2018 – julkeasti julki

2018 presumptuously public 

47 thoughts on “2018 – julkeasti julki

 1. Keskustellessani tunti sitten kauppakeskuksen käytävällä yhden miehen kanssa, kaupungin johtava virkanainen keskeytti juttelumme ja sanoi minulle sellaista, että siitä oli uudenvuodentoivotukset kaukana. Kerrottuani tämän toiselle miehelle, hän totesi että nyt sinun on viisainta häipyä tästä kaupungista.

  mitähän muuten stalkkaus on suomeksi?

  Tällainen yllättävä vanhan vuoden lopetus tulevalle vuodelle naisten kanssa.

  Like

 2. uusi aamu, tulossa on kaupungin uudenvuodenvastaanotto illalla, sinne on aikomus suunnata.

  nyt olen jo vartiointiliikkeen edustajan kanssa keskusteltu että kauppakeskuksen valvontakameratallenteita säilytetään parisen viikkoa, joten lyhyt kohtaamisemme jäi tallenteelle(vastaisen varalle) Sama firma huolehtii kaupungintalon vartioinnista. Osasin minä naiselle vastata yhtä napakasti takaisin niin että nainen otti ritolat alta aikayksikön. kuin hän siihen tuli tervehtimättä stalkkauksesta syyttämään kun juttelin yhden miehen kanssa, Kerroin jo aiemmin kommentissani, miten naapurintäti ajoi minut tänä syksynä kaupungille hengailemaan ja näin siinä sitten kävi, kun tämän naisjohtajan kanssa muutaman kerran kohdattiin kyseisessä kauppakeskuksessa tässä kuussa. Eilen jo yks naisjohtajan miesalainen sanoi minulle, että naisia ei pidä mennä suututtamaan. Ja kun minä olen jo talon kunnossapidon merkeissä ollut yhteydessä naisisännöitsijäämmekin, ja hän kiitti minua ilmoituksestani ja toivotti hyvää jouluakin ja yks mummo kertoi miten on hyvä viettää joulu omassa hiljaisuudessa. niin sitten tämä.

  Ja jotta homma ei olis enempää revennyt, eilen iltapäivällä sanomalehden päätoimittaja moikkasi cittarin käytävällä ja mä hälle kerroin tään että hyvinvointijohtaja tuli toisessa kauppakeskuksessa syyttämään minua stalkkauksesta(=vainoamisesta).

  Että kun just on mieslääkäri peukuttanut sitä että viimein olen oppinut puolustamaan itseäni ja yks mieshoitaja totesi että hyvä kun pidät blogia ja toinen mieshoitaja totesi että siitähän sitä narsisti vasta räjähtääkin jos sanoo jutelleensa poliisipartion kanssa. ja toukokussa se stt totesi että ookoo ei täss utta vo-aikaa tarvita.

  Kunhan arki saapuu tiistaina, silloin lähtee taas palautetta niin kaupunginjohdolle kuin myös valtuutetuille, saatanpa vielä käydä kysymässä sekä rikospoliisilta että aluehallintovirastolta että mikäs mun asema nyt on.

  tää on ny aikamoista #metoo-häslinkiä, koko yön mietin yhtä lausuntoa, johon naispsykologi oli kirjannut näin: “Isänäiti häirinnyt murrosikäisen pojan seksuaalista kehitystä”. ja tämä lausunto on aikoinaan mennyt työvoimahallinnonkin arkistoon. tää on valitettavaa mutta ennen omaa avautumistaan pitää miehen muistaa että mitäs ne miehet tekevät. Taikka siis ennen tällaista avautumista miehen on paras vetää itsensä hirteen., että naisilla olisi hyvä olla. Kun on tämä Teuvo Hakkarainenkin.

  onhan tämä naisten kannalta noloa ja hävettävää ulostuloa mutta nyt enää päätäni pensaaseen pistä ja vaikene, naurakoot ketkä vaan että on siinä kyllä yhden sortin Mr Bean.

