palautetta naapurintÀdille.

   minÀ vielki sinnittelen ilman ipadia/macbookia, siks mun vastaukset ajallaan, kiitos sinulle blogini kuvittamisessa ja pitÀis viel se ruos loppukin kÀÀntÀÀ englanniksi.

   Like

 6. MyöhĂ€isillan tervehdys, Survister! 🙂

  Kiitos eilisestĂ€ kommentistasi! 🙂 Ihan mielellĂ€nihĂ€n minĂ€ linkittelen nuita
  animaatiokuvia tĂ€nne. Mietin aina tarkoin, ettĂ€ mistĂ€ kuvasta sinĂ€ tykkĂ€isit ja mikĂ€ olisi ajankohtaan sopiva. MinĂ€ olen nĂ€köjÀÀn kommentoinut tĂ€nne “hieman” enemmĂ€n kuin sinĂ€ ;). No sellaisia “hölösuitahan” me akat ollaan…

  Mutta Ă€lĂ€ ota mitÀÀn stressiĂ€ niiden runoni kahden viimeisen sĂ€keistön “englannittamisesta”. Se runo on jo nyt hienomman nĂ€köinen kuin se mun alkuperĂ€inen suomeksi. Vaikka Englanti “vei” tyttĂ€reni, niin sen kieli on kaunista…
  HyvÀhÀn se on, ettÀ tÀÀllÀ on tekstiÀ englanniksi etusivulla ja tÀÀllÀ kommentointisivullakin, kun tÀÀllÀ sinun blogissasi kÀy lukijoita ihan Ameriikoista asti :).

  Muutama sananen “siitĂ€ palstasta”. En voi sanoa olevani ylpeĂ€ kaikesta siitĂ€, mitĂ€ sinne, varsinkin yleiselle osiolle kirjoitetaan (minĂ€kin+”totanoin”-hymiö). ElĂ€n ja olen vaan nykyÀÀn sellaisessa elĂ€mĂ€ntilanteessa, ettĂ€ mun on pakko pÀÀstĂ€ jonnekin vĂ€hĂ€n “hulluttelemaan”. Kun en tÀÀllĂ€ “live-elĂ€mĂ€ssĂ€ni” osaa/halua mennĂ€ baareihinkaan ja jos minĂ€ sen sanon suoraan, niin kyllĂ€ minĂ€ olen aika pahasti “mökkiytynytkin” tĂ€nne talooni. Nettiriippuvainen olen myös. No ehkĂ€ sukulaiset pistÀÀ minuun “vauhtia” sitten jouluvalmisteluissa :D.

  Luultavasti sinĂ€ luet tĂ€mĂ€n kommenttini vasta aamulla, joten…

  toivottelee Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu,

   mulla olikin eilen hĂ€slinkipĂ€ivĂ€, ett siin unohtu eilinen, tĂ€nĂ€ aamuna löysin lompakkoni ja kĂ€nnykkĂ€ni lukitun oven takaa jossain pĂ€in kaupunkia, kun en eilen muistanut missĂ€ mĂ€ olinkaan aamupĂ€ivĂ€ll liikkunut, yhen kaupan vartijakin osallistui kĂ€nny/lompsan etsintÀÀn. vasta illalla yheksĂ€n aikaan muistin ett miss mĂ€ palloillut ja miss ne on ja tĂ€nĂ€ aamuna ne löytyikin kun yks infotĂ€ti yhen oven avas… ettĂ€ mĂ€.. illalla hĂ€peissĂ€ni mietin kuolettamisia.. ett miten mĂ€ nĂ€in hĂ€slĂ€ilin ja mua lohdutettiin ett no sattuu sitĂ€ muillekin mutt ettĂ€ unohtaa.. tĂ€ss on ny hyvĂ€ sauma ottaa yhteyttĂ€ muistihoitajaan.

   emmÀ vaan ku pitkÀstÀ pitkÀstÀ aikaa mun lepopulssi pysyy alle kuudenkymmenen ni en tiedÀ kyll tÀÀ mun stressinirvana ois pitÀnyt pysÀyttÀÀ aiemmin naapurintÀdin kohdalla.

   kaamosankeus paistaa ulkona.

   nÀin tÀnÀÀn, pitÀis osata pitempÀÀn kirjoitella mutt taitaa jÀÀdÀ huomiseen..

