Shameless Violation of Freedom of Religion Uskonnonvapauden hävytön rikkominen

 

Sat 28.1.2017

Walking on the street,

Kävelen kadulla,

vastaan tulee iäkäs nainen, pysäyttää minut sanoilla “Uskotko Jumalaan?, tiedätkö mikä on tv7?, haluatko että Jeesus oittaa sinut vastaan?., sen sijaan että sanattomana olisin jatkanut matkaa, pysähdyin ja sanoin että on tässä vuosikymmenet ihan jees vaeltanut ilman jumalaanuskoa, nainen ei sallinut minun tämän uskoni kanssani vaeltaa, vaan vänkäsi vastaan että kyllä Jeesus sinut vastaan ottaa kun vain käännät katseesi hänen puoleen minä että ei tule tapahtumaan, nainen ei luovuttanut vaan sanoi katsohan jeesus ottaa sinut vastaan, sitten erosimme ja tunsin että tämän vulgaarin katuväittelyn hävisin. Uskonnonvapauttani loukattiin julkisella paikalla, ja taas yksi nais> <mies -keskustelu on elämässäni käyty.

42 thoughts on “Shameless Violation of Freedom of Religion Uskonnonvapauden hävytön rikkominen

 1. toinen kohtaaminen eilen kadulla kyseisen naisen kanssa sai suupieleni korviin naurun saattelemana. Jo metrien päästä minulle toitotetaan että Jumala tuo sinulle turvan, minä kysyn vastaantulleelta naiselta oletko sinä ortodoksi vai mikä muslimi, kertoi täti olevansa helluntalainen. Aiemmin muualla kaupungilla olin juuri pistänyt yhden helluntalaisen kuntavaalimainonnan oikeisiin uomiin ja torillla keskustellut Jehovien kanssa että nyt kun kuntavaalit näkyy torilla niin ketäs te Jehovat äänestää, Jumalaa! tuli vastaus kuin yhdestä suusta 😀 😀 😀

  Like

 2. Hyvää sunnuntaita, Survister! 🙂

  Sinäpä olet joutunut siellä realityelämässäsi varsinaiseen eri uskonsuuntien pyöritykseen! 😀
  Yksi mun lähisukulaiseni kuuluu jehoviin ja minä olen saanut sen käsityksen, että juuri nuo hellarit on niitä heijän “ykkös-verivihollisiaan”. 😀

  Hellarit ja lestat ovat mun käsitykseni mukaan niin kaiken maallisen mammonan ja vallan perään kuin olla voi, joten he ovat jo siksikin “rynnimässä” etunenässä kaupunkien ja kuntien päättäjiksi.

  Jehovalaiset eivät äänestä, mutta hekin kyllä nauttivat mieluusti kaikesta hyvästä, mitä muut on saaneet aikaan. Siellä torillahan he sielläkin pyörivät muitten mukana – kaikesta huolimatta. 😉

  “Siellä” yhdellä nettitorilla käydään myös tietynlaista vaalia tai vallanvaihtoa… jos olet käynyt lukemassa. Minä käväisin siellä äsken. 🙂

  Mukavaa pyhäpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

 3. hei,

  kävin minäkin siin torin ketjussa oman vallanvaihtomielipiteeni sanomassa 😀

  kyll se oli eilinen oikee, Jehovat sanoi etten saa iankaikkista elämää kun en usko raamattuun, hellarinainen sanoi että hän on lukenut raamatun kymmenen kertaa kannesta kanteen ja mä hälle tinkasien ettei mulla ees raamattua kirjahyllyssä 😀

  sitte mä viel torilla, yks miesvaltuutettu, joka siin lautakunnassa joka kirjastotoimen perään katselee, niin hän lähestyi kätellen minua ja sanoi nimensä ja mun piti siin vaiheesssa tälle nuorelle miehelle paljastaa nimeni ja sitt hällä alkoi kaikitenkin raksuttaa että toihan on aiemmin mailaillut hänelle..

  huomasin muuten sellaisen kummallisuuden että pitkän aikaa kommentteihini ei tullut avatar nikkiä survister, nyt tulee kun minä poistin sen samanan ja aloin täällä hellaritarinoita kertoa.

  Like

 4. Heipä hei Survister! 🙂

  Sen, mitä minä tiedän hellareitten ja jehovien uskonnon erilaisuudesta, on se, että hellarit uhkaa herkästi syntisiä iänkaikkisella helvetillä, kun taas jehovalaiset ei usko sen olemassaoloon laisinkaan. Siinä se heijän “pieni” eronsa… 😉 Jehovat odottaa sen taivaan laskeutuvan niinkuin jonkun kuplan tänne maan päälle. Sellaisia kummia juttuja se sukulaiseni joskus saarnaa…

  Meinaatko, että ne hellarit ei enää pääse mitään kautta seuraamaan tätä sinun blogiasi…?

  No joo, minä huomasin, että sinä olit käynyt kommentoimassa siellä torikahvilan vallanvaihtoketjussa. Se on ollutkin suosittu ketju siellä pitkään aikaan, kun jo lähes kolme tuhatta lukukertaa näkyy olevan, vaikka se avattiin vasta toissa yönä. Sitä minäkin olen tässä naureskellut, kun yhtä naisviestijää siellä on luultu sinuksi! 😀 Se GG kyllä paljasti nyt oman ilfoorum-nikkinsä eräässä kommentissaan, vaikkei hän sitä suoraan sanonutkaan. 🙂 Nyt minä olen lähes satavarma siitä, että hän on kuin onkin ilfoorumin Lipton, joka on pyörinyt siellä torilla parilla muullakin nikillä sen olemassaolon aikana. Hänen lauserakennelmansa ovat niin persoonallisia, ettei hänestä voi erehtyä. Mutta monet muuthan ovat vaihtaneet siellä entisen nikkinsä uuteen – kuka mistäkin syystä. Kyllä kai se helleh’kin jonkun nikin takana “lymyää”. 😀

