Mental peace of mind and how to reach it

7henkinen mielenrauha ja  miten saavuttaa se

 

links >

http://www.is.fi/perhe/art-2000005234115.html  Maken isÀ oli synkkÀ ja Àkkipikainen

http://www.is.fi/perhe/art-2000005149225.html Miksi jotkut Àidit on niin julmia?

http://www.is.fi/perhe/art-2000005151331.html .tÀllaista on olla vaikean Àidin lapsi.

 

25.6.2017 htpps://areena.yle.fi/1-3259880 Miten luonto pelastaa

7.7.2017  http://www.is.fi/terveys/art/2000005281431.html Miksi olet niin vakava koko ajan? / Why are you so serious all the time?

60 thoughts on “Mental peace of mind and how to reach it

 1. Hei tĂ€nnekin postaukseen! 🙂

  EipÀ se eka linkki toiminut minullakaan.

  Noista muista linkeistĂ€ minĂ€ löysin monia esimerkkejĂ€ ja yhtymĂ€kohtia omaan elĂ€mÀÀni lapsuudessani. 😩

  KesÀÀ ja lĂ€mpöÀ odotellessa…

  – Lulu Marlene –

  Like

 2. nettiin pakeneminen nimimerkin taakse seitsemĂ€n vuotta sitten johti siihen ettĂ€ nyt pitĂ€is tapahtua pysĂ€hdys, vaan kun sitĂ€ ei nĂ€köpiirissĂ€. Iltalehden keskustelupalstalla oppi kommentoimaan kaikista asioista maan ja taivaan vĂ€lillĂ€. nyt kun foorumi vaikeni puolitoista vuotta sitten, alkoi vaihe jolloin uusia kanavia sanomiselle oli pakkko löytÀÀ. kirjaston tiskin takaakin jo neuvottiin ettĂ€ lehdistön kanssa ei “seurustella”. eilenkin meni överiksi kun mailasin kahdelle miesvaltuutetulle, toinen on paloesimies ja toinen lÀÀkintĂ€esimies.

  nyt kun tsekkaan uuden kaupunginhallituksen kokoonpanoa, seitsemÀn kanssa olen enemmÀn tai vÀhemmÀn henkkohtaisesti keskustellut.

  Theresa Maykin teki poliittisen itsemurhan kun naisen logiikalla yeritti haalia lisÀÀ valtaa vaikka vaaleihin oli aikaa: http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005246571.html

  Like

 3. Hei tĂ€nnekin postaukseen! 🙂

  Kaipaatko sinĂ€ vielĂ€ sitĂ€ Iltalehden keskustelupalstaa? MinĂ€ myönnĂ€n kaipaavani, vaikka joskus olen miettinyt sitĂ€, ettei minun olisi tarvinnut höpötellĂ€ siellĂ€ kaikkia omia asioitani perheeni ja sukuni ongelmia myöten. 😩 Mutta se tyttĂ€reni muutto oli liikaa minun psyykelleni – ja on sitĂ€ vielĂ€kin…

  Theresa May. Alkoiko hĂ€n tietyllĂ€ tavoin niinku matkimaan sitĂ€ “rautarouva” Margaret Thatcheria? Mutta ajat ovat nyt erilaiset kuin silloin, eikĂ€ Brittien pÀÀministerikÀÀn voi noin vain palata entiseen, “vanhaan hyvÀÀn aikaan”.
  MinĂ€ en ole seurannut koko asiaa sen tarkemmin, joten tuo edellĂ€ pohtimani on vain sitĂ€ minun omaa “logiikkaani”. 🙂

  – Lulu Marlene –

  Like

 4. hei lulu,

  oikeestaan en mÀ enÀÀ kaipaa sitÀ, minun psyykelle otti niin se kotipalveluohjaja asenne sanoineen kun hÀn tuli mukaan kuvioihin silloin kun ylÀkerran muija mulle huudellut sopimattomia ukkosa kanssa ja oliha siin jo takana yks poliisoperaatio heidÀn kanssaan, ettÀ sen jÀrkytyksen kanssa tulin iltalehteen ja oon aatellut monta kertaa ettÀ linkkaan ne tietyt ketjut tÀnne hollilasta.

  minĂ€ oon taas palauttanut luottamukseni naisiin, kerroin jostain avoimista pĂ€ivistĂ€, kĂ€vin niissĂ€ ja kĂ€ttelin monta naista ja ihan nimenikin piti ÀÀneen sanoa, no yhden kanssa juttelin kriittisen palautteen vastaanottamisesta kunnallisessa demokratiassa, toisille naisille kerroin miten kuivuneet koivunoksat rĂ€jĂ€ytti pankin kerrostalossa ja he ihan ihmeissÀÀn, sitt viel hallintojohtaja huikkas työhuoneestaan, tuuhan vaan sisÀÀn tÀÀllĂ€ on kysymyskilpailu ja siin sitte sanoin hallintojohtajalle ettĂ€ olen ehtinyt uuden kaupunginhallituksen seitsemĂ€n jĂ€senen kanssa jutella vaalitoreilla, oli se kaupunginjohtajankin ovi auki mutt siell oli muita niin jĂ€i hĂ€net kĂ€ttelemĂ€ttĂ€, tÀÀ kyll harmittaa. sitt kun minĂ€ kaupungin markkinointinaisen kanssa jutustelemaan palautteestani johon hĂ€n kerran vastasi, ni hĂ€npĂ€ kĂ€ski miesalaisensa hakemaan kaapista yllĂ€tysbuffan minulle, sitten kun vielĂ€ ajauduin henkilöstöpÀÀllikönkin kanssa jutustelemaan niin nyt on naiset ihan ookoo kun noin kuuntelevaisia ja ystĂ€vĂ€llisiĂ€ naiset kaupungintalolla, niin no olihan siell se sivistystoimenjohtajankin työhuone mutt sen huoneen ovi oli kiinni.. ja sekin kirjastomies joka mulle ettĂ€ lehdistön kanssa ei seurustella ni nyt minĂ€ kĂ€vin henkilöstöpÀÀllikön kanssa “seurustelemassa” ettĂ€ kirjastossa neuvottiin minua menemÀÀn ammattiauttajan luo.

  herÀsin taas viiden aikaan ja aamulenkit kierretty ja aatokset lentÀÀ korvien vÀlissÀ miten mÀ nyt tÀssÀ etenen. aattelen sitÀ yhtÀ tapausta kun kelan naiskuntoutussihteeri sanoi minulle hÀllÀvÀliÀtyyliin ettÀ ne on vain sanoja joita me naiset lauomme ja hÀnen anteeksisanansa kun yhteinen projektimme pÀÀttyi.

  14:10

  pÀivÀn edetessÀ takana on kansasanedustajan kanssa kesksutelu kirjastosta.. sitten sain suuni auki myös kun vaihdoin muutaman sanan entisen nettipoliisin kanssa.

  Like

 5. HyvÀÀ sunnuntaita, Survister! 🙂

  MikĂ€pĂ€ siinĂ€, vaikka sinĂ€ linkkaisitkin niitĂ€ tiettyjĂ€ ketjuja tĂ€nne. MinĂ€kin olin mukana keskustelemassa silloin 2015 aika aktiivisesti siellĂ€ Ihmissuhteissa. 🙂

  Onpa hienoa, ettĂ€ sinĂ€ olet tavannut siellĂ€ realityelĂ€mĂ€ssĂ€si mukavia naisia ja luottamuksesi naisiin on palautunut. 🙂

  MinĂ€ en voi “puolustella” mitenkÀÀn omaa sukupuoltani, joten en ole feministi! MeijĂ€n naisten ehkĂ€? kaikkein pahin vika on liika tunteellisuus. 😩 Ne tunteet ovat aina mukana kaikessa enemmĂ€n tai vĂ€hemmĂ€n – sitĂ€ on aivan turha kenenkÀÀn feministinkÀÀn kieltÀÀ… te miehet olette erilaisia, jĂ€rkevĂ€mpiĂ€. 🙂

  SinĂ€ mainitsit siellĂ€ toisessa postauksessa -ilmeisesti siihen suuruudenhulluun naistuttavaasi viitaten- aviomiestensuojeluviranomaisen…
  TÀÀllĂ€ minunkin tuttavapiirissĂ€ni on monia aviomiehiĂ€, jotka tarvitsisivat juuri sellaista viranomaista – kodeissaan kaiken mÀÀrĂ€ysvallan ottaneita narsistisia vaimojaan vastaan puolustautuessaan. 😩

  Itseasiassa minĂ€ voisin kirjoittaa todella pitkĂ€sti meijĂ€n naisten sielunelĂ€mĂ€stĂ€, niin omien kokemusteni, kuin muualta tekemieni havaintojenkin perusteella. En pidĂ€ itseĂ€ni mitenkÀÀn niinku parempana tai kaiken “pahan” kĂ€yttĂ€ytymisen ulkopuolella olevana, vaikka arvostelen tÀÀllĂ€kin hyvin herkĂ€sti muita naisia. Minulla on tottakai omat heikkouteni, jotka perustuvat niinikÀÀn tuohon aikaisemmassa kappaleessa mainitsemaani liikaan tunteellisuuteen… mutta eipĂ€ tĂ€stĂ€ asiasta tĂ€mĂ€n enempÀÀ. 🙂

  TÀÀllĂ€ rannikolla tuulee kovasti ja se taitaa ennustaa sateita huomiselle…

  Mukavaa pyhĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei,

   no emmÀ tiedÀ miten se ny yhdessÀ yössÀ ois luottamus naisiin palautunut.
   kÀvin vÀliaikaispaikkauttamassa hampaan suuhyg-naisen luona, mietin siinÀ miten sanailen ettÀ katso sieltÀ miestÀ, mutta naishl:lle menen.

   tĂ€nÀÀn mulla ett naiset pelkÀÀ mua, niin kuin se naapurintĂ€tikin viime syksyn yhtiökokouksessa “minĂ€ pelkÀÀn sinua” -kommentillaan minut yllĂ€tti, nyt mĂ€ oon ajautunut yhĂ€ suurempaan alhoon kun viime viikolla tÀÀ sivistystoimenjohtaja pyörĂ€ili takaani liikennevaloihin, kÀÀnsin katseeni kuka siihen tuli, sitten tÀÀ tĂ€ti otti ja pyörĂ€ili kahden kadun yli pĂ€in punaista ja mĂ€ tĂ€mĂ€n tapauksen mailasin tĂ€din lautakunnan puheenjohtajalle joka sitt vastas mulle ettĂ€ punaisia pĂ€in pyörĂ€ily on tuomittavaa. ja sitt kirjastonjohtaja tammikuussa mulle sanoon ettĂ€ hĂ€n ei pidĂ€ minkÀÀnlaisista kielloista kirjastossaan ja lapsetkin on siellĂ€ vanhempiensa vastuulla tekevĂ€t he sitten mitĂ€ tekevĂ€tkÀÀn. ettĂ€ silleekö se sivistysjohtaja sĂ€ikĂ€hti minua valoissa ettĂ€ lĂ€hti liikennesÀÀntöjĂ€ rikkomaan?

   tÀllaiseen sudenkuoppaan olen astunut, tai no mikÀ sudenkuoppa tÀmÀ on kun ensin tuli netti ja sitten Facebook ja rajaton sananvapaus kaiken maailman foorumeilla kunhan lain puolella niissÀ kirjoittelee. ja mÀ jÀlkijunassa tÀhÀn rumbaan.

