19 thoughts on “November

 1. Hei Survister!

  Hyvinh瓣n sin瓣 viel瓣 kerkesit tekem瓣瓣n t瓣m瓣n November-postauksen. Alkukuutahan t瓣ss瓣 viel瓣 elet瓣瓣n. Se olisi kyll瓣 mukava, jos “englannittaisit” sen runoni – vaikka vain parikin s瓣keist繹瓣. Saat minulta luvan lyhent瓣瓣 ja muutellakin sit瓣, jos niin haluat… en ole siin瓣 asiassa niin tarkka kumminkaan.

  Miesten viikko ja is瓣np瓣iv瓣 t瓣ll瓣 viikolla. Kaipa min瓣 menen sunnuntaina tervehtim瓣瓣n omaa vanhaa is瓣瓣ni, vaikka joudunkin taas olemaan ky繹kin puolella koko ajan muita vieraita passaamassa. Veljeni kuusihenkinen perhe tulee varmaan my繹s ja mini瓣 ei auta miss瓣瓣n… Ehk瓣p瓣 min瓣 jo pyyd瓣n h瓣nt瓣 johonkin, vaikka kattamaan p繹yt瓣瓣. itini ei kyll瓣 uskalla pyyt瓣瓣, koska h瓣n v瓣h瓣n pelk瓣瓣?! sit瓣 yli 170 senttist瓣 ja vankkarakenteista mini瓣瓣ns瓣, mutta min瓣p瓣 en ;). Se on muuten aika tavallinen “ilmi繹” nykyaikana, ett瓣 anopit pelk瓣瓣v瓣t mini繹it瓣瓣n.

  Sinun 瓣itisi olisi kyll瓣 voinut syytt瓣瓣 sit瓣 mummoasi vaikka kunnianloukkauksesta! T瓣n瓣 p瓣iv瓣n瓣 mini瓣t niinku v瓣vytkin ovat tosi tarkkoja siit瓣, miten heit瓣 anoppilassa puhutellaan. En tied瓣, ett瓣 mist瓣 se mun v瓣vypoikani on nyt ottanut nokkiinsa, kun h瓣n ei ole en瓣瓣 tervehtinytk瓣瓣n mua parilla kerralla, kun olemme olleet tytt瓣reni kanssa skypell瓣. En ole tiet瓣瓣kseni sanonut yht瓣瓣n pahaa sanaa h瓣nelle – tosin saatoin sanoa h瓣nest瓣 jotain negatiivista tytt瓣relleni kahden kesken, silloin n. kuukausi sitten, kun se heij瓣n j瓣瓣misens瓣 sinne varmistui.

  Sitten niist瓣 vaaleista… joittenka takia min瓣 valvoin koko y繹n! Siis “asuuko” minussa sittenkin pieni murunen poliittisista asioista kiinnostunutta ihmist瓣? Sit瓣 pohdin t瓣ss瓣 itsekseni :D.
  En tyk瓣nnyt kummastakaan ehdokkaasta, mutta himpun verran enemm瓣n kuitenkin toivoin Clintonin voittoa, vaikka nainen johtajana ei olekaan paras mahdollinen. Trumpin habitus on jotenkin niin ep瓣miellytt瓣v瓣 enk瓣 tykk瓣瓣 siit瓣 h瓣nen puhetyylist瓣k瓣瓣n ym. esiintymisest瓣. Aamuy繹ll瓣 ja aamulla kuuntelin my繹s asiantuntijoitten mielipiteit瓣 h瓣nen poliittisista lausunnoistaan ja kyll瓣 mua alkoi ihan hirvitt瓣m瓣瓣n. Varsinkin, kun se Putin ja muut ven瓣l瓣iset on toivoneet koko ajan juurikin Trumpin voittavan. Mit瓣h瓣n t瓣st瓣 seuraa…?
  Nyt kun se naapurint瓣tiepisodi on sinulle “taaksej瓣瓣nytt瓣” el瓣m瓣瓣 ja nainen h瓣visi pressanvaalitkin, niin mit瓣p瓣 jos alettaisiin keskustella kesken瓣mme “miesvoittoisesta” politiikasta t瓣瓣ll瓣 blogissa…?

  Min瓣 k瓣vin muuten tsekkaamassa t瓣m瓣n kaupungin terapiatarjonnan ja tein sen havainnon, ett瓣 siell瓣 organisaatiossa kaikki on naisia! Yksi heist瓣 viel瓣 ukkoni sisaren mini瓣, ett瓣 silleen… niin etten min瓣 n瓣ill瓣 n瓣kymin taida pysty瓣 menem瓣瓣n siihen aikaisemmin suunnittelemaani terapiaan. Min瓣 kun olen niin pirun kranttu ;), ett瓣 mulle pit瓣isi olla miesterapeutti ja sellainen l繹ytyisi kyll瓣 isommasta naapurikaupungista l瓣hes 100 kilometrin p瓣瓣st瓣.

