SHOUT

HUUTO

Huuto,

hiljaa raikaa nurkan taa,

kovaa  seitsemän kirkontornin taa.

Kenen huutoon vastataan,

kenenk’ huuto vaietaan.

Ken ei saa huutaa, barbie saa.

Ken vaiennetaan.

Mitä missä milloin miksi, jaa

itsekukin huutaa.

Iloon  suruun tuskaan

kipuun raivoon  huutaa.

Pelkoon, vihaan

vääryyteen.

 

Kuka  huutoonsa vastaa,

kuka vastaa huutajalle?

 

Tätä on huuto.

34 thoughts on “SHOUT

 1. Hei tännekin postaukseen! 🙂

  Todella hienon ja sanoisinko “riipaisevan” Huuto-runon sinä olet kirjoittanut –
  siihen yölliseen tapahtuneeseenko perustuen…?

  Näinhän se valitettavasti taitaa olla, että naisen huuto ns. hyväksytään yleisesti paremmin kuin miehen huuto. 😦 Ei se ole oikein, sanon minä, vaikka olen itsekin juuri sitä sukupuolta…

  Mutta pidä vaan puolesi sitä tätiä vastaan ja kyllä sinä varmasti pidätkin. 😉 🙂

  Tälleen tsemppaa sinua 🙂 Lulu Marlene

  Like

  1. hei lulu,

   tää “runo” pohjautuu koko elämääni, ei yhteen yölliseen tapaukseen.

   runosuoneni laukaisi yks tämänkesäinen tapahtuma kaupungilla.
   joskus tulevaisuudessa uskallan tuosta enemmältikin jutustella, todisteet jäi siitä pysyvästi nettiin.

   en enää peiliin katso että mitä minä nyt väärin tein kun naiset aina tulee huutamaan minulle kuka kovempaa kuka hilempää ja sitten kun haluan selvitystä, silloin naiset vaikenee niin kuin se ex-kotipalveluohjaajakin(nyk spr-aktiivi), joka kirjallisesti lausuntoi että hän ei ole minulle mitään sanonut kuin vain toivottanut kaikkea hyvää elämääni. Lauantaina en kyennyt nyökätäkään SPR:n miestenryhmäläiselle kun torilla tavattiin.
   Mutta oli lauantaina torilla muutama kaupungin virkanainen joitten kanssa vähän “flirttailin”. Minä kun tämänvuotisen palautteeni kaupungille olen mutkan kautta lähettänyt infokirjaamon kautta niin salaperäisesti hymyili nainen kun minua tervehti.

   olen nyt jumiutunut aamupäivisin torille, nytkin nikkini komeilee liiankin monen ketjun viimeisenä viestinä.

   Like

 2. Hei Survister tännekin postaukseen! 🙂

  No niinpä tietysti, ettei se runosi pohjaudu vain siihen yölliseen kohtaamiseen tädin ovella, mutta se kai oli tavallaan jatkumoa aikaisemmille kokemuksillesi naisten huutamisesta ja sen asian “sallittavuudesta” naisten kohdalla?

  Mutta onhan siellä kotikaupungissasi mukaviakin virkanaisia, joitten kanssa sait lauantaina vähän flirttailla. 😉 Kukas se salaperäisesti sinulle hymyillyt nainen mahtaa olla ja mitähän hänellä oli mielessään? Sinä olet varmasti komea mies, kun niin monet naiset ovat sinun perään… näin minä luulen. 😉

  Käyhän kirjoittelemassa taas tänne kuulumisiasi! 🙂

  – Lulu –

  Like

 3. hei lulu,

  ei ei ei nyt sinä luulet vähän liikaa, minä sen infopalvelunaisen kohtasin jo vuosia vuosia sitten, hän sieltä infotiskinsä takaa minulle kertoi sellaista että nyt on kaupunginjohtaja hyvin hyvin vihainen eikä hänelle saa enää lähettää ajankohtaisia pilapiirroksia kaupungin politiikasta ja neuvoi hän myöskin mistä löydän virkamiehen, joka vastaa kaupungin alueella olevista koivunoksista… tänä kesänä yks johtava virkamies oli lomalla ja mä tuolta naiselta kävin kysymäss mistä löydän hänen kesälomasijaisensa. nainen vaan hymyilee tälle mun kuntalaisaktivismille hellillä mielin 😀

  nyt yhden jutun takia tekis mieli käydä kaupungintalolla asemakaava-arkkitehtitärtä jutustamassa. minä niin röyhistin rintani rottingille kun se päätoimittaja silleen että minä sanavalmis kansalaisktivisti 🙂

  tänä aamunakin… menin jututtaan yhtä naista, pyysin häneltä anteeks kun muutama vuos sitten olin myrtsinä kapakassa kun naapurissa asuva täti.. no siinä me sitten pohdittiin taikka nainen suoraan myönsi että kyllä naiset aggressiivisia ja entäs se eläkeläisnaisten alkoholinkäyttö, ja jotenkin mulle taas tunne tuli että altavastaajan rooliin miehenä jouduin tarinankerronnassani, mutta tää oli hyvä avaus keskustelulle. antoi hänkin neuvon että kun et välitä niin… mutta kun minä olen hypännyt jo sen välittämisaidan yli jonka yli naiset neuvovat miestä olemaan hyppäämättä.

  Like

 4. Hei Survister! 🙂

  Sinua ei ole tänään näkynyt netissä, joten olet vissiin lähtenyt sinne lakka/hillasuolle “rämpimään”. Anoppilan väki oli vienyt tyttärenikin hillanpoimintaan siellä pohjoisessa ja raskasta hommaa se oli ollut. Upottavaa märkää suota ja ympärillä iniseviä ja pörrääviä hyönteisiä sääskistä mäkäräisiin. 😦 Mutta komioita hilloja tytär oli saanut ja toi meille sen oman “saaliinsa”. Yhden rasian minä laitoin pakkaseen ja loput syötiin sellaisenaan ja jogurtin seassa. 🙂

  Jaa, sellainenko se infopalvelunaisen tapaaminen olikin. Minä muistankin sinun kertoneen siellä ilfoorumilla vuosia sitten niistä pilapiirroksista ja koivunoksista… mutta ihan mukava asia, että se nainen hymyilee eikä ole “happaman näköinen”, kuten täälläpäin muutamat virkanaiset usein ovat.