   13.6 9:25
   hammashoitolan seinÀltÀ lueskelin eilen, uhkaavasti kÀyttÀytyvÀÀ asiakasta ei tarvitse palvella.

   aatelen ettÀ tÀstÀ pÀÀsen eteenpÀin vain lÀhettÀmÀllÀ yhden mailini(jonka kirjoitin ja lÀhetin toukokuun alussa kaupungin viranhaltijalle) kopion kaupunginhallitukselle.

   nollaan oman menneisyyteni.

   pakenen Torikahvilaan kommentoimaan pÀivÀnpolitiikkaa.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂

  Kiitos kommentistasi! 🙂 TĂ€nne on tullut niin hieno ja lĂ€mmin kesĂ€sÀÀ, ettĂ€ minĂ€ olen ollut koko pĂ€ivĂ€n ulkona mm. kesĂ€kukkasia istuttamassa. Naapurin porukkakin on ollut aika rauhallinen ja koirakaan ei ole haukkunut. SÀÀskiĂ€ on jo valtavasti nĂ€in illansuussa, joten tulin sisĂ€lle ja tĂ€nne nettiin nyt surffaileen.

  Niin, ei kai se luottamus naisiin palaudu yhdessĂ€ yössĂ€, kuten minulla ei tuohon naapureitten tilapĂ€iseen? rauhoittumiseenkaan. Mutta eikö siellĂ€ olisi niitĂ€ mieshammaslÀÀkĂ€reitĂ€, jos sinĂ€ haluaisit mennĂ€ mieluummin sellaisen vastaanotolle? MinĂ€ en huolisi naislÀÀkĂ€riĂ€ mihinkÀÀn, kuten olen tainnut aikaisemmin muutamia kertoja mainitakin. (sehĂ€n se hellehin suututtikin 😉 )

  Mutta mikĂ€ se niitĂ€ sinun kotikaupunkisi (johtavia?) naisia oikein “riivaa”…?
  Karkuun pyörÀilevÀt ja työpöytÀnsÀ taakse linnoittautuvat (kirjastonjohtaja?).
  He eivĂ€t taida olla Pohjanmaalta kotoisin. 🙂 TÀÀllĂ€ kun ei pelĂ€tĂ€ ketÀÀn eikĂ€ mitÀÀn. Sinun pitĂ€isi vissiin muuttaa tĂ€nne pohjoiseen…

  Minunkin tekisi mieleni nollata menneisyyteni ainakin tietyiltĂ€ osin… 😩

  PĂ€ivĂ€npolitiikka. SiellĂ€ “rintamalla” on ollutkin tĂ€nÀÀn varsin mielenkiintoinen pĂ€ivĂ€, kun se perussuomalaisten puolue hajosi silleen… MitĂ€ mieltĂ€ sinĂ€ olet siitĂ€ kaikesta? MinĂ€ en oikein tiedĂ€… Politiikka on minulle niin vieras asia.

  HyvÀÀ illanjatkoa ja koko alkanutta kesĂ€viikkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

 7. hei lulu,

  no juu, en mÀ osannut nuorelle suuhygienistille sanoa ettÀ nyt ei naiset kelpaa, aika myös niin kaukana ettÀ jos vÀliaikaispaikka irtoaa, menen yksityiselle.

  no juu, sain miesvaltuutetulta vastausmailia jossa hÀn toivoi jatkossakin yhteydenottoja niin nyt siirryin vaiheeseen jossa nÀÀ sivistysnaiset ovat vaan yksi pieni osa elÀmÀnkulussani. Nyt teen stopin hallintojohtajan luona kÀynneillekin, tilanne on kiusallinen hÀnellekin semminkin kun sivistysjohtaja oli siirtÀnyt työhuoneensa melkein vastapÀÀtÀ hallintojohtajaa, sen sain selville avoimien ovien pÀivÀnÀ. Jatkossa kommunikoin vain valtuutettujen kanssa. Kirjastossa kÀyn tuppisuuna. Mutta torilla kyselen mites nyt persut?

  kesĂ€ tÀÀllĂ€kin ja minĂ€kin “muuttanut ulos” , joten tÀÀllĂ€kin kĂ€yn vain pistĂ€ytymĂ€ssĂ€.

  kesĂ€istĂ€ pĂ€ivÀÀ kukkien ja kissojen seurassa sinulle 🙂

  edit 15:30

  minĂ€ oon persujen kanssa seikkaillut nettivuosieni aikana usein, soinikin minua kĂ€tellyt ja maileihini vastannut ja hakkar…. tĂ€ss vaiheess kyll pitÀÀ mun vaieta… niin no on minulla se perussuolaisten eduskuntaryhmĂ€n hyvin pyyhkii -mikroliina.. ja saat mitĂ€ tilaat -tulitikkuja.

  stoppi hallintojohtajan vaivaamiseen tuli heti kun hĂ€n soitti minulle…totesin hĂ€nelle ettĂ€ tĂ€tĂ€ kirjastohĂ€slinkiĂ€ni jatkossa hoidan valtuutettujen kautta, ensmĂ€inen maili on jo lĂ€htenyt.

  Like

 8. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kiitos sinulle toivotuksestasi eilisessĂ€ viestissĂ€si! 🙂 SiellĂ€ kukkien ja kissojen seurassa ulkona minulla taitaa mennĂ€ tĂ€mĂ€kin pĂ€ivĂ€. KĂ€vin ostamassa taas lisÀÀ kukkia, jotka odottaa nyt istuttamista. Joka kesĂ€ se sama “villitys” valtaa minut, vaikka mielessĂ€ni hiertÀÀ vĂ€lillĂ€ ajatus siitĂ€, ettĂ€ kukantaimet on kalliita ja pihan “kukkaloistoa” kestÀÀ vain n. kolme kuukautta ennen syksyn tuloa…

  No sinullahan on sitten vielĂ€ aikaa miettiĂ€ sille mieshammaslÀÀkĂ€rille menoa, jos se sellainen löytyy yksityiseltĂ€ puolelta. MinĂ€ menen tarvitessani erÀÀlle sellaiselle (mies)hammaslÀÀkĂ€rille, joka laulaa! samalla kun operoi potilaan hampaita. HĂ€n laulaa vielĂ€ usein “nuotin vierestĂ€”, joten se huvittaa niin paljon, ettĂ€ pelkokin hĂ€viÀÀ siinĂ€ nauramista vastaan “taistellessa”. 😀
  Eikös hĂ€n olekin psykologisesti ajateltuna todella hyvĂ€ lÀÀkĂ€ri…?

  Niin, kyllĂ€ se onkin varmasti parempi, kun sinĂ€ kommunikoit vain niitten valtuutettujen kanssa ja annat sen kirjastonjohtajan ja sivistysjohtajankin pysytellĂ€ kaikessa rauhassa siellĂ€ työpöytiensĂ€ takana. Aika paljon naisia siellĂ€ sinun kotikaupunkisi johtoportaissa onkin. Ei tÀÀllĂ€pĂ€in naisjohtajia ole. Kaupunginjohtajaksi oli kyllĂ€ “tyrkyllĂ€” yksi nainen, mutta nuori mies valittiin. 🙂
  SiitĂ€ asiasta minĂ€ olen pelkĂ€stÀÀn iloinen ja tyytyvĂ€inen. 🙂 Ei meistĂ€ naisista liian tunteellisina ole johtajiksi! 🙂 Sanokoot helleh ja muutkin akat vaikka “sananparsia”, mutta tĂ€tĂ€ mieltĂ€ minĂ€ olen – ja tulen aina olemaankin.

  HyvÀÀ kesĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 Nautitaan nyt tĂ€ysillĂ€ tĂ€stĂ€ Suomen lyhyestĂ€, mutta ihanan valoisasta kesĂ€stĂ€! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 9. hei lulu,

  kahdeksan aurinkoa vÀsÀsit kirjoitukseesi,
  se kertoo jostakin..

  tilastot kertoo amerikoista jatkuva blogin seuranta

  jatkuu..

  Like

 10. Hei Survister! 🙂

  No joo, niinpĂ€ minĂ€ vĂ€sĂ€sinkin. 🙂 Se kertoo varmaan siitĂ€, ettĂ€ “puutarhaterapia” on tehonnut minun kohdallani. 🙂
  Kuusi kukka-amppelia on jo riippumassa ja ikkunalaudoilla on kaksi parvekelaatikkoa sekĂ€ piharuukut tĂ€ynnĂ€ kukkia. MitĂ€hĂ€n vielĂ€ laittaisin… Hyötykasveina minulla ei ole muita kuin viinimarja-, vadelma-, ja karviaispensaita sekĂ€ yksi hyvin kitukasvuinen omenapuu ja viime viikon hallayön vaurioittama raparperin alku.

