Mental peace of mind and how to reach it

7henkinen mielenrauha ja  miten saavuttaa se

 

links >

http://www.is.fi/perhe/art-2000005234115.html  Maken isä oli synkkä ja äkkipikainen

http://www.is.fi/perhe/art-2000005149225.html Miksi jotkut äidit on niin julmia?

http://www.is.fi/perhe/art-2000005151331.html .tällaista on olla vaikean äidin lapsi.

 

25.6.2017 htpps://areena.yle.fi/1-3259880 Miten luonto pelastaa

7.7.2017  http://www.is.fi/terveys/art/2000005281431.html Miksi olet niin vakava koko ajan? / Why are you so serious all the time?

60 thoughts on “Mental peace of mind and how to reach it

 1. Hei tännekin postaukseen! 🙂

  Eipä se eka linkki toiminut minullakaan.

  Noista muista linkeistä minä löysin monia esimerkkejä ja yhtymäkohtia omaan elämääni lapsuudessani. 😦

  Kesää ja lämpöä odotellessa…

  – Lulu Marlene –

  Like

 2. nettiin pakeneminen nimimerkin taakse seitsemän vuotta sitten johti siihen että nyt pitäis tapahtua pysähdys, vaan kun sitä ei näköpiirissä. Iltalehden keskustelupalstalla oppi kommentoimaan kaikista asioista maan ja taivaan välillä. nyt kun foorumi vaikeni puolitoista vuotta sitten, alkoi vaihe jolloin uusia kanavia sanomiselle oli pakkko löytää. kirjaston tiskin takaakin jo neuvottiin että lehdistön kanssa ei “seurustella”. eilenkin meni överiksi kun mailasin kahdelle miesvaltuutetulle, toinen on paloesimies ja toinen lääkintäesimies.

  nyt kun tsekkaan uuden kaupunginhallituksen kokoonpanoa, seitsemän kanssa olen enemmän tai vähemmän henkkohtaisesti keskustellut.

  Theresa Maykin teki poliittisen itsemurhan kun naisen logiikalla yeritti haalia lisää valtaa vaikka vaaleihin oli aikaa: http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005246571.html

  Like

 3. Hei tännekin postaukseen! 🙂

  Kaipaatko sinä vielä sitä Iltalehden keskustelupalstaa? Minä myönnän kaipaavani, vaikka joskus olen miettinyt sitä, ettei minun olisi tarvinnut höpötellä siellä kaikkia omia asioitani perheeni ja sukuni ongelmia myöten. 😦 Mutta se tyttäreni muutto oli liikaa minun psyykelleni – ja on sitä vieläkin…

  Theresa May. Alkoiko hän tietyllä tavoin niinku matkimaan sitä “rautarouva” Margaret Thatcheria? Mutta ajat ovat nyt erilaiset kuin silloin, eikä Brittien pääministerikään voi noin vain palata entiseen, “vanhaan hyvään aikaan”.
  Minä en ole seurannut koko asiaa sen tarkemmin, joten tuo edellä pohtimani on vain sitä minun omaa “logiikkaani”. 🙂

  – Lulu Marlene –

  Like

 4. hei lulu,

  oikeestaan en mä enää kaipaa sitä, minun psyykelle otti niin se kotipalveluohjaja asenne sanoineen kun hän tuli mukaan kuvioihin silloin kun yläkerran muija mulle huudellut sopimattomia ukkosa kanssa ja oliha siin jo takana yks poliisoperaatio heidän kanssaan, että sen järkytyksen kanssa tulin iltalehteen ja oon aatellut monta kertaa että linkkaan ne tietyt ketjut tänne hollilasta.

  minä oon taas palauttanut luottamukseni naisiin, kerroin jostain avoimista päivistä, kävin niissä ja kättelin monta naista ja ihan nimenikin piti ääneen sanoa, no yhden kanssa juttelin kriittisen palautteen vastaanottamisesta kunnallisessa demokratiassa, toisille naisille kerroin miten kuivuneet koivunoksat räjäytti pankin kerrostalossa ja he ihan ihmeissään, sitt viel hallintojohtaja huikkas työhuoneestaan, tuuhan vaan sisään täällä on kysymyskilpailu ja siin sitte sanoin hallintojohtajalle että olen ehtinyt uuden kaupunginhallituksen seitsemän jäsenen kanssa jutella vaalitoreilla, oli se kaupunginjohtajankin ovi auki mutt siell oli muita niin jäi hänet kättelemättä, tää kyll harmittaa. sitt kun minä kaupungin markkinointinaisen kanssa jutustelemaan palautteestani johon hän kerran vastasi, ni hänpä käski miesalaisensa hakemaan kaapista yllätysbuffan minulle, sitten kun vielä ajauduin henkilöstöpäällikönkin kanssa jutustelemaan niin nyt on naiset ihan ookoo kun noin kuuntelevaisia ja ystävällisiä naiset kaupungintalolla, niin no olihan siell se sivistystoimenjohtajankin työhuone mutt sen huoneen ovi oli kiinni.. ja sekin kirjastomies joka mulle että lehdistön kanssa ei seurustella ni nyt minä kävin henkilöstöpäällikön kanssa “seurustelemassa” että kirjastossa neuvottiin minua menemään ammattiauttajan luo.

  heräsin taas viiden aikaan ja aamulenkit kierretty ja aatokset lentää korvien välissä miten mä nyt tässä etenen. aattelen sitä yhtä tapausta kun kelan naiskuntoutussihteeri sanoi minulle hälläväliätyyliin että ne on vain sanoja joita me naiset lauomme ja hänen anteeksisanansa kun yhteinen projektimme päättyi.

  14:10

  päivän edetessä takana on kansasanedustajan kanssa kesksutelu kirjastosta.. sitten sain suuni auki myös kun vaihdoin muutaman sanan entisen nettipoliisin kanssa.

  Like

 5. Hyvää sunnuntaita, Survister! 🙂

  Mikäpä siinä, vaikka sinä linkkaisitkin niitä tiettyjä ketjuja tänne. Minäkin olin mukana keskustelemassa silloin 2015 aika aktiivisesti siellä Ihmissuhteissa. 🙂

  Onpa hienoa, että sinä olet tavannut siellä realityelämässäsi mukavia naisia ja luottamuksesi naisiin on palautunut. 🙂

  Minä en voi “puolustella” mitenkään omaa sukupuoltani, joten en ole feministi! Meijän naisten ehkä? kaikkein pahin vika on liika tunteellisuus. 😦 Ne tunteet ovat aina mukana kaikessa enemmän tai vähemmän – sitä on aivan turha kenenkään feministinkään kieltää… te miehet olette erilaisia, järkevämpiä. 🙂

  Sinä mainitsit siellä toisessa postauksessa -ilmeisesti siihen suuruudenhulluun naistuttavaasi viitaten- aviomiestensuojeluviranomaisen…
  Täällä minunkin tuttavapiirissäni on monia aviomiehiä, jotka tarvitsisivat juuri sellaista viranomaista – kodeissaan kaiken määräysvallan ottaneita narsistisia vaimojaan vastaan puolustautuessaan. 😦

  Itseasiassa minä voisin kirjoittaa todella pitkästi meijän naisten sielunelämästä, niin omien kokemusteni, kuin muualta tekemieni havaintojenkin perusteella. En pidä itseäni mitenkään niinku parempana tai kaiken “pahan” käyttäytymisen ulkopuolella olevana, vaikka arvostelen täälläkin hyvin herkästi muita naisia. Minulla on tottakai omat heikkouteni, jotka perustuvat niinikään tuohon aikaisemmassa kappaleessa mainitsemaani liikaan tunteellisuuteen… mutta eipä tästä asiasta tämän enempää. 🙂

  Täällä rannikolla tuulee kovasti ja se taitaa ennustaa sateita huomiselle…

  Mukavaa pyhäpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. hei,

   no emmä tiedä miten se ny yhdessä yössä ois luottamus naisiin palautunut.
   kävin väliaikaispaikkauttamassa hampaan suuhyg-naisen luona, mietin siinä miten sanailen että katso sieltä miestä, mutta naishl:lle menen.

