Activating my Message – Sanomani aktivoiminen

Eilen otin sähköpostitse yhteyttä Amnesty internationalin suomen toimistoon sen jälkeen kun Amnesty vuosiraportissaan moitti Suomea naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemistoimien riittämättömyydestä.

Tänään sitten luin Iltasanomista uutisjutun tv toimittaja Kimmo Ohtosen lapsuuden perheväkivallasta Inhimillinen tekijä teeveeohjelmassa, Iltasanomien uutisjutussa pyydettiin ottamaan yhteyttä Iltasanomiin, jos sinulla on kokemuksia lapsuuden perheväkivallasta. minä otin yhteyttä.

26.2.2017

Helsingin Sanomien Sunnuntai-osiossa kokosivun juttu otsikolla Miestä ei saa ahdistella

08.03.2017

International Women’s Day – Kansainvälinen Naistenpäivä

 

55 thoughts on “Activating my Message – Sanomani aktivoiminen

 1. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hienoa, että sinä sait tilaisuuden ottaa yhteyttä sinne Iltasanomiin! 🙂 Minäkin luin siitä Kimmo Ohtosesta ja mulle tuli hänen puolestaan, sinun puolestasi ja omastakin puolestani tosi ahdistava ja paha mieli. 😦 Sitähän se meillä oli…

  Tuo hänen sanomansa “Olimme isän käsittelemättömien traumojen nyrkkeilysäkkejä” pitää kyllä ainakin mun ja toisen veljeni kohdalla täysin paikkansa! Meijän isähän jäi täysin orvoksi jo alle kymmenvuotiaana, kun hänen äitinsä kuoli keuhkotautiin, siihen aikaan parantumattomaan tautiin.

  Isäni oma huoripukki + hunsvotti-isä oli häipynyt toisen naisen luokse isäni ollessa vielä vauvaikäinen. Hermoheikkona tyyppinä hän ei vissiin kestänyt vauva-arkea ja pienen lapsen itkua ym. Ennen sitä lähtöään se jätkä ehti haaskata leskeksi (kunnollisesta aviomiehestään) jääneen mummovainaani kaikki säästöt… Häipyessään sen toisen -onneksi lapsettoman ja sellaiseksi jääneenkin- naisen luokse hän jätti siis jälkeensä vain lapsen, mun isäni…

  Isä joutui sitten orpona kunnan “huutolaispoikalistalle” ja joutui pahaksi onneksi ikävien ja sydämettömien ihmisten huusholliin, missä teetettiin pienelle pojalle liian raskaita töitä… hän muistaa siitä vauraasta talosta vain yhden hyvän ihmisen. Ei hänen tarvinnut olla siinä talossa kuitenkaan kuin jotain viisi vuotta, kun hän pääsi sodan aiheuttamien tiettyjen muutosten vuoksi palaamaan takaisin entiseen kotiinsa sukulaisten hoiviin. Mutta se siihen asti eletty elämä oli jättänyt isääni sellaisia traumoja, joita hän on kantanut läpi koko elämänsä ja niistä me lapsetkin ollaan “saatu osamme” – henkisen ja fyysisen väkivallan muodossa. 😦 Tänä aikana sekä minut että veljenikin olisi jo otettu pois vanhemmiltani, koska myös äitini on ollut tasapainoton eikä hänestä ollut puolustamaan meitä lapsia edes sen vertaa kuin oli siitä Kimmon äidistä. En kyllä muista, että isä olisi lyönyt koskaan äitiäni muuten kuin sanan säilällä – haukkuen häntä mm. laiskaksi ja rumaksi.

  Minäkin tulen kertomaan oman tarinani vielä joskus ja jossain, mutta olen tehnyt mielessäni sen järkevän(kö) periaatepäätöksen, että mun on parempi tehdä se sitten, kun vanhempiani ei enää ole – sitten kun olen itsekin “täysorpo”. Mun onnekseni -ja pelastuksekseni- koitui lapsuudessani äitini puolen mummola, jossa yksi enoni nyt asustelee. Vieläkin aina, kun avaan sen kodin oven, sisälläni läikähtää lämmin tunne. 🙂 Se mummola ihanine ihmisineen oli mun lapsuuteni pakopaikka ja turvasatama. Mukavalle, kärsivälliselle ja humoristiselle papalleni minä, pikku-L, olin aina tärkeä ja hän myös sanoi sen usein ääneen. (Ja nyt mulla on tippa linssissä, kun sitä pappaani muistelen.)

  Toivottavasti Iltasanomat julkaisee sinun ja muittenkin perheväkivaltaa kokeneitten tarinoita. Sinun tarinasi on ehkä erilaisempi kuin monien muitten, koska sinun lapsuutesi pahin painajainen ja “virtahepo olohuoneessa” oli se hirveä pervo mummosi, joka sai sieltä kammaristaan hallita teijän perhettä aivan liian kauan. 😦

  Kimmo Ohtosella on kauniit, lempeät ja syvälliset silmät. Hänestä näkee jo päällepäinkin sen, että hän on löytänyt itsestään, sisimmästään ne voimavarat, joitten avulla hän on jaksanut elämässään eteenpäin. No toki terapiakin on auttanut ja taiteellinen luonnekin sekä viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä huomionani tuo hänen tosi hyvännäköinen ulkonäkönsäkin, mikä varsinkin tänä päivänä on (liiankin) tärkeää menestymiselle tässä kovassa, (pinnallisuutta korostavassa) maailmassa, yhteiskunnassa.

  Huhhuh, tulipa pitkästi tekstiä, toivottavasti sinä jaksoit lukea kaiken. 🙂

  Hyvää vointia ja mukavaa kevättalvisen päivän jatkoa sinulle toivotellen Lulu

  Like

 2. hei Lulu,

  ei ole vielä Iltasanomat vastannut, kuten eilen totesin, tää oli vain yksi askel eteenpäin, jotenkin se kirjastotoimenjohtajan näkemys että tällaisista perhesalaisuuksista jos niistä ei osaa pitäytyä vain ystävien kanssa neljän seinän sisällä keskustelemaan niin silloin on viisainta mennä ammattiauttajan luo, niin aina tulee elämässä vastaan uusia ärsykkeitä jotka lietsovat minua jatkamaan valitsemallani tiellä. ja minä kyllä kauan muistan nuo kirjastotädin sanat kun tietäni kuljen.

  Sinä olet nyt itsekin avannut omia lapsuusmuistojas elämän varjopuoliltakin, että aattelisin että tämä purkaa sinun omia tuntojas sitten kun aika on hyvästellä vanhempasi. Minä oon käynyt sen leskimiehen luona jutustelemassa ja hänen suruaan kuuntelemassa, tänäkin aamuna turinoitiin yli neljä tuntia… mutt ei tässä enempää.

  oon seurannut Holby Citya, tään aamun jakson jälkeen vuodatin kyyneleet, kun lääkäritytär hyvästeli dementian ja infarktinsaaneen äitinsä, jakso nähtävissä ylen areenassa.
  Yhdelle miehelle sanoin eilisiltana että kun tää Kimmo noin atleettinen niin eikö hän käyttänyt voimiaan isäänsä vastaan, taikka sitt Kimmo sellainen kilttti hsp?

  no eipä tuossa nyt pitkälti tekstiä luettavaksi 😉

  ..

  Like

 3. Hei Survister! 🙂

  Iltasanomat on siis käynyt haastattelukierroksen perheväkivallasta… haastateltiinko sinua? Saiko siellä pysyä incognitona?

  Se on ihan hyvä, että sinä mailasit tämän blogisi osoitteen hänelle ja sikäli mikäli minä tunnen oman sukupuoleni mielenliikkeitä, niin hän tulee aivan varmasti kurkkaamaan tänne… jos hän ei sitten ole sellainen perheenäiti, jolla on aina iltaisin ja viikonloppuisin hirveä kiire ruokaostoksille ja ruuanlaittoon ym. kotihommiin. 🙂 Mutta olen kyllä huomannut, että minua sukkelammat naiset ehtii kyllä nettisurffaileen kotitöistä huolimatta. Tai sitten he pistävät ukkonsa imurin varteen ja pyykkejä ripustamaan. 😉 Minä joudun välistä laittamaan oman ukkoni sellaiseen hommaan, mistä hän ei oikein tykkää, nimittäin pitämään pyykkikoneesta kiinni sen lingotessa, ettei se “lähde lentoon”, kun siitä on vissiin jotkut jousitukset tai laakerit menneet huonoiksi… meille pitäisi vissiin hankkia jo uusi pyykkikone.

  Onpa mukava, kun sinä olet käynyt sen leskimiehen luona juttelemassa. Sureva ihminen kaipaa kaikkein eniten kuuntelevia korvia… ja hän tulee luultavasti yhä enemmän muistelemaan sitä kuollutta vaimoaan – sitä miten hän tapasi hänet, miten alettiin seurustella jne. Se on kärsivällisyyttä vaativaa olla kuuntelemassa, mutta on hienoa, jos sinä jaksat tehdä sen. 🙂

  Niinpä niin, kyllä mulla ja ukollanikin on monenlaisia mietteitä tänä päivänä, tai aikana. Ainoa tytär vietiin sinne kauas ulkomaille… ja mun vanhemmat sekä ukon äitikin ovat jo yli 80-vuotiaita ja huonokuntoisia kaikki kolme… Vaikka kuinka yrittäisin siirtää mielestäni ikäviä ajatuksia, niin pakkohan se on hyväksyä se tosiasia, että he ovat jo elämänsä “loppusuoralla”. 😦 Anoppi oli eilen kysellyt minuakin käymään kylässä, joten varmaan huomenna menemme yhdessä häntä tervehtimään. Omia vanhempiani käyn nykyään auttelemassa joka viikko. Veljeni on heijän virallinen omaishoitajansa.

  Se Kimmo näyttää niin kiltiltä mieheltä ainakin ulospäin vielä tänäänkin… En ole katsonut vielä Areenasta sitä tv-ohjelmaa, joten en tiedä sitä, että kertoiko hän mitään siitä veljestään? He olisivat voineet tosiaan vaikka yhdessä “käsitellä” sitä veemäistä isukkiaan – antaa äijää turpiin ja silleen.

  Mutta jos minä mietin omia veljiäni, niin eivät hekään ole nousseet milloinkaan isäämme vastaan. Humalassa joskus vain yhdessä itkeneet…
  Perheemme “prinsessa”, pikkusiskoni on nähnyt isän aina eri valossa kuin me muut – hänelle isä on ollut aina hyvä ihminen ja “puolustettava sankari”.