  MinĂ€ ajattelin eilen lĂ€hetettyĂ€ni tuon kommenttini, ettĂ€ kyllĂ€ kai minun pitĂ€isi hillitĂ€ tuota “nĂ€ppĂ€insormeani”, jotten enÀÀ muistuttaisi enkĂ€ muistelisi koskaan sitĂ€ yhtĂ€ ilfoorumiaikaista ylhĂ€istĂ€ “ystĂ€vÀÀmme”… 😉 🙂 😀 koska hĂ€n nĂ€yttÀÀ jĂ€ttĂ€neen meijĂ€t viimeinkin rauhaan. 🙂

  KesĂ€iset sÀÀt jatkuu tÀÀllĂ€pĂ€in, toivottavasti siellĂ€kin. 🙂 Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

 11. hei lulu,

  mulla on partsilla kesĂ€kurpitsa, ruohosipuli, daalioita. ne entiset tiedĂ€t kyllĂ€ missĂ€ ne on 😉 kuusi ruusupapua , perunat oon viennĂ€ peltoon,
  laventeli jo ehti lurpsahtaa veden puutteeseen, viime viikolla mummo antoi mulle tehtÀvÀx talon kukkien kastelun eilen huomasin ettÀ ovenpielen amppeli lyssÀhti.

  mÀ laskesskelin ne tammenterhot, niit on yhteensÀ 220, 20 sain annettua pois, vois salaa viedÀ kaupungin puistoihin mutt tÀnÀkin aamuna olis saanut rusakon pÀivÀlliseksi jos olis reaktionopeus tallella.

  kohta on jo juhannus ohi, aika lailla mÀ olen ny vieroittanut itteni netistÀ

  jatk….

  Like

 12. Hei Survister! 🙂

  No joo, kyllĂ€ minĂ€ muistan ne valkoiset daaliat. 🙂 Nekö ovat edelleen siellĂ€ samassa paikassa? MinĂ€ ostan joka vuosi uusia daalioita tuohon talon aurinkoisimmalle seinustalle. Monivuotisiahan ne ovat, mutta eikö ne juurakot pidĂ€ kaivaa talveksi maasta ja viedĂ€ johonkin viileÀÀn varastoon, kellariin tms. paikkaan. Voisinhan tuota kokeilla itsekin syksyllĂ€.

  Ne kaikenlaiset amppelit, kuten ruusutkin ovat varsinaisia “juoppoja” minunkin pihallani. Toinen parvekelaatikko on sellainen kestokastelulaatikko, mutta jatkuvasti sitĂ€kin pitÀÀ tĂ€yttÀÀ vedellĂ€.

  Se on kyllĂ€ aivan totta, ettĂ€ reaktionopeus huonontuu sitĂ€ mukaa kuin ikĂ€mittariin tulee uusia lukemia. 😩

  MitÀ sinÀ aiot tehdÀ juhannuksena? Menetkö viettÀmÀÀn sitÀ samaan paikkaan kuin viime vuonnakin, jÀrven rannalle?
  MinĂ€ menen varmaan kĂ€ymÀÀn merenrannassa mökillĂ€ makkaranpaistossa ja vanhempieni luona mm. syömĂ€ssĂ€ sitĂ€ pohojammaalaista perinneherkkua – herakeittoa eli “makiaa juustoa”. Se keitto ei nĂ€ytĂ€ hyvĂ€ltĂ€, mutta maistuu… 🙂

  NetistĂ€ vieroittuminen… hmmm… se on ainakin minun kohdallani aika mahdotonta. Riippuvuuttako se jo lienee…

  HyvÀÀ vointia ja mukavaa pyhĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

 13. hei lulu,

  ovatnevat vielÀ puutarhalla oottamassa kukinnan alkua.. kyll ne daalian juurakot talvehtii esmes sahanpurussa jossain viileÀmmÀsssÀ talonnurkassa.
  kait se meidÀn amppeli lÀssÀhti loppukesÀn kukinnoissa kun en mÀ hallitse sillee jotain petunia-amppelin kastelua, sillee kun ei enÀÀ talon kukkienhoito mulle kuulu.
  ei oo viel mitÀÀn lopuunlyötyÀ juhannuksesksi, ei edes auringonottoa taivaalta, kait mÀ jonnekin.

  ollaan vaihdettu sanattomia katseita, minÀ ja kirjastotÀti, sain hÀnestÀ yliotteen kun silloin kÀvin kaupungintalolla ja juttelin hallintojohtajan ja etenkin viestintÀpÀÀllikön kanssa.

  oon ny siivonnnut kolme pĂ€ivÀÀ, vahailinkin, enkĂ€ mĂ€ enÀÀ osaa ett mikĂ€ on liikaa asunnossain mutt jotakin ylimÀÀrĂ€istĂ€ siellĂ€ on, ja sottaista., siivouksen lomassa löytyi jopa ihka elĂ€vĂ€ ihrakuoriainen 😀

  Like

 14. Hei Survister! 🙂

  Kiitos sinulle daalian juurakkojen talvisĂ€ilytysvinkistĂ€! 🙂 NiitĂ€ sahanpuruja minĂ€ saan kyllĂ€ mistĂ€ vaan.

  SepĂ€ on hyvĂ€, ettĂ€ se kirjastotĂ€ti on viimeinkin Ă€lynnyt sen, ettĂ€ hĂ€n ei ole siellĂ€ mikÀÀn kaupungin “napa” ja ettĂ€ hĂ€nellĂ€kin on omat esimiehensĂ€ siinĂ€ kaupunkinne johtoportaassa.

  Hyi kamala, minkĂ€ nĂ€köinen öttiĂ€inen se ihrakuoriainen on! MinĂ€ googletin ja kĂ€vin katsomassa sen kuvaa. Mahtoiko se olla jossakin ruokakaapissasi, jauhopussihyllyllĂ€ tai sensellaisessa paikassa…? KyllĂ€ niitĂ€ pikkuötököitĂ€ saattaa löytyĂ€ nĂ€in kesĂ€isin mistĂ€ vain. EntisessĂ€ asunnossamme minĂ€ löysin niitĂ€ joskus leikkuulaudan perĂ€ltĂ€kin.

  SinĂ€ oletkin ollut siellĂ€ ahkerana, kun olet siivonnut noin monta pĂ€ivÀÀ. 🙂 MinĂ€ luulen, ettĂ€ meillĂ€ siivotaan perusteellisemmin vasta heinĂ€kuun lopulla, jolloin tyttĂ€reni miehineen tulee tĂ€nne Suomeen. Ei kai se tyttö ole niin tarkka, mutta se “besserwisser”-vĂ€vyni kuuluu “heimoon nimeltĂ€ tupatarkastajat”. 😀 HĂ€nen isĂ€nsĂ€ -tyttĂ€reni appiukko- kuuluu olevan tĂ€smĂ€lleen samanlainen. Juuri hĂ€n oli tutkinut joka nurkan ja paikat, kun oli vaimoineen vieraillut siellĂ€ tyttĂ€ren ja vĂ€vyn kodissa ulkomailla. Anoppi ei ollut kuulemma niin kiinnostunut…

  Juhannusta vietetÀÀn -jĂ€lleen kerran- kylmĂ€ssĂ€ sÀÀssĂ€, vissiin tasapuolisesti koko maassa… Eilen tÀÀllĂ€ oli vielĂ€ lĂ€mmintĂ€, mutta viimeöinen vesisade jÀÀhdytti ilman niin, ettei lĂ€mmintĂ€ ole enÀÀ kuin +12.5 astetta. 😩

  HyvÀÀ keskiviikkopĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 15. hei lulu,

  vielÀ noista daakioista, kunhan sahanpuru on hieman kostea ettei juurakot kuivu talven aikana,

  no joo mĂ€ kuuntelin vierestĂ€ ettĂ€ kun oli lasku lĂ€hetetty ilman ennakkokyselyĂ€ jostain pienestĂ€ tuhraantumissivusta ja no sainpahan vahvistuksen sille ettĂ€ joku muukin kaupunkilainen ottaa suoraan yhteyttĂ€ johtoportaaseen omissa asioissaan. kait se vielkin jauhelihanruskistusrasva pannulla, enkĂ€ mĂ€ sitten siivottua saanut, tĂ€nÀÀn annoin pakit yhelle ettei hĂ€n juhannuksen alla morkkista sais tupatarkastuksesta.. 🙂

  niin siinĂ€ ny kĂ€vi ett mĂ€ loppukesĂ€n talon kukkienkastelija… ja mulla partsilla omia daalioita jotka jo kukassa.

  joo mÀ jo tunsin kesÀflunssan tulon kun eihÀn tuolla ulkona tarkene erkkikÀÀn..

  nyt mÀ extempore katoon jussinviettoon ja palaan sitt ku kerkiÀn..

  hyvÀÀ jussia sulle ja poppoolles 🙂

  Like

 16. Hei Survister! 🙂

  SinĂ€ kerrot lĂ€hteneesi jo juhannuksenviettoon jonnekin muualle, mutta jos luet tĂ€mĂ€n viestin huomenna, niin…

  Toivottelee sinulle 🙂 ystĂ€vĂ€si Lulu Marlene

  Like

 17. hei lulu,

  kiitos ruusuista, ei ollenkaan liian myöhÀistÀ vaikka nyt vasta ne nÀÀnkin, ruusut eivÀt vielÀ kuki luonnossakaan vaikka keskikesÀn hetki meni jo tiistaina.

  aattona tein tÀyskÀnnöksen ja vietin jussin tÀÀll kaupungissa tÀysin omissa oloissani, kerrankin nÀinkin, tÀstÀ on jo aikaakin.

  tÀnÀ aamuna sitt herÀsin siivouksen jatkamiseen, kekkasin teeveestÀ inhimillisen tekijÀn ja nyt oon miettinyt omaa luontosuhdettani.
  htpps://areena.yle.fi/1-3259880 Miten luonto pelastaa

  sitÀ miten kaupunkilaistunut suomikin tarvitsee puistoja ja metsÀÀ ympÀrilleen. pitÀÀ palautella kaupungille sen tekemÀstÀ luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle -alueesta. mulla on ny katsottuna niille tekemilleni kuudelle pöntölle oksanhangat kaupungin keskustassa, viikolla vein puukiipijÀn pöntön tuonne yhteen kuusikkoon. eilen nÀin maaseutupyörÀilyn lomassa suopöllön. tÀÀ on kaikki ristiriidassa sen kanssa ettÀ haluan muuttaa etelÀ-esplanadin etelÀpuolelle siks ku nÀÀ mun ihmis/nais/naapurisuhteet sitÀ mitÀ ne on.

  nyt tuli sade rankka ja aurinko sateen kuivattaa ens viikolla..