  T瓣llaisia marraskuun mietteit瓣 minulla oli t瓣n瓣瓣n v瓣h瓣n “p繹kkyr瓣isess瓣” olotilassa. Olen nukkunut viime y繹n瓣 n. 3 tuntia… ja keitin sitten vahvat “Presidentti-kahvit” :).

  Hyv瓣瓣 keskiviikon jatkoa sinulle! toivottelee Lulu – y繹kukkujien aatelia…

  Like

  1. hei, k瓣vin siell runopostauksessa muokkaamassa runoasi samaan aikaan ku t瓣t瓣 postausta muokkasin, vaan jotenkin j瓣i p瓣ivitt瓣m瓣tt瓣 se kommenttini, joten …

   mull on ny kiire yhteen tilaisuuteen joten enempi kommentointini j瓣瓣 huomiseen

   ..

   edit 18.45

   .. no se oli ehk瓣isev瓣n p瓣ihdety繹n viikon luento,

   her瓣tti ajatuksia:

   puheeksiottaminen, kysy, kuuntele, keskustele.

   uskalla ottaa arkoja asioita esille.

   Like

 2. Hei Survister!

  Min瓣 tuolla Runo-postauksessa toivottelin sinulle hyvi瓣 illanjatkoja ja sitten hoksasin, ett瓣 eth瓣n sin瓣 taija olla sellainen y繹kukkuja kuin min瓣, joten:

  toivoo Lulu

  Like

 3. Hei Survister!

  Siell瓣 luennolla, jossa k瓣vit, annettiin todella hyvi瓣 “ev瓣styksi瓣” kuulijoille!
  Sin瓣 olet “lihavoittanut” kommentissasi arkojen asioitten esilleottamisen ja se onkin t瓣rke瓣 asia. Mutta uskaltaako niist瓣 aroista asioista keskustella kovin perinpohjaisesti esim. netin keskustelupalstoilla, se onkin jo eri asia… tosin sin瓣 ja min瓣 tehtiin sit瓣kin il-foorumilla incognito’ina ;). En silloin edes ajatellut, ett瓣 joku/jotkut pohjanmaalaiset ihan oikeasti tunnistaisivat minut niit瓣 viestej瓣ni lukiessaan. T瓣n瓣 p瓣iv瓣n瓣 olen viel瓣 “hullunrohkeampi” eli en v瓣lit瓣 tuon taivaallista, vaikka koko t瓣m瓣 k瓣pykyl瓣 minut tunnistaen lukisi ja ymp瓣ri kyl瓣瓣 ja viel瓣 l瓣hikaupunkiakin juoruaisi, so what! P瓣invastoin, seh瓣n olisi vallan hienoa olla “nettijulkkis”!

  Persut tosiaan iloitsee Trumpin voitosta, sen huomaa “siell瓣kin” foorumilla. H瓣nen valintaansa nihke瓣sti suhtautuvat viestij瓣t lyt瓣t瓣瓣n “maanrakoon”, tehokkaimpana haukkujana se mr. Bee… joka ei saa milloinkaan pitki瓣 banneja.

  En tied瓣, ett瓣 milloin ehdit lukemaan t瓣m瓣n kommenttini, mutta toivottelen kuitenkin t瓣瓣lt瓣 lumiselta rannikolta sinulle Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣n- ja viikonlopun jatkoa!

  – Lulu –

  Like

  1. hei lulu,

   jossain el瓣m瓣ni vaiheessa oon kohdannut sen p瓣ihdeluennoitsijan,
   naurattaa kun siell ilfoorumilla ett min瓣 niinku alkoholisti ja p繹ssyttelij瓣 ;D
   nyky瓣瓣n nuoret naiset tupakoi ja vanhemmat naiset pelaa rayn pelej瓣 urakalla, sen n瓣kee hyvin kun kauppakeskuksissa alko ja ruokakauppa vierekk瓣in ja niitten v瓣liss瓣 peliautomaatit.

   m瓣 taas siell ilfoorumilla, se oli sellasta salakavalaa vuodatusta taholtani ku niit 瓣rsykkeit瓣 piisas, ny kun on kuukaus ollu hiljaista talossa ni alkaa salakavala mahahaavanikin rauhoittua. sama se t瓣瓣ll瓣kin ett antaa vaan kaikkien tunnistaa minut netin v瓣lityksell瓣, so what. en m瓣 siell torikahvilassa en瓣瓣 ku si瓣 vieraskirjaa seuraa, ,taneli on kyrpiintynyt minuun mutt en m瓣 anna sen itte瓣ni h瓣irit瓣. m瓣 oon l繹yt瓣nyt toisen paikan netiss瓣 jossa enemm瓣ltikin kommentoin.

   olin tosiaan pois netist瓣 vkl:n, siin meni is瓣np瓣iv瓣, m瓣 sanoin sille terapeutille etten en瓣瓣 menneisyyteen katsele, h瓣nen kanssaan yli kymmenen vuotta sitte k瓣vin l瓣pi juureni, joista en paljoo tiennyt. oikeestaan toi naapurint瓣ti piti huolen siit瓣 ett el瓣n nyt t瓣t瓣 p瓣iv瓣瓣 tyyliin ett en瓣瓣 ei varpailleni tallota.

   n瓣in t瓣n瓣瓣n.

