SHUT YOUR MOUTH MAN! – TUKI SUUSI MIES!

 

 

julkisrauhan rikkomisen periaatteet naisten näkökulmasta, sitä pohdin tänään.

25.01.2017

tänään pohdinnan alla uhkailu, uhkaus, laiton uhkaus.

4.2.2017

missä kulkee kriittisen palautteen ja valittamisen raja.

kiitos kirjastonjohtajan, sitä pohdin tänään.

7.2.2017

nyt tätä on jo pohdittu suuremmassa porukassa.

12.2.2017

mitä perustuslaillinen sananvapaus pitää sisällään?

8.3.2017 kansainvälinen naistenpäivä

28.4.2017 kirjastoon lisätty tallentavia valvontakameroita

63 thoughts on “SHUT YOUR MOUTH MAN! – TUKI SUUSI MIES!

  1. nyt kahden kuukauden päästä, kirjasto reagoi omalla tavallaan kriittiseen palautteeseeni. Kirjaston reagoinnista lähetin heti palautetta kaupungille päin. kaksi kuukautta meni muissa postauksissa kommentointiin, mitä kirjastonjohtajan huoneessa sanailtiin ja mitä siitä seurasi. aikoinaan kotipalveluohjaaja kysyi minulta työhuoneessaan kutsutaanko tähän poliisi selvittämään kuka sanoi mitä sanoi, kun asiasta palaveerattiin, kotipalveluohjaaja kirjallisessa lausunnossa antoi ymmärtää ettei hän ole minulle mitään muuta sanonut kuin toivottanut minulle kaikkea hyvää elämääni. nyt olen saman tilanteen edessä että kuka sanoi mitä sanoi kirjastonjohtajan työhuoneessa. siksi en enää odota kaupungin hallintojohtajalta pyytämääni kirjallista selvitystä, mutta jos se postiluukusta kolahtaa niin sitten se kolahtaa.

    Like

  2. nyt kolmen kuukauden päästä, ei ole tullut kirjallista selvitystä kirjastonjohtajan sanailusta, enkä itse ole ollut hiljaa asiasta kaupunkiin päin, eilenkin lähti asiasta palautetta, odotan vaan nyt milloin kaupunki ottaa minuun yhteyttä poliisin välityksellä.. tässä kävi aivan samalla tavalla kuin kahdeksan vuotta sitten jolloin kotipalveluohjaajan tylyt se on valitettavaa mutta miehet tekevät? – sanat suisti minun mielenrauhani raiteiltaan, tällä kertaa kuitenkin olen tyynenä.

    elämä opettaa, joskus vaikeimman kautta.

    ..niin no onhan minulla jo yks sovittelutoimistossa tehty sopimus minun ja yhden kaupungin työntekijän välillä.

    Like

  3. Hei Survister! 🙂

    Se onkin kaikkein paras äitienpäivälaulu ja mun mielestäni Jari Huhtasalon esitys on edelleen se paras, mikä löytyy youtubesta. 🙂

    Muistan sinun kertoneen omasta äidistäsi jo siellä ilfoorumilla ja täällä blogissasikin. Hän olikin varmasti todella hyvä ja rakastava äiti sinulle ja sisaruksillesi. 🙂
    Ja erittäin pitkämielinen kestäessään sitä anoppiaan, ilkeää mummoasi. 😦

    Minä en voi sanoa, etteikö minunkin äitini ole ollut ja ole hyvä omalla tavallaan. Hän oli vain liian nuori tullessaan äidiksi, ja se keskenjäänyt nuoruus on vaikuttanut koko hänen elämänsä ajan haitaten jollain lailla myös hänen keskittymistään äitinä ja myöhemmin mummonakin olemiseen. 😦

    En osaa sanoa itsestäni ja omasta “hyvyydestäni” tai “huonoudestani” äitinä oikein mitään. Tyttäreni varmaan osaisi. 🙂 Parhaani kuitenkin yritin ja usein vaikeissa olosuhteissa, käytännössä lähes yksinhuoltajana… Tyttäreni isä oli niin usein poissa kotoa eikä ne olleet mitään työmatkoja. 😦
    Mutta eipä siitä asiasta tämän enempää.

    Hyvää vointia ja mukavaa tiistaipäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

    1. en mä omaa äitiäni aatellut kun kuuntelin yläkoululaisten laulua vaan sitä äitiyden varjoisampaa puolta ja sitä mihin naisten väkivaltaiuuden esilleottoni kirjaston seinien sisäpuolella johti kohdallani.

      Like

    2. minua toivoteltiin takaisin torikahvilaan, no viikonloppuna se selvisi että ilfoorumin kaunat mukanani kulkee..eikä kielenkäyttö siitä ole siistimmäksi tullut, backstage on ruhtinas.

      Like

  4. hei,

    tänään tuli sähköpostiini hallintojohtajan vastaus kirjalliseen selvityspyyntööni, tein siitä heti uuden postauksen.

    voi miesparkaa millaiseen välikäteen hän on minun hsp-jääräpäisyyteni vuoksi joutunut

    miehen selvityksestä vedin sen johtopäätöksen että kirjastonjohtaja vain oman pienuutensa minulle paljasti., niin kuin terveysorganisaation toimitusjohtaja sitä kotipalveluohjaajaa analysoi silloin joskus.

    Like

    1. yön yli nukuttuani mietin että nyt joutui miespuolinen hallintojohtaja sijaiskärsijäksi tässä jutussa, huomaan tilastoista että blogini on läpiluettu eilen. uutta mailia pukkasin kirjastonjohtajan lähimmälle esinaiselle, siinä totesin että työhuoneeseenne en suostu kasvokkain tulemaan mutta että blogissani jatkan asian käsittelyä

      Like

      1. minä kun jo mailissani hallintojohtajalle pyysin anteeksi palauteryöppyäni kaupunkiin päin sen jälkeen kun kirjastonjohtaja oli heittänyt minut työhuoneestaan, niin tämä kirjastonjohtajanainen, hänellä oli tänäkin aamuna mahis tulla vetämään minua hihasta ja pyytää anteeksi syntynyttä tilannetta, mutta ei nainen sellaiseen kykene.

        Like

  5. Heipä hei Survister! 🙂

    Minä nyt vaan heti ajattelin sinun muistelevan äitiäsi sen kauniin lauluesityksen kuullessasi, mutta onhan äitiydellä toki varjopuolensa. Esim. minä olen tällä hetkellä pienoisen stressin vallassa, kun tyttäreni on parhaillaan lentokoneessa matkalla takaisin Englantiin, sillä halpalentoyhtiön koneella.

    Koetko sinä, että tämä selkkaus sen kirjastonjohtajan kanssa on niinku jotenkin “vanhan kertausta” ja muistuttaa liikaakin sinua siitä vuosien takaisesta asiasta sen kotipalveluohjaajan kanssa…?
    Mutta periksi sinun ei sille akkaporukalle kannata missään nimessä antaa! Sitä mieltä minä olen.

    Kävin tapani mukaan lukemassa torikahvilassa ja totesin, että “ihmeitten aika” ei ole ohi. Bäkkäri on joutunut banniin! Siellä tuntuu muutenkin puhaltavan aikaisempaa “raikkaammat tuulet” ja modet ovat oikeudenmukaisia. Olisiko se mr. Bee tosiaan ilfoorumin Ruhtinas? Toisaalta vaikea ajatella, että hän olisi, koska Ruhtinas kehuskeli aina niillä naisten kaadoillaan ja Bee on päinvastoin naisvihamielinen. Banniakin hän kuuluu saaneen huorittelusta. En tiedä ketä naista hän on silleen…

    Joku on siis hyvin kiinnostunut tästä sinun blogistasi, jos hän on lukenut kaikki meijän väliset viesteilytkin läpi… Mutta meillähän on ollut täällä sellaista ihan tavallista jutustelua – no ehkä välillä “tavatontakin”. 😉 Viime vuonna näihin aikoihin me taidettiin ruotia nuita naapureitamme… Mitä sille naapurintädille mahtaa kuulua nykyään? No ei sinun ole pakko vastata, kunhan kysäisin. 🙂

    Täällä aurinko paistaa kirkkaasti ja näyttää niin keväiseltä, mutta ulos kun menee, niin ei tunnu ollenkaan keväiseltä. Kylmää on ja jossain päin on tänäänkin satanut räntää. “Lujassa” se kesän tulo on aina tänne Suomeen. Eikä mene hyvin jääkiekossa – euroviisuista nyt puhumattakaan. 😦
    Mitä mieltä muuten sinä olet siitä Ranskan pressanvaalituloksesta? Se näyttää jakavan mielipiteitä.

    Tällaisia turinoita minulla oli tänään.

    Hyvää toukokuista keskiviikkopäivän jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

    Like

    1. ps euroviisuista vaistosin heti ettei näin tasapaksulla biisillä pitkälle pötkitä, ranskan pressanvaalitkin meni niin kuin aattelin. kansat on äänestäneet molemmissa skaboissa ja pulinat pois.

      Like

  6. hei,

    kyll se B sai tänä aamuna bannia siks kun taas meille tuli viestittelyssä kränää.
    toss oli vähän aikaa teeveeohjelman skuuppi, jossa yks nainen sanoi että hänellä on 40 sivupersoonaa, en kattonut ohjelmaa. sinä kun et aamupäivällä ole paikalla torilla niin et tiedä miten olen backstagen kanssa yhteen ottanut. b:n viestit sen sorttisia että mä yhdistän ne ilfoorumin nokkapokkaani ruhtinaan kanssa. kaks ketjua poistettiin vkl:na joissa otin yhteen b:n kanssa. ei ihme vaikka nettipoliisi olisikin hiukan ohjeistanut sheriffejä.

    mutt so what, kirjakaupassa kävin ostaan sen erityisherkän ihmisen harjoituskirjan ja siin psykkahyllyllä bongasin ihmissuhdekirjan jonka nimi on provokatiivisesti Idiootit ympärilläni.

    en mä vaan tiedä kun äsken astuin yhteen kauppakeskukseen niin siellä securitasin vartija sanoi minulle päivää, hämmennyin ja toisen kerran sanoi päivää hän, sitt vastasin hälle että päivää ja toivotin hälle hyvää päivänjatkoa…..

    joo tää kirjastoselkkaus on samaa jatkumoa mutta minä jo osasin selvityspalautteessa mainita että ensin sanoi kirjastonjohtaja jotain joka sitten provosoi minua. ja sitä jotainta ei kirjastonjohtaja ollut vastineessaan maininnut. elikkä sana sanaa vastaan ja naisten tapa toimia sellaisissa tilanteissa. kiistetään kaikki oma sanoma ja osoitetaan miestä.

    naapurintäti hiljeni kuukausi sitten kun minä sanoin porraskäytävässä hälle että: “kaikki on neuvoneet olla puhumatta kanssas, myös se mummo jonka kanssa kävit saunassa”. että joillekin pitää vääntää rautalangasta ennenkuin viesti menee perille.

    ai räntää. täällä on satanut lunta, ja mä yritän selvitä etten sais flunssaa mutt ei auta, hain dymistaa kaks ampullia aptekista ja olipa kallista. eilen illalla sippasin täysin prismassa, en ymmärrä mix verensokeri niin alas laski vaikka olin jo iltakahvit juonut.