  Like

 18. Hei Survister! 🙂

  Oleppa hyvĂ€ vaan! 🙂 Mukava, kun sinĂ€ tykkÀÀt noista valkoisista juhannusruusuista. 🙂 TĂ€mĂ€n talon takapihalla on juuri tuollainen ruusupensas, joka on normaalisti nĂ€ihin aikoihin aloittelemassa kukintaa, muttei siinĂ€ ole tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ kuin pieniĂ€ nuppuja. Kaikki muukin luonnossa on nyt pahasti myöhĂ€ssĂ€. Pihan sireenikin on aikaisemmin kukkinut jo kesĂ€kuussa, mutta nyt sen kukinta saattaa mennĂ€ heinĂ€kuun puoleen vĂ€liin.

  SinĂ€kö jĂ€itkin kaupunkiin juhannusta viettĂ€mÀÀn… No enpĂ€ kĂ€ynyt minĂ€kÀÀn kesĂ€mökkiĂ€ kauempana, kun tÀÀllĂ€ oli varsinkin juhannusaattona tosi kylmĂ€. LĂ€mpötila nousi tuskin 10:een asteeseen. Eilen sÀÀ vĂ€hĂ€n lĂ€mpeni, mutta tĂ€nÀÀn on aamusta alkaen satanut. Eilisen lĂ€mpötila laski taas viidellĂ€ asteella kylmempÀÀn suuntaan. Koko alkuviikko nĂ€yttÀÀ sateiselta. TĂ€mĂ€ juhannus taisi olla silleen tasapuolinen kaikille, ettĂ€ hyviĂ€ ilmoja ei tainnut olla missÀÀn pĂ€in Suomea.

  SinÀ oletkin tehnyt siellÀ taas monenlaisia havaintoja luonnon elÀmÀstÀ, sen maaseutupyörÀilysi aikana.
  Hienoa, ettĂ€ sinĂ€ teet linnuille uusia koteja! 🙂 PuukiipijĂ€llĂ€ on mukavat oltavat siellĂ€ uudessa pöntössĂ€ sateellakin.

  Meinaatko, ettĂ€ siellĂ€ EtelĂ€-Esplanadin etelĂ€puolella saattaisi olla mukavampia ihmisiĂ€ uusiksi naapureiksi…?
  Minua on aina vainonnut se sellainen “naapurikirous”, niin ettĂ€ jotkut “hĂ€irikset” muuttaisivat naapureikseni varmasti, vaikka mihin korpeen minĂ€ saisin pitkospuitten taakse muuttaa. 😩 🙂 😀
  Kaikeksi onneksi kaksi nykyistÀ pahinta hÀirikkönaapurien porukkaa on ollut poissa koko viikonlopun. Toisesta naapurista lÀhdettiin Lappiin ja toisesta EtelÀ-Savon suunnalle perheen isÀn kotimaisemiin.

  Kiitos sinulle ohjelmavinkistĂ€! 🙂 MinĂ€pĂ€ katson tuon ohjelman jossain vĂ€lissĂ€ Areenasta. Se on meille maaseudulta lĂ€hteneille itsestÀÀnselvyys, ettĂ€ luonnossa oleminen ja liikkuminen rauhoittaa mieltĂ€. Monet kaupunkien kasvatit ovat sitten myöhemmin huomanneet saman. MinĂ€ olen miettinyt varsinkin viime aikoina sitĂ€, ettĂ€ miten vĂ€hĂ€n ihminen -ainakin vanhemmuuten- lopulta tarvitsee ollakseen onnellinen tai ainakin suhtkoht tyytyvĂ€inen elĂ€mÀÀnsĂ€. Varsinkin silloin, kun lĂ€hes kaikki omat nuoruuden ja varhaiskeski-iĂ€nkin haaveet ovat haihtuneet… 😩
  Musiikki tavalla tai toisella on mulle tosi tĂ€rkeÀÀ ja olenkin ajatellut ruveta harrastamaan sitĂ€ syksyllĂ€ yhĂ€ enemmĂ€n. 🙂
  Sinun taidelajisi on kuvataide. Olet niin hyvĂ€ piirtĂ€mÀÀn. 🙂 EihĂ€n me olla vielĂ€ liian vanhoja uusillekaan harrastuksille.

  HyvÀÀ pyhĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   no juu hiljainen oli kaupunki juhannuksena, abc:llÀ ainoostaan vilskettÀ, siellÀ mÀ koin taas tÀÀn ihmeellisyyden, luin torstain hesaria ja naapuripöydÀssÀ kolme tyttöÀ ja yks poika, karkki tai kepponen peliÀ ÀÀnekkÀÀsti pelasivat eikÀ hÀirinneet minua ollenkaan kun luin yhden kolumnin lehdestÀ, se oli sellainen kun minusta tulee vanha kÀrttyinen nainen -pohdinta.

   yöllÀ herÀsin kahden aikaan pohdiskelemaan, nyt minÀ olin menossa nettipoliisin, rehtorin, pÀÀtoimittajan luo pohtimaan katastrofiani. eilen porukka palasi kotikonnuille, nuori nainen tervehti ennenkuin itse ehdin ja sitt naapurintÀti, hÀn kanteli kukkiaan sanattomana ohitseni. sitten yks terveydenhoidonammattilainen, taas kerran niin iloisesti tervehti minua kaupungilla, hÀn tietÀisi paljon vastauksia minua vaivaamiin kysymyksiin, mutta minÀ en voi hÀnen luottamustaan pettÀÀ kun hÀnellÀ on vaitiolovelvollisuus työajan ulkopuolella..

   on mulla yks puukiipijÀn pesÀkin partsillani munineen , löysin sen syksyllÀ yhdestÀ pöntöstÀni. ja ne helmipöllön poikaset ovat maailmalla ja se peukaloisen pesÀkin,. peukaloista en ole tÀnÀ kesÀnÀ vielÀ bongannut.
   en nyt tiedĂ€ oisko siellĂ€ huvilakadulla sen parempia naapureita mutta siellĂ€ vois massaan upota, ja sitt toisaalta mĂ€ oon ny niin nettivaikutusaltistunut ettĂ€ pystyisinkö mĂ€ siellĂ€kÀÀn enÀÀ hiljaa olemaan. eilenkin palautetta kaupungille ja tĂ€nĂ€ aamuna lisÀÀ…ett tÀÀ on ny kyll rĂ€jĂ€htĂ€nyt kĂ€sistĂ€ tÀÀ kun kirjaston tiskin takaa kĂ€sketÀÀn menemÀÀn ammattiauttajan luo ja toinen urputtaa ettei lehdistön kautta saa vaikuttaa.. nyt alkaa koko kaupungin organisaatio tietÀÀ kuka ja mikĂ€ minĂ€ olen miehiÀÀn 😀 ny on taas pakko veikkauksen uhaÂŽkapelikupongit uusia ett vois pois muuttaa ja.. perÀÀn kuulisin kuoron laulavan kiitos kun otit ritolat..

   jatkuu..

   ps uusin postaukseni lĂ€hti uusille urille…

   Like

 19. Hei Survister! 🙂

  NiinpĂ€ niin, monista meistĂ€ vanhoista naisista -miksei joistakin miehistĂ€kin- voi tulla ikÀÀntyessĂ€ todella kĂ€rttyisiĂ€… mutta minĂ€ luulen, ettĂ€ meijĂ€n perheessĂ€ se kaikkein kĂ€rttyisin en olekaan minĂ€. 🙂 Tietenkin on otettava huomioon se, ettĂ€ minulla ei ole vielĂ€ mitÀÀn sellaista fyysistĂ€ sairautta, mikĂ€ vaatisi esim. pitkĂ€aikaislÀÀkityksen.

  Nuoret ihmiset ovatkin usein paljon mukavampia kaikessa mutkattomuudessaan. SinÀkin olet törmÀnnyt siellÀ viime pÀivinÀ ystÀvÀllisiin nuoriin naisiin. Onko se terveydenhoidon ammattilainenkin nuori tai nuorehko?
  KyllÀ sinÀ sen mörtsin naapurintÀdin ja nokkavan kirjastotÀdin kestÀt, kun saat nÀhdÀ vÀlillÀ iloisiakin naisten kasvoja.

  Sanos muuta! KyllÀ se olisikin mahtavaa voittaa veikkauksessa tai lotossa sellainen summa, ettÀ voisin vaikka muuttaa jonnekin rauhallisempiin maisemiin. MinÀ viihtyisin erinomaisen hyvin jossakin korvessa, jonne hankkisin ison jÀÀkaapin, jotta saisin hamstrattua sinne viikon tai parin ruoat. Nettiyhteydet pitÀisi minut kyllÀ ajan tasalla maailman tapahtumista.

