December – Joulukuu

oops, it started snowing on the blog,

oho, alkoi sataa lunta blogissa.

34 thoughts on “December – Joulukuu

 1. Toiveikasta torstaita ja joulukuun ensimm瓣ist瓣 p瓣iv瓣瓣, Survister!

  Tulipa hieno “jouluinen” ja talvinen tunnelma t瓣nne blogiin, kun t瓣瓣ll瓣 sataa lunta… Kivan idean olet t瓣nne keksinyt ja laittanut!
  Min瓣 ihan h瓣tk瓣hdin, kun muistin aamulla, ett瓣 miten nopeasti yksi vuosi on mennyt, kun reilun viikon kuluttua tulee t瓣yteen vuosi ilfoorumin sulkemisesta.

  Palaan viel瓣 siihen marraskuun postaukseesi. Min瓣 muistelen aluksi h瓣mm瓣styneeni siit瓣, kun sin瓣 siell瓣 ilfoorumilla kerroit niin avoimesti menneisyydest瓣si ja vaikeista, jopa arkaluontoisista asioistasi. Mutta sitten aloinkin ihailla sit瓣 ominaisuutta sinussa. Se on poikkeuksellista rohkeutta t瓣ss瓣 sulkeutuneitten “jurottajien luvatussa maassa”, jossa varsinkin t瓣m瓣 Pohjanmaa maakuntana taitaa “loistaa” siell瓣 aivan tuppisuitten keulilla.

  Kerroit pikkuveljesi kielteisest瓣 asenteesta sinun terapiassak瓣ynti瓣si kohtaan. Ne toiset sisaruksesi lienev瓣t olleen samaa mielt瓣 h瓣nen kanssaan, vai…?
  Sin瓣 valitsit avoimuuden tien, ja sisaruksesi vaikenemisen tien? Kyll瓣h瓣n hekin varmasti n瓣kiv瓣t ja kuulivat sen mummosi kielenk瓣yt繹n ja muut ep瓣normaalit “taipumukset”. Sin瓣 瓣iti瓣si eniten puolustavana jouduit h瓣nen silm瓣tikukseen.

  Min瓣 luulen, ett瓣 mun sisarukseni hyv瓣ksynev瓣t mun mahdollisen terapiaan menoni, mutta pikkusisareni -vanhempieni, varsinkin is瓣ni lellikkin瓣- ei katsoisi “hyv瓣ll瓣 silm瓣ll瓣” sit瓣, jos joudun siell瓣 raottamaan menneisyytt瓣ni ja muistelemaan lapsuuskotimme tapahtumia… h瓣n kun ei n瓣e (halua n瓣hd瓣) vanhemmissamme, varsinkaan is瓣ss瓣mme mit瓣瓣n vikaa. Toinen veljist瓣ni sensijaan voisi jopa tsempata minua, kun h瓣n itse on ollut nuorena hoidossa traumojensa takia… ja nimenomaan is瓣n aggressiivisuuden takia.

  T瓣瓣ll瓣 sinun blogissasi satelee lunta, mutta t瓣瓣ll瓣 meill瓣p瓣in n瓣ytt瓣ytyy t瓣n瓣瓣n se “kaamoksen ihme” eli aurinko ja on ollut siis aika kirkas p瓣iv瓣.

  Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin – toivotellen Lulu –

  Like

  1. hei Lulu,

   huomasin ett yks eilinen kommenttis on moderoitava ennen hyv瓣ksynt瓣瓣, varmaankin sen takia ett瓣 vain yhden kuvan saa kommenttiin lis瓣t瓣(?) taikka sitt jompikumpi kuvasi ei l瓣p瓣issyt wordpressin sensuuria. ota uusiks.

   min瓣 oon viel tossa rohkeus-postauksen aatoksissa ‘jupisemassa’, siihen ois lis瓣tt瓣v瓣瓣 torstain tapahtumia mutt annan ny olla sen verra sensitiivist瓣 olisi teksti. t瓣n瓣瓣n m瓣 aattelen ett se maanantain hoitsu oli tietoinen niist瓣 IL-ketjuistani ku niin reippaasti jutusteli kanssani.

   toi lumiefekti tuli blogiin automaattisesti, jostain asetuksista sen saisi poiskin mut olkoon nyt, kyll se tammikuuss katoaa itsest瓣瓣n.

   joo, 10.12.2015 se ilfoorumi vaikeni, katsotaanhan millaisen ketjun pistaasi silloin keksii ;D, teppo ja tanelihan ne oli sit瓣 kilvan lopettamassa ja nyt he ovat astuneet samaan ansaan kuin mihin IL ja sen modet kyll瓣styi. min瓣 en siell torill en瓣瓣 ku heit瓣n spedem瓣ist瓣 herjaa vieraskirjassa samalla konseptilla kuin mit瓣 IL:n modet sai niskaansa.

   toi pikkusiskos asenne, se on ihan ymm瓣rrett瓣v瓣瓣, ei h瓣n pysty sis瓣ist瓣m瓣瓣n sellaista asiaa joka on perheess瓣 tapahtunut ennen h瓣nen syntym瓣瓣ns瓣 taikka h瓣n oli silloin liian nuori n瓣kem瓣瓣n. et sin瓣 voi t瓣llaisen pikkusiskosi tunteen mukaan el瓣瓣.

   n瓣in t瓣n瓣瓣n

   Like

 2. Hellou Survister!

  Min瓣 yritin tosiaan laittaa sinulle toissap瓣iv瓣n瓣 t瓣nne hyv瓣n viikonlopun toivotuksen ja toisenkin kivan kuvan englanninkieliselt瓣 animaatiosivustolta, mutta ne eiv瓣t siis jostain syyst瓣 tulleet esille…? Mutta se onkin t瓣rkeint瓣, jos sin瓣 itse kuitenkin sait ne n瓣hd瓣 :).

  Aika paljonhan siell瓣 ilfoorumilla oli niin lukijoita kuin viestittelij繹it瓣kin, joten onhan se mahdollista, ett瓣 se hoitsukin on lukenut niit瓣 ilfoorumin ihmissuhdeosionkin viestej瓣. Er瓣s torikahvilan aikas mukavanoloinen ja j瓣rkevi瓣 kommentteja kirjoitteleva naisviestij瓣kin kertoi olleensa ilfoorumilla vain lukijana, kun h瓣nen miehens瓣 oli vissiin my繹s viestitellyt siell瓣. H瓣n ei kertonut, ett瓣 mill瓣 nikill瓣, vaikka jompikumpi T sit瓣 h瓣nelt瓣 kerran kysyi.

  Se mun pikkusiskoni on tosiaan mua paljon nuorempi, joten paljon meill瓣 ehti tapahtua ennen h瓣nen syntym瓣瓣ns瓣, ja perheemme el瓣m瓣ntilanne oli muutenkin erilainen silloin, kun h瓣n syntyi. Is瓣mme oli ollut siihen asti muualla matkat繹iss瓣, mutta samoihin aikoihin, kun pikkusiskoni syntyi, t瓣nne rannikolle perustettiin uusi iso tehdas, josta is瓣nikin sai vakituisen ty繹n. H瓣nell瓣 oli siis mahdollisuus tutustua paremmin uuteen lapseensa, josta tulikin sitten h瓣nen lellikkins瓣 – mun ja toisen veljeni “kustannuksella”, sill瓣 meit瓣 (varsinkin velje瓣ni!) aina rankaistiin, vaikka se “lellipentu” olisi ollut syyllinen kinasteluihin ja nahisteluihin. Pikkusiskoni osasi siis mielistell瓣 is瓣瓣ni kaikin tavoin… Mutta ne “taidot” ei ole auttaneet h瓣nt瓣 sitten my繹hemm瓣ss瓣 el瓣m瓣ss瓣, kun kaksi eroakin on h瓣nell瓣 jo takana… no “uraputkessa” h瓣n kyll瓣 menestyy edelleen.

  T瓣n瓣瓣n olen ollutkin aika paljon t瓣瓣ll瓣 netiss瓣, kun olen j瓣rkyttyneen瓣 lukenut eri sivustoilta siit瓣 Imatran viime繹isest瓣 tragediasta. Pakostakin tulee mieleen, ettei se vain olisi ollut kuitenkin ns. poliittinen attentaatti…
  Kyll瓣 nyt tuli niin paljon surua moniin perheisiin siell瓣, ett瓣 n瓣m瓣 mun omat murheeni tuntuvat nyt oikeasti pienenpienilt瓣 sen rinnalla :(.