    Like

  7. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

    Minua järkyttää ja kauhistuttaa yhä uudelleen tuo tilannekuvaus sinun lapsuudestasi, kun se pervo mummosi huusi nuita hävyttömyyksiään sinulle. 😦 Olisiko hänellä ollut se Dementia tai Alzheimerin tauti…? Minä tiedän kotikylältäni mm. yhden entisen opettajan ja toisenkin vanhan naisen, josta on “raportoitu” sellaisia vanhainkodista, että he suuttuessaan puhuvat todella räävittömiä siellä henkilökunnalle… Kysymyksessä ovat sellaiset naiset, jotka ovat olleet aikaisemmin hyvin hillittyjä.

    Se kirjastonjohtajanainen olisi tosiaan voinut pyytää anteeksi sinulta sitä syntynyttä tilannetta, mutta hän kuuluu ilmeisesti siihen naistyyppiin, joka ei myönnä itsessään olevan mitään vikaa…
    On meitä naisiakin “moneksi”, kun minä itse en näe itsessäni mitään muuta kuin pelkkiä virheitä. 😦

    Eilisiltana mun oloni helpottui ja mieleni rauhoittui vasta sitten, kun tyttäreni ilmoitti tekstiviestillä kännykkääni, että hän on päässyt turvallisesti takaisin miehensä luokse nykyiseen “kotiinsa”. 🙂

    Äitienpäivä on sunnuntaina, mutta minulla ei ole mitään juhlafiilistä, kun se ainokaiseni on siellä kaukana. No menen kyllä silloin tervehtimään omaa äitiäni, lauantaina ukon kanssa anoppiani.

    Se Suomen euroviisu oli kyllä taas erikoinen, ehkä liikaakin. Siinä oli niin kummalliset sanatkin, ettei niistä oikein saanut mitään selvää. Esiintyjillä oli niin mustat vaatteetkin, ettei se kokonaisuuskaan ollut mitenkään “mieltä kohottavaa”. Monet maat äänestivät taas naapurimaitaan, kuten ennenkin.
    Ruotsin viisu oli aika huono, mutta sitä äänestettiin niinku “vanhasta muistista”, koska eihän sieltä Abban jälkeen kertakaikkiaan voi tulla niin huonoa laulua, ettei sitä jatkoon päästetä…

    Täällä aurinko paistaa, mutta lämpötila on alle 5 astetta, no plussalla kuitenkin. Yöllä oli pakkasta. Monivuotiset kukkaset on nousseet jo kukkapenkeissä, toivottavasti kylmyys ei vahingoita niitä. 😦
    Minä en ole vielä poistanut kaikkia talvisuojia kukkien päältä, jottei yöpakkaset tärvele niitten juuria.

    Hyvää päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

    Like

    1. hei,

      se on jo aamu ja lenkkeily tehty, koskeloparin näin,

      blogikuva kieltämättä aika raisu, mutta so what?

      minulla oli silloin vappuaattona railakas juttutuokio kirjaston neuvonnassa, johtja ei tietenkään lauantaina töissä, sanoin kyynisesti yhden ilmeen miehelle että kaikilla ei ole ollut onnellista lapsuutta, siin vieressä oli nuori nainen joka toisteli niitä samoja mantroja joita hänelle syötetty(?), sitten kun käännyin kannoillani ja palasin hänen luokseen kyseleen elaine aronin harjoituskirjasta, ja kun sitä ei ollut niin hän ystävällisesti otti vastaan tilausehdotukseni, tänä aamuna lähetin palautetta kirjastoon, jossa kiitin tuota nuorta naisvirkailijaa. ittellein ostin ton kirjan keskiviikkona.

      minä kun tuon harjoituskirjan johdannon tänä aamuna luin ni kyll sinunkin tuo kirja pitää käsiisi saada, maksaa 19 euroo mutta se antais sinulle paljon. minä jo kirjan johdannosta bongasin miksi tällainen kirjastoepisodi syntyi ja miksi minä mitenkin olen toiminut sen eri vaiheissa. hallintojohtajamiehellekin mailasin että kaikki sai alkunsa vuosia sitten kun silloinen sivistystoimenjohtaja alkoi lukea madonlukuja niille jotka antoivat palautetta lehtilukusalin pulinatorista.

      nyt jäin taas muokkaan ulkoasua,parempaa ei saa muuten kuin ostamalla..

      Like

  8. Hei Survister! 🙂

    Sinä oletkin muokannut tämän blogisi ulkoasun todella hienoksi ja keväisen näköiseksi! 🙂 Olet kyllä taiteilija!

    Kiitoksia sinulle tuosta linkityksestäsi erityisherkkyys-artikkeliin! 🙂 Meitä on siis 15-20 % kaikista ihmisistä. Se on aika iso prosenttiluku. Minun lisäkseni myös tyttäreni lukeutuu erityisherkkiin.

    Minä kävin katsomassa googlesta tuon sinun mainitsemasi kirjan esittelyä ja taidanpa laittaa tilauksen nettikaupasta vetämään. Siellä se näkyy maksavan 19,95 euroa, toimitusaika 1-5 päivää. Siinäpä minulle olisi hyvä äitienpäivälahja, vaikka jälkikäteen. 🙂

    Minullahan se erityisherkkyys ilmenee varsinkin siten, etten siedä kovia ääniä. Se on aika huono juttu, kun mun naapureikseni on useimmiten, tätänykyäkin, sattunut häiriköiviä ihmisiä. Tänä aamuna “sain” herätyksen, kun naapurin isoääninen koira alkoi haukkumaan aikaisin. Siellä pihalla on parh… siis pahimmillaan joskus 3-4 koiraa haukkumassa samanaikaisesti. Kaksi niitten omaa, kotoa pois muuttaneen tyttären koira ja vielä neljäntenä sen naapurinmuijan äidin koira. Siihen päälle vielä kakaroitten -omien ja vieraitten- huutoa, (usein) akkalauman naurunremakkaa ja teini-ikäisen pojan mopolla rälläämistä. Voit arvata, ettei täällä meijän pihallakaan juuri linnunlaulua kuule… Toivottavasti tulisi nyt kuiva ja lämmin kesä, niin voisin käydä välillä kesämökillä “hermojani lepuuttamassa”. Se mökki kaipaisi kovasti jo isompaa remonttia, muttei kukaan sukumme miehistä ole kiinnostunut remonttihommista. No mun pitää kysyä yhdeltä serkultani, että olisiko hänellä aikaa auttaa “serkkutyttöään”. 🙂 Kyllä kai se maalipensseli ainakin pysyisi minunkin käsissäni, mutta sahasta, vasarasta ja nauloista en ole niinkään varma. 😀

    Lenkkeillä minunkin pitäisi, kun olen koko talven pääasiassa istunut ja surffaillut netissä, minkä kyllä huomaan niin peiliin katsoessani kuin puntarilla käydessänikin. 😦 🙂

    Se on äitienpäivä ylihuomenna. Aiotko sinä käydä silloin äitisi haudalla…?

    Joskus olen leiponut täytekakun äitienpäiväksi, mutta nyt ostan valmiin voileipäkakun, kun se suolainen voi olla minulle terveellisempi vaihtoehto…

    Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää viikonloppuakin sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

    1. hei taas,

      nyt on touhulauantai takanapäin, torilla tapaa ihmisiä, uusi kaupunginvaltuutettu aikoi ottaa kirjaston toiminnan heti alkuun puheenaiheeksi valtuustokauden alkaessa kesäkuussa. sitten viel hellarit vikitteli minua kahville, no mä vaan arasti heille sanoin : “voimia patrick tiaiselle!”, näyttivät tuntevan ko henkilön vaan kun minä heti sanomisen jälkeen otin jalat alleni, kaikki kun varoittelevat että älä lankea hellareiden jalkoihin, no anna olla jehovien standilla oli nuoret, tyttö ja poika ja heille menin heittään kysymystä että mitäs te nuoret kun viimeks oli täällä standilla vanhukset ja he sanoivat äänestävänsä kuntavaaleissa Jumalaa, niin mites te nuoret?. siin heitin heille herjaa ett kävin tuolla hellareiden standilla rukoilemassa Patrick Tiaiselle voimia, näyttivät jehovanuoretkin Patrickin tuntevan 😀

      Like

  9. hei,

    minä jo ehdin muokata ulkoasua sen jälkeen kun viestitin tänne, ku se silloinen ulkoasu tuntu niin mitäänsanomattomalta ja aattelin ett mistään löydä mitään, se blogspotin ulkoasu oli niin cool, mutt kiitos kun tämä sinua miellyttää.

    näyttäähuomenna satavan räntää niin jätän käynnin johonkin merkittävämpään päivään..
    yliherkkyys äänille, tuo on yks merkki hsp:sta, aatteles kun minä se naapurintäti seinän takana kunse pikku tuiskeessa aamusta iltaan, tänäkin aamuna heräsin kun täti aloitti puhelinrumban jo kuudelta.. ja sitten kun menee kirjastoon niin siellä tulee vastaan naisjohto joka vihamielisesti suhtautuu siihen jos lehtilukusalin ja opintosalin hiljaisuusasteesta kriittistä palautetta antaa.

    nyt voimmekin kysyä että mitkä ja missä ovat kansanosan, jota viidesosa kansasta, heidän oikeutensa ilmaista mielipiteensä ja olla ja elää ilman puhesaastetta ympärillään. täähän oli puheenaihe myös silloin kun kännykät yleistyi ja kun junissa ja busseissa kälätettiin kovalla äänellä. no nekin kälättäjät oli enimmäkseen naissukupuolta.