  Like

 3. HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2018 SURVISTERILLE JA KAIKILLE BLOGIN LUKIJOILLE !!! 🙂

  Toivottelee Lulu Marlene

  Like

 4. Hei Lulu,

  uusi vuosi uudet kujeet kuvituksesi myötä 😀

  elämä on rollercoasteria,

  kymmenen kertaa joulusaunomisten yhteydessä lumihangessa pyörimisen seurauksena nyt sitten vuosi alkaa pahemman flunssan torjunnassa, hain eilen airomir-inhalaattorin apoteekista kun pef-luku alkoi laskea.

  mutta että sitten vielä eilen alkuillasta, voi tätä mun vilkasta naisten tähdittämää sosiaalista elämääni!, kotiin tallustellessani vastaani hoiperteli nainen joka sopersi minulle voishitko shinä taluttaa minut kotiin kun minä en pyshy pystysshä. No minä talutin naisen kotiin ja siinä kun mentiin poliisin valvontakameran ohi, nainen sanoi että on she hyvä kun on vielä herrashmiehiä, jotka taluttaa naishen kotiin. No siellä kotona odotti mies joka oikein nimensä sanoi ja kätteli mutta minä sanoin ovensuusta että minä jatkan nyt matkaani.

  Like

 5. Lähetin eilen mailia kaupungin suuntaan, en kuitenkaan kaupungin johtavalle virkanaiselle, silti hän tänään lähetti mailia jonka oli päättänyt lauseeseen:
  Tämä viesti on tarkoitettu vain henkilölle, jolle se on osoitettu. Viestin jakaminen, levittäminen tai kopioiminen on ehdottomasti kiellettyä. Silti virkanainen oli lähettänyt viestinsä kopion kahdelle alaiselleen.

  Näin toimii kunnallishallinnon läpinäkyvyys tämän päivän Suomessa.

  Äitini tähdensi minulle että älä poika mene politiikkaan mukaan.

  Like

 6. http://www.is.fi :n horoskooppi tuo lohtua kansalaisaktivistin elämään:

  3.1.2018 Nyt tilannetajusi tulee hyvään käyttöön. Selviät eräästä yllättävästä tilanteesta omin avuin ja kaiken kukkuraksi saat siitä valtaisasti kiitosta.

  4.1.2018 Eräs ihminen lähestyy sinua reippain askelin. Älä pelästy, sillä hänellä on sinulle paljon hyviä uutisia mukanaan. Voit sen jälkeen ottaa kaiken paljon rennommin.

  5.1.2018 Älä odota kiitosta ennen kuin työ on tehty. Keskity siis nyt siihen arkiseen aherrukseen, jonka jälkeen vasta sadonkorjuujuhlia vietetään.

  Like

 7. Hyvää Loppiaista, Survister! 🙂

  Kiitos uuden alkaneen vuoden kommenteistasi! 🙂

  Mikä se on sinun flunssatilanteesi nyt? Saitko torjuttua sitä vai iskikö se päälle? Täälläkin on flunssaa liikkeellä.

  Voi tosiaan sinun vilkasta naisten tähdittämää sosiaalista elämääsi! 😉 Enpä osaa muuta sanoa, kun minä luin tuosta uuden vuoden aattoillan kohtaamisestasi sen juopuneen naisen kanssa… Oliko hän siis ihan entuudestaan ventovieras ihminen sinulle? Minun mielessäni heräsi kysymys, että mitä ihmettä hän teki siihen aikaan yksin kaupungilla ja miten lopulta ystävällisesti se hänen miehensä(kö) otti hoipertelevan naisensa takaisin kotiin.
  Hyvä, että sinä lähdit paikalta nopeasti pois, ettei siinä tullut mitään mustasukkaisuusdraamaa tai jotain…

  Politiikka on enemmän tai vähemmän kieroa peliä, siinä sinun äitisi oli oikeassa.