  Se onkin hienoa, että sinä olet sellainen sanavalmis kansalaisaktivisti. 🙂

  Aika moniin naisiin sinä oletkin siellä kuitenkin törmännyt… 😉
  Ei kai se ihme ollutkaan, että sinä olit silloin siellä kapakassa myrtsinä, kun se naapurintäti on ollut ja on edelleen niin rasittava seinäntakusnaapuri sinulle. 😦
  Minäkin olen huomannut sen, että naiset ovat aggressiivisempia kuin miehet silloin, kun he ovat juovuksissa. Ne suuret tunteet vaihtelevat laidasta laitaan. Eläkeläisnaisten alkoholinkäyttö lienee myös lisääntymään päin.

  Se on taas perjantai ja viikonloppu edessä. Täällä paistaa aurinko, mutta tuulee niin kovasti, että sadetta on varmaan tulossa ja etelään ukkosiakin.

  Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. he lulu,

   käyn vaan kääntymässä netissä ja jatkan toiseen suuntaan, kaupunginhallituksen pj ja kirjastonjohtaja kirjastossa… täti vastasi katseeseeni huomenta-sanalla..

   viikonlopppu meni kellon ympäri festareilla, siellä törmäsin myös tj:hin joka silloin aikanaan sanoi ett ajattele asiaa niinkin päin että kotipalveluohjaaja vain oman pienuutensa sinulle paljasti.

   kaikki sanoo että vanhoja ei pitäisi muistella mutta tätikin on ilmestynyt maisemiin.. kaikki kuroutuu yhteen sanavalmiiksi kansalaisaktivismikseni.
   nyt pitäis taas yhdestä palauteasiasta sitä kaupungintalon palveluleidiä informoida 😉

   moi, nyt lähden taas, otan mustikanpoimurin mukaan.. nautin kesän viimeisistä “helteistä”. hyvää alkanutta viikkoa sinulle 🙂

   Like

 5. Hei Survister! 🙂

  Olipa se kuitenkin mukava, kun se kirjastotäti vastasi sinulle huomenet. 🙂
  Minulla olisi sellainen jännä naisnäkökulma niin hänen kuin sen naapurintätösenkin käyttäytymiseen, mutta ehkä sinä et uskoisi… tai se käyttäytymismalli sopii vain meihin pohjanmaalaisnaisiin…

  Se on nimittäin sellainen juttu, että vaikka me naiset saatetaan aluksi ärsyyntyä (ja näyttääkin se) johonkin “miehiseen” käyttäytymiseen, niin myöhemmin -lepyttyämme- me tykätään juurikin sanavalmiista ja meille vastaan sanovista miehistä. 😉 Minä ainakin… eikä nuo minun tuntemani “Martta-naiset” näytä olevan aina tyytyväisiä niihin alistettuihin miehiinsä.

  Sinäkö olit viikonlopun festareilla, hienoa! 🙂 Siellä oli vissiin tarjolla hyvää musiikkia ja muutakin mukavaa meininkiä… sait tavata vanhoja tuttuja jne.

  Toivottavasti sinä saat paljon mustikoita talven varalle. 🙂 Meijän pihalla kypsyy jo vadelmat siihen tahtiin, että minä taidan kerätä sadon niistä tällä viikolla. Menen mustikkaan vasta ensi viikolla. Tuosta lähimetsästäkin niitä löytyy.

  Kiitoksia, samoin sinulle hyvää “helteistä” alkanutta viikkoa! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. heippa lulu,

   no pakkohan se kirjastotädin oli vastata haastavaan katseeseeni, minä kyllä olisin hänen kanssaan pari sanaakin vaihtanut mutta kun hänellä se yksittäisasiakaspalvelukielto päällä.

   joo, mulla on ny kaks viikkoo ett mä koko ajan olin menossa, illalla tulin kymmeneltä kotiin. mä eilenkin yksillä jonkin sortin markkinoilla, sitä ennen olin mustikkametässä ni talon emäntä ei kursaillut vaan omi itselleen saaliini, oli siinä meikällä ihmettelemistä, no hän nainen olikin aika tuiskeessa kolmen päivän vierailumme aikana, suorastaan konttauskunnossa, tässä yhtymäkohta tuohon toiseen ketjuun, minä lämmittelin saunaa ja toinen miesvieras bassiboi saunanlämmittämisestä minua, hää osas hienosti rajakarjalan murretta ja sitt me omia karjalaisjuuristamme keskusteltiin, ja siitäkin kun minä vain tissutellen kaljaa kittasin. Karjalaisethan juo hautajaisissakin olan takaa.

   vielä on kesän lämpöä jäljellä joten harvakseltaan tänne paginoin.

   Like

 6. Hei Survister! 🙂

  Minä olen ajatellutkin, että sinä olet siellä maalla mustikanpoiminnassa ja pistäähän se tietyn talon emäntä teihin miehiin aina siellä “vauhtia” vai…? 😉

  Se hänen uusi sulhonsako on se rajakarjalan murretta osaava mies vai joku muu? Eikös hänen pitänyt toppuutella sitä emännän ryyppäämistä… Vaikka eihän ne toppuuttelut ja komennot auta mitään, pikemminkin päinvastoin pahentavat, jos viinanhimot on jollakin päällä. 😦 Nim. “Kokemusta on” 😦

  Minulla on ne mustikat vielä metsässä, kun vadelmat pihan pensaissa kypsyivät tällä viikolla ja mun on ollut pakko keskittyä korjaamaan satoa niistä. Paljon niitä on syöty suoraan pensaista ja minä olen tehnyt niistä kiisseleitä, smootheja ja piirakoita. Pakastimessa on “vasta” 15 rasiallista vadelmia ja ainakin toinen mokoma tulee vieläkin. Minä vien kyllä niitä vanhemmilleni, anopilleni ja veljeni perheellekin. Rajanaapuritkin saisivat tulla poimimaan itselleen, jos se naapurinakka olisi edes hieman ystävällisempi ihminen. 🙂