    Like

  10. Hei Survister! 🙂

    Kyllä minua miellytti se eilinen ulkoasu ja tämänpäiväinen vielä enemmän. 🙂 Mitä lintulajia ne ovatkaan nuo suloiset linnunpoikaset? Aivan ihania ovat! 🙂

    Vai hellareihin ja jehovalaisiin sinä tänään törmäsit – ne ovat muuten “verivihollisia” keskenään ainakin täälläpäin. Mutta se Patrick Tiainen siis tunnetaan molemmissa “leireissä”. 🙂

    Minä käyn nykyään niin harvoin missään, etten ole nähnyt aikoihin ketään niistä entisistä ev.lut. seurakunta-aktivisteistakaan, joitten porukoissa kuljin silloin kuorolauluaikoinani. Eipä heitä tunnu mun elämäni kiinnostavan. Kukaan heistä ei ole mun perääni soitellut sen jälkeen, kun jätin kuoron ja muutkin osallistumiset niihin seurakunnan tilaisuuksiin. Mutta jos minä alkaisin lähestyä näitä ns. vapaita uskonsuuntia, niin kyllä mun seurani heille kelpaisi (hellareille myös rahani!). 😀 Jehovat tulisivat jopa hakemaan minua kotoani valtakunnansalille, jos minä edes hieman vinkkaisin vaikka tuolle eräälle naapurille, että niinku kiinnostaisi… jne. Sellaista se on ainakin täällä. 🙂

    Se naapurintäti “törpöttelee” siis edelleen entiseen malliin… no asioista hieman “tietäväisenä”, minä olettaisin hänen ottaneen aamukuudelta jo krapularyypyt ja sehän antoi hänelle taas “vauhtia” alkavaan päivään.
    Sen saman “ilmiön” minä havaitsin silloin niissä Ruotsin nuoremman prinsessan Madeleinen häissäkin v. 2013, että sulhasensa Chris oli itse vihkitilaisuudessa aivan kaameassa kankkusessa… mutta vihkimistä seuranneella hevosvaunuajelulla ympäri Tukholmaa, oli sulho jo kovasti “vauhti päällä” – nautittuaan ilmeisesti kirkon sakastissa “korjaussarjaa”. 😀

    Kirjastoissa on ollut kautta aikojen se hiljaisuuden vaatimus, joten on se kumma, että miksi se ei mene kaikille perille…? Ei kai siinä asiassa ole nyt vaan vaikuttamassa ne sellaiset feministien uudet muutoksen tarpeet ja vaatimukset siihenkin asiaan, jos/kun sen kirjastohiljaisuuden ovat miehet aikoinaan esittäneet ja lain siihen laatineet. Minulla tuli tällaista mieleeni.

    Naisten kälätyksestä minä saan kärsiä aina kaikissa sukulaistapaamisissa ja omalla pihallanikin silloin, kun naapurinakan “pihaseurat” kokoontuu. 😦 🙂
    Mutta oikeastaan minua huvitti toissailtana, kun olin skypellä tyttäreni kanssa. Hän kun puhui niin sukkelasti asioistaan, että minä ajattelin hänen tuoneen sieltä Italiasta puheripulin matkamuistona kotiinsa. 🙂 😀 Siellä maassa puhutaan paljon ja nopeasti, sen huomaa kaikissa italialaisissa elokuvissakin. 🙂

    Täällä on edelleen aika kylmää niinku muuallakin, mutta ensi viikolle on ennustettu jopa helteitä johonkin päin maatamme. (Tuskin tänne rannikolle)

    Hyvää lauantaipäivän ja koko viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

  11. hei lulu,

    no juu se eilinen touhulauantai sai kliimaksinsa kun minä sitt vielä törmäsin yhteen pariskuntaan ja miestä lähestyin sanoin että päivää minulla olisi epäsopiva kysymys teille mutta että voiko tätä edes esittää ja mies sanoi että anna tulla vaan ja mä siihen että mitäs mieltä sinä olet Lemmikistä(nimi muutettu) kun sinä hänen esimiehensä olit? no sieltä tuli vastausta sellaista että onhan hän kovaääninen mutta älykäs hän on. (no juu mensan jäsenethän osaa tyhmempiään jallittaa).loppusanomisemme jääköön ylöskirjaamatta mutta pyysi kertomaan terveisiä mutta ei ne terveiset mene perille kun minä en suutani avaa.

    ei hän enään.. aika hissukseen on kun tukijoukot talossa katosi hänen ympäriltään eikä hän isännöitsijällekään voi enää joka asiasta soitella. ihan hurja juttu oli sekin kun hän edellisen isännöitsijän aikaan valitti sitä kun ei isännöitsijä vastaa hänen soittoihinsa ja sitten toinen halljäsennainen sanoi minulle että isännöitsijän työaika on sen verran kallista ettei sitä voi yhden hallpj:n kanssa “seurustella”, varsinkin jos hallpj oli soittojen aikaan tuiskeessa.
    ettei nyt ole tarvinnut minunkaan tänä vuonna enää “tuntosarvisilla” olla, huoltoyhtiölle vain kerran olen soittanut.

    tuohon kirjastojuttuun, eilenkin minulle myönnettiin että se sivistystoimenjohtaja.. jo kolme kuvioonliittyvää naista on tämän vuoden puolella sanonut minulle niin kun se.. ett sillee.. siell on kahden naisen kopla joka tulkitsee kirjaston toimintaa omista lähtökohdistaan ja asiakkaat ovat joko hymistelijöitä taikka valittajia(täti sanoi että vierailijatkin on kehuneet miten hiljainen kirjastomme on ja minun kirjastoni ei yhden valittajan ehdoilla toimi), minut on ny “sivistysnaistenkopla” diagnosoinut valittajiksi. eilenkin uusi valtuutettu totesi minulle että hiljaisuushan on lehtilukusalissa itsestäänselvyys ja ja.. ja kun minä tämän kirjastonjohtajan mene ammattiauttajan luo kommentinkin tälle uudelle valtuutetulle kerroin ja sitten kun tämä uusi valtuutettu lääkäri ja rehtorivaimonsa vieressä sanoi että käämit on palanut viranhaltijalta, ni soppa on tällainen joka minun pitää osata sumplia kesäkuun jälkeen kun en tammikuussa häntä koipien välissä kirjastosta poistunut. kun tästä tullaan uuden valtuustokauden alussa arvatenkin keskusteluja käymään. lehtilukusalissa kun vieläkin ohje että kirjastossa on muita hiljaisia lukutiloja jos lehdenlukija häiriintyy toisten jutusteluista. tää ohje on minun ajatuksenjuoksua vastaan että miksi juttelijat asetetaan lehdenlukijoiden edelle.

    tätä kirjastozembaloo ei olis tapahtunut jos ja kun … ei hemmetti nyt en ala enää jossittelemaan, jos sille tielle lähtee niin se päättyy pohdintaan miksi minä synnyin.
    tehty mikä tehty ja elämä on.

    hyvää äitienpäivää sinulle 🙂

    tuon kuvan otin joskus 2007 halkopinossa oli harmaasiepon pesä, kait minä itsekin olin kymmenen vuotta sitten aikamoinen harmaavarpunen, nyt lentää kaikki väriskaalan sävyt yltympäriinsä, pitää viel käydä torikahvilassa, sitt lähden taas ulos luontoon.

    Like

  12. Hei Survister! 🙂

    Paljon Kiitoksia sinulle äitienpäiväonnitteluistasi! 🙂

    Tyttäreni meilasi minulle sähköisen onnittelukortin, jonka printtasin paperiversioksi, tauluksi seinälle. Minä olen niin vanhanaikainen, että minulle pitää olla näkösällä oikea kortti. 🙂

    Molempien mummujen luona on käyty onnittelukäynneillä ja kortit ja kukkaset heille viety. Kyllä minä kieltämättä haaveilen jo itsekin saavani mummu-kortin lähitulevaisuudessa. 🙂 Vaikka sen itse sanonkin, niin minusta tulisi varmaan aika hyvä mummo lapsenlapsille. 😉

    Suloisia harmaasiepon poikasia on tuossa kuvassa. Oikeastaan kaikkien eläinten poikaset ovat ihania, no tietenkin ihminenkin on “suloisimmillaan” vauvana. 🙂 Minäkin olen ollut aina olemukseltani sellainen harmaavarpunen, mutta ehkä löydän vielä joskus myös niitä eri väriskaalan sävyjä elämääni. Pukeutumisessani minä suosin värikkäitä, enimmäkseen sinisiä vaatteita eikä vaatekaapissani ole kovin monia mustia, ruskeita eikä harmaitakaan vaatteita.

    No eipä sitä tarvitse ihmetellä, ettei se isännöitsijä halunnut sen tädin kanssa enemmän jutella. Tuiskeessa olevat naisihmiset ovat vielä rasittavampia ja ärsyttävämpiä kuin miehet vastaavassa olotilassa. Sen minä olen todennut, kun meijän suvussakin on se yksi viinaksien perään oleva sukulaistäti…

    Älykäs Lemmikki…? Sinä tarkoitat vissiin sitä kirjastonjohtajaa…?
    Kyllä minunkin mielestäni sen hiljaisuuden pitäisi olla myös siellä lehtilukusalissa itsestäänselvyys, koska siellähän saattaa olla vaikka opiskelijoita etsimässä aineistoa esseisiinsä ja muutakin opiskeluun liittyvää materiaalia, mikä vaatii keskittymistä ja siinä tilanteessa ne omista asioistaan rupattelevat ihmiset kyllä häiritsee. Tyttärenikin muistaakseni sanoi joskus opiskeluaikoinaan, etteivät kaikki noudattaneet sitä sääntöä kirjastoissa.

    Täällä satoi aamutuimaan räntää ja myöhemmin alkoi taivaalta tulla vettä. Lämpötila ulkona on ollut täällä tänään koko päivän alle +5 astetta. 😦

    Hyvää illanjatkoa, yötä tai huomenta sinulle! 🙂 Kun luet tämän kommentin.