  T瓣m瓣 lumisade t瓣瓣ll瓣 blogissa on kyll瓣 hienoa ja tosiaan niinku jouluistakin!
  En malta olla linkitt瓣m瓣tt瓣 sit瓣 toista kuvaa t瓣nne, mutta laitan sen kaiken varalta toiseen “kommenttikentt瓣瓣n”, jottei t瓣m瓣 koko viestini h瓣ipyisi, jos sit瓣 kuvaa ei wordpress hyv瓣ksyk瓣瓣n…

  Hyv瓣瓣 vointia ja pyh瓣p瓣iv瓣n jatkoa sinulle! Terveisin Lulu

  Like

  1. hei Lulu,
   kukako sit瓣 on mit瓣kin mist瓣kin lukenut ja kuullut, tapasin lauantaina yhden naiskaupunginvaltuutetun ja h瓣nen kanssaan jutusteltuani h瓣n oli aikas selvill瓣 ett瓣 minua on alkukes瓣st瓣 kieroksi savolaiseksi nimitetty ja oli h瓣n my繹s tyytyv瓣inen ett瓣 t瓣ti on ny “aisoihin” laitettu….

   imatra.. ettei vaan ollut jokin naisviha p瓣瓣ll瓣?.. minuahan ilfoorumilla syytettiin naisvihamielisyydest瓣 ja ny voin todeta ett se kotipalveluohjaajaepisodi nosti sis瓣ll瓣ni aikamoista raivoa, mutta min瓣 osasin purkaa sen puhumalla. sillee se naapurit瓣din kysymys kev瓣瓣ll ett vihaanko m瓣 h瓣nt瓣 ja toteamus ny syksyll瓣 ett h瓣n pelk瓣瓣 minua, ni kait se kertoo aika paljon mitenk瓣 minua on naisarmeija diagnosoinut vuosien varrella. ja se lapsuuden muisto kun mummon kanss tuli riidelty瓣 mustikkamets瓣ss瓣 ni mummo siin ett ammu minut ammu minut! ja seuraavana p瓣iv瓣n瓣 mummo tulikin vanhustenkerhosta(jonka vet瓣j瓣n瓣 se evlutdiakoni) ja kertoi vanhemmilleni ett kerroin vanhustenkerhossa ett瓣 poika uhkasi ampua minut. jos t瓣瓣 piti paikkansa silloin alkoi minun ajojahti naisten taholta ja ainakin toi johti mun puolelta naisiinluottamisen romahtamiseen. m瓣 vaikenin silloin ja pidin sis瓣ll瓣ni kaikki tunteet, siks m瓣 tietyll瓣 tavalla ymm瓣rr瓣n miehi瓣 jotka sitten jonakin p瓣iv瓣n瓣 kilahtavat v瓣kivaltaisesti.

   ( edit 9:00, tollaista analysoidessani ny palataan taas sinne lapsuuteeni ja…, olisi se naisdiakoni viel eloss el瓣kkeell瓣 ja h瓣lt瓣 pit瓣is menn瓣 vastauksia etsim瓣瓣n)

   toissa kes瓣n瓣 se kotipalveluohjaajaepisodi r瓣j瓣hti sivullisen naisen k瓣siin yhdess paikass netiss瓣 mutta siit瓣 m瓣 haluan olla hiljaa.. t瓣ss瓣 vaiheessa, huomisesta en sitte tied瓣, jossain vaiheessa m瓣 senkin zembalon t瓣nne linkkaan.

   jokin ny m瓣tt瓣瓣 ettei tuokaan kuva auennut automaattisesti t瓣nne.

   hyv瓣瓣 itsen瓣isyysp瓣iv瓣瓣 sinulle, tuun takasin torstaina.

   Like

 3. Hyv瓣瓣 itsen瓣isyysp瓣iv瓣瓣 sinulle Survister! Ja kaikille blogisi lukijoillekin!

  toivottelee Lulu Marlene

  Like

 4. Heip瓣 hei Survister!

  Kerrot tuossa alkuviikon kommentissasi tulevasi t瓣n瓣瓣n kotiin, joten laitanpa sinulle nyt viesti瓣 tulemaan. Toivottavasti sinun alkuviikkosi on sujunut hyvin ja sait viett瓣瓣 itsen瓣isyysp瓣iv瓣瓣 mukavassa seurassa! Mun p瓣iv瓣ni meni entiseen malliin eli niit瓣 Linnanjuhlia seuraten ja akkojen pukuja arvostellen – ja kyll瓣h瓣n siell瓣 taas sit瓣 arvosteltavaa “l繹ytyikin”… ;). Ei se rikkaus eik瓣 korkea-arvoisen miehen rouvanaolo tuo n瓣k繹j瓣瓣n joillekin 瓣mmille sit瓣 tervett瓣 itsekritiikki瓣 ja vaatemakua laisinkaan :D. Kaikkein hirvein asu oli kyll瓣 sill瓣 rouva Rehnill瓣!:D

  Siit瓣 Imatran murhen瓣ytelm瓣st瓣 sitten. Se nuori mies on tosiaan niin sulkeutunut, ettei h瓣n ala puhumaan viel瓣k瓣瓣n poliiseille kuulusteluissa mit瓣瓣n. Jotenkin min瓣kin ymm瓣rt瓣isin (mutten miss瓣瓣n nimess瓣 hyv瓣ksy!) h瓣nen hirvitt瓣v瓣n tekonsa, jos edes joku niist瓣 naisista olisi ollut h瓣nen aikaisempi tuttunsa tai sukulaisensa. Mutta tiett瓣v瓣sti se naiskolmikko vaan sattui olemaan siin瓣 ravintolan edess瓣 ja h瓣n valitsi heid瓣t niinku “maalitaulukseen” :(. Saattoihan se kaupunginvaltuuston puheenjohtajanainen kyll瓣 olla h瓣nelle ainakin kaukaisesti tuttu. Eniten minua s瓣瓣litt瓣瓣 ne yhdelt瓣 naiselta puoliorvoiksi j瓣瓣neet pienet lapset… heille tulee todella surullinen joulu ilman 瓣iti瓣瓣n :(.
  Jotenkin paljon enemm瓣n ymm瓣rr瓣n sinun tunteitasi aikoinaan siell瓣 mustikkamets瓣ss瓣, koska se mummosi oli 瓣rsytt瓣nyt sinua jo vuosikaudet saman katon alla. Se Imatran ampujakin lienee kokenut jotain ik瓣vi瓣 asioita niinik瓣瓣n lapsuudessaan ja nimenomaan vanhempien naisten taholta…

  Tuo itsen瓣isyysp瓣iv瓣n kuva linkittyi t瓣nne suomalaiselta nettikuvasivustolta, joten se jokin m瓣tt瓣瓣 silloin, kun yrit瓣n linkitt瓣瓣 kuvia ulkomaisilta sivustoilta.

  Hyv瓣瓣 vointia ja toiveikasta torstaip瓣iv瓣瓣 sinulle! toivoo Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   t瓣n瓣瓣n tulee vuosi siit瓣 kun ilfoorumi rippas.

   k瓣vin heitt瓣瓣n kommentin iltasanomien narsisti-artikkeliin, joka my繹s ketjun aihe torikahvilassa. bakstake heti troll瓣瓣ness. eniten jutuss sattu toi puhelahjat kohta. niinku ett min瓣 pidin huolta ett taloyhti繹n saunavuoroja noudatetaan niin ‘t瓣ss瓣 ja nyt heti’ h瓣m瓣l瓣isitt瓣in min瓣 olinkin episodissa se kiero kytt瓣瓣j瓣.

   kyll瓣h瓣n Suomeen pahuutta riitt瓣瓣 ja onnettomuuksia, nyt puhutaan Vuosaaresta.
   itsen瓣isyysp瓣iv瓣 jo takana, t瓣n瓣瓣n on joku ihmisoikeuksien p瓣iv瓣. uusi suomi puheenvuoroiss fobban trollauskirjoitus.

   ..

   Like

 5. Hyv瓣瓣 lauantaiehtoota, Survister!

  Niinp瓣, t瓣n瓣瓣n on tosiaan kulunut vuosi ilfoorumin sulkeutumisesta ja mun t瓣ytyy sanoa, ett瓣 kyll瓣 minulla on viel瓣kin silloin t瓣ll繹in ik瓣v瓣 sit瓣 keskustelupalstaa… Siell瓣 vallitsi sananvapaus, mit瓣 muualla ei en瓣瓣 ole!