  Sinullako on siellĂ€ partsillasi “hoidokkeja”, kun se puukiipijĂ€n pesĂ€ on siellĂ€ munineen? Jotenkin silleen suloista. 🙂
  Sitten siellĂ€ saattaa kĂ€ydĂ€ “vilskettĂ€”, kun ne poikaset kuoriutuvat munista ja emo alkaa tuoda niille ruokaa suihin.
  Tietenkin sinĂ€ voisit auttaa sitĂ€ emoa hankkimalla niille poikasille syötĂ€vÀÀ. HyönteisiĂ€ tai matoja tms. 🙂

  HyvÀÀ illanjatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   nuoremmista naisista.. minÀ taas kohkannut eilen ja tuon ilmoja pitelee -kohkaamisen pÀÀtteeksi ajauduin yhden kaupungin nuoremmanpuoleisen viranhaltijanaisen työhuoneeseen, sanoi hÀn asiani(jonka takia paikalle) vierestÀ, ettÀ kirjastossa on sovittu ettÀ minun ja kirjastonjohtajan vÀlillÀ vÀltetÀÀn asiakaspalvelutilanteen syntymistÀ..

   tuo nuori nainen miehensĂ€ kanssa, aina tervehtivĂ€t ja hiljakseen talossa asuvat. kyllĂ€ mĂ€ naapurintĂ€din sanattomilta kasvoilta kuitenkin luin mitĂ€ hĂ€n mielessÀÀn ajatteli… en tiedĂ€… elĂ€mĂ€ssĂ€ kaikki vaikuttaa kaikkeen.. mummonikin aikansa raivosi ja sitt vaan yhtenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ tuli oikeusaputoimiston kannanotto.

   sanotaanko ettÀ hÀn on nuorenmielinen, uskalla sanoakaan kuinka monta monituista vuotta sitten eka kerran kohdattiin..

   no minĂ€ otin sen pesĂ€n kylmine munineen pöntöstĂ€ni(taikka siis se pönttö sen yhden emĂ€nnĂ€n metsĂ€ssĂ€) syksyllĂ€ kun viime kesĂ€n emo kuollut/hylĂ€nnyt, nyt se pönttö putsattu uutta pesintÀÀ varten.. minĂ€ ny kĂ€yn pullasorsien poikasia kattelemassa ja eilen yhdellĂ€ fasaanilla oli kymmenen poikasta, syksyllĂ€ niitĂ€ on enÀÀ neljĂ€ kun kissat… ai niin sinulla ne kissat 😉

   ps, olen nyt hÀmmennyksen vallassa, yks follower ilmesty tÀnÀÀn, ihan on suomalainen nainen omalla nimellÀÀn.

   14:33 pps, ajattelin tiedoksesi follower, ÀlÀ sÀikÀhdÀ, wordpress nÀyttÀÀ vain nimesi ilman minkÀÀnlaisia yhteystietoja.

   Like

 20. Hei Survister! 🙂

  SehĂ€n on mukava, ettĂ€ joku nainen on uskaltautunut tulemaan tĂ€nne followeriksi ihan omalla nimellÀÀn. MinĂ€ en kyllĂ€ ainakaan vielĂ€ uskaltaisi, mutta en vĂ€litĂ€ niinkÀÀn omasta tuntemattomuudestani tai turvallisuudestani, vaan haluan tĂ€lleen suojella lĂ€hipiiriĂ€ni, varsinkin rakasta tytĂ€rtĂ€ni. HĂ€n kun on “samaa sukua, mutta eri maata”, kuin tĂ€mĂ€ hieman vanhuudenko?höppĂ€nĂ€ Ă€itimuorinsa… 🙂 SiksipĂ€ tĂ€mĂ€ mun lĂ€ppĂ€rinikin on suojattu kaikin mahdollisin keinoin/ohjelmin ja IP-osoitteeni on silleen jatkuvasti vaihtuva.
  Hassua, kun minulla tuli nyt mieleeni se ilfoorumin Lipton… 😉 Jos se omalla nimellÀÀn seuraava on hĂ€n, niin olisipa kiva, jos hĂ€n tulisi tĂ€nne keskustelemaan. Lahden asiat kiinnostaa mua tietystĂ€ syystĂ€, jonka hĂ€n kyllĂ€ tietÀÀ, jos muistaa.

  No olisi minulla rÀvÀkkÀ mielipiteeni tuohon sinun ja sen kirjastonjohtajan tÀmÀnhetkisiin vÀleihin, mutta sanonpa tÀÀllÀ vain, ettÀ ehkÀ tuo jÀrjestely asiakaspalvelussa on(ko) kuitenkin paras ratkaisu teille molemmille tÀssÀ tilanteessa.
  SiitĂ€ naapurintĂ€distĂ€. Sanottakoon, ettĂ€ “laihakin sopu on parempi kuin lihava riita”.
  Siis jos sinulla hĂ€nen kanssaan se sellainen “sopu” tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ on.

  No joo, minĂ€ kyllĂ€ ajattelinkin sitten eilen viestin lĂ€hetettyĂ€ni, ettei siellĂ€ partsin pesĂ€ssĂ€ taida olla “uutta elĂ€mÀÀ”.

  MinĂ€ olen sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ kissat tĂ€ytyy laittaa valjaisiin ulkoilun ajaksi ja olenkin itse siinĂ€ asiassa lainkuuliainen, ettĂ€ meijĂ€n kissoja ei pÀÀstetĂ€ vapaina juoksemaan luontoon tÀÀllĂ€ kotiympĂ€ristössĂ€kÀÀn. Naapureissa sitĂ€ ei olla…
  Kissa on kaikesta herttaisuudestaan huolimatta saalistava petoelĂ€in ja meijĂ€n kissatkin ovat saaneet valjaissa ollessaan omalla pihallakin muutaman uhkarohkean linnun hampaisiinsa. 😩 MinĂ€ kyllĂ€ yritĂ€n hĂ€tistellĂ€ niitĂ€ lintuja pois pihalta…

  TĂ€llaisia turinoita minulla oli tĂ€nÀÀn. Aurinko paistaa ja kesĂ€iset sÀÀt tekee paluutaan tĂ€nne rannikollekin. 🙂

  HyvÀÀ tiistaipĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 21. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Sinua ei ole nĂ€kynyt tÀÀllĂ€ eikĂ€ toisaallakaan netissĂ€, joten olet varmaan lĂ€htenyt maalle ja luontoon. 🙂

  MinĂ€ ajattelin tarkentaa tuota yhtĂ€ lausetta, joka on jÀÀnyt hieman vajaaksi ja saattaa aiheuttaa siksi vÀÀrinkĂ€sityksiĂ€. 😩
  Tarkoitan tietenkin, ettĂ€ “en vĂ€litĂ€ omasta tuntemattomuudestani tai turvallisuudestani jne… siis koko nettielĂ€mĂ€ssĂ€ni”, kĂ€ynhĂ€n minĂ€ netin muillakin saiteilla ja kaikki mun ilfoorum-aikaiset viestitkin löytyy sieltĂ€ yhdeltĂ€ H-“kopiosivustolta”.
  Anteeksi, jos sinĂ€ ehkĂ€ luulit, ettĂ€ minĂ€ kommentillani tarkoitin vain tĂ€tĂ€ blogia, koska niinhĂ€n ei suinkaan asia ole…

  TĂ€nne on kesĂ€ tullut uudelleen ja mun aikani kuluu, tai menee tuolla pihallani kukkia hoidellessa ja muuten vain tĂ€stĂ€ lyhyestĂ€ Suomen kesĂ€stĂ€ nauttiessa. 🙂

  Aurinkoisia ja mukavia kesĂ€pĂ€iviĂ€ sinulle -maalla tai kaupungissa- toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   vai ei ole minua nĂ€kynyt netissĂ€ ? 😉

   minĂ€ oon nĂ€kynyt netissĂ€ siihen malliin ettĂ€ tiistaina sanomalehden pÀÀtoimittaja kutsui kahville ja minĂ€ sitten kĂ€vin hĂ€nen luonaan keskiviikkoaamuna kahvilla, hĂ€n minulle toteamaan ettĂ€ olen sanavalmis kansalaisaktivisti 😀

   oon nyt sulatellut tÀtÀ tÀmÀnviikkoista realityseikkailuani omissa oloissa, nyt tein ison loikan tuntemattomuudesta nÀkyviin, pÀÀtoimittajakin oli sitÀ mieltÀ ettÀ kyllÀhÀn kirjaston lehtilukusalissa pitÀÀ hiljaisuus olla.

   tuohon kun lisĂ€tÀÀn vielĂ€ se ettĂ€ kun tammikuussa halusin hallintojohtajalta kirjallisen selvityksen niin sitĂ€pĂ€ ei ole minulle tullut ja nyt sitten maanantaina yksi pÀÀllikkötason nainen kertoo minulle muun asiani yhteydessĂ€, ettĂ€ kirjastossa on tehty (selkĂ€ni takana) “asiakaspalvelukohtaamisen vĂ€lttĂ€mispÀÀtös”. varmaan samanlainen pÀÀtös tehtiin sosiaalipalvelukeskuksessakin ennenkuin kotipalvelu siirtyi terveysorganisaation hallinnon alaisuuteen.

   tein sen menneisyyden nollaus mukamaspÀÀtöksen, niin muistat kai kun kirjastossa yks nainen alkoi jutusteleen mun kanssa, no tiistaina tarjosi kahvit ja uteli kaikkee minusta ja menneisyydestĂ€ni ja kertoi omista “tragedioistaan”. jossain vaiheessa puhe kÀÀntyi puumaan, otin esille puumanainen-sanan, hĂ€n ei tiennyt mitĂ€ tuo termi tarkoittaa, koitas arvata miten turhautti jatkaa kahvittelua.

   eilen illalla huomasin ettĂ€ ne kukat siellĂ€ on nupuillaan, satakieli lauloi tuomen latvassa auringonlaskun aikaan. varmaan viikonloppuni menee taas “maailmalla”.

   ….