  Horoskooppisi lupaa sinulle hyviä asioita näin heti alkuvuodesta. 🙂

  Minulle on aina tämä tammikuu vaikeaa aikaa, johtuen monista menneisyydessäni tapahtuneista ikävistä asioista juuri tammikuussa, mutta kunhan kevättalvi ja lopulta kevät saapuu, niin meikäläinen ikäänkuin uudistuu ja (ainakin silloin nuorempana) “puhkeaa kukkaan”! 🙂

  Oikein hyvää uuden vuoden alkua ja jatkoakin sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 8. Hei lulu,

  minä koin tämän naisen tukipilarina olemisen positiivisena asiana. Hänen olemuksestaan huopui sellaista…. no sellaista joka oli täysin päinvastaista kuin siinä naisessa joka tuli minulle jeesuksen pelastuksesta kadulla saarnaamaan, taikka siinä naisessa joka tuli kännissä minulle saarnaamaan etten ole hänen tyttärentytärtään porraskäytävässä tervehtinyt, taikka siinä naisessa joka uudenvuoden aattolauantaina tuli minua stalkkauksesta syyttämään, sen verta nähnyt naisten kännitoilailuja että tuossa ole mitään uutta, yhtenä vappuaamuna olen kaatokännistä naista mannerheimintietä pikkuparlamentilta erottajalle taluttanut ja nainen vieläkin vuosien jälkeen lämmöllä sitä samariuttani muistelee.

  tää flunssa… varmaan minun pitäisi epsanjaan talviksi muuttaa..

  minun tammikuuni menee nyt viime vuotta muistellessani, sitä miten kolme naista pompotteli minua sellaisella tavalla että he kaikki kolme tänä vuonna pitävät suunsa soukemmalla. Kännykästäni menee akku, nyt olen pähkäillyt että olkoon vaan känny kiinni, en enää viitsi sitä ladata.

  Näyttäis siltä kun kuukauden tauon jälkeen auringon näkisin tänään.

  Like

 9. Heipä hei Survister! 🙂

  Niinpä se tämä varsinainen arkinen aika alkoi, kun Loppiainenkin oli ja meni. Tyttäreni ja vävyni tulivat tänne joulun jälkeisellä viikolla ja viipyivät vuodenvaihteen yli. Tällä hetkellä he ovat jo takaisin siellä nykyisessä “kotimaassaan”.

  Minä mietin sitä humalaista naista, jonka sinä saattelit kotiin silloin uudenvuoden aattona. Ehkä hänessä oli jotain sellaista aitoutta ja jopa nöyryyttä, mitä niissä vertailukohteina olevissa naisissa ei ollut. Se auttamasi nainen tajusi oman avuttoman tilansa, kun hänen jalkansa eivät enää kantaneet ja hän tarvitsi ulkopuolisen apua. Sinä olit siinä sopivasti paikalla ja halusit auttaa häntä, samoin kuin kerrot auttaneesi sitä toistakin naista siellä Mannerheimintiellä. Molemmat muistelevat sinua kiitollisuudella. Sinä olet hyvä ihminen, Survister! 🙂

  Miten heille olisi voinut käydä ilman sinun apuasi. 😦 Se vappuna itsensä kaatokänniin juonut nainen olisi ehkä joutunut väkivallan ja ryöstön kohteeksi, ja se uudenvuoden iltana juopotellut nainen olisi voinut sammua kadulle ja olisi paleltunut siihen. Mun kotikylälläni sattui n. 10 vuotta sitten sellainen tapaus, että yksi alkoholisoitunut nainen paleltui kuoliaaksi, hoiperreltuaan hakemaan suojaa yhteen autiotaloon talvipakkasella. Eihän siellä pakkasaikaan ollut lämmintä. 😦

  Minun lapsuuskotini naapuri muutti jo vuosia sitten sinne Epsanjaan ja tykkää siellä olostaan niin paljon, että mun veljenikin on alkanut suunnitella samaa ratkaisua sitten, kun hän jää työstään eläkkeelle viiden vuoden sisällä.

  Täälläkään ei aurinkoa ole näkynyt viikkokausiin, mutta päivät ovat selvästi pidentyneet, joten kyllä se kevät taas saapuu… 🙂 Jostakin syystä tuntuu aina, että aika joulun jälkeen kuluu ikäänkuin nopeammin kuin ennen joulua.

  Parantelehan siellä huolellisesti sitä flunssaasi! Sitä on liikkeellä vähän siellä ja täällä, kuten olen kuullut ja täällä netissäkin lukenut. Minä syön monivitamiinitabletteja ja tarvittaessa raakaa valkosipuliakin leivän päällä, joten ehkä vältyn tältä flunssa-aallolta. En ole ottanut sitä influenssarokotetta, kun en ikäni vuoksi sitä vielä saisikaan.