  Min瓣kin luin sen Iltasanomien artikkelin narsismista ja hetih瓣n mulle v瓣l瓣hti mieleeni kaksi ilmiselv瓣瓣 narsistia omassa l瓣hipiiriss瓣ni. He ovat v瓣vyni ja toisen veljeni vaimo! Voit uskoa, ett瓣 heill瓣 “synkkaa” hyvin juttelut, kun he jossain perhetapaamisessa n瓣kev瓣t toisensa :D. Mainittakoon sekin, ett瓣 heiss瓣 on muutakin eroavaisuutta kuin sukupuoli… mutta mik瓣p瓣 min瓣 olen arvostelemaan sit瓣, ett瓣 veljeni vaimo ei kuulu niihin “penaalin ter瓣vimpiin kyniin” ;). No en tied瓣 aina, ett瓣 kuulunko itsek瓣瓣n…

  Minun mielest瓣ni sin瓣 teit aivan oikein, kun ilmoitit taloyhti繹nne is瓣nn繹itsij瓣lle ja hallitukselle (niinh瓣n se meni?) siit瓣 naapurint瓣din saunomisesta ilman maksua! Kaikki muutkin asukkaat siell瓣 talossanne ovat varmasti sinun puolellasi ja kanssasi samaa mielt瓣, mutta sinun kimppuusi t瓣ti “hy繹kk瓣si” sanallisesti siksi, kun sin瓣 (muistaakseni) kerroit h瓣nelle suoraan tehneesi siit瓣 h瓣nen saunomisestaan sen kantelun. Se k瓣vi tietenkin sitten h瓣nen ylpe瓣n ja narsistisen besserwisseriluonteensa p瓣瓣lle :).

  Kyll瓣 se nyky瓣瓣n ihan pelottaa avata nettisivustojen uutisia, kun aina vaan ik瓣vi瓣 asioita sattuu ja tapahtuu t瓣瓣ll瓣 Suomessakin :(.
  Mutta ehk瓣p瓣 t瓣n瓣 iltana p瓣瓣st瓣isiin iloitsemaan ja juhlimaan ensimm瓣ist瓣 suomalaista X-Factor-voittajaa, kun Saara Aalto pist瓣瓣 laulaen parastaan ja kaikkein paras h瓣n on ollutkin siell瓣 kisassa koko ajan!

  Mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen Lulu

  Like

 6. Hei Survister!

  Toivon, ett瓣 sin瓣 olet voinut hyvin ja ett瓣 sinun viikkosi on alkanut mukavasti! Huomasin sinun vierailleen “siell瓣” eilen… vieraile vaan useamminkin ;).

  Minulla meni hiukan p瓣iv瓣t sekaisin, kun “povasin” Saara Aallolle mahdollista voittoa jo lauantaina, mutta vasta eilisiltanahan se superfinaali olikin. Arvasin jotenkin sen, ettei h瓣n voita ja niinh瓣n siin瓣 sitten k瓣vikin. Saara on jo nyt muutenkin niin hyv瓣 ja suosittu, ettei h瓣nen tarvinnut voittaa. Se nuorimies Matt Terry tarvitsee enemm瓣n sit瓣 voittoa kuin Saara.

  Kuka muuten on tuo mainitsemasi fobba? H瓣nest瓣 on puhuttu muuallakin.
  En muista h瓣nt瓣 ilfoorumilta. Py繹rik繹 h瓣n enemm瓣n siell瓣 politiikassa?

  Hyv瓣瓣 uutta alkanutta joulukuun viikkoa sinulle! toivoo Lulu

  (kokeilen kuvalinkityst瓣 taas, jos se onnistuisi…)

  Like

  1. hei Lulu,

   selk瓣 viel vihoitt…. aatokset py繹rii viel siin terkkarin “voimakkaassa narsismiluennossa” ja siihen p瓣瓣lle se iltasanomien artikkeli, m瓣 en ymm瓣rr瓣 miks m瓣 en saa t瓣nne linkattua matskua, kyllh瓣 se onnistu blogin alkuaikoina.

   se on aikamoista yksinpuhelua “siell”. se on sit瓣 tykylevitsin lannistumattomuutta, kyllh瓣 se j瓣rjett繹m瓣lt瓣 tuntuu, kukaan ei siell en瓣瓣 rupee vastaileen, sain teponkin kiinni vilpitt繹myydest瓣, toissap瓣iv瓣n瓣 oli blogini lukukertojen enn瓣tysp瓣iv瓣, no lukukertoja t瓣rkeemp瓣瓣 on se paljonko blogissa on kommenttiliikennett瓣, t瓣ll hetkell 402 kpl..

   no joo min瓣kin telkkarin 瓣瓣reen, parempi oli ett saara vasta toiseksi, j瓣i vapaus valita mihin suuntaan l瓣htee muuten ois joutunut tuotannon levy-yhti繹n kahleisiin vuodeksi, ihan niin kuin n瓣瓣 missit. nyt ei muuta kuin englantilainen muusikko s瓣velt瓣瓣n saaralle suomen euroviisua.

   fobba on yht瓣 kuin Marko Forss, nettipoliisi, h瓣n kirjoittelee aina silloin t瓣ll繹in uuden suomen puheenvuoroissa, m瓣 lueskelen nyky瓣瓣n poliittisyhteiskunnallisia kommentteja tuolta, en torikahvilasta, persujen suomen uutisten uutiskommentointikin on nyky瓣瓣n nollassa.

   oikeestaan mun el瓣m瓣 on t瓣ll hetkell ihan kuutamolla, en halua l瓣hesty瓣 en瓣瓣 ke瓣瓣n uutta ihmist瓣 vaan roikun entisiss瓣 tutuissani, eilen sent瓣s yhden naisen kanss k瓣vin lounaalla ravintolassa. itsen瓣isyysp瓣iv瓣n瓣kin mokailin kun unohtu insuliiniruisku kotiin. taikka ei se j瓣瓣nyt mutta sieppasin tyhj瓣n ruiskeen mukaan ja se t瓣ysi j瓣i keitti繹n p繹yd瓣lle.

   joulusta ei ole mink瓣瓣nlaisia suunnitelmia enk瓣 aio yht瓣瓣n joulukorttiakaan l瓣hett瓣瓣. tuskin saan ostettua itselleni ostettua uutta tietsikkaakaan, entinen 1000 euron macbook lojuu tyhj瓣npanttina hyllyll瓣, aattelen vaan kun sen viimeset lokitiedot forbidden link, system policy violation …. mist瓣h瓣n kautta sit瓣 toivottais hellehille onnellista uutta vuotta ?

   ..

   Like

 7. Heip瓣 hei Survister!

  Sinullako se selk瓣 viel瓣 vihoittelee… onpa harmillista. Mutta sellaista se on n瓣in varttuneemmalla i瓣ll瓣, ett瓣 ne vaivat ei en瓣瓣 parane samoin kuin nuorena. Mun polveni on olleet nyt paremmassa kunnossa. Usko tai 瓣l瓣 usko, mutta min瓣 luulen sen johtuvan runsaasta kotimaisten omenoitten sy繹nnist瓣! Olen huomannut saman ilmi繹n muinakin syksyin瓣/syystalvina :). Niinh瓣n se yksi sananlasku sanoo, ett瓣 “omena p瓣iv瓣ss瓣 pit瓣瓣 l瓣瓣k瓣rin loitolla”… no joo…

  Minusta v瓣h瓣n tuntuu (voin olla v瓣瓣r瓣ss瓣kin), ett瓣 sinunkin tekisi mieli palata sinne torikahvilan “p繹yt瓣瓣n” ;). Eik繹 sit瓣 ikibannia voisi n瓣in joulun kunniaksi purkaa…? Ne sinut sielt瓣 “h瓣瓣t瓣neet”- helleh on sielt瓣 kokonaan poistunut ja rajajoki viesteilee aika harvoin, no se mr. bee siell瓣 viel瓣 on. T瓣m瓣n t瓣st瓣 se triplahookin “ottaa bannit” itselleen ja yh瓣 uudelleen h瓣n palaa takaisin. T瓣lle viikolle h瓣n taisi saada “arestia” Pistaasille pottuilusta…

  Mutta sinulla on siell瓣 realityel瓣m瓣ss瓣si mukavia “vanhoja tuttuja”, joitten kanssa saat viett瓣瓣 laatuaikaa ja k瓣yd瓣 lounastamassakin. Luulen, ett瓣 sin瓣 et tarvitse netin keskustelupalstoja samassa mittakaavassa kuin min瓣, joka olen vieraantunut t瓣ysin entisist瓣 ns. yst瓣vist瓣ni. Ei heit瓣 kiinnosta minun asiani ja tottapuhuen, ei minuakaan kiinnosta heij瓣n t瓣ydellinen el瓣m瓣ns瓣 ja “mummuttelunsa”… Olenko katkera? No ehk瓣 olenkin, hieman… mutta kohtaloaan vastaan on aivan turhaa taistella, sen olen jo pikkuhiljaa hyv瓣ksym瓣ss瓣…..