  Täällä on taivas pilvessä ja sadetta tiedossa, joten kaikenlaiseen marjastukseen taitaa tulla taukoa viikonlopun ajaksi…

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavaa viikonloppua sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei,

   ei kun mies oli emännän joviaali sukulaispoika, kerran aiemmin hänet nähnyt, oli poika vähän toisenlaisen ortodoksilapsuuden viettänyt puheistaan päätellen.

   joo nyttenkin oli hommia jemmattu vierasvaraksi, mutta mä keskityin.. no sain mä kahdeksan tammenalkuani mailleen istutettua.

   Like

 7. Hei Survister! 🙂

  Olihan se hyvä, että sinulla oli siellä talossa muuta juttuseuraa, kun (omastakin kokemuksesta tiedän) eihän päihtyneen ihmisen kanssa ole kovin mukava keskustella. 😦 Varsinkin naiset kun ovat juovuksissa vielä pahempia jankkaajia ja pottuilijoita kuin miehet…

  Kyllä se emäntä joutuu varmaan pistämään pullon korkin kiinni, kun se hänen sulhonsa saapuu taloon (siis jos hän on vielä mukana “kuvioissa”…?) Se on kyllä hyvä, että hän on löytänyt sellaisen miehen, joka pitää hänet raittiina… tai ainakin alkon kohtuukäyttäjänä silloin, kun sulho on maisemissa. 😉 🙂

  Meijän pihalla, vadelmapensaitten juurella on pieni vaahteran taimi, joka kannattaisi varmaan siirtää sieltä muualle pihalla… Mistä se lienee sinne ilmestynyt… kun täällä pohjoisessahan ei vaahterat kasva luonnostaan.

  Täällä taivas on vetäytynyt tummiin pilviin, joten kohta sataa…

  Hyvää päivän- ja viikonlopun jatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   ollaan jo maanantaissa, lauantai oli taas puhepäivä, ensin kinasin ‘tori’väen kanssa. siitä jysäytin uuden postauksenkin, sitten tulu kaupassa vastaan se yks SPR:n miesryhmäläinen, hyvää kesän jatkoa toivotteli, sitten jatkoin kirjastokeskustelua miesvirkailijoiden kanssa, no se toinen taas ihan peukalonpyörittäjä, jolle pitää rautalangasta vääntää, ei se kyllä niinkään mene että jos uusi kirjastolaki voimaan tullut niin sitä tuijotetaan, on suomessa monta henkeen ja terveyteen liittyvää lakia joita kunnat ei tiloista ja resursseista johtuen orjallisesti noudata. niin ku setä ei näytä tajuavan edes sitä että kyllä se valtuuston asettama lautakunta ostaa lehtiä lukusaliin jotta kansalaiset viisastuisi niitä lukiessa. no toinen heistä näytti olevan paljon viisaampi, hän jopa oli pahoillaan esinaisensa käytöksestä, ai että oli pahoillaan, nyt tää groteskiksi menee, kun naiset väsänneet kirjastonjohtajalle asiakaspalvelukiellon ja sitt mä ammattiauttajallemenokäskyä pohdin tätien miesalaisten kanssa. holy mamalabama!

   ja sitt viel osuin torille just silloin kun vartija nosti Suomen lippuja puolitankoon kahden aikaan. silloin just juttelin yhden miehen kanssa ja .. no hänellä vähän sellainen torikahvilalainen mielipide…

   sain kerättyä kuus litraa mustikoita, tänä aamuna peukaloisen poikanen sähläsi metrin päähän kun se lauluaan harjoitteli. kuutena iltana peräkkäin oon saunonut. vai vaahtera, minä oon koko kesän funtsinut niiden sadan tammenalun kanssa, vein sinne emännän pihapiiriin kymmenen.

   Like

 8. Hei Survister! 🙂

  Onpa mukava “nähdä” sinuakin täällä nettimaisemissa tai -maailmassa. 🙂
  Siellä “emännän” talon maisemissako sinun viikonloppusi meni? Toivottavasti ne tammenalut lähtee kasvamaan siellä hänen pihapiirissään.
  Aika mukavasti sinä saitkin mustikoita. 🙂 Niistä keitätkin monet keitot ja kiisselit. Jos et viitsi tehdä alkuaineksista piirakkapohjaa, niin sellaisiahan löytyy kaupan pakastealtaasta tai -kaapista. Murotaikina on aika hyvää. 🙂

  Se peukaloisen poikanen oli varmasti suloinen siinä laulua harjoitellessaan. 🙂

  Mun aikani on mennyt taistellessa luonnonvoimia vastaan! Melkein jokaisena päivänä on satanut ja vadelmat alkaa olla jo laadultaan mehumarjoja, sellaisia pehmeitä “löllyköitä”. 😦 No sain minä viime viikolla pakastimeen parikymmentä rasiaa hyvälaatuista vadelmaa ja viimevuotisiakin on vielä pakastimen perällä.
  Kyllä kai niillä tämä pieni perheeni “selviää talven yli”. Mustikat on vielä metsässä, mutta loppuviikolla mun olisi tarkoitus suunnistaa poimimaan niitä.