  Täällä aurinko paistaa kirkkaasti ja minunkin pitäisi lähteä ulkoilemaan, saa sitten nähdä, että saanko lähdetyksi liikkeelle…

  Hyvää vointia sinulle ja mukavaa viikonlopun jatkoakin! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 4. hei lulu,

  kirjoitin epäselvästi, sitä vaan että eilisessä lehdessä oli jo ne iltasanomien perheväkivaltahaastatellut.

  kimmosta yks tuttujuttu, hän oli tehnyt susien salakaadoista tv-ohjelman, näytettiin yle1:llä syksyllä, oli siinä dokkarissa susijahdissa, sitten kun susi oli kaatunut jahdissa, yks nelikymppinen nainen, tuttuni, oli vaan tokaissut tv:n äärellä, että pitääkö sitä nyt yhden suden takia alkaa vollottamaan”

  jotenkin minulle tuli paha olo että vedänkö minä sinut liian syvälle tunteisiisi kun aika on sinun kohdata vanhempiesi poismeno? että hallitsetko sinä käsittelemättömien traumojen “alasajon”? Minä nyt olen tässä vuoden alussa saanut kaksi juttua kuulluksi että traumaattisia lapsuusmuistoja on itse kullakin.

  Minä pisti kaupungille palautetta kuukauden aikana sen verta ahkeraan että ajattelin että turha tässä sivullisia mukaan vetää vaan täsmäkohdensin palautteeni nyt itse tädille. tuskin hän viikonloppuna työsähköpostiaan lueskelee että tänne olisi ennättänyt.

  minä kerran nousin isää vastaan pirtin pöydän äärellä sanomalla perkele, isä sanoi ettei hänen kotonaan kirota ja minä vaan perkelettä tankkasin, isä antoi tukkapöllyä niin että hiuksia irtosi päästäni, no tämä nyt mitään mutta kun isänäiti vieressä intoili että noin sitä pitää poikaa kasvattaa niin sekin vielä. harmi kun en ole tätä piirtänyt silloin kymmenen vuotta sitten kun se piirtämismaniani iski päälle.

  nyt ulos jatkamaan ulkoilua, huomiseen

  ps Helsingin Sanomien Sunnuntai-osiossa kokosivun juttu otsikolla Miestä ei saa ahdistella.

  Like

 5. Heipä hei Survister! 🙂

  Aurinkoinen päivä, toivottavasti koko viikkokin on alkamassa ulkona. 🙂

  Kuule, et sinä vedä minua liian syvälle tunteisiini ja vaikka niin kävisikin, se tapahtuisi positiivisessa mielessä, koska sinä kuunteletkin minua, kun kerron vanhemmistani ja mm. isäni henkisestä ja fyysisestä väkivaltaisuudesta.

  Täällä on muutamia sukulaistätejäni, jotka pitävät minut kyllä “ajan tasalla” ja noin niinku kuvaannollisesti “sormiaan heristäen”, jos he käyvät vanhempieni luona ja siellä on esim. paha siivo tai he muuten huomaavat mun käynnistäni siellä olevan aikaa… sitten he syyllistävät mua kaikin tavoin. 😦 Äitini on itsekin aika kova valittamaan vaivojaan meille lapsilleen, ja kaikkein eniten juuri minulle… eli kyllä hänkin syyllistää mua, jos en käy tarpeeksi paljon auttamassa. Kyllä minä täällä realityssä saan läpikäydä monenlaisia tunteita.

  Niitä traumaattisia lapsuusmuistoja mullakin on ja oikeastaan mun koko suhde molempiin vanhempiini on ollut aina enemmän tai vähemmän vaikea. Minä olen tainnut kertoakin sen, että olin ainakin puolet ajasta lapsuudessani sukulaisillani hoidossa ja vartuttuani isommaksi “kortteerasin” muuten vain heidän luonaan. Muualla oli aina helpompi “hengittää” kuin kotona…

  Monin tavoin väkivaltainen on ollut sinunkin lapsuutesi. 😦 Mummosi henkinen väkivalta oli suorastaan järkyttävää ja siihen sitten vielä lisänä isäsi fyysinen väkivalta. 😦 Useinkin minä mietin meitä sen ajan lapsia, että meillä ei vissiin oletettukaan olevan huomioonotettavia tunteita… ja vanhemmat asettivat (ainakin meillä) omat tunteensa etusijalle.

  Harmillista, kun minä en löydä mistään tuota sinun mainitsemaasi Hesarin juttua miesten ahdistelusta, se on varmaan mielenkiintoinen. Varsinkin tämän ajan nuorten naisten pitäisi lukea se, kun he osaavat ainakin sen miesten painostuksen ja “vangitsemisen” kotiin p********nsä taakse paljon paremmin kuin me vanhemmat naiset. 😉 Miehet tarvitsee joskus vapautta ja käyntiä esim. kaljoilla tai kalastusreissulla kavereitten kanssa. Yksi mun kiva nuori serkkutyttöni on tämän oivaltanut ja kaikesta päätellen hänellä on miehensä kanssa hyvä ja onnellinen avioliitto. 🙂 Lapsetkin ovat niin tasapainoisia.

  Siitä Kimmosta näkee jo päällepäin, että hänkin on herkkä mies kuten ovat molemmat veljeni ja kuten olet sinäkin… ja kuitenkin te kaikki olette niitä parhaita miehiä, kun uskallatte näyttää tunteenne. Mikähän nelikymppinen “femakko” se kehtasi silleen sanoa tv:n äärellä?! Kyllä mua pistelee vihaksi tuollaiset tunteettomat muijat. Akkojen kanssa minä saan otatella joka paikassa, kun he yrittävät saada puhutuksi mua pussiin – kuitenkaan siinä onnistumatta. 😉 Eräs vanha yhteinen “tuttummekin” pölähti esille tässä joku päivä sitten “siellä” foorumilla. Olen yhden tietyn viestin perusteella nyt aivan varma siitä, että hän on ilfoorumin Lipton uudella mahtipontisella nikillä. 🙂 😀

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavia kevättalven fiiliksiä sinulle koko viikoksi! 🙂

  Toivottelee Lulu

  Like

 6. Hyvää Kalevalan päivää ja Laskiaistiistaita, Survister! 🙂

  Juodaanpa nyt täällä päiväkahvit virtuaalisesti…

  Tässäpä olisi meille kahvia ja laskiaispullia. Oleppa hyvä! 🙂


  Terveisin Lulu Marlene

  Like

 7. hei lulu,

  oli taas joku varmistus että mun piti itse ensin hyväksyä edellinen viestisi ni se nyt vasta jälkikäteen ilmestyi tänne(=kaksi kuvalinkkiä). kiitos laskiaispullista, laskiainen on alkusoitto pääsiäiselle , pääsevät nyt homot ja lesbot naimisiin, niin kuin se minua enempää kiinnostaisikaan. Kalevala olisi ollut ihan hyvä sanakirja suomalaisille mutta sitten tuli Luther ja pisti suomalaisten uskot uusiksi.

  kirjastotoimenjohtaja on nähtävästi siirtänyt hänelle osoittamani sähköpostin suoraan roskakoriin kun mailini perillesaapumisilmoitusta ei ole tullut, vaihdettiin tossa äsken sanattomia katseita. ei kyll ole tullut sitä kirjallista selvitystäkään, joku ylempi taho on kirjastotoimenjohtajan vaientanut.

  kimmo ohtonen oli tänä aamuna maikkarin aamussa yhdessä ensi ja turvakotiliiton edustajan kanssa, pitääpä tuohonkin yhdistykseen vinkata tästä blogista. minä kommenttia heitin niihin ohtosjälkeisiin tarinoihin, sillä seurauksella ettei kommenttini mennet läpi, siell on joku iltalehden entinen mode joka moderoi is:n kommentteja, ei se kyll mikään ihme oo jos hän vaikkas taneli. sitte ku vetäsin kommentin nikillä maksim, heti meni läpi.

  nyt yks elävä mediahaaste ilmesty elämääni eilen, jpudun pähkäileen sen eteen.

  Like

 8. Hei Survister! 🙂

  Ole hyvä! 🙂 Mukava, kun nuo laskiaispullat maistuivat sinulle. 🙂 Niissä oli muuten täytteenä mantelimassaa, kuten oli ja on mun laskiaispullissani täällä kotonakin. Niitä on vieläkin kaapissa pari kappaletta tälle päivälle.

  Kalevala onkin hieno kirja. Minä olen jonkin verran sitä lueskellut ja siellä on tosiaan paljon elämän viisauksia ja esimerkkejä luonnosta yms.

  Minäkään en oikein osaa mitään kommentoida siihen tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja tähän päivään. Kävin katsomassa videon naisparista, jotka menee tänään naimisiin ja heillä näytti olevan jo lapsikin. Sehän on jokaisen oma asia, että miten haluaa elää ja ketä rakastaa. Se onnellisuus kai se on jokaisen parisuhteen ykköstavoite. Ei ole helppoa elää kulissiavioliitossa.

  Kävin katsomassa tuon sinun mainitsemasi ohjelman maikkarin aamusta ja moni asia siinä Kimmon muistellessa omaa lapsuuttaan, kolahti meikäläiseenkin. Sekin, kun hän sanoi, että silloinkin, kun asiat tuntuu olevan hyvin, niin mielessä kaihertaa pelko siitä, että kohta joku vie ne pois… että taas sattuu jotain pahaa. Se on niin tuttu tunne mullekin. 😦 Ei mullakaan ole sellaista tervettä luottamusta elämään ja tulevaisuuteen.
  Sattuneesta syystä minä en ole ollut näinä päivinä kovin ylpeä itsestäni, mutta yritän ajatella silleen, että “tarkoitus pyhittää keinot”- mun oli vaan pakko tehdä se, minkä tein “siellä”… ehkä tiedät, mitä tarkoitan…

  Siinä aamun ohjelmassahan oli siitäkin, että lapsi voisi hakea itsekin apua… mikä taitaa olla vieläkin aika harvinaista. Mutta mun suvussani on tapahtunut sellaistakin. Siitä on aikaa jo kymmeniä vuosia, kun mun eräs pikkuserkkuni (tyttö) oli mennyt oma-aloitteisesti 14-vuotiaana sosiaalitoimistoon hakemaan apua, kun hän ei jaksanut enää asua saman katon alla mielenterveysongelmaisen äitinsä kanssa sen jälkeen, kun vanhemmilleen tuli avioero ja isä muutti pois kotoa. Sitä en muista, että miten siinä lopulta kävi, mutta ainakin tytön isän puolen mummo kertoi sen tytön olevan aika paljon hänen luonaan. Se mummo oli mun tätini tuttuja mm. eläkeläisten kerhossa ja siellä hän kuului kertoneen sen ex-miniänsä -joka siis on tätini ja mun isän serkku- kulloisistakin “tempauksista”, mm. sekaantumisista ex-miehensä uuteen elämään. Täti kun ei ollut hyvissä väleissä naisserkkunsa kanssa, niin hän ei yrittänytkään puolustaa häntä sitä ex-anoppia vastaan.