   tänään mulla ett naiset pelkää mua, niin kuin se naapurintätikin viime syksyn yhtiökokouksessa “minä pelkään sinua” -kommentillaan minut yllätti, nyt mä oon ajautunut yhä suurempaan alhoon kun viime viikolla tää sivistystoimenjohtaja pyöräili takaani liikennevaloihin, käänsin katseeni kuka siihen tuli, sitten tää täti otti ja pyöräili kahden kadun yli päin punaista ja mä tämän tapauksen mailasin tädin lautakunnan puheenjohtajalle joka sitt vastas mulle että punaisia päin pyöräily on tuomittavaa. ja sitt kirjastonjohtaja tammikuussa mulle sanoon että hän ei pidä minkäänlaisista kielloista kirjastossaan ja lapsetkin on siellä vanhempiensa vastuulla tekevät he sitten mitä tekevätkään. että silleekö se sivistysjohtaja säikähti minua valoissa että lähti liikennesääntöjä rikkomaan?

   tällaiseen sudenkuoppaan olen astunut, tai no mikä sudenkuoppa tämä on kun ensin tuli netti ja sitten Facebook ja rajaton sananvapaus kaiken maailman foorumeilla kunhan lain puolella niissä kirjoittelee. ja mä jälkijunassa tähän rumbaan.

   13.6 9:25
   hammashoitolan seinältä lueskelin eilen, uhkaavasti käyttäytyvää asiakasta ei tarvitse palvella.

   aatelen että tästä pääsen eteenpäin vain lähettämällä yhden mailini(jonka kirjoitin ja lähetin toukokuun alussa kaupungin viranhaltijalle) kopion kaupunginhallitukselle.

   nollaan oman menneisyyteni.

   pakenen Torikahvilaan kommentoimaan päivänpolitiikkaa.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂

  Kiitos kommentistasi! 🙂 Tänne on tullut niin hieno ja lämmin kesäsää, että minä olen ollut koko päivän ulkona mm. kesäkukkasia istuttamassa. Naapurin porukkakin on ollut aika rauhallinen ja koirakaan ei ole haukkunut. Sääskiä on jo valtavasti näin illansuussa, joten tulin sisälle ja tänne nettiin nyt surffaileen.

  Niin, ei kai se luottamus naisiin palaudu yhdessä yössä, kuten minulla ei tuohon naapureitten tilapäiseen? rauhoittumiseenkaan. Mutta eikö siellä olisi niitä mieshammaslääkäreitä, jos sinä haluaisit mennä mieluummin sellaisen vastaanotolle? Minä en huolisi naislääkäriä mihinkään, kuten olen tainnut aikaisemmin muutamia kertoja mainitakin. (sehän se hellehin suututtikin 😉 )

  Mutta mikä se niitä sinun kotikaupunkisi (johtavia?) naisia oikein “riivaa”…?
  Karkuun pyöräilevät ja työpöytänsä taakse linnoittautuvat (kirjastonjohtaja?).
  He eivät taida olla Pohjanmaalta kotoisin. 🙂 Täällä kun ei pelätä ketään eikä mitään. Sinun pitäisi vissiin muuttaa tänne pohjoiseen…

  Minunkin tekisi mieleni nollata menneisyyteni ainakin tietyiltä osin… 😦

  Päivänpolitiikka. Siellä “rintamalla” on ollutkin tänään varsin mielenkiintoinen päivä, kun se perussuomalaisten puolue hajosi silleen… Mitä mieltä sinä olet siitä kaikesta? Minä en oikein tiedä… Politiikka on minulle niin vieras asia.

  Hyvää illanjatkoa ja koko alkanutta kesäviikkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

 7. hei lulu,

  no juu, en mä osannut nuorelle suuhygienistille sanoa että nyt ei naiset kelpaa, aika myös niin kaukana että jos väliaikaispaikka irtoaa, menen yksityiselle.

  no juu, sain miesvaltuutetulta vastausmailia jossa hän toivoi jatkossakin yhteydenottoja niin nyt siirryin vaiheeseen jossa nää sivistysnaiset ovat vaan yksi pieni osa elämänkulussani. Nyt teen stopin hallintojohtajan luona käynneillekin, tilanne on kiusallinen hänellekin semminkin kun sivistysjohtaja oli siirtänyt työhuoneensa melkein vastapäätä hallintojohtajaa, sen sain selville avoimien ovien päivänä. Jatkossa kommunikoin vain valtuutettujen kanssa. Kirjastossa käyn tuppisuuna. Mutta torilla kyselen mites nyt persut?

  kesä täälläkin ja minäkin “muuttanut ulos” , joten täälläkin käyn vain pistäytymässä.

  kesäistä päivää kukkien ja kissojen seurassa sinulle 🙂

  edit 15:30

  minä oon persujen kanssa seikkaillut nettivuosieni aikana usein, soinikin minua kätellyt ja maileihini vastannut ja hakkar…. täss vaiheess kyll pitää mun vaieta… niin no on minulla se perussuolaisten eduskuntaryhmän hyvin pyyhkii -mikroliina.. ja saat mitä tilaat -tulitikkuja.

  stoppi hallintojohtajan vaivaamiseen tuli heti kun hän soitti minulle…totesin hänelle että tätä kirjastohäslinkiäni jatkossa hoidan valtuutettujen kautta, ensmäinen maili on jo lähtenyt.

  Like

 8. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kiitos sinulle toivotuksestasi eilisessä viestissäsi! 🙂 Siellä kukkien ja kissojen seurassa ulkona minulla taitaa mennä tämäkin päivä. Kävin ostamassa taas lisää kukkia, jotka odottaa nyt istuttamista. Joka kesä se sama “villitys” valtaa minut, vaikka mielessäni hiertää välillä ajatus siitä, että kukantaimet on kalliita ja pihan “kukkaloistoa” kestää vain n. kolme kuukautta ennen syksyn tuloa…

  No sinullahan on sitten vielä aikaa miettiä sille mieshammaslääkärille menoa, jos se sellainen löytyy yksityiseltä puolelta. Minä menen tarvitessani eräälle sellaiselle (mies)hammaslääkärille, joka laulaa! samalla kun operoi potilaan hampaita. Hän laulaa vielä usein “nuotin vierestä”, joten se huvittaa niin paljon, että pelkokin häviää siinä nauramista vastaan “taistellessa”. 😀
  Eikös hän olekin psykologisesti ajateltuna todella hyvä lääkäri…?

  Niin, kyllä se onkin varmasti parempi, kun sinä kommunikoit vain niitten valtuutettujen kanssa ja annat sen kirjastonjohtajan ja sivistysjohtajankin pysytellä kaikessa rauhassa siellä työpöytiensä takana. Aika paljon naisia siellä sinun kotikaupunkisi johtoportaissa onkin. Ei täälläpäin naisjohtajia ole. Kaupunginjohtajaksi oli kyllä “tyrkyllä” yksi nainen, mutta nuori mies valittiin. 🙂
  Siitä asiasta minä olen pelkästään iloinen ja tyytyväinen. 🙂 Ei meistä naisista liian tunteellisina ole johtajiksi! 🙂 Sanokoot helleh ja muutkin akat vaikka “sananparsia”, mutta tätä mieltä minä olen – ja tulen aina olemaankin.

  Hyvää kesäpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Nautitaan nyt täysillä tästä Suomen lyhyestä, mutta ihanan valoisasta kesästä! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 9. hei lulu,

  kahdeksan aurinkoa väsäsit kirjoitukseesi,
  se kertoo jostakin..

  tilastot kertoo amerikoista jatkuva blogin seuranta

  jatkuu..