  Vai sellaisen kiellon ne naiset?! on väsänneet siellä… no voi holy shit heijän kanssaan! Olisipa ollut kiva olla “kärpäsenä katossa”, kun ne arvon leidit ovat sitä kieltoaan laatineet… 😦 🙂 😀 Usein minä tunnen myötähäpeää oman sukupuoleni päähänpistojen tähden. 😦

  Se perjantai 18. 8. 2017 oli kauhea päivä ja aloitti ikäänkuin uuden aikakauden maamme historiassa. 😦 Jokaisen on se viimeistään nyt myönnettävä, ettemme elä enää täällä Suomessa missään “lintukodossa”. 😦

  Hyvää illanjatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoakin sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   no ei mulla tarkempaa tietoa, onhan sitä kieltopäätöstä saattanut olla esimiehetkin tekemässä, who knows, taikka voinhan mä sitä kysyäkin, vaikka kaupunginjohtajalta. anyway, nyt suunnittelen että jos mä kirjastossa luennon “naisten sanallinen väkivalta miehen kokemana” -aiheesta. testaan siinä kaupungin “kulttuurin monimuotoisuusastetta”. Täss ollaan ny tilanteessa, jossa ‘firma’ vaikenee mutt minä en, vielä kun infoon Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtajaa blogini sisällöstä. Yks hyvä puoli täss on että alkaa oma isänäititrauma hiipua taka-alalle.

   Viikonloppu meni jo toisessa paikassa talkootöissä. siinä sivusssa keräsin ne mustikat ja sen peukaloisen poikasen näin, tämän aamun lenkillä sitt näin meriharakoita. Mustikat menee siltään mustikkamaitona ja jogurtin lisukkeena.

   Like

 9. Hei Survister! 🙂

  Hienoa, ettet vaikene, vaan haluat ottaa asioista tarkemmin selvää! 🙂
  Se onkin suomalaisten yksi pahimmista, sanoisinko vioista, että varsinkin ne hankalat asiat pyritään “lakaisemaan maton alle”- ja sitten, “simsalabim”! ne ikäänkuin lakkaavat olemasta. 😦 Se sellainen kuuluu kuvioon varsinkin täällä Pohjanmaalla ja näköjään siellä sinun kotikaupungissakin. Mutta sinä olet toimiva kansalaisaktivisti ja se yksi toimittajahan kiittelikin sinua siitä. 🙂

  Tänään minä ole toiveikas sen suhteen, että tyttäreni ja vävyni voisivat tulla takaisin kotimaahan. 🙂 Tarkemmin sanottuna vävy saattaa joutua luovuttamaan paikkansa jollekin sen maan kantaväestön vastaavalle tutkijalle… maan sisäministeriö on “toiminut” jo erään suomalaisnaisen kohdalla siihen suuntaan, HS:ssä on juttua tänään. 😉 En toki toivo työttömyyttä kotimaassa vävyllekään, mutta ei hän ole täältä työpaikkaa tosissaan hakenutkaan. Sinne Brittein saarille hänellä oli niinku pakkomielle vuosikaudet. Se maa oli “hurmannut” hänet jo opiskeluaikoina… mutta sitten tuli se Brexit, yes! 😉 🙂

  Minä olen ollut niin huolissani tyttäreni tulevaisuudestakin siellä, kun hänellä ei ole siellä mitään vakituisen työpaikan saantimahdollisuuksia. Täällä kotimaassa hän pääsisi heti esim. johonkin lasten päiväkotiin töihin. No kyllä minä haluaisin hänet tietenkin takaisin Suomeen myös omista itsekkäistä syistäni, pakko mun on sekin myöntää. 😉

  Minun mustikanpoimintani siirtyy ensi viikolle, kun täällä on taivas pilvessä jo toista päivää ja koko ajan se sateen uhka on ilmassa. Mutta ehtivätpähän kunnolla kypsymään. Vadelman pääsato on pakastimessa ja loput syödään suihin suoraan pensaista tai jätetään rastaille, jotka näyttävät kyllä olevan “kiinnostuneempia” pihan punaisista viinimarjoista…

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   tänään mä taas.. löysin mediasta omia mielipiteitäni tapaus turusta, ‘torilla’ sain haasteen onx-ketjussa, niinku että pitäis lukee Dostojevskin Kirjoituksia kellarista -teos.
   terrorismista, turun puukottaja on kertonut että katupoikana eleli Casablancassa ja äiti hakkasi jos poika ei kotiin tullessa tuonut mukanaan ruokakassia. liippaa läheltä mun topikkia, naisten väkivaltaisuutta.

   onhan se kyll huolenaihe monelle suomalaiselle Briteissä että miten elämä jatkuu brexitin jälkeen.
   osta yks viherherukka, sen marjoaj rastaat ei huomaa. Eilen illalla mä jatkoin sitä meriharakkapesueen metsästystä ja sainkin hyviä kuvia muistoksi.

   … alkaa syksyn merkit näkyä ilmassa…

   ..

   Like

 10. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kiitos kommentistasi! Vieläkö sinä kirjoitat mielipiteitäsi sinne Iltasanomien keskustelupalstalle? Se on hyvin vaikeaselkoinen tapaus se Turun terrori-isku. Puukottajan traumaattisen taustan vuoksi hänen tekonsa ja vihansa naisia kohtaan voisi jotenkin ymmärtää, mutta väkivaltaisuus missään muodossa ei ole hyväksyttävää. 😦 Se nuorempi uhri oli melkein tyttäreni ikäinen…

  Se Dostojevskin “Kirjoituksia kellarista”-teos vaikuttaa itseasiassa aika mielenkiintoiselta. En ole lukenut kovin monia hänen kirjoittamiaan kirjoja, kun olen pitänyt hänen kirjoitustyyliään niin “raskassoutuisena”.

  Minä olen maistanut joskus niitä viherherukoita ja nehän maistuvat melkein samalle kuin mustaherukat. 🙂 Voisihan sitä yhden viherherukkapensaan istuttaakin tuonne pihalle.

  Ne sinun ottamasi kuvat meriharakkapesueesta ovat varmasti hienoja! 🙂 Olisipa mukava, kun sinä laittaisit niitä tänne blogiin meijän ihailtavaksemme. 🙂 En ole itse nähnyt meriharakoita tänä vuonna muulloin kuin silloin keväällä tuolla lähikaupungin liepeillä.

  Syksyn merkkejä on täälläkin ilmassa. Tänään ei ole onneksi satanut.