  Kyllä minä epäilen, että se kirjastotoimenjohtaja on lukenut sen sinun lähettämäsi sähköpostin ja käynee täällä sinun blogissasikin… Uteliaisuus kuuluu yhtenä vahvimmista puolista meijän naisten luonteeseen. 😉

  Elävä mediahaaste…? Nyt sinä kyllä herätit uteliaisuuden minunkin naisellisessa luonteessani… 😉 🙂

  Täällä meillä koettiin tänään kevään ensimmäinen merkki, kun pieni ruskehtava perhonen lensi ikkunasta sisään. Ei se “poloinen” elänyt sisällä kauaa, kun toinen kissa nappasi sen ilmasta kiinni ja pisti sitten poskeensa…

  Tällaisia turinoita minulla oli tänään, maaliskuun ekana päivänä. 🙂

  Hyvää päivänjatkoa sinulle ja tsemppiä sen uuden mediahaasteen kanssa! 🙂

  Terveisin Lulu

  Like

 9. hei lulu,

  ei ole lukenut mailiani hän kirjastotoimenjohtaja, sähköpostissani perillesaapumisilmoitus että eilen ensi ja turvakotienliittoon lähettämäni viesti on luettu tänään klo 9:05, samanlaista ilmoitusta ei ole tullut kirjastotoimenjohtajalta, molemmat lähetin sillä survister-mailiosoitteella, kirjastotoimenjohtajalla on etukäteistietoa survisterin olemassaolosta, naisten viidakkorumpu on toiminut 😉 😀

  nyt mulle alkaa kasvaa pakkomielle siitä kun paljon on ilmassa väkivaltakeskustelua ja tunne siitä että naisarmeija vastassa, tääs kirjastojutussa tää kun sivistystoimenjohtaja perusteli päätöksiään viitisen vuotta sitten sillä että perustuslailllinen sananvapus antaa oikeuden puhua lehtilukusalissa ja nyt sitten kirjastotoimenjohtaja että mä en sais niinku puhua ääneen yhdestä asiasta muuallla kuin neljän seinän sisällä. tää on sellainen perusteellisen pohdinnan arvoinen asia mutta kun ei ole ketään joka siihen kanssani rupeaisi. Yks paikka missä sitä vois käydä mutta en mä voi kaupungin hallintojohtajan(mies) työhuoneeseenkaan voi mennä sitä pohdintaa tekemään.

  minä vasta eilen ehdin laskiaispullaa ostamaan, sieltä alehyllystä, ja ite ne piti syömänkin kun seuraa ei ollut, no illall sitt kummiski kaks tuntia vierähti keilahallilla siinä samassa seurassa,

  sinulla oikein kantaa avioliitoista, kävin niitä torikahvilan ketjuja lukemassa ja yrjö olo tuli, vähän fiksumpaa juttuseuraa haen kuin mitä siell yliesessä keskustelussa, tanelikin sanallista väkivaltaa harjoittaa yhtä vieraskirjan vakiokommentoijaa vastaan 😉 tossa kirkon vastakkainasettelukeskustelusta mun aatokset menee lapsuuteen ja ortodoksianoppi vastaan luterilaisminiä , ja se veen diakonissa joka perusteli minulle jälkikäteen että ekumeenisuus antoi hänelle oikeuden tulla kotiimme ja mennä ortodoksimummon kammariin ja ylenkatsoa seurakuntansa jäsentä, luterilaisminiää, äitiäni. että tällainen pyhä sakramentti leijailee vähemmän hohdokkaana pääni päällä kun tulee puhe pyhästä avioliitosta. Ja niinku se ortodoksikirkkokaan olis jotenkin suvaitsevampi sakramenttiensa kanssa. elämä on paljon antoisampaa kun jättää tällaiset raamatulliset eipäsjuupas hömpötykset kotinsa ulkopuolelle. niin ja näyttäisi vaan keskisormea naisille jotka kadulla tulevat jeesusta tarjoamaan. totuus tekee kipeää mutta vaikeneminen ei auta; minussa elää pikkuinen vihamielisyys raamatun sanaa seuraavia kohtaan.

  elävä mediahaaste, pikkaisenko olin salaperäinen, se ny vaan sellainen että yks päätoimittaja on vain kivenheiton päässä kommenteistani.

  minä taas kadulta bongasin yhden maantiekiitäjän hangessa tallustelemassa.

  en enää seuraa torikahvilass muuta ku vieraskirjaa, ny löysin viihteestä.. netissä menee äkkiä sanat ja sen kirjoittajat sekaisin ja siihen kannattaa suhtautua tyynesti.

  Like

 10. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Minä mietin, että kun sillä kirjastotoimenjohtajalla on etukäteistietoa survisterin olemassaolosta, niin JOKU siitä asiasta on hänelle kertonut ja se joku seuraa sinun “liikkeitäsi” nettimaailmassa, uskoakseni myös täällä blogissasi. 😉 Ne naisten viidakkorummut kun ovat tunnetusti aika tehokkaita välittämään tietoja… 😉 😀

  Sehän on hienoa, että se sinun lähettämäsi viesti on luettu siellä ensi ja turvakotien liitossa. 🙂 Minä toivon, että sieltä vastattaisiin sinulle. 🙂

  Minä käyn joskus lukemassa sitä torikahvilan uskonto-osiota. Siellä jotkut -vissiin joensuulaiset mies ja nainen- keskustelee varsin “vilkkaasti” uskonasioista, mm. profetioista ja sensellaisesta. Mutta he eivät keskustele keskenään “paatoksella” eivätkä todellakaan pyrkien ketään käännyttämään. He puhelevat siellä joskus siitä il-foorumin uskontopalstan H-M:sta, jonka he olettavat olevan kotoisin Muhos-nimiseltä paikkakunnalta, ja jonka luokse he suunnittelevat yhteistä vierailua keväällä. Siellä osiolla sentään “huumori kukkii”, muilla osioilla vähemmän… 😀

  Yritin löytää googlesta kuvaa maantiekiitäjästä, mutten löytänyt kuin yhden kuvan vihreästä sellaisesta ja se kuva oli liian suuri linkitettäväksi.
  On se jännä, kun luonto alkaa jo nyt heräämään… perunoihinkin näyttää tulevan jo itujen alkuja, vaikka säilytän perunapussia viileässä kaapissa. 🙂

  Sehän onkin mielenkiintoinen asia tuo sinun uusi elävä mediahaasteesi. 🙂 Minä toivon todella, että se kivenheiton etäisyyskin siihen päätoimittajaan lyhenisi ja pääsisit kommentoimaan hänen kanssaan. 🙂 Tsemppiä sinulle!!!
  Haluatko sinä esiintyä vielä incognitona “maailmalle”, vai olisitko jo valmis johonkin haastatteluun jossakin lehdessä omalla nimelläsi…? Minä en vielä ole, mutta huomaan itsessäni, että kynnys siihen madaltuu vuosi vuodelta. 🙂

  Mullakin on vielä jäljellä yksi mantelimassatäytteinen laskiaispulla, jonka ajattelin nauttia tänään kahvin kanssa. 🙂

  Mukavaa päivänjatkoa sinulle ja rohkeuttakin siihen uuteen haasteeseen! 🙂

  Toivottelee täältä… hieman jo utelias Lulu 😉

  Like

 11. hei lulu,

  minä kun kuules kuvittelen ja luulen että paikallinen nettipoliisikin seuraa liikkeitäni 😉 😀 jos vain tietäisit, se oli jo silloin kotipalvelujysäyksen aikana ku silloiselle perusturvajohtajalle(empaattinen nainen) esittelin yhden elämänkuvakollaasini ja hän sanoi että saat sinä sen kopion poliisilaitokselle viedä jos haluat ja minähän vein. (se A3-kollaasi on viel pöytälaatikossa photoshoppaamattomana) ja sitten ku viel yks rikoskomisario oli kaupunginhallituksessa kun se salainen pöytäkirjaote pykättiin. ja se kotipalveluohjaajá rupes siell työhuoneessaan mulle urputtaan että kutsutaanko tähän poliisi selvittämään kuka sanoi mitä sanoi. ja tään naisen kysymyksen mä siihen kanteluun kirjasin. sitt kun viel alkoi siell ilfoorumilla meno olla sitä luokkaa meikäläistä kohtaan niin mailasin nettipoliisille, samanlaisesta toisten haukkumisesta kuin mitä nyt torikahvilan yleisess harjoitetaan.

  hih.. no ku en mä ett mikä kiitäjä se ny olis ollu niin sitt vaan tsoukkasin ett maantiesellainen 😀 eikä se ny mikään kiitäjä vaan mikä se sellainen kiiltävä koppakuoriainen muttei kuiteskaan sitsontiainen. kävin kattoon kuvia kovakuoriaisista, kerran mä oon nähnyt toukohärän.

  edit: löysin netist sellaisen kun puistokiitäjäinen

  jaa onks tarkkis torin uskontopalstalla ????

  kunhan täss vielä muutama ärsyke tulee naisten suunnalta niin tää incognito-homma on taakse mennyttä elämää.

  mä sellaisen tuplapakkauksen niit pullia ja ne meni eilen het yhdell kahvill.

  minull on bataatti kasvamassa keittiön pöydällä ja sitten pistin myskikurpitsan siemeniä(ite myskikurpusta tein keittoo) purkkiin ja nyt niissä on jo ensimmäiset lehdet.

  näin iltatuimaan.

  edit 3.3.2017

  “kurjia tilanteita ei voi estää, merkitystä on sillä miten ne käsittelee”.

  “Miserable situations can’t be prevented, it is significant how you deal with them”,

  edit 10:44

  juuri kun olin saanut tuon lisättyä kommenttiini, eteeni tuli tilanne jota en voinut estää, mutta jota minun on nyt työstettävä.

  just when I edited the above, a situation stepped in front of me, which I couldn’t prevent but which I have to work out what it meant..

  täällä kun nettipäätteellä, naapurikoneelle tuli nuori mies(jossakin oon hänet nähnyt)tervehti minua hieman vanha viina haisi, pisti kännyynsä soimaan jonkun bethlehelluntai-aiheisen kipaleen, soitti sitä niin kovaa että kirjastovirkailija tuli pyytämään hiljempaa ääntä koska tämä on opintosali, mies soitti hiljaa kipaleen loppuun, toivotti minulle hyvää päivänjatkoa ja poistui paikalta… hmmm..