   Like

 7. Hei Survister! 🙂

  Olipa hyvĂ€, ettĂ€ ne kĂ€nnykkĂ€ ja lompakko löytyivĂ€t! Mulle voisi kĂ€ydĂ€ ihan samalla tavalla, kun olen nyt vanhemmuuten mennyt sellaiseksi “höttöpÀÀksi”, mutta toisaalta – tĂ€mĂ€ “sama pÀÀ” mulla on ollut aina. MinĂ€ en ollut aikoinaan kuin n. 20-vuotias ollessani opiskelemassa erÀÀssĂ€ opinahjossa, jossa toisten tyttöjen kanssa kĂ€ytiin ruokalassa syömĂ€ssĂ€ ja kahvit juomassa. No kuinka ollakaan, niin minulta pÀÀsi kerran unohtumaan rahakukkaro sinne ruokalan pöydĂ€lle, kun tuli niin kiire oppitunnille… Vasta seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ sain hakea sen kukkaroni sen opiston kansliasta ja muistan tiukkailmeisen kanslistitĂ€din tentanneen minulta tarkkaan sen kukkaroni tuntomerkit jopa siellĂ€ olevaa rahasummaa myöten :D. Nyt tuo tapaus naurattaa, mutta silloin enempi itketti ja hĂ€vettikin. Toista kertaa sitĂ€ huolimattomuutta ei enÀÀ tapahtunut.

  Mutta jos sinusta tuntuu, ettĂ€ tarvitset sitĂ€ muistihoitajalla kĂ€yntiĂ€, niin mikĂ€ ettei, mene vaan kĂ€ymÀÀn :). MinĂ€ toivon, ettei mun tarvitsisi mennĂ€ tuonne lĂ€hikaupungin muistipolille, koska siellĂ€ on töissĂ€ yksi muija, jota en vĂ€littĂ€isi tavata. Sellainen veemĂ€inen narsistiakka, mutta se on pitkĂ€ juttu…
  Anoppini kÀy siellÀ ja hÀn ottaa nyt sÀÀnnöllisesti jotain aivojen verenkiertoa parantavaa lÀÀkettÀ. HÀnellÀ, lÀhes 90-vuotiaalla, se lÀhimuisti jo pÀtkii.

  Sinulla on nyt hyvÀ kunto, kun lepopulssisi on noin matalalla. Mulla se on nykyÀÀn n. 70, kun se vielÀ muutamia vuosia sitten vaihteli 55-60 paikkeilla. Mutta olen niin laiska liikkumaan ja onhan tuota stressiÀkin ollut viime aikoina.

  MehĂ€n ollaan jo niin hyviĂ€ ystĂ€viĂ€ keskenĂ€mme, ettĂ€ ymmĂ€rrĂ€mme toistemme kiireitĂ€, joten kommentoidaan tÀÀllĂ€ aina silloin, kun se sopii ja tulee asiaa… tai asiattomuuksia, miten vain… ;), niin ettĂ€ Ă€lĂ€ ota mitÀÀn stressiĂ€ siitĂ€, jos et jaksa kirjoitella mulle usein ja pitkĂ€sti.
  Monesti ne tĂ€rkeimmĂ€t asiat saakin sanottua lyhyestikin, mitĂ€ “taitoa” opettelen parhaillaan mm. siellĂ€ yhdellĂ€ keskustelupalstalla.

  TÀÀllÀ on niin synkkÀ kaamos meneillÀÀn, ettei tÀnÀÀn tullut pÀivÀnvaloa ollenkaan. Taivas on paksussa pilvessÀ ja parhaillaan sataa vettÀ!

  HyvÀÀ vointia ja kaamoksesta huolimatta hyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoakin sinulle! 🙂

  Terveisin Lulu

  Like

  1. thanks Lulu,

   mulla on ny ollut kiireinen viikko etten ole juurikaan ehtinyt aatella blogini tÀydentÀmistÀ , tÀnÀÀn mustana perjantaina kÀvin katteleen ipadeja kaupoissa, ehdin ehkÀ vasta maanataina syventyÀ blogivuodatuksiini.

   “sen” yksvuotispirskeet ohitan olemalla rekkautumatta “sinne”.