   Like

 4. Hei Survister!

  Sen saman min瓣kin olen huomannut esim. l瓣hikaupungin cittarin aulassa, jossa niit瓣 peliautomaatteja on, ett瓣 juuri vanhemmat naiset on usein siin瓣 pelaamassa. Alko on sen marketin toisessa p瓣瓣ss瓣 ja siell瓣 py繹rii kyll瓣 enemm瓣n miehi瓣, mutta kyll瓣 siell瓣 naisiakin n瓣kee “kilisevine kasseineen”.

  Jos sinulla on mahahaavan oireita, niin rauhallinen asuinymp瓣rist繹 onkin tosi t瓣rke瓣瓣! Onneksi se t瓣ti on viimeinkin rauhoittunut. Olen huomannut itsest瓣nikin sen, ett瓣 jos olen stressaantunut jostakin, niin vatsahapot menee herk瓣sti sekaisin. T瓣ss瓣 i瓣ss瓣 kun pit瓣isi ottaa asiat mahdollisimman “iisisti”.

  Min瓣 se en osaa hakeutua muualle kuin “sinne” yhdelle palstalle keskustelemaan, kun en sinne Iltasanomiinkaan haluaisi menn瓣 sen ennakkosensuurin vuoksi, mit瓣 siell瓣 vissiin on…? T瓣nne sinun blogiisi min瓣 vuodattelen asioitani eniten, koska t瓣瓣ll瓣 olen nimimerkki瓣ni lukuunottamatta oma itseni. Siis juuri se aito ja alkuper瓣inen ilfoorumin “Pohjanmaan akka” :).

  Viime aikoina olen tullut muutamien l瓣hisukulaisteni taholta huomaamaan sen, ett瓣 mun uutta itsen瓣isemp瓣瓣 ja itsep瓣isemp瓣瓣 habitustani ei oikein nyt hyv瓣ksyt瓣 ja esim. is瓣np瓣iv瓣n瓣 sattui jotain odottamatonta… joka on aika pitk瓣 juttu, mutta sekin -tytt瓣reni ulkomaillaolon lis瓣ksi- loi siihen p瓣iv瓣瓣n tietynlaisen varjon. Se episodi liittyy toiseen veljeeni ja h瓣nen vaimoonsa, joita aikaisemmin aina “uskollisesti” passasin ja palvelin. Molemmat ovat mua parikymment瓣 vuotta nuorempia! Mutta tottuneet siihen, ett瓣 p瓣瓣sev瓣t kyl瓣illess瓣瓣n helpolla.

  T瓣瓣ll瓣 on s瓣瓣 lauhtunut ja pilvien takia en n瓣hnyt viime y繹n瓣 sit瓣 superkuutakaan “liven瓣”… v瓣h瓣n se kyll瓣 harmitti, vaikka t瓣瓣ll瓣 netiss瓣kin on paljon kuvia siit瓣 ilmi繹st瓣. Mutta eih瓣n se sit瓣 aitoa n瓣kym瓣瓣 korvaa.

  Hyv瓣瓣 vointia ja mukavaa p瓣iv瓣njatkoa sinulle! toivoo Lulu

  Like

 5. Heip瓣 hei Survister!

  Sinua ei ole paljon “n瓣kynyt” t瓣瓣ll瓣 blogissasi t瓣ll瓣 viikolla, joten olet tainnut l繹yt瓣瓣 uuden mielenkiintoisen keskustelupalstan jostain…?

  Mun viikkoni on vilahtanut kaamosmasennusta vastaan “taistellessa”, mutta valohoito auttaa siin瓣 jonkin verran. Samoin uppoutuminen mielikuvitusmaailmoihin, mik瓣 kyll瓣 lienee sellaista “kyseenalaista” selviytymiskeinoa, mutta jokaisellahan meist瓣 on ne omat selviytymisstrategiamme…