  Hyvää torstai-illan jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   tänään tulee lukijaennätys, ollaan jo eilisen näyttökertapalkin yläpuolella..

   viherherukoita ei rastaan silmät näe, siks ne säilyy pensaissa.

   olen hiljaa missä muualla kommentoin, seuraukset vois olla katastrofaaliset..mä oon liiankin kanssa tänään kommentoinut torilla turkua.

   pitää viel käydä katsomassa vieläkö ne meriharakat sataman aallonmurtajalla.

   ..huomiseen..

   Like

 11. Hei Survister! 🙂

  Sinähän kerroit tuossa yhdessä aikaisemmassa viestissäsi, että informoit Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtajaa tästä blogistasi. Varmaan sieltäkin on klikattu sitten tänne. 😉 Se on hienoa, että blogissasi käy vierailijoita! 🙂

  Joo, enpä minä kysele sitten enempää, että käytkö kommentoimassa IS:n keskustelupalstalla, torikahvilassa tai missä muualla tahansa, koska sehän on sinun oma yksityisasiasi, että missä käyt. Toisten yksityisyyttä on hyvä kunnioittaa täällä netissä, kuten realityelämässäkin. Se on ollut minulle aina itsestäänselvää sen jälkeen, kun tänne nettimaailmaan tulin “koukuttuen” vajaa 10 vuotta sitten. Siksikin minä ärsyynnyin silloin siihen “ylhäiseen”. 😦

  Meren läheisyydessä, ranta- ja satama-alueillahan ne meriharakat aina viihtyvät. Niitten ääntely on kyllä metkan kuuloista ja “korviariipivääkin”. 🙂

  Syksy on tullut jo tälle alueelle, lämpötila ulkona on vain +10 astetta ja minulle on tulossa syksyn ensimmäinen flunssa… yritän kyllä taistella sitä vastaan. 😦

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 12. hei lulu,

  täällä on nyt käynyt torilaisia tekemässä päiväennätyksen eilen tätä kautta: http://torikahvila.foorumi.eu/viewtopic.php?f=20&t=13660, en ole seuran toiminnajohtajaa vielä informoinut, sain selville että pienenpieni piiri kaäy tätä lukemassa ja aina kun pikkaisen vinkkaa niin huomaa miten päiväkohtainen näyttökertapalkki hyppää korkeuksiin, jonain päivänä tää pankki räjähtää, minä muistan miten edellistä blogiani mainostettiin niin takkunetissä vauvafissä kuin mvlehdessä.

  joo, ekana mä bongasinkin ne meriharakat lennossa, kun niillä on volyymiä ääntelyssään.

  nyt lähden uhmaamaan syksyä ja nauttimaan suomen luonnon liputuspäivästä, vaikkapa piknikillä puistossa.

  14:30 nyt on taas menossa vauhtia… kävin sellissä..

  tapasin miehen joka oli perusturvalautakunnan pj silloin kun se kotipalveluohjaajakantelu vireili, hämmästyin miehen, hän on ex-poliitikko, vastauksesta, siitä miten byrokratian lakipykälien taakse työntekijät linnoittautuu, hämmästyi puolestaan mies kun kerroin hälle että minulla kaupunginhallituksen salainen pöytäkirjaote ajalta jolloin perusturvalautakunta oli juuri parisen kuukautta aiemmin lopetettu soaiaalipalvelukeskuksen toimintojen siirryttyä terveysorganisaatioon.

  ..

  Like

 13. Hei Survister! 🙂

  Jaa, että sieltä Torikahvilasta on käyty täällä eilen enemmän. Minä klikkasin tuosta osoitteesta sinne “Sisällöntuottaja”-ketjuun. Nuo nimimerkit siellä lienevät sinun vanhoja tuttujasi ilfoorumiajoilta? Minä en muista enää heitä, mutta olinhan itse vain sen yhden vuoden sillä keskustelupalstalla ennen sen sulkeutumista. Sehän on ihan kiva juttu, että he ovat löytäneet tänne. 🙂 En halua uskoa, että kukaan noista nimimerkeistä olisi uudella nikillä pyörivä ylhäinen helleh. Ainakin minä toivon, ettei olisi… kun sain häneltä silloin viime vuonna “paskaa niskaani”, kuten sait vielä enemmän sinäkin. 😦

  Mutta kyllä kai noista sinun mainitsemistasi takkunetistä, vauvafi:stä ja mv-lehdestäkin käy lukijoita täällä kuten kävi siellä sinun edellisessäkin blogissasi. Eivät he ole unohtaneet sinua eivätkä (ehkä) minuakaan. 😉

  Tänäänkö on Suomen luonnon liputuspäivä? Pitäisiköhän minunkin lähteä ulos luontoon, vaikka lievä flunssa iski päälle eilen. Naapuristani ei kuulu tällä hetkellä “tutuksitullutta” meteliä, joten linnunlaulua voisin kuulla pihallanikin. Koko kesän minä olen surrut sitä, kun kaikki oravat ovat häipyneet täältä ympäristöstäni. Tosin siihen voi olla muitakin syitä kuin nuo häiriköivät naapurit. Monenlaiset työkoneet ovat jyllänneet lähistöllä keväästä asti eivätkä niitten kuljettajat tunnu pitävän kiirettä niissä hommissaan. 😦

  Kävit sellissä? Missähän sellissä? No ei sinun tarvitse vastata, jos et halua.
  Se on totta, että kaupunkien ja kuntien työntekijät voivat linnoittautua byrokratian lakipykälien taakse. Siitä sellaisesta toiminnasta minulla olisi lukuisia esimerkkejä täältäpäinkin. Erään lähikunnan virastojen palkkalistoille pääsi aikoinaan (ehkä nykyäänkin), jos omisti keskustapuolueen jäsenkirjan.

