Advice from the director of nursing care – Hoivajohtajan neuvo

“Watch and listen to the spring and try to forget unpleasant things”.

“Katsele kuuntele kevĂ€ttĂ€ ja yritĂ€ unohtaa ikĂ€vĂ€t asiat”.

IMG_0262 07-38-04

5 thoughts on “Advice from the director of nursing care – Hoivajohtajan neuvo

 1. Hei Survister! 🙂

  Onpa ihana lintuasetelma tuossa kuvassa! 🙂 SinĂ€ taidat olla parhaillaan bongailemassa elĂ€viĂ€kin lintusia jossakin luonnon helmassa, kun sinua ei ole nĂ€kynyt tÀÀllĂ€ eikĂ€ siellĂ€…? Onhan tĂ€mĂ€ kevĂ€t kyllĂ€ mukavaa aikaa – ainakin minulle se vuoden paras aika, joka voittaa tietyllĂ€ tavalla kesĂ€nkin ötököineen. Muistathan, ettĂ€ minĂ€ pelkÀÀn mm. ampiaisia aivan Ă€lyttömĂ€sti… 😀
  SinÀ sanoit iltiksellÀ joskus, ettet pelkÀÀ niitÀ laisinkaan. PelkÀÀtkö mitÀÀn luonnossa?

  MinĂ€ etsin tĂ€nne hieman tuohon sinun lintuasetelmaasi sopivan runon. 🙂

  Lintuperheen ilta

  LintuÀiti poikasensa peittÀÀ siiven alle.
  LintuisÀ hetken vielÀ katsoo taivahalle.
  Aurinko on laskenut ja luonto hiljaa on.
  Tuuli tyyntyi oksan alle unipiilohon.

  – Runoilija tuntematon –

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa sinulle ja mukavaa lintubongailua ym. mielenkiintoista viikon varrelle! 🙂

  Terveisin Lulu Marlene

  Like

 2. hei lulu,

  aamulla kÀvin taas vaihtaan teeman ja sitten oon mennyt ulkona.

  voi kun tuo aserlma on vaan kuvamuisto vuosien takaa, parveketta eilen putsatessa löysin toisen tipun haalistuneena, mÀnnynkarahka kuiteski tallessa, se on mun lapsuudenmaisemista. nyt mulla roikkuu siinÀ linnunpönttö.

  oon mĂ€ yrittĂ€nyt bongailla ett mitĂ€ lintuja sitĂ€ alkaa ilmestyĂ€, joutsenet on nykyÀÀn niin kesyjĂ€..niin ja oonhan mĂ€ yhdewn töyhtöpyrstötiaisenkin nĂ€hnyt 😉

  Like

 3. Hei tĂ€hĂ€nkin postaukseen! 🙂

  MinĂ€ olen aivan kateellinen, kun sinĂ€ saat nĂ€hdĂ€ siellĂ€ niin monia erilaisia lintulajeja. Niinkuin kerroinkin aikaisemmassa viestissĂ€ni, niin tÀÀllĂ€ meijĂ€n pihalla nĂ€yttĂ€ytyy aika vĂ€hĂ€n eri lintulajeja ja nuitten v****maisten naapureitten irrallaan pyörivĂ€t kolme kissaa karkoittaa ne vĂ€hĂ€isetkin pois. 😩 KyllĂ€ mun tekisi mieleni ilmoittaa niistĂ€ kissoista johonkin kaupungin jĂ€rjestyssÀÀnnöistĂ€ vastaavaan jĂ€rjestöön tai toimistoon, mutta en haluaisi alkaa “naapurisotaan” tĂ€ssĂ€ elĂ€mĂ€nvaiheessani. NiistĂ€ kissoista on yksi toinenkin naapuri huomauttanut ukolleni postilaatikoitten luona, mutta eipĂ€ hĂ€nkÀÀn ole mennyt sitten puheita pitemmĂ€lle. 😩