    Terveisin Lulu

    Like

  13. hei,

    ei se Lemmikki kirjast… vaan se naapurintäti.. jonka viimeisen esimiehen tuntenut jo vuosia ja nyt vaan rohkaistuin mennä häneltä kysymään epäsovinnaista.

    mutt sitten kun se lauantainen lääkäri uusi kaupunginvaltuutettu.. oli terveysorganisaation ylilääkäri sen kotipalveluselkkauksen aikaan ja siks uskalsin hälle mennä kertomaan että ammattiauttajalle kaupungin viranhaltija käski mennä tammikuussa… 😀

    Like

  14. Hei Survister! 🙂

    Minä ajattelin niinku luonnostaan, että esimies on alaistaan vanhempi, mutta voihan hän olla nuorempikin. Tädin viimeinen esimies oli/on kaiketi häntä nuorempi? Mutta miten hänelle jäi sellainen mielikuva, että “Lemmikki” on älykäs? Sinun kertomasi mukaan hän on kaikkea muuta kuin älykäs, mutta kyllähän se tietynlainen oveluuskin voidaan tietysti laskea älykkyydeksi. 😦 🙂

    Mutta se kirjastonjohtaja ja naapurintäti lienevät kuitenkin sukulaissieluja keskenään. Sellaisen vaikutelman minä saan, kun mietin heidän käytöstään esim. sinua kohtaan – ja molemmat ovat omahyväisiä ja ehkä jollain lailla sellaisia miesvihamielisiäkin. No enpä heitä enempää uskalla analysoida. 🙂
    Minä en ole enää niin rohkea kannanotoissani kuin silloin ilfoorumiaikoina…

    Hyvää vointia ja mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

    Like

    1. hei,

      kylläpä minä saankin sinut sekaisin kun naisia pörrää kommenteissanii, se on tää naapurintädin työelämän viimeisin esimies hänkin jo eläkkeellä.. no hän tosiaan sanoi hänkin että no ne yksinäiset vanhat naiset ny on vähän ja tässä oli pikkaisen vähättelyn makuakin mieheltä toiselle miehelle että ei niistä miesten tarvitse välittää mutta kun omalle kohdalle sattuu niin siitä on vähättely kaukana.

      minä jo funtsailin ett menen kysymään voisko kirjastossa pitää selviytyjäluentoja kun minulla aihetta ihan kirjaksi asti… 😉 en mnä tiedä kun mä en eilen tuota kuvakarusellia löytänyt millään aiemmista postauksista ni tein sen uudelleen.

      Like

  15. nyt on menossa kirjaston opintosalinkin valvontakameroitus, lähetin kaupungille palautetta että miksiköhän? lisäksi kysyin saako kameroiden asennusta valokuvata,

    minä nyt vaan koen tämän sinä neuvona jonka yks naispsykiatri antoi kymmenisen vuotta sitte torilla että tuulimyllyjä vastaan ei kannata taistella. nyt olen vaan liian monta kertaa naisten ohjeistukset jättänyt huomioimatta. mutta osaa ne miehetkin, yks mies tuolla kirjaston tiskin takana on tokaissut minulle että ongelma hoituu kun et tule kirjastoon.

    Like

  16. Tiistai-illan tervehdys, Survister! 🙂

    Mun päiväni on mennyt lähikaupungilla ostoksilla ja sitten pihatöissä. Tänne on huomiselle “luvattu” taas vesisadetta, niin piti saada jotain tehtyä tänään.

    Hieno idea on tuo etusivun “Blog Pix”-kuvakaruselli, jossa sinun tekemäsi piirroskuvat vaihtuvat. 🙂

    Enpä tiedä, että johtuiko se “naisten sekaannus” kommenteissasi pörräävistä eri naisista vaiko ihan oman pääni huonoista hoksottimista ja muistamattomuudesta. Se “vanhuus ei tule yksin”(minullekaan), kuten sitä sanotaan. 😦 🙂

    Helppohan se on jonkun tosiaan vähätellä silloin, jos/kun ei tarvitse itse kuunnella äänekästä seinäntakusnaapuria… (minun nuita rajanaapureita…)

    Siinähän olisikin hyvä idea, kun sinä ehdottaisit tulevasi pitämään selviytyjäluentoja siellä kirjastossa. 😉 🙂 Mutta mitähän se kirjastonjohtajanainen siitä tuumaisi…? Siis jonkun miehen hän on nähtävästi saanut puolelleen, koska hän tokaisi sinulle noin tylysti. 😦

    Oman sukupuoleni veemäisyydestä minä sain kuulla taas tänään yhden esimerkin, kun ukko kertoi jonkun työkaverin riitautuneen joittenkin akkojen kanssa siitä, kun tämä kuljettaa jotain hyvin sairasta ystäväänsä lääkäriin…
    Mitä ilmeisimmin nuo julmat ja sydämettömät muijat odottavat jo perintöjä eikä kukaan saisi auttaa mitenkään sitä vakavasti sairasta yksinäistä miestä. 😦

    Tällaisia turinoita minulla oli tänään, vielä aika valoisassa kevätillassa. 🙂

    Hyvää yötä… tai keskiviikkoaamun huomenta sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

    Like

  17. hei,

    tää yks kirjaston mies, tästä on jo vuosia kun hän tuli vapaa-ajallaan lehtilukusaliin seisoen juttelemaan toisen miehen kanssa, minä siinä yritin lukea niksipirkkaa, ja kun se vaan jutustelu venyi ja venyi, ihan pokkana sanoin tuolle osastonjohtajalle. ett nyt hiljaa, kyllä sinun kirjastoammattilaisena pitäisi tietää että lehtilukussali on lukemista varten, siitä lähtien tuo mies on minua nuivasti katsellut, viimeisin sanomisensa(tuon kun et tule kirjastoon niin mitään ongelmaa ei ole) oli sellainen että: ei kun tuo valvontakamera tallentaa vain silloin kun virkailija painaa nappia. (??)

    anyway, mitä sitten kun en mene kirjastoon, käännyn kadulla täyskäännöksen kun huomaan edessäni evpkotipalveluohjaajan, sillä seurauksella ett kulman takaa tulee securitasin vartija joka oli edellispäivänä ihmeellisesti tervehtinyt minua kauppakeskuksen käytävällä, no seuraavassa kadunkulmassa vastaan tulee nätti romanialainen kerjääjänainen. Ja äitienpäivänä vastaani talsii tämä yks mies jolle mä niitä vappuviinoja, mies on taas mierontiellä jääkylmänä miettii minne menisi lämmittelemään, mä sitten neuvoin ett kyllä poliisi sinulle lämpimään yösijan antaa kun menet aseman oven kameralle vilkuttamaan. siinä sitten yks yritysjohtaja samaan aikaan astelee ässämersulleen ja mä annan tuolle mieronmiehelle kolme euroa makkaran ostoon, tänään en ajattele ollenkaan tuon makkaranostolainan takaisinmaksua.

    alkoi kesä tulla, eilen bongasin pitkän listan lintuja, taivaanvuohi, haapan, telkkä, joutsen, rantasipi, piissami, kalaokki, sinisorsa, kirjosieppo,..

    Like

  18. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

    Minä muistelen sinun kertoneenkin tuosta kirjaston osastonjohtajan tapauksesta siellä ilfoorumilla. Se nuiva mies tokaisuineen oli ja on siis se sama mies. Minä tiedän erään tyttäreni nykyiseen elämään liittyvän vanhahkon miehen, joka taitaa olla hänkin aika “nokkava”, kun hän vaihtaa usein työpaikkaansa kirjastosta toiseen.

    Sinullapa olikin varsinainen “yllärien” päivä siellä kaupungilla kulkiessasi, kun toinen toistaan tutumpia henkilöitä tulla tupsahti sinun eteesi. 😉 🙂
    Se vappuviinamies on taas mieron tiellä? Eikö hänellä ole siinä kaupungissa ketään sukulaisia tai tuttavia, joitten luokse hän voisi mennä edes yöksi? 😦
    Tulipa mieleeni, että käyttikö hän sen sinun antamasi kolme euroa makkaraan vaiko kaljatölkkiin… Minä veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. 😦

    Täälläpäin ei ole vielä kesästä tietoakaan. Lämpötila ulkona ei ole kuin muutaman asteen yli 10 plussalla ja taivas on pilvessä. Hitaasti lämpenee…

    Mutta sinä oletkin bongannut monenlaisia lintuja sielläpäin. Minä näin toissapäivänä kaupunkiin mennessäni joitain oranssinokkaisia mustavalkoisia lintuja. Luultavasti ne olivat meriharakoita, joita silloin tällöin täällä näkee.

    Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

    1. hei,

      torstai on jo vaihtunut perjantaiksi, eilen aikani meni puukiipijän pöntön teossa ja sadan tammenterhon purkittamisessa..

      minä tääll kirjastossa niin on vakava ilme sekä naiskirjastonjohtajalla että tällä miesasastonjohtajalla.

      joo kyllhän se saattoi mennä makkaran sijaan kaljaan se kolme euroa mutta so what? viime lauantaina mulla oli havainto siitä että mies keskusteli vartijan ja poliisien kanssa torilla niin aattelin vaan että kyllä sinä valtionhotellista yösijan saat.

      meriharakka?, minä kuulin äänen taivaalta tässä jokunen päivä ja heti äkkäsin että meriharakka.

      näin aamupäivällä.

      Like

  19. Hei Survister! 🙂

    Niin se on tämäkin viikko vierähtänyt ja viikonloppu on edessä. 🙂 Mittari näyttää ulkolämpötilaksi täällä vain 6 °C, joten eipä tunnu kovin keväiseltä. 😦

    Sellainen vakavailmeinen ja “tiukkapipoisen” oloinen on se tyttäreni kirjastoappiukkokin. Mutta anoppi on sellainen hyvin kiltinoloinen – ja onhan ne molemmat olleet kuitenkin mukavia tyttärelleni. 🙂

    Sinä olet siellä jo kovasti työn touhussa huolehtimassa kotien rakentamisesta linnuille. Se on hienoa ja arvokasta työtä! 🙂 Minä olen tainnut sanoa sen joskus aikaisemminkin sinulle, että “luonto kiittää”, etkä saa todennäköisesti punkeistakaan mitään pahoja tauteja. Minä uskon silleen.

