Miserable situations can’t be avoided, it is significant how you deal with them. Kurjia asioita ei voi välttää, merkitystä on sillä miten ne käsittelee.

13 thoughts on “Miserable situations can’t be avoided, it is significant how you deal with them. Kurjia asioita ei voi välttää, merkitystä on sillä miten ne käsittelee.

 1. ei tämä nyt mikään kurja tilanne, mutta nyt kun alkaa kuntavaaliehdokkaat jalkautua kansan pariin, avasin suuni torilla ja sain kansanedustajakaupunginvaltuutetulta järjestyslakikysymykseeni sellaisen vastauksen ett oho hupsista kun sitä vastausta on pitkään pureskeltava.

  Like

 2. Jaahas, millaisenhan kysymyksen sinä esitit hänelle ja mitä hän vastasi sinulle…? 🙂

  Mun pitää alkaa miettiä, että mitä minä kysyisin vaikkapa yhden tätini mieheltä, joka aikoo mitä ilmeisimmin asettua ehdokkaaksi täälläpäin. Valokuvassa puku päällä on sitä varten jo käyty… 🙂

  Like

 3. hei lulu,
  palasin “korvesta”, tämä on jo toinen kansanedustaja tämän talven aikana joka joutunut yllättävän kysymykseni eteen. no ne molemmat kysymykset on sellaisia etten niitä voi tänne rustata, toinen “uhrini” oli persu ja toinen kokkari. joka tapauksessa he joutuivat kiusalliseen tilanteeseen vastauksissaan.

  Like

  1. ..eilen kun oli tasa-arvon liputuspäivä niin mailasin kirjastolle aihepiiriä koskevan “naiskiusallisen” palautteen.
   sitten vielä torin vieraskirjassakin kävin hulluttelemassa..

   Like

 4. Hei Survister! 🙂

  Vai niin, millainenhan se “naiskiusallinen” palaute mahtoi olla…? 😉 Minä kun olen silleen monissa asioissa sellainen epätavallinen nainen, niin tuskin minä (ehkä) kokisin sen kiusallisena. 🙂 En hyväksy sitä käytäntöä, minkä mm. pikkuveljeni vaimo ja monet muut tämän päivän nuoret naiset ovat ottaneet avioliitossa ja parisuhteessa, sitä että he ovat niinku “perheenpäitä” ja miehet saa olla nykyisin sitä, mitä naiset oli ennenvanhaan… Se ei ole luonnonmukaista! Eihän nämä “pomottaja-akat” ole kuitenkaan tyytyväisiä siihenkään tilanteeseen. Minä uskon kyllä tasa-arvoon perheessä/parisuhteessa, mutta siten, että kumpikin on sillä paikalla, mikä on aikojen alusta ollut luonnollista. Silloin kumpikin tietää paikkansa ja tehtävänsä eikä kumpikaan ole mitenkään alistetussa asemassa. Vävy kyllä alistaa tietyllä tavalla tytärtäni, mikä sekään ei ole hyvä, mutta…

  No joo, minä huomasin, että sinä olit käynyt siellä eilen. 😀 Sitä minä ihmettelen, kun molemmat modet T&T suhtautuu sinuun nykyään aika ystävällisesti, mutta se varsinainen “vastarannankiiski” tap-tap-Bee on heti aggressiivisesti sanailemassa sinulle siellä vieraskirjassa. Onko teillä jotain il-foorumiaikaisia erimielisiä juttuja niinku taustalla vuosien ajalta…? Minä kun kerkesin olla siellä vain sen yhden vuoden nikkinä ja aktiivisesti viesteilemässä. Politiikassa en käynyt edes lukemassa.

  Aurinkoinen kevättalven sää on täälläkin. Kyllä kai sitä minunkin pitäisi lähteä ulkoilemaan. 🙂

  Hyvää vointia sinulle ja mukavaa alkanutta uutta viikkoakin 🙂 toivotellen ystäväsi Lulu

  Like

  1. hei,

   ..hih.., no se oli sellainen tasa-arvon päivänä pälkähtänyt aatos että “herää kysymys että kun marttakerho kokoontuu kirjastossa neulomisen ääreen niin vuoroviikoin pitäisi olla myös miestenkerholle tilaa kirjastossa” -palaute 😉 😀 että kun se naiskirjastonjohtaja kysy ihan pokkana tammikuussa minulta kun minä sanojani suuhuni asettelin että “uhkailetko sinä?”,ni pannaan sitte pikkasen huumoripalautetta peliin. ei ole sitä kirjallista selvitystä hallintojohtaja vielä mulle lähettänyt mutta en minä enää vartijoitakaan ole nähnyt kirjahyllyjen välejä kiertämässä.