  Hyvää vointia ja alkanutta uutta tammikuun viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei lulu,

   kerronko minä eilisen alkojuttuni, muistat sen miehen jolle vappupullon kävin hakemassa, no häneen törmäsin eilen, hän oli menossa kirjastoon hakemaan videoita, tuntematonta sotilasta ja sen sellaista, no ei hän kirjastossa edennyt muualle kuin lehtilukusaliin ja mä sanoin hälle että jutellaan vaan täällä että kyllä täällä saa jutella, hän oli pikkaisen tuiskeessa, kirjastokorttia ei lompakosta löytynyt joten siihen jäi hänen lainauksensa. no sitten sanoin yhdelle virkanaiselle että en minä sinua täällä stalkkaa vaan odotan miestä vessasta, hän on päissäään mutta hoidan hänet ulos. siitä jatkettiin pankkiautomaatille, no eihän siellä muuta kuin tunnusluku väärin -herjaa, no siitä matkattiin eteenpäin, r-kioskin edessä hälle välähti että eurolla kenoa, no siellä sisällä alkoi nuori naismyyjä huutamaan miehelle että teillä on porttikielto tähän liikkeeseen, tilanne muuttui aggressiiviseksi, omasta mielestäni naismyyjän äänensävyn takia, ellen olisi ostanut miehen eurolla kenoa toiselta naismyyjältä, poliisi olisi pian ollut paikalla. No siitä sitten saattelin miehen bussille ja sanoin kuskille millä pysäkillä mies jää autosta.

   Matkan varrella mies kertoi miten ystävällinen olen hänelle, kun hänestä huolehdin. Illalla mietin omaa auttaja-persoonaani, onko se kuoren alla piilevä voimavarani, joka on tukahdutettu lapsuustraumoilla. Etten vielä mene hoivajohtajan luo pohtimaan että mitenkäs te hoidatte tällaisia tapauksia…

   edit 13:42, niin ja sitten vielä se nuori mies keskiyöllä joka sai pummattua minulta 15 euron murkinat mäkkäristä.

   15:11 nyt minä sain taas kyyläyssyytöksen päälleni julkisella paikalla, mies uhkasi mennä poliisiasemalle raportoimaan sen verta tiedän ettei hänestä siihen ole..

   kait minä tästä flusta selvisin ehjinnahoin kun nyt tajusi astmainhalerin merkityksen.

   Like

 10. Hyvää keskiviikkopäivää, Survister! 🙂

  Minun mielestäni sinä olet nimenomaan auttaja-persoona, kuten lienen minä itsekin. 🙂
  Huomasin sen luonteenpiirteen sinussa jo silloin il-foorumilla, kun kerroit usein meneväsi sinne maalle auttelemaan käytännön töissä mm. sitä “kissanaista”. Mitä hänelle kuuluu ja onko hänellä vielä se sama sulho? Ei sinun tietenkään ole pakko vastata, kunhan nyt kysäisin. Ainahan ne toiset kissanomistajat kiinnostaa minua. 😉

  Muistan kyllä sen miehen, jolle sinä hait Alkosta sen vappuviinapullon. Eikö hän ollut silloin heti vapun jälkeen pummaamassa sinulta niitä “loivennuskaljoja”? Sellaista se on, että sitä krapulaa parannellaan päivästä toiseen.

  Se mies taitaa olla pyörimässä jatkuvasti kaupungilla, kun hänet tunnetaan joka paikassa, eikä hänestä selvästikään oikein tykätä, kun hän on vissiin jatkuvasti siinä “tuiskeessa”. Täälläpäin nähtiin muutamia vuosia sitten kaupungilla eräs hattupäinen mies, joka oli myös jatkuvasti päissään ja huuteli h-alkuisia hävyttömyyksiä kaikille ohikulkeville naisille. Minullekin huuteli joskus, mutta hermostuin vain silloin, kun hän huusi tyttärelleni…

  Se nuori mies oli surullinen tapaus, kun hänellä ei muistaakseni tainnut olla kattoakaan päänsä päälle silloin. 😦

  Pahempikin influenssa-aalto riehuu nyt eri puolilla Suomea ja kuuluu kaatavan sänkyyn nuoriakin perusterveitä ihmisiä. Mun pahemmasta flunssasta on aikaa jo parisen vuotta, joten enpä ihmettelisi, jos minäkin sairastuisin. Täytyypä alkaa tarvittavat varotoimenpiteet, eli valkosipulia leivälle ja sinkkiä sekä C- ja D-vitamiinia tabletteina.