   Like

 22. Hei Survister! 🙂

  Se sanomalehden? pÀÀtoimittaja oli oikeassa, koska sinĂ€hĂ€n oletkin nimenomaan sanavalmis kansalaisaktivisti! 🙂
  Hienoa, ettÀ se pÀÀtoimittajakin oli sinun kanssasi samaa mieltÀ siitÀ kirjaston lehtilukusalin hiljaisuudesta. Kautta aikojenhan se sÀÀntö on ollut, joten ihmetellÀ tÀytyy hÀntÀ/heitÀ, jotka olivat jÀÀrÀpÀisesti toista mieltÀ siitÀ asiasta.

  Voi ettĂ€ ne ovat ikĂ€viĂ€ ne “selĂ€n takana” tehtĂ€vĂ€t pÀÀtökset… sanoisinpa, ettĂ€ juonimiset. 😩 TyypillistĂ€ akkojen toimintaa…

  Joo, kyllÀ minÀ muistan sen sinun aikaisemman tapaamisesi sen naisen kanssa kirjastossa. Onko hÀn hieman uteliaskin?
  Suurinpiirtein kaikki tietĂ€vĂ€t sen “puumanainen”-termin, joten olipa ihme, kun se nainen ei sitĂ€ tiennyt – vai oliko hĂ€n muuten vain niinku olevinaan tietĂ€mĂ€tön…? Ilmeisesti hĂ€n itse ei ole kuitenkaan sellainen. EnpĂ€ ole muuten minĂ€kÀÀn. 😉

  TÀÀllĂ€ minun pihallani on nupuillaan nyt vasta! valkoinen Juhannusruusu ja Syreeni sekĂ€ Tiikerinlilja. Ainakin kaksi viikkoa aikaisemmin ne ovat normaalisti kukkineet. No parempi myöhÀÀn kuin ei milloinkaan, sanotaan. 🙂

  SinĂ€kö vietĂ€t viikonloppuasi jossakin “maailmalla”. 😉 MinĂ€ en ole vielĂ€ laatinut sen tarkempia suunnitelmia viikonlopulle.
  Mutta todella hyviĂ€ ja lĂ€mpimiĂ€ sĂ€itĂ€ on tĂ€nne kyllĂ€ luvassa. Kunpa yöt eivĂ€t olisi niin kylmiĂ€ kuin ovat…

  Oikein hyvÀÀ ja viihtyisÀÀ kesĂ€viikonloppua sinulle sinne “maailmalle”, mihin sitten menetkin tai olet jo mennyt! 🙂

  Toivottelee Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu,

   ny jo tiistai, ja aamulenkki tehty, vein taas yhden linnunpöntön puuhun.

   joku il-foorumiaikainen nikki on jo kÀÀrmeissÀÀn siitĂ€kin ettĂ€ kĂ€vin pÀÀtoimittajan luona “sanahallussakahvilla”.

   Suora “anteeksi ettĂ€ hĂ€kellyin ja sanoin mitĂ€ sanoin ja toimin miten toimin ” vastine kirjastonjohtajalta olisi sammuttanut tĂ€mĂ€nkin naisprojektini alkuunsa, mutta naiset sumpli asian omilla logiikoillaan.

   sitÀ on vaan tylysti sanottava seuraavan kerran tÀlle naiselle ettÀ anteeks mutta nyt on kiire, ei ehdi jutteleen, tÀllaisen neuvon yks mieslÀÀkÀrikin ehti mulle antaa naapurintÀdin suhteen.

   nautin kesÀisestÀ lÀmmöstÀ viikonlopun ja ylikin.

   16:55
   nyt jo pÀivÀ iltaan kÀy, tÀnÀÀnkin kansalaisaktivistiniskavillani nousi pystyyn, pitikö sitÀ vielÀ tuollainenkin(aihe sensuroitu tÀss vaiheess) kuulla ja nÀhdÀ.

   5.7.2017 13:33

   holy shit. mihin mÀ taas itteni sotkin, aamulla isÀnnöitsijÀ pyysi poistamaan yhden kuvan kamerani muistikortilta ettei synny vÀÀrinkÀsityksiÀ. Mutta kun asiaa enemmÀlti pohdin, kuva on ja pysyy.

   Like

 23. Hei Survister! 🙂

  MinĂ€ ajattelinkin, ettĂ€ sinĂ€ olet ollut siellĂ€ maalla viikonlopun yli. TÀÀllĂ€kin oli hieno sÀÀ koko viikonlopun, mutta nyt se sÀÀ on huono. 😩 LĂ€mpötila on laskenut noin kymmenellĂ€ asteella parissa pĂ€ivĂ€ssĂ€. On tĂ€mĂ€kin aika omituinen kesĂ€, kun lĂ€mpötilat “humpaa” ylös alas ja lĂ€mpimĂ€stĂ€ kylmÀÀn…

  Jaa, kukahan il-foorumiaikainen nikki? MinÀ en kÀy paljon lukemassakaan siellÀ torikahvilan yleisellÀ osiolla.

  MinÀ huomasin, ettÀ meijÀn pihapiirin linnunpöttö joutaisi jo saunan pesÀÀn poltettavaksi, kun se on niin lahonnut. Ei siellÀ nÀytÀ olevan mitÀÀn elÀmÀÀ, kun se mokoma röttelö ei kelpaa enÀÀ millekÀÀn lintulajille. Uusi pönttö sinne pitÀisi saada.

  MeijĂ€n kissoille (15 v.) on tainnut tulla vanhuus, kun kesyt harakanpoikaset saavat tulla ihan vapaasti nappaamaan kissanmuroja kupista – kummankaan kissan reagoimatta mitenkÀÀn siihen “murovarkauteen”. 😀

  Niin, kyllĂ€ kai se lienee parempi, kun sinĂ€ annat sen kirjastonjohtajan olla vaan siellĂ€ pöytĂ€nsĂ€ takana “valtakunnassaan”, koska hĂ€n on itse valinnut sen asenteen, ettĂ€ vain hĂ€n on oikeassa ja hĂ€nellĂ€ oli ja on mukamas oikeus sanomisiinsa.
  Onko hĂ€n mitenkÀÀn yleisesti pidetty siellĂ€ kirjastovĂ€en ja asiakkaitten keskuudessa? Onko nokkansa aina pystyssĂ€…?

  MikĂ€hĂ€n asia se nostatti ne sinun kansalaisaktivistiniskavillasi pystyyn? No kerro sitten, kun voit. 🙂

  Anna vaan sen kuvan olla siellĂ€ kamerasi muistikortilla, koska sinĂ€hĂ€n voit tarvita sitĂ€ kuvaa vielĂ€ jossakin tilanteessa. 😉

  KĂ€yhĂ€n kertomassa taas kuulumisiasi. 🙂 VielĂ€kö se omalla nimellÀÀn tĂ€tĂ€ blogia seuraava nainen on kuvioissa mukana?

  HyvÀÀ keskiviikkopĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   no joo ny mĂ€ oon kansalaisaktivismipyörityksessĂ€, maanantaina meidĂ€n taloyhtiön pihalla hÀÀrĂ€ili joku ulkopuolinen nainen, otin hĂ€nestĂ€ valokuvan, soitin isĂ€nnöitsijĂ€lle ja hĂ€n sitten soitteli sinne tĂ€nne ja minulle takaisin ettĂ€ mikĂ€ oli homman nimi, yks toimittaja sanoi eilen ettĂ€ tĂ€stĂ€ kuvasta saisi hyvĂ€n jutun mediaan, sanoi hĂ€n senkin ettei isĂ€nnöitsijĂ€llĂ€ ole valtuuksia kuvanpoistoon, joten vielĂ€ se on tallessa, sitten mĂ€ viel eilen törmĂ€sin torilla poliisipartioonkin, jolle nĂ€ytin kuvan… sitten kun vielĂ€ yks mies totesi eilen ett ai jaa, asutaanko me samassa talossa vaikka monesti on kohdattu talon pihalla ni mun pÀÀ on nyt pyörĂ€llĂ€. just kun viime viikolla yks tuttu sanoi ettĂ€ miks sun pitÀÀ puuttua kaikkeen etkö vois vaan silmĂ€t ja korvat kiinni liikkua ihmisten ilmoilla etkĂ€ koko aikaa sĂ€hlĂ€isi jonkun uuden projektin kanssa niin nyt ku olin kotona niin…

   minÀ oon nyt tehnyt havaintoja ihmisten reagoinneista ja ajatukseni menee viime vuosikymmenen loppuun jolloin olin tÀysin pois tolaltani sen jÀlkeen kun taloyhtiökokouksessa ylÀkerran muija haukkui terroristiksi, ja miten mÀ sen jÀlkeen jatkoin elÀmÀÀni katastrofista toiseen siirtyen, mukaan lukien kotipalveluohjaajan asenne, ja miten tÀmÀ kaikki vaikutti perheenvÀlisiin(minÀ, Àiti, isÀ ja sisarukset) suhteisiin. kun mÀ viime viikolla siellÀ pÀÀtoimittajan luona kahvilla kÀvin vain yhden tÀnÀ kesÀnÀ tapahtuneen asian takia ja sanailuni liikkui muihinkin asioihin niin se jÀi ihmetyttÀmÀÀn kun pÀÀtoimittaja ei kertaakaan kysynyt mitÀ sÀ tuolla puheellas tarkoitat, aivan kuin hÀn olisi kaiken jo ennakkoon tiennyt. Anna olla kun sitten jo ollaan kerran ABC:llÀ toisiimme törmÀtty niin pÀÀtoimittaja reippaasti tervehti minua.

   no joo en mĂ€ lĂ€hde enÀÀ ruotimaan kirjastonjohtajaa, eilen vaan lĂ€hetin taas kaupungille yhden palautteen koskien kirjaston lehtilukusalia. siellĂ€pĂ€hĂ€n nyt minun kahjouttani puntaroivat 😀

   ettĂ€kö seuraajani, toinen ilmestyi tĂ€llĂ€ viikolla, seuraaja saa kommenttini suoraan itselleen, mĂ€ tsekkasin kyseisen naisen nimen, Facebookista löytyy montakin sennimistĂ€ naista, olen skeptinen, voi hĂ€n feikatakin ollen itse asiassa vaikka Henri Hupakko 😀

   edit 9:18

   ei prkl netistĂ€ löyty turskafoorumilta henri hupakko 😀

   ….