  Like

 12. Hei Survister! 🙂

  Meinaatko, että joku nettipoliisi tosiaan seuraa liikkeitäsi? Se Fobbako…? En tiedä sitten, mutta mullakin on joskus vähän saman suuntaisia epäilyjä, että minuakin seurattaisiin… Mutta mitäpä se oikeastaan haittaa, kun minä en siitä politiikasta varsinkaan tiedä paljon mitään, niin en ainakaan sillä aiheella pysty loukkaamaan ketään. Muukin realityelämäni on melkoisen tapahtumaköyhää… jotenka, jos mun elämäni ja juttuni jotain stalkkeria kiinnostaa, niin antaapas hänen seurailla. 😀 Taas se helleh tuli mieleeni… 😀
  Vaikuttaa siltä, että se yksi naispuolinen stalkkeri “siellä” ei enää vainoa mua… hänellä taitaa olla nyt omassa arkielämässään tarpeeksi tekemistä.

  Minä kun en siellä il-foorumin uskontopalstalla käynyt kuin silloin tällöin lukemassa, niin en muista sen tarkkiksen kirjoitustyyliä. Sinä voisit tunnistaa paremmin. Se nikki S-m torikahvilan uskonto-osiolla lyö mun mielestäni usein “lekkeriksi”, vaikka kaikesta päätellen hän seuraa esim. niitä Jouko Pihon sivustoja tarkasti. Se nainen on ateisti ja muistan hänet iltiksen ajoilta.

  Mutta olipa aika erikoinen tapahtuma siellä kirjastossa, ja sen nuoren miehen käytös jotenkin “monimielinen” tai “paljonpuhuva”. Joko hän itse on joutunut aikaisemmin selkkauksiin siellä kirjastossa tai sitten hän jotenkin tietää sinun joutuneen… Sillä käytöksellään hän halusi herättää huomiota, mutta mistä syystä…? Sinähän voisit kysyä häneltä sitä, jos/kun tapaat hänet jossakin…

  Tuo on muuten hyvä toteamus, että “kurjia tilanteita ei voi estää, merkitystä on sillä miten ne käsittelee”. Sitäpä sitä olen miettinyt itsekin, että luotanko minä vain siihen, että aika auttaa siihen tyttäreni muuton jättämään tyhjiöön elämässäni? vai pitäisikö mun oikeasti tehdä jotain konkreettista elämälleni. Silloin, kun mulla pikkutyttönä lapsuudessani oli niitä vaikeita aikoja ja asioita käsiteltävänä, pakenin omiin mielikuvitusmaailmoihini – ja tänään huomaan tekeväni sitä samaa… on niin helppoa ja helpottavaakin kuvitella edes hetken olevansa joku toinen tai ainakin toisenlainen persoonallisuus. Jonkinlaista itsepetostahan se on, mutta toki siinä/niissä mun “sivupersoonissakin” on osa todellistakin minuuttani ja toteutumattomia haaveitani ja toiveitani. Minä kävin lukemassa googlen kautta juttuja sivupersoona-aiheesta ja kyllä niitä näyttää olevan muillakin. Eräälläkin Annella on kuulemma 40 sivupersoonaa ja hänen häiriönsä taustalla on ollut ainakin paha koulukiusaaminen.

  Sinäkö siellä olet aloittanut jo keväisen taimiviljelyn purkeissa? No johan tässä ollaan jo maaliskuussa “menossa” ja päivät on pidentyneet ja aurinkokin paistaa kirkkaasti – silloin kun se paistaa, täällä ei tänään paista. 🙂

  Oikein hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää viikonloppuakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 13. hei lulu,

  ton ‘kurjia tilanteita ei voi estää, merkitystä on sillä miten ne käsittelee’ -lausahdus sanottiin eilen aamulla holby city -tv-sarjassa ja sitä kun tänne kopsasin ni tuli heti perään tää kirjastoepisodi, minä olin aika aktiivinen siellä uskispalstalla, menikö sinne jotakuin 2000 vastarannanateistiviestiä Jeesus tulee -ketjuun ja oli siellä uskispalstalla se mun avaama Miltä sinusta tuntuu tänään – ketjukin,(ootko sinä siitä ees tietoinen?) se oli täysin helluntalaisten hallussa se il-foorumin uskispalsta, hm ja tarkkis toivotteli mulle hyviä jatkoja kun ilfoorumi sulkeutui, jassoota oli kans siell uskispalstalla(en oikein kässää miten hän luisui torin valvojaksi). sieltä ilfoorumilta tulee viittaus tähän naiseen joka kadulla tuli vastaan jeesuksen tykö houkuttelullaan ja nyt sitten eilen ihan ykskaks joku alkaa soittaa jotain eijasinikan bethlehem laulua kännystään vieressäni niin lujaa että virkailija tuli miehen hiljentämään. yhden helluntalaisen kd-kaupunginvaltuutetun kanssa oon kasvokkain keskustellut siitä kaupunginhallituksen salaisesta pöytäkirjaotteesta ja toisen helluntalaisen naiskaupunginvaltuutetun kanssa oon netissä yhteenottanut, helluntalaiset ne oli sen il:n uskispalstan innokkaimpia lukijoita, ett helluntai hellanlettas elämässäin 😀

  12:15 jatkuu…

  tarkkis ja h-m monta vuotta yrittivät käännyttää minua jeesuksen luo ja helluntalaisten joukko seurasi sitä Jeesus tulee -ketjua, tuo ketju löytyy hollilastakin. että kun näitä “helluntaikokemuksia” mulle kerääntyy niin osaan laskea yhteen 1 plus 1 , ne on aktiivisesti yrittämässä pelastaa minut 😉 😀 .. vaan yrittämiseksi jää kun se ykskin kaupunginvaltuutettu-ek-ehdokas kerran vaaliteltalla äityi kehumaan eheytysterapiaa, joka minun mielestä on huuhaahommaa ja se niitten hellareiden Niikko siellä eduskunnassa, hyi hellunvitalis hänen ajatausmaailmaansa.

  toinen vaihtoehto eiliselle episodille on se että joku yksikseen kävi tarkastamassa olenko minä se joka näitä kirjoittelee. ja jos oli pikatarkastuksella, niin tässäpä hälle todisteet..hih.. 😀

  ja sitte ku meikästä kuvia netissä ni siellä on vertaiskuvia persujen puoluelehden pilapiirtäjän erkkilän töihin.

  emmä niinku koskaan kun siellä ilfoorumilla aloin kirjoitella ett mihin someansaan itteni vuosien saatossa olin ajamassa. mutta tänään en kadu mitään. en ees tiennyt miten rss toimii. se ei jätä jälkiä lukijalukemiin, kun sinä sanot että tätä blogia seurataan vaan kun päiväkohtaiset tilastot kertoo minulle että vain sinä oot täällä aktiivisena.

  Like

 14. Hyvää lauantaita, Survister! 🙂

  Se olisi varmasti mielenkiintoinen sarja se Holby Cityn sairaala. Mun vaan tulee nykyisin katsottua niin harvoin telkkua. Se on kiinni välistä päiväkausia. Minä olin aikaisempina vuosina jo hyvissä ajoin tälläytymässä TV:n äärelle katsomaan sitä “Tanssii tähtien kanssa” -ohjelmaa, mutta nyt sekin on jäänyt katsomatta… Huomisiltana minä menen varmaan käymään anopin luona, joten siellä hänen kanssaan ehkä katsomme sen ohjelman. Jotenkin mulla on mennyt “maku” siihen ohjelmaan, kun ne tuomarit alkaa jo ensimmäisissä jaksoissa suosimaan tiettyjä pareja ja silleen viedään muilta tanssipareilta innostus ja motivaatio koko hommaan.

  Kyllä minä muistan sen sinun ketjusi sieltä il-foorumin uskispalstalta ja kävin usein lukemassakin sitä. Mutta siellä sinun toisessa ketjussasi me alettiin sitten viesteillä. Sinne ne hellarit ei tulleet muistaakseni koskaan niihin “käännytyspuuhiinsa”. 😉 Se M-kirjaimella niin iltiksellä kuin torillakin alkanut/alkava nikki kommentoi varsin vilkkaasti silloin siellä uskispalstalla, vähemmän ihmissuhteissa ja yleisellä osiollakin. Hän pisti “kampoihin” niille hellareille siellä kiivaasti, siitä minä muistan hänet. Käynpä vilkaisemassa siellä hollilla, että onko hän kommentoinut siinä sinun ketjussasi. Se samainen M- naisnikki on ottanut nyt sen edesmenneen (joku kertoi kuolleen) “Silmäpuoli”-nikin paikan tai roolin itselleen siellä torikahvilan yleisellä osiolla. Hän pyrkii siellä päivittäin jatkuvasti ärsyttämään varsinkin miesnikkejä eriävillä nauruhymiöitten “elävöittämillä” kommenteillaan. Hän matkii kyllä muitakin nikkejä siellä niin musiikissa kuin taideketjuissakin. On siinäkin erikoinen naisihminen… vaikka onhan nuihin saanut tottua joka paikassa. 😀

  Sinä, minä, Misstuulessoi ja Lipton oltiinkin erilaisia siellä il-foorumilla, kun me haluttiin keskustella ihan tavallisista (no joskus tavattomistakin ;)) asioista ja omasta elämästämme. Eipä siellä torikahvilassakaan ole kovin paljon sen tyylistä keskustelua. Melkein kaikki haluaa säilyttää sen yksityisyytensä ja yleinen osio on muodostunut suosituimmaksi. Voi jösses, mitä keskustelua siellä Hue & kumppanit kävivät taas eilisiltana enemmän tai vähemmän “jäägereissään” 😀 😀 😀 Yksi älykäs naisnikki “liukeni” sieltä pois vähin äänin.

  Täälläpäin on koulujen talvilomaviikko alkanut, joten kaupoissakin oli eilen hiljaisempaa. Lapset vanhempineen on vissiin lähteneet muualle hiihtokeskuksiin. Eihän ne oman alueen hiihtoladut enää tunnu kelpaavan, niinku kelpasivat ennenvanhaan. Minäkin muistan hiihtäneeni joka päivä hiihtolomaviikolla niillä tutuilla laduilla kotipaikkakunnallani.