   Like

 8. HyvÀÀ 1. adventtisunnuntaita, Survister! 🙂

  EnpĂ€ minĂ€ jaksanut nousta aamulla kirkkoon sitĂ€ “Hoosiannaa” laulamaan…
  TÀÀllĂ€ on luminen maisema ikkunasta katsottuna ja pikkupakkasta – 3.6 astetta.

  Meinaatko sinÀ ostaa uuden ipadin itsellesi joululahjaksi? MinÀkin ostan joka joulu itse itselleni joululahjan, ehkÀ jonkun kirjan tÀnÀ vuonna.

  KĂ€vin perjantai-iltana lukemassa ketjuja siellĂ€ yksivuotispirskeissĂ€, mutta suurin osa niistĂ€ juhlivista viestijöistĂ€ nĂ€ytti vĂ€sĂ€htĂ€vĂ€n jo ennen puoltayötĂ€. Mietin samalla sitĂ€, ettĂ€ miten paljon erilaisempi ja monipuolisempi se palsta voisikaan olla, jos sieltĂ€ ei olisi karkoitettu jo vuoden alussa niin monia persoonallisia toisinajattelijoita, kuten sinuakin, Licaa ym. Yön Timo ja monet muut (helleh?) on sitten lĂ€hteneet sieltĂ€ muualle oma-aloitteisesti. Joitakin uusia siellĂ€ kĂ€y aina uudella nikillĂ€ viikonloppuisin “jurrissa pyörĂ€htĂ€mĂ€ssĂ€”…

  Joulukin se lĂ€hestyy – ja tĂ€mĂ€ vuosikin on kohta lopuillaan. Aika ankea joulu minulle on tulossa, kun tyttĂ€reni ei tule taaskaan Suomeen jouluna… Se “vĂ€vynketku” kun on narsismissaan pÀÀttĂ€nyt, ettĂ€ hĂ€n (ja vain hĂ€n!) haluaa tulla tĂ€nne vasta ensi vuoden puolella… ja tyttĂ€reni taipuu hĂ€nen tahtoonsa :(.

  TÀllaisia vuodatuksia mulla oli tÀnÀÀn.

  Mukavaa pĂ€ivĂ€njatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. uutta viikkoa Lulu,

   kÀvin lukaseen torikahvilaa ja sen uutta yksvuotisketjua ennenkuin siell alkaa siivous, tÀll hetkell ketjussa on 19 sivua.

   siit viime viikon lompakon ja kÀnnykÀn katoamisesta, kuus tuntia mÀ pÀhkÀilin minne mÀ ne kadotin ja kun aamupÀivÀn saattajan hommissa vietin aikaa terkkarin kahviossa, siin vÀliss kÀvin omahoitopisteessÀ mittailemassa painoa ja verenpainetta, ni heitin lompakon ja kÀnnyn pöydÀlle ja niitÀ jo ruokakaupan vartijan kanss etin ja vasta illalla yheksÀn aikaan mulle vÀlÀhti ett minne mÀ ne kadotin, sitÀ ennen ei vÀlÀhtÀnyt vaan porukall mietittiin ett kyll ne löytötavaratoimistosta löytyy kun kÀnnykkÀnikin normaalisti hÀlytti, sielt omahoitohuoneen pöydÀltÀ ne sitt löytyi seuraavana aamuna kun vastaanottosihteeri avas mulle omahoitohuoneen lukitun oven .. siin vaiheess sain sen muistihoitajan yhteyslapun kun sille sihteerille sanoin ett kato miten mun muisti pettÀÀ..

   sitku viel eilen mĂ€ yksill messuill ni et tiedĂ€kÀÀn ku minĂ€ oon saanu suuni auki ni.. no onneks en MLL:n esittelijöille suutani avannu ku ne on jo vuosia siell tietĂ€neet mun taustoja. yks esittelijĂ€ sano ett joo kyll heiltĂ€ lĂ€hiaikoina oli apteekista otettu yhteyttĂ€ ja kysytty onks ne pilleriliuskat metallijĂ€tettÀÀ …

   oops

   ja sitku tuli ajanvarausmuistutustekstiviesti ett mulla tĂ€nÀÀn diabeteshoitajalle aika ja siin olikin toisen naishoitajan nimi ni… ni.. pitĂ€ydynkö minĂ€ hĂ€nen kanssaan pohtimaan vain sitĂ€ ett viime viikon alun hyvĂ€t sokeriarvot repsahti viikonloppuna vai harhautuuko keskustelu miesterapeutin kanssa kĂ€ytyyn pöly on laskeutunut palaveriinkin, Ă€rsykettĂ€ siihen sain tĂ€nĂ€ aamuna ku lenkille lĂ€hteissĂ€ni törmĂ€sin pihalla halljĂ€senmiehen kanss turinoimaan ja siin sitte yhteisymmĂ€rryksenĂ€ todettiin ett ny on tĂ€ti hiljennyt.