  Like

 10. Hei Survister! 🙂

  No joo, niinpä minä väsäsinkin. 🙂 Se kertoo varmaan siitä, että “puutarhaterapia” on tehonnut minun kohdallani. 🙂
  Kuusi kukka-amppelia on jo riippumassa ja ikkunalaudoilla on kaksi parvekelaatikkoa sekä piharuukut täynnä kukkia. Mitähän vielä laittaisin… Hyötykasveina minulla ei ole muita kuin viinimarja-, vadelma-, ja karviaispensaita sekä yksi hyvin kitukasvuinen omenapuu ja viime viikon hallayön vaurioittama raparperin alku.

  Minä ajattelin eilen lähetettyäni tuon kommenttini, että kyllä kai minun pitäisi hillitä tuota “näppäinsormeani”, jotten enää muistuttaisi enkä muistelisi koskaan sitä yhtä ilfoorumiaikaista ylhäistä “ystäväämme”… 😉 🙂 😀 koska hän näyttää jättäneen meijät viimeinkin rauhaan. 🙂

  Kesäiset säät jatkuu täälläpäin, toivottavasti sielläkin. 🙂 Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

 11. hei lulu,

  mulla on partsilla kesäkurpitsa, ruohosipuli, daalioita. ne entiset tiedät kyllä missä ne on 😉 kuusi ruusupapua , perunat oon viennä peltoon,
  laventeli jo ehti lurpsahtaa veden puutteeseen, viime viikolla mummo antoi mulle tehtäväx talon kukkien kastelun eilen huomasin että ovenpielen amppeli lyssähti.

  mä laskesskelin ne tammenterhot, niit on yhteensä 220, 20 sain annettua pois, vois salaa viedä kaupungin puistoihin mutt tänäkin aamuna olis saanut rusakon päivälliseksi jos olis reaktionopeus tallella.

  kohta on jo juhannus ohi, aika lailla mä olen ny vieroittanut itteni netistä

  jatk….

  Like

 12. Hei Survister! 🙂

  No joo, kyllä minä muistan ne valkoiset daaliat. 🙂 Nekö ovat edelleen siellä samassa paikassa? Minä ostan joka vuosi uusia daalioita tuohon talon aurinkoisimmalle seinustalle. Monivuotisiahan ne ovat, mutta eikö ne juurakot pidä kaivaa talveksi maasta ja viedä johonkin viileään varastoon, kellariin tms. paikkaan. Voisinhan tuota kokeilla itsekin syksyllä.

  Ne kaikenlaiset amppelit, kuten ruusutkin ovat varsinaisia “juoppoja” minunkin pihallani. Toinen parvekelaatikko on sellainen kestokastelulaatikko, mutta jatkuvasti sitäkin pitää täyttää vedellä.

  Se on kyllä aivan totta, että reaktionopeus huonontuu sitä mukaa kuin ikämittariin tulee uusia lukemia. 😦

  Mitä sinä aiot tehdä juhannuksena? Menetkö viettämään sitä samaan paikkaan kuin viime vuonnakin, järven rannalle?
  Minä menen varmaan käymään merenrannassa mökillä makkaranpaistossa ja vanhempieni luona mm. syömässä sitä pohojammaalaista perinneherkkua – herakeittoa eli “makiaa juustoa”. Se keitto ei näytä hyvältä, mutta maistuu… 🙂

  Netistä vieroittuminen… hmmm… se on ainakin minun kohdallani aika mahdotonta. Riippuvuuttako se jo lienee…

  Hyvää vointia ja mukavaa pyhäpäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivottelee Lulu

  Like

 13. hei lulu,

  ovatnevat vielä puutarhalla oottamassa kukinnan alkua.. kyll ne daalian juurakot talvehtii esmes sahanpurussa jossain viileämmässsä talonnurkassa.
  kait se meidän amppeli lässähti loppukesän kukinnoissa kun en mä hallitse sillee jotain petunia-amppelin kastelua, sillee kun ei enää talon kukkienhoito mulle kuulu.
  ei oo viel mitään lopuunlyötyä juhannuksesksi, ei edes auringonottoa taivaalta, kait mä jonnekin.

  ollaan vaihdettu sanattomia katseita, minä ja kirjastotäti, sain hänestä yliotteen kun silloin kävin kaupungintalolla ja juttelin hallintojohtajan ja etenkin viestintäpäällikön kanssa.

  oon ny siivonnnut kolme päivää, vahailinkin, enkä mä enää osaa ett mikä on liikaa asunnossain mutt jotakin ylimääräistä siellä on, ja sottaista., siivouksen lomassa löytyi jopa ihka elävä ihrakuoriainen 😀

  Like

 14. Hei Survister! 🙂

  Kiitos sinulle daalian juurakkojen talvisäilytysvinkistä! 🙂 Niitä sahanpuruja minä saan kyllä mistä vaan.

  Sepä on hyvä, että se kirjastotäti on viimeinkin älynnyt sen, että hän ei ole siellä mikään kaupungin “napa” ja että hänelläkin on omat esimiehensä siinä kaupunkinne johtoportaassa.

  Hyi kamala, minkä näköinen öttiäinen se ihrakuoriainen on! Minä googletin ja kävin katsomassa sen kuvaa. Mahtoiko se olla jossakin ruokakaapissasi, jauhopussihyllyllä tai sensellaisessa paikassa…? Kyllä niitä pikkuötököitä saattaa löytyä näin kesäisin mistä vain. Entisessä asunnossamme minä löysin niitä joskus leikkuulaudan perältäkin.

  Sinä oletkin ollut siellä ahkerana, kun olet siivonnut noin monta päivää. 🙂 Minä luulen, että meillä siivotaan perusteellisemmin vasta heinäkuun lopulla, jolloin tyttäreni miehineen tulee tänne Suomeen. Ei kai se tyttö ole niin tarkka, mutta se “besserwisser”-vävyni kuuluu “heimoon nimeltä tupatarkastajat”. 😀 Hänen isänsä -tyttäreni appiukko- kuuluu olevan täsmälleen samanlainen. Juuri hän oli tutkinut joka nurkan ja paikat, kun oli vaimoineen vieraillut siellä tyttären ja vävyn kodissa ulkomailla. Anoppi ei ollut kuulemma niin kiinnostunut…

  Juhannusta vietetään -jälleen kerran- kylmässä säässä, vissiin tasapuolisesti koko maassa… Eilen täällä oli vielä lämmintä, mutta viimeöinen vesisade jäähdytti ilman niin, ettei lämmintä ole enää kuin +12.5 astetta. 😦

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 15. hei lulu,

  vielä noista daakioista, kunhan sahanpuru on hieman kostea ettei juurakot kuivu talven aikana,

  no joo mä kuuntelin vierestä että kun oli lasku lähetetty ilman ennakkokyselyä jostain pienestä tuhraantumissivusta ja no sainpahan vahvistuksen sille että joku muukin kaupunkilainen ottaa suoraan yhteyttä johtoportaaseen omissa asioissaan. kait se vielkin jauhelihanruskistusrasva pannulla, enkä mä sitten siivottua saanut, tänään annoin pakit yhelle ettei hän juhannuksen alla morkkista sais tupatarkastuksesta.. 🙂

  niin siinä ny kävi ett mä loppukesän talon kukkienkastelija… ja mulla partsilla omia daalioita jotka jo kukassa.

  joo mä jo tunsin kesäflunssan tulon kun eihän tuolla ulkona tarkene erkkikään..

  nyt mä extempore katoon jussinviettoon ja palaan sitt ku kerkiän..

  hyvää jussia sulle ja poppoolles 🙂

  Like

 16. Hei Survister! 🙂

  Sinä kerrot lähteneesi jo juhannuksenviettoon jonnekin muualle, mutta jos luet tämän viestin huomenna, niin…

  Toivottelee sinulle 🙂 ystäväsi Lulu Marlene

  Like

 17. hei lulu,

  kiitos ruusuista, ei ollenkaan liian myöhäistä vaikka nyt vasta ne näänkin, ruusut eivät vielä kuki luonnossakaan vaikka keskikesän hetki meni jo tiistaina.

  aattona tein täyskännöksen ja vietin jussin tääll kaupungissa täysin omissa oloissani, kerrankin näinkin, tästä on jo aikaakin.

  tänä aamuna sitt heräsin siivouksen jatkamiseen, kekkasin teeveestä inhimillisen tekijän ja nyt oon miettinyt omaa luontosuhdettani.
  htpps://areena.yle.fi/1-3259880 Miten luonto pelastaa

  sitä miten kaupunkilaistunut suomikin tarvitsee puistoja ja metsää ympärilleen. pitää palautella kaupungille sen tekemästä luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle -alueesta. mulla on ny katsottuna niille tekemilleni kuudelle pöntölle oksanhangat kaupungin keskustassa, viikolla vein puukiipijän pöntön tuonne yhteen kuusikkoon. eilen näin maaseutupyöräilyn lomassa suopöllön. tää on kaikki ristiriidassa sen kanssa että haluan muuttaa etelä-esplanadin eteläpuolelle siks ku nää mun ihmis/nais/naapurisuhteet sitä mitä ne on.

  nyt tuli sade rankka ja aurinko sateen kuivattaa ens viikolla..