  Se naapurin akka on nimittĂ€in iso yli satakiloinen “tattarikuhilas”. 😀 MeijĂ€n ukko ja naapurin elĂ€kelĂ€ispappa eivĂ€t ehkĂ€ pĂ€rjĂ€isi sille muijalle tappelussa yhteistuuminkaan. Molemmat löytĂ€isivĂ€t itsensĂ€ tien varrella olevan syvĂ€n ojan pohjalta. MeillĂ€ kun on sellainen epĂ€ilys, ettĂ€ se “kodin hengetĂ€r” pahoinpitelee laihaa miestÀÀn fyysisesti. 😩 Kerrankin sillĂ€ miehellĂ€ oli toinen poski turvoksissa ja silmĂ€ mustana. Viime syksynĂ€ hĂ€n ei kuullut toisella korvallaan, kun hĂ€n kĂ€vi meiltĂ€kin töitĂ€ kyselemĂ€ssĂ€. Se rouvansa kun on aika vaatelias niissĂ€ vaate- ym. hankinnoissaan.

  Maailmanmenoa tÀÀllÀ pÀivitellen ystÀvÀsi Lulu

  Like

 4. hei lulu,

  nyt menee naapurin akan analysointi liian pitkĂ€lle, mietin tekstin deletausta 😀

  kissoista, se yks joka laahusti ja jota ei saanut ulos pÀÀstÀÀ, on nyt polttohaudattu. kissaa ei saa pitÀÀ irti oman pihan ulkopuolella, kissatarinoita mulla ois mutta ei muistella ikÀviÀ asioita.

  kotivÀkivallasta ei saa vaieta, mutta siihen puuttuminen on korkean kynnyksen takana.

  Like

 5. Hei Survister! 🙂

  No sinĂ€ saat vaikka poistaa koko viestin tai “parhaaksi” (tai pahimmiksi) katsomiasi lauseita. MinĂ€ olen tosiaan niin “kÀÀrmeissĂ€ni” tuolle naapurin porukalle, kun haluaisin olla kevÀÀllĂ€ ja kesĂ€llĂ€ enemmĂ€nkin tuolla takapihallamme ulkoilemassa sekĂ€ tietenkin kukkia hoitelemassa ja muitakin puutarhahommia tekemĂ€ssĂ€. Mutta kun tuolla rajanaapurin pihalla on aina sellainen meteli, ettei edes linnunlaulua kuule… 😩 EnsimmĂ€iset seitsemĂ€n vuotta tĂ€ssĂ€ talossa olivat rauhallisia, kun siinĂ€ naapurissa asui vielĂ€ silloin suurinpiirtein mun ja ukon ikĂ€inen luonnonystĂ€vĂ€-pariskunta…

  Siihen pahoinpitelyepÀilykseeni minÀ sanoisin, ettÀ enhÀn maininnut nimiÀ, mutta jos joku tÀkÀlÀinen sattuu lukemaan tÀÀllÀ, niin hÀn mahdollisesti tunnistaa henkilöt. Joku sitÀ miestÀ oli lyönyt, koska hÀn ei ole kovin paljon viinaksien perÀÀnkÀÀn, ettÀ olisi niinku itse kaatuillut.
  Saahan sitĂ€ pĂ€ivitellĂ€, mutten uskaltaisi kyllĂ€ tehdĂ€ ilmoitusta siitĂ€, kuten en niistĂ€ irrallaan kulkevista kissoistakaan. Itseasiassa ne hĂ€iritsee tavallaan meijĂ€n sisĂ€kissoja, jotka vaistoaa ne…

  No nytkö se vanha ja sairas kissa siellĂ€ maalla on vihdoin pÀÀssyt (vai pÀÀstetty?) sinne kissojen taivaaseen. 😩 MeijĂ€n kissat tĂ€yttÀÀ toukokuussa 15 vuotta eli aika vanhoja nekin jo ovat, mutta vielĂ€ hyvĂ€kuntoisia. Lonkkavikoja niillĂ€ voi olla, kun esim. tuolille hyppÀÀminen ei ole enÀÀ niin ketterÀÀ.

  MinĂ€ vastaan vielĂ€ sinne toiseenkin postaukseen… – Lulu –

  Like

Comments are closed.