December – Joulukuu

oops, it started snowing on the blog,

oho, alkoi sataa lunta blogissa.

34 thoughts on “December – Joulukuu

 1. Toiveikasta torstaita ja joulukuun ensimmäistä päivää, Survister! 🙂

  Tulipa hieno “jouluinen” ja talvinen tunnelma tänne blogiin, kun täällä sataa lunta… Kivan idean olet tänne keksinyt ja laittanut! 🙂
  Minä ihan hätkähdin, kun muistin aamulla, että miten nopeasti yksi vuosi on mennyt, kun reilun viikon kuluttua tulee täyteen vuosi ilfoorumin sulkemisesta.

  Palaan vielä siihen marraskuun postaukseesi. Minä muistelen aluksi hämmästyneeni siitä, kun sinä siellä ilfoorumilla kerroit niin avoimesti menneisyydestäsi ja vaikeista, jopa arkaluontoisista asioistasi. Mutta sitten aloinkin ihailla sitä ominaisuutta sinussa. Se on poikkeuksellista rohkeutta tässä sulkeutuneitten “jurottajien luvatussa maassa”, jossa varsinkin tämä Pohjanmaa maakuntana taitaa “loistaa” siellä aivan tuppisuitten keulilla.

  Kerroit pikkuveljesi kielteisestä asenteesta sinun terapiassakäyntiäsi kohtaan. Ne toiset sisaruksesi lienevät olleen samaa mieltä hänen kanssaan, vai…?
  Sinä valitsit avoimuuden tien, ja sisaruksesi vaikenemisen tien? Kyllähän hekin varmasti näkivät ja kuulivat sen mummosi kielenkäytön ja muut epänormaalit “taipumukset”. Sinä äitiäsi eniten puolustavana jouduit hänen silmätikukseen.

  Minä luulen, että mun sisarukseni hyväksynevät mun mahdollisen terapiaan menoni, mutta pikkusisareni -vanhempieni, varsinkin isäni lellikkinä- ei katsoisi “hyvällä silmällä” sitä, jos joudun siellä raottamaan menneisyyttäni ja muistelemaan lapsuuskotimme tapahtumia… hän kun ei näe (halua nähdä) vanhemmissamme, varsinkaan isässämme mitään vikaa. Toinen veljistäni sensijaan voisi jopa tsempata minua, kun hän itse on ollut nuorena hoidossa traumojensa takia… ja nimenomaan isän aggressiivisuuden takia.

  Täällä sinun blogissasi satelee lunta, mutta täällä meilläpäin näyttäytyy tänään se “kaamoksen ihme” eli aurinko ja on ollut siis aika kirkas päivä.

  Hyvää päivänjatkoa sinulle ja blogisi lukijoillekin 🙂 – toivotellen Lulu –

  Like

  1. hei Lulu,

   huomasin ett yks eilinen kommenttis on moderoitava ennen hyväksyntää, varmaankin sen takia että vain yhden kuvan saa kommenttiin lisätä(?) taikka sitt jompikumpi kuvasi ei läpäissyt wordpressin sensuuria. ota uusiks.

   minä oon viel tossa rohkeus-postauksen aatoksissa ‘jupisemassa’, siihen ois lisättävää torstain tapahtumia mutt annan ny olla sen verra sensitiivistä olisi teksti. tänään mä aattelen ett se maanantain hoitsu oli tietoinen niistä IL-ketjuistani ku niin reippaasti jutusteli kanssani.

   toi lumiefekti tuli blogiin automaattisesti, jostain asetuksista sen saisi poiskin mut olkoon nyt, kyll se tammikuuss katoaa itsestään.

   joo, 10.12.2015 se ilfoorumi vaikeni, katsotaanhan millaisen ketjun pistaasi silloin keksii ;D, teppo ja tanelihan ne oli sitä kilvan lopettamassa ja nyt he ovat astuneet samaan ansaan kuin mihin IL ja sen modet kyllästyi. minä en siell torill enää ku heitän spedemäistä herjaa vieraskirjassa samalla konseptilla kuin mitä IL:n modet sai niskaansa.

   toi pikkusiskos asenne, se on ihan ymmärrettävää, ei hän pysty sisäistämään sellaista asiaa joka on perheessä tapahtunut ennen hänen syntymäänsä taikka hän oli silloin liian nuori näkemään. et sinä voi tällaisen pikkusiskosi tunteen mukaan elää.

   näin tänään 🙂

   Like

 2. Hellou Survister! 🙂

  Minä yritin tosiaan laittaa sinulle toissapäivänä tänne hyvän viikonlopun toivotuksen ja toisenkin kivan kuvan englanninkieliseltä animaatiosivustolta, mutta ne eivät siis jostain syystä tulleet esille…? Mutta se onkin tärkeintä, jos sinä itse kuitenkin sait ne nähdä :).

  Aika paljonhan siellä ilfoorumilla oli niin lukijoita kuin viestittelijöitäkin, joten onhan se mahdollista, että se hoitsukin on lukenut niitä ilfoorumin ihmissuhdeosionkin viestejä. Eräs torikahvilan aikas mukavanoloinen ja järkeviä kommentteja kirjoitteleva naisviestijäkin kertoi olleensa ilfoorumilla vain lukijana, kun hänen miehensä oli vissiin myös viestitellyt siellä. Hän ei kertonut, että millä nikillä, vaikka jompikumpi T sitä häneltä kerran kysyi.

  Se mun pikkusiskoni on tosiaan mua paljon nuorempi, joten paljon meillä ehti tapahtua ennen hänen syntymäänsä, ja perheemme elämäntilanne oli muutenkin erilainen silloin, kun hän syntyi. Isämme oli ollut siihen asti muualla matkatöissä, mutta samoihin aikoihin, kun pikkusiskoni syntyi, tänne rannikolle perustettiin uusi iso tehdas, josta isänikin sai vakituisen työn. Hänellä oli siis mahdollisuus tutustua paremmin uuteen lapseensa, josta tulikin sitten hänen lellikkinsä – mun ja toisen veljeni “kustannuksella”, sillä meitä (varsinkin veljeäni!) aina rankaistiin, vaikka se “lellipentu” olisi ollut syyllinen kinasteluihin ja nahisteluihin. Pikkusiskoni osasi siis mielistellä isääni kaikin tavoin… Mutta ne “taidot” ei ole auttaneet häntä sitten myöhemmässä elämässä, kun kaksi eroakin on hänellä jo takana… no “uraputkessa” hän kyllä menestyy edelleen.