   9:17
   HOLY SHIT, nyt katosi follow-asetus blogistani, kÀvin yhden seuraajan blogia lukemassa..

   Like

   1. ..tai siis ei se Follow-asetus minnekÀÀn kadonnut vaan poistin itse sen kÀytöstÀ.. jokin roti pitÀÀ olla siinÀ keiden kanssa hengailen/kuka hengailee kanssani netissÀ.

    9:22

    kĂ€vin lukasemassa http://www.iltasanomat.fi :stĂ€ kommentit juttuun http:/www.is.fi/mystyle/art-2000005283182 Mies lĂ€hetettiin töistĂ€ kotiin shortsien vuoksi – palasi takaisin hellemekossa.

    Like

 24. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  KyllĂ€hĂ€n se on hyvĂ€ huomioida kaikki taloyhtiön pihalla hÀÀrĂ€ilevĂ€t oudot ihmiset. KĂ€ykö siellĂ€ joku talonne ulkopuolinen siivooja siivoamassa rappukĂ€ytĂ€viĂ€ ja muita yleisiĂ€ tiloja? Jos kĂ€y, niin hĂ€net sinĂ€ varmasti olisit tunnistanut ulkonÀöltĂ€… jos ei ollut joku kesĂ€lomittaja… no kyllĂ€ kai se selviÀÀ, ettĂ€ kuka “hiippari” se nainen sitten olikaan.

  Mutta jospa se pÀÀtoimittaja seuraa tÀtÀ sinun blogiasi, niin siksi hÀn tiesi. Voihan se asia olla niinkin.

  Toinenkin seuraaja omalla nimellÀÀn! 🙂 SehĂ€n on mukavaa. Saako hĂ€n suoraan nĂ€mĂ€ minunkin kommenttini?
  No eipĂ€ siinĂ€ mitÀÀn, vaikka hĂ€n saisikin, mutta se on eri asia, ettĂ€ kiinnostaako hĂ€ntĂ€ jonkun tuntemattoman pohjanmaalaisakan arkipĂ€ivĂ€iset – aika usein kyllĂ€kin omaa sukupuolta “ruotivat” mielipiteet ja kommentit. 🙂

  Turskafoorumin Henri Hupakko…? 😀 Mun on pakko myöntÀÀ, ettĂ€ mieleeni tulee nyt pakostakin Hollila… ja helleh. 😀
  Mutta enempÀÀ minĂ€ en uskalla kommentoida, ettei hĂ€n vaan putkahda jostakin “nettipensaikosta” taas esille.

  TĂ€nne rannikolle on saapunut syksyinen sÀÀ. LĂ€mpötila ulkona ei ole edes kymmentĂ€ astetta plussalla. 😩

  HyvÀÀ vointia ja mukavaa pĂ€ivĂ€njatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   Ă€lĂ€s ny lulu, kuule minkĂ€lainen hĂ€slinki tÀÀ on kun kiinteistöhuoltofirman kesĂ€työntekijĂ€?/alihankkija? nainen tuli meidĂ€n taloyhtiön nurmikkoa ruohonleikkurilla leikkaamaan ja hĂ€nellĂ€ oli tumma huppari pÀÀllĂ€, jonka selĂ€sssĂ€ luki Soldiers of Odin Support. IsĂ€nnöitsijĂ€ pyysi minua poistamaan sen kuvan ettei tulisi mitÀÀn vÀÀrinkĂ€sityksiĂ€(taloyhtiön pihalla kuvaaminen ja sen laillisuus -periaate) Firman johtaja oli todennut, ettĂ€ tĂ€llaista pukeutumista ei sallita firman yhteydessĂ€, ja toimituksessa ihmeteltiin/naureskeltiin ettĂ€ tĂ€stĂ€ saisi hyvĂ€n jutun ja sitten vielĂ€ poliisikin kuvasta nĂ€kemyksensĂ€ esitti… ettĂ€ tĂ€llainen kansalaisaktivisti tÀÀllĂ€, kohta mustan silmĂ€n kanssa…..

   nÀyttÀÀ siltÀ ettÀ seuraajat ovat Amerikasta, esmes Icemonkey siellÀ Oregonissa.

   no en minĂ€kÀÀn mistÀÀn turskafoorumista ole ennen kuullut, mutta kun googlasin tota henri hupakkoa etten ny todellisen henkilön nimeĂ€ tĂ€nne tsoukkaile ni sellainen löytykin keskustelufoorumeilta 🙂

   joo pohjoisest tuuli kun aamulla liikkeelle lÀhdin, on kuulemma hallaa ollut koko suomessa.

   edit 9:34

   HOLY SH*T, nyt katosi Follow-asetus blogistani, kun kÀvin yhden seuraajan blogia lukemassa

   Like

 25. Hei Survister! 🙂

  No voi hĂ€rregyyd! Ei kai sinulla ole vielĂ€ sitĂ€ mustaa silmÀÀ vai pelkÀÀtkö, ettĂ€ kohta joku kĂ€visi sen sinulle mottaamassa… Mutta tuskin se on enÀÀ Torikahvilan Teppo, joka hĂ€ipyi sieltĂ€ vĂ€hin ÀÀnin, kuten se matsonkin… 😉
  SinĂ€ taisit olla oikeassa, kun epĂ€ilit hĂ€ntĂ€ silloin “vallan vaihtuessa” siksi uudeksi vetĂ€jĂ€ksi toisella nikillÀÀn.
  Tosin sen matsonin kielenkÀyttö oli aina paljon maltillisempaa.

  Se nainen teki mokan siinĂ€, kun hĂ€n laittoi sen “logohupparin” pÀÀlleen, mitĂ€ kyseisen kiinteistöhuoltofirman johtajakaan ei siis hyvĂ€ksynyt. Mahtaako se kesĂ€työntekijĂ€ kuulua siihen Soldiers-porukkaan vai miksi hĂ€n sitĂ€ “aatetta” mainosti?

  Voihan se olla, ettĂ€ se Icemonkey seuraakin tĂ€tĂ€ sinun blogiasi, koska tulittehan te tutuiksi siellĂ€ il-foorumilla. MinĂ€kin taisin vaihtaa hĂ€nen kanssaan muutaman “musiikillisen” kommentin jossakin yleisen osion ketjussa siellĂ€.

  Henri Hupakko viittaa nimimerkkinĂ€ kyllĂ€ johonkin naiseen. Lipton taitaa muuten pyöriĂ€ siellĂ€ torilla taas uudella, saksalaiselta kalskahtavalla nimimerkillÀÀn. Mutta en ole siitĂ€ aivan varma kuitenkaan…

  SÀÀ on tÀÀllĂ€kin taas sellainen, kuin heinĂ€kuussa olla pitÀÀkin, joten taidanpa lĂ€hteĂ€ ulos nauttimaan auringon lĂ€mmöstĂ€. 🙂

  HyvÀÀ lauantaipĂ€ivÀÀ ja viihtyisÀÀ viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   se on jo keskiviikko tÀnÀÀn, vkl meni festareilla, sitte harrastin maaseutumatkailua,eilen sanoin saunan jÀlkeen emÀntÀvÀelle ettÀ kyllÀ tÀÀllÀ on rauhallista, lÀhin naapuri kilsan pÀÀssÀ. bongasin lammesta vesiliskon ja miten ihmeessÀ minÀ sitÀ lÀhdin hiissaamaan vesiheinÀtupossa niin ettÀ se matkalla putosi tuposta enkÀ mÀ ehtinyt siitÀ kuvaakaan ottaa, nyt on vaan sudenkorennontoukasta kuva. kuus tuntia istuin saunanlauteilla kahden pÀivÀn aikana. kanahaukan metsÀ oli hakattu talven aikana joten ny ne poikaset kirkui pihakuusissa. putsasin linnunpöntöt ja yhessÀ oli kymmenen munaa ja talitintti tuli ihmetteleen minne koti katos. toivottavasti se ei hylÀnnyt pesÀÀ. sitten emÀntÀ teki mulle yhden ehdotuksen ja minÀ ÀimÀnkÀkenÀ ett taasko mun hyvÀsydÀmmisyyttÀ hyvÀkskÀytetÀÀn, emÀnnÀn toiveen tÀyttÀmiseen kun tarvittais hynÀÀ ainakin 100 tonnia. ja kun minÀ ite tuon summan panisin alkupÀÀomaksi siihen asuntoon espan etelÀpuolella.

   vettÀ lotisee ny urakalla.

   edit 9:52

   ihmisten nettitaidoista, yks mies tuli kysymÀÀn voinko avata hĂ€nelle nettipankin sivut…

   heitin yhden herjakommentin jonnekin mediaan ja nauroin sanojani muutaman minuutin.

   Like

 26. Hei Survister! 🙂

  MinĂ€ kirjoitin Ă€sken pitkĂ€n viestin, joka hĂ€ipyi ihan yhtĂ€kkiĂ€ jonnekin bittiavaruuteen. 😩
  Mutta yritĂ€npĂ€ nyt uudelleen, koska me pohjanmaalaiset ei anneta periksi – me akat emme varsinkaan… 😉

  Sinullapa oli todella mukava ja vauhdikas viikonloppu, kun kerrot kĂ€yneesi jossakin festareillakin. 🙂
  Sitten vielÀ se maaseutumatkailu rauhalliselle alueelle tuttujenko? ihmisten luokse.

  MeillÀkin oli rauhallista jopa reilut kaksi viikkoa, kun ne pahimmat hÀirikkönaapurit kesÀlomailivat jossakin sen ajan.
  Meteli oli sitÀkin pahempaa, kun he tulivat takaisin kotiin reissultaan. Ruohonleikkuri ja trimmeri pÀrrÀsivÀt monta pÀivÀÀ.