  Mukavaa päivän- ja viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   palasin alkuperäiseen teemaan, mitä sitä hyvää muuttamaan..

   vaihdan otsakekuvankin vähemmän provosoivaksi täksi päiväksi

   hyvää Naistenpäivää Sinulle, kaikkine iloine ja suruine mitä siihen liittyy 🙂

   Like

 15. hei lulu,

  päivä alkoi tosi naisvaltaisesti eikä kello oo vielä yhdeksääkään, ensin porraskäytävässä naapurintäti: huomenta, siellä on hyvä ulkoilusää, mumisin vaan teevee, sitten kirjastossa kirjastonjohtajatar sanoi huomenta liian pitkään häntä tuijotettuani, käänsin vaan katseeni takaisin näyttöruutuun.

  oho hupsista, huomennahan on kansainvälinen naisten päivä ja mä tuppisuuna heidän huomionosoitusten äärellä…..

  jatkuu..

  16:40 tuppisuuna ja tuppisuuna, kolme tuntii vietin taas sen leskimiehen luona,

  Like

 16. Hei Survister! 🙂

  Kiitoksia paljon sinulle Naistenpäivätoivotuksestasi!!! 🙂 Minä otan tuon ruusunkin vastaan… 😉 🙂

  Tämä päivä oli elämäni kaikkein onnellisin päivä minulle yli 30 vuotta sitten, kun rakas tyttäreni silloin syntyi. 🙂 Tänään olen iloinen siitä, että hänestä kasvoi äitiään parempi ja tasapainoisempi nuori nainen. 🙂 Surullinen siitä, että hän asuu siellä tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan. 🙂

  Siellä ihmiset ovat erilaisia, sellaisia avoimempia ja sydämellisempiäkin kuin täällä Suomessa, joten ei kai se ole ihme, vaikka tytär miehineen siellä viihtyykin. Olen minä miettinyt joskus sitäkin, että jos he jäävät sinne lopullisesti ja lapsiakin heille tulee, niin muuttaisin itsekin sinne olemaan vaikka muutamiksi kuukausiksi vuodessa. Ukkoni on sen luontoinen, että hän ei kyllä lähde täältä mihinkään kuin korkeintaan muutamien päivien (pika)visiitille. Hän ei osaa englantia montaa sanaa.
  Mutta ei hän ole ihan hanttiinkaan pistänyt, kun olen ehdottanut erästä kesäreissua sinne sinun kotiseudullesi. Sielläpäin kun asuu hänen yksi P:llä alkava tubettajakaverinsa. Mitäs sanot siihen?

  Vaan onpa mukava, kun sinä kävit eilen sen leskimiehen luona juttelemassa ja häntä kuuntelemassa. 🙂 Se on hänelle erittäin tärkeää nyt suruaikana, että hänen luonaan käy vieraita… ja minä uskon, että sinulla on hyviä ja rakentavia keskusteluja hänen kanssaan – miesten kesken. 🙂

  Minä olen miettinyt viime päivinä sitäkin, että miksi en tule toimeen niitten sukulaistätösten enkä oikeastaan muittenkaan naisten kanssa. He ovat ikäänkuin “eri aaltopituudella” mun kanssa…
  Nyt olen keksinyt yhden syyn. Se voisi olla se, kun he ovat “kroppiensa” rupsahtamisen lisäksi vanhentuneet henkisestikin sellaisiksi “fossiileiksi”. 😀 Tottakai ryppyjä on jo minunkin naamassani, mutta henkisesti haluan olla ja olenkin vielä puolet nuorempi. Täytin vuosia pari viikkoa sitten ja vieläkin mua naurattaa, kun vaihdoin ikäni lukeman toisinpäin silleen, että sanoin syntyneeni “jotain” yli kaksikymmentä vuotta sitten. Se tuli niinku spontaanisti ja jälkeenpäin hämmästelin itsekin. 😀

  Sinun ja misstuulessoin synttärit lähestyy… ja mulla on vähän sellainen aavistus, että te molemmat täytätte “pyöreitä”. Minä olen muuten jo huonomuistinen, mutta tietyt asiat muistan tarkasti. 🙂

  Hyvää vointia sinulle ja mukavaa keskiviikkopäivän jatkoakin! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   mun epäonni jatkuu,

   juuri kun selvisi naistenpäivästä, tuli uusi ongelma, johon kirjastonhoitajakaan ei osannut vastata. tätä se on kun minä kieltäydyin kotikoneita hankkimasta etten uppoutuisi nelj’n sein’n sis’lle niiden ääreen koko päiväksi, niin nyt tällä kirjaston vakinäyttöpäätteellä…. tällä pääsee suoraan blogini ylläpitäjän sivulle ilman minkäänlaisia salasanoja.. kunhan vaan kirjoittaa wordpress.com ja painaa enteriä minä sitä kirjastonhoitajalle selitin ja näytin miten tultiin tänne ilman minkäänlaisia salasanoja. näki hän siis mies millainen blogi on kaiken kansan nähtävissä. naapurikone vaatii salasanat ennenkuin pääsen kirjautumaan sisään omaan blogiini. jossakin teemassa oli ne log in log out muttei tässä. minun pitää nyt täällä koko päivä viettää tään ongelman ratkaisemiseksi.   sitten kun tääkin ongelma ratkesi itte pähkäilemällä, tossa lukee ÄLÄ SAMMUTA TIETOKONETTA, no m’ kuiteskin sammutin .. k’ynnistyksen j’lkeen blogini olikin salasanan takana..
   piti taas salasanarimpsuilla ennekuin p”sin blogiini mutta nyt t’m’ kone ei tunne aata pilkuilla >D, t’ss on ny englanninkielinen versio p”ll’.

   v..tu ku pitikin sit’ miespuolista kirjastonhoitajaa haeirita yksinkertaisella ongelmalla ja laevaeyttaemaellae blogini etusivun haenen naehtaevaekseen.

   huoh….

   vaan ei minua haveta >D , tama oli vaan taellainen kiusallinen tilanne, jossa merkitystae on vaan sillae miten sen kaesettelin

   Like

 17. Hei Survister! 🙂

  Se on ollut kyllä viisaasti ajateltu sinulta, ettet ole hankkinut omaa tietsikkaa, niin jää aikaa muuhunkin toimintaan. Mun täytyy myöntää, että itse roikun netissä liian kauan päivittäin, mutta mulla se on vähän eri asia kuitenkin, kun mulla ei ole juuri ystäviä täällä realityelämässäni…

  Mutta se kirjastonhoitaja on siellä palvelemassa teitä asiakkaita ja tiettävästi häntä sitoo myös vaitiolovelvollisuus… joten ei hänellä ole lupaa kertoa kenellekään tästä sinun blogistasi…
  Tietenkin se olisi hienoa, jos hän itse alkaisi ihan mielenkiinnosta seuraamaan tätä blogia ja vielä hienompaa olisi se, kun hän tulisi tänne kommentoimaankin, vai mitä?

  Sinä et ole käynyt moneen päivään “siellä” vieraskirjassa kommentoimassa. Jos nyt päättäisit kuitenkin hankkia sen oman tietsikan, niin jospa vielä harkitsisit kirjautumista siihen porukkaan…?

  Hyvää ja toiveikasta torstaipäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

  1. hei mun oli pakko tulla käymään kaikki koneet että onko siellä samallailla, en mä tiedä ku sitä miestä ei enää näkynyt töissä ni olisin hälle sanonut ett sammutin tietsikan(jota en olisi saaanut tehdä) ja käynnistin uudelleen. tiedätsä mikä härdelli ku tää ko kirjastonhoitaja ni mä vaiensin hänet kerran lehtilukusalissa ett ny lopetat ton jutustelun. ihan tuttu mies se mulle ja tään mun valittajan roolini hän hyvin tuntee.

   ja ny sitt ku mä katon tään päivän tilastoja ni siell on viittaus google -androidiin jota wordpress pitää spammina., juuri kun ´selaushistorian tyhjennys oli koko yön yli poissa päältä kun aamulla tulin tälle koneelle ni siin heti pääsin blogiini ilman mitään salasanoja. ett sillee ett mihinkään ei pidä luottaa netissä.

   täss sitä ny ollaan taas sen seurauksena kun minä somen löysin ja il-keskustelufoorumin ja sitä myötä elämä on luisunut yhä syvemmälle netin kautta sanomisiin. mulle naurettiin ilfoorumilla, minä kaiken vastaanotin ja tänään mä en enää häpee vaikenemaan vaan naistenpäivänäkin eilen latasin täysillä netissä.

   Like

  2. en mä ny sitä ollenkaan aattele että se kirjastonhoitaja alkais kellekään kertomaan, enemmän mä aattelen ett mitä hän itse tuntee, jostain syystä eilen oli tämän vuoden vilkkain päivä lukukertojen mukaan blogissani.

   sinne mä en enää palaa, se oli nikki soininseuraaja ideaalinen lopetus minun jytkyilyilleni joka alkoi silloin kun tony halmeesta kirjoiteltiin ilfoorumilla. aatteles ku minä soinille lähettelin siit survister osoitteesta viestejä niin soinihan niihin vastasi. nyt en enää ees viiti lähettää hänelle onnitteluja soinin astuessa syrjään. halla-ahon ja terhon tempaukset ei kiinnosta. sinä kun enemmän viihdepuolella mutt mä aika poliittinen toimija niin en mä sinne , se eka yleinen palsta on vihasivu.

   Like

 18. Hei Survister! 🙂

  Kyllähän se niin on, että se ilfoorumi koukutti meijät molemmat tänne netin “kiehtovaan”, jos toisaalta sitten “vaaralliseenkin” maailmaan… mutta minä en myöskään kadu mitään. En tiedä, että missä minä olisin tänä päivänä, jos ei sitä palstan kaltaista purkautumiskanavaa olisi ollut. Minä muistan elävästi sen, miten marraskuussa 2014 tyttäreni “jysäytti” sen pommin, että hän on lähdössä miehineen ulkomaille… ukko joutui samantien jäämään sairauslomalle ja minä itkin sängyn pohjalla päiväkausia. Kissatkin taisivat jäädä silloin huonommalle hoidolle… 😦 Sitten, kun he vuoden vaihteessa lähtivät, niin minä tulin ilfoorumin keskustelupalstalle “rekkautuneena” ja muistaakseni se oli Pistaasi, jolle minä ihan ensimmäisenä murheeni kerroin. Sitten tuli ope Sateenkaari, jonka molemmat tyttäret olivat asuneet jossain vaiheessa ulkomailla. Hän osasi siinä alkuvaiheessa lohduttaa mua juuri oikealla tavalla… Sitten tuli Misstuulessoi, jonka kanssa me tultiin sinun avaamaasi ihmissuhdeketjuun… ja siitä eteenpäin sinä tiedätkin minusta lähes kaiken… 🙂

  Jaa, hän on se sama mies, jonka sinä hiljensit silloin. Oliko hän jo silloin kirjastonhoitajan ominaisuudessa siellä vai muuten vain asiakkaana…?
  Mitä luultavimmin ainakin hän on käynyt eilen vierailemassa täällä sinun blogissasi…