  Joku Kasipallo alkaa siellä torilla nyt vetovastuuseen. Minä en tiedä hänestä muuta kuin sen, että hänelle on ollut tärkeää kerätä mahdollisimman suuri viestimäärä näkösälle ja se sama päämäärä taitaa olla siellä monilla muillakin nimimerkeillä. No oma kehumisen aihe sekin. 😉

  Täällä on meneillään räntäsade ulkona, joten eipä sinne ainakaan lähitunteina ole asiaa…

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavaa uutta alkanutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

 5. hei lulu, kasipallo paljastui tänään multiaiseksi(=multinikki) elikkä matsoniksi joka aetoSavolaenen, ee niihin voe luottoo, kieroja ovatten 😀

  emmä tiijjä ku minä palasin torille just tota kommentoimaan ihan urakalla, alusta alkaen mietin että mitähän siitäkin tulee kun vauhdilla foorumi pystyynpantiin ilfoorumin rauniolille ja yhden ylläpitäjän toimesta, tällainen vallanvaihto olisi pitänyt sumplia verhon takana ja että vielä vieraskirjaan ketju avattiin ylläpitäjän etsinnästä. foorumi saattaa kaatua ja kadota jos ei säällistä jatkajaa foorumille löydy.

  ei tänne ole vierailijaryntäystä tullut sen jälkeen samanan poistin seuraajalistalta..

  Like

 6. Heipä hei Survister! 🙂

  Minäkin käväisin siellä lukemassa ja totesin, että hieman hämmentyneen odottava ilmapiiri siellä torikahvilassa tänään vallitsee. Palstan alkuperäinen perustaja Teppo teki vähän kummallisen tempun, kun hän lähti sieltä noin vain, mutta ne yksityisasiat taisivat pakottaa hänet siihen ratkaisuun. Hän kertoi jokin aika sitten vaimonsa odottavan perheeseen toista lasta – ja kyllähän nämä nykyajan nuoret rouvat tiedetään, että he paksuna ollessaan muuttavat itsensä kaiken olevaisen keskipisteiksi, varsinkin miestensä elämässä. 😀

  Se vanha iltisaikainen “ystävämme” GG-Lipton? on aktivoitunut viime päivinä… Onko hän muuten mailannut sinun sähköpostiisi yhtään kertaa? Mulla on vähän sellainen aavistus, että hän saattaisi olla kiinnostunut jostakin keulahahmon roolista siellä toripalstalla… kovasti hän on esittänyt ja esittää kehitystoiveita siellä. Hänellä taitaa olla enemmän aikaa nettisurffailuun kuin monilla muilla päivittäin. Hän kuuluu pyörivän suomi24:n keskusteluissa ja facebookissakin. Minä muuten luulin sitä GG:tä yhdessä vaiheessa jopa hellehiksi. 😀

  Vai on se samana “joukkioineen” häipynyt… parempi se olikin, että sinä niin epämääräisen tyypin poistitkin täältä blogiasi seuraamasta.

  Mukavaa kevätpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei, teppo lähti päätoimittajan paikalta ja vei kaikki viestinsä mennessään, tuo se vasta ihmetyttääkin, nyt on tuuliajolla koko torikahvila.

   Like

 7. Hei Survister! 🙂

  Sitä minäkin kyllä ihmettelen, että miksi hän lähti sieltä niin kovalla kiireellä ja niinku jälkiä jättämättä… Mitähän siinä on lopulta taustalla…? Pakostakin mun mieleen on hiipinyt ajatus siitä, että onko häntä uhkailtu joltain taholta, kun se yleisen osion viesteily on ollut täynnä vihapuheita varsinkin tänä vuonna. Onko tästä Suomesta tulossa jo jonkinlainen “poliisivaltio”, kun sinäkin kerroit toisessa postauksessa, että sinua olisi seurattu siellä kirjaston kulmilla… 😦

  Mutta kevät jatkaa etenemistään täällä rannikollakin. Eilen tepasteli täällä meijän pihalla terhakan näköinen keltanokkainen musta lintu, joka taisi olla mustarastas. 🙂 Niitähän oli viime syksynä paljonkin tässä pihapiirissämme marjapensaitten kimpussa, syömässä viimeisiä punaherukoita niistä pensaista.

  Tuo yksi naapuri päästää kissojaan kulkemaan vapaina ulkona, joten se käytäntö on vähentänyt selvästi lintuja tällä alueella. Ne tuntevat olonsa uhatuiksi. Eikä sekään ainakaan paranna asiaa, että sen samaisen rajanaapurin pihalla kakarat huutaa kaiket iltapäivät, sen jälkeen kun heijän kotirouvana oleva äitinsä hakee heijät päivähoidosta kolmen maissa iltapäivällä.

  Minä sanoinkin ukolle, että kyllä meijän pitää ruveta tekemään remonttia tänä keväänä siellä kesämökillä, että pääsisin sinne usein “hermojani lepuuttamaan”, kun omalla pihalla ei ole ollut minkäänlaista asumisrauhaa viiteen vuoteen. Lasten elämöinnin vielä ymmärtää, mutta kun se äippä kutsuu lähes päivittäin niitä ystävättäriään “juorupiiriinsä” pihalle. Minä väännän yleensä radiota isommalle volyymille silloin, kun se akkojen kanamainen kälätys ja naurunremakat äityy pahaksi. Mutta sieltä tuulen mukana leijuva tupakansavun lemu onkin sitten oma ongelmansa…

  Minä jos kuka siis ymmärrän hyvin sinun ja muittenkin ongelmia veemäisten naapureitten vuoksi!

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei,

   yksi taho joka on varmasti huomannut vihapuheen yleinen keskustelussa on nettipoliisi ja Teppo oli vastuussa siitä että Torikahvilassa ei viljellä vihapuhetta.