  Miten sin瓣 selvisit silloin itsen瓣isyysp瓣iv瓣n aikaan, kun sinulla ei ollut sit瓣 insuliinia mukana kotoa l瓣htiess瓣si. Saitko uuden t瓣yden ruiskun jostakin matkan varrelta?

  Joulu on se kolme p瓣iv瓣瓣 ja oikeastaan minua huvittaa seurata kaupoissa ik瓣瓣nkuin “sivustakatsojana” joittenkin akkojen 瓣lyt繹nt瓣 h繹ss繹tyst瓣
  Monien miesparat ovat hyvin k瓣rsiv瓣n n瓣k繹isi瓣, mutta “pakotettuja” mukaan siihen akkojensa jouluhysteriaan…
  Mullakaan ei ole mit瓣瓣n tarkkoja suunnitelmia jouluksi, mutta kyll瓣 kai mun t瓣ytyy vanhempieni luokse menn瓣 aattona tai joulup瓣iv瓣n瓣, kuten ennenkin.

  Viel瓣 siit瓣 “yst瓣v瓣st瓣mme” hellehist瓣… Luulenpa, ett瓣 jos h瓣n py繹rii viel瓣 netiss瓣, niin h瓣n “py繹r瓣ht瓣瓣” t瓣瓣ll瓣 sinun blogissasikin, joten meh瓣n voidaan toivotella t瓣瓣lt瓣 k瓣sin h瓣nelle sit瓣 “Ylh瓣ist瓣 joulua ja onnellista uutta vuotta” ;).

  Sinun blogisi lukukertojen m瓣瓣r瓣 ehtii ylitt瓣m瓣瓣n sen 10 000 rajan varmaan t瓣m瓣n vuoden puolella, joten pidett瓣isiink繹 me virtuaaliset juhlat t瓣瓣ll瓣 silloin?

  Oikein hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa sinulle! Terveisin Lulu

  Liked by 1 person

  1. hei Lulu,

   kirjauduin sis瓣瓣n t瓣nne ja tilastot kertoo, ett瓣 t瓣n瓣瓣n on jo 10 visiitti瓣 tehty blogini sis瓣lt繹繹n.

   min瓣h瓣n olen kommentoinut iltasanomien artikkeleita ja nyt kun luin uusimman Image-lehden ja siell瓣 on artikkeli iltasanomien p瓣瓣toimittaja ulla appelsinista, menin niin jaa vai tollee..?! -h瓣milleni, ett mailasin ullalle pikkasen infoo

   min瓣 oon ostellut kotimaisia omenia, santanaa ja summerredia, vaikka ne maksaakin 2,50 euroo per kilo.

   ei kait siin auttanut muu kuin palata hakeen se insuliiniampulli…

   ei kait sit瓣 osannu ollenkaan tajuta ilfoorumilla ett helleh noin henkkohtaisesti hy繹kk瓣瓣 jonkun keskustelijan kimppuun, uhkas jopa yhdess torikahvilan viestiss瓣瓣n tuhota minut , ja ny h瓣n kadonnut jonnekin bittiavaruuteen, sama juttu varmaankin sen hollilan yll瓣pit瓣j瓣nkin kanssa, ei taida olla sivusto en瓣瓣 h瓣nen yll瓣pitohallinnassa.

   no joo vastoink瓣ymiset k瓣瓣ntyy joskus voitoksi, kohta ohitetaan blogspotin k瓣vij瓣luku , ja se blogi sent瓣s oli pystyss瓣 nelj瓣 vuotta

   Like

 8. Hei Survister ja kiitos kommentistasi!

  Sin瓣h瓣n perustit t瓣m瓣n uuden blogisi helmikuussa, joten se 10 000 lukukerran raja ylittyy vajaassa vuodessa :).

  Min瓣 yritin l繹yt瓣瓣 sen mainitsemasi Image-lehden artikkelin t瓣瓣lt瓣 netist瓣, mutta ilmeisesti se on samanlaisen kirjautumisen takana kuin t瓣m瓣n alueen paikallislehtikin, jos sen meinaa p瓣瓣st瓣 lukemaan nettilehten瓣. Se Ulla Appelsin on vissiin sellainen aika suorasanainen ja r瓣v瓣kk瓣 mielipiteiss瓣瓣n? Onko h瓣n vastannut siihen mailiisi?

  Minut on saatu taas -sukulaisten toimesta- mukaan jouluh瓣rdelliin, vaikka olen yritt瓣nyt pyristell瓣 vastaan… jouluostoksilla olen k瓣ynyt ja ensi viikollakin menee ainakin yksi koko p瓣iv瓣 kaupungissa ostoksilla, kun 瓣itini ilmoitti tulevansa silloin ja h瓣n tarvitsee minut niinku kauppakaveriksi.
  Haikein mielin l瓣hetin eilen paketin tytt瓣relleni ja v瓣vylleni… mutta ei kai t瓣lle tilanteelle voi mit瓣瓣n. Tuskin se v瓣vy edes haluaa hakea t繹it瓣 t瓣瓣lt瓣 Suomesta, kun h瓣n on niin ihastunut siihen Englannin el瓣m瓣瓣n. S瓣瓣t siell瓣 on kyll瓣 huonommat kuin t瓣瓣ll瓣, melkein aina sataa vett瓣.

  Muistaakseni sin瓣 vietit joulua viime vuonna joidenkin yst瓣viesi luona? Onko sinua kutsuttu nyt heij瓣n luokseen? Toivon, ettei sinun tarvitsisi viett瓣瓣 joulua yksin. Jos asuisit l瓣hemp瓣n瓣, voisit tulla meille :). Min瓣 viet瓣n ainakin osan aattoillasta ja y繹n kolmisin kissojen kanssa ja vasta joulup瓣iv瓣n瓣 menen vanhempieni kotiin joulup瓣iv瓣lliselle. Kuuntelen musiikkia ja keit瓣n aattona vain riisipuuron. Lanttu- ja porkkanalaatikot ostan valmiina kaupasta, kun niist瓣h瓣n saa aika hyv瓣nmakuisia laittamalla niihin kermaa ja mausteita sek瓣 voinokareita p瓣瓣lle, ennenkuin pist瓣瓣 ne uuniin. Mikrossa l瓣mmitt瓣ess瓣 ne j瓣瓣v瓣t vetisiksi. T瓣llaisia joulunviettosuunnitelmia mulla on t瓣n瓣瓣n…
  Leivon t瓣n瓣瓣n my繹s yhden satsin torttuja.

  Mutta mihin se ylh瓣inen “yst瓣v瓣mme” helleh on tosiaan kadonnut…? Ja liittyyk繹 h瓣n siihen hollilaankin jotenkin? Siell瓣 on muuten edelleenkin ne ilfoorumin viestiketjut luettavissa :).