    Kuulin viikonloppuna, että niitä punkinpirulaisia on liikkeellä täälläpäinkin valtavasti. Siellä mökkirannallanikin on jo niistä tehty havaintoja, joten mun täytyy nyt harkita vakavasti sitä punkkirokotteen ottoa, jos minä aion oleskella siellä enemmän tulevana kesänä. 🙂

    Meriharakoitten viimevuotinen pesintä onnistui varmaan hyvin, kun niitä on nähtävissä niin siellä kuin täälläkin. Minä olen nähnyt niitä aikaisemmin vain meren rannalla, mutta nyt niitä pyöri useampia tuolla kaupungin laitamilla.
    Miten siellä on talitintit selvinneet talven yli? Täällä ne eivät näytä selvinneen kovin hyvin. En ole kuullut mitään koputuksiakaan tuttuun tapaan makuuhuoneeni ikkunan takaa. 😦 Kieltämättä se koputtelu ärsytti joskus…
    Mutta nyt olen sitä jopa kaivannut… kuten muitakin lintuja pihalleni. 🙂

    Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

    Like

  20. hei lulu,

    aattelin avata uuden postauksen. shall we call the net police to check out who wrote and what, kutsutaanko nettipoliisi selvittämään kuka kirjoitti ja mitä., mutta en voi julkaista sitä, taas on joku julkaisuesto päällä.

    Like

  21. Heipä hei Survister! 🙂

    Toivottavasti tuo mainitsemasi julkaisuesto ei estä kuitenkaan tämän viestini perilletuloa sinulle. 🙂

    Minun mielestäni me emme ole kommentoineet ketään eikä mitään täällä silleen yksityiskohtaisesti, emmekä maininneet ketään nimeltä, joten me ollaan “kilttejä ihmisiä” moniin muihin nettikirjoittelijoihin verrattuna. 🙂

    Täälläkin alkaa pikkuhiljaa ilmat lämpenemään ja minä pääsen kohta rapsuttelemaan tuolla pihamaallani. Toissayönä täällä kävi mittari vielä pakkasen puolella, mutta viime yönä oli jopa yksi aste lämmintä, joten uskallan lähipäivinä ottaa suojapeitteet perennapenkkien päältä pois. 🙂

    Mutta sinullahan on tällä viikolla syntymäpäivä… muistan kyllä! 😉 🙂

    SYDÄMELLISET ONNITTELUT SINULLE !!!!!! 🙂

    Toivottelee Lulu Marlene

    Like

    1. hei lulu,

      Kiitos lämmin kiitos kun muistit 🙂

      sisaruksistani ei kukaan muistanut.

      kolmen naisen jengiltä sain “kullitetun” 22K karaatin kuoharipullon ja leijonavaakunalla signeeratun oluttuopin.

      kävin kotipuolessa, palasin eilen illalla.

      lauantaina tein yhden extempore-manööverin torilla kun 100-vuotiasta Suomea muisteltiin, eilen sille jatkoksi suunnittelin “perkeleen terroristi komentaja” – valokuva-asetelman.

      helmipöllöllä on neljä poikasta. tein lisää puukiipijän pönttöjä. punavarpunen ja harmaasieppo palanneet Afrikasta.

      ihme juttu että julkaise -laatikko pysyi himmmeänä just sunnuntaina 21:nä päivänä. nyt antoi taas julkaista.

      olen nukkunut rauhassa.

      Like

  22. Hei Survister! 🙂

    Tietysti minä muistin 🙂 ja onpa mukava, kun se kolmen naisen jengikin onnitteli sinua noin arvokkailla lahjoilla. 🙂 Tarjositko sinä heille täytekakkukahvit…? Kyllä minä vähän aavistelen, että paljonko sinä täytit, mutta enpä kuitenkaan kirjoittele tänne niitä “aavistuksiani”… 🙂

    Minustakin tuntuu pahalta, kun ne sinun sisaruksesi eivät muistaneet sinua mitenkään. 😦 Sisaresi ainakin olisi voinut lähettää sinulle onnittelukortin…

    Mutta sellaista se on meilläkin, ettei meijän sisarusten välit ole kovin läheiset. Pikkusiskoani olen nähnyt (muistaakseni) toissakesänä eikä me soitellakaan toisillemme milloinkaan. Minä “itseoppineena keittiöpsykologina” olen sitä mieltä, etteivät ne sisarussuhteet pääse kehittymään normaalisti silloin, kun lapsuuskodin olohuoneessa asuu se “Virtahepo” jonkun perheenjäsenen muodossa – teillä se mummosi, ja meillä oikeastaan kaksikin eli isäni ja hänen isosiskonsa… 😦

    Monenlaisia muuttolintuja sinä oletkin bongannut siellä maalla. 🙂 Minä ajattelin käydä viikonloppuna meren rannalla katsomassa lintuja ja muutakin luonnon elämää siellä. Täällä omalla pihalla ei juurikaan linnunlaulua kuule, kun lämpimien ilmojen tultua tännekin, on jatkuva metelöinti naapurissa päivä päivältä lisääntynyt. Minä luulen, että se häiriköinti on tahallista. Aikaisempina vuosina naapurin koiria on komennettukin, mutta ukko oli kuullut tänään, kun perheen pikkutyttö oli tuumannut, että “annetaan koirien vaan haukkua”.
    Jotenkin minulle tuli sellainen kumma tunne, että meitä ihan tietoisesti häiritään ja tästä talostamme suunnitellaan jo kotia heillä usein vieraileville, vielä nuorehkoille ja hyväkuntoisille mummolle ja papalle. Nuo vittumaiset naapurimme odottavat vain, että milloin me tästä muutettaisiin pois. 😦

    Tällaisissa mietteissä minä olen tänään, mutta en edes suunnittele muuttoa muualle ainakaan ikävien naapureitten vuoksi…

    Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

  23. hei lulu,

    aika rientänyt jo perjantaiksi,

    hesarissa oli just keskiviikkona juttu pojasta jolla on huonot välit isäänsä lapsesta lähtien ja nyt miten hän siihen suhtautuu kun vuodet vierii ja hän ajautunut vanhan isänsä ja äitinsä “holhoojaksi”. siin ammattilainen toteaa ett joskus se vaan on niin että välejä ei koskaan uudelleen rakenneta. pikkuveli sanoi minulle että jos et isäsi kanssa tee sovintoa , kadut sitä loppuikäsi, vaan kun en minä ole katunut. senkin olen hyväksynyt etten sisaruksiini enää luottamuksellista suhdetta luo. he kaikki ovat jonkun maagisen ikävuoden täyttäneet eikä heistä keneltäkään kutsua tullut. et ei sinun tällaisesta tarvitse murehtia, elämä on.

    siks ei kotioveni auennut kenellekään. eilen olin noista yhden naisen luona mukamas sälekaihtimia pesemässä, mutt sitt nukahdin sohvalle just kun olis pitänyt kuunnella Niinistön puhe arkun äärellä. ett sellainen sohvapsykologi minulla sohvaperunalla. 🙂
    siis mikäänhän ei ole veemäisempää kuin koiran haukunta koko päivän ja yönkin, tuolla maalla mulla on yks paikka ja räksyttävä pystykorva, oli meilläkin koira joka räksytti tiellä, isä sanoi että antaa vaan koiran haukkua, no lopetti koira haukkumisen kun auton alle jäi.

    jatk..

    Like

  24. Hei Survister! 🙂

    Tuo Hesarin juttu siitä pojan ajautumisesta vanhempiensa “holhoojaksi” koskettaa kyllä minua ja varsinkin toista veljeäni, joka on tätänykyä meijän yli 80-vuotiaitten vanhempien omaishoitaja…
    Isä oli kaikkein epäoikeudenmukaisin ja ankarin juuri meille perheemme kahdelle vanhimmalle lapselle eli minulle ja vuotta nuoremmalle veljelleni. 😦 Hänestä seuraava on pikkusiskoni – perheemme “prinsessa”. Sitten meille syntyi vuosia myöhemmin vielä iltatähti-velipoika – perheemme “komistus”. 🙂

    Minä niinku tuo vähän nuorempi veljeni oltiin lapsuuskodissamme juurikin niitä isämme käsittelemättömien traumojen nyrkkeilysäkkejä, kuten olen tainnut kertoakin joskus aikaisemmin.
    Kuitenkin tuo veljeni “suostuu” edelleen olemaan varsinkin isän käskytettävänä ja autonkuljettajana, vaikka eläkeläisvanhempamme saisivat kunnalta taksilappuja lääkäriin ym. menoja varten. Mutta se ylpeys estää…

    Entäs minä? No nyt isäkin “kaipailee” minua usein sinne, mistä “voimiensa päivinä” suorastaan hääti minut noin parikymppisenä pois. Minä mietin usein, että eipä hän taida kaivata minua muutoin kuin laittamaan hyviä ruokia ja siivoamaan… siis pelkkiä käsiäni!
    Jos se olisi mahdollista, minä lähettäisin sinne tuon pelkän käsiparini ja molemmat korvanikin, koska äitini tarvitsee minua nykyään ennenkaikkea huoliensa ja murheittensa sekä fyysisten vaivojensakin valittamisen kärsivällisenä kuuntelijana. 😦

    Mutta ukkoni muistuttaa minua usein siitä, että anopillaan ja appiukollaan on toinenkin tytär, se pikkusiskoni, joka voisi aivan hyvin tulla lomillaan auttelemaan heitä… tällä viikollahan hänelle alkaa pitkä kesälomakin…
    Se iltatähtiveli riskeine muijineen joutaisi samoin auttamaan useammin, koska heitä ovat vanhemmat joutuneet avustamaan vuosien varrella taloudellisesti…

    Se on ihan hyvä asia, että sinulla on siellä realityelämässäsi sellainen naispuolinen sohvapsykologi. 😉 Niinistön puhe löytyy kyllä netistä…
    Minulla saisi olla myöskin joku täällä kotipuolessa… mutta minun täytyy luottaa aina omaan herkkävaistoisuuteeni, kun jokin asia alkaa askarruttamaan… 😦

    Naapurissa on ollut nyt parina päivänä hiljaisempaa, kun isäntäväki (tai “emäntäväki”) on lähtenyt johonkin reissuun, ja koiria ja kissoja on tullut hoitamaan naapurinakan huomattavasti äitiään älykkäämpi aikuinen tytär. 🙂

    Tällaisia turinoita minulla oli tänään. 🙂

    Hyvää päivänjatkoa ja aurinkoista viikonloppuakin sinulle! 🙂 Terv. Lulu

    Like

  25. hei lulu,

    ny meni vkl maalla, kaks punkkia piti poistaa kaulastani pihdeillä, pihapiiriin oon vienyt vuosia sitten ison pöntön, ny siellä oli toinen helmipöllö, poikaset piipitti pesässä mutta emo ei suostunut millään ähtemään pöntöstä, sitt oli taas tää metsurin tapaaminen, pihatietä oli raivattu, metsuri sanoi kyllä leppiä metsissä riittää ja mä että muttei enää tään tien varressa, kolme isoa pajuakin oli kaadettu, tien vierestä, no en jäänyt sanattomaksi, nyt mulla on urakka kun kymmenen leppä ja pajupönttöä koverran, kolme jäi jo sinne “naiselaan” jossa ei enää kissaa surettu.

    kyllhä mulle tunne että taas minua nainen jallittaa,
    huomenna on se mieskeskustelun paikka.

    kuulostelen ny vaan tuota isäselostustasi, kyllhän se katkeruutta aiheuttaa kun tasapuolisesti pitäisi vanhuksiaan hoitaa, meilläkin aallot lainehti just ton takia. veljeni eivät koskaan suostuneet tiskirättiin koskemaan, esmes.

