Where have you got the courage to speak from? The truth hurts, but silence doesn’t help.

MistÀ olet saanut rohkeutta puhua?        

 Totuus tekee kipeÀÀ, mutta vaikeneminen ei auta.

jatkoa eiliseen November-postauksen kommenttiini

Kontrollihoitajan(jota en aiemmin ole tavannut)  eilinen kysymys vastaanotolla: mistÀ olet saaanut rohkeutta puhua, sai minut vaikenemaan puoleksi minuutiksi vastausta etsiessÀni, siihen vastasin senkin ett on minulla blogikin. Aivan kuin hoitaja olisi ollut tÀysin perillÀ siitÀ mitÀ mun elÀmÀssÀin on tapahtunut. Sanoi hÀn senkin ett kuule kun nÀÀ seinÀt on kuulleet kaikenlaista, myöskin narsistitarinoita. Sitten sanoin hÀlle ton totuus tekee kipeÀÀ mutta vaikeneminen ei auta -luritukseni ja mistÀ ton lauseen oon kopsannut kymmenisen vuotta sitte. Eilisen keskustelun tÀÀn naishoitajan kanssa tulen muistamaan koko ikÀni ja se aivan kuin voimaannutti minua avaamaan tÀmÀn postauksen.

edit 30.11.2016 15:20

terveydenhoitajan mistÀ sinÀ olet saanut rohkeutta puhua -kysymys mietityttÀÀ vielÀkin,  niin mistÀ ja milloin rohkeus alkoi nostaa pÀÀtÀ. Kyll tÀÀ julkinen puhuminen alkoi kymmenisen vuotta sitten, ensin oli ne ylÀkerran muijan kommentit porraskÀytÀvÀss ja taloyhtiökokouksessa nyt sinÀ pikkupoika tulit vÀÀrille ihmisille vittuilemaan! ja nyt tÀstÀ talosta lÀhtee joko hÀn tai terroristi!, samoihin aikoihin kelan työkokeiluohjaaja(nainen) sanoi mulle: kuule mies ne on vain sanoja joita me miehet lauomme, sitten tuli maaninen tunnemuistipiirtÀmisvaihe(tuotokset aiemmissa postauksissa), sitte tuli sanomalehden pÀÀtoimittaja sanoon mulle  ett hÀnellÀ on 30 vuoden toimittajakokemus ja tÀllaista pienen piirin tarkoitushakuista ilmoitusta ei naistenpÀivÀnÀ hÀnen lehdessÀÀn julkaista. Pian olikin lehdessÀ uusi pÀÀtoimittaja.

Sitten tuli kohtaaminen ylĂ€kerran muijaa hoitavan kodinhoitajan kanss, se vei  tieni sosiaalipalvelukeskuksen kotipalveluohjaajan työhuoneeseen, naisen  nuiva suhtautuminen paljastui kommentissaan se on valitettavaa, mutta mitĂ€s miehet tekevĂ€t?,  kun kerroin hĂ€lle isĂ€nĂ€itini seksuaalivĂ€kivallasta, tuo tokaisu ett mun olis ensin pitĂ€nyt miettiĂ€ mitĂ€ miehet tekevĂ€t ennenkuin hĂ€nen työhuoneeseensa astun naisia ‘mollaamaan’. tuo oli niin tyrmÀÀvÀÀ ett tein tosta kantelun kaupungille, sitt tuli tunnin palaverikokous perusturvajohtajan lĂ€snĂ€ollessa, jossa kotipalveluohjaaja ei tunnustanut mitÀÀn muuta kuin ettĂ€ hĂ€n on vain toivottanut minulle kaikkea hyvÀÀ elĂ€mÀÀni. Postissa tullut palaverilausunto ei minua miellyttĂ€nyt joten palautetta lĂ€hti kaupungille ja muutaman kuukauden kuluttua posti toi kaupunginhallituksen salaisen pöytĂ€kirjaotteen aiheena kanteluni ja miten se sosiaalipalvelukeskuksessa kĂ€siteltiin a  miten kaupunginhallituksen kokouksessa salaisen asianana kĂ€siteltiin. siitĂ€ lahtien kaupungin puolue-eliitti kaupunginjohtajaa myöten on tiennyt isĂ€nĂ€idin verbaali-insestitraumastani. ettĂ€kö oliko tÀÀ kotipalveluohjaajakin narsisti, sitĂ€ oon ny mietiskellyt. Siihen ku viel ylĂ€kerran muijan poikaystĂ€vÀ  porraskĂ€ytĂ€vĂ€ss mulle huutaan: minĂ€ sinut perkeleen komentajan hommaan hullujen huoneelle. (eikĂ€kö mitĂ€ viel  ku (pojan)poikansa tĂ€nĂ€ syksynĂ€ oveni takana lausuun ett ihan hullu se on, maanantaina otettiin muutaman sekunnin ÀÀnetön tuijotus kun kohtasimme).