  Like

 18. Hei Survister! 🙂

  Oleppa hyvä vaan! 🙂 Mukava, kun sinä tykkäät noista valkoisista juhannusruusuista. 🙂 Tämän talon takapihalla on juuri tuollainen ruusupensas, joka on normaalisti näihin aikoihin aloittelemassa kukintaa, muttei siinä ole tällä hetkellä kuin pieniä nuppuja. Kaikki muukin luonnossa on nyt pahasti myöhässä. Pihan sireenikin on aikaisemmin kukkinut jo kesäkuussa, mutta nyt sen kukinta saattaa mennä heinäkuun puoleen väliin.

  Sinäkö jäitkin kaupunkiin juhannusta viettämään… No enpä käynyt minäkään kesämökkiä kauempana, kun täällä oli varsinkin juhannusaattona tosi kylmä. Lämpötila nousi tuskin 10:een asteeseen. Eilen sää vähän lämpeni, mutta tänään on aamusta alkaen satanut. Eilisen lämpötila laski taas viidellä asteella kylmempään suuntaan. Koko alkuviikko näyttää sateiselta. Tämä juhannus taisi olla silleen tasapuolinen kaikille, että hyviä ilmoja ei tainnut olla missään päin Suomea.

  Sinä oletkin tehnyt siellä taas monenlaisia havaintoja luonnon elämästä, sen maaseutupyöräilysi aikana.
  Hienoa, että sinä teet linnuille uusia koteja! 🙂 Puukiipijällä on mukavat oltavat siellä uudessa pöntössä sateellakin.

  Meinaatko, että siellä Etelä-Esplanadin eteläpuolella saattaisi olla mukavampia ihmisiä uusiksi naapureiksi…?
  Minua on aina vainonnut se sellainen “naapurikirous”, niin että jotkut “häirikset” muuttaisivat naapureikseni varmasti, vaikka mihin korpeen minä saisin pitkospuitten taakse muuttaa. 😦 🙂 😀
  Kaikeksi onneksi kaksi nykyistä pahinta häirikkönaapurien porukkaa on ollut poissa koko viikonlopun. Toisesta naapurista lähdettiin Lappiin ja toisesta Etelä-Savon suunnalle perheen isän kotimaisemiin.

  Kiitos sinulle ohjelmavinkistä! 🙂 Minäpä katson tuon ohjelman jossain välissä Areenasta. Se on meille maaseudulta lähteneille itsestäänselvyys, että luonnossa oleminen ja liikkuminen rauhoittaa mieltä. Monet kaupunkien kasvatit ovat sitten myöhemmin huomanneet saman. Minä olen miettinyt varsinkin viime aikoina sitä, että miten vähän ihminen -ainakin vanhemmuuten- lopulta tarvitsee ollakseen onnellinen tai ainakin suhtkoht tyytyväinen elämäänsä. Varsinkin silloin, kun lähes kaikki omat nuoruuden ja varhaiskeski-iänkin haaveet ovat haihtuneet… 😦
  Musiikki tavalla tai toisella on mulle tosi tärkeää ja olenkin ajatellut ruveta harrastamaan sitä syksyllä yhä enemmän. 🙂
  Sinun taidelajisi on kuvataide. Olet niin hyvä piirtämään. 🙂 Eihän me olla vielä liian vanhoja uusillekaan harrastuksille.

  Hyvää pyhäpäivän jatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   no juu hiljainen oli kaupunki juhannuksena, abc:llä ainoostaan vilskettä, siellä mä koin taas tään ihmeellisyyden, luin torstain hesaria ja naapuripöydässä kolme tyttöä ja yks poika, karkki tai kepponen peliä äänekkäästi pelasivat eikä häirinneet minua ollenkaan kun luin yhden kolumnin lehdestä, se oli sellainen kun minusta tulee vanha kärttyinen nainen -pohdinta.

   yöllä heräsin kahden aikaan pohdiskelemaan, nyt minä olin menossa nettipoliisin, rehtorin, päätoimittajan luo pohtimaan katastrofiani. eilen porukka palasi kotikonnuille, nuori nainen tervehti ennenkuin itse ehdin ja sitt naapurintäti, hän kanteli kukkiaan sanattomana ohitseni. sitten yks terveydenhoidonammattilainen, taas kerran niin iloisesti tervehti minua kaupungilla, hän tietäisi paljon vastauksia minua vaivaamiin kysymyksiin, mutta minä en voi hänen luottamustaan pettää kun hänellä on vaitiolovelvollisuus työajan ulkopuolella..

   on mulla yks puukiipijän pesäkin partsillani munineen , löysin sen syksyllä yhdestä pöntöstäni. ja ne helmipöllön poikaset ovat maailmalla ja se peukaloisen pesäkin,. peukaloista en ole tänä kesänä vielä bongannut.
   en nyt tiedä oisko siellä huvilakadulla sen parempia naapureita mutta siellä vois massaan upota, ja sitt toisaalta mä oon ny niin nettivaikutusaltistunut että pystyisinkö mä sielläkään enää hiljaa olemaan. eilenkin palautetta kaupungille ja tänä aamuna lisää…ett tää on ny kyll räjähtänyt käsistä tää kun kirjaston tiskin takaa käsketään menemään ammattiauttajan luo ja toinen urputtaa ettei lehdistön kautta saa vaikuttaa.. nyt alkaa koko kaupungin organisaatio tietää kuka ja mikä minä olen miehiään 😀 ny on taas pakko veikkauksen uha´kapelikupongit uusia ett vois pois muuttaa ja.. perään kuulisin kuoron laulavan kiitos kun otit ritolat..

   jatkuu..

   ps uusin postaukseni lähti uusille urille…

   Like

 19. Hei Survister! 🙂

  Niinpä niin, monista meistä vanhoista naisista -miksei joistakin miehistäkin- voi tulla ikääntyessä todella kärttyisiä… mutta minä luulen, että meijän perheessä se kaikkein kärttyisin en olekaan minä. 🙂 Tietenkin on otettava huomioon se, että minulla ei ole vielä mitään sellaista fyysistä sairautta, mikä vaatisi esim. pitkäaikaislääkityksen.

  Nuoret ihmiset ovatkin usein paljon mukavampia kaikessa mutkattomuudessaan. Sinäkin olet törmännyt siellä viime päivinä ystävällisiin nuoriin naisiin. Onko se terveydenhoidon ammattilainenkin nuori tai nuorehko?
  Kyllä sinä sen mörtsin naapurintädin ja nokkavan kirjastotädin kestät, kun saat nähdä välillä iloisiakin naisten kasvoja.

  Sanos muuta! Kyllä se olisikin mahtavaa voittaa veikkauksessa tai lotossa sellainen summa, että voisin vaikka muuttaa jonnekin rauhallisempiin maisemiin. Minä viihtyisin erinomaisen hyvin jossakin korvessa, jonne hankkisin ison jääkaapin, jotta saisin hamstrattua sinne viikon tai parin ruoat. Nettiyhteydet pitäisi minut kyllä ajan tasalla maailman tapahtumista.