  Oikein hyv瓣瓣 illanjatkoa sinulle sinne, miss瓣 oletkin ja…

  Terveisin Lulu & kissapojat

  Like

  1. hei lulu,

   kotosalla t瓣瓣ll vaan ollaan, en m瓣 ny voi sanoo ett oisin uuden keskustelupalstan l繹yt瓣nyt, ennemminkin jatkanut siell瓣 miss瓣 oon jo ilfoorumin aikaan palloillut. no torikahvilass oon v瓣h瓣n pottuillut siit瓣 ku ett miks siell niin v瓣h瓣n paikallaolijoita, tsekkaan ny ett saako torikahvila v瓣en liikkeelle ens perjantaina yksvuotispirskeisiins瓣, jos ei sata mee rikki ni eip瓣 siit瓣 foorumista ollut ilfoorumin paikkaajaksi taikka sitt min瓣ki yliarvioin sen paljonko ilfoorumilla oli k瓣vij繹it瓣. ohan siell kyll vastass jengi joka ei pid瓣 foorumin yleinen keskustelu -palstan tarkoitus/merkitys-analyyseist瓣ni, iltalehdess yleinen keskustelu -palsta syntyi tarpeesta siirt瓣瓣 sinne nokkapokaksi muovautuneet ketjut, torikahvilassa samanniminen palsta on ykk繹spaikalla.

   t瓣瓣n blogin tilastoista voin kertoo sen verran ett瓣 vain sin瓣 ja min瓣 t瓣瓣ll aktiivisina, siit瓣 tulee aika paljon omia klikkauksia kun tsekkaan kommenttis ja vastailen eri postauksissa ja sama kanss kun sin瓣 klikkailet:
   artikkelit 43, n瓣ytt繹kerrat 9070, k瓣vij瓣t 345
   t瓣lle p瓣iv瓣lle on tullut 3 omaa n瓣ytt繹kertaa.
   kommentit: Lulu Marlene 222 survister 158
   n瓣ytt繹kerrat:
   suomi 8912
   yhdysvallat 32
   Kanada 28
   alankomaat 9
   ruotsi 2
   irlanti 1
   puola 1

   min瓣 oon viel niiss瓣 p繹ly on laskeutunut fiiliksiss瓣, aion siit瓣 tehd瓣 uuden postauksen. tapasin viikoll kaupungill yhden talon osakkeenomistajan ja sielt瓣ki tuli ei niin armollista palautetta naapurint瓣dille.

   min瓣 vielki sinnittelen ilman ipadia/macbookia, siks mun vastaukset ajallaan, kiitos sinulle blogini kuvittamisessa ja pit瓣is viel se ruos loppukin k瓣瓣nt瓣瓣 englanniksi.

   Like

 6. My繹h瓣isillan tervehdys, Survister!

  Kiitos eilisest瓣 kommentistasi! Ihan mielell瓣nih瓣n min瓣 linkittelen nuita
  animaatiokuvia t瓣nne. Mietin aina tarkoin, ett瓣 mist瓣 kuvasta sin瓣 tykk瓣isit ja mik瓣 olisi ajankohtaan sopiva. Min瓣 olen n瓣k繹j瓣瓣n kommentoinut t瓣nne “hieman” enemm瓣n kuin sin瓣 ;). No sellaisia “h繹l繹suitahan” me akat ollaan…

  Mutta 瓣l瓣 ota mit瓣瓣n stressi瓣 niiden runoni kahden viimeisen s瓣keist繹n “englannittamisesta”. Se runo on jo nyt hienomman n瓣k繹inen kuin se mun alkuper瓣inen suomeksi. Vaikka Englanti “vei” tytt瓣reni, niin sen kieli on kaunista…
  Hyv瓣h瓣n se on, ett瓣 t瓣瓣ll瓣 on teksti瓣 englanniksi etusivulla ja t瓣瓣ll瓣 kommentointisivullakin, kun t瓣瓣ll瓣 sinun blogissasi k瓣y lukijoita ihan Ameriikoista asti :).

  Muutama sananen “siit瓣 palstasta”. En voi sanoa olevani ylpe瓣 kaikesta siit瓣, mit瓣 sinne, varsinkin yleiselle osiolle kirjoitetaan (min瓣kin+”totanoin”-hymi繹). El瓣n ja olen vaan nyky瓣瓣n sellaisessa el瓣m瓣ntilanteessa, ett瓣 mun on pakko p瓣瓣st瓣 jonnekin v瓣h瓣n “hulluttelemaan”. Kun en t瓣瓣ll瓣 “live-el瓣m瓣ss瓣ni” osaa/halua menn瓣 baareihinkaan ja jos min瓣 sen sanon suoraan, niin kyll瓣 min瓣 olen aika pahasti “m繹kkiytynytkin” t瓣nne talooni. Nettiriippuvainen olen my繹s. No ehk瓣 sukulaiset pist瓣瓣 minuun “vauhtia” sitten jouluvalmisteluissa :D.