  Hyv瓣瓣 vointia ja viihtyis瓣瓣 viikonlopun jatkoa sinulle! toivoo Lulu

  Like

  1. hei Lulu,

   viikon alku vier瓣hti pois blogista, lauantaina olin viel vauhdissa mutt sitte iski flu sillee ett viel eilen illall her瓣sin yhelt瓣toista ylt瓣 p瓣瓣lt瓣 hiest瓣, vaihdoin vain paidan ja kahelt her瓣sin samanlaiseen hikilammikkoon, eilen piti kaikki vuodevaatteet pest瓣 enk瓣 m瓣 ny tied瓣 miten m瓣 saisin tempur-sijauspatjan kuivaksi, nokka vuoti ja kuume py繹ri yl瓣ilmoissa mutt silti l瓣瓣k瓣ri ei m瓣瓣r瓣nnyt buranaa ei ysk瓣nl瓣瓣kett瓣 eik瓣 antibioottiakaan kun min瓣 kerroin ett viime viikoll pef-mittari n瓣ytti lukemaa 550 ja ny vaan 350. elikk瓣s astmakohtaus. niinku sillo, lauantaina kaupoiss tarjoiltiin kanelilla maustettua gl繹gi瓣 ja viikkokin oli kuivaa pakkasilmaa… silloin toissa syksyn瓣 l瓣瓣k瓣ri pyysi tekeen maaliskuussa pef-seurantalomakkeen ja varaamaan ajan l瓣瓣k瓣rille jotta kelaan voitaisiin tehd瓣 korvattavuushakemus astmal瓣瓣kkeille, sitt alko tammikuussa se h瓣ss瓣kk瓣 naapurint瓣din kanss ja m瓣 t瓣ysin unohdin ton l瓣瓣k瓣rinm瓣瓣r瓣yksen, elikk瓣s ny l瓣hti k瓣yntiin kolmen kuukauden airobec-seuranta ja maaliskuulle varattava aika l瓣瓣k瓣rille, ett t瓣瓣 vuoden my繹hennys tautim瓣瓣ritykseen, kiitos ihanan naapurint瓣din. mutt en m瓣 valita enk瓣 uhriudu, el瓣m瓣 on ja kaikilla omat murheensa, narsistit ei vaan osaa oikealla tavalla empautua toisten tunteisiin ja murheisiin.

   m瓣 kun akuuttihoitajan kanss juttelin ni tuli puhelu ja m瓣 vaan h瓣t瓣isesti katkasin puhelun ja sep瓣 ei katkennutkaan vaan j瓣i p瓣瓣lle ja sitt mulle jo herjaa heitetty ett siell瓣 sit瓣 vaan jonkun naisen kanssa .. sensuroitu28.12.2016 .. juteltiin ett t瓣llaisia s瓣hl瓣ilyj瓣 sit瓣 meik瓣 osaa j瓣rjest瓣瓣 vaan kyll瓣 m瓣 akuuttihoitajalle sitt sanoin ett t瓣瓣 olikin stressitunteita tervehdytt瓣v瓣 akuuttik瓣ynti ja lopuks se hoitsukin naurahteli.

   minull siis kaikki joulunsuunnittelu, esmes sen haudutetun punakaalin, nollatilanteessa mutt sitt mit瓣 tosta tiistaina voi sanoo jo ett joulu tuli ja meni eik瓣 se jeesuskaan tullut. jaa mutt ent瓣s tarkkis ja hannamaija miss瓣 joulunsanomaa levitt瓣m瓣ss瓣.

   eip瓣 se ulla ku lukenut vaan mailini, se artikkeli oli imagen lehtiversiossa, ei l繹ydy nettilehdest瓣.

   Like

 9. Torstai-illan tervehdys, Survister! Kiitos kommentistasi!

  Min瓣 olen jo ihmetellytkin, ett瓣 miss瓣h瓣n sin瓣 olet ja kyll瓣 mulla on k瓣ynyt mieless瓣ni sekin, ett瓣 oletkohan sin瓣kin sairastunut flunssaan, kun se t瓣瓣ll瓣 rannikollakin “jyll瓣瓣”. Sin瓣 taidat olla tosiaan allerginen sille kanelille (jota oli siin瓣 carmoliksessakin) ja se viime lauantain gl繹gik繹 se sitten pahensi viel瓣 sinun alkavaa flunssaasi? Toivottavasti sin瓣 nyt kuitenkin paranisit jouluksi – ja 瓣l瓣 vaan ota stressi瓣 mist瓣瓣n jouluruuista tai siivouksista yms. En ota min瓣k瓣瓣n… joulu tulee ja menee ja sitten juhlitaan jo uutta vuotta…

  Enp瓣 min瓣 itsek瓣瓣n ole voinut kovin h瓣瓣visti, vaikkei mulla sit瓣 flunssaa toistaiseksi olekaan. Olen k瓣rsinyt unettomuudesta ja sen my繹t瓣 ollut v瓣synyt p瓣ivisin t瓣ll瓣 viikolla. Toissap瓣iv瓣n瓣 sain yhdess瓣 kaupassa ollessani liev瓣n paniikkih瓣iri繹kohtauksen, kun vaelsin siell瓣 ihmistungoksessa etsien viel瓣 joitakin joululahjoja. T瓣n瓣瓣n en jaksanut l瓣hte瓣 kauppaan, joten ne viime hetken ruokaostokset, mm. kermat, maidot ja rosolliv瓣rkit j瓣i huomiseen…

  Ne narsistit, voi voi! Min瓣 kyll瓣 tied瓣n ja tunnen ne kaksi pahinta, jotka ei ole edes mit瓣瓣n sukua minulle – nimitt瓣in v瓣vyni ja mini瓣 (pikkuveljeni iso vaimo)! Heiss瓣 molemmissa on tosiaan ne perusnarsistin ik瓣v瓣t luonteenpiirteet, eli t瓣ydellinen itsekkyys ja empatiakyvytt繹myys (ja tekisip瓣 mieleni sanoa viel瓣 ruma sanakin heist瓣, mutten nyt joulun vuoksi viitsi…) Menneisyyteni kaikkein pahin narsisti oli t瓣tini, is瓣ni edesmennyt sisar, joka 瓣rsyyntyi heti, jos joku vaan “v瓣h瓣nkin” yritti olla eri mielt瓣 asioista h瓣nen kanssaan.

  Jouluaatto on jo ylihuomenna ja min瓣p瓣 etsin ja linkit瓣n t瓣nne sinun blogiisi jonkun kivann瓣k繹isen ja kauniin jouluisen kuvatervehdyksen. Olen nyt oppinut v瓣lttelem瓣瓣n niit瓣 sivustoja, joittenka kuvat ei “p瓣瓣se l瓣pi”…

  Toivottelen t瓣瓣lt瓣 sinulle pikaista paranemista ja hyv瓣瓣 illanjatkoa! terv. Lulu

  Like

  1. survister-at-meininki.net says:

   hei lulu, huomasit varmaan blogin layoutissa muutoksen, min瓣 eilen k瓣vin teemoja tutkimassa ja siin sivussa n瓣pp瓣ilem瓣ss瓣 sit瓣 sun t瓣t瓣 peruuttamatonta, sivupalkki katos t瓣st瓣 blogista, arkisto artikkelit kommentit ja t瓣rkeimp瓣n瓣 tietenkin log in palkki, t瓣瓣n tajusin jo eilen, nyt ei ole mit瓣瓣n mist瓣 p瓣瓣sisin kirjautumaan sis瓣瓣n blogiini, elikk瓣s t瓣h瓣n stoppas survisterin p瓣ivityspostaukset t瓣ss瓣 blogissa, hallelujaa – toisaalta mik瓣 helpotus

   nyt on survisterin mummop繹ly laskeutunut ja yks aikakaus p瓣瓣ttynyt siit瓣 kun survivorman eka kerran iltalehden keskustelufoorumille kommentin naisten seksuaaliv瓣kivaltaisuudesta l瓣hetti seittem瓣n-kaheksan vuotta sitten. se oli viel aikaa ku kommentointini keskittyi oman haudassa makaavan mummoni tekemisten traumapurkamista julkisesti. t瓣m瓣 vuosi oli sitten t瓣瓣ll blogissa intensiivinen el瓣v瓣n mummon minussa aiheuttamien turhaumien ulospurkamista. kyll m瓣 tosiaanki ku siell aulass oottelin ni mulla k瓣vi ajatus siit瓣 ett huudan t瓣瓣ll oottaessain ett vitun n……a, ja t瓣瓣n m瓣 sitt sille akuuttihoitajallekin kerroin rohkeesti, ja siin sitt lopuss ku h瓣n anto pefmittauslomakkeita ni jatkoin vaan tarinointia siit miten t瓣ti l瓣hti hallituksesta ja h瓣n siihen lopuks ett no hyv瓣 kun ny siell talossanne on rauhallista. ett t瓣llaiseen narsistitarinointiin p瓣瓣ttyi nettiel瓣m瓣ni t瓣ll er瓣瓣, katotaan meneek繹 kommentiini l瓣pi t瓣t瓣 kautta t瓣h瓣n postaukseen. min瓣 sinne vieraskirjaan rustasin ett vastoink瓣ymisist瓣 huolimatta survivorman on yh瓣 hengiss瓣 ja t瓣瓣nkin sivupalkkikatastrofin m瓣 y繹n aikana funtsasin voitokseni no ny tulee t瓣sskin blogissakin olemaan hiljaista, helleh nauraa ny tekopartaansa taustalla mutt hilipatiheijaa saattaa n瓣瓣s olla niinkin ett joku oli vaatimassa wordpressilt瓣 t瓣瓣n blogin hiljent瓣mist瓣.