   tää backstage on ilnikki ruhtinas ja ruhtinaan kanssa mä räikeimmät väittelyt ilfoorumilla kävin. ruhtinas oli myös ahkerimpia sivunikkipähkäiliöitä.kyll häneltä myös huumoria löyty viesteihinsä, mutta yleinen kesksutelu ei ole siihen sopiva palsta. taikka sitt mä oon täysin väärässä siinä minne ruhtinas muutti ilfoorumilta. taneli ja teppo ovat pesunkestäviä persuja mutta ne on huomanneet ettei ne minua torilta pois saa muuten kuin poistamalla vieraskirjan.

   eilen mä ehdin yhden naisen kanss pilkille ihan vaan testaamaan josko ahvenia vaan ei, ja sitt itte jämähdin ulos kuudeksi tunniksi. yhden muuttolintuhavainnonkin tein. äsken kun ulos lähdin niin ei sitä voinut olla kuulematta mitä murheita sitä naapurintädillä nyt kun puheensa kaikui porraskäytävään, mutta täss on ny koko alkuvuosi mennyt ettei ole tarvinnut kuin kerran mutista vastauksksi terve-sanaan. minä vastaavasti kun yläkerran sotaveteraaniin törmään ni silloin molemmat menee ohitsensa mykkäkoululaisina.

   kevät tuo mukanaan tunteet että mitä ihmettä mä täällä maailmassa oikeen palloilen.

   Like

 5. Hei Survister! 🙂

  Onko kevätaika sinulle aina vaikeaa…? Monille muillekin se nimittäin on. 😦 Varmasti sinun olosi helpottuu, kun kesä tulee ja saat viettää enemmän laatuaikaa siellä maalla ystäviesi seurassa. 🙂
  Oikeastaan minä tunnen niinku “herääväni eloon” aina keväisin. Mulle on aina vaikeaa se aika marraskuusta tammikuun loppuun. Valon lisääntyminen vaikuttaa minuun aina positiivisesti. 🙂

  Eihän se tämä elämä ole meistä kaikille samanlaista eikä todellakaan oikeudenmukaista!!! Minäkin olen muutamien vuosien aikana menettänyt paitsi tyttäreni ei-mieluiselle vävylle, niin joutunut luopumaan muutamista muistakin sellaisista asioista, jotka olivat mulle aikaisemmin tosi tärkeitä…
  Mun tapani selviytyä ikävyyksistä ja harmaasta arjesta on omanlaiseni, ehkä tietyllä tavalla itsepetostakin, mutta minä yritän! pitää kuitenkin järkeni mukana tekemisissäni, jopa utopistisissa haaveiluissanikin – tiedostaen lähes varmat tosiasiat kaikessa, mitä teen. 🙂

  Mutta kuule, nythän on kaikenlaista “kivaa” tiedossa, mm. ne kunnallisvaalitkin huhtikuussa. Niissä sitä riittää “puitavaa” ennen ja jälkeen vaalien. Sinun pitäisi kyllä päästä juttelemaan sen mun tätini miehen kanssa. Hänellä on tuskin paljoakaan annettavaa kaupunkilaisille politiikassa, mutta jos tai kun hän tulee valituksi, niin kaupunginvaltuuston kokoukset saavat uuden “ratkiriemukkaan” lisän. 😀 Se mies kun ei osaa olla vakavana koskaan, vaan aina hän pelleilee. Hän liittyi noin vain kymmenen vuotta sitten harrastajateatteriporukkaan ja “näyttelee” kaikki roolit omana itsenään. 😀

  Olisiko se Bee tosiaan il-foorumin ruhtinas…? Sehän selittäisi paljon… Kovasti riidanhaluiselta ja toisten viestijöitten mollaajalta hän vaikuttaa. Pistaasi on ainoa nainen, josta hän tuntuu tykkäävän. No hänen kaltaisestaan herttaisesta ihmisestä ei kukaan voi ollakaan tykkäämättä. 🙂

  Sinun täytyy käydä useamminkin pilkillä sen naisen tai kenen tahansa kanssa siellä, jos säät vielä sallivat. Onko siellä järvellä kalastusmahdollisuuksia kesäisin verkoilla tai muuten?