  Luultavasti sin瓣 luet t瓣m瓣n kommenttini vasta aamulla, joten…

  toivottelee Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu,

   mulla olikin eilen h瓣slinkip瓣iv瓣, ett siin unohtu eilinen, t瓣n瓣 aamuna l繹ysin lompakkoni ja k瓣nnykk瓣ni lukitun oven takaa jossain p瓣in kaupunkia, kun en eilen muistanut miss瓣 m瓣 olinkaan aamup瓣iv瓣ll liikkunut, yhen kaupan vartijakin osallistui k瓣nny/lompsan etsint瓣瓣n. vasta illalla yheks瓣n aikaan muistin ett miss m瓣 palloillut ja miss ne on ja t瓣n瓣 aamuna ne l繹ytyikin kun yks infot瓣ti yhen oven avas… ett瓣 m瓣.. illalla h瓣peiss瓣ni mietin kuolettamisia.. ett miten m瓣 n瓣in h瓣sl瓣ilin ja mua lohdutettiin ett no sattuu sit瓣 muillekin mutt ett瓣 unohtaa.. t瓣ss on ny hyv瓣 sauma ottaa yhteytt瓣 muistihoitajaan.

   emm瓣 vaan ku pitk瓣st瓣 pitk瓣st瓣 aikaa mun lepopulssi pysyy alle kuudenkymmenen ni en tied瓣 kyll t瓣瓣 mun stressinirvana ois pit瓣nyt pys瓣ytt瓣瓣 aiemmin naapurint瓣din kohdalla.

   kaamosankeus paistaa ulkona.

   n瓣in t瓣n瓣瓣n, pit瓣is osata pitemp瓣瓣n kirjoitella mutt taitaa j瓣瓣d瓣 huomiseen..

   Like

 7. Hei Survister!

  Olipa hyv瓣, ett瓣 ne k瓣nnykk瓣 ja lompakko l繹ytyiv瓣t! Mulle voisi k瓣yd瓣 ihan samalla tavalla, kun olen nyt vanhemmuuten mennyt sellaiseksi “h繹tt繹p瓣瓣ksi”, mutta toisaalta – t瓣m瓣 “sama p瓣瓣” mulla on ollut aina. Min瓣 en ollut aikoinaan kuin n. 20-vuotias ollessani opiskelemassa er瓣瓣ss瓣 opinahjossa, jossa toisten tytt繹jen kanssa k瓣ytiin ruokalassa sy繹m瓣ss瓣 ja kahvit juomassa. No kuinka ollakaan, niin minulta p瓣瓣si kerran unohtumaan rahakukkaro sinne ruokalan p繹yd瓣lle, kun tuli niin kiire oppitunnille… Vasta seuraavana p瓣iv瓣n瓣 sain hakea sen kukkaroni sen opiston kansliasta ja muistan tiukkailmeisen kanslistit瓣din tentanneen minulta tarkkaan sen kukkaroni tuntomerkit jopa siell瓣 olevaa rahasummaa my繹ten :D. Nyt tuo tapaus naurattaa, mutta silloin enempi itketti ja h瓣vettikin. Toista kertaa sit瓣 huolimattomuutta ei en瓣瓣 tapahtunut.

  Mutta jos sinusta tuntuu, ett瓣 tarvitset sit瓣 muistihoitajalla k瓣ynti瓣, niin mik瓣 ettei, mene vaan k瓣ym瓣瓣n :). Min瓣 toivon, ettei mun tarvitsisi menn瓣 tuonne l瓣hikaupungin muistipolille, koska siell瓣 on t繹iss瓣 yksi muija, jota en v瓣litt瓣isi tavata. Sellainen veem瓣inen narsistiakka, mutta se on pitk瓣 juttu…
  Anoppini k瓣y siell瓣 ja h瓣n ottaa nyt s瓣瓣nn繹llisesti jotain aivojen verenkiertoa parantavaa l瓣瓣kett瓣. H瓣nell瓣, l瓣hes 90-vuotiaalla, se l瓣himuisti jo p瓣tkii.

  Sinulla on nyt hyv瓣 kunto, kun lepopulssisi on noin matalalla. Mulla se on nyky瓣瓣n n. 70, kun se viel瓣 muutamia vuosia sitten vaihteli 55-60 paikkeilla. Mutta olen niin laiska liikkumaan ja onhan tuota stressi瓣kin ollut viime aikoina.

  Meh瓣n ollaan jo niin hyvi瓣 yst瓣vi瓣 kesken瓣mme, ett瓣 ymm瓣rr瓣mme toistemme kiireit瓣, joten kommentoidaan t瓣瓣ll瓣 aina silloin, kun se sopii ja tulee asiaa… tai asiattomuuksia, miten vain… ;), niin ett瓣 瓣l瓣 ota mit瓣瓣n stressi瓣 siit瓣, jos et jaksa kirjoitella mulle usein ja pitk瓣sti.
  Monesti ne t瓣rkeimm瓣t asiat saakin sanottua lyhyestikin, mit瓣 “taitoa” opettelen parhaillaan mm. siell瓣 yhdell瓣 keskustelupalstalla.