   Like

 8. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Sitä minäkin olen miettinyt, että se minunkin koneelleni silloin pari viikkoa sitten tullut ilmoitus nettipoliisilta oli kuitenkin vakavasti otettava juttu. 😦 Sen jälkeen sitä ei ole tullut.
  Mutta hyvä asiahan se periaatteessa on, että valvotaan kaikkia keskustelupalstoja, eipä minullakaan ole mitään sitä vastaan. 🙂

  Kyllä kai sitä pitääkin miettiä itsekunkin tarkemmin, että mitä kirjoittaa. Kaikki hyvätkään tarkoitukset eivät välttämättä ole ymmärrettäviä eivätkä hyväksyttäviäkään. Kaikenlainen erilaisuus on aina jonkinlainen “tabu”, senkin olen saanut huomata niin täällä realityelämässäni kuin sain huomata siellä ilfoorumillakin. Se nimimerkki Pekka2 kävi joka välissä motkottamassa liian pitkistä viesteistä. 😀 Siellä uskispalstalla se H-M kirjoitti aina hirmu pitkiä viestejä, mutta koska minä en seurannut sitä osiota siellä, niin en tiedä, että kävikö hän sitä H-M:ää ojentamassa lyhyempiin viesteihin milloinkaan…? “Pekka-poika” ei ollut kovin hyvissä väleissä Liptonin kanssa, sen minä kyllä muistan. 😀

  Minun tehtäväni täällä nettielämässä on auttaa muita sillä tavalla, kuin osaan. Sen minä olen tiedostanut jo sieltä ilfoorumilta lähtien. Teen sen vilpittömällä mielellä eikä minulla ole mitään sen kummempia päämääriä. Saan siitä hyvää mieltä itselleni. En haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä varsinkaan tässä elämänvaiheessani, kun minun omakin elämäni on jonkinlaisessa murrosvaiheessa enkä pysty ajattelemaan huomista/tulevia. On vain elettävä päivä kerrallaan.

  Hyvää päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. jäin taas tänne koukkuun muokkaamaan teemaa, tällaisella jatketaan siihen asti kun taas alan uutta, no toisaalta ny on jo kohta kaikki läpikäyty, sitten on sellaisia hyviäkin teemoja mutta niihin ei saa vimpaimia.

   tänään minulla kolme asiaa joita oon jo taivastellut, ekaks oli kekustelua yhden yrityksen ylimielisestä välinpitämättömyydestä, sitten yks juttu katos netistä heti kun mä siihen kommentoin ja kolmas oli se kun taas hokasin yhden vaalinumeron yhdessä autossa.

   Like

  2. minä kato tein sellaisen keikauksen ilfoorumilla ett kun niitä herjaavia viestejä alkoi tulla enemmänkin, mailasin nettipoliisille ja sain häneltä vastauksenkin, että sillee poliisi on sitä kautta tutustunut nikkiini jo muutama vuosi sitten ja no aatteles miten iltalehden ex-modet nauraa tännän torikahvilan viimeisille keikauksille.

   Like

 9. Hei Survister! 🙂

  Kyllä se “meno” olikin tosiaan välillä sitä mitä oli siellä ilfoorumilla, varsinkin silloin, kun sinne sai kirjoittaa “einikkinä” tai milloin milläkin tekaistulla nimimerkillä. Minäkin muistan osallistuneeni jopa pressanvaalitaistoon vuonna 2012. Joku räväkkä mielipiteeni toi mulle nimityksen “kepuliämmä” jossain vaiheessa. 😀 Sinne tuli viestejä siihen aikaan sellaiseen tahtiin, ettei niitä mitkään modet olisi ehtineet tarpeeksi nopeasti poistamaan.
  Kyllä minä taisin jossain vaiheessa “ruotia” tuota naapurin porukkaakin kovin sanoin…
  Sitten “rekkautuneena” oli pakko alkaa enemmän miettimään näpyttelemisiään, mutta ehkä minä avauduin liikaa sitten PA:na – no ei ole kukaan maininnut siitä asiasta täällä realityelämässä. Minä kyllä luulen, että olen koko sukumme aktiivisin kirjoittaja ja etteivät ne juoruisimmat tätöset käy missään keskustelupalstoilla edes lukemassa viestejä.

  Torikahvila on kyllä hiljentynyt sen jälkeen, kun Teppo viesteineen otti ja häipyi sieltä. Monia muitakin on pysynyt ainakin toistaiseksi poissa. Onko heillä sitten joku pelko siitä, ettei se turvallisuus ole taattu vai mikä lie. Siitähän oli keskustelua vieraskirjassa.

  Mun koneelle on asennettu kaikki mahdolliset viruksien torjuntaohjelmat, mutta siitä huolimatta aina lukiessani iltalehden tai iltasanomien nettilehteä, niin tämän alueen mainokset alkaa pyöriä tässä näytöllä. Viimeisimpinä tämän alueen kunnallisvaaliehdokkaita… kumma juttu.

  Aurinko paistaa täälläkin jo keväisen kirkkaasti, mutta “runosuoneni” on ehtynyt, niin ettei synny enää mitään. 😦 Viime vuonna oli vielä toivo ja luulokin siitä, että tyttäreni miehineen muuttaa kotimaahan vuodenvaihteessa, mutta nyt on alettava valmistautumaan henkisesti siihenkin, että he jäävät sinne ulkomaille lopullisesti. Täällä ei ole töitä varsinkaan vävylle.

  Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 10. hei,

  googlaa Adblock ja tutustu, se on lisäosa, jonka voi asentaa koneelleen ja joka blokkaa mainokset, myös tämän blogin mainokset.
  tänään on lauantai ja kuntapoliitikot torilla, matkaan sinne.

  Like

 11. Hei Survister! 🙂

  Kiitos sinulle tuosta Adblock-vinkistä! 🙂 Pitääpä asentaa se sellainen tähän koneeseen, kun mua ihan tympäisee ne jatkuvat mainokset. Sitä minä vaan ihmettelen, kun koneelleni tulee tämän oman kotipaikkani mainoksia, vaikka IP-osoitteeni pitäisi olla vaihtuva ja olinpaikkani tuntematon… mistä se google? vai mikä lienee osaa meikäläisen paikantaa…?