  Pikaista paranemista flunssasta ja mukavaa päivänjatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 11. Hei lulu,

  kyllä tuo maaseudun kissanainen on etääntynyt elämästäni niin paljon että ei ole enää mitään blogiinkirjoitettavaa hänestä, hän on se nainen, jota mannerheimintiellä talutin aikoinaan.

  Tuosta loivennusmiehestä, hänen kauttaan olen nähnyt miten alas mies voi suomalaisessa yhteiskunnassa vajotakaan, ei hänelle enää yhtään pelastavaa sosiaalinaista ole tukena. Eilen mulle tutut alkoi saarnamaan, kun “hengailen” tuon miehen kanssa ja arvostelin nuoren naismyyjän porttikieltohuutamista ja mitä seurauksia tuolla huutamisella oli. Tekis mieli tehdä reklamaatio r-kioskin pääkonttoriin.

  En tiedä minne oma elämäkin luisuu tästä kun päätin olla lataamatta kännykkääni. tai no on se känny sen verta käytössä että kun ja jos itselle tulee asiaa jollekin, panen sen puhelun ajaksi lataukseen. Tai siis niinku minulla nyt oliskaan suurta contacts-osoitekirjaa kännyssäni.

  Like

 12. Heipä hei Survister! 🙂

  Minulle jäi sieltä il-foorumiajoilta sellainen muistikuva ja käsitys siitä “kissanaisesta”, että hän käytti sinua hyväkseen, kun muistaakseni soitteli sinulle päissään keskellä yötäkin ja kutsui luokseen töitä tekemään…?
  Eikös hän sen uuden sulhonsa kanssa houkutellut sinua viime kesänä kesämökin ostoonkin, että he saisivat sitten olla itsekin siellä saunomassa ja uimassa jne. Ehkä se onkin parempi, että sinä olet etääntynyt hänestä…

  Minunkin mielestäni se r-kioskin nuori naismyyjä teki väärin, kun hän alkoi huutamaan sille alkoholisoituneelle miehelle. Tyttö ei ole omalla alallaan siellä kioskilla, koska häneltä puuttuu kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä.
  Minä muistan takavuosilta, että se meidän lähikaupungin hattupäinen juoppo “huutelija” sai yhdessä pankissakin suhtkoht ystävällistä kohtelua – avattuaan sitä ennen pankin ulko-oven eräälle rollaattorimummolle. 🙂

  Aika harvoin minullekin tulee kontakteja soiton tai tekstiviestin muodossa kännykkääni, kun olen itsekin erakoitunut tänne taloon. Äitini laittaa usein tekstarin kysyen, että milloin hänen sopisi soittaa minulle. Minä menen lähiaikoina auttamaan vanhempiani, kunhan selviän itse ensin näistä masennus/murjotusviikoistani tyttäreni lähdön jälkeen.
  Heidän omaishoitajanaan toimiva veljeni on sairastellut itsekin viime aikoina ja hänen voimansa alkavat loppua. 😦
  Minä yritän alkaa hankkimaan heille ulkopuolista apua kunnalta mm. ateriapalvelun ja kotisairaanhoidon muodossa. Tähän asti he ovat kieltäytyneet jyrkästi ottamasta vastaan sitä “kunnanapua”. Liian ylpeitä he ovat.

  Hyvää perjantain jatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   no joo, elämä soljuu eteenpäin vauhdilla että olinkin itse jo unohtanut tuon, että minun olisi pitänyt alkaa kustantamaan toisten rantasaunaunelmia…

   Naismyyjän kärsivällisyys joutui koetukselle, kun törmäsin tähän alkoholisoituneeseen mieheen ja hän halusi minun käydä tarkistamassa se kenotosite, ei ollut voittoa mutta sitten se mies kuitenkin sinne sisälle lämmittelemään ja sitten minä sen naismyyjän kanssa minuutin tuijotusmaraton ja myyjä oli hiljaa kun mies laskeskeli rahojaan veikkauspisteellä. Sain hänet houkuteltua pois r-kioskista. Ja juuri ennen tätä tapahtumaa kaupungin agressiivisin naisalkosti sanoi minulle: “hyvä että sinä pidät huolta kaverista”. Olen ajautunut “huonoon seuraan”, huutaa(ko) moralistit.