  Tänään olen ollutkin aika paljon täällä netissä, kun olen järkyttyneenä lukenut eri sivustoilta siitä Imatran viimeöisestä tragediasta. Pakostakin tulee mieleen, ettei se vain olisi ollut kuitenkin ns. poliittinen attentaatti…
  Kyllä nyt tuli niin paljon surua moniin perheisiin siellä, että nämä mun omat murheeni tuntuvat nyt oikeasti pienenpieniltä sen rinnalla :(.

  Tämä lumisade täällä blogissa on kyllä hienoa ja tosiaan niinku jouluistakin! 🙂
  En malta olla linkittämättä sitä toista kuvaa tänne, mutta laitan sen kaiken varalta toiseen “kommenttikenttään”, jottei tämä koko viestini häipyisi, jos sitä kuvaa ei wordpress hyväksykään…

  Hyvää vointia ja pyhäpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei Lulu,
   kukako sitä on mitäkin mistäkin lukenut ja kuullut, tapasin lauantaina yhden naiskaupunginvaltuutetun ja hänen kanssaan jutusteltuani hän oli aikas selvillä että minua on alkukesästä kieroksi savolaiseksi nimitetty ja oli hän myös tyytyväinen että täti on ny “aisoihin” laitettu….

   imatra.. ettei vaan ollut jokin naisviha päällä?.. minuahan ilfoorumilla syytettiin naisvihamielisyydestä ja ny voin todeta ett se kotipalveluohjaajaepisodi nosti sisälläni aikamoista raivoa, mutta minä osasin purkaa sen puhumalla. sillee se naapuritädin kysymys kevääll ett vihaanko mä häntä ja toteamus ny syksyllä ett hän pelkää minua, ni kait se kertoo aika paljon mitenkä minua on naisarmeija diagnosoinut vuosien varrella. ja se lapsuuden muisto kun mummon kanss tuli riideltyä mustikkametsässä ni mummo siin ett ammu minut ammu minut! ja seuraavana päivänä mummo tulikin vanhustenkerhosta(jonka vetäjänä se evlutdiakoni) ja kertoi vanhemmilleni ett kerroin vanhustenkerhossa että poika uhkasi ampua minut. jos tää piti paikkansa silloin alkoi minun ajojahti naisten taholta ja ainakin toi johti mun puolelta naisiinluottamisen romahtamiseen. mä vaikenin silloin ja pidin sisälläni kaikki tunteet, siks mä tietyllä tavalla ymmärrän miehiä jotka sitten jonakin päivänä kilahtavat väkivaltaisesti.

   ( edit 9:00, tollaista analysoidessani ny palataan taas sinne lapsuuteeni ja…, olisi se naisdiakoni viel eloss eläkkeellä ja hältä pitäis mennä vastauksia etsimään)

   toissa kesänä se kotipalveluohjaajaepisodi räjähti sivullisen naisen käsiin yhdess paikass netissä mutta siitä mä haluan olla hiljaa.. tässä vaiheessa, huomisesta en sitte tiedä, jossain vaiheessa mä senkin zembalon tänne linkkaan.

   jokin ny mättää ettei tuokaan kuva auennut automaattisesti tänne.

   hyvää itsenäisyyspäivää sinulle, tuun takasin torstaina.

   Like

 3. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Survister! 🙂 Ja kaikille blogisi lukijoillekin!

  toivottelee Lulu Marlene

  Like

 4. Heipä hei Survister! 🙂

  Kerrot tuossa alkuviikon kommentissasi tulevasi tänään kotiin, joten laitanpa sinulle nyt viestiä tulemaan. Toivottavasti sinun alkuviikkosi on sujunut hyvin ja sait viettää itsenäisyyspäivää mukavassa seurassa! Mun päiväni meni entiseen malliin eli niitä Linnanjuhlia seuraten ja akkojen pukuja arvostellen – ja kyllähän siellä taas sitä arvosteltavaa “löytyikin”… ;). Ei se rikkaus eikä korkea-arvoisen miehen rouvanaolo tuo näköjään joillekin ämmille sitä tervettä itsekritiikkiä ja vaatemakua laisinkaan :D. Kaikkein hirvein asu oli kyllä sillä rouva Rehnillä!:D

  Siitä Imatran murhenäytelmästä sitten. Se nuori mies on tosiaan niin sulkeutunut, ettei hän ala puhumaan vieläkään poliiseille kuulusteluissa mitään. Jotenkin minäkin ymmärtäisin (mutten missään nimessä hyväksy!) hänen hirvittävän tekonsa, jos edes joku niistä naisista olisi ollut hänen aikaisempi tuttunsa tai sukulaisensa. Mutta tiettävästi se naiskolmikko vaan sattui olemaan siinä ravintolan edessä ja hän valitsi heidät niinku “maalitaulukseen” :(. Saattoihan se kaupunginvaltuuston puheenjohtajanainen kyllä olla hänelle ainakin kaukaisesti tuttu. Eniten minua säälittää ne yhdeltä naiselta puoliorvoiksi jääneet pienet lapset… heille tulee todella surullinen joulu ilman äitiään :(.
  Jotenkin paljon enemmän ymmärrän sinun tunteitasi aikoinaan siellä mustikkametsässä, koska se mummosi oli ärsyttänyt sinua jo vuosikaudet saman katon alla. Se Imatran ampujakin lienee kokenut jotain ikäviä asioita niinikään lapsuudessaan ja nimenomaan vanhempien naisten taholta…

  Tuo itsenäisyyspäivän kuva linkittyi tänne suomalaiselta nettikuvasivustolta, joten se jokin mättää silloin, kun yritän linkittää kuvia ulkomaisilta sivustoilta.

  Hyvää vointia ja toiveikasta torstaipäivää sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   tänään tulee vuosi siitä kun ilfoorumi rippas.

   kävin heittään kommentin iltasanomien narsisti-artikkeliin, joka myös ketjun aihe torikahvilassa. bakstake heti trollääness. eniten jutuss sattu toi puhelahjat kohta. niinku ett minä pidin huolta ett taloyhtiön saunavuoroja noudatetaan niin ‘tässä ja nyt heti’ hämäläisittäin minä olinkin episodissa se kiero kyttääjä.

   kyllähän Suomeen pahuutta riittää ja onnettomuuksia, nyt puhutaan Vuosaaresta.
   itsenäisyyspäivä jo takana, tänään on joku ihmisoikeuksien päivä. uusi suomi puheenvuoroiss fobban trollauskirjoitus.

   ..

   Like

 5. Hyvää lauantaiehtoota, Survister! 🙂

  Niinpä, tänään on tosiaan kulunut vuosi ilfoorumin sulkeutumisesta ja mun täytyy sanoa, että kyllä minulla on vieläkin silloin tällöin ikävä sitä keskustelupalstaa… Siellä vallitsi sananvapaus, mitä muualla ei enää ole!