  Mukavaa maanantai-iltaa sinulle ja Hyvää yötäkin sitten, kun menet nukkumaan! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei,
   on mulla onki, viime kesänä kerran lähdin ongelle, se oli niin mielenkiintoista että se oli sen kesän ensimmäinen ja viimeinen kerta 😉 😀 , joten tyydyn vaan kalatiskin saaliisiin.

   sehän oli yksittäisten henkilöiden ylläpitämä keskustelufoorumi niin kuin tämä torikahvila, iltalehti osti sen aikoinaan tomi t:ltä kymmenisen vuotta sitten, todennäköisesti ne ennen iltalehteä olleet yksityishenkilöt on ny eniten äänessä torikahvilassa, iltalehti kyllästy noitten henkilöitten nokitteluun modejen kanssa, iltalehti tänään kyselee että mitä mieltä olet siitä että voisi kommentoida muutenkin kuin vain facebookin kanssa, sellaista huomasin iltalehden juttuja lukiessani, eilen iltasanomat sensuroi mielipiteeni maajussille morsian esittelystä kun esittelyn kommentoinnin ehdoton suosikki oli uusi juontaja vappu pimiä 😀

   oon mä noita vaalikoneita tehnyt, yks sitoutumaton aina nousee kärkisijoille, kokoomuksessa on lavein aatos, yks kok jatkuvaan kärjess ja toinen aina viimeisenä, Oon mä jo yhdess miittingissä käynyt, hämmästyin kun kaikki ehdokkaat tervehti niin kuin olisin kuinkakin tuttu.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂

  Mikähän siinä on, kun se Vappu Pimiä “tukkii” itsensä jokaiseen ohjelmaan juontajaksi…!? Minä en ole katsonut enää pitkiin aikoihin sitä “Maajussille morsian”-ohjelmaa, mutta monet on tykänneet siitä aikaisemmasta juontajasta Miia Nuuttilasta. Kyllä luulisi täältä Suomesta löytyvän muitakin naisia kyseiseen ohjelmaan juontajaksi – ja voisihan sitä mieskin juontaa vaihteeksi. 🙂
  Vapullahan on kaksi pientä lastakin. Hänen miehensäkö? sekä mummutko ja papatko niitä lapsia joutuu sitten hoitamaan, kun “äippä viilettää” ohjelmasta toiseen… Täälläpäin sanotaan Vapun kaltaisia naisia “pyryharakoiksi” :D.

  Miten kävisi, jos Iltalehti palauttaisi keskustelufoorumin jossakin muodossa. Kuinkahan moni siirtyisi torilta sitten takaisin sinne… Jotenkin mulla on ollut koko ajan se sellainen tunne mielessäni, että se Iltalehden toimitus saattaa jo katua foorumin sulkemista ja miettiä uuden palstan avaamista lähitulevaisuudessa. Kaikki kun eivät ole liittyneet Facebookiin. Minäkään en aio liittyä koskaan. 🙂

  Minäkin kävin tämän alueen vaalikoneella, mutta ei mua se koneen antama tulos oikein miellyttänyt. Parikymmentä vuotta nuoremman naisehdokkaan se minulle parhaaksi katsoi. 🙂 Ja minä kun äänestän aina mieluummin jotain miesehdokasta. 😉

  No kalatiskiltä saa aina sen “varman kalansaaliin”… ja mikä parasta, valmiiksi perkattuna! 🙂
  Meillä on kyllästytty siihen Norjan loheen, joten minä ostan mieluummin nykyään jotain valkolihaista kalaa, kuten kuhaa (on kyllä hirmu kallista!), siikaa tai ahventa. Silakkafileistä tulee hyviä pihvejä. 🙂

  Hyvää tiistai-illan jatkoa sinulle! 🙂 toivottelee Lulu

  Like

  1. hei,

   en minäkään sitä maajussia seuraa kuin jos ei muuta tekemistä, tuossa iltasanomien esittelyjutussa on hauskaa se, että suosituin kommentti on: “juontaja vaihtoon” minä en saanut läpi sellaista kommenttia että kirjoitetaan joukolla Vapulle Juontaja vaihtoon -kirje 😀

   Like

 7. Hei tännekin! 🙂

  Saapa nähdä, että aikooko se Iltalehti palauttaa keskustelufoorumin muodossa tai toisessa. Mikä se disqus on ja mistä sen löytää, jos ei ole Facebookissa…?

  Ukko sanoi, että Vappu Pimiä näkyy lihoneen kovasti, joten kyllä hän siihen “Maajussille morsian”-ohjelmaan saattaa sopia jopa paremmin kuin siihen “Tanssii tähtien kanssa”-ohjelmaan, johon sopisi paremmin joku hoikkavartaloisempi nainen juontamaan. Minä tykkäsin kovasti aikoinaan siitä Ella Kannisesta TTK:n juontajana Marco Bjurnströmin kanssa. 🙂

  – Lulu –

  Like

 8. hei lulu,

  se disqus kommentointimahdollisuus oli siina iltalehden kyselyssä yhtenä vaihtoehtona, pohditaan systeemiä sitten vasta jos se tulee käyttöön.

  Like

Comments are closed.