  Mukavaa lauantain jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   joo nämä kaksi ilfooruminaikaista tuttuani tuli tänne ja panivat lukukertoihin vauhtia, minä ite en pysynyt heidän tahdissa kun oli tää ylläpitäjän hyväksyntäasetus päällä uusille kommentoijille.

   joo siellä mä sellissä lukkojen takana mietiskelin muutaman minuutin ajan..

   sitten mä jo ehdin sählätä tämän liputuspäivänkin kanssa.. no sähläsin vaan eikä siitä enempää kuin että muistan tään päivän sitt vuosien takaakin kun kansalaisaktivistuin tänäänkin.

   sanoin minä sille ex-pj:lle että vieläkin tuo vaihe elämässäni pysyy muistissani ja no sitähän samaa se on nyt kun kirjastonjohtajalle on annettu mykkyysmääräys että toista kertaa et sekoile sen lannistumattoman palautteenantajan kanssa.

   Like

 14. Heipä hei Survister! 🙂

  Sehän on mukava, että he tulivat tänne ja panivat lukukertoihin vauhtia. 🙂
  Molempien nimimerkit ovat niin “neutraaleja”, etten minä osaa noin äkkiseltään sanoa, että ovatko he miehiä vai naisia…? Olettaisin miehiksi… Tervetuloa heille vaan minunkin puolestani, varsinkin, jos toinen heistä on ilfoorumin Lipton… minulla nimittäin on joskus ikävä häntä niiltä iltiksen ajoilta. Minua kiinnostaa ne Lahden seudun asiat, kun hän kertoi (avoimesti) olevansa sieltä kotoisin ja yksi serkkutyttönikin perheineen asuu siellä. 🙂

  Minä en voisi olla minuuttia kauempaa lukkojen takana sellissä tai missään, koska minulla on niin paha suljetun paikan kammon. En voi käyttää edes hissiäkään. Tyttäreni ja vävyni asuivat jonkin aikaa korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa, johon olisi pitänyt nousta hissillä. Kaikki muut käyttivät sitä, mutta minä menin rappusia myöten mennen tullen joka kerta. 😦 Olenkin joskus naureskellut sitä, että vävy varmisti jo silloin sen asian, ettei anoppi “ramppaa” heillä kyläilemässä turhan usein… nyt en taida koskaan.

  Kyllähän se on minullakin monien asioitten kanssa silleen, että “historia toistaa itseään” eli vaikka itse haluaisin unohtaa jotkut menneisyyteni asiat, niin tavalla tai toisella niistä tullaan muistuttamaan minulle. Viimeksi eilen ollessani puhelinyhteydessä erään naispuolisen (kuinkas muutenkaan!?) sukulaiseni kanssa. 😦 No nykyään minä pistän hanttiin, aikaisemmin en…

  Sitä “mykkyysmääräystä” sen kirjastonjohtajan ei liene kovin helppoa käytännössä noudattaa, mutta jos hänelle sellainen määräys on annettu, niin vissiin pakko hänen sitten on…

  Täällä on taivas pilvessä jo ties monettako päivää, mutta ei onneksi (vielä) sada vettä. Milloinkahan minä pääsen mustikkaan… ehkä joudun ostamaan ne superfood-marjat.

  Viihtyisää pyhäpäivää sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   ei ole Lipton mukana täällä… tein yhden jäynän kirjastossa.. ja sen sellissäkäynnin lukkojen takana videoin kun unohtivat tarkastaa taskuni 😉

   torilta sain taas innoituksen narsismin tutkisteluun, pistaasin ketjunavauksen, linkkaan osoitteen narsisti-postaukseeni.

   Like

 15. Hei Survister! 🙂

  No juu, ei hän taida olla täällä, mutta lukee varmaankin tätä blogiasi, joten terveisiä vaan hänelle sinne Lahden suunnalle! 🙂 Meillä oli mukavat jutut siellä ilfoorumilla ja yhdessä me “kilpakirjoiteltiin” sinulle. Hän taisi olla vähän “mustiskin” sinusta silloin, kun minä ilmestyin jostakin Pohjanmaan perukoilta sinun ketjuusi ihmissuhdeosiolle. 😉

  Minä käväisin tänään lukemassa torikahvilan yleistä osiota ja pahoitin mieleni Pistaasin puolesta. 😦 Olen nyt 90%:n varma siitä, kuka on oikeasti ilfoorumin “Ruhtinas” (matkustelu, itsensä tituleeraaminen profeetaksi yms.). Niin ilkeästi ei voi kukaan muu kirjoittaa, kuin hän osasi silloin iltiksellä ja osaa näköjään torikahvilassakin. Minä -itsekin äitinä- tunnen todella suurta myötätuntoa Pistaasia kohtaan, kun hänen toinenkin poikansa muutti pois kotoa opiskelun vuoksi. 😦 Siksikin minua suoraan sanottuna v******aa sen miespuolisen?! nimimerkin hyökkäys ala-arvoisin kommentein sen palstan miellyttävintä viestittelijää vastaan. Kehukoon niin paljon kuin haluaa niillä naisseikkailuillaan, mutta mitätön ihminen hän on! Voisin sanoa “paremmastikin”, mutta jääköön tällä kertaa sanomatta.

  Hue ja Backstage’kin ovat suorastaan “enkeleitä” siihen “ruhtikseen” verrattuna, joka osaa ilkeilyn “jalon taidon” ilmeisesti täysin selvin päin, tai sitten ei… Anteeksi nyt tämä vuodatukseni, mutta siitä “ruhtiksesta” uusin nikein, me ollaan varmasti samaa mieltä…? 😦

  Täällä aurinko paistaa eikä tuulekaan kovin paljon, joten minä taidan lähteä poimimaan pensaista “viinamia” – siis punaisia ja mustia herukoita. 🙂

  Hyvää päivänjatkoa ja koko alkanutta viikkoakin sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   kyllä pistaasi kestää myös itseensä kohdistuvan kritiikin, näin sanoen kun olen itse ‘immunoitunut’ tuollaisiin nettihyökkäyksiin.

   Like

 16. Hei Survister! 🙂

  Minä huomasin, että tänään 1. 9. ylittyy 15 000 lukukerran raja täällä sinun blogissasi. Hienoa!!! 🙂 Varmaan ne kaksi sinun ilfoorumiaikaista tuttuasikin vauhdittivat tai aikaistivat tuon lukeman täyttymistä.