  Minäkin luin sen Iltasanomien artikkelin narsismista ja hetihän mulle välähti mieleeni kaksi ilmiselvää narsistia omassa lähipiirissäni. He ovat vävyni ja toisen veljeni vaimo! Voit uskoa, että heillä “synkkaa” hyvin juttelut, kun he jossain perhetapaamisessa näkevät toisensa :D. Mainittakoon sekin, että heissä on muutakin eroavaisuutta kuin sukupuoli… mutta mikäpä minä olen arvostelemaan sitä, että veljeni vaimo ei kuulu niihin “penaalin terävimpiin kyniin” ;). No en tiedä aina, että kuulunko itsekään…

  Minun mielestäni sinä teit aivan oikein, kun ilmoitit taloyhtiönne isännöitsijälle ja hallitukselle (niinhän se meni?) siitä naapurintädin saunomisesta ilman maksua! Kaikki muutkin asukkaat siellä talossanne ovat varmasti sinun puolellasi ja kanssasi samaa mieltä, mutta sinun kimppuusi täti “hyökkäsi” sanallisesti siksi, kun sinä (muistaakseni) kerroit hänelle suoraan tehneesi siitä hänen saunomisestaan sen kantelun. Se kävi tietenkin sitten hänen ylpeän ja narsistisen besserwisseriluonteensa päälle :).

  Kyllä se nykyään ihan pelottaa avata nettisivustojen uutisia, kun aina vaan ikäviä asioita sattuu ja tapahtuu täällä Suomessakin :(.
  Mutta ehkäpä tänä iltana päästäisiin iloitsemaan ja juhlimaan ensimmäistä suomalaista X-Factor-voittajaa, kun Saara Aalto pistää laulaen parastaan ja kaikkein paras hän on ollutkin siellä kisassa koko ajan! 🙂

  Mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

 6. Hei Survister! 🙂

  Toivon, että sinä olet voinut hyvin ja että sinun viikkosi on alkanut mukavasti! 🙂 Huomasin sinun vierailleen “siellä” eilen… vieraile vaan useamminkin ;).

  Minulla meni hiukan päivät sekaisin, kun “povasin” Saara Aallolle mahdollista voittoa jo lauantaina, mutta vasta eilisiltanahan se superfinaali olikin. Arvasin jotenkin sen, ettei hän voita ja niinhän siinä sitten kävikin. Saara on jo nyt muutenkin niin hyvä ja suosittu, ettei hänen tarvinnut voittaa. Se nuorimies Matt Terry tarvitsee enemmän sitä voittoa kuin Saara.

  Kuka muuten on tuo mainitsemasi fobba? Hänestä on puhuttu muuallakin.
  En muista häntä ilfoorumilta. Pyörikö hän enemmän siellä politiikassa?

  Hyvää uutta alkanutta joulukuun viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  (kokeilen kuvalinkitystä taas, jos se onnistuisi…)

  Like

  1. hei Lulu,

   selkä viel vihoitt…. aatokset pyörii viel siin terkkarin “voimakkaassa narsismiluennossa” ja siihen päälle se iltasanomien artikkeli, mä en ymmärrä miks mä en saa tänne linkattua matskua, kyllhä se onnistu blogin alkuaikoina.

   se on aikamoista yksinpuhelua “siell”. se on sitä tykylevitsin lannistumattomuutta, kyllhä se järjettömältä tuntuu, kukaan ei siell enää rupee vastaileen, sain teponkin kiinni vilpittömyydestä, toissapäivänä oli blogini lukukertojen ennätyspäivä, no lukukertoja tärkeempää on se paljonko blogissa on kommenttiliikennettä, täll hetkell 402 kpl..

   no joo minäkin telkkarin ääreen, parempi oli ett saara vasta toiseksi, jäi vapaus valita mihin suuntaan lähtee muuten ois joutunut tuotannon levy-yhtiön kahleisiin vuodeksi, ihan niin kuin nää missit. nyt ei muuta kuin englantilainen muusikko säveltään saaralle suomen euroviisua.

   fobba on yhtä kuin Marko Forss, nettipoliisi, hän kirjoittelee aina silloin tällöin uuden suomen puheenvuoroissa, mä lueskelen nykyään poliittisyhteiskunnallisia kommentteja tuolta, en torikahvilasta, persujen suomen uutisten uutiskommentointikin on nykyään nollassa.

   oikeestaan mun elämä on täll hetkell ihan kuutamolla, en halua lähestyä enää keään uutta ihmistä vaan roikun entisissä tutuissani, eilen sentäs yhden naisen kanss kävin lounaalla ravintolassa. itsenäisyyspäivänäkin mokailin kun unohtu insuliiniruisku kotiin. taikka ei se jäänyt mutta sieppasin tyhjän ruiskeen mukaan ja se täysi jäi keittiön pöydälle.

   joulusta ei ole minkäänlaisia suunnitelmia enkä aio yhtään joulukorttiakaan lähettää. tuskin saan ostettua itselleni ostettua uutta tietsikkaakaan, entinen 1000 euron macbook lojuu tyhjänpanttina hyllyllä, aattelen vaan kun sen viimeset lokitiedot forbidden link, system policy violation …. mistähän kautta sitä toivottais hellehille onnellista uutta vuotta ? 😉

   ..

   Like

 7. Heipä hei Survister! 🙂

  Sinullako se selkä vielä vihoittelee… onpa harmillista. Mutta sellaista se on näin varttuneemmalla iällä, että ne vaivat ei enää parane samoin kuin nuorena. Mun polveni on olleet nyt paremmassa kunnossa. Usko tai älä usko, mutta minä luulen sen johtuvan runsaasta kotimaisten omenoitten syönnistä! Olen huomannut saman ilmiön muinakin syksyinä/syystalvina :). Niinhän se yksi sananlasku sanoo, että “omena päivässä pitää lääkärin loitolla”… no joo…

  Minusta vähän tuntuu (voin olla väärässäkin), että sinunkin tekisi mieli palata sinne torikahvilan “pöytään” ;). Eikö sitä ikibannia voisi näin joulun kunniaksi purkaa…? Ne sinut sieltä “häätäneet”- helleh on sieltä kokonaan poistunut ja rajajoki viesteilee aika harvoin, no se mr. bee siellä vielä on. Tämän tästä se triplahookin “ottaa bannit” itselleen ja yhä uudelleen hän palaa takaisin. Tälle viikolle hän taisi saada “arestia” Pistaasille pottuilusta…

  Mutta sinulla on siellä realityelämässäsi mukavia “vanhoja tuttuja”, joitten kanssa saat viettää laatuaikaa ja käydä lounastamassakin. Luulen, että sinä et tarvitse netin keskustelupalstoja samassa mittakaavassa kuin minä, joka olen vieraantunut täysin entisistä ns. ystävistäni. Ei heitä kiinnosta minun asiani ja tottapuhuen, ei minuakaan kiinnosta heijän täydellinen elämänsä ja “mummuttelunsa”… Olenko katkera? No ehkä olenkin, hieman… mutta kohtaloaan vastaan on aivan turhaa taistella, sen olen jo pikkuhiljaa hyväksymässä…..