   joulusta, nostatan pef-lukua korkeammaksi, viime jouluna m瓣 pakenin pois kotoo syyst瓣 ett瓣, nyt aion viett瓣瓣 sen yksin kotonani, eilen illalla yks nainen(jonka kanssa vietin viime joulun kolmannen osapuolen luona) k瓣vi keitti繹ni siivoomassa ja sitt paistettiin joulutorttuja. on mua pyydetty joulunviettoon maalle mut ny haluun viett瓣瓣 sen yksin kotona.

   joten hyv瓣瓣 joulua sinulle kaikesta huolimatta ja juuri siksi.

   nyt m瓣 vaikenen netiss瓣, katotaan ens vuoden puolella mit瓣 sitte

   Like

 10. Hei Survister!

  Toivottavasti sinun flunssasi on helpottanut! Toivotan sinulle hyv瓣瓣 vointia ja…

  OIKEIN HYV, RAUHALLISTA JA TUNNELMALLISTA JOULUA!!!

  Jouluisin terveisin Lulu Marlene

  Like

  1. Hei Lulu,

   perjantaina m瓣 huomasin ett blogiss joku h瓣ikk瓣, kommenttini ei tullu l瓣pi t瓣nne silloin, eik瓣 sit瓣 l繹ydy en瓣瓣 viestitilastoistakaan, aattelin ett siin se blogini ny on ku ei tullut t瓣nne noita sivupalkkeja, enk瓣 p瓣瓣ssyt sitt en瓣瓣 kirjautumaankaan t瓣nne blogiini.sill mielell (ihan rauha ettei blogii eik瓣 netti瓣 kun vaan k繹ll繹ttelee omassa umpiossaan) jouluni vietin mutt ny p瓣瓣sin takasin kirjautuun t瓣nne blogiini.

   perjantaina viel sopivasti kadotin hetkeks lompakon, eik瓣 se ollut omani…
   joulu tuli ja meni oomiss oloiss, vain yhen kannypuhelun vet瓣sin eilen tapanina.
   last christmas taas kerran vuoden joulubiisi, viimeinen joulu George michaelille. rip. t瓣ss v瓣liss video paitsi ett瓣 blogspotiin pysty linkkaan videoo, t瓣h瓣n wordpressiin ei, pit瓣is ostaa premium-versio, 8 euroo kk, ennen kuin videot alkais rullata t瓣ss blogiss.

   uutta vuotta pukkaa ja uutta postausta.

   edit, k瓣vin tsekkaan joulun tilastoja.. siis… aatteles.. siell on hakusanoissa 21.12.16 sellainen haku kuin iso瓣iti innostui insestist … ?!

   edit 13:47

   klikkailin kaikenlaista ni ny se perjantaina kirjoittamani kommentti ilmesty tonne sinun viesties v瓣liin.

   blogiini ilmesty ensm瓣inen seuraaja viime viikolla, se on nainen jolla on muksuja…

   Like

 11. Heip瓣 hei Survister ja kiitos kommenteistasi!

  Niin se on t瓣m瓣kin vuosi vier瓣ht瓣nyt, ett瓣 muutamia p瓣ivi瓣 on en瓣瓣 j瓣ljell瓣.
  Joulu tuli ja meni meik瓣l瓣isen kohdalla juuri niinkuin olin odottanutkin, eli ei tuntunut yht瓣瓣n “joululta” ja ne “pakolliset kuviot” suoritin vain niinku ihmisyyden nimiss瓣 :(. Joulup瓣iv瓣n瓣 mulla oli kyll瓣 瓣hky sy繹misest瓣 ja viel瓣kin on joululaatikoita j瓣瓣kaapissa ja pakasteessa. T瓣n瓣瓣n aion tehd瓣 lihakastiketta niitten kanssa. Yksi kilon voitaikinakin on odottamassa, mutta sen teen tortuiksi vasta uudeksi vuodeksi loppuviikolla. Min瓣 vissiin kuvittelen olevani isommankin perheen em瓣nt瓣 :D, kun varaan aina ruokaa liikaa…

  Min瓣kin huomasin viime viikolla sen, ett瓣 ne sivupalkit puuttuivat, mutta p瓣瓣sin kommentoimaan t瓣nne klikkaamalla sit瓣 etusivun “December”-kohtaa. Se kommenttisi 23.12. ilmestyi t瓣nne tosiaan vasta eilen… jolloin huomasin muutakin, varmaan sin瓣kin huomasit(ko) sellaisen oudon asian, ett瓣 yhdess瓣 blogisi sivupalkissa oli jonkun arabimiehen kuva, nimi ja pyynt繹 yhteydenottoon… t瓣n瓣瓣n sit瓣 ei en瓣瓣 ole, joten nyt vasta uskalsin tulla kommentoimaan. T瓣ss瓣 mun koneessa pit瓣isi kyll瓣 olla kaikki estot ja virustorjunnat yms. t瓣ysin kunnossa, kun t瓣t瓣 niin usein p瓣ivitet瓣瓣nkin.

  Ei sinullakaan tainnut olla kovin mukava joulu, kun vietit sit瓣 yksin瓣si. Olipa hyv瓣 kuitenkin, kun se tuttu nainen k瓣vi siivoamassa ja leipomassa torttuja sinulle avuksi :). Onko se flunssasi alkanut jo paranemaan? Minuakin on eilen ja t瓣n瓣瓣n aivastuttanut ja nokka on vuotanut, mutta se voi johtua siit瓣kin, kun olen hieman allerginen suklaalle ja konvehteja olen taas popsinut “rasiakaupalla”… min瓣 taidan olla sellainen “tunnesy繹pp繹”.

  Min瓣 huomasin sinun vierailleen “siell瓣” eilen ja kyll瓣 meist瓣 monet kaipaavat sinua sinne… minun lis瓣kseni ainakin Awa ja se yksi vieras, joka toivotteli sinulle hyv瓣瓣 joulua viime viikolla (Lipton?). Luulen, ett瓣 h瓣n on nyky瓣瓣n siell瓣 nimimerkill瓣 GG (lyhennettyn瓣). Olen min瓣 sellainen grafologi :D.

  Sin瓣 kerrot eilisess瓣 kommentissasi, ett瓣 joku 瓣iti-ihminen, nuoriko? on tullut blogisi vakiseuraajaksi. Seh瓣n on hieno asia! Ehk瓣 h瓣n on l繹yt瓣nyt t瓣nne sielt瓣 vauvapalstalta, jonne se helleh? linkitti asioita sinun blogspotista alkuvuodesta. Miten me saisimme houkuteltua h瓣net t瓣nne my繹s kommentoimaankin…? Minusta olisi mukavaa vaihtaa ajatuksia jonkun nuoren naisen kanssa nyt, kun se oma tytt瓣reni asuu niin kaukana ja vain pari kertaa viikossa skypetell瓣瓣n… Meh瓣n voisimme ottaa h瓣net omaksi “nettitytt瓣reksemme” t瓣nne ja en sano t瓣t瓣 mill瓣瓣n leikill瓣ni, vaan ihan tosissani. Eli mun puolesta tervetuloa! Mutta t瓣m瓣 on sinun blogisi, joten ehk瓣 min瓣 menen taas asioitten edelle…

  T瓣llaista turinaa mulla oli t瓣n瓣瓣n, vuoden 2016 nelj瓣nneksi viimeisen瓣 p瓣iv瓣n瓣…..