tÀss vaiheess menin nettiin ja löysin Iltalehden keskustelufoorumin, siell yks topikki oli kun julkkismalli lÀvisti puolivuotiaan tyttÀrensÀ korvat ett oliko se lapseenkohdistuvaa vÀkivaltaa, Àidin itsekkyyttÀ vaiko mitÀ ja keskustelu meni sovinismi/feminismi-linjalle sukupuolittuneeseen vastaikkainasetteluun.  sitt meni tony halme kuoleen ja il-kolumnisti muistopuhetta lykkÀsi, se oli sellainen prÀssi se hazard-palsta ett millaiset poliittiset perussuomalaiset mielenilmaisut lensi someen ja josta sai alkunsa tÀmÀn pÀivÀn vihapuhe-sana-assosiaatio. vanhempien poismeno toi esiin jÀnnitteet sisarusten vÀlille, selvittÀmÀttömiÀ asioita joita ei enÀÀ kukaan osapuoli halua esiinnostaa.  EttÀkö niinkö isÀnÀiti olisi yhdelle pojanpojalleen sanallisen rÀÀvittömyytensÀ ohella vittuansa tarjoillut? se on tabu josta ei perheet ylipÀÀtÀnsÀ halua keskustella alkuunsakaan ja naiset eritoten. sitt kun alkavat, silloin alkaa kulissit kaatua, mutt ei ole sÀhköposteihini tullut vastausta naisasialiitto unionista. .

EikÀ tÀÀ yks naapurintÀti joka kymmenisen vuotta taloyhtiön hallituksen pj:nÀ toimi, nÀkemykseni  erosi niin paljon hÀnen pj-työskentelystÀni ett viimein piti viime vuoden huhtikuussa turvautua miesterapeutin apuun ja hÀnen kanssaan kun aloin jutella tuli toi vuosien takainen kotipalveluohjaajaepisodi heti pinnalle niin voimakkaasti ett soitin nykyiselle vanhushoivajohtajattarelle, ni hÀn mulle sanaileen ett katsele kuuntele vaan kevÀttÀ ja yritÀ unohtaa ikÀvÀt asiat. se oli sellainen naisellinen neuvo miehelle, ett sen voi heittÀÀ suoraan kankkulan kaivoon, tÀÀn blogin vuodatus  on siitÀ hyvÀ esimerkki.