  Miten sinä selvisit silloin itsenäisyyspäivän aikaan, kun sinulla ei ollut sitä insuliinia mukana kotoa lähtiessäsi. Saitko uuden täyden ruiskun jostakin matkan varrelta?

  Joulu on se kolme päivää ja oikeastaan minua huvittaa seurata kaupoissa ikäänkuin “sivustakatsojana” joittenkin akkojen älytöntä hössötystä 😀 😀 😀
  Monien miesparat ovat hyvin kärsivän näköisiä, mutta “pakotettuja” mukaan siihen akkojensa jouluhysteriaan… 😀
  Mullakaan ei ole mitään tarkkoja suunnitelmia jouluksi, mutta kyllä kai mun täytyy vanhempieni luokse mennä aattona tai joulupäivänä, kuten ennenkin.

  Vielä siitä “ystävästämme” hellehistä… Luulenpa, että jos hän pyörii vielä netissä, niin hän “pyörähtää” täällä sinun blogissasikin, joten mehän voidaan toivotella täältä käsin hänelle sitä “Ylhäistä joulua ja onnellista uutta vuotta” ;).

  Sinun blogisi lukukertojen määrä ehtii ylittämään sen 10 000 rajan varmaan tämän vuoden puolella, joten pidettäisiinkö me virtuaaliset juhlat täällä silloin?

  Oikein hyvää päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Liked by 1 person

  1. hei Lulu,

   kirjauduin sisään tänne ja tilastot kertoo, että tänään on jo 10 visiittiä tehty blogini sisältöön.

   minähän olen kommentoinut iltasanomien artikkeleita ja nyt kun luin uusimman Image-lehden ja siellä on artikkeli iltasanomien päätoimittaja ulla appelsinista, menin niin jaa vai tollee..?! -hämilleni, ett mailasin ullalle pikkasen infoo 😉

   minä oon ostellut kotimaisia omenia, santanaa ja summerredia, vaikka ne maksaakin 2,50 euroo per kilo.

   ei kait siin auttanut muu kuin palata hakeen se insuliiniampulli…

   ei kait sitä osannu ollenkaan tajuta ilfoorumilla ett helleh noin henkkohtaisesti hyökkää jonkun keskustelijan kimppuun, uhkas jopa yhdess torikahvilan viestissään tuhota minut , ja ny hän kadonnut jonnekin bittiavaruuteen, sama juttu varmaankin sen hollilan ylläpitäjänkin kanssa, ei taida olla sivusto enää hänen ylläpitohallinnassa.

   no joo vastoinkäymiset kääntyy joskus voitoksi, kohta ohitetaan blogspotin kävijäluku , ja se blogi sentäs oli pystyssä neljä vuotta 😉

   Like

 8. Hei Survister ja kiitos kommentistasi! 🙂

  Sinähän perustit tämän uuden blogisi helmikuussa, joten se 10 000 lukukerran raja ylittyy vajaassa vuodessa :).

  Minä yritin löytää sen mainitsemasi Image-lehden artikkelin täältä netistä, mutta ilmeisesti se on samanlaisen kirjautumisen takana kuin tämän alueen paikallislehtikin, jos sen meinaa päästä lukemaan nettilehtenä. Se Ulla Appelsin on vissiin sellainen aika suorasanainen ja räväkkä mielipiteissään? Onko hän vastannut siihen mailiisi?

  Minut on saatu taas -sukulaisten toimesta- mukaan jouluhärdelliin, vaikka olen yrittänyt pyristellä vastaan… jouluostoksilla olen käynyt ja ensi viikollakin menee ainakin yksi koko päivä kaupungissa ostoksilla, kun äitini ilmoitti tulevansa silloin ja hän tarvitsee minut niinku kauppakaveriksi.
  Haikein mielin lähetin eilen paketin tyttärelleni ja vävylleni… mutta ei kai tälle tilanteelle voi mitään. Tuskin se vävy edes haluaa hakea töitä täältä Suomesta, kun hän on niin ihastunut siihen Englannin elämään. Säät siellä on kyllä huonommat kuin täällä, melkein aina sataa vettä.

  Muistaakseni sinä vietit joulua viime vuonna joidenkin ystäviesi luona? Onko sinua kutsuttu nyt heijän luokseen? Toivon, ettei sinun tarvitsisi viettää joulua yksin. Jos asuisit lähempänä, voisit tulla meille :). Minä vietän ainakin osan aattoillasta ja yön kolmisin kissojen kanssa ja vasta joulupäivänä menen vanhempieni kotiin joulupäivälliselle. Kuuntelen musiikkia ja keitän aattona vain riisipuuron. Lanttu- ja porkkanalaatikot ostan valmiina kaupasta, kun niistähän saa aika hyvänmakuisia laittamalla niihin kermaa ja mausteita sekä voinokareita päälle, ennenkuin pistää ne uuniin. Mikrossa lämmittäessä ne jäävät vetisiksi. Tällaisia joulunviettosuunnitelmia mulla on tänään…
  Leivon tänään myös yhden satsin torttuja.

  Mutta mihin se ylhäinen “ystävämme” helleh on tosiaan kadonnut…? Ja liittyykö hän siihen hollilaankin jotenkin? Siellä on muuten edelleenkin ne ilfoorumin viestiketjut luettavissa :).

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei Lulu,

   viikon alku vierähti pois blogista, lauantaina olin viel vauhdissa mutt sitte iski flu sillee ett viel eilen illall heräsin yheltätoista yltä päältä hiestä, vaihdoin vain paidan ja kahelt heräsin samanlaiseen hikilammikkoon, eilen piti kaikki vuodevaatteet pestä enkä mä ny tiedä miten mä saisin tempur-sijauspatjan kuivaksi, nokka vuoti ja kuume pyöri yläilmoissa mutt silti lääkäri ei määrännyt buranaa ei yskänlääkettä eikä antibioottiakaan kun minä kerroin ett viime viikoll pef-mittari näytti lukemaa 550 ja ny vaan 350. elikkäs astmakohtaus. niinku sillo, lauantaina kaupoiss tarjoiltiin kanelilla maustettua glögiä ja viikkokin oli kuivaa pakkasilmaa… silloin toissa syksynä lääkäri pyysi tekeen maaliskuussa pef-seurantalomakkeen ja varaamaan ajan lääkärille jotta kelaan voitaisiin tehdä korvattavuushakemus astmalääkkeille, sitt alko tammikuussa se hässäkkä naapurintädin kanss ja mä täysin unohdin ton lääkärinmääräyksen, elikkäs ny lähti käyntiin kolmen kuukauden airobec-seuranta ja maaliskuulle varattava aika lääkärille, ett tää vuoden myöhennys tautimääritykseen, kiitos ihanan naapurintädin. mutt en mä valita enkä uhriudu, elämä on ja kaikilla omat murheensa, narsistit ei vaan osaa oikealla tavalla empautua toisten tunteisiin ja murheisiin.