  Hyv瓣瓣 vointia sinulle ja mukavaa p瓣iv瓣njatkoa! toivoo yst瓣v瓣si Lulu

  Like

  1. hei Lulu,

   joku h瓣ss瓣kk瓣 blogiss tosiaan viime viikonlopulla, mutt se anto mulle joulurauhan ku aattelin ett sinne jys瓣hti blogini, mutt t瓣n瓣 aamuna tosiaan funtsailin ja ny t瓣瓣 pelitt瓣瓣 taas, kyll m瓣 k瓣vin teeman mukautuksessa mutt omasta mielest瓣in en siell mit瓣瓣n muutoksia tehnyt, lennosta ne sivupalkit katos.

   se arabi siell se oli sellainen chat-sivupalkki jonka ite asensin, mutt poistin sen vimpaimen hetimiten, min瓣 mit瓣瓣n chattaamaan rupee t瓣瓣ll瓣 taikka voishan sit瓣 testata, ne vaan chattaajat ilmesty siihen boksiin ykskaks mist瓣kukin.
   mun piti hyv瓣ksy瓣 ensin se meininkikommentoija ni sillee sain perjantain kommenttini t瓣nne.

   se follower, se kirjoittaa enkuks ja arabiks ja ku m瓣 k瓣vin h瓣nen blogissaan perjantaina ni sillon iski n瓣瓣 ongelmat… ett tied瓣 sitt jos ei nainen t瓣nne mit瓣瓣n kommentoi, ni en m瓣 en瓣瓣 avaa h瓣nen blogiaan..

   kuka se awa vois olla “ilillisesti”?

   oikeestaan ei se kirpaissut mist瓣瓣n ett vietin joulun yksin kotona pitk瓣st瓣 aikaa, flunssa on jo sel瓣tetty ja pef-lukema alkaa nousta pikkuhiljaa.

   n瓣in t瓣n瓣瓣n.

   edit 29.12.2016 12:50

   tosta joulunajasta.. sillo ku perjantaina t瓣瓣 blogi jumittui ni koko joulun aattelin ett ny se on loppu nikkaukselle ja ett joulun j瓣lkeen aln omalla nimell瓣ni kommentoida siell瓣 sun t瓣瓣ll瓣, toivot minun palaavan torille mutt en m瓣 sinne en瓣瓣 surviksena rekister繹idy vaan omalla nimell瓣ni.. ett t瓣llainen eteenp瓣inajattelu t瓣ss uuden vuoden lupausten keskell瓣..

   Like

 12. Hei Survister!

  Olipa hyv瓣, kun se “arabichattaily” selvisi mulle, kun min瓣 ehdin jo hetken ajatella sit瓣kin, ett瓣 mun koneelle on joku taho p瓣瓣ssyt hakkeroimaan. Sen arabin kuvan vieress瓣 n瓣kyi ja v瓣lill瓣 sammui sellainen vihre瓣 “pallukka”, mik瓣 oli tuttu ilfoorumillakin. Torikahvilassahan niit瓣 paikallaolopallukoita -vihre瓣瓣 tai punaista- ei ole k瓣yt繹ss瓣.

  Siit瓣 nikki awasta. Muistelen h瓣nen viesteilleen ilfoorumillakin samalla nikill瓣 ja enimm瓣kseen yleisell瓣 osiolla, siell瓣kin. H瓣n on sellainen 瓣lykk瓣瓣n oloinen ja h瓣nell瓣 n瓣ytt瓣瓣 olevan paljon tietoa yhteiskunnallisista asioista ja politiikastakin. H瓣n ei ala pahemmin riitelem瓣瓣n “siell瓣” kenenk瓣瓣n kanssa, vaan saattaa kyll瓣 joskus suuttua “tupsahtaa” ja olla poissa sielt瓣 muutamia p瓣ivi瓣… toisin kuin muutamat muut naisnikit, joille on eritt瓣in t瓣rke瓣瓣 saada sanoa se viimeinen sana :D.

  Sin瓣k繹 olet suunnitellut alkavasi viesteilem瓣瓣n ihan omalla nimell瓣si? Se olisi kyll瓣 rohkea teko sinulta, mutta en kuitenkaan halua varsinaisesti rohkaista sinua siihen, koska siin瓣 omalla nimell瓣 “esiintymisess瓣kin” piilee omat riskins瓣. Min瓣 itse en viel瓣 voisi kuvitellakaan paljastavani omaa nime瓣ni netiss瓣 ja se kai se on yksi syy siihenkin, etten ole mennyt/mene Facebookiin.
  Toisaalta olen kyll瓣 miettinyt oman “multinikkeilynikin” j瓣rjett繹myytt瓣 ;).
  Se helleh juoruilullaan ja muulla ilkeilyll瓣瓣n alkuvuodesta, teki siis meille molemmille “hallaa”, poistuen sitten itse “sielt瓣” ja vissiin muualtakin netist瓣…?

  Minulla oli eilisilta ja viime y繹kin itkuinen ja vaikea sen j瓣lkeen, kun olin ollut tytt瓣reni kanssa skypell瓣 puolitoista tuntia… ja y繹ll瓣 mulle tuli sellainen vahva tunne, etten min瓣 taida selvit瓣 t瓣m瓣n ik瓣v瓣ni kanssa :(, mutta pakkohan se on vaan selvit瓣. T瓣n瓣瓣n on kulunut tasan kaksi vuotta siit瓣, kun h瓣n ja v瓣vy l瓣htiv瓣t sinne Englantiin. Joskus minulla on sellainen tunne, ett瓣 v瓣vyni toivoo, etten min瓣, anoppinsa eik瓣 appiukkonsakaan oltaisi kovin pitk瓣ik瓣isi瓣 ja h瓣n saisi pikapuoliin mukavat perint繹rahat mm. t瓣st瓣 isosta omakotitalostamme… Tytt瓣remme ei ole tehnyt mit瓣瓣n avioehtoa naimisiin menness瓣瓣n, joten v瓣vy on k瓣yt瓣nn繹ss瓣 siis toinen perij瓣mme.

  T瓣llaisissa, hieman mollivoittoisissa tunnelmissa min瓣 olen t瓣n瓣瓣n.

  Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa Sinulle toivotellen -Lulu-

  Like

  1. Kiitos kuluneesta vuodesta, Lulu Marlene, tavataan vuonna 2017 samoissa merkeiss瓣.

   9979

   lueskelin uutisia influenssa-aallosta, m瓣 en siihen saanut muuta kuin sit瓣 aerobec-sumutetta.

   Like

 13. Kiitoksia paljon my繹s sinulle, Survister, kuluneesta vuodesta ja siit瓣, ett瓣 olen saanut keskustella/kommentoida t瓣瓣ll瓣 sinun blogissasi vapaasti ja “omana itsen瓣ni”! Tavataan vuonna 2017 -mik瓣 kohtapuoliin jo onkin- samoissa merkeiss瓣 ja (ehk瓣) uusin “kujeinkin” ;)…..

  OIKEIN HYV JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!!!!

  Sinulle ja kaikille blogisi lukijoille! toivottelee Lulu Marlene

  Like

 14. Hei Survister!

  10 000 lukukerran raja ylittyi t瓣n瓣瓣n – vuoden 2016 viimeisen瓣 p瓣iv瓣n瓣!
  Sen kunniaksi me otetaan nyt virtuaaliskumpat: Kippis!!!

  – Lulu –

  Like

  1. hei Lulu,

   vuosi alkoi poissa netist瓣 aattona k瓣vin kattoon ilotulituksen sitt kotiuduin kuoharin seurassa kattoon ylen kansalaistorin uudenvuodenvastaanottoa telkkarista, avasin uuden postauksen syyllisyydest瓣 .. siit瓣 syyllisyydest瓣, eilen kuuden aikaan aamulla her瓣sin paasaukseen talossa, en sille keksinyt mit瓣瓣n muuta selityst瓣 kuin ett瓣 olin kuunnellut keskiy繹ll瓣 sit瓣 daruden jumputusta liian suurella volyymilla. t瓣n瓣瓣n kauppakeskuksessa olis pit瓣nyt ryhty瓣 trokariksi ku se vapunmies ei ollut saanut alkosta tipallista uuteen vuoteen. avasin senkin konjakkipullon ett drop it my january, on kait sit瓣 jotenkin juhlistettava ett瓣 sain 10 001 sivukatselua blogille eka vuotenaan 2016, sellainen tilastoluku kuin 362 k瓣vij瓣瓣 antaa realistisemman kuvan, mutt onhan siin瓣kin yks per vuodenp瓣iv瓣

   Like

 15. Hei Survister!

  Mun uudenvuodenvietto meni t瓣瓣ll瓣 “realityn瓣” aika tylsiss瓣 merkeiss瓣 – aivan selvinp瓣in ja vain naapuritalojen rakettien ammuntaa katsellessani :). Uudenvuodenlupauksistakin se yksi ja sama on taas tavoitteena eli laihduttaa…

  Vai paasaukseen talossa her瓣sit eilen aamulla… ja arvaanko oikein sen “paasaajan”? Se naapurint瓣tik繹 taas “muistutti” sinua olemassaolostaan?
  H瓣nell瓣 itsell瓣瓣n ei tainnut vissiin olla kovin mukavaa uudenvuodenaattona…?