  Sinä olet ollut kotikaupunkisi torilla kuntapoliitikkoja jututtamassa. Kyllä kai heitä olisi varmaan täälläkin lähikaupungissa, mutta eipä mun tule lähdettyä sinne.. Tänään on satanut lunta koko päivän, joten tuskin täälläpäin on mitään “tungosta” mihinkään tilaisuuteen ainakaan ulkona kaupungin torilla. Eri ehdokkaitten mainoslappusia tulla tupsahtelee jokaisen postin välissä. Yksi keskustapuoluelainen on “trumpannut” itsensä ihan sen Donaltin näköiseksi. 😀 Samanlainen hiustupsu hänellä on otsallaan kuin sillä Ameriikan pressalla. Kuvitteleeko hän sillä ulkonäöllä kalastelevansa naisten ääniä. 😀

  Miten sinä olet voinut? 🙂 Olet minulle edelleen tosi tärkeä ystävä, vaikka minä siellä muuallakin käyn viesteilemässä ja omalla tavallani ihmisiä auttelemassa. Se on minun tehtäväni netissä – olla tsemppaamassa ihmisiä varsinkin huonoina aikoina ja sairaana…
  Ehkäpä me voisimme kesällä tavata silleen realitynä, jos siitä kesälomamatkasta sinnepäin tulee totta. Ukko on kyllä kovasti kiinnostunut tapaamaan sitä videoblokkaajaa. Onhan hän hauska tyyppi, minäkin innostun joskus hänen hupaisia juttujaan kuuntelemaan. 😀

  Hyvää vointia ja mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 12. hei lulu,

  google osaa paikantaa sinut teet kirjoittelet sitten mistä tahansa :D, olisko syynä se palveluntuottaja jolta olet hankkinut nettiyhteyden.

  eilen tosiaan kun lauantai ja no taas mä suuni avasin ja yhden puolueen paikallinen vaalipäällikkö totesi että pitääpä ottaa tämä ehdokas puhutteluun, puolueen naisehdokas kiitteli minua kun toin hänen ja puolueen tietoisuuteen tällaisen aspektin. no tää ehdokas ex-persuloikkari. sitten yks jhl-taustainen kaupunginvaltuutettu sanoi että tietenkin kirjaston lehtilukusalissa pitää olla hiljaisuus ja etten minä tosiaankaan ole ainut valittaja ja sitt kun kerroin sivistysjohtajastakin sitä sun tätä ni valtuutettu kertoi että viranhaltijatar jyrää lautakunnassakin. Kristerit väittivät että jumalalle alistetaan kaikki kunnallispoliittiset päätökset. niitten mukana oli yks eheytyshoitoa tarvitseva mutta hys hys…

  miten olen voinut?, nyt alkaa kasautua.. minun piti se pef-mittauslääk-vo tilata maaliskuulle ja nyt on jo huhtikuu,selkä on kaikkea muuta kuin kunnossa, pitäis siivota kun tulee talon huoneistoihin tupahuolto,
  verensokeri heittelee, tänä aamuna askaroin parvekkeen rekvisiittoja uudelleen.

  kesämatkasuunnitelmista, niitä pitää funtsailla muualla, tiedät kyllä missä.

  Like

 13. Heipä hei Survister! 🙂

  Meillä otetaan ne kaikki palvelut Elisalta. Sitä minä olen itse ihmetellyt, että vielä viime vuonna googlen sivun alalaidassa luki milloin mikäkin paikkakunta, mutta nyt on aina tämä oikea, missä asunkin. Minä olen kyllä siitä ukollekin maininnut, muttei hän pidä sitä mitenkään merkittävänä tai vakavana asiana. Se IP-osoite kun kuulemma kuitenkin vaihtuu ja vaihtuu…

  Mutta sinullapa oli mielenkiintoinen päivä siellä kaupungin torilla. 🙂 Sait jututtaa siellä vissiin kuntavaaliehdokkaita “laidasta laitaan” ja tuoda heidän tietoisuuteensa monia mieltäsi painavia asioita eri aihepiireistä. (Y) (tulikohan oikea peukutushymiö)
  Senhän pitäisi ollakin itsestäänselvä asia, että kirjastoissa on noudatettava hiljaisuutta, mutta kun se sääntö ei meinaa mennä kaikille perille. Varsinkaan akkaihmisille. 😉 Minä muuten luulen, että mun vastenmielisyyteni omaa sukupuoltani kohtaan on huomattu jo muuallakin netissä. 🙂 En ole koskaan tullut oikein toimeen toisten naisten kanssa. 🙂

  Niin, kyllä se silleen on, että näin varttuneemmalla iällä ne vaivat jäävät kroppaan niinku “asumaan”, ei sille voi mitään, mutta onneksi lääkkeistä saa kuitenkin helpotusta vaivoihin. Minulla on nuo jalat huonot ja iskiaskin “muistuttaa olemassaolostaan” aina silloin tällöin. Se vaan minua ihmetyttää, että viime syksyiset polvivaivat on hävinneet… no siihen saattaa olla se selitys, että minä en tämän talven aikana ole käyttänyt jalkojani kovin paljon eikä ne ole siis rasittuneetkaan…
  Mutta viikolla 15 niitä taas rasitetaan, kun tämä huusholli täytyy silloin siivota perusteellisesti “tupatarkastusta” varten. 😀 Sen tarkastuksen tulee suorittamaan se arvoisa besserwisser- vävypoikani… Tyttärelleni riittäisi kyllä vähempikin “puunaus”. 🙂

  Siellä toisaalla ne kesän matkasuunnitelmat täytyykin tehdä. 🙂 Ei ollakaan viesteilty siellä pitkiin aikoihin. Onko sinulla vielä se sama sp-osoite? Minulla on. Käyn aina silloin tällöin siellä kurkkaamassa, mutta aika harvoin siihen osoitteeseen mitään tulee.
  Se Lipton taisi ilfoorumin jälkeen unohtaa meidät, mutta siellä torilla hän kyllä Geenä “hääräilee”… Mutta jos helleh on unohtanut, niin siitä me voimme olla vain iloisia, jopa “kiitollisia”. 🙂 😀

  Hyvää pyhäpäivän jatkoa sinulle täältä pilviseltä rannikolta! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 14. hei lulu,

  ei oo muuttunut osoite, sama on.

  sitten tämä amerikan-samana, ei tähän blogiin mitään asiakasryntäystä tapahtunut kun sen poistin seuraajana eikä samana ottanut mitään yhteyttä joten se siitä.

  minä täss kun kesä tuli ulkona ja siivousvimma….