   mä kun akuuttihoitajan kanss juttelin ni tuli puhelu ja mä vaan hätäisesti katkasin puhelun ja sepä ei katkennutkaan vaan jäi päälle ja sitt mulle jo herjaa heitetty ett siellä sitä vaan jonkun naisen kanssa .. sensuroitu28.12.2016 .. juteltiin 😀 ett tällaisia sähläilyjä sitä meikä osaa järjestää vaan kyllä mä akuuttihoitajalle sitt sanoin ett tää olikin stressitunteita tervehdyttävä akuuttikäynti ja lopuks se hoitsukin naurahteli.

   minull siis kaikki joulunsuunnittelu, esmes sen haudutetun punakaalin, nollatilanteessa mutt sitt mitä tosta tiistaina voi sanoo jo ett joulu tuli ja meni eikä se jeesuskaan tullut. jaa mutt entäs tarkkis ja hannamaija missä joulunsanomaa levittämässä.

   eipä se ulla ku lukenut vaan mailini, se artikkeli oli imagen lehtiversiossa, ei löydy nettilehdestä.

   Like

 9. Torstai-illan tervehdys, Survister! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Minä olen jo ihmetellytkin, että missähän sinä olet ja kyllä mulla on käynyt mielessäni sekin, että oletkohan sinäkin sairastunut flunssaan, kun se täällä rannikollakin “jyllää”. Sinä taidat olla tosiaan allerginen sille kanelille (jota oli siinä carmoliksessakin) ja se viime lauantain glögikö se sitten pahensi vielä sinun alkavaa flunssaasi? Toivottavasti sinä nyt kuitenkin paranisit jouluksi – ja älä vaan ota stressiä mistään jouluruuista tai siivouksista yms. En ota minäkään… joulu tulee ja menee ja sitten juhlitaan jo uutta vuotta… 😉

  Enpä minä itsekään ole voinut kovin häävisti, vaikkei mulla sitä flunssaa toistaiseksi olekaan. Olen kärsinyt unettomuudesta ja sen myötä ollut väsynyt päivisin tällä viikolla. Toissapäivänä sain yhdessä kaupassa ollessani lievän paniikkihäiriökohtauksen, kun vaelsin siellä ihmistungoksessa etsien vielä joitakin joululahjoja. Tänään en jaksanut lähteä kauppaan, joten ne viime hetken ruokaostokset, mm. kermat, maidot ja rosollivärkit jäi huomiseen…

  Ne narsistit, voi voi! Minä kyllä tiedän ja tunnen ne kaksi pahinta, jotka ei ole edes mitään sukua minulle – nimittäin vävyni ja miniä (pikkuveljeni iso vaimo)! Heissä molemmissa on tosiaan ne perusnarsistin ikävät luonteenpiirteet, eli täydellinen itsekkyys ja empatiakyvyttömyys (ja tekisipä mieleni sanoa vielä ruma sanakin heistä, mutten nyt joulun vuoksi viitsi…) Menneisyyteni kaikkein pahin narsisti oli tätini, isäni edesmennyt sisar, joka ärsyyntyi heti, jos joku vaan “vähänkin” yritti olla eri mieltä asioista hänen kanssaan.

  Jouluaatto on jo ylihuomenna ja minäpä etsin ja linkitän tänne sinun blogiisi jonkun kivannäköisen ja kauniin jouluisen kuvatervehdyksen. Olen nyt oppinut välttelemään niitä sivustoja, joittenka kuvat ei “pääse läpi”…

  Toivottelen täältä sinulle pikaista paranemista ja hyvää illanjatkoa! 🙂 terv. Lulu

  Like

  1. survister-at-meininki.net says:

   hei lulu, huomasit varmaan blogin layoutissa muutoksen, minä eilen kävin teemoja tutkimassa ja siin sivussa näppäilemässä sitä sun tätä peruuttamatonta, sivupalkki katos tästä blogista, arkisto artikkelit kommentit ja tärkeimpänä tietenkin log in palkki, tään tajusin jo eilen, nyt ei ole mitään mistä pääsisin kirjautumaan sisään blogiini, elikkäs tähän stoppas survisterin päivityspostaukset tässä blogissa, hallelujaa 😦 – toisaalta mikä helpotus 😀

   nyt on survisterin mummopöly laskeutunut ja yks aikakaus päättynyt siitä kun survivorman eka kerran iltalehden keskustelufoorumille kommentin naisten seksuaaliväkivaltaisuudesta lähetti seittemän-kaheksan vuotta sitten. se oli viel aikaa ku kommentointini keskittyi oman haudassa makaavan mummoni tekemisten traumapurkamista julkisesti. tämä vuosi oli sitten tääll blogissa intensiivinen elävän mummon minussa aiheuttamien turhaumien ulospurkamista. kyll mä tosiaanki ku siell aulass oottelin ni mulla kävi ajatus siitä ett huudan tääll oottaessain ett vitun n……a, ja tään mä sitt sille akuuttihoitajallekin kerroin rohkeesti, ja siin sitt lopuss ku hän anto pefmittauslomakkeita ni jatkoin vaan tarinointia siit miten täti lähti hallituksesta ja hän siihen lopuks ett no hyvä kun ny siell talossanne on rauhallista. ett tällaiseen narsistitarinointiin päättyi nettielämäni täll erää, katotaan meneekö kommentiini läpi tätä kautta tähän postaukseen. minä sinne vieraskirjaan rustasin ett vastoinkäymisistä huolimatta survivorman on yhä hengissä ja täänkin sivupalkkikatastrofin mä yön aikana funtsasin voitokseni no ny tulee tässkin blogissakin olemaan hiljaista, helleh nauraa ny tekopartaansa taustalla mutt hilipatiheijaa 😀 saattaa nääs olla niinkin ett joku oli vaatimassa wordpressiltä tään blogin hiljentämistä.

   joulusta, nostatan pef-lukua korkeammaksi, viime jouluna mä pakenin pois kotoo syystä että, nyt aion viettää sen yksin kotonani, eilen illalla yks nainen(jonka kanssa vietin viime joulun kolmannen osapuolen luona) kävi keittiöni siivoomassa ja sitt paistettiin joulutorttuja. on mua pyydetty joulunviettoon maalle mut ny haluun viettää sen yksin kotona.