  Minä olen kyllä kiinnostunut politiikasta ja maamme tämän hetkisestä tilanteesta, mutta en halua kovin paljon keskustella siitä, kun en tiedä tarkalleen kaikkea. Mua oikeastaan huvittaa, jos toisaalta säälittääkin se yksi naisnikki, kun hän yrittää olla niin fiksu eri linkityksineen siellä yleisellä osiolla ja puhuu kuitenkin kerta toisensa jälkeen itsensä pussiin. Aivan samoin kuin se Silmäpuoli ilfoorumilla.
  Mutta sillä nikillä on huumoria enemmän kuin “Silmiksellä”. Se nikki M kuittaa ne mokailunsakin kerta toisensa jälkeen nauruhymiöillä. 😀

  Täällä olisi taas hieno sää ulkoiluun. Kunpa saisin itseni liikkeelle tänään iltalenkille…

  Vastaan vielä sinne toiseenkin postaukseen… – Lulu –

  Like

  1. hei,

   ei se ollut just se tapaus, vaan toinen, hän siellä lehtilukusalissa seisten jutteli niitä näitä toisen miehen kanssa, vapaa-ajallaan, mutta kyll mä jotain hälle heitin lähes puoli tuntia kestäneestä juttelusta suivaantuneena että kirjaston osastonhoitajana sinun pitäis etiketit tietää. ..hih..

   sinä ny vaan koko ajan ett väki lappaa blogissani, ei se niin ole vaikkas tänään on uus lukija tullut usasta, katos kun nämä on vähän jos vpnää käyttää ni IP-osoitteet sitä sun tätä maan napojen välillä. vaikkaskin se torin icemonkey asuu usan länsirannikolla.

   alahan lähtee ulos lenkkeileen aurinkoon, mua on houkuteltu yhdelle pilkkireissulle mutta mä tiedä, minä oon koko alkuvuoden popsinut yskänlääkettä setiritsiiniä, parietia ett tää pitkiyttynyt flunssa helpottais, nyt alkaa astmapiippujen teho nostaa pef-lukeman yli viidensadan. jos se pilkkiretkelle houkuttelu johtaa tulokseen niin saatan tulla tänne vilkaiseen vasta keskiviikon jälkeen.

   Like

 19. Hei Survister! 🙂

  Kuule, kun sinä kerrot, että tänne blogiin on tullut uusi lukija Usasta ja sitten on vielä se toinenkin… Sittenhän täällä ollaan me kolme “kovaa” kotimaista – minä, helleh (lähes varma?) ja iltiksen Lipton (melko varma?), niin ajattele silleen, että jospa se seuraajien “laatu korvaa määrän”… 😉 🙂 😀 Mistäpä sitä tietää, vaikka se IceMonkey kävisikin täällä lukemassa. Mun tietääkseni hän tekee siellä Ameriikassa ainakin käännöstöitä ja on siis kiinnostunut kirjallisuudesta ja hyvin paljon vielä Suomenkin asioista, koti-ikävän vaivaamana…

  Sinullako on vielä sitä flunssaa? No raitis ilma ulkona, maalla? voisi tehdäkin hyvää sinun hengityselimillesi, mutta katsokaa sitten, että menette tarpeeksi kestävälle järven jäälle pilkille!
  Mun velipoika harrastaa myös pilkillä käyntiä. En tiedä sitten, että kestääkö ne meren jäät.

  Jos sinä päätät lähteä sinne pilkille, niin minäpä pistän tulemaan varsinaisen “tsemppauslaulun”: 😀

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavaa pilkkiretkeä sinulle ja kavereillesikin! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 20. hei lulu, sinne jäi kalat järveen, mutta kävin vanhempieni haudalla, helmipöllö puputti yhdessä metässä ja mä heti rustasin sille pöntön puuhun, pönttö lojui liiterissä, ruokintapaikalla kävi pyrstötiaisia ja puukiipijänkin ehdin bongata.

  Like

 21. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  No mitenkäs siinä kävi silleen…? Eikö se järvi ollut kalaisa vai kävitkö sinä koko järvellä? Mutta sehän oli kuitenkin pääasia, että sinä sait käytyä siellä seudulla, missä vanhempiesi hauta on.
  Toivottavasti se raikas maalaisilma teki hyvää sinun hengityselimillesi? Monet ihmiset on saaneet pahoja jälkitautejakin tämän talven flunssasta.

  Toinen hieno asia siellä sinun reissullasi oli se, kun teit pöntön sille helmipöllölle. 🙂 Sinä olet suuri lintujen ja luonnon ystävä kuten minäkin olen. 🙂
  Kevät tekee tuloaan täälläkin hurjaa vauhtia! Maaliskuu jo maata näyttää. Tästä ikkunasta läppärini takana on mukava seurata luonnon elämää ja selvästi sen huomaa, että linnut ovat jo virkistyneet.

  Sielläpäin niitä eri lintulajeja on selvästi enemmän kuin täällä Pohjanmaan rannikolla. Minä en muista nähneeni koskaan pyrstötiaista tai puukiipijää näillä seuduilla. Meijän pihapiirissä näyttäytyy päivittäin vain harakoita ja talitinttejä. Joskus harvoin saatan nähdä punatulkkuja tai tikkoja… 🙂

  Kunnallisvaalit lähestyy ja ne jo kovasti “puhuttaa” ihmisiä siellä ja täällä. Minä en ole vielä tutustunut tämän alueen ehdokkaista muihin kuin tuohon toisessa postauksessa mainitsemaani tätini mieheen. Hän on kyllä oikein humoristinen ja muutenkin mukavanoloinen mies, mutta ajaako hän sitten täällä meikäläisen asioita, niin siitä täytyy ottaa selvää. Hän on keskustapuoluelainen.

  Viime yönä mun koneelle ilmestyi yllättävä mainos, jossa kehoitettiin katsomaan joku poliisien video netin vihapuheesta… tänään se mainos on häipynyt. No minähän en ole “vihapuhunut” missään päin nettiä, mutta se kyllä askarrutti mua yöllä, kun olen linkittänyt kuvia googlesta, mutta niinhän ne monet muutkin tekee…

  Tällaisia turinoita mulla oli tänään. Kirjoittele sinäkin taas kuulumisia, kun kerkiät. 🙂

  Hyvää keväisen aurinkoista päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   se on siitäkin kiinni kuinka innokas kalastaja olet, siihen kyllästyy helposti toisin kuin se yks vloggaaja, sitä paitsi siell heti yks utelias ukko tuli järvenselälle kyseleen tuntemattomilta että syökö kala, vetäsin sanattomana aurinkolasit silmille ni alko ukon uteliaisuus hälvetä. ne on helvetin uteliaita ihmiset pienillä paikkakunnilla kun vieraan näkevät. sillee vaan ett onpahan ny pilkilläkin kyty, eilen aattelin lähtee tohon lähijärvelle mutt sitten intouduin siivoomaan.

   kerran mä vierailin tornien taistossa, ja sanoin ett tuossa sadan metrin päässä pyrstötiaispari sirkuttelee, synty säpinää mutt ei bongarit saaneet niitä listattua. puukiipijalle mulla on kaks pönttöö, viime kesänä toisessa oli pesä mutt se pesintä epäonnistui. on mulla kuviakin siitä mutt kun .. nin ku ne vaan kuvat muistikortilla. kaks pönttöö on varattu pöllöille. nyt on kaks pönttöö partsilla, ne pitäis viel kaupingin puistoihin käydä laittamassa. ne kuuluisat kotipöntöt niihin en oo koskenut, niiss on mitä ilmeisimmin viime vuoden loistähteet siivoomatta. pikkutylli oli viime kesän erikoisuus.

   kuntavaaleista ja yhtymäkohdasta tähän blogiin, perussuomalaisten listalle pohjanmaalla on päässyt mies joka tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, aihe tuskin saa kovin pitkää ketjua aikaiseksi torilla.

   jaa että sinulle muistutettu netin vihapuheesta, nettipoliisi on saanut lisäresursseja netin valvontaan, sitä tuo vain.

   Like

 22. Hei Survister! 🙂

  Niinpä ne onkin uteliaita ihmiset pienillä paikkakunnilla. Sama juttu se on siellä minunkin syntymäkotikunnassa. Täällä, missä nyt asun, ei naapurit paljon kysele, kunhan tervehtivät pikaisesti. Tuo yksi naapurin akka tosin kyttää varsinkin kesäisin ja saattaa juoruta ympäri kaupunkia (minustakin), mutta so what! Tämän talon aikaisemmat asukkaat varoittivat hänestä. 😀

  Minä googlasin sen pikkutyllin, kun en ole ikinä sen nimisestä linnusta kuullutkaan… sitä lajia ei taija olla täälläpäin lentelemässä. Mutta onpa se söpö lintu, kiva keltainen rengas silmien ympärillä. 🙂 Siitähän sen vissiin parhaiten tunnistaakin. Vaan kyllä sinä teet siellä arvokasta työtä niitten lintujen eteen, kun rakennat ja viet puihin niille niitä linnunpönttöjä.
  Kuuluisat kotipöntöt? Liittyikö niihin jotenkin se naapurintäti…? Sellaista minä muistelen. 🙂

  No onneksi minä en tule äänestämään ketään sen puolueen ehdokasta. Kaikenlaisia tyyppejä se puolue onkin “saanut” riveihinsä. Enpä tiedä, että ketä minä äänestäisin, kun en ole vielä tutustunut tämän alueen ehdokkaisiin sen tarkemmin. Ukon sisaren mies edustaa SDP:tä, mutta en minä anna sukulaissuhteitten vaikuttaa, kun lähden äänestämään. 🙂

  Se oli kyllä kummallista, kun mun koneelle ilmestyi toissayönä se ilmoitus nettipoliisista. Sen jälkeen sitä ei ole ollut. Minä hieman arkana ihmisenä taisin ottaa siitä “pulttia”, kun näin sitten sellaista unta aamuyöllä, että minua oltiin viemässä johonkin kuulusteluun. Se uni herätti ja valvotti sekä jotenkin ahdistikin mua, vaikka tiedän oman syyttömyyteni mihinkään vihapuheisiin netissä.

  Täällä on parhaillaan räntäsade ulkona, joten ei sinne ole tänään asiaa kauppareissua enemmän.