  T瓣瓣ll瓣 on niin synkk瓣 kaamos meneill瓣瓣n, ettei t瓣n瓣瓣n tullut p瓣iv瓣nvaloa ollenkaan. Taivas on paksussa pilvess瓣 ja parhaillaan sataa vett瓣!

  Hyv瓣瓣 vointia ja kaamoksesta huolimatta hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoakin sinulle!

  Terveisin Lulu

  Like

  1. thanks Lulu,

   mulla on ny ollut kiireinen viikko etten ole juurikaan ehtinyt aatella blogini t瓣ydent瓣mist瓣 , t瓣n瓣瓣n mustana perjantaina k瓣vin katteleen ipadeja kaupoissa, ehdin ehk瓣 vasta maanataina syventy瓣 blogivuodatuksiini.

   “sen” yksvuotispirskeet ohitan olemalla rekkautumatta “sinne”.

   Like

 8. Hyv瓣瓣 1. adventtisunnuntaita, Survister!

  Enp瓣 min瓣 jaksanut nousta aamulla kirkkoon sit瓣 “Hoosiannaa” laulamaan…
  T瓣瓣ll瓣 on luminen maisema ikkunasta katsottuna ja pikkupakkasta – 3.6 astetta.

  Meinaatko sin瓣 ostaa uuden ipadin itsellesi joululahjaksi? Min瓣kin ostan joka joulu itse itselleni joululahjan, ehk瓣 jonkun kirjan t瓣n瓣 vuonna.

  K瓣vin perjantai-iltana lukemassa ketjuja siell瓣 yksivuotispirskeiss瓣, mutta suurin osa niist瓣 juhlivista viestij繹ist瓣 n瓣ytti v瓣s瓣ht瓣v瓣n jo ennen puoltay繹t瓣. Mietin samalla sit瓣, ett瓣 miten paljon erilaisempi ja monipuolisempi se palsta voisikaan olla, jos sielt瓣 ei olisi karkoitettu jo vuoden alussa niin monia persoonallisia toisinajattelijoita, kuten sinuakin, Licaa ym. Y繹n Timo ja monet muut (helleh?) on sitten l瓣hteneet sielt瓣 muualle oma-aloitteisesti. Joitakin uusia siell瓣 k瓣y aina uudella nikill瓣 viikonloppuisin “jurrissa py繹r瓣ht瓣m瓣ss瓣”…

  Joulukin se l瓣hestyy – ja t瓣m瓣 vuosikin on kohta lopuillaan. Aika ankea joulu minulle on tulossa, kun tytt瓣reni ei tule taaskaan Suomeen jouluna… Se “v瓣vynketku” kun on narsismissaan p瓣瓣tt瓣nyt, ett瓣 h瓣n (ja vain h瓣n!) haluaa tulla t瓣nne vasta ensi vuoden puolella… ja tytt瓣reni taipuu h瓣nen tahtoonsa :(.

  T瓣llaisia vuodatuksia mulla oli t瓣n瓣瓣n.

  Mukavaa p瓣iv瓣njatkoa sinulle! toivoo Lulu

  Like

  1. uutta viikkoa Lulu,

   k瓣vin lukaseen torikahvilaa ja sen uutta yksvuotisketjua ennenkuin siell alkaa siivous, t瓣ll hetkell ketjussa on 19 sivua.

   siit viime viikon lompakon ja k瓣nnyk瓣n katoamisesta, kuus tuntia m瓣 p瓣hk瓣ilin minne m瓣 ne kadotin ja kun aamup瓣iv瓣n saattajan hommissa vietin aikaa terkkarin kahviossa, siin v瓣liss k瓣vin omahoitopisteess瓣 mittailemassa painoa ja verenpainetta, ni heitin lompakon ja k瓣nnyn p繹yd瓣lle ja niit瓣 jo ruokakaupan vartijan kanss etin ja vasta illalla yheks瓣n aikaan mulle v瓣l瓣hti ett minne m瓣 ne kadotin, sit瓣 ennen ei v瓣l瓣ht瓣nyt vaan porukall mietittiin ett kyll ne l繹yt繹tavaratoimistosta l繹ytyy kun k瓣nnykk瓣nikin normaalisti h瓣lytti, sielt omahoitohuoneen p繹yd瓣lt瓣 ne sitt l繹ytyi seuraavana aamuna kun vastaanottosihteeri avas mulle omahoitohuoneen lukitun oven .. siin vaiheess sain sen muistihoitajan yhteyslapun kun sille sihteerille sanoin ett kato miten mun muisti pett瓣瓣..