   joten hyvää joulua sinulle kaikesta huolimatta ja juuri siksi.

   nyt mä vaikenen netissä, katotaan ens vuoden puolella mitä sitte

   Like

 10. Hei Survister! 🙂

  Toivottavasti sinun flunssasi on helpottanut! Toivotan sinulle hyvää vointia ja…

  OIKEIN HYVÄÄ, RAUHALLISTA JA TUNNELMALLISTA JOULUA!!! 🙂

  Jouluisin terveisin 🙂 Lulu Marlene

  Like

  1. Hei Lulu,

   perjantaina mä huomasin ett blogiss joku häikkä, kommenttini ei tullu läpi tänne silloin, eikä sitä löydy enää viestitilastoistakaan, aattelin ett siin se blogini ny on ku ei tullut tänne noita sivupalkkeja, enkä päässyt sitt enää kirjautumaankaan tänne blogiini.sill mielell (ihan rauha ettei blogii eikä nettiä kun vaan köllöttelee omassa umpiossaan) jouluni vietin mutt ny pääsin takasin kirjautuun tänne blogiini.

   perjantaina viel sopivasti kadotin hetkeks lompakon, eikä se ollut omani… 😉 😀
   joulu tuli ja meni oomiss oloiss, vain yhen kannypuhelun vetäsin eilen tapanina.
   last christmas taas kerran vuoden joulubiisi, viimeinen joulu George michaelille. rip. täss väliss video paitsi että blogspotiin pysty linkkaan videoo, tähän wordpressiin ei, pitäis ostaa premium-versio, 8 euroo kk, ennen kuin videot alkais rullata täss blogiss.

   uutta vuotta pukkaa ja uutta postausta.

   edit, kävin tsekkaan joulun tilastoja.. siis… aatteles.. siell on hakusanoissa 21.12.16 sellainen haku kuin isoäiti innostui insestist … ?!

   edit 13:47

   klikkailin kaikenlaista ni ny se perjantaina kirjoittamani kommentti ilmesty tonne sinun viesties väliin.

   blogiini ilmesty ensmäinen seuraaja viime viikolla, se on nainen jolla on muksuja…

   Like

 11. Heipä hei Survister ja kiitos kommenteistasi! 🙂

  Niin se on tämäkin vuosi vierähtänyt, että muutamia päiviä on enää jäljellä.
  Joulu tuli ja meni meikäläisen kohdalla juuri niinkuin olin odottanutkin, eli ei tuntunut yhtään “joululta” ja ne “pakolliset kuviot” suoritin vain niinku ihmisyyden nimissä :(. Joulupäivänä mulla oli kyllä ähky syömisestä ja vieläkin on joululaatikoita jääkaapissa ja pakasteessa. Tänään aion tehdä lihakastiketta niitten kanssa. Yksi kilon voitaikinakin on odottamassa, mutta sen teen tortuiksi vasta uudeksi vuodeksi loppuviikolla. Minä vissiin kuvittelen olevani isommankin perheen emäntä :D, kun varaan aina ruokaa liikaa…

  Minäkin huomasin viime viikolla sen, että ne sivupalkit puuttuivat, mutta pääsin kommentoimaan tänne klikkaamalla sitä etusivun “December”-kohtaa. Se kommenttisi 23.12. ilmestyi tänne tosiaan vasta eilen… jolloin huomasin muutakin, varmaan sinäkin huomasit(ko) sellaisen oudon asian, että yhdessä blogisi sivupalkissa oli jonkun arabimiehen kuva, nimi ja pyyntö yhteydenottoon… tänään sitä ei enää ole, joten nyt vasta uskalsin tulla kommentoimaan. Tässä mun koneessa pitäisi kyllä olla kaikki estot ja virustorjunnat yms. täysin kunnossa, kun tätä niin usein päivitetäänkin.

  Ei sinullakaan tainnut olla kovin mukava joulu, kun vietit sitä yksinäsi. Olipa hyvä kuitenkin, kun se tuttu nainen kävi siivoamassa ja leipomassa torttuja sinulle avuksi :). Onko se flunssasi alkanut jo paranemaan? Minuakin on eilen ja tänään aivastuttanut ja nokka on vuotanut, mutta se voi johtua siitäkin, kun olen hieman allerginen suklaalle ja konvehteja olen taas popsinut “rasiakaupalla”… minä taidan olla sellainen “tunnesyöppö”.

  Minä huomasin sinun vierailleen “siellä” eilen ja kyllä meistä monet kaipaavat sinua sinne… minun lisäkseni ainakin Awa ja se yksi vieras, joka toivotteli sinulle hyvää joulua viime viikolla (Lipton?). Luulen, että hän on nykyään siellä nimimerkillä GG (lyhennettynä). Olen minä sellainen grafologi :D.

  Sinä kerrot eilisessä kommentissasi, että joku äiti-ihminen, nuoriko? on tullut blogisi vakiseuraajaksi. Sehän on hieno asia! Ehkä hän on löytänyt tänne sieltä vauvapalstalta, jonne se helleh? linkitti asioita sinun blogspotista alkuvuodesta. Miten me saisimme houkuteltua hänet tänne myös kommentoimaankin…? Minusta olisi mukavaa vaihtaa ajatuksia jonkun nuoren naisen kanssa nyt, kun se oma tyttäreni asuu niin kaukana ja vain pari kertaa viikossa skypetellään… Mehän voisimme ottaa hänet omaksi “nettityttäreksemme” tänne ja en sano tätä millään leikilläni, vaan ihan tosissani. Eli mun puolesta tervetuloa! Mutta tämä on sinun blogisi, joten ehkä minä menen taas asioitten edelle…

  Tällaista turinaa mulla oli tänään, vuoden 2016 neljänneksi viimeisenä päivänä…..