  Voi niitĂ€ kanahaukkaparkoja, kun niiltĂ€ oli hakattu oma kotimetsĂ€ pesĂ€puineen. 😩 Samalta se tuntuisi varmaan meistĂ€ ihmisistĂ€kin, jos kotipaikka vietĂ€isiin… ja monille on historian saatossa niin kĂ€ynytkin. 😩

  Vai sellainen emĂ€ntĂ€! MinĂ€ taidan arvatakin, ettĂ€ kenestĂ€ “emĂ€nnĂ€stĂ€” on kysymys. Mutta voin olla vÀÀrĂ€ssĂ€kin. EipĂ€ hĂ€n ihan pientĂ€ summaa sinulta pyytĂ€nytkÀÀn. Eikös hĂ€nellĂ€ ollut vielĂ€ kevÀÀllĂ€ joku uusi mies? Onko se sulho jo “entinen”?

  Mutta jos sinulla on sellainen rahasumma kĂ€ytettĂ€vissĂ€, niin ilman muuta sinun kannattaa sijoittaa se alkupÀÀomaksi omaan asuntoon espan etelĂ€puolella eikĂ€ jonkun “emĂ€nnĂ€n” toiveisiin. Mutta tietenkin, jos sinĂ€ tykkÀÀt hĂ€nestĂ€, niin… 😉

  KyllÀ se laskujen maksaminen netissÀ on tuottanut ja tuottaa vaikeuksia monille vanhoille ihmisille, olen kuullut.

  TÀÀllĂ€ ei ole tĂ€nÀÀn rankkasadetta, vaan sade tulee tihkuisena olomuotona taivaalta. Taivas on aivan harmaa…

  HyvÀÀ keskiviikkopĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   kyll ne yhdessĂ€ “sulhon” kanssa oli aatelleet ettĂ€ minĂ€ jonkun vaatimattoman rantamökin ostaisin jotta “sulho” pÀÀsis uintia uudessa ympĂ€ristössÀÀn harrastamaan, on emĂ€nnĂ€llĂ€ lampi olohuoneen ikkunan eessĂ€, mutta se on liian mutainen.. niin minulla mitÀÀn rahasummaa rantamökin ostamiseen ja vielĂ€ toisten nautintoa varten..kyllĂ€ kun me jo 20 vuotta toistemme tunnettu niin eipĂ€ sitĂ€ enÀÀ syvempÀÀ tykkĂ€ysvipinÀÀ synny minun ja emĂ€nnĂ€n vĂ€lille.

   oli se haukka uuden pesĂ€kuusikon löytĂ€nyt aivan pirtin vierestĂ€ niin ne poikaset pirttiĂ€ kiersi.. oli siellĂ€ nyt rauhaisampaa kuin aiemmin kun ei kissakomentoa ollut ja uusi “sulho” oli sulkenut kaljahanat ett silleen voisin siellĂ€ vielĂ€ toisenkin kerran tĂ€nĂ€ kesĂ€nĂ€ kĂ€ydĂ€.. kyllĂ€hĂ€n meille jo eri nĂ€kemykset saunan lĂ€mmityksestĂ€ syntyi, kun on 1800-luvun riihessĂ€ hirsiseinĂ€t ja leppĂ€lautakatto niin kyllĂ€ siinĂ€ aika paljon alkulöylyjĂ€ pitÀÀ heitellĂ€ ennen kuin kosteutta alkaa saunaan kehittymÀÀn, ja sitten kun vielĂ€ röyhkeĂ€sti ehdotin ettĂ€ nuo koivujen alaoksat pitĂ€isi karsia ett lampi nĂ€kyisi paremmin, ehdotukseni sai loistavan vastaanoton vaikkei ne koivujen alaoksat olleet edes kuivuneita.

   ….

   Like

 27. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  MinĂ€ ajattelen tuota sinun kommenttiasi lukiessani, ettĂ€ siinĂ€ on tainnut nyt “vakka kantensa löytÀÀ”, kun sillĂ€ emĂ€nnĂ€llĂ€ on itsensĂ€ kaltainen “sulho”, joka olisi siis valmis kĂ€yttĂ€mÀÀn hyvĂ€kseen sinun pitkĂ€aikaista tuttavuuttasi hĂ€nen morsmaikkunsa kanssa… ja nyt mun kyllĂ€ tekisi mieleni sanoa ruma sana! Mutta ei kai sille “emĂ€nnĂ€n ja hĂ€nen sulhonsa” rantamökkisuunnitelmalle voi muuta kuin nauraa. 😀 Se “sulho” taitaa olla muutenkin sellainen “pÀÀllepĂ€smĂ€rityyppi”, mutta onhan hĂ€nessĂ€ se hyvĂ€ puoli, ettĂ€ hĂ€n estÀÀ sen emĂ€ntĂ€nsĂ€ kaljoittelun. 🙂 😀

  Oikeastaan minulla on tuon hyvĂ€ksikĂ€yttöasian tiimoilta hieman omiakin tĂ€mĂ€nhetkisiĂ€ tuntojani. Ukkoni meni lainaamaan kesĂ€n alussa meijĂ€n painepesurin noille, lievĂ€sti sanottuna “epĂ€mÀÀrĂ€isille” rajanaapureille. 😩 SitĂ€ painepesuria oli kuulemma tarvittu muutamiksi pĂ€iviksi, kunnes oma korjataan. Arvaas mitĂ€?! SiellĂ€ “lainassa” se on vielĂ€kin… ja omat mattomme pesemĂ€ttĂ€. 😩 MinĂ€ olen ehtinyt jo motkottamaankin siitĂ€ asiasta ukolle ja kehoitin hĂ€ntĂ€ etsimÀÀn sen pesurin sarjanumeron ja ostotiedotkin. MistÀÀn rahanpuutteesta kun ei noilla naapureilla voi olla kyse tĂ€llĂ€ hetkellĂ€, koska viikonloppuna sinne niitten pihalle tuotiin tuhannen euron arvoinen kylpytynnyri…
  MinÀ teen kyllÀ ilmoituksen poliiseille, jos he kieltÀytyvÀt sitÀ palauttamasta! Kun en muutenkaan siedÀ koko porukkaa.

  KyllĂ€ minua siis tosissaan sapettaa kaikki sellaiset ihmiset, jotka kĂ€yttĂ€vĂ€t röyhkeĂ€sti hyvĂ€kseen kilttejĂ€ ja reiluja ihmisiĂ€! TĂ€mĂ€n viikon minĂ€ suostun vielĂ€ odottelemaan sen painepesurin palautusta, mutta ensi viikolla pistĂ€n siihen palautukseen hieman “vauhtia”. NĂ€in olen sen mielessĂ€ni pÀÀttĂ€nyt.

  TÀÀllÀ rannikolla on edelleen harmaata ja sateista sÀÀtÀ. Viikonloppuna olisi lÀhikaupungissa taas messutunnelmaa, mutten viitsi lÀhteÀ sinne sateella.

  HyvÀÀ vointia ja mukavaa kesĂ€pĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   avasin uuden postauksen, tÀllÀ viikolla sain liian suuren annoksen naisenergiaa, eilen vielÀ kÀvi sama nainen nurmikon leikkaamassa, metrin pÀÀstÀ ohitin hÀnet mutta huoltoyhtiön kesÀtyöntekijÀ? on ottanut asenteen ettÀ talojen asukkaita ei huomioida.

   pikkasen sinĂ€ hakoteillĂ€ tuon emĂ€nnĂ€n huushollista kun minĂ€ yritĂ€n olla menemĂ€ttĂ€ liikaa yksityiskohtiin, katselin etuovesta rantamökkitarjontaa, kyllĂ€hĂ€n sellainen olisi mannaa mutta ettĂ€kö sellaisen ostaisin vain siksi ettĂ€ jotkut saisivat siellĂ€ uiskennella 😀 Vieraskoreuteni saattaisi murtua alta aikayksikön ellen vastapalveluksia saisi.

   tuosta painepesuri takaisin ja heti projektistasi, yks hurjimpia juttuja oli kun naapurintÀti vastoin tahtoani halusi linnunpöntön naapuritontin puuhun ja kun minÀ sitten annoin periksi, tÀti sanoi toiselle tÀdille, no niin, saatiinhan me mies(=minÀ) tekemÀÀn mitÀ me haluttiin. no se pönttö ei kauaa siellÀ naapuritontin puussa ollut.

   se “kĂ€rsii hillittömistĂ€ raivareista” akuuttihoitaja poisti eilen iltapĂ€ivĂ€llĂ€ punkin olkataipeestani, neuvoi minua tehostamaan punkkitarkkailuani. sitĂ€ se on nykyÀÀn kun maalla kĂ€vĂ€isee.

   Like

 28. It is perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this put up and if I may just I wish to recommend you few fascinating issues or tips.

  Perhaps you could write subsequent articles regarding
  this article. I want to learn more things about it!

  Like

 29. Attractive component of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to
  claim that I get in fact loved account your blog posts. Any way I will be subscribing for your feeds and even I fulfillment
  you access constantly quickly.

  Like

 30. Hi would you mind stating which blog platform you’re
  working with? I’m looking to start my own blog in the near
  future but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  Like

 31. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it,
  you are a great author. I will make certain to bookmark
  your blog and will come back in the future.
  I want to encourage that you continue your great writing, have a
  nice weekend!

  Like

 32. Hi, this weekend is fastidious in support of me, for the reason that this moment i am reading
  this fantastic informative piece of writing here at my residence.

  Like

 33. Thanks for the good writeup. It if truth be told used to be a
  entertainment account it. Look complicated to far brought agreeable from you!
  However, how can we keep up a correspondence?

  Like

 34. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me
  out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

  Like

 35. Hi there very cool site!! Man .. Excellent .. Amazing ..
  I will bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m happy to seek out so many helpful info right
  here in the submit, we need work out extra strategies on this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

  Like

 36. It’s remarkable to go to see this web page and reading the views of all friends on the topic of this post, while I am also eager of getting familiarity.

  Like

 37. Ahaa, its pleasant discussion regarding this post at this
  place at this weblog, I have read all that, so now
  me also commenting here.

  Like

Comments are closed.