  Me kumpikin tahoillamme siis “juhlistettiin” t瓣m瓣n sinun blogisi yli 10 000:n lukukerran ylityst瓣… On mullakin kaapissani viel瓣 yksi gl繹gipullo jemmassa, mutta siihen mun pit瓣isi saada varmaan Alkosta hieman “ter瓣styst瓣” :D.

  Viel瓣 t瓣ll瓣 viikolla on yksi juhla tiedossa eli Loppiainen perjantaina… ja sen j瓣lkeen vasta p瓣瓣st瓣瓣n viett瓣m瓣瓣n niit瓣 h瓣rk瓣viikkoja. Kun “siell瓣” on monilla viestij繹ill瓣 k瓣yt瓣nt繹n瓣 linkitell瓣 muualta netist瓣 artikkeleita mielipiteittens瓣 “vahvistukseksi”, niin min瓣kin nyt “kys瓣isen” oikein kielitohtorilta, ett瓣 mit瓣s ne h瓣rk瓣viikot tarkoittaa…

  http://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/mist%C3%A4-per%C3%A4isin-sanonta-h%C3%A4rk%C3%A4viikot

  Hyv瓣瓣 vointia ja alkanutta viikkoa, koko tammikuutakin Sinulle! terv. Lulu

  Like

  1. hei, mull oli mieless ett ny alkaa uus vuos uusiss merkeiss ni eik繹 vaan jonkun k瓣l瓣tys her瓣tt瓣nyt kesken unien heti vuoden ensimm瓣isen p瓣iv瓣n aamuna, yrit瓣n ny sinnitell瓣 niin pitk瓣瓣n kuin voin etten h瓣neen t繹rm瓣isi, ei mulla h瓣lle uudenvuoden toivotukseks muuta kuin “tipatonta tammikuuta”.
   ei mulla se flunssa tosiaan tarvinnut enemp瓣瓣 l瓣瓣kityst瓣, kurkunp瓣瓣ss vaan tuntuu joku kl繹ntti, kait se on kurkunp瓣瓣nsy繹p瓣瓣 ;). selk瓣瓣kin on niksautettu niin jotta kyll se siit瓣 tokenee.

   kyllh瓣 kun sit瓣 joulun ja uudenvuoden vietti erakoidusti niin en m瓣 t瓣st en瓣瓣 nouse ihmisten ilmoille, se omalla nimell瓣 kommentointi sekin on sellainen saavuttamaton unelma, ehk瓣 m瓣 sen ite kest瓣isin mutt silloin alkaa l瓣hiymp瓣rist繹n ihmisten muurit kaatua. toikin selviytyj瓣n syyllisyys -postaukseni…

   Like

 16. Heip瓣 hei Survister!

  Pakkanen paukkuu talon nurkissa ja mun mieleeni tuli taas se ajatus, ett瓣 kyll瓣 olisi mukava olla karhun kaltainen; saisin k繹mpi瓣 syksyll瓣 nukkumaan, koisata talven yli ja her瓣t瓣 luonnon kanssa yht瓣 aikaa vasta kev瓣瓣ll瓣…

  Tuossa ennen joulua taisi ollakin jossain juttua jostakin nuoresta tyt繹st瓣, jolla on liiankin hyv瓣t unenlahjat. Silleen min瓣 muistelen, mutta googlaan…
  https://www.stara.fi/2016/12/01/tytto-nukkuu-22-tuntia-paivassa/

  Minulla oli se jatkuva palantunne kurkussani silloin, kun n. 16 – 17 vuotta sitten sairastin ruokatorven tulehduksen ja muutenkin oli koko suoliston toiminta sekaisin liian voimakkaitten tulehduskipul瓣瓣kkeitten j瓣lkeen – ja niit瓣h瓣n min瓣 nappailin p瓣ivitt瓣in liikaa, kun yritin siirt瓣瓣 hammasl瓣瓣k瓣riin menoa monta kuukautta. Lopulta minulla meni silloin jo hermotkin riekaleiksi ja pakon edess瓣 tilasin ajan hammaslekurille. Viime kes瓣n瓣 l繹ysin kookos繹ljyn, mik瓣 vie pienet hammaskivut pois, kun sit瓣 purskuttelee suussa :).

  Min瓣 olen kyll瓣 v瓣h瓣n pel瓣nnytkin sinun puolestasi, kun tied瓣n ja tunnen oman sukupuoleni ajatusmaailman metkut niin hyvin – monesti valitettavasti, huoh!
  Sille naapurint瓣dille saattoi j瓣瓣d瓣 jotain kaunoja sinua kohtaan sen viimevuotisen saunajupakan j瓣lkeen… vaikka h瓣n v瓣瓣r瓣ss瓣 olikin, mutta siltikin. H瓣n ehk瓣 tarkkailee sinun k瓣ytt瓣ytymist瓣si ja puoleltasi kuuluvia 瓣瓣ni瓣 nyky瓣瓣n entist瓣kin tarkemmin…?
  Mutta toivottele vaan t瓣dille sit瓣 “tipatonta tammikuuta” ;), kun muistaakseni se kossukin niin hyvin maistuu h瓣nelle :D.

  Hyv瓣瓣 illanjatkoa ja levollista y繹t瓣kin sinulle, kun menet nukkumaan!

  toivoo Lulu – edelleen y繹ky繹peli

  Like

  1. hei Lulu,

   min瓣kin aatellut sit瓣 ett mulla todettu fefluksiesofagiitti ja siihen parietia, ett siell p瓣in se perimm瓣inen syy miks palantunne kurkussa, nyt se pef-luku on j瓣m瓣ht瓣nyt 500:aan joten keuhkojen toimintakin on taas alentunut ja l瓣瓣k瓣ri maaliskuuss pist瓣瓣 jatkuvalle astmasumutekuurille, olis h瓣n tehnyt sen jo viime maaliskuussa mutt niinku kerroin se unohtui hoitamatta viime kev瓣瓣n瓣 sattuneesta syyst瓣.

   toisaalta m瓣 viimekin y繹n瓣 koisin melkein kellon ymp瓣ri jotta ny ei mik瓣瓣n stressi oo p瓣瓣ll瓣. sit瓣 konjakkiakin kun olen y繹myssyksi ottanut ;). voisin m瓣 t瓣ss taas muutaman kommentin heitt瓣瓣 naapurint瓣dista mutt oon ny hiljaa. no esmes sellaista etteik繹 l瓣瓣k瓣ri ole koskaan m瓣瓣r瓣nnyt h瓣nt瓣 puhekieltoon niinku n瓣瓣 laulajat liikaa 瓣瓣nihuulia rasittaessaan. kyllh瓣n t瓣ss ny naapurisuhteet on sellaisia ett parasta ett ite osaan olla hiljaa kun tavataan. vuosikausia oon miettinyt miten se yl瓣kerran ukko osaa olla mykk瓣n瓣 kohdatessamme ja ny olen samaan ansaan astunut t瓣din kanssa. taikka onko se ansa jos ei halua naapurien kanssa muuta kuin p瓣瓣t瓣 ny繹k瓣t瓣. t瓣ss tulee se selviytyj瓣n syyllisyys -teema esiin, ent瓣s jos olisin toisin toiminut, n瓣in ei olisi p瓣瓣ssyt k瓣ym瓣瓣n. ett瓣 olis ollut saunan oven vuorolistassa olevasta Saunavuoroja on noudatettava -lauseesta v瓣litt瓣m瓣tt瓣. jotenkin mulla ny tunne ett瓣 kaikki ne suunnitelmat joita p瓣瓣ss瓣ni py繹ritin voimaantumisesta kaikenlaiseen vertaistukihenkil繹toimintaan niin ne toiveet on t瓣ss vuosien varrella valuneet kuin hiekka saharaan. pahiten n瓣it瓣 toiveitani vesitti se kotipalveluohjaaja.

   n瓣in t瓣n瓣瓣n.

   Like

 17. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could
  greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

  Like

 18. I really love your site.. Very nice colors & theme.

  Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own personal
  website and would like to learn where you got this from or what the theme
  is called. Kudos!

  Like

 19. Hello there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I am going to
  watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

  Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  Like

Comments are closed.