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavaa viikonloppuakin sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei,

   pikkutylli asustelee avoimilla joutomailla, näin myös viimekesäinen, pääsin sen jäljille äänen perusteella ja sitten pääsin sen poikasta ihan kättelyetäisyydelle, on mulla kuva siitä poikasesta.

   mun menneisyydessä sellaista että kotipaikkakunnallani minusta tulee mykkä ja nyt kun sisaruksetkin poistuneet elämästäni ni sitäkin vähemmän suuni avaan siellä. on siell se yks diakoni eläkkeellä joka sanoi ettei ole minulta kirjettä saanut mutta kun minä sanoin että oon sen kirjeen kopion arkkipiispa paarmalle lähettänyt ni joutu myöntymään hän puhelimessa.

   oon minä paikallisia persuja “tiisannut” ja mun aatteet sai aika vastahälyä ilfoorumilla palstapersujen taholta, soini kerran nimitti vassareita punatulkuiksi, ni minä hälle mailasin ettei saa nimitellä, johon soini vastasi “mutta kun nehän ovat punatulkkuja” 😀 😀

   no jos sinä oot torilla aktiivisesti käynyt ni en ihmettele ollenkaan jos oot jotain “poliisiohjeistusta” saanut, sen verta viharoisia on meno torin yleinen keskustelussa. en kyllä tuota näytölle-ilmestymistä osaa selittää nettiteknisesti.

   Like

 23. Hei Survister! 🙂

  Eipä siellä minunkaan kotipaikkakunnallani ole enää muita sukulaisia kuin vanhempani ja toinen veljeni, joitten luona käyn. Kaksi enoani siellä kyllä olisi, mutta toisen luokse minä en taija olla tervetullut perintöriitojen vuoksi, jotka saivat alkunsa siitä, kun se kyseinen eno halusi kaikki perinnöt itselleen ja äitini sisarineen eivät siihen suostuneet. Monta vuotta siihen “taisteluun” meni, mutta lopulta eno hävisi ja pisti sitten välit poikki sisariinsa.

  Soini taitaa jättää yhä enemmän vastuuta sen puolueen asioista toisille. Hän ei lähde vissiin tavoittelemaan enää sitä puolueen puheenjohtajuutta. Olisiko hänellä jotain terveysongelmia…?
  Onhan hän toisaalta reilukin tyyppi, kun vastasi sinulle sähköpostiisi. 😉 🙂

  Se oli vaan se yksi kerta, kun se nettipoliisin ilmoitus ilmestyi mun koneelleni. Minä kun surffailen useinkin juuri yöllä netissä, niin olen entistä useammin katsonut, että vieläkö se ilmoitus tulee…
  Hyvähän se on tietysti, että netin vihapuheita valvotaan. Siellä torin yleisellä osiolla sitä kyllä onkin.
  Hue hueta ei ole näkynyt siellä tällä viikolla. Lieneekö hän saanut pitemmän bannin…

  Keväisen oloinen sää on ollut täälläkin tänään. Vajaan kuukauden kuluttua on pääsiäinen ja minä saan mieluisia vieraita kotiini, kun tyttäreni miehineen tulee silloin pariksi viikoksi Suomeen. 🙂

  Oikein hyvää lauantai-illan jatkoa ja huomista sunnuntaita sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. sittenhän teillä sama kuin meillä, isovanhemmilta jäi perinnöksi metsätila jonka äitini ja veljensä jakoivat, nyt he molemmat kuolleet eikä serkuksilla enää mitään asiaa toisilleen.

   soini on kerran kerran kävellyt luokseni ja minua kätellyt kun uteliaisuuttani sivusta seurasin hänen meppiehdokasvaalikiertuepuhettaan torilla. enkä mä edes pessyt käsiäni tuon kättelyn jälkeen 😉

   vietä laatuaikaa tyttäresi kanssa pääsiäisen ajan.

   Like

  2. hei,

   toissailtana hätkähdin että vieläkö tuokin sosiaaliterveyspuolen nainen noin lähellä minua… eikä edes nyökännyt minulle ulko-ovella.
   sitä se tekee kun ei pakene jotta naisilla olisi hyvä olla..

   kerroin tossa aiemmin ett törmäsin prismassa siihen mieheen joka kotipalvelukanteluni aikaan kaupungin lakimies ja jonka silloin tapasinkin asian tiimoilta ja joka näinollen tuntee minut ja minun kantelutaustani, eikä me kummatkaan osattu kuin vaitonaisina olla niin nyt mä aattelen ett seuraavalla kerralla kyllä häntä tervehdin, sen verran rohkaistun, hän on nykyään sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja, hänen kauttaan voisin saada vaikka jonkun luentokeikan. sitäkin aattelen ett kun toukokuun lopulla se terapeuttiaika, niin funtsin että perun sen vittuun..eiku voimaannuttuani kun se menee varmaan miesten kesken naureskeluksi se terapiaistunto kun mä kerron että sivistystoimenjohtajatäti aikoinaan minulle inttämään että perustuslaillinen sananvapaus antaa ihmisille oikeuden jutella kirjaston lehtilukusalissa ja nyt sitten kirjastonjohtajatäti tillittää että ei hänen kirjastossaan saa insesti-sanaa ääneen sanoa, vaan mennä ammattiauttajan luokse. ei ole kirjastonjohtaja vastannut siihen sunnuntain tasa-arvopalautteeseeni, kyllä se näyttää työhuoneessaan touhuavan mutta en minä uskalla hänen luokseen kasvotusten mennä keskustelemaan 😀 varmaan alkaisin jutteleen hänelle yhdestä kaupunginhallituksen salaisesta pöytäkirjaotteesta jossa lukee että kaupunginjohtaja passittaa hallintojohtajan ohjeistamaan kaupungin työntekijöitä miten vastataan kuntalaisten kritiikkiin ja palautteeseen. Tässä kohtaa mun pitäisi vaan ajatella niitä hoivajohtajan sanoja katsele kuuntele kevättä ja yritä unohtaa ikävät asiat mutt ei täss hypnotisoinnit tehoa minuun 🙂

   Like

  3. hei lulu,

   nyt minä trumpsahdin salaliittoteorioihin 😀 😀

   sain helluntaiherätyksen, minä siis siellä ilfoorumin Jeesus tulee -ketjussa vuosikausia hellareiden kanssa väittelin kieli posken alla, eikähän niitä ketjuja seuranneet muut kuin hellarit samalla päivitellen survisterin vastahankaa ja elämänasennetta 😀

   nyt minulle sitten välähti että kun minulla se pakistanilais-amerikkalainen seuraaja, nainen, toimittaja ja tietokirjailija, kolmen lapsen äiti, uskosta runoileva, että mitä ihmettä sellainen henkilö minua seuraa, niin nyt mä yhdistin nää kaksi asiaa, sieltähän Amerikasta se helluntalaisuus, ja tämä seuraajani helluntalainen jonka verkostoitumisen kautta suomen helluntalaiset voivat seurata bloggaustani tulematta tänne blogiini. niin kuin sillee että tämä kommentti heti suoraan amerikkaan matkustaa ja samantien suomen hellareiden näytöille posahtaa 😀 😀 😀

   En nyt enää aio enempää tutustua tähän “samanaan”, vaikka hän saattaisikin loukkaantua tällaisesta näkemyksestäni. vaan kun ei hän ole tänne mitään kommentoinut niin sitä saa alkaa funtsimaan kun netissä saa mihinkään luottaa, oon muutaman kerran katsonut MTV:ltä catfish-nimistä sarjaa. kunhan vastaat tähän, poistan follow buttonin vimpaimista. sinä kun vielä kyseistä naista suosittelit kirjani kirjoittajaksi niin nämä aatokset unohdamme ja siirrämme kirjani kirjoittajaehdokkuuden ohtoseen päin 😉

   Like

 24. Hei Survister! 🙂

  No voi hyvänen aika sentään! Sitäkö sen followernaisen taka-ajatuksena olisi ollutkin, että hän niinku ottaa/poimii täältä sinun viestisi ja välittää ne sitten suomalaisille uskonsisarilleen ja -veljilleen, ehkäpä niille samoille tyypeille, jotka seurasivat sinua siellä ilfoorumin uskontopalstalla… En minä kyllä yhtään epäile enkä ihmettelekään, vaikka asia niin olisikin. Täälläpäin on täsmälleen samanlaista kaikissa seurakunnissa ja varsinkin akkaväki on “kunnostautunut” siinä asiassa, kuinkas muutenkaan. 😉 Minä luulen, että minunkin asiat “tiedetään” täällä ev. lut. paikallisseurakunnassa jopa “paremmin” kuin minä itse ne tiedän! 😀

  Mutta minä olen kyllä sitä mieltä, että mitäpä jos vaan antaisimme sen amerikkalaisnaisen jatkaa tämän blogisi seuraamista entiseen malliin ja me itse voisimme ikäänkuin muuttaa keskustelumme sävyä silloin tällöin. 😉 Siinä vaiheessa, kun me alettaisiin keskustella täällä oikeasti ja tosissamme uskonasioista, niin olisipa ihme ja kumma, jos ei joku siitä hellariporukasta “ryömisi kolostaan” tänne puolustamaan näkemyksiään. Mulla kyllä löytyy räväköitäkin mielipiteitä niistä “muotouskovaisista” ym. lahkolaisista. En nimittäin näe mitään eroa hellareitten ja jehovien välillä…

  Enpä malta olla vähän ärsyttämättä heitä… mutta poista kaikki, mitä sinä koet “sopimattomaksi”… 😉
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Helluntaiher%C3%A4tys

  Siinä sinä kyllä olet oikeassa, että eihän täällä netissä saisi mihinkään luottaa eikä varsinkaan laittaa tunteitaan peliin. Siinä on vaarana haavoittaa sekä itseään että jotakin toistakin. Ellei sitten aavista, että joku viestijä vastapuolella on ikäänkuin “samassa veneessä”, jolloin sitä voi samaistua jonkun kanssa ja ymmärtää häntä henkisellä puolella, menemättä sen pitemmälle kuitenkaan. 🙂

  Sinä voisit tosiaan ottaa yhteyttä siihen Ohtoseen, jos hän olisi kiinnostunut auttamaan sinua sen kirjasi kirjoittamisessa. Ehkä toinen mies olisikin siihen parempi vaihtoehto kuin joku nainen. 🙂

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle! 🙂 toivottelee Lulu Marlene

  Like

  1. hei,

   poistan nyt follow-seuraa mahiksen tähän blogiin, en tiedä onnaako se poistaan jo seuranneiden kirjauksen, mutt kyll mä koko päivän nauranut kun minä tällaisen yhteyden löysin hellareiden ja itteni välille, se amerikkalainen nainen voi sitten tänne kommentoida jos on loukkaantunut siitä että minä tällaista funtsailen.

   seuraavaks mä ehkäpä sinne helluntaisrk:n ensi viikon vesperiin… josko siellä tutustuisin myös paikallisiin hellarikuntavaaliehdokkaisiin.