   Minun huushollini on niin sekaisin etten enää kykene kutsumaan huoltomiehiä avaamaan keittiön tukkeutunuttä allasviemäriä. Kts: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005522914.html

   Like

 13. Hei Survister! 🙂

  No en minä ainakaan moralisoi, vaikka sinä olet ollut sen alkoholisoituneen miehen seurassa. Ethän sinä itse ole juopotellut hänen kanssaan. Tavallisia tuntevia ihmisiä hekin vain ovat – minä jos kuka tiedän sen. 😦

  Onko sinun taloyhtiössäsi sellainen sääntö, että tukkeutuneita viemäreitä ei asukas itse saisi avata?
  Nimittäin sitähän voi itsekin yrittää avata, jos tukos ei ole kovin paha. Kaupassa on monenlaisia myrkkyjä siihen tarkoitukseen, mutta onhan olemassa vaarattomampiakin konsteja, kuten sooda ja etikka. Minäpä linkitän pari youtube-videota, jos näistä olisi apua. Ainakin rasvan aiheuttamiin tukoksiin nämä neuvot tehoaa:

  Hyvää vointia ja mukavaa pyhäpäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 14. Hei vielä! 🙂

  Ehkä nuo videot on hyvä poistaa täältä, jos niistä ei ole apua tai sen jälkeen, jos/kun olet kokeillut noita ohjeita…
  Kannattaa kuitenkin kokeilla niitä! 🙂

  – Lulu Marlene –

  Like

  1. Hei Lulu,

   elämänhallinnantoimintakykyni on aika lailla laskenut, kaks viikkoa meni tukkeutuneen viemärin kanssa, viikolla ostin putkenavaajapullon ja eilen sitten lotrasin sitä viemäriputkeen ja tunnissa viemäri oli auki. (Taikka siis toiminhan minä ennen kuin ohjeesi luin) Nyt kun minä vielä osaisin pankin ovesta sisään astua ja järjestellä raha-asioitani…

   niin ja eilen känny sai virtaa vain sen verran että sain yhden puhelun tehtyä, asia oli just ton viemäriputken avautuminen.

   minulle piikittelee miehet siellä sun täällä, tänäkin aamuna vaistosin livenä. sitä se teettää kun aloin netissä pyöriä vuosia sitten, torikahvilassakin yks tyyppi vinguttaa vanhaa viuluaan. kohta naiset alkaa urputtaa että minulla ole oikeutta arvostella tapaa jolla naiset pitää porttikieltomiehet poissa liikkeistään.

   minä olen kaukaa kiertänyt ton yhden agressiivisen naisen ja sitten hän tulee minulle sanomaan että “hyvä kun pidät huolta tuosta kaverista”. Pave Maijanen, Pidä huolta lyrics

   Like

 15. Hei Survister! 🙂

  Hyvä, että sinä sait sen tukkeutuneen viemärin auki eikä tarvinnut kutsua putkimiehiä apuun. Meillä menee kylpyhuoneen lavuaari usein tukkoon, kun sinne alaputkistoihin kulkeutuu pyykkikoneesta ne likavedet.
  Minä olen laittanut niitä myrkkyjä tähän asti, mutta seuraavan kerran kokeilen tuota sooda-etikka -systeemiä. 🙂

  Sillä r-kioskin myyjättärellä oli kuitenkin sen verran “älliä”, ettei hän alkanut sättimään sinua siinä tilanteessa, vaikka tiukin ilmein sinua tuijottikin. Ehkä hänellä oli muutenkin meneillään ne naisten “kärttyiset päivät”…
  Millä tuulella se naapurintäti on ollut viime aikoina…?