  Sinullako on siellä partsillasi “hoidokkeja”, kun se puukiipijän pesä on siellä munineen? Jotenkin silleen suloista. 🙂
  Sitten siellä saattaa käydä “vilskettä”, kun ne poikaset kuoriutuvat munista ja emo alkaa tuoda niille ruokaa suihin.
  Tietenkin sinä voisit auttaa sitä emoa hankkimalla niille poikasille syötävää. Hyönteisiä tai matoja tms. 🙂

  Hyvää illanjatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   nuoremmista naisista.. minä taas kohkannut eilen ja tuon ilmoja pitelee -kohkaamisen päätteeksi ajauduin yhden kaupungin nuoremmanpuoleisen viranhaltijanaisen työhuoneeseen, sanoi hän asiani(jonka takia paikalle) vierestä, että kirjastossa on sovittu että minun ja kirjastonjohtajan välillä vältetään asiakaspalvelutilanteen syntymistä..

   tuo nuori nainen miehensä kanssa, aina tervehtivät ja hiljakseen talossa asuvat. kyllä mä naapurintädin sanattomilta kasvoilta kuitenkin luin mitä hän mielessään ajatteli… en tiedä… elämässä kaikki vaikuttaa kaikkeen.. mummonikin aikansa raivosi ja sitt vaan yhtenä päivänä tuli oikeusaputoimiston kannanotto.

   sanotaanko että hän on nuorenmielinen, uskalla sanoakaan kuinka monta monituista vuotta sitten eka kerran kohdattiin..

   no minä otin sen pesän kylmine munineen pöntöstäni(taikka siis se pönttö sen yhden emännän metsässä) syksyllä kun viime kesän emo kuollut/hylännyt, nyt se pönttö putsattu uutta pesintää varten.. minä ny käyn pullasorsien poikasia kattelemassa ja eilen yhdellä fasaanilla oli kymmenen poikasta, syksyllä niitä on enää neljä kun kissat… ai niin sinulla ne kissat 😉

   ps, olen nyt hämmennyksen vallassa, yks follower ilmesty tänään, ihan on suomalainen nainen omalla nimellään.

   14:33 pps, ajattelin tiedoksesi follower, älä säikähdä, wordpress näyttää vain nimesi ilman minkäänlaisia yhteystietoja.

   Like

 20. Hei Survister! 🙂

  Sehän on mukava, että joku nainen on uskaltautunut tulemaan tänne followeriksi ihan omalla nimellään. Minä en kyllä ainakaan vielä uskaltaisi, mutta en välitä niinkään omasta tuntemattomuudestani tai turvallisuudestani, vaan haluan tälleen suojella lähipiiriäni, varsinkin rakasta tytärtäni. Hän kun on “samaa sukua, mutta eri maata”, kuin tämä hieman vanhuudenko?höppänä äitimuorinsa… 🙂 Siksipä tämä mun läppärinikin on suojattu kaikin mahdollisin keinoin/ohjelmin ja IP-osoitteeni on silleen jatkuvasti vaihtuva.
  Hassua, kun minulla tuli nyt mieleeni se ilfoorumin Lipton… 😉 Jos se omalla nimellään seuraava on hän, niin olisipa kiva, jos hän tulisi tänne keskustelemaan. Lahden asiat kiinnostaa mua tietystä syystä, jonka hän kyllä tietää, jos muistaa.

  No olisi minulla räväkkä mielipiteeni tuohon sinun ja sen kirjastonjohtajan tämänhetkisiin väleihin, mutta sanonpa täällä vain, että ehkä tuo järjestely asiakaspalvelussa on(ko) kuitenkin paras ratkaisu teille molemmille tässä tilanteessa.
  Siitä naapurintädistä. Sanottakoon, että “laihakin sopu on parempi kuin lihava riita”.
  Siis jos sinulla hänen kanssaan se sellainen “sopu” tällä hetkellä on.

  No joo, minä kyllä ajattelinkin sitten eilen viestin lähetettyäni, ettei siellä partsin pesässä taida olla “uutta elämää”.

  Minä olen sitä mieltä, että kissat täytyy laittaa valjaisiin ulkoilun ajaksi ja olenkin itse siinä asiassa lainkuuliainen, että meijän kissoja ei päästetä vapaina juoksemaan luontoon täällä kotiympäristössäkään. Naapureissa sitä ei olla…
  Kissa on kaikesta herttaisuudestaan huolimatta saalistava petoeläin ja meijän kissatkin ovat saaneet valjaissa ollessaan omalla pihallakin muutaman uhkarohkean linnun hampaisiinsa. 😦 Minä kyllä yritän hätistellä niitä lintuja pois pihalta…

  Tällaisia turinoita minulla oli tänään. Aurinko paistaa ja kesäiset säät tekee paluutaan tänne rannikollekin. 🙂

  Hyvää tiistaipäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 21. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Sinua ei ole näkynyt täällä eikä toisaallakaan netissä, joten olet varmaan lähtenyt maalle ja luontoon. 🙂

  Minä ajattelin tarkentaa tuota yhtä lausetta, joka on jäänyt hieman vajaaksi ja saattaa aiheuttaa siksi väärinkäsityksiä. 😦
  Tarkoitan tietenkin, että “en välitä omasta tuntemattomuudestani tai turvallisuudestani jne… siis koko nettielämässäni”, käynhän minä netin muillakin saiteilla ja kaikki mun ilfoorum-aikaiset viestitkin löytyy sieltä yhdeltä H-“kopiosivustolta”.
  Anteeksi, jos sinä ehkä luulit, että minä kommentillani tarkoitin vain tätä blogia, koska niinhän ei suinkaan asia ole…

  Tänne on kesä tullut uudelleen ja mun aikani kuluu, tai menee tuolla pihallani kukkia hoidellessa ja muuten vain tästä lyhyestä Suomen kesästä nauttiessa. 🙂

  Aurinkoisia ja mukavia kesäpäiviä sinulle -maalla tai kaupungissa- toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   vai ei ole minua näkynyt netissä ? 😉

   minä oon näkynyt netissä siihen malliin että tiistaina sanomalehden päätoimittaja kutsui kahville ja minä sitten kävin hänen luonaan keskiviikkoaamuna kahvilla, hän minulle toteamaan että olen sanavalmis kansalaisaktivisti 😀

   oon nyt sulatellut tätä tämänviikkoista realityseikkailuani omissa oloissa, nyt tein ison loikan tuntemattomuudesta näkyviin, päätoimittajakin oli sitä mieltä että kyllähän kirjaston lehtilukusalissa pitää hiljaisuus olla.

   tuohon kun lisätään vielä se että kun tammikuussa halusin hallintojohtajalta kirjallisen selvityksen niin sitäpä ei ole minulle tullut ja nyt sitten maanantaina yksi päällikkötason nainen kertoo minulle muun asiani yhteydessä, että kirjastossa on tehty (selkäni takana) “asiakaspalvelukohtaamisen välttämispäätös”. varmaan samanlainen päätös tehtiin sosiaalipalvelukeskuksessakin ennenkuin kotipalvelu siirtyi terveysorganisaation hallinnon alaisuuteen.

   tein sen menneisyyden nollaus mukamaspäätöksen, niin muistat kai kun kirjastossa yks nainen alkoi jutusteleen mun kanssa, no tiistaina tarjosi kahvit ja uteli kaikkee minusta ja menneisyydestäni ja kertoi omista “tragedioistaan”. jossain vaiheessa puhe kääntyi puumaan, otin esille puumanainen-sanan, hän ei tiennyt mitä tuo termi tarkoittaa, koitas arvata miten turhautti jatkaa kahvittelua.

   eilen illalla huomasin että ne kukat siellä on nupuillaan, satakieli lauloi tuomen latvassa auringonlaskun aikaan. varmaan viikonloppuni menee taas “maailmalla”.

   ….