   edit 16.:16

   no sinnehĂ€n se keskustelu uuden hoitsun kanssa meni, naishoitsu lateli sellaista tekstiĂ€ narsisteista ettĂ€ uskaltaakohan narsistit enÀÀ kyseisen organisaation palveluja kĂ€yttÀÀ 😉 😀

   kyseli mistÀ sinÀ oot saanut rohkeutta puhuu tÀllaisia ja kiitteli sitÀkin ett olin senkin miesterapeutin hoteisiin uskaltautunut, ett nÀ mun tÀÀn hetken sokeriarvot kertoo vaan siitÀ ettÀ sinulla on ollut stressiÀ elÀmÀssÀs, kerroin ett tÀti sanoi pelkÀÀvÀnsÀ minua ja minÀ tokaisin heti tÀdille vastaan ett ja minÀ miehenÀ pelkÀÀn tuota sinun aggressiivisuuttas, ni naishoitaja vaan siihen ett hyvÀ ku noin lohkaisit, rohkaisi hÀn naishoitaja mua sillai ett aattelin kÀydÀ oikein kahvilassa ja sillÀ reissulla törmÀsin sitt jo kolmansiin talon osakkeenomistajiin tÀnÀÀn ku sellaistakin ehdin jo ett kilautin yhen mummon ovikelloo kun hÀltÀ oli unohtunut avain ulko-oven lukkoon.

   Like

  2. hei Lulu,

   minĂ€ oon niin huono tsemppaamaan toisia etten tohon sinun jouluodotuksiisi oikein osaa … niin se on vanhempien rooli ett lapset kirmaa maailmalle, kuka lĂ€hemmĂ€s kuka kauemmas, millĂ€kin motiivilla, holby cityn sairaalass oli hieno sivujuonne ku kuoleva mies pyysi kirurgilta ett veljenpoika tulis viel nĂ€yttÀÀn hĂ€nelle Garya ja Markia jotka syntyneet kaks kuukautta sitte, no ne Gary ja Mark olivatkin sitte koiranpentuja ja tÀÀ veljenpoika.. no hĂ€nellĂ€ oli sulhanen joiden hĂ€ihin tÀÀ kuoleva setĂ€ ei ollut mennyt.

   Like

 9. HeipĂ€ hei Survister! 🙂 Kiitos kommenteistasi!

  No eihĂ€n sitĂ€ nĂ€in netin vĂ€lityksellĂ€ voikaan toista niin hyvin tsempata kuin voisi realityelĂ€mĂ€ssĂ€ – samassa huoneessa ja face to face. Se miesterapeutin luona juttusilla kĂ€yntisi oli ja on sinulle todella hyvĂ€ ratkaisu ja nyt sait sitten mukavan juttutuokion ja tsemppiĂ€ myös siltĂ€ eiliseltĂ€ kontrollihoitajalta. Kerrot hĂ€nen voimaannuttaneen sinua tuohon etusivun postaukseenkin… 🙂

  Se hoitaja on varmasti laajakatseinen ja ymmĂ€rtĂ€vĂ€inen naisihminen, joka ei ole/ollut heti asettumassa “automaattisesti” naisten puolelle ja miehiĂ€ vastaan. Sellainen on aika harvinaista nykyÀÀn. MinĂ€hĂ€n olen tullut kyllĂ€ useasti huomaamaan sen, ettĂ€ “nainen on naiselle susi” – viimeksi sain tuntea sen “nahoissani” eilen. Se kateus kun tekee monista akoista niin veemĂ€isiĂ€!
  SiitĂ€ naapurintĂ€distĂ€. Se on varmasti onneksi koko teijĂ€n talolle, jos se tĂ€ti on nyt vihdoinkin hiljennyt… ja kyllĂ€ kai siitĂ€ hĂ€nen ÀÀnekkÀÀstĂ€ sanailustaan ja toisten asioihin sekaantumisestaan kĂ€rsivĂ€t varmaankin siellĂ€ muutkin kuin sinĂ€… Kerrot aikaisemmassa kommentissasi, ettĂ€ joku muukin talossanne on sitĂ€ asiaa mielessÀÀn “kiitellyt”.