  Hyvää vointia sinulle ja mukavaa päivänjatkoa! 🙂 toivoo ystäväsi Lulu

  Like

  1. hei Lulu,

   joku hässäkkä blogiss tosiaan viime viikonlopulla, mutt se anto mulle joulurauhan ku aattelin ett sinne jysähti blogini, mutt tänä aamuna tosiaan funtsailin ja ny tää pelittää taas, kyll mä kävin teeman mukautuksessa mutt omasta mielestäin en siell mitään muutoksia tehnyt, lennosta ne sivupalkit katos.

   se arabi siell se oli sellainen chat-sivupalkki jonka ite asensin, mutt poistin sen vimpaimen hetimiten, minä mitään chattaamaan rupee täällä taikka voishan sitä testata, ne vaan chattaajat ilmesty siihen boksiin ykskaks mistäkukin.
   mun piti hyväksyä ensin se meininkikommentoija ni sillee sain perjantain kommenttini tänne.

   se follower, se kirjoittaa enkuks ja arabiks ja ku mä kävin hänen blogissaan perjantaina ni sillon iski nää ongelmat… ett tiedä sitt jos ei nainen tänne mitään kommentoi, ni en mä enää avaa hänen blogiaan..

   kuka se awa vois olla “ilillisesti”?

   oikeestaan ei se kirpaissut mistään ett vietin joulun yksin kotona pitkästä aikaa, flunssa on jo selätetty ja pef-lukema alkaa nousta pikkuhiljaa.

   näin tänään.

   edit 29.12.2016 12:50

   tosta joulunajasta.. sillo ku perjantaina tää blogi jumittui ni koko joulun aattelin ett ny se on loppu nikkaukselle ja ett joulun jälkeen aln omalla nimelläni kommentoida siellä sun täällä, toivot minun palaavan torille mutt en mä sinne enää surviksena rekisteröidy vaan omalla nimelläni.. ett tällainen eteenpäinajattelu täss uuden vuoden lupausten keskellä..

   Like

 12. Hei Survister! 🙂

  Olipa hyvä, kun se “arabichattaily” selvisi mulle, kun minä ehdin jo hetken ajatella sitäkin, että mun koneelle on joku taho päässyt hakkeroimaan. Sen arabin kuvan vieressä näkyi ja välillä sammui sellainen vihreä “pallukka”, mikä oli tuttu ilfoorumillakin. Torikahvilassahan niitä paikallaolopallukoita -vihreää tai punaista- ei ole käytössä.

  Siitä nikki awasta. Muistelen hänen viesteilleen ilfoorumillakin samalla nikillä ja enimmäkseen yleisellä osiolla, sielläkin. Hän on sellainen älykkään oloinen ja hänellä näyttää olevan paljon tietoa yhteiskunnallisista asioista ja politiikastakin. Hän ei ala pahemmin riitelemään “siellä” kenenkään kanssa, vaan saattaa kyllä joskus suuttua “tupsahtaa” ja olla poissa sieltä muutamia päiviä… toisin kuin muutamat muut naisnikit, joille on erittäin tärkeää saada sanoa se viimeinen sana :D.

  Sinäkö olet suunnitellut alkavasi viesteilemään ihan omalla nimelläsi? Se olisi kyllä rohkea teko sinulta, mutta en kuitenkaan halua varsinaisesti rohkaista sinua siihen, koska siinä omalla nimellä “esiintymisessäkin” piilee omat riskinsä. Minä itse en vielä voisi kuvitellakaan paljastavani omaa nimeäni netissä ja se kai se on yksi syy siihenkin, etten ole mennyt/mene Facebookiin.
  Toisaalta olen kyllä miettinyt oman “multinikkeilynikin” järjettömyyttä ;).
  Se helleh juoruilullaan ja muulla ilkeilyllään alkuvuodesta, teki siis meille molemmille “hallaa”, poistuen sitten itse “sieltä” ja vissiin muualtakin netistä…?

  Minulla oli eilisilta ja viime yökin itkuinen ja vaikea sen jälkeen, kun olin ollut tyttäreni kanssa skypellä puolitoista tuntia… ja yöllä mulle tuli sellainen vahva tunne, etten minä taida selvitä tämän ikäväni kanssa :(, mutta pakkohan se on vaan selvitä. Tänään on kulunut tasan kaksi vuotta siitä, kun hän ja vävy lähtivät sinne Englantiin. Joskus minulla on sellainen tunne, että vävyni toivoo, etten minä, anoppinsa eikä appiukkonsakaan oltaisi kovin pitkäikäisiä ja hän saisi pikapuoliin mukavat perintörahat mm. tästä isosta omakotitalostamme… Tyttäremme ei ole tehnyt mitään avioehtoa naimisiin mennessään, joten vävy on käytännössä siis toinen perijämme.

  Tällaisissa, hieman mollivoittoisissa tunnelmissa minä olen tänään.

  Hyvää päivänjatkoa Sinulle toivotellen 🙂 -Lulu-

  Like

  1. Kiitos kuluneesta vuodesta, Lulu Marlene, tavataan vuonna 2017 samoissa merkeissä.

   9979

   lueskelin uutisia influenssa-aallosta, mä en siihen saanut muuta kuin sitä aerobec-sumutetta.

   Like

 13. Kiitoksia paljon myös sinulle, Survister, kuluneesta vuodesta ja siitä, että olen saanut keskustella/kommentoida täällä sinun blogissasi vapaasti ja “omana itsenäni”! 🙂 Tavataan vuonna 2017 -mikä kohtapuoliin jo onkin- samoissa merkeissä ja (ehkä) uusin “kujeinkin” ;)…..

  OIKEIN HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!!!! 🙂

  Sinulle ja kaikille blogisi lukijoille! 🙂 toivottelee Lulu Marlene

  Like

 14. Hei Survister! 🙂

  10 000 lukukerran raja ylittyi tänään – vuoden 2016 viimeisenä päivänä! 🙂
  Sen kunniaksi me otetaan nyt virtuaaliskumpat: Kippis!!! 🙂 😀

  – Lulu –

  Like

  1. hei Lulu,

   vuosi alkoi poissa netistä aattona kävin kattoon ilotulituksen sitt kotiuduin kuoharin seurassa kattoon ylen kansalaistorin uudenvuodenvastaanottoa telkkarista, avasin uuden postauksen syyllisyydestä .. siitä syyllisyydestä, eilen kuuden aikaan aamulla heräsin paasaukseen talossa, en sille keksinyt mitään muuta selitystä kuin että olin kuunnellut keskiyöllä sitä daruden jumputusta liian suurella volyymilla. tänään kauppakeskuksessa olis pitänyt ryhtyä trokariksi ku se vapunmies ei ollut saanut alkosta tipallista uuteen vuoteen. avasin senkin konjakkipullon ett drop it my january, on kait sitä jotenkin juhlistettava että sain 10 001 sivukatselua blogille eka vuotenaan 2016, sellainen tilastoluku kuin 362 kävijää antaa realistisemman kuvan, mutt onhan siinäkin yks per vuodenpäivä 😉

   Like

 15. Hei Survister! 🙂

  Mun uudenvuodenvietto meni täällä “realitynä” aika tylsissä merkeissä – aivan selvinpäin ja vain naapuritalojen rakettien ammuntaa katsellessani :). Uudenvuodenlupauksistakin se yksi ja sama on taas tavoitteena eli laihduttaa…

  Vai paasaukseen talossa heräsit eilen aamulla… ja arvaanko oikein sen “paasaajan”? Se naapurintätikö taas “muistutti” sinua olemassaolostaan? 😉 😀
  Hänellä itsellään ei tainnut vissiin olla kovin mukavaa uudenvuodenaattona…?