   Like

 22. Hei Survister! 🙂

  Se sanomalehden? päätoimittaja oli oikeassa, koska sinähän oletkin nimenomaan sanavalmis kansalaisaktivisti! 🙂
  Hienoa, että se päätoimittajakin oli sinun kanssasi samaa mieltä siitä kirjaston lehtilukusalin hiljaisuudesta. Kautta aikojenhan se sääntö on ollut, joten ihmetellä täytyy häntä/heitä, jotka olivat jääräpäisesti toista mieltä siitä asiasta.

  Voi että ne ovat ikäviä ne “selän takana” tehtävät päätökset… sanoisinpa, että juonimiset. 😦 Tyypillistä akkojen toimintaa…

  Joo, kyllä minä muistan sen sinun aikaisemman tapaamisesi sen naisen kanssa kirjastossa. Onko hän hieman uteliaskin?
  Suurinpiirtein kaikki tietävät sen “puumanainen”-termin, joten olipa ihme, kun se nainen ei sitä tiennyt – vai oliko hän muuten vain niinku olevinaan tietämätön…? Ilmeisesti hän itse ei ole kuitenkaan sellainen. Enpä ole muuten minäkään. 😉

  Täällä minun pihallani on nupuillaan nyt vasta! valkoinen Juhannusruusu ja Syreeni sekä Tiikerinlilja. Ainakin kaksi viikkoa aikaisemmin ne ovat normaalisti kukkineet. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sanotaan. 🙂

  Sinäkö vietät viikonloppuasi jossakin “maailmalla”. 😉 Minä en ole vielä laatinut sen tarkempia suunnitelmia viikonlopulle.
  Mutta todella hyviä ja lämpimiä säitä on tänne kyllä luvassa. Kunpa yöt eivät olisi niin kylmiä kuin ovat…

  Oikein hyvää ja viihtyisää kesäviikonloppua sinulle sinne “maailmalle”, mihin sitten menetkin tai olet jo mennyt! 🙂

  Toivottelee Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu,

   ny jo tiistai, ja aamulenkki tehty, vein taas yhden linnunpöntön puuhun.

   joku il-foorumiaikainen nikki on jo käärmeissään siitäkin että kävin päätoimittajan luona “sanahallussakahvilla”.

   Suora “anteeksi että häkellyin ja sanoin mitä sanoin ja toimin miten toimin ” vastine kirjastonjohtajalta olisi sammuttanut tämänkin naisprojektini alkuunsa, mutta naiset sumpli asian omilla logiikoillaan.

   sitä on vaan tylysti sanottava seuraavan kerran tälle naiselle että anteeks mutta nyt on kiire, ei ehdi jutteleen, tällaisen neuvon yks mieslääkärikin ehti mulle antaa naapurintädin suhteen.

   nautin kesäisestä lämmöstä viikonlopun ja ylikin.

   16:55
   nyt jo päivä iltaan käy, tänäänkin kansalaisaktivistiniskavillani nousi pystyyn, pitikö sitä vielä tuollainenkin(aihe sensuroitu täss vaiheess) kuulla ja nähdä.

   5.7.2017 13:33

   holy shit. mihin mä taas itteni sotkin, aamulla isännöitsijä pyysi poistamaan yhden kuvan kamerani muistikortilta ettei synny väärinkäsityksiä. Mutta kun asiaa enemmälti pohdin, kuva on ja pysyy.

   Like

 23. Hei Survister! 🙂

  Minä ajattelinkin, että sinä olet ollut siellä maalla viikonlopun yli. Täälläkin oli hieno sää koko viikonlopun, mutta nyt se sää on huono. 😦 Lämpötila on laskenut noin kymmenellä asteella parissa päivässä. On tämäkin aika omituinen kesä, kun lämpötilat “humpaa” ylös alas ja lämpimästä kylmään…

  Jaa, kukahan il-foorumiaikainen nikki? Minä en käy paljon lukemassakaan siellä torikahvilan yleisellä osiolla.

  Minä huomasin, että meijän pihapiirin linnunpöttö joutaisi jo saunan pesään poltettavaksi, kun se on niin lahonnut. Ei siellä näytä olevan mitään elämää, kun se mokoma röttelö ei kelpaa enää millekään lintulajille. Uusi pönttö sinne pitäisi saada.

  Meijän kissoille (15 v.) on tainnut tulla vanhuus, kun kesyt harakanpoikaset saavat tulla ihan vapaasti nappaamaan kissanmuroja kupista – kummankaan kissan reagoimatta mitenkään siihen “murovarkauteen”. 😀

  Niin, kyllä kai se lienee parempi, kun sinä annat sen kirjastonjohtajan olla vaan siellä pöytänsä takana “valtakunnassaan”, koska hän on itse valinnut sen asenteen, että vain hän on oikeassa ja hänellä oli ja on mukamas oikeus sanomisiinsa.
  Onko hän mitenkään yleisesti pidetty siellä kirjastoväen ja asiakkaitten keskuudessa? Onko nokkansa aina pystyssä…?

  Mikähän asia se nostatti ne sinun kansalaisaktivistiniskavillasi pystyyn? No kerro sitten, kun voit. 🙂

  Anna vaan sen kuvan olla siellä kamerasi muistikortilla, koska sinähän voit tarvita sitä kuvaa vielä jossakin tilanteessa. 😉

  Käyhän kertomassa taas kuulumisiasi. 🙂 Vieläkö se omalla nimellään tätä blogia seuraava nainen on kuvioissa mukana?

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   no joo ny mä oon kansalaisaktivismipyörityksessä, maanantaina meidän taloyhtiön pihalla hääräili joku ulkopuolinen nainen, otin hänestä valokuvan, soitin isännöitsijälle ja hän sitten soitteli sinne tänne ja minulle takaisin että mikä oli homman nimi, yks toimittaja sanoi eilen että tästä kuvasta saisi hyvän jutun mediaan, sanoi hän senkin ettei isännöitsijällä ole valtuuksia kuvanpoistoon, joten vielä se on tallessa, sitten mä viel eilen törmäsin torilla poliisipartioonkin, jolle näytin kuvan… sitten kun vielä yks mies totesi eilen ett ai jaa, asutaanko me samassa talossa vaikka monesti on kohdattu talon pihalla ni mun pää on nyt pyörällä. just kun viime viikolla yks tuttu sanoi että miks sun pitää puuttua kaikkeen etkö vois vaan silmät ja korvat kiinni liikkua ihmisten ilmoilla etkä koko aikaa sähläisi jonkun uuden projektin kanssa niin nyt ku olin kotona niin…

   minä oon nyt tehnyt havaintoja ihmisten reagoinneista ja ajatukseni menee viime vuosikymmenen loppuun jolloin olin täysin pois tolaltani sen jälkeen kun taloyhtiökokouksessa yläkerran muija haukkui terroristiksi, ja miten mä sen jälkeen jatkoin elämääni katastrofista toiseen siirtyen, mukaan lukien kotipalveluohjaajan asenne, ja miten tämä kaikki vaikutti perheenvälisiin(minä, äiti, isä ja sisarukset) suhteisiin. kun mä viime viikolla siellä päätoimittajan luona kahvilla kävin vain yhden tänä kesänä tapahtuneen asian takia ja sanailuni liikkui muihinkin asioihin niin se jäi ihmetyttämään kun päätoimittaja ei kertaakaan kysynyt mitä sä tuolla puheellas tarkoitat, aivan kuin hän olisi kaiken jo ennakkoon tiennyt. Anna olla kun sitten jo ollaan kerran ABC:llä toisiimme törmätty niin päätoimittaja reippaasti tervehti minua.

   no joo en mä lähde enää ruotimaan kirjastonjohtajaa, eilen vaan lähetin taas kaupungille yhden palautteen koskien kirjaston lehtilukusalia. sielläpähän nyt minun kahjouttani puntaroivat 😀

   ettäkö seuraajani, toinen ilmestyi tällä viikolla, seuraaja saa kommenttini suoraan itselleen, mä tsekkasin kyseisen naisen nimen, Facebookista löytyy montakin sennimistä naista, olen skeptinen, voi hän feikatakin ollen itse asiassa vaikka Henri Hupakko 😀

   edit 9:18

   ei prkl netistä löyty turskafoorumilta henri hupakko 😀

   ….