    Like

  26. Hei Survister! 🙂

    Minä olenkin ihmetellyt, että minne sinä olet mennyt, mutta tiedänhän kyllä sen, että sinä viihdyt näin keväällä ja kesälläkin parhaiten maaseudulla. 🙂

    Mutta missä sinä “onnistuit pyydystämään” itseesi taas niitä punkkeja ja miten ihmeessä niitä oli sinun kaulallasi…? Täällä puhuvat punkeista jaloissa. No inhottavia otuksia ne ovat, vaikka olisivat missä päin kehossa. 😦

    Varmasti se on mukavaa seurata sitä lintujen elämää siellä maalla. 🙂 Harmillista, kun niitä lintujen pesimäpuita on sen pihatien varrelta kaadettu.
    Siellä “kissanaisen” luonako sinä vierailit? Hän ei ole siis hankkinut vielä uutta kissaa. Mutta juuri se nainenko sinua taas jallittaa…? (ei ole pakko vastata 😉 )

    Sinä olet vissiin menossa huomenna sinne terapeuttisi luokse juttelemaan. Kyllähän se on hyvä asia, jos/kun sinulla on uusiakin asioita mielen päällä.

    Olet oikeassa, kyllä minä olen katkera, vaikkei se yhtään mitään autakaan.
    Äitini soitti toissapäivänä ja valitti sekä omia että isäni vaivoja 1,5 tuntia…
    Minä yritin ehdottaa taas kerran, että he suostuisivat ottamaan vastaan kotikunnaltaan ateria-, hoito-, ja siivouspalvelua, mutta se on kuulemma liian kallista. Kyllä kai siinä on kysymys pohjanmaalaisesta luonteen ylpeydestä…

    Hyvää illanjatkoa ja yötä, sekä koko alkanutta viikkoakin sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

    Like

    1. hei lulu,
      aiemmin mä lähdinkin macbookin kanssa liikkeelle, ny lähden ilman minkäänlaista, ei mulla ees älypuhelinta. varmaan tulee tauko ens vkl:ään kun mä siell maalla innostuin linnunpöntöntekoon ja ne ny toisessa paikassa oottaa kovertajaansa.termies sano aamulla että sinähän osuutes teit miljoonalinnnunpönttöä-kampanjassa. oli hän bongannut ne mun pöntöt kaupungillakin.. mä menin hänen luokseen aatoksella että nyt on viimeinen kerta, no sitähän mene ammaattiauttajalle kommenttia naureskeltiin ja sitt kun mulla jo uus juttu, koskien koiviston hautajaisia, ni siitäkin on jo palaute kaupungillekin lähtenyt että hoitakaa jo yks homma jotenkuten kun jo minunkin piti yhden ei kaupungin viraston ovesta sisään astua ja kysellä että miks näin ja siell yks mies peesaili ihmettelyäni ja kiitoksetkin lausui kun poistuin virastosta että tällaista palautetta annoit.

      sillee ett mä mietiskelin ett oon mä sitt tarkkailija, kyseenalaistaja ja kameleonttikin kun näitä hässäköitä ja mä aina vaan jaloilleni putoan.. ja sitt kuiteski tää termies että asiasta oot palautetta antanut ett se on sitä kunnallista demokratiaa. en mä ees ehtinyt löytämästäni erityisherkkyydestä sanaakaan jutustaa ku aika vierähti.

      lämpötilalukemat johtaa siihen että vaatetusta päällä, saunassakin kävin mutta aamulla kaulassa verta imemässä, ne on niinku hirvikärpäset, hiimailevat vaatteiden mukana iholle. mun piti taas kaikki rantapusikot tutkia, sielt ne mukkan takertuivat.

      17:41

      niinku sekin kotipalveluohjaajaepisodi ei päättynyt minun ‘anteeks että tulin teitä häiritsemään’ -vetäytymiseeni, sama kävi nyt tänään iltapäivällä kun se termies totesi ettei sitä kirjallista selvitystä sitten ole mulle tullut, niinku tuli kirjastonjohtajatäti lehtilukusaliin palvelemaan yhtä miestä ja mä siit äkkäydyin kirjoittamaam tädille sähköpostia ja sitt pyysin häntä tulemaan se lukemaan näyttöpäätteelle kun tänä aamuna mä siell ammattiauttajalla .. no ei täti suostunut tiskin takaa tulemaan minua palvelemaan. kyll siin pari alaistaan silmät pyöreinä, no kun ei täti suostunut kanssani “seurustelemaan”, niin mailasinpa tään kohtauksemme hallintojohtajalle….

      Like

  27. Hei Survister! 🙂

    Minä vähän arvelinkin, että jostain rantapusikoista ne punkit sinun mukaasi lähtivät… Meren rannoilta niitä pirulaisia “saadaan” täälläkinpäin. 😦
    Olen itse -toistaiseksi- välttynyt saamasta niitä itseeni, mutta kyllä kai minun sinne mökille lähtiessäni täytyy tehdä tarvittavia varotoimenpiteitä ja tehdä heti ulkoilun jälkeen kroppani tarkistus joka puolelta. Nehän nousee tosiaan vaatteita pitkin etsiessään paljasta ihoa… juuri kuten hirvikärpäsetkin. 😦

    Kyllä minäkin taidan olla sellainen kyseenalaistaja ja tarkkailija, vaikka tunteet vievät minua mukanaan liian helposti. Samoin ne mun “sivupersoonatkin”.

    Ne Koiviston hautajaiset olivat kyllä kaunis ja mieleenpainuva tapahtuma. Minäkin maltoin istua telkun ääressä koko seremonian ajan. Musiikki ja puheet kirkossa olivat hienoja, samoin rva Koiviston herkkä ele haudalla.
    Ainoa asia, mistä minä antaisin hieman kritiikkiä, oli sen Assi-tyttären puku, joka oli minun mielestäni liian lyhyt hautajaisasuksi! Vaikka hänellä on ikäisekseen vielä hyvät, pitkät sääret, niin tilaisuuden arvokkuus ja hartaus olisi vaatinut asiallisemman vaatetuksen. Mutta tämä on vaan mun mielipide.

    Senkin minä huomasin, että Helsingissä on kevät paaaljon pitemmällä kuin täällä Pohjanmaalla. Puut katujen varsilla viheriöivät täydessä lehdessä. Täällä meijän pihalla esim. koivujen lehdet ovat vielä tuskin “hiirenkorvalla”. Minä en muista, että milloin viimeksi olisi kevät/kesä ollut näin myöhässä…

    Tänään on ollut vähän lämpimämpää kuin eilen, mutta vasta ensi viikolle ne sääkartat lupailee +15 astetta ja ehkä ylikin.

    Hyvää vointia ja mukavaa kevätviikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

    Like

    1. hei taas,

      lapsena kaltoinkohdelluista tulee tarkkailijoita jotka huomioivat kaikkea sellaista mitä huoleton ei ympärillään huomaakaan.

      ei mulla kaulassa enää kuin kaksi pisamaa, tään päivän lehdessä taas juttua että pitää tarkkailla muutama päivä josko tulee kuumeoireilua ja päänsärkyä. olin mä alueella jolla borrelioosia kantavia punkkeja. mutta en mä tästä stressaa.

      täällä kanssa kevät jatkuu.

      ammattiauttaja oli kanssani samaa mieltä tosta kirjastomeiningistä niin siitä provosoiduin kun johtaja muita palveli, mun kohdalla teki täysstopin sitten kun pyysin häntä tulemaan näyttöpäätteelle.. no tiedänpähän missä mennään että kirjastonjohtaja ei minua enää palvele, mutta mä en lannistu. aattelin vielä käydä kysymässä häneltä mitä naisten väkivaltamatskua löytyy hänen kirjastonsa hyllyiltä.

      termies viimeisellä kerrallaan konkreettisesti neuvoi minulle miten tuubihuivista saa pipon väännettyä, sain huivin eurooppa-päivän tapahtumassa. kerroin hänelle sen tammikuun tsembalon ja miten ei silloin tullut mieleenkään että olisin hänen luokseen rynnännyt. ja vaikka nyt päätin että ei enää tätä kun mä vaan naureskelen koko vo-ajan(odotusaulassa näin miltä ahdistunut mies ulkoisesti näyttää), niin pyysi hän ottamaan yhteyttä jos vielä jotakin ylitsepääsemätöntä elämässäni tapahtuu. että tällainen luottamuksen tunne molemminpuolin julkiseen terveydenhuoltoon.

      14:24

      hallintojohtaja on vastannut mailiini johon minä jo latasin takaisin tekstiä, sainpahan nyt jonkinlaisen vastauksen että missä mennään, olen ottanut esiin kirjastossa asian johon kirjaston työntekijät eivät ole valmistautuneet. tälläisella selityksellä kirjaston hyllyiltä voidaan poistaa kaikki seksuaaliväkivaltaa sivuavat kirjat ja videot.

      tähän kuvioon liittyen tänään kaupungilla tuli vastaan mies, päihdelääkäri, avasin suuni, sanoin että sieltäpä tulee onnellinen mies, mulla juttu josta onnellisuus missä lie kun iäkäs nainen raivoaa tissuteltuaan kerrostalossa, vastasi hän että heittäkää tuollainen asukas pellolle.. no pehmensi sanojaan sen verran että sanoi itsekin joskus asuneensa ongelmaisessa talossa. että näin mä pakenen keupungille iäkästä naista joka suutuksissaan että minä kiero savolainen kyttääjä ja sitt kaupungilla mä en saisi suutani avta miltä minusta tuntuu kun on ne naiset …hmmmm…

      mutt en mä tällasesta lannistu vaan voimistun.