   sitku viel eilen m瓣 yksill messuill ni et tied瓣k瓣瓣n ku min瓣 oon saanu suuni auki ni.. no onneks en MLL:n esittelij繹ille suutani avannu ku ne on jo vuosia siell tiet瓣neet mun taustoja. yks esittelij瓣 sano ett joo kyll heilt瓣 l瓣hiaikoina oli apteekista otettu yhteytt瓣 ja kysytty onks ne pilleriliuskat metallij瓣tett瓣瓣 …

   oops

   ja sitku tuli ajanvarausmuistutustekstiviesti ett mulla t瓣n瓣瓣n diabeteshoitajalle aika ja siin olikin toisen naishoitajan nimi ni… ni.. pit瓣ydynk繹 min瓣 h瓣nen kanssaan pohtimaan vain sit瓣 ett viime viikon alun hyv瓣t sokeriarvot repsahti viikonloppuna vai harhautuuko keskustelu miesterapeutin kanssa k瓣ytyyn p繹ly on laskeutunut palaveriinkin, 瓣rsykett瓣 siihen sain t瓣n瓣 aamuna ku lenkille l瓣hteiss瓣ni t繹rm瓣sin pihalla hallj瓣senmiehen kanss turinoimaan ja siin sitte yhteisymm瓣rryksen瓣 todettiin ett ny on t瓣ti hiljennyt.

   edit 16.:16

   no sinneh瓣n se keskustelu uuden hoitsun kanssa meni, naishoitsu lateli sellaista teksti瓣 narsisteista ett瓣 uskaltaakohan narsistit en瓣瓣 kyseisen organisaation palveluja k瓣ytt瓣瓣

   kyseli mist瓣 sin瓣 oot saanut rohkeutta puhuu t瓣llaisia ja kiitteli sit瓣kin ett olin senkin miesterapeutin hoteisiin uskaltautunut, ett n瓣 mun t瓣瓣n hetken sokeriarvot kertoo vaan siit瓣 ett瓣 sinulla on ollut stressi瓣 el瓣m瓣ss瓣s, kerroin ett t瓣ti sanoi pelk瓣瓣v瓣ns瓣 minua ja min瓣 tokaisin heti t瓣dille vastaan ett ja min瓣 miehen瓣 pelk瓣瓣n tuota sinun aggressiivisuuttas, ni naishoitaja vaan siihen ett hyv瓣 ku noin lohkaisit, rohkaisi h瓣n naishoitaja mua sillai ett aattelin k瓣yd瓣 oikein kahvilassa ja sill瓣 reissulla t繹rm瓣sin sitt jo kolmansiin talon osakkeenomistajiin t瓣n瓣瓣n ku sellaistakin ehdin jo ett kilautin yhen mummon ovikelloo kun h瓣lt瓣 oli unohtunut avain ulko-oven lukkoon.

   Like

  2. hei Lulu,

   min瓣 oon niin huono tsemppaamaan toisia etten tohon sinun jouluodotuksiisi oikein osaa … niin se on vanhempien rooli ett lapset kirmaa maailmalle, kuka l瓣hemm瓣s kuka kauemmas, mill瓣kin motiivilla, holby cityn sairaalass oli hieno sivujuonne ku kuoleva mies pyysi kirurgilta ett veljenpoika tulis viel n瓣ytt瓣瓣n h瓣nelle Garya ja Markia jotka syntyneet kaks kuukautta sitte, no ne Gary ja Mark olivatkin sitte koiranpentuja ja t瓣瓣 veljenpoika.. no h瓣nell瓣 oli sulhanen joiden h瓣ihin t瓣瓣 kuoleva set瓣 ei ollut mennyt.

   Like

 9. Heip瓣 hei Survister! Kiitos kommenteistasi!

  No eih瓣n sit瓣 n瓣in netin v瓣lityksell瓣 voikaan toista niin hyvin tsempata kuin voisi realityel瓣m瓣ss瓣 – samassa huoneessa ja face to face. Se miesterapeutin luona juttusilla k瓣yntisi oli ja on sinulle todella hyv瓣 ratkaisu ja nyt sait sitten mukavan juttutuokion ja tsemppi瓣 my繹s silt瓣 eiliselt瓣 kontrollihoitajalta. Kerrot h瓣nen voimaannuttaneen sinua tuohon etusivun postaukseenkin…

  Se hoitaja on varmasti laajakatseinen ja ymm瓣rt瓣v瓣inen naisihminen, joka ei ole/ollut heti asettumassa “automaattisesti” naisten puolelle ja miehi瓣 vastaan. Sellainen on aika harvinaista nyky瓣瓣n. Min瓣h瓣n olen tullut kyll瓣 useasti huomaamaan sen, ett瓣 “nainen on naiselle susi” – viimeksi sain tuntea sen “nahoissani” eilen. Se kateus kun tekee monista akoista niin veem瓣isi瓣!
  Siit瓣 naapurint瓣dist瓣. Se on varmasti onneksi koko teij瓣n talolle, jos se t瓣ti on nyt vihdoinkin hiljennyt… ja kyll瓣 kai siit瓣 h瓣nen 瓣瓣nekk瓣瓣st瓣 sanailustaan ja toisten asioihin sekaantumisestaan k瓣rsiv瓣t varmaankin siell瓣 muutkin kuin sin瓣… Kerrot aikaisemmassa kommentissasi, ett瓣 joku muukin talossanne on sit瓣 asiaa mieless瓣瓣n “kiitellyt”.