   9:17
   HOLY SHIT, nyt katosi follow-asetus blogistani, kävin yhden seuraajan blogia lukemassa..

   Like

   1. ..tai siis ei se Follow-asetus minnekään kadonnut vaan poistin itse sen käytöstä.. jokin roti pitää olla siinä keiden kanssa hengailen/kuka hengailee kanssani netissä.

    9:22

    kävin lukasemassa http://www.iltasanomat.fi :stä kommentit juttuun http:/www.is.fi/mystyle/art-2000005283182 Mies lähetettiin töistä kotiin shortsien vuoksi – palasi takaisin hellemekossa.

    Like

 24. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kyllähän se on hyvä huomioida kaikki taloyhtiön pihalla hääräilevät oudot ihmiset. Käykö siellä joku talonne ulkopuolinen siivooja siivoamassa rappukäytäviä ja muita yleisiä tiloja? Jos käy, niin hänet sinä varmasti olisit tunnistanut ulkonäöltä… jos ei ollut joku kesälomittaja… no kyllä kai se selviää, että kuka “hiippari” se nainen sitten olikaan.

  Mutta jospa se päätoimittaja seuraa tätä sinun blogiasi, niin siksi hän tiesi. Voihan se asia olla niinkin.

  Toinenkin seuraaja omalla nimellään! 🙂 Sehän on mukavaa. Saako hän suoraan nämä minunkin kommenttini?
  No eipä siinä mitään, vaikka hän saisikin, mutta se on eri asia, että kiinnostaako häntä jonkun tuntemattoman pohjanmaalaisakan arkipäiväiset – aika usein kylläkin omaa sukupuolta “ruotivat” mielipiteet ja kommentit. 🙂

  Turskafoorumin Henri Hupakko…? 😀 Mun on pakko myöntää, että mieleeni tulee nyt pakostakin Hollila… ja helleh. 😀
  Mutta enempää minä en uskalla kommentoida, ettei hän vaan putkahda jostakin “nettipensaikosta” taas esille.

  Tänne rannikolle on saapunut syksyinen sää. Lämpötila ulkona ei ole edes kymmentä astetta plussalla. 😦

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   äläs ny lulu, kuule minkälainen häslinki tää on kun kiinteistöhuoltofirman kesätyöntekijä?/alihankkija? nainen tuli meidän taloyhtiön nurmikkoa ruohonleikkurilla leikkaamaan ja hänellä oli tumma huppari päällä, jonka selässsä luki Soldiers of Odin Support. Isännöitsijä pyysi minua poistamaan sen kuvan ettei tulisi mitään väärinkäsityksiä(taloyhtiön pihalla kuvaaminen ja sen laillisuus -periaate) Firman johtaja oli todennut, että tällaista pukeutumista ei sallita firman yhteydessä, ja toimituksessa ihmeteltiin/naureskeltiin että tästä saisi hyvän jutun ja sitten vielä poliisikin kuvasta näkemyksensä esitti… että tällainen kansalaisaktivisti täällä, kohta mustan silmän kanssa…..

   näyttää siltä että seuraajat ovat Amerikasta, esmes Icemonkey siellä Oregonissa.

   no en minäkään mistään turskafoorumista ole ennen kuullut, mutta kun googlasin tota henri hupakkoa etten ny todellisen henkilön nimeä tänne tsoukkaile ni sellainen löytykin keskustelufoorumeilta 🙂

   joo pohjoisest tuuli kun aamulla liikkeelle lähdin, on kuulemma hallaa ollut koko suomessa.

   edit 9:34

   HOLY SH*T, nyt katosi Follow-asetus blogistani, kun kävin yhden seuraajan blogia lukemassa

   Like

 25. Hei Survister! 🙂

  No voi härregyyd! Ei kai sinulla ole vielä sitä mustaa silmää vai pelkäätkö, että kohta joku kävisi sen sinulle mottaamassa… Mutta tuskin se on enää Torikahvilan Teppo, joka häipyi sieltä vähin äänin, kuten se matsonkin… 😉
  Sinä taisit olla oikeassa, kun epäilit häntä silloin “vallan vaihtuessa” siksi uudeksi vetäjäksi toisella nikillään.
  Tosin sen matsonin kielenkäyttö oli aina paljon maltillisempaa.

  Se nainen teki mokan siinä, kun hän laittoi sen “logohupparin” päälleen, mitä kyseisen kiinteistöhuoltofirman johtajakaan ei siis hyväksynyt. Mahtaako se kesätyöntekijä kuulua siihen Soldiers-porukkaan vai miksi hän sitä “aatetta” mainosti?

  Voihan se olla, että se Icemonkey seuraakin tätä sinun blogiasi, koska tulittehan te tutuiksi siellä il-foorumilla. Minäkin taisin vaihtaa hänen kanssaan muutaman “musiikillisen” kommentin jossakin yleisen osion ketjussa siellä.

  Henri Hupakko viittaa nimimerkkinä kyllä johonkin naiseen. Lipton taitaa muuten pyöriä siellä torilla taas uudella, saksalaiselta kalskahtavalla nimimerkillään. Mutta en ole siitä aivan varma kuitenkaan…

  Sää on täälläkin taas sellainen, kuin heinäkuussa olla pitääkin, joten taidanpa lähteä ulos nauttimaan auringon lämmöstä. 🙂

  Hyvää lauantaipäivää ja viihtyisää viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   se on jo keskiviikko tänään, vkl meni festareilla, sitte harrastin maaseutumatkailua,eilen sanoin saunan jälkeen emäntäväelle että kyllä täällä on rauhallista, lähin naapuri kilsan päässä. bongasin lammesta vesiliskon ja miten ihmeessä minä sitä lähdin hiissaamaan vesiheinätupossa niin että se matkalla putosi tuposta enkä mä ehtinyt siitä kuvaakaan ottaa, nyt on vaan sudenkorennontoukasta kuva. kuus tuntia istuin saunanlauteilla kahden päivän aikana. kanahaukan metsä oli hakattu talven aikana joten ny ne poikaset kirkui pihakuusissa. putsasin linnunpöntöt ja yhessä oli kymmenen munaa ja talitintti tuli ihmetteleen minne koti katos. toivottavasti se ei hylännyt pesää. sitten emäntä teki mulle yhden ehdotuksen ja minä äimänkäkenä ett taasko mun hyväsydämmisyyttä hyväkskäytetään, emännän toiveen täyttämiseen kun tarvittais hynää ainakin 100 tonnia. ja kun minä ite tuon summan panisin alkupääomaksi siihen asuntoon espan eteläpuolella.

   vettä lotisee ny urakalla.

   edit 9:52

   ihmisten nettitaidoista, yks mies tuli kysymään voinko avata hänelle nettipankin sivut…

   heitin yhden herjakommentin jonnekin mediaan ja nauroin sanojani muutaman minuutin.

   Like

 26. Hei Survister! 🙂

  Minä kirjoitin äsken pitkän viestin, joka häipyi ihan yhtäkkiä jonnekin bittiavaruuteen. 😦
  Mutta yritänpä nyt uudelleen, koska me pohjanmaalaiset ei anneta periksi – me akat emme varsinkaan… 😉

  Sinullapa oli todella mukava ja vauhdikas viikonloppu, kun kerrot käyneesi jossakin festareillakin. 🙂
  Sitten vielä se maaseutumatkailu rauhalliselle alueelle tuttujenko? ihmisten luokse.

  Meilläkin oli rauhallista jopa reilut kaksi viikkoa, kun ne pahimmat häirikkönaapurit kesälomailivat jossakin sen ajan.
  Meteli oli sitäkin pahempaa, kun he tulivat takaisin kotiin reissultaan. Ruohonleikkuri ja trimmeri pärräsivät monta päivää.