  Se on kyllä ihan totta, että monet naispuoliset alkoholistit ja muutkin humalassa olevat naiset ovat usein aggressiivisempia kuin miehet siinä olotilassa. Sen asian ovat todenneet niin poliisit, taksikuskit kuin ravintoloitten portsaritkin. Ne akkojen suuret tunteet varmaan… 😉 Eräs mun kotikyläni nainen on mukava ja sopuisa ihminen normaalisti, mutta juopotellessaan hän muuttuu aivan “raivottareksi” ja toimittaa usein miesystävänsä putkaan. 😀

  Täällä tuulee kylmästi ja pakkastakin on n. -8 astetta. Joku myräkkä kuuluu olevan tulossa Ruotsin suunnalta.

  Hyvää päivänjatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 16. hei Lulu,

  minulla ei ole koskaan ollut peukalo keskellä kämmentä niin tämäkin rutiinikuntoonlaitto pitkittyi tällä viisii.

  kun naapurintäti on hiljakseen kotonaan niin eipä hänestä tänne mitään kerrottavaa. Omalta kohdaltani voin sanoa että täti olisi voinut hiljetä aiemminkin kun itse katson mihin suuntaan elämäni alkoi luisua tänä vuonna. Kännyni vaiensin mutta sp-viestini kulkee eikä niihin enää vastauksia tule..

  Vaihdoin blogin spot -kuvan, siinä sivussa mietin että taisin minä olla aika hillittömissä raivareissa niitä piirrellessäni kymmenen vuotta vuotta, paljon ennenkuin se triagehoitaja omakantaan kirjasi että kärsin hillittömistä raivareista, joita puran netissä. nyt voisi sitten hoivajohtajan kanssa pitää kiinnostavan keskustelutuokion siitä miten katsellen ja kuunnellen ikävät asiat vain muuttavat selvitysmuotoaan ajan saatossa. ajan saatossa osaan senkin aatella että tuota incest sanaa olen liioitellut, tänään sen tilalla olisien valmis käyttäämään verbal abuse / sanallinen häirintä termejä. itte mä ton verbal incest sanamuodon aikoinaan muotoilin kuvatessani ääneen sitä miten isänäidin läsnäolon koin. provosin tuolla termillä montaa ilfoorumilla, sen myönnän. mutta kuten #metoo todistaa, koetun sanoiksi pukeminen on vaikeaa.

  ….

  Like

 17. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kyllä minä tiesinkin sen, ettei sinulla ole peukalo keskellä kämmentä. Mietin aikaisemmassa viestissäni vain sitä, kun mun tietääkseni joissakin taloyhtiöissä on sellainen sääntö, ettei niitä keittiön ja lavuaarin viemäreitä saisi asukas itse ruveta rassaamaan. Mutta joka tapauksessa on hyvä, että sinä sait ne tukokset sieltä viemäristä pois.

  Se on varmaan meillä kaikilla sama juttu, että kun löytää jonkun kanavan purkaa jotenkin ja johonkin sitä pahaa oloaan, niin se kaikki ikäänkuin ryöpsähtää äkkiä ja rajusti. Minullehan kävi silleen, kun löysin kolme vuotta sitten sen il-foorumin ja aloin höpötellä lähes päivittäin melkein kaikki asiani sinne. Saman ilmiön olen huomannut viime aikoina veljeni vaimosta, joka pitää facebookissa kuin päiväkirjaa omista päivän tapahtumistaan – mm. aamulla heräämisestään, päiväkahvien juomisestaan, ja illalla nukkumaanmenostaan, selfie-kuvien kera. Hänen asiansa näyttävät olevan mallillaan, joten onko sama juttu heilläkin, joilla asiat ovat kaikin puolin hyvin, tai sitten ei…

  Mutta ainakin omassa itsessäni olen huomannut sen ilmiön, että kaikkeen tottuu pikkuhiljaa, ikävään ja muutoksiinkin elämässä. Tyttäreni lähtöpäivänä itkin, ja nukuin huonosti seuraavan yön, mutta nyt, kun vajaa kaksi viikkoa hänen lähdöstään on kulunut, otan taas sen asian järkevämmin. Eihän sille mahdottomalle mitään voi. 😦

  Täällä on pientä pakkasta ilmassa, ei tuulekaan, ja on mitä mainioin ulkoilusää… pitäisi saada itsensä liikkeelle…

  Hyvää vointia ja mukavaa tammikuisen päivän jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