  Sit瓣 joulumielt瓣 minulla ei siis ole ja tuskin tuleekaan, mutta otan sen asian nyt silleen, ett瓣 jouluhan on vain sen kolme p瓣iv瓣瓣 juhla-aikaa heillekin, jotka saavat viett瓣瓣 ne p瓣iv瓣t tahtomallaan ja etuk瓣teen suunnittelemallaan tavalla.
  Tuosta lasten “maailmalle kirmaamisesta” sanoisin, ett瓣 mun olisi jostain syyst瓣 v瓣h瓣n helpompi ymm瓣rt瓣瓣 ja hyv瓣ksy瓣 se tytt瓣reni l瓣ht繹 sinne ulkomaille, jos se olisi tapahtunut h瓣nen omasta aloitteestaan… eik瓣 h瓣nen miehens瓣, v瓣vyn aloitteesta. Yksi sukulaiseni, jolle t瓣st瓣 asiasta viime viikolla puhelimessa puhuin (=raivosinkin), kehoitti minua hakeutumaan ensi vuoden puolella johonkin terapiaan, ammattiauttajalle. Kyll瓣 kai mun pit瓣瓣 vissiin k瓣yd瓣 “kokeeksi” jollakin naisterapeutilla, kun t瓣ss瓣 k瓣pykyl瓣ss瓣 ei mun tiet瓣瓣kseni ole yht瓣瓣n miesterapeuttia. Mutta jos se terapeutti alkaa vaan sanallakaan v瓣h瓣ttelem瓣瓣n mun murheitani, niin pomppaan kyll瓣 v瓣litt繹m瓣sti tuolista ja sanon h瓣nelle, ett瓣 “kiitos ja hyv瓣sti” :D. Eik瓣 uutta terapia-aikaa tarvitse antaa.

  T瓣m瓣 joulunaika torttuineen, pipareineen, konvehteineen ym. herkkuineen on kyll瓣 v瓣h瓣n “petollistakin” aikaa ihmisen elimist繹lle… niin veren sokeriarvoja kuin painoakin nostattaen. Min瓣kin olen sy繹nyt jo monia torttuja kahvin kanssa ja yhden konvehtirasiallisenkin. Se suklaa kun on my繹s “lohturuokana” erinomaisen hyv瓣瓣… Itsen瓣isyysp瓣iv瓣n瓣 viimeist瓣瓣n pistelen poskeeni taas rasiallisen Suomi-konvehteja samalla, kun vahtaan niit瓣 Linnanjuhlia telkusta ja naureskelen monien akkojen t瓣ysin ep瓣onnistuneille pukuvalinnoille :D.

  Hyv瓣瓣 vointia ja viihtyis瓣瓣 talvip瓣iv瓣n jatkoa sinulle! toivoo Lulu

  Like

  1. HEI Lulu,

   vuodatin tonne uusimpaan postaukseen enemm瓣ltikin.
   Ei sinua katsota alta kulmain jos meet sinne terapeutille, kyll sinut tosissaan otetaan. pikkuveljeni kerran tokas ettei sit瓣 pit瓣is menn瓣 puimaan psykologin luokse, mutt sitt esmes t瓣瓣 miesterapeutti sano mulle viime vuoskymmenen alussa ett sin瓣 oot valovuosien p瓣瓣ss瓣 sisaruksistas asioitten ymm瓣rt瓣misess瓣.
   on mull sellainenkin kokemus ku yks psykologi rupes ep瓣ileen ett mit瓣 m瓣 oikeestaan h瓣nen vo:llaan, ni otin kyttyr瓣瓣 ja jalat alleni, v瓣h瓣n ajan p瓣瓣st瓣 postissa tuli anteeksipyynt繹 ja uus vo-aika, se oli niit瓣 aikoja kun m瓣 viel ihan sumuss ett mit瓣 mun aatokset ja el瓣m瓣in.

   niin no kyll se mummo vuolaasti kiitteli minua kun min瓣 huomasin ett h瓣nell avain ovenlukossa ja soitin ovikelloa.. esmes ny n瓣in.

   huomenna on joulukuu joten t瓣h瓣n marraskuun postaukseen on tullut kommenttisuma t瓣yteen?

   Like

Comments are closed.