   Like

  2. hei lulu, kaikkia toimintoja pitää ensin opiskella, ihan yksinkertainen poista nimi seuraajalistalta -toiminto. nyt on samana poistettu seuraajalistaltani.

   Like

 25. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hänen nimensä on siis “Samana”…? Kyllä minäkin olen miettinyt sitä joskus, että jos ne hänen vaikuttimensa tämän sinun blogisi seuraamiseen olisivat täysin “puhtaat”, niin kirjailijana ja toimittajana -siis kirjoitustaitoisena- hänen olisi luullut tulevan kommentoimaan tänne. Hänhän tietää sen, että sinä olet englanninkielen taitoinen ja minäkin kerran toivotin hänet omasta puolestani tänne kommentoimaan. Jotain hämärää hänessä siis on ja voipi viitata siihen helluntailaisuuteen.

  Siinä tapauksessa, että hän olisi muslimi, niin sitä voisi pohtia eri kantilta. Veljeni vaimo lörpöttelee kaikki asiansa Facebookissa ja postaa lastensa kuviakin sinne… Jostain syystä? ulkomaalaiset tummat miehet on nyt alkaneet seuraamaan häntä, mm. kehuen hänen vaaleaa “kauneuttaan” – vaikka mun silmillä katsottuna se miniä on aivan tavallisen näköinen, jo hieman rupsahtanutkin keski-ikäinen nainen. 🙂 😀

  Kun ne hellarit on alkaneet ihan “ameriikkoja” myöten seuraamaan sinun elämääsi, ehkä “siinä sivussa” myöskin minun elämääni, niin mikä ettei! 😉 Mene sinä vaan käymään siellä hellareitten vesperissä ensi viikolla. Jos sieltä löytyy kunnallisvaaliehdokkaita, niin ne uskonasiat voi niissä keskusteluissa sitten siirtää sivuun… Kyllä täälläkin on eri seurakuntien edustajia ehdokkaina.

  Kevätaurinko paistaa ihanasti nyt täälläkin, joten ehkä minä lähden tästä käymään ulkolenkillä. 🙂

  Hyvää torstaipäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen ystäväsi Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   nyt taas vierähti aika kun rupesin teemaa muuttelemaan, ny pitää lähtee kärpäsentoukkia hakeen kun huomenna pitäs pilkille, pääsee täällä jo ongellekin mutt ny mennään toisten ehdoilla.

   tuo samana on samanlainen nikki kuin survister enkä enää mieti häntä tämän enempää. mä tunnen yhden Pakistanista suomeen muuttaneen ja hän on kaikkea muuta kuin muslimi, hellari :D, olen hänen tätinsä kanssa jutellutkin niitä näitä englanniksi, mikä yhteensattumus tämäkin.

   onko se edes vesperi se heidän palveluksensa, tuli vaan tollainen sana ensmäisenä mieleen 😀

   Like

 26. Hei Survister! 🙂

  Sinä kerrot eilisessä kommentissasi, että olet lähdössä tänään pilkille. Ehkä olet jo lähtenyt sinne, mutta täällähän tämä viesti pysyy ja odottaa sinua, jos tulet koneelle vasta ensi viikolla…

  Toivottavasti te menette sellaiselle jäälle, joka vielä kestää, kun nuo säät ovat jo lämmenneet joka puolella. Minä en itse uskaltaisi lähteä enää meren jäälle, kun täälläpäin ei ole ollut koko talvena kovia pakkasia.

  Kirkoissa ainakin vietetään pääsiäisviikolla niitä “vespereitä” melkein jokaisena iltana. En tiedä sitten, että millä nimellä ne hellarit kutsuu niitä omia tilaisuuksiaan pääsiäisenä. 🙂

  Onpa tosiaan jännä yhteensattumus, vai onko sittenkään…? Minä kun olen taipuvainen uskomaan silleen, että “sattumia on vain sopassa”. 🙂 Erilaiset ja uudet asiat ja ihmisetkin vaan niinku tulevat ihmisen elämään – ja sitten niitten kanssa on vain toimittava siten, miten itsekukin toimii… Minulla on vaan aina vaikeuksia nuitten omien tunteitteni hallinnassa. Pitäisi kuunnella enemmän sitä sisäistä järjen ääntä asiassa kuin asiassa. Sen, mitä tunnen ja teen, teen aina täysillä, 100%:sti… Mutta niinkuin se vanha sananlasku sanoo, niin “Vanha koira ei opi enää uusia tapoja tai temppuja”. Se kyllä sopii minuun aika hyvin. 🙂

  Jos sinä ehdit ennen sinne pilkillelähtöäsi lukemaan tämän viestin, niin toivottelen täältä sinulle:

  Oikein hyvää päivänjatkoa ja koko viikonloppuakin sekä edellistä parempaa kalansaalista! 😉 🙂

  Tulehan taas kommentoimaan tänne sitten, kun palaat takaisin kaupunkiin! 🙂

  Terveisin ystäväsi Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu, kaupungiss mä koko ajan, torstaina meni ilta nauruks kun pohdittiin miten sitä vastataan kun ovelle tullaan koputtamaan ja jeesukse pelastusta tarjoamaan. eilen vaan lyhyt retki järvelle, saalista ei lain, tuuli ajoi pois jäältä.

   noista hellareista ja kirjastotempauksestani, en kait mä kirjastonjohtajan kanssa otattelisi ellei se macbook tiltannut ja miks se tilttasi niin mielessä on miten se helleh torilla uhosi että jos en lopeta blogillaleikkimistä hän tuhoaa minut, ja sitt että miks mä ylipäätätän ajauduin sinne ilfoorumin uskispalstalle hellareiden kanssa uhoileen, se jeesus tulee tarkkis on kuntavaaleissa ehdokkaana. on sitä kanssa yks ilfoorumikommentoijakin ehdolla persujen ehdokkaana. kyll mä sille hallintojohtajalle sanoin tammikkuussa että nöyryyttävintä oli kun se kotipalveluohjaaja tunnin palaverin jälkeen kirjaa vaan että hän ei ole sanonut muuta kuin toivottanut kaikkea hyvää kantelijan elämään ni nyt tuon syy ja seuraus -sadon sijaiskärsijöinä on kirjastonjohtajakin.

   enneagrammista on uusi kirja ilmestynyt, lueskelin sitä pikkaisen kirjastossa. siellä on se kutostyyppi joka minua vie. nykyään mä en jaksa keskittyä kirjojen lukemiseen.

   Like

 27. Hei Survister! 🙂

  Olipa hyvä, ettet lähtenytkään päiväkausiksi sinne järvelle pilkkireissulle! 🙂 Minäkin olisin täällä ollut huolissani niitten jäitten kestävyydestä siellä, kun lämpötilat on päivisin täälläkin jatkuvasti plussan puolella… yöksi kyllä pakastuu.

  Ne jehovalaiset käyvät aina silloin tällöin meijänkin ovella sitä uskoaan ja niitä “Herätkää” ja “Vartiotorni” -lehtiään kauppaamassa, mutta kun ei olla kiinnostuttu, niin he ovat jättäneet meijät rauhaan. Yksi jehovalaisakka asuu kyllä tuossa naapurissa, mutta hän ei ole tullut ainakaan vielä ovelle “käännytyspuuhiin”. 😉 Tai sitten se “ovityö” ei kuulu hänen tehtäviinsä siinä yhteisössä, kun hän on jo yli 70-vuotias.

  Se helleh… huoh! Hän on ainakin sillä nimimerkillä häipynyt torikahvilasta eikä siellä näy enää ketään hänen kaltaistaan “naisasianaista” vai mieskö hän lopulta olikin… Vieläkin se joskus harmittaa, kun hän otti meijät niinku silmätikuikseen ja varsinkin sen sinun aikaisemman blogisi. Minä kyllä hiukan epäilen hänen piipahtavan silloin tällöin siellä torin vieraskirjassa.

  Sinä tunnet ihmisiä eri nikkien takaa, mutta minä en yhtäkään. Se tätini keskustalaismies ja kunnallisvaaliehdokas kyllä kirjoittelee silloin tällöin paikallislehteemme, mutta en minä oikein usko, että hän ehtisi kommentoimaan keskustelupalstoilla. Vaikka mistäpä sen tietää…

  Minä kävin tekemässä googlen kautta sen enneagrammitestin ja sain tulokseksi, että mun enneagrammityyppi on nro 1. Ykkönen on Laadunparantaja, Perfektionisti (mikä yllätys! :D) ja Uudistaja. Ei siinä testissä ollut sen tarkemmin kuvattu mun persoonallisuutta eikä kai sitä voisikaan, koska minähän olen usein mysteeri itsekin itselleni… 🙂

  Se on harmillista, kun sitä kotipalveluohjaajaa silloin uskottiin. 😦 Hänellä taisi olla entuudestaan tuttuja ihmisiä siellä kuuntelemassa ja vain hänen versiotaan sanomisista uskomassa.

  Aika vähän minäkin luen kirjoja nykyään ja entistä vähemmän katson TV:täkin. Se on tämä nettisurffailu “vienyt mennessään” ja koukuttanut minua yhä enemmän läppärin äärelle.

  Hyvää ja aurinkoista päivänjatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 28. hei,
  enneagrammista ilmestynyt viime vuonna uusi kirja Enneagrammin viisaus, sen bongasin kirjaston hyllyltä ja se oli paljon syventävämpi teos enneagrammiin kuin ne edelliset kirjat joita jo ilfoorumilla mainostin. googlaa enneagrammi kirja.

  sinä siis perfektionisti?, kasvusuuntasi on kohti seikkailijaa joka ei turhia murheita ota matkalla vaan että maaliin saavutaan kaikkien mokien kanssa…
  minä taas se tarkkailija jonka kasvusuunta on kohti johtajaa.

  t6ällaisia aatoksia siellä jesuiittojen aikaansaamassa enneagrammi-ajattelussa.

  Like

 29. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!

  I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future.
  All the best

  Like

 30. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet
  browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good internet hosting provider at
  a honest price? Thanks, I appreciate it!

  Like

 31. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it
  but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations
  for your blog you might be interested in hearing. Either way,
  great website and I look forward to seeing it improve over time.

  Like

 32. My partner and I stumbled over here from a different website and thought I should check things out.

  I like what I see so i am just following you. Look forward
  to finding out about your web page repeatedly.

  Like

 33. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet
  the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the
  whole thing without having side effect , people could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

  Like

 34. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know
  my audience would appreciate your work. If you
  are even remotely interested, feel free to send me
  an email.

  Like

 35. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again right here
  frequently. I’m reasonably sure I’ll be told lots of new stuff proper right here!

  Good luck for the next!

  Like

Comments are closed.