  Me kumpikin tahoillamme siis “juhlistettiin” tämän sinun blogisi yli 10 000:n lukukerran ylitystä… On mullakin kaapissani vielä yksi glögipullo jemmassa, mutta siihen mun pitäisi saada varmaan Alkosta hieman “terästystä” :D.

  Vielä tällä viikolla on yksi juhla tiedossa eli Loppiainen perjantaina… ja sen jälkeen vasta päästään viettämään niitä härkäviikkoja. Kun “siellä” on monilla viestijöillä käytäntönä linkitellä muualta netistä artikkeleita mielipiteittensä “vahvistukseksi”, niin minäkin nyt “kysäisen” oikein kielitohtorilta, että mitäs ne härkäviikot tarkoittaa… 🙂

  http://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/mist%C3%A4-per%C3%A4isin-sanonta-h%C3%A4rk%C3%A4viikot

  Hyvää vointia ja alkanutta viikkoa, koko tammikuutakin Sinulle! 🙂 terv. Lulu

  Like

  1. hei, mull oli mieless ett ny alkaa uus vuos uusiss merkeiss ni eikö vaan jonkun kälätys herättänyt kesken unien heti vuoden ensimmäisen päivän aamuna, yritän ny sinnitellä niin pitkään kuin voin etten häneen törmäisi, ei mulla hälle uudenvuoden toivotukseks muuta kuin “tipatonta tammikuuta”.
   ei mulla se flunssa tosiaan tarvinnut enempää lääkitystä, kurkunpääss vaan tuntuu joku klöntti, kait se on kurkunpäänsyöpää ;). selkääkin on niksautettu niin jotta kyll se siitä tokenee.

   kyllhä kun sitä joulun ja uudenvuoden vietti erakoidusti niin en mä täst enää nouse ihmisten ilmoille, se omalla nimellä kommentointi sekin on sellainen saavuttamaton unelma, ehkä mä sen ite kestäisin mutt silloin alkaa lähiympäristön ihmisten muurit kaatua. toikin selviytyjän syyllisyys -postaukseni…

   Like

 16. Heipä hei Survister! 🙂

  Pakkanen paukkuu talon nurkissa ja mun mieleeni tuli taas se ajatus, että kyllä olisi mukava olla karhun kaltainen; saisin kömpiä syksyllä nukkumaan, koisata talven yli ja herätä luonnon kanssa yhtä aikaa vasta keväällä… 🙂

  Tuossa ennen joulua taisi ollakin jossain juttua jostakin nuoresta tytöstä, jolla on liiankin hyvät unenlahjat. Silleen minä muistelen, mutta googlaan…
  https://www.stara.fi/2016/12/01/tytto-nukkuu-22-tuntia-paivassa/

  Minulla oli se jatkuva palantunne kurkussani silloin, kun n. 16 – 17 vuotta sitten sairastin ruokatorven tulehduksen ja muutenkin oli koko suoliston toiminta sekaisin liian voimakkaitten tulehduskipulääkkeitten jälkeen – ja niitähän minä nappailin päivittäin liikaa, kun yritin siirtää hammaslääkäriin menoa monta kuukautta. Lopulta minulla meni silloin jo hermotkin riekaleiksi ja pakon edessä tilasin ajan hammaslekurille. Viime kesänä löysin kookosöljyn, mikä vie pienet hammaskivut pois, kun sitä purskuttelee suussa :).

  Minä olen kyllä vähän pelännytkin sinun puolestasi, kun tiedän ja tunnen oman sukupuoleni ajatusmaailman metkut niin hyvin – monesti valitettavasti, huoh!
  Sille naapurintädille saattoi jäädä jotain kaunoja sinua kohtaan sen viimevuotisen saunajupakan jälkeen… vaikka hän väärässä olikin, mutta siltikin. Hän ehkä tarkkailee sinun käyttäytymistäsi ja puoleltasi kuuluvia ääniä nykyään entistäkin tarkemmin…?
  Mutta toivottele vaan tädille sitä “tipatonta tammikuuta” ;), kun muistaakseni se kossukin niin hyvin maistuu hänelle :D.

  Hyvää illanjatkoa ja levollista yötäkin sinulle, kun menet nukkumaan! 🙂

  toivoo Lulu – edelleen yökyöpeli 😉

  Like

  1. hei Lulu,

   minäkin aatellut sitä ett mulla todettu fefluksiesofagiitti ja siihen parietia, ett siell päin se perimmäinen syy miks palantunne kurkussa, nyt se pef-luku on jämähtänyt 500:aan joten keuhkojen toimintakin on taas alentunut ja lääkäri maaliskuuss pistää jatkuvalle astmasumutekuurille, olis hän tehnyt sen jo viime maaliskuussa mutt niinku kerroin se unohtui hoitamatta viime keväänä sattuneesta syystä.

   toisaalta mä viimekin yönä koisin melkein kellon ympäri jotta ny ei mikään stressi oo päällä. sitä konjakkiakin kun olen yömyssyksi ottanut ;). voisin mä täss taas muutaman kommentin heittää naapurintädista mutt oon ny hiljaa. no esmes sellaista etteikö lääkäri ole koskaan määrännyt häntä puhekieltoon niinku nää laulajat liikaa äänihuulia rasittaessaan. kyllhän täss ny naapurisuhteet on sellaisia ett parasta ett ite osaan olla hiljaa kun tavataan. vuosikausia oon miettinyt miten se yläkerran ukko osaa olla mykkänä kohdatessamme ja ny olen samaan ansaan astunut tädin kanssa. taikka onko se ansa jos ei halua naapurien kanssa muuta kuin päätä nyökätä. täss tulee se selviytyjän syyllisyys -teema esiin, entäs jos olisin toisin toiminut, näin ei olisi päässyt käymään. että olis ollut saunan oven vuorolistassa olevasta Saunavuoroja on noudatettava -lauseesta välittämättä. jotenkin mulla ny tunne että kaikki ne suunnitelmat joita päässäni pyöritin voimaantumisesta kaikenlaiseen vertaistukihenkilötoimintaan niin ne toiveet on täss vuosien varrella valuneet kuin hiekka saharaan. pahiten näitä toiveitani vesitti se kotipalveluohjaaja.

   näin tänään.

   Like

 17. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could
  greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

  Like

 18. I really love your site.. Very nice colors & theme.

  Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own personal
  website and would like to learn where you got this from or what the theme
  is called. Kudos!

  Like

 19. Hello there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I am going to
  watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

  Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  Like

Comments are closed.