      Like

  28. Hei Survister! 🙂

    Sinä olet siellä niin kyllästynyt meihin naisiin, että minä jo mietin, että “uskallanko” tänään tänne kommenttia kirjoittaakaan. 😉 Mutta minähän olen tavallaan vain sellainen “kiltti Lulu-virtuaalinainen” netissä. 😉 🙂

    Mutta onpa se kirjastonjohtajanainen todella “nokkava” ihminen. Millähän ansioilla hän on päässyt siihen virkaansa ja esimiesasemaankin…
    Siihen on vaadittu luultavasti yliopistotutkinto, jonka se kyseinen rouva (vaiko neiti?) on suorittanut erinomaisin arvosanoin ja on niitten ansiosta tullut valituksi virkaansa. Palveluammattiin hän ei luonteeltaan näköjään sovi…

    Tyttäreni yksi kämppäkaveri yliopistokylässä opiskeli kirjastoalaa ja enpä ole “happamampaa” ja itsekkäämpää tyttöä eläissäni tavannut. Siis valikoituuko sille alalle “hikipinkot”, mutta psykologisesti täysin sopimattomat tyypit…?
    No enempää minä en uskalla sitä ammattikuntaa “ruotia” kuitenkaan.

    Se on kyllä totta, että minäkin tarkkailen, huomaan ja reagoin voimakkaasti sellaisiin asioihin, joita ukkoni ei edes huomaa. Sitten hän usein vähättelee joitakin minua liikuttavia asioita, koska ne ovat hänelle yhdentekeviä.
    Toisaalta hän on pikkuhiljaa oppinut tietämään ja käsittämään sen, että monet minun ongelmani johtuvat lapsuuskodissani tapahtuneista asioista ja jopa meijän perheen lasten suoranaisesta laiminlyönnistä.

    Toivottavasti ne sinun kaulassasi olleet punkit olivat niitä vaarattomia eikä sinulle tulisi mitään jälkiseurauksia ja tauteja niistä punkeista. 😦
    Meijän kissat ulkoilee joka päivä aamusta iltaan ja joka ilta ne tarkastetaan, vaikkei meijän aurinkoisella pihalla ole ainakaan aikaisemmin nähty punkkeja.

    Täällä on edelleen aika viileää ja tänäänkin on tuullut kylmästi.

    Kevätkesäistä keskiviikon jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

    Like

    1. hei taas,

      vai et enää uskalla kirjoitella kun… tässä vielä yks asia, kerroin eilen sille termiehelle, että yks nainen jallitti minua viikonloppuna, kertomatta sen enempää. kerron sen nyt tässä: toisen käden kautta lainasi nainen minulta 20 euroo maanantaina, no nyt tänään tämä toinen käsi kertoi että naisella oli eilen kostea päivä kiitos 20 euroni….ja sitt mä viel aamupäivällä törmäsin kadulla hyvänpäiväntuttuun päihdelääkäriin..

      oikeestaan mä ymmärrän miksi tää kirjastonjohtaja reagoi insestisanomisiini niin voimakkaasti että heitti pellolle työhuoneestaan ja käski mennä ammattiauttajan luo, ihan normaali reaktio naiselta jolle mies alkaa kertoa mitä insesti käytännössä tarkoittaa. nyt kun tässä tää juttu aktivoitui osaltani kun minulla oli toukokuun loppuun lokakuussa merkitty vo_aika ammattiauttajan luona, niin vieläkin nainen vaikenee kykenemättä edes anteeksi-sanaa lausumaan siitä että hän saattoi ronskinpuoleista kieltä käyttää asiakkaalle kun puhe kääntyi muuksi kuin kirjastoasiaksi. elikkä toisinto siitä kotipalveluohjaajasählingistä. tänään jo yks tuttu mies mulle että kunhan vaan et siellä kirjastossa väkivaltaan sorru sanojen lisäksi.

      noista punkeista viikonloppunakin käytiin kesksustelua siitä että kun eihän sitä ennen punkeista ollut tietoakaan. tänäisessä lehdessä taas juttua siitä miten metsäkauriit levittävät punkkeja ja miten niitä pitäisi metsästää että punkinleviäminen estyisi.kun metsään menee niin joka paikassa kauriitten jälkiä, Pohjoissavossakin on (ainakin)yks liikennemerkki jossa varoitetaan: metsäkauriita 1 km.

      Like

    2. tei taas,

      kommentoi vaan ei tartte pelätä jos minulla naisen logiikka mielessä,
      oot sellanen virtuaalivertaistuki minulle, ollut jo pitkään.

      niinku naisista vielä, ny mä jo mailailen naistoimittajan kanssa siitä miten minulle sanottiin kirjastossa että lehdistön kanssa ei ole soveliasta ‘seurustella’.

      että tällainen soppa synty siitä kun kirjastonjohtaja tammikuussa minulle että uhkailetko sinä ja lopuksi käski mennä ammattiauttajan luo ja kun minulla oli jo lokakuussa sovittu aika ammattiauttajalle toukokuun loppuun. tässä on ny päihdelääkärin, kaupunginvaltuutettulääkärin , kaupungin hallintojohtajan ja sanomalehden toimituksen kanssa tullut hääräiltyä patoutumanpurkuhommissa.

      Like

  29. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

    Kiitoksia kommentistasi ja myös ystävyydestäsi täällä netissä! 🙂
    Onpa mukava tietää, että sinä pidät minua virtuaalivertaistukena, ja minäkin olen kokenut tämän parin vuoden aikana, että sinä et ole koskaan suhtautunut vähätellen näihin minunkaan ongelmiini, vaikka ne täysin erilaisia ovatkin. 🙂

    Minä taidan arvata, että kuka se nainen on, joka sen 20 euroa käytti miten käyttikin. Eikö hänellä ollut tässä taannoin uusi “sulhanenkin” siellä talossaan? No jos juuri siitä naisesta on kysymys, niin juopotteleeko hän sitten siihen (mahdollisen) eron aiheuttamaan murheeseen…? Minä ajattelisin, ettei se sinulta rahaa vipannut nainen ollut kuitenkaan se naapurintäti… vaikka hänellekin se “kuppi” maistuu. 😉 🙂

    Minulla tuli mieleeni sellainenkin ajatus, että tuntisiko se kirjastonjohtajanainen entuudestaan sen kyseisen kotipalveluohjaajan, jonka kanssa sinulla oli silloin vuosia sitten se vähän samanlainen keskustelu hänen työhuoneessaan? Jotenkin ihmetyttää se kirjastonjohtajan voimakas vastareaktio ja melkein “ulosheitto” huoneestaan niine saatesanoineen mennä ammattiauttajalle.

    En tiedä, että olenko minä itse sitten niin “paksunahkainen” pohjanmaalainen ja “monissa liemissä keitetty”, mutta minä en osaa kauhistua oikeastaan mistään asiasta, mitä joku minulle kertoo. En kauhistu enkä tuomitse.

    Onneksi sinulla on siellä tuttuja miehiä monilta ammattialoilta, joitten kanssa voit keskustella ja purkaa heille tuntojasi. Toivottavasti se naistoimittaja olisi luonteeltaan erilainen kuin esim. se herkkähipiäinen ja nirppanokkainen kirjastonjohtajanainen on… Usein toimittajat ovatkin sellaisia “väljänluontoisia” ja tarvittaessa huumorintajuisiakin. 🙂

    Sitä minäkin olen miettinyt, että mitä lopun aikojen “vitsauksia” ne tautiset punkit ja lähes ympäri maata levinneet hirvikärpäsetkin ovat… Kautta vuosien niitä punkkeja on irroitettu niin eläimistä kuin ihmisistäkin eikä niistä tiedetty aikaisemmin olevan mitään vaaraa. Nyt ne herättää jopa yleistä hysteriaa! 😦

    Täällä kylmät säät vaan jatkuu ja mittarissa on vain n. 10 astetta lämmintä. 😦
    Sääkarttojen mukaan voi huomisaamuna olla räntääkin maassa…

    Hyvää päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen ystäväsi Lulu

    Like

    1. hei lulu,

      kyll mä tajuun että minut merkattiin kaupungin organisaatiossa sen jälkeen kun se kotipalvelujutun looginen eteneminen katkesi siihen kun kotipalvelu siirtyi kaupungilta terveysorganisaatiolle, siellä ei ole minuun kertaakaan negatiivisesti suhtauduttu, jos nyt unohdetaan se akuuttihoitajan erhe omakantakirjauksessa että kärsisin mielettömistä raivareista.
      Nyt sekin hoivajohtajan ohje katsele kuuntele vaan kevättä ja yritä unohtaa ikävät asiat on kääntynyt päälaelleen: se on nyt kaupungin työnohjauksen tehtävä kääntää tämä ikävä asia positiiviseksi palautekokemukseksi.

      alko mennä tuttuun tahtiin, sitä kun “sulho” lähtee sukuloimaan niin silloin voidaan pitää “kokoontumisajot” …..

      Like

  30. Hei Survister! 🙂

    Minä saan tuosta kommentistasi sen käsityksen, että ne naiset voivat siis jostain yhteyksistä tuntea toisensa ja senhän arvaa/tietää, että siellä on luultavasti sinustakin keskenään puhuttu (= juoruttu…).
    Täälläkin on paljon esimerkkejä eri virastoista, joissa se vaitiolovelvollisuus on niinku “veteen piirretty viiva”. 😦 Monien akkojen suussa ei ole sitä “porstuaa”.

    No sitten siihen yhteen tiettyyn naiseen. 🙂 Minä olin siis oikeilla jäljillä, kun osasin epäillä sen rahan vippaajaksi sitä erästä naistuttavaasi… 😉
    Mutta onko asia nyt silleen, että se uusi raitisko? “sulho” pitää niinku “jöötä” morsmaikulleen eikä hän voi ryypätä silloin kun se miehensä on kotona…?