  SitÀ joulumieltÀ minulla ei siis ole ja tuskin tuleekaan, mutta otan sen asian nyt silleen, ettÀ jouluhan on vain sen kolme pÀivÀÀ juhla-aikaa heillekin, jotka saavat viettÀÀ ne pÀivÀt tahtomallaan ja etukÀteen suunnittelemallaan tavalla.
  Tuosta lasten “maailmalle kirmaamisesta” sanoisin, ettĂ€ mun olisi jostain syystĂ€ vĂ€hĂ€n helpompi ymmĂ€rtÀÀ ja hyvĂ€ksyĂ€ se tyttĂ€reni lĂ€htö sinne ulkomaille, jos se olisi tapahtunut hĂ€nen omasta aloitteestaan… eikĂ€ hĂ€nen miehensĂ€, vĂ€vyn aloitteesta. Yksi sukulaiseni, jolle tĂ€stĂ€ asiasta viime viikolla puhelimessa puhuin (=raivosinkin), kehoitti minua hakeutumaan ensi vuoden puolella johonkin terapiaan, ammattiauttajalle. KyllĂ€ kai mun pitÀÀ vissiin kĂ€ydĂ€ “kokeeksi” jollakin naisterapeutilla, kun tĂ€ssĂ€ kĂ€pykylĂ€ssĂ€ ei mun tietÀÀkseni ole yhtÀÀn miesterapeuttia. Mutta jos se terapeutti alkaa vaan sanallakaan vĂ€hĂ€ttelemÀÀn mun murheitani, niin pomppaan kyllĂ€ vĂ€littömĂ€sti tuolista ja sanon hĂ€nelle, ettĂ€ “kiitos ja hyvĂ€sti” :D. EikĂ€ uutta terapia-aikaa tarvitse antaa.

  TĂ€mĂ€ joulunaika torttuineen, pipareineen, konvehteineen ym. herkkuineen on kyllĂ€ vĂ€hĂ€n “petollistakin” aikaa ihmisen elimistölle… niin veren sokeriarvoja kuin painoakin nostattaen. MinĂ€kin olen syönyt jo monia torttuja kahvin kanssa ja yhden konvehtirasiallisenkin. Se suklaa kun on myös “lohturuokana” erinomaisen hyvÀÀ… ItsenĂ€isyyspĂ€ivĂ€nĂ€ viimeistÀÀn pistelen poskeeni taas rasiallisen Suomi-konvehteja samalla, kun vahtaan niitĂ€ Linnanjuhlia telkusta ja naureskelen monien akkojen tĂ€ysin epĂ€onnistuneille pukuvalinnoille :D.

  HyvÀÀ vointia ja viihtyisÀÀ talvipĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. HEI Lulu,

   vuodatin tonne uusimpaan postaukseen enemmÀltikin.
   Ei sinua katsota alta kulmain jos meet sinne terapeutille, kyll sinut tosissaan otetaan. pikkuveljeni kerran tokas ettei sitÀ pitÀis mennÀ puimaan psykologin luokse, mutt sitt esmes tÀÀ miesterapeutti sano mulle viime vuoskymmenen alussa ett sinÀ oot valovuosien pÀÀssÀ sisaruksistas asioitten ymmÀrtÀmisessÀ.
   on mull sellainenkin kokemus ku yks psykologi rupes epÀileen ett mitÀ mÀ oikeestaan hÀnen vo:llaan, ni otin kyttyrÀÀ ja jalat alleni, vÀhÀn ajan pÀÀstÀ postissa tuli anteeksipyyntö ja uus vo-aika, se oli niitÀ aikoja kun mÀ viel ihan sumuss ett mitÀ mun aatokset ja elÀmÀin.

   niin no kyll se mummo vuolaasti kiitteli minua kun minÀ huomasin ett hÀnell avain ovenlukossa ja soitin ovikelloa.. esmes ny nÀin.

   huomenna on joulukuu joten tÀhÀn marraskuun postaukseen on tullut kommenttisuma tÀyteen?

   Like

Comments are closed.