erilaiset nÀkemykset miten toimia taloyhtiön hallituksessa ovat sitten johtaneet tÀssÀ blogissa kertomaani elÀmÀnkoukeroihin naapurintÀdin kanssa. Ja se maanantainen terveydenhoitaja, miten voimakkaasti hÀn otti narsismin keskusteluun mukaan kun piti ainoostaan mun verensokeriarvoja puolivuosikontrolloida. Ja miten tÀÀ mun kipuilu ja sanailu, niinku siell ilfoorumilla jo pÀhkÀilttin ja diagnosoistiin ett minÀ ite aggressiivinen, ni ku lokakuus yhtiökokouksen jÀlkijutusteluss tÀti hallituksen ja isÀÀnöitsijÀn lasnÀollessa sanoi ett hÀn pelkÀÀ minua ni mulla vastavÀite lensi jo ihan tÀss ja heti -tyylillÀ ett  ja minÀ miehenÀ pelkÀÀn tuota sinun aggressiivisuuttas. nÀin bumerangina lensi sekin ketjuni otsikko(naisten seksuaalivÀkivaltaisuus) il-foorumilta takaisin lÀhtöpisteeseensÀ. ettÀ miten mies tasapainoilee  aggressiivisten naisten lÀhipiirissÀ.

the same in English, use translation  Finnish > English.

edit 1.2.2016

niinku sitt tÀnÀkin aamuna, oven avattuani naapurintÀti porraskÀytÀvÀssÀ, sanoi tervesitÀjatÀtÀ, en osannut muuta kuin sanoa terve ja jatkoin matkaani sanattomaksi jÀhmettyneenÀ, ja sitte toisaalla kaupungissa tuli toinen mummo vastaan ja minÀ olin kuin naantalin aurinko hÀnen kanssaan jutellessani. HÀmmentÀvÀÀ.

hÀmmentÀvÀÀ silleen ett minkÀ bumerangin minÀ kiertÀnyt. Ensin tuli ylÀkerran tÀti huutamaan mulle porraskÀytÀvÀssÀ nyt sinÀ pikkupoika tulit vÀÀrille ihmisille  vittuilemaan, syystÀ kun ukollensa huomautin ett ny loppu saunavuorot, ku ukko pÀivysti saunan oven takana milloin minÀ viimeiseltÀ saunavuorolta pois lÀhden. IsÀnnöitsijÀ tÀhÀn sanoi ett otat vaan saunan avaimen mukaasi ja viet sen takaisin saunan oveen seuraavana pÀivÀnÀ ni asia on sillÀ siisti. vaan eipÀ ollut tÀdille ei ukolle selvÀ vaan  jÀlkeenpÀin tÀmÀ johti yhteen poliisioperaatioon.

ny sitt yli kymmenen vuoden jÀlkeen sama homma seinÀntakustÀdin kanssa, ensin huomaa ettÀ tÀti saunassa porisee kymmentÀ vaille kun saunavuorot alkaa tasalta. isÀnnöitsijÀ silloin viime vuoden  elokuussa sanoi ei tÀdillÀ saunavuoroa eikÀ saunamaksua. silti yllÀtin tÀdin viel toukokuussa viittÀtoista vailla saunasta. siitÀ se riemu synty josta  aiemmissa kommenteissani liiankin yksityiskohtaisesti olen kertonut. tÀti vaan raivosi ett kuka on valittanut, kiero savolainen kyttÀÀjÀ diagnoosi kaikui. tÀti sanoi kesÀkuuss ett hÀn on maksaa 100 euroa saunamaksua vastikkeessa seuraavassa kuussa ja sen jÀlkeen ei asiasta enÀÀ puhuta, isÀnnöitsijÀ sanoi ettei mitÀÀn jÀlkimaksua ole sovittu eikÀ tÀti ole minulle mitÀÀn tositetta maksusta nÀyttÀnytkÀÀn ja sitt tÀti veti viel yhtiökokouksess esiin minÀ pelkÀÀn sinua pelkokerroinkortin sen jÀlkeen kun olin  esittÀnyt tÀdin pois  hallituksesta.

tÀllaisessa rumbassa sitÀ rohkeus puhumiseen kasvaa, toinen vaihtoehtoni  olisi ollut hÀntÀ koipien vÀlissÀ sanattomana pakeneminen jotta naisilla ois hyvÀ olla.

edit 12.28

tÀssÀ vÀlissÀ mailasin naisasialiittounionin puheenjohtajalle tÀmÀn blogin olemassaolosta.