  Voi niitä kanahaukkaparkoja, kun niiltä oli hakattu oma kotimetsä pesäpuineen. 😦 Samalta se tuntuisi varmaan meistä ihmisistäkin, jos kotipaikka vietäisiin… ja monille on historian saatossa niin käynytkin. 😦

  Vai sellainen emäntä! Minä taidan arvatakin, että kenestä “emännästä” on kysymys. Mutta voin olla väärässäkin. Eipä hän ihan pientä summaa sinulta pyytänytkään. Eikös hänellä ollut vielä keväällä joku uusi mies? Onko se sulho jo “entinen”?

  Mutta jos sinulla on sellainen rahasumma käytettävissä, niin ilman muuta sinun kannattaa sijoittaa se alkupääomaksi omaan asuntoon espan eteläpuolella eikä jonkun “emännän” toiveisiin. Mutta tietenkin, jos sinä tykkäät hänestä, niin… 😉

  Kyllä se laskujen maksaminen netissä on tuottanut ja tuottaa vaikeuksia monille vanhoille ihmisille, olen kuullut.

  Täällä ei ole tänään rankkasadetta, vaan sade tulee tihkuisena olomuotona taivaalta. Taivas on aivan harmaa…

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle! 🙂 Toivoo Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   kyll ne yhdessä “sulhon” kanssa oli aatelleet että minä jonkun vaatimattoman rantamökin ostaisin jotta “sulho” pääsis uintia uudessa ympäristössään harrastamaan, on emännällä lampi olohuoneen ikkunan eessä, mutta se on liian mutainen.. niin minulla mitään rahasummaa rantamökin ostamiseen ja vielä toisten nautintoa varten..kyllä kun me jo 20 vuotta toistemme tunnettu niin eipä sitä enää syvempää tykkäysvipinää synny minun ja emännän välille.

   oli se haukka uuden pesäkuusikon löytänyt aivan pirtin vierestä niin ne poikaset pirttiä kiersi.. oli siellä nyt rauhaisampaa kuin aiemmin kun ei kissakomentoa ollut ja uusi “sulho” oli sulkenut kaljahanat ett silleen voisin siellä vielä toisenkin kerran tänä kesänä käydä.. kyllähän meille jo eri näkemykset saunan lämmityksestä syntyi, kun on 1800-luvun riihessä hirsiseinät ja leppälautakatto niin kyllä siinä aika paljon alkulöylyjä pitää heitellä ennen kuin kosteutta alkaa saunaan kehittymään, ja sitten kun vielä röyhkeästi ehdotin että nuo koivujen alaoksat pitäisi karsia ett lampi näkyisi paremmin, ehdotukseni sai loistavan vastaanoton vaikkei ne koivujen alaoksat olleet edes kuivuneita.

   ….

   Like

 27. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Minä ajattelen tuota sinun kommenttiasi lukiessani, että siinä on tainnut nyt “vakka kantensa löytää”, kun sillä emännällä on itsensä kaltainen “sulho”, joka olisi siis valmis käyttämään hyväkseen sinun pitkäaikaista tuttavuuttasi hänen morsmaikkunsa kanssa… ja nyt mun kyllä tekisi mieleni sanoa ruma sana! Mutta ei kai sille “emännän ja hänen sulhonsa” rantamökkisuunnitelmalle voi muuta kuin nauraa. 😀 Se “sulho” taitaa olla muutenkin sellainen “päällepäsmärityyppi”, mutta onhan hänessä se hyvä puoli, että hän estää sen emäntänsä kaljoittelun. 🙂 😀

  Oikeastaan minulla on tuon hyväksikäyttöasian tiimoilta hieman omiakin tämänhetkisiä tuntojani. Ukkoni meni lainaamaan kesän alussa meijän painepesurin noille, lievästi sanottuna “epämääräisille” rajanaapureille. 😦 Sitä painepesuria oli kuulemma tarvittu muutamiksi päiviksi, kunnes oma korjataan. Arvaas mitä?! Siellä “lainassa” se on vieläkin… ja omat mattomme pesemättä. 😦 Minä olen ehtinyt jo motkottamaankin siitä asiasta ukolle ja kehoitin häntä etsimään sen pesurin sarjanumeron ja ostotiedotkin. Mistään rahanpuutteesta kun ei noilla naapureilla voi olla kyse tällä hetkellä, koska viikonloppuna sinne niitten pihalle tuotiin tuhannen euron arvoinen kylpytynnyri…
  Minä teen kyllä ilmoituksen poliiseille, jos he kieltäytyvät sitä palauttamasta! Kun en muutenkaan siedä koko porukkaa.

  Kyllä minua siis tosissaan sapettaa kaikki sellaiset ihmiset, jotka käyttävät röyhkeästi hyväkseen kilttejä ja reiluja ihmisiä! Tämän viikon minä suostun vielä odottelemaan sen painepesurin palautusta, mutta ensi viikolla pistän siihen palautukseen hieman “vauhtia”. Näin olen sen mielessäni päättänyt.

  Täällä rannikolla on edelleen harmaata ja sateista säätä. Viikonloppuna olisi lähikaupungissa taas messutunnelmaa, mutten viitsi lähteä sinne sateella.

  Hyvää vointia ja mukavaa kesäpäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   avasin uuden postauksen, tällä viikolla sain liian suuren annoksen naisenergiaa, eilen vielä kävi sama nainen nurmikon leikkaamassa, metrin päästä ohitin hänet mutta huoltoyhtiön kesätyöntekijä? on ottanut asenteen että talojen asukkaita ei huomioida.

   pikkasen sinä hakoteillä tuon emännän huushollista kun minä yritän olla menemättä liikaa yksityiskohtiin, katselin etuovesta rantamökkitarjontaa, kyllähän sellainen olisi mannaa mutta ettäkö sellaisen ostaisin vain siksi että jotkut saisivat siellä uiskennella 😀 Vieraskoreuteni saattaisi murtua alta aikayksikön ellen vastapalveluksia saisi.

   tuosta painepesuri takaisin ja heti projektistasi, yks hurjimpia juttuja oli kun naapurintäti vastoin tahtoani halusi linnunpöntön naapuritontin puuhun ja kun minä sitten annoin periksi, täti sanoi toiselle tädille, no niin, saatiinhan me mies(=minä) tekemään mitä me haluttiin. no se pönttö ei kauaa siellä naapuritontin puussa ollut.

   se “kärsii hillittömistä raivareista” akuuttihoitaja poisti eilen iltapäivällä punkin olkataipeestani, neuvoi minua tehostamaan punkkitarkkailuani. sitä se on nykyään kun maalla käväisee.

   Like

 28. It is perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this put up and if I may just I wish to recommend you few fascinating issues or tips.

  Perhaps you could write subsequent articles regarding
  this article. I want to learn more things about it!

  Like

 29. Attractive component of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to
  claim that I get in fact loved account your blog posts. Any way I will be subscribing for your feeds and even I fulfillment
  you access constantly quickly.

  Like

 30. Hi would you mind stating which blog platform you’re
  working with? I’m looking to start my own blog in the near
  future but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  Like

 31. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it,
  you are a great author. I will make certain to bookmark
  your blog and will come back in the future.
  I want to encourage that you continue your great writing, have a
  nice weekend!

  Like

 32. Hi, this weekend is fastidious in support of me, for the reason that this moment i am reading
  this fantastic informative piece of writing here at my residence.

  Like

 33. Thanks for the good writeup. It if truth be told used to be a
  entertainment account it. Look complicated to far brought agreeable from you!
  However, how can we keep up a correspondence?

  Like

 34. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me
  out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

  Like

 35. Hi there very cool site!! Man .. Excellent .. Amazing ..
  I will bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m happy to seek out so many helpful info right
  here in the submit, we need work out extra strategies on this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

  Like

 36. It’s remarkable to go to see this web page and reading the views of all friends on the topic of this post, while I am also eager of getting familiarity.

  Like

 37. Ahaa, its pleasant discussion regarding this post at this
  place at this weblog, I have read all that, so now
  me also commenting here.

  Like

Comments are closed.