  Like

 15. Hei Survister! 🙂

  Siivousvimma. Minunkin pitäisi saada jotenkin päälle se siivousvimma, mutta itseni tuntien ne siivoukset jää pääsiäisviikolle, kun minä en tykkää koko siivoamisesta sitten yhtään. 😦 Siinäkin asiassa minä taidan olla epätavallinen nainen tai sitten yksinkertaisesti vain “patalaiska”. 🙂 😀

  Kyllä siinä samanassa oli jotain outoa… minunkin täytyy todeta se. Kirjailijana ja toimittajana hänen olisi luullut tulevan hyvinkin hanakasti kommentoimaan tänne. 🙂 Olisiko hän ollut sittenkin vain sen hellariporukan yhteyshenkilö, niinkuin sinä epäilitkin sen asian olevan…

  Minulle jäi mysteeriksi se helleh, mutta eipä hänestä uskalla täällä paljon kommentoida, ettei hän jostain “pensaasta” taas esille putkahda. Eräs helmikuinen viesti torin vieraskirjassa oli hänen, siitä minä olen lähes varma. Minulla on tällaisissa asioissa aika hyvä “vainu” tai vaisto. 😉

  Täällä paistaa aurinko kirkkaasti ja keväisesti. Toivottavasti sielläpäinkin. 🙂

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

 16. hei lulu,

  onko sinulla vainua kuka se uus nikki siell torilla tämä multiainen on?

  minä oon siivonnut ja siivonnut mutt ei valmista tule, kait ne loput romut pitää pakata jätesäkkiin pois näkyvistä kun ens viikolla tulee (työnkuvapoistettu) kylään.

  minä ny aloin ulkoilla ihan urakalla, nokka ei vuoda eikä keuhkoissa pihistä joten tää kevät on lähtenyt paremmissa tunnelmissa kuin edelliset.

  yks kirjastonhoitaja(mies) kävi just äsken ohjeistamassa opintosalilaisia äänenvolyymin alentamiseen ja kun ite kirjastonjohtaja mulle sanoon tammikuussa ettei hänen kirjastonsa toimi yhden valittajan ehdoilla. röyhkeä hän kanssa oli kun alkoi kyseleen että uhkailetko sinä? .. minä oon tuota miettinyt paljon että oliko mun käytös ja sanailu siinä tilanteessa uhkaava enkä mä muuta vastausta oo keksinyt kuin että minun oletettu maineeni on kiirinyt myös akateemisesti sivistyneiden naisten korviin. ja kun se johtaja ässä-kokoa samaten kuin se kotipalveluohjaaja, niin ja naapurintäti.

  Like

 17. Hei Survister tähänkin postaukseen! 🙂

  Onpa hienoa, että sinun kevääsi on alkanut nyt paremmissa merkeissä kuin aikaisemmat keväät! 🙂 Sinä kerroit tuolla toisessa postauksessa, että sitä kissaa ei siellä maalla enää ole, joten olisitko ollut kuitenkin allerginen niille kissankarvoille – tai hilseelle…? Mun käsittääkseni sinä vierailet aika usein siellä maalla siinä talossa. No onhan se mahdollista, että sinne otetaan uusi kissanpentu…

  No juu, kyllä minulla on vainua siitä, että kuka se torikahvilan multiainen voisi olla… kiva nikki joka tapauksessa! 😉 Minä luulen, että sillä ilfoorumiaikaisella, nykyään “aatelisella” ystävällämmekin saattaa olla tuon uuden nikin suhteen samanlaisia epäilyksiä… kun oli hänelle vastannutkin. 🙂

  Akateemisesti sivistyneet naiset, joihin minä en siis kuulu, ovat useinkin sitä “ässä-kokoa”. 🙂 Se ope-sisareni on aivan erimallinen kuin minä, eli erittäin hoikka. Muutenkin – ne akateemiset akat kuvittelevat olevansa koko maailman “napoja” eli siis tärkeitä (=paskantärkeitä!) ässähenkilöitä ovat luonteeltaankin. 😉 🙂 😀 He tärkeilevät niinku mustina “pataässinä” joka paikassa…

  Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää vaaliviikonloppua sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

 18. hei lulu,

  no juu kyllä mä taas “kriisissä” näitten naisten kanssa, mä mietin näitä akateemisia naisia nyt että yleistänkö minä nyt, mieleeni nousee kumminkin se perusturvajohtajatar joka oli niin empaattinen kotipalvelutarinani kuuntelussa. ja sitten se terveysorganisaation johtajatar joka minulle sanoi että kotipalveluohjaaja vain oman pienuutensa minulle paljasti. ja sitten jos tietäisit millaisen kaupunginvaltuutettunaisen kanssa viime lauantaina sain yhteisen sävelen aikaiseksi.

  niin tietenkin sinne uus kissa otetaan, en minä siellä ole niin usein vieraillut että kissankarvat voisi olla syy, nyt siellä huushollissa on uus sulhanen jonka synttäreille minua ei kutsuttu enkä mä olis mennytkään jos kutsuttu ois.

  nyt sitte matkaan torille politikoimaan, mulla on mukana matskuakin, jonka pohjalta kysymyksiä ehdokkaille heittelen 🙂