  Niinpä niin, kyllä Pistaasi kestää sen itäsuomalaisen “ruhtinasmaisen” tyypin ilkeilyt ja onhan siellä muutamia häntä kadehtivia akkojakin. 😦

  Se mr. Bee on kahtiajakoinen ihminen. Pistaasille hän on aina oikea “enkeli”, mutta monille muille naisille, ja varsinkin teille miehille hän on pikemminkin “paholainen”. 😦 Minun pitäisi? ehkä jollain tasolla ymmärtää häntä, kun minä en itsekään tule toimeen juuri oman sukupuoleni kanssa. Riitaannun heidän kanssaan liian helposti täällä realityelämässäni. Minä kun pidän monia sukulaisnaisiakin tyhminä kanoina. Ukko on usein kanssani samaa mieltä. 😀

  Tännepäin on syksy jo saapumassa kovaa vauhtia. Koko viikon on ollut sateista ja välillä on taivaalta tullut vettä kuin “saavista kaatamalla”.
  IS:n kesäraportin mukaan juuri tällä alueella ei ollut yhtään ainoaa hellepäivää koko tavallistakin lyhyempänä kesänä. 😦 No eipä ollut ensimmäinen kesä, ettei niitä helteitä ollut. Myönteisenä puolena voi nähdä sen, ettei täällä ollut sitten ukonilmojakaan. Yhden kerran minä kuulin kaukaista ukkosen jyrinää elokuun alussa, mutta silloinkin ukkospilvet kiersivät tämän alueen.

  Sitä ollaan jälleen perjantaissa, joten toivottelenpa sinulle:

  Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää syksyn ensimmäistä viikonloppua – maalla tai kaupungissa! 🙂 terv. Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   500 kävijä/visitoria rikki tänään, suhtaudun skeptisesti noihin lukuihin, varsinkin lukukertoihin että mistä ne muodostuu, vpn heittelee minne sattuu, täll viikolla yks vierailu uudesta seelannista.
   backstage on ruhtinaan inkarnaatio.
   satoi taas tosiaan mutta sopivan lämpöistä ulkoilusäätä viikonlopuksi joten jonnekin taas.
   tulen just hammaslääkäristä, se keikka tuli tehtyä, uusi nuori naislääkäri, olen tyytyväinen..

   nyt mulla on kasapäin kirsikan kiviä luontoon heiteltäväksi kun kirsikan sato aivan valtamoinen, ne puut oon aikoinaan pelastanut kotikonnuilta uusiin maisemiin, eilen näin alpakoita, torilla tuli hiljaista lintueläinketjussa kun.. mutta kun ihan suomessa mä ne näin yhden talon aitauksessa enkä missään andeilla enkä korkeasaaressakaan.

   nyt lähden Pirkan päivän kahveelle cittariin, aamupäivällä kävin jo supermarketissa. ensin kuitenkin vilkaisen torille päin, minä oon lisännyt siellä vauhtia backsatgen harmiksi, oon jo yli tuhannen pointsin.

   Like

   1. teen kävijätestin sinulle lulu,

    klo on 9:30, tänään: kävijä 1, näyttökertoja 3, oletko käynyt blogissa tämän päivän aikana?

    ….

    klo on 14:30 , näyttökertoja 50, kävijöitä 1

    Like

 17. Hei Survister! 🙂

  Tämä on kolmas kerta, kun minä käyn täällä blogissa tänään ja pääsin nyt vastaamaankin. Eilen se viisitoistatuhatta lukukertaa tosiaan täyttyi.
  Onnittelut siitä sinulle! 🙂

  Sehän on hienoa, että Uudesta Seelannistakin käydään täällä lukemassa. 🙂
  Ilmoitathan minulle, jos sieltä Englannista käydään, sillä se kävijä saattaa olla itse vävypoikani. 😉 Hän omii aina tämän läppärini ja yläpalkissa on sinun blogisi kirjanmerkki. Kuukausi sitten hän varasi itselleen toisenkin koneen olohuoneessa. Minä naureskelin ukolle, että vävy haluaa silleen varmistaa, ettei anoppinsa surffaile liikaa netissä hänen ja vaimonsa, tyttäreni vierailun aikana, ja että ruuat on ajallaan valmiina, pöytä katettuna, tiskit koneessa tai puhtaina astiakaapeissa, sauna lämmitettynä jne. 😉 Hän on “tarkka poika”. 😀

  Sehän on mukava, kun sinä sait käytyä hammaslääkärissä ja se uusi nuori naishammaslääkäri teki hyvää työtä ja olet tyytyväinen tulokseen. 🙂
  Minun pitäisi käydä itsekin lähiaikoina hammaslääkärissä, kun yksi poskihammas oireilee vanhan amalgaamipaikan irrottua siitä kokonaan. Minulla on vaan aivan kauhea hammaslääkäripelko, johon mun aikaisempi hammaslääkäri ei reagoinut mitenkään. Olettaisin, että nykyään otetaan sekin seikka esille uusien lääkärien koulutuksessa. Ainakin minä toivon niin…

  Kirsikkapuut ovat antaneet hyviä satoja jopa täällä näin pohjoisessa Suomessakin. Yksi ukon sukulaistyttö oli linkittänyt facebookiin kuvia marjoja (vai onko ne pieniä hedelmiä?) notkuvista kirsikkapuista pihallaan. Ihmeen paljon on tullut muitakin marjoja huonosta ja kylmästä kesästä huolimatta.