    Täällä rannikolla jatkuu kolea “kesäsää” eikä lämpötila ulkona ole kohonnut tänään edes kymmeneen asteeseen. Ensi viikolle on luvassa lämpimämpää.:)

    Hyvää illanjatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle! 🙂 toivoo Lulu

    Like

    1. hei lulu,

      olet hyvä salapoliisi, nyt unohdetaan kaikenmaailman kissanristiäiset joissa sulho… 😀

      lähden vkl:ksi lumisateeseen poraileen niitä linnunpönttöjä.

      en tiedä mutta mulla oli aikaa miettiä kun siinä oli viiden kuukauden viive siinä mun ammattiauttajalle menossa, ja kun sekin termies sanoi ettei sitä kirjallista selvitystä sitten ehditty minulle kotiin toimittaa niin näin tässä nyt kävi, jäin vyötä kiristään porrashuoneeseenni naapurintäti tuli takaani ohi eikä sanonut sanakaan, sitten tajusin että avaimet jäi oven kotiin… taas tulee vara-avainhaltijalta mrbean-kommenttia…

      Like

  31. hei lulu,

    nyt on pönttöjä kaiverrettu, taivaanvuohen rautiaisen pesä löydetty, ruisrääkän ääni kuultu ja eilen partaani ajaessa punkki leuassa, olisikohan jo aika käydä hakeen rokotus, apteekin edessä standi, jossa lukee kumpi on vaarallisempi susi vai punkki?

    eilen tein taas naisten kanssa virheen, ei olisi pitänyt lähteä kyläilemään, lapset halusi pelata nurmikkojalkapalloa ja ny mulla taas uusi kylkiluunmurtuma, perheen äidistä en uskalla tänne kirjoittaa mitään muuta kuin että huh huh !! , suoriutumishakuinen perfektionisti, lohkasin kahvipöydässä ett se tuo naisen logiikka ja 15-v poika vaan naureskeli kommentilleni.

    12:00

    kaupungilla, ip-lehtien kannessa Tommy hellsten, vaimo kuollut, olen infokassajonossa, jään lukeen etusivuja, siin mies menee edelleni ja kysyy sinä taisit olla vuorossa, niinpä taisin jäin vaan noita etusivuja lukemaan, mies sanoo ettei noita lehtiä kannata ostaa.. hellstenin vaimo…, minä hälle sanoin että herää kysymys kuka on tommy hellsten, niin no jotakin se virtahevosta niin mies vastaa: “minun äidilläni on se virtahepokirja kirjahyllyssään”.

    että näin sitä sattuu..
    tuo eilinen vaimo/äitikin, ni pikkasen vois nainen katsoa peiliin ettei virtahepo nousisi kyläilijän ajatuksiin…

    Like

  32. Hei Survister! 🙂

    Huomasin, että sinä olet palannut kotiin sieltä linnunpöntöntekoreissultasi. 🙂
    Monenlaisia lintuja sinä siellä olet bongannutkin. Ja taas uusi punkki “bongasi” sinut! Minä kyllä kehoitan nyt sinua ottamaan sen rokotuksen pikimmiten!

    Jaa, että sinä olet käynyt kyläilemässä jonkun nuoren? naisen luona… 😉 Suoriutumishakuisen perfektionistin? No minäkin myönnän olevani perfektionisti, mutten taida olla niin suoriutumishakuinen kuitenkaan…
    Se on ikävää, jos lapset joutuu kärsimään äitinsä “virtaheposyndroomasta”.

    Toivottavasti sinulle ei tullut sitä kylkiluunmurtumaa siellä pelatessasi. Toisaalta, sinussa on vielä sitä sellaista “poikamaisuuttakin”, kun halusit mennä niitten lasten kanssa silleen pelaamaan nurmikkojalkapalloa. 🙂

    Tommy Hellstenin vaimo on tosiaan kuollut. 😦 Kuulemma verenmyrkytykseen, sepsikseen, ja yllättäen. Anopillani oli se sama viime vuonna ja hän selvisi…
    On se tämä elämä niin ennalta-arvaamatonta. Sanattomaksi vetää. 😦

    Täällä satoi koko viime yön ja tänään on ollut vielä viileä sää, mutta ennusteet lupaa, että huomenna tulee lämmintä tännekin, jee!!! On jo aikakin lämmetä! 🙂

    Hyvää päivänjatkoa ja aurinkoista kesäkuun viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

    Like

  33. hei lulu,

    no tietenkin se mikäliemurtuma synty siell nurtsilla ku mä taklauduin…ei sitä enää tässä iässä pärjää lapsille mutt kovasti yritin,

    täss on jo vuosia vierinyt ku viimeks heillä kyläillyt, sen jälkeen kun miehensä mulle viestitti ettei ole soveliasta liikaa puuttua hänen perheensä asioihin, ollaan me tavattu kaupungilla kahdestaan ja meillä aina hauskaa kahdestaan kuulumisiamme kertoillessa mutta nyt kun mä aattelen että ei tää suuruudenhulluus voi olla totta 😦

    iltasanomien horoskooppi tälle päivälle kuitenkin toteaa: teet sittenkin oikean ratkaisun, vaikka ensi alkuun olet epävarmuuden vallassa, Ennakkoluulottomuutesi tulee tässä suureksi avuksi. ehkä myös sitä että oman ratkaisuni olen tehnyt miten etenen nyt kun kirjastonjohtajatar ei enää palvele minua. oon mä sitt muuhun viime viikolla, sen termies-tapaamisen jälkeen lähettämääni palautteeseen vastauksia saanut sieltä sun täältä.

    sinä kun et torilla aamulla niin sinä et tiedä millaista mun kommentointi siellä on huehuen ja backstagen kanssa,

    ett täss on hälläväliä mentaliteetilla suhtautunut noihin punkinpuremiin, mutta kait se kolme puraisua viikon sisällä kasvattaa riskin kolminkertaiseksi.

    Like

  34. Hei Survister! 🙂

    Se on kyllä aivan totta, ettei sitä näin vanhempana ole enää kovin ketterä eikä pärjää varsinkaan lapsille missään liikunnallisessa lajissa. 🙂
    Minulle tuottaa jo vaikeuksia nousta lattialta istumasta ylös silloin, kun leikin veljeni yksivuotiaan pojan kanssa siellä lattialla istuen. 😀

    Jaa, että se naistuttavasi on suuruudenhullu? No jos hän on iältään n. 35-40 -vuotias, niin enpä ihmettele. Veljeni vaimo on vajaa nelikymppinen ja tosiaan kaiken pitää olla hänelle hienoa ja kallista… onneksi veljeni tienaa hyvin.
    Sinä et halunnut kertoa hänestä mitään, mutta tulipahan mieleeni, että vieläkö se hänen miehensä on “mukana kuvioissa” vai onko hän eronnut…? (ei sinun ole pakko vastata…)

    Onpa hyvä, että sinä olet saanut kuitenkin vastauksia siihen palautteeseesi. 🙂
    Mutta todella outoa asiakaspalvelua on sillä kirjastonjohtajattarella, kun hän ei suostu enää palvelemaan sinua. 😦 Sellaisia ne nokkavat naiset usein (= melkein aina) ovatkin…

    Niin, vasta iltapäivällä minä menen aina sinne torikahvilaan lukemaan.
    Sen olen huomannut tällä viikolla, että Huella on ollut “vauhti päällä”. 😀
    Mr. Been kommentteja en yleensä edes lue. Pistaasi juhlii vissiin vielä niitä poikansa lakkiaisia. 🙂

    Ehkä sinun olisi hyvä ottaa se rokotus, kun liikut niin usein niillä punkkisilla alueilla.
    Olen itsekin miettinyt sitä, kun sillä mökkirannallanikin niitä punkkeja on.

    Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

    Like

  35. hei lulu,

    eilen miehissä tuumin pohdittiin tuota naista, tekis mieli käydä lohkaisemassa kirjastonjohtajattarelle että nyt tekis minun puolestaan mieli passittaa yks nainen ammattiauttajalle, ja tehdä lasten- ja aviomiestensuojeluviraanomaisille ilmoitus, kunhan poliisipartion yhytän liikenteessä niin poliisimiesten kanssa vähän juttelen tästä “akuutista naisahdistuksestani”. naisilla on kaikki hyysärit mutta missä on aviomiestensuojeluviranomainen?

    just oli tuolla kauppalehdessä älykkäistä ihmisistä juttua ja sellaisten on vaikea ottaa vastaan kriittistä palautetta. linkkiä tähän jos vielä jutun löydän.

    minä oon tässä ny huomannut mitkä kaupungin virastot vastaa palautteeseen ja mitkä ei. täss on piakkoin tulossa myös avoimet ovet kaupungintalolla…

    edit 18:08

    tänään taas naisiin liittyvä kohtaaminen liikenteessä kaupungilla, niin groteski, ettei siitä tään enempää tässä vaiheessa..

    Like

  36. Hei Survister! 🙂

    Meinaatko, että se kirjastonjohtajatar olisi juuri sellainen “älykäs”?
    Minä ajattelisin silleen, että hän on sellainen lukenut “kirjaviisas”, kuten esim. minun pikkusiskoni on. Molemmilla on ollut hyvä muisti ja siksi ne opiskelut ja tentit ym. on menneet heillä kiitettävästi. Hyvillä todistuksilla he ovat saaneet työpaikat ja arvostetun aseman yhteiskunnassa.

    Luultavasti minä itse en ole sitten sellainen älykäs, koska minä aivan oikeasti kestän itseeni kohdistuvaa kriittistäkin palautetta. Mutta minullahan ei olekaan korkeakoulututkintoa, vaan olen “suorittanut tenttini” elämänkoulussa. 🙂

    Jaa, että groteski naisiin liittyvä kohtaaminen…? Enpä osaa arvatakaan. 😉

    Hyvää illanjatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

    Like

  37. Hello, i think that i saw you visited my website so i got here to return the
    choose?.I am attempting to in finding issues to improve my site!I
    assume its adequate to make use of a few of your ideas!!

    Like

  38. Pretty section of content. I just stumbled upon your website
    and in accession capital to assert that I get in fact
    enjoyed account your blog posts. Anyway I will be
    subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

    Like

  39. Ahaa, its nice conversation regarding this piece of writing here at this weblog, I
    have read all that, so now me also commenting at this place.

    Like

Comments are closed.