  Like

 19. Hei Survister! 🙂

  Onhan se niinkin, ettei ketään ihmisryhmää, niitä akateemisia naisiakaan pitäisi tietenkään “niputtaa” samaan ikävien ihmisten sakkiin. Minä en tunne kovin paljon täällä akateemisia ihmisiä muutenkaan, joten en varmaan ole aivan oikea ihminen lopulta heitä arvostelemaankaan. 🙂
  Sitäpaitsi, löytyyhän nuita v*maisia akkoja niistä ns. taviksistakin, kuten tuo naapurin muija, jolla ei taida olla mitään ammattitutkintoa “plakkarissaan”. Samoin muutamat oman sukuni täti-ihmiset…

  Jaa, se “kissanainen” on löytänyt uuden sulhasen… ethän vain ole hiukkasen mustasukkainen hänestä…? 😉 Minulle kun on jäänyt sellainen mielikuva, että te olitte yhteen aikaan aika läheisiä keskenänne ja hän soitteli sinulle yhtenään. Mutta olikos se joku toinen nainen…? 🙂

  Huomenna se selviää, että mitenpäin tai mihin suuntaan se tämä “maa makaa”, kun kansalaiset vaeltavat taas vaaliuurnille. Kyllä kai mekin, ukko ja minä, käydään äänestämässä. Minä olen saanut ohjeistusta äänestämiseen vähän siellä ja täällä, netissäkin. 🙂 Olen huomannut olevani loppujen lopuksi aika isänmaallinen.

  Hyvää lauantai-iltaa ja huomista vaalisunnuntaita sinulle! 🙂 Huomenna on palmusunnuntaikin, joten…

  Terveisin Lulu

  Like

 20. hei lulu,

  jaa mustasukkainen?.. joskus sitä saa tutukseen tuttujen tuttuja jotka sitten paljastuu ettei kannata elämäänsä aikaa tuhlata sellaiseen henkilöön joka on aikalailla itsepäinen narsisti.. ei sillä naisella muuta kuin että hän mulle tarjoaisi rauhaiampaa paikkaa maaseudulla tään kiivaan kaupunkielämän vastapainoksi. varmaan vielä kristillisiä äänesti joten se minun mustasukkaisuudesta..

  lauantaina ja eilen vaalihäslinkini oli sensuuntaista että tein sille uuden postauksen.

  Like

 21. Heipä hei Survister! 🙂

  No eipä sitä tosiaan kannata tuhlata aikaa varsinkaan narsistiseen henkilöön. 🙂 Mutta minä kyllä joudun tavallaan “tuhlaamaan” aikaa tällä viikolla, kun sille vieraaksi tulevalle narskuvävylle täytyy olla aina huoneet putsplank-kunnossa, vaikkei hän ole mitenkään allerginenkaan. Eikä hän ole oikeastaan kovin siistikään noin niinku ulkoiselta olemukseltaan. Pitkä, usein rasvainen hiuskuontalo ja pitkät parrat jne… Mutta pölyä ei anoppilan nurkissa, kaappien ja telkun päälläkään saisi olla… 😉
  Tyttäreni on hieman allerginen varsinkin kissankarvoille, mutta niitä ei saa mitenkään ilmasta pois.

  Vaalit meni ainakin mun mielestäni ihan odotusten mukaisesti eli valtapuolueet veivät kärkikolmikon paikat… Se tätini mies ei saanut mitenkään suurta äänisaalista ja tuli valituksi vain varasijalle. 🙂
  Miten vaalit menivät sinun mielestäsi ja pääsikö oma ehdokkaasi läpi?

  Hyvää vointia ja alkanutta pääsiäisviikkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 22. hei lulu,

  vaalit meni.. lauantaina jäin torilla pitkäksi aikaa jutteleen yhden ehdokkaan kanssa, lopuks hän sanoi me aletaan tässä lopetella kiitos kun tulit kanssamme keskustelemaan, sunnuntaina sitten piirsin hänen numeronsa, hän meni ekakertalaisena kirkkaasti läpi, parikymppinen nainen.

  äsken minä kotiin tullessani aattelin ompas mukava tulla siistiin kotiin, pöydällä ilmoituslappu huolotyö suoritettu 🙂

  aamulla kirjastonjohtaja oli kuin olisi käärmeen nähnyt kun hänet kohtasin

  Like

 23. Hei Survister! 🙂

  Minä ensin hämmästelin, että miten sinä jotain nuorta naista äänestit, mutta sitten hoksasin, että miksikäs ei?! 🙂 Eri kaupunkien ja kuntien valtuustoihin tarvitaankin “tuuletusta” ja nuoria ihmisiä uusine ideoineen ja mielipiteineen. Minä äänestin sellaista keski-ikäistä henkilöä, joka on luvannut ajaa esikaupunkialueitten ja maaseudun asioita täälläpäin. Hän tulikin valituksi reilulla äänimäärällä.

  Täällä satoi vettä koko eilisen päivän ja tänään on pyryttänyt märkää lunta, joten minä en ole voinut viedä ainakaan vielä mattoja ja matrasseja ulos tuulettumaan. Saapa nähdä, että joudunko siivoamaan tätä huushollia vain pintapuolisesti imuroiden ja vain matonvälejä mopilla luututen…
  Ukko sanoi, että pelkkä imurointi kuulemma riittäisi ja nuoret saavat itse siivota lisää, jos ei riitä. 🙂
  Mutta onhan se toki mukavampi asua itsekin siistissä kodissa. 🙂

  Vai sellainen ilme naamallaan oli sillä arvon kirjastonjohtajalla… 😀 Ne on nuo akateemiset virkarouvat (tai neidit) useinkin niin “nokkavaa” porukkaa. 😀

  Hyvää tiistaipäivän jatkoa sinulle toivotellen ystäväsi Lulu

  Like

  1. hei lulu,
   tämän päivän hesarissa featurejuttu kirjasta jonka ex-helluntalainen kirjoittanut yhdessä poliisitv raija pellin kanssa: Harhaanjohtajat, kirja kertoo uskonnollisten yhdistysten omituisuuksista ja tuo nainen joka antoi innoituksen tälle postaukselle on yksi noista harhaanjohdetuista. sen verran ihmeellistä hänen jutustelunsa oli.