  Tänään aurinko paistaa kirkkaasti täälläkin. Naapurin koiratkin olivat hyvin virkeinä jo aamutuimaan antaen meille “iloisen” aamuherätyksen – kuin kiekuvat kukot konsanaan Suomifilmeissä. 😀

  Hyvää lauantain ja viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   minä vaan sitä että miten aktiivinen käyntisi täällä kertautuu noihin näyttökertoihin, blogspotissa oli asetus jolla omat käyntini ei rekiteröityneet, en löydä samanlaista asetusta täältä wordpressistä.

   no joo oli eroa kuin yöllä ja päivällä hammaslääkäreissä miten kommunikoidaan asiakkaan kanssa, muistat sen yhden leukaluuniveljuttuni, nyt tää nuori hammaslääkäri välillä sanoi että nielaise. minä siinä tuolilla istuessani pohdiskelin sitä kun lapsena pelkäsin kaikkia ihmisiä, myös hammaslääkäriä ja siks hampaani ei ole priimakunnossa, mutt jätin tämän sanomatta operaation jälkeen, edelliselle naishammaslääkärille olisin voinut tään lohkaista. en ottanut puudutustakaan eikä sille jälkikäteen arvioidessani ollut tarvettakaan. joten näin yllyttäen neuvon sinua meneen hammarille, nuorelle sellaiselle.

   minä oon nyt torilla liiankin kanssa kommentoinut, mutta kun talvis ja bäkkis… toinen heistä ruhtinas.

   kesäistä syyssäätä koko viikko joten lähden taas ja palaan sitten kun palaan.

   Like

 18. Hei Survister! 🙂

  Minä kävin lukemassa viestejä torilla ja huomasin sinun palanneen kotiisi valtaisan sienisaaliin kanssa! Myönnän olevani kateellinen sinulle, koska siinä saaliissa taisi olla niitä kanttarellejakin, joita “himoitsen”. Ei sitä sienilajia ole näissä rannikon havumetsissä, vain jotain haperoita, rouskuja ja ehkä tatteja. Kanttarellit ja suppilovahverot olisivat niitä turvallisia sieniä ja muutenkin hyviä. Lähikaupungin cittarista niitä kyllä löytyy, mutta kalliilla hinnalla. Viime vuonna minä ostin pari rasiaa kanttarelleja ja yhden rasian suppilovahveroita. Edesmennyt appiukkoni löysi kanttarelleja tuolta sisämaasta n. 30 kilsan päästä, varmaan niitä kasvoi siellä jossakin lehtometsässä.

  Hammaslääkäripelostani minä muistan varsinkin sen kerran, kun minulle tehtiin juurihoito yhteen poskihampaaseen. Muistan olleeni paniikkikohtauksen partaalla, kun mun teki mieleni nielaista, mutta en uskaltanut tehdä sitä, kun jotain neuloja ja instrumentteja oli suu täynnä. 😦

  Se hammaslääkäri oli vanha, nyt jo eläkkeellä oleva mieslääkäri. Sellainen rauhallinen, suorastaan tuppisuinen, joka keskittyi vaan siihen työhönsä potilaan suussa. Eipä minulla ollut mitään valittamista siinä työn laadussa, mutta siihen pelkooni olisin toivonut jotain lievitystä tai ymmärrystä. 😦

  Pikkuveljeni ja hänen vaimonsa hoidattavat hammaskalustonsa yksityisellä hammaslääkäriasemalla Oulussa, missä ne operoinnit tehdään nukutuksessa. Kallista hammashoitoa se on, mutta veljeni vaimo tykkää kaikesta kalliista ja “luksuksesta” elämässä. Hän kehuu mm. silläkin asialla facebookissa…

  Kesäistä syyssäätä on luvattu tännekin ainakin alkuviikolle. Viinimarjapensaissa on vielä marjoja, jotka täytyy poimia ja mehustaa.
  On tämä syksy sitten työteliästä aikaa. 🙂

  Hyvää päivänjatkoa ja koko alkanutta viikkoakin sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 19. hei lulu,

  hiljaiselo alkoi blogissa heti kun se yksikin kävijä luki ja sai tarpeekseen 😀

  en ole aiemmin löytänytkään kanttarelleja niin paljoa kuin tänä syksynä, ne kun on olleet narussa kuivumassa niin saalis onkin sitten murusia vain, suppiksetkin alkavat nousta. niissäkin se ongelma että kuivattuja entisiä sellaisia on purkit täynnä.
  eilen vaeltelinkorvessa koko päivän, illalla sitten piti hirvikärpäsiä hätistellä. no näin minä sen hirvenkin kun se löntysteli melkeinpä sillee kun se peukaloinenkin.

  …vesisateita odotellen..

  Like

 20. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Tämä syksy on melkein kaikille toisaalta totuttelua siihen ajatukseen, että kesä oli ja meni – jos sitä tänä vuonna(kaan) edes kunnolla oli. Sitten on näitä marjastusta, sienestystä yms. säilöntähommaa lähes jokaisessa huushollissa.

  Mutta minä uskoisin, että jo lokakuussa nettielämä vilkastuu niin täällä kuin muuallakin. Kyllä kai ne sinun ilfoorumiaikaiset tuttusi käyvät täällä varmasti päivittäin lukemassa…

  Minulla ei ole sienestystä syksyn ohjelmassa, kun en tunne tarpeeksi hyvin tämän alueen turvallisia sieniä. Niitä kanttarelleja minä ostan taas lähikaupungin cittarista, maksoi mitä maksoi, kuten viime vuonnakin.

  Vesisateet ovat tulossa… ja täällä on taivas jo “lupaavasti” pilvessä. 😉 🙂
  Onhan se teille sienestäjille tärkeää, että vettä tulee ja sieniä putkahtelee sitten maan pinnalle. 🙂 Jotain suuria ruskeita sieniä on tuolla pihalla, mutta ei niitä arvaa mennä syömään. Omenapuussa on peräti kaksitoista omenaa. 😀
  Aika hyvänmakuinen lajike se on, vaikkei toistaiseksi olekaan kovin satoisa. Mutta isommassa omenannälässä mun täytyy turvautua ahvenanmaalaisiin omenanviljelijöihin ja heidän mehukkaisiin Lobo-omenoihinsa. 🙂

  Hyvää vointia ja mukavaa illanjatkoa, tai Hyvää perjantain huomenta sinulle 🙂
  toivotellen Lulu

  Like

Comments are closed.