   http://www.is.fi/kotimaa/art2000005166688.html

   Like

 24. hei lulu,

  minä jo arvasin että äänestyspäätökseni sai sinut haukkomaan henkeä, mutta päätökseni syntyi ihan extempore lauantaina kun en ennakkoon äänestänyt ja kun yhdessä valtuustoryhmässä minuun on positiivisesti suhtauduttu jo vuosien ajan. siinä oli mukana myös yksi kompa muutaman vuoden takaiseen tapaukseen mutta jota en voi täällä kertoa. Toisen valtuustoryhmän kansanedustaja pyysi lauantaitorilla minua ottamaan yhteyttä hallintojohtajaan vaaliasioissa, sivuavat kirjastotoimea, lähetin mailia hänelle maanantaina mutta en vielä ole mitään tehnyt, kerroin siinä että on vielä se kirjastonjohtajan selvitys saamatta ja minulla jo uusi asia kerrottavana. ei se maailmaa kaada jos vasta pääsiäisen jälkeen alan toimia.

  asiat tuppaa pakkautumaan lumivyöryefektiksi, eilen aamulla kirjastoon tuli joku yläkouluryhmä veisaamaan pääsisäisvirsiä joten otin jalat alleni ja sillä lenkillä sitten törmäsin yhteen kaupungin työntekijään töissään, kerroin hänelle että minusta sitä ei enää kaupungin töihin kun yksi johtava henkilö neuvoi minua menemän ammattiauttajan luo mutta minäpä meninkin hallintojohtajan luo, mies tuohon että mites silleen.

  minulla sellainen tunne että koti ei kauaa siistinä pysy, tänä aamuna etsiskelin verensokerimittaria mutten sitä mistään löytänyt.

  Like

 25. Hei Survister! 🙂

  Sellaista se on niissä uskonlahkoissa, että varsinkin herkkiä ihmisiä harhaanjohdetaan ja suorastaan “aivopestään”. 😦 Monilla niihin porukoihin menneillä tai menevillä on ollut/on vaikeita ongelmia, joihin on lähdetty/lähdetään hakemaan hengellistä apua – monesti saaden sitten vain pahaa mieltä ja entisestään pahenevia traumoja mm. sen/niitten yhteisöjen jyrkkien sääntöjen vuoksi. Hellarit ja jehovat ovat ainakin täälläpäin niitä yhteisöjä, jotka ikäänkuin “kalastelevat” porukoihinsa juuri heitä, joilla on jotain vaikeuksia esim. ihmissuhteissa tai alkoholinkäytössä jne.

  Minä itsekin kun tiedän olevani erityisen herkkä kaikille vaikutteille ja minut on aina ollut suhtkoht helppoa saada innostumaan uusista asioista, niin juuri meikäläisen kaltaisten onkin syytä vältellä noita tiettyjä uskonlahkoja. Kaikki lahkothan pyrkivät tavalla ja toisella hyötymään jäsenistään. Hellareille pitäisi olla yhtenään antamassa rahaa ja jehovalaisille samoin, kun ne järjestöt eivät ole verovaroin tuettuja kuten kansankirkko. Ukkoni on eronnut kirkosta muutamia vuosia sitten, mutta minä olen vielä noin niinku muodollisesti sen jäsen. Joulukirkossa minä käyn joskus.

  Tyttäreni ja vävyni ovat jo tulleet Suomeen, mutta he viettävät alkulomansa vävyn kotona. Tänne meille he tulevat vasta lauantaina enkä minä ole saanut vielä kovin paljon edes siivottua. Vaikka eihän eläinperheessä kannatakaan siivota vieraita varten kovin hyvissä ajoin, kun nuista kissoistakin lähtee varsinkin näin keväisin aivan hirveästi karvoja. Toinen kissa on sellainen “puoliangora” pitkine karvoineen. Joka toinen päivä saan jostakin päin huushollia siivota niitä karvapalloyrjöjäkin…

  Mitä sinä aiot tehdä Pääsiäisen pyhinä…? Minulla on selvät suunnitelmat Pääsiäiselle samoin kuin viime vuonnakin eli vieraita passatessa ne pyhät menee ja välillä käydään sukulaisilla kylässä. 🙂 Sitten iskee “tuttu ikävä”, kun he lähtevät ja jotenkin se lähtö aivan kuin varjostaa sitä vierailuakin. 😦
  Mutta elämä on nyt sellaista minulle… jotenkin erilaista silleen kuin monille muille kanssasisarilleni.

  Hyvää vointia ja mukavaa keskiviikkoillan jatkoa sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

 26. hei lulu,

  minä olen vielä paniikissa asiasta jota kommentoin tuonne ylimpään postaukseen, minun ei olisi pitänyt huomata lauantaiamuna irtonaista vastarintaliikkeen kannanottotarraa yhdessä kadun roska-astiassa ja ottaa sitä talteen kun minä sitten valtuutetuilta torilla kyseleen että mitä mieltä he tällaisesta on ja että kaupunkiin ilmestynyt taasen vaalien alla tällaisia. hämmästyttävimmän vastauksen sain persujen naisvaltuutetulta, sitä kun omissa stereotypioissaan aatteli ihan toisenlaista vastausta ja kun persuilla oli myös ittensä nuivaksi määrittelevä ehdokas, sitten yks kansanedustaja pyysi ottamaan heti maanantaina yhteyttä hallintojohtajaan ja mä en tiedä ees ett menikö mun maili perille kun unohdin ruksata perillesaapumisilmoitusta. joka tapauksessa en oo vastausta saanut. Sitten kun se hallintojohtaja kyseli tammikuussa ett miten se terveysorganisaatio oli käsitellyt sitä kanteluasiaani ja mä hälle vastasin että johtaja totesi että se kotipalveluohjaaja vain oman pienuutensa minulle paljasti kun palaverilausuntoon kirjattiin minä en ole muuta sanonut kuin vain toivottanut kaikkea hyvään hänen elämään.

  ja sitten kun yks noista svl:n tarroista oli sunnuntaiaamuna viel äänestyspaikan pihan roska-astiassa, ni minä toimin ja pyysin vaalivirkailijaa poistamaan tuon tarran. äänestyspaikan läheisyydessä ei politikoida.

  siks mä katoon ny funtsiin maan alle ja palaan vasta tiistaina “ihmisten ilmoille”.

  toi kirja Harhaanjohtajat nostaa pintaan taas mun uskonkokemukset ja ennenkaikkea sen mitä tuli helluntalaisten kanssa väiteltyä siellä ilfoorumin uskispalstalla

  hyvää pääsiäistä sinulle ja poppoollesi.

  Like

 27. Heipä hei Survister! 🙂

  Kiitoksia sinulle Hyvän pääsiäisen toivotuksestasi! 🙂

  Minä olen päässyt vasta tänään tosissani vauhtiin siivoamisessa, joten en ole ehtinyt tänne koneellekaan vastaamaan kuin vasta nyt. Sinä olet ehkä kerennyt jo lähtemään sinne muualle pääsiäisen viettoon, mutta jos sinulla on siellä mahdollisuus käymään netissä, niin toivottelen täältä sinulle ja kavereillesikin siellä:
  OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ !!!!! 🙂 – Pohjanmaalta

  Toivoo Lulu Marlene & koko poppoonsa

  Like

 28. hei lulu,

  pääsiäinen tuli ja meni ilman minkäänlaisia uskonnollisia virityksiä, paitsi mitä ny muutamia ilkikurisia kuvia tuli otettua, helmipöllö on jo valloittanut sen pöntön jonka viime kuussa puuhun hilasin, pyrstötiaisparin toiselle osapuolelle kävi kalpaten kun varpushaukka vei sen, ennen pääsiäista kanahaukka taasen vei sorsan keskikaupungilla. sunnuntaina näin eka kerran kaulushaikaran vaikka sen pulloonpuhallusta kuullut monestakin ruovikosta. selkä on persk.l..n kipee kun hiihtelin ja vaeltelin hangilla. ny sitä taas vai ikäkö tekee että miten rauhaisaa sitä olisikaan elää jossain korvessa, mulle sanottiin taas että ole vaan ostamatta uutta tietsikkaaläppäriä ettet siihen maailmaan taasen uppoudu. en tiedä ku kameraan tuli kuvia niin näädän kuin riekonkin jäljistä auringonnousuista.

  näin täällä jatketaan vappua kohti.

  Like

 29. Hei Survister! 🙂

  Niin se pääsiäinen “mennä vilahti” ja kohta sitä ollaan jo vappua vastaanottamassa… toivottavasti lämpimässä säässäkin sitten. 🙂

  Meijän nuoret tulivat lankalauantaina ja toivat tullessaan sitä elämää tähänkin taloon. 🙂 Heille ruokaa laittaessa ja muutenkin passatessa ne pääsiäisen pyhät menikin lähes samoissa merkeissä kuin viime vuonnakin, mutta kyllä minä toki mielelläni heitä pidänkin vieraina täällä, kun he niin harvoin käyvät kotimaassa. Tulevana lauantaina he taas lähtevät ja seuraavan kerran tulevat vasta loppukesällä. 😦 Ensi viikko kuluukin sitten eronikävässä, mutta sellaista tämä elämäni nyt on.

  Sinun pääsiäinen meni siellä maalla mm. lintujen elämää seuratessa. Luonnossa eletäänkin varmaan nyt sitä vilkkainta kevätaikaa – ja pesänvalloitus- ja rakennuspuuhia on siellä ja täällä. 🙂
  Meijän pihapuussakin on yksi linnunpönttö, mutta se taitaa olla jo aika laho… ja kuten minä olen kertonutkin, niin nuo rajanaapurit on sen verran rauhatonta porukkaa, etteivät ne linnut oikein näillä kulmilla viihdykään. 😦 Kesämökille mun pitää mennä, jos meinaan kuulla ulkona muutakin kuin kakaroitten huutoa, koirien haukuntaa ja akkojen kälätystä…

  Selkäsikö se taas vihoittelee…? Koitahan levätä nyt mahdollisimman paljon siellä kotonasi kaupungissa, sitä selkääsi rasittamatta.
  Mulla on toinen jalka rasittunut reidestä, kun olen joutunut olemaan niin paljon jalkojeni päällä viime päivinä. Mutta olen käynyt aina välillä istumassa, niin se kipu heti lakkaa. Ikä + ylipaino on hankala yhdistelmä jalkojen terveyden kannalta. Selkäni on ihmeestikin kestänyt, ainakin toistaiseksi.

  Hyvää tiistaipäivän jatkoa ja koko alkanutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 30. Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to go back the choose?.I’m trying to find things to enhance my website!I assume its adequate to
  use a few of your ideas!!

  Like

 31. Hello there, I discovered your blog by the use of Google even as looking for a related subject,
  your site came up, it seems great. I have bookmarked it in my google
  bookmarks.
  Hello there, simply changed into alert to your weblog via Google, and found that it’s really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I will be grateful in the event you continue this
  in future. A lot of people shall be benefited out of your writing.

  Cheers!

  Like

 32. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I am going to return yet again since I bookmarked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and
  continue to help other people.

  Like

 33. That is really interesting, You’re an excessively professional blogger.
  I’ve joined your feed and look ahead to searching for more of your excellent post.

  Additionally, I have shared your website in my social networks

  Like

 34. Thanks for finally writing about >Shameless Violation of Freedom of Religion Uskonnonvapauden hävytön rikkominen |
  survister <Liked it!

  Like

 35. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this
  website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out
  where u got this from. many thanks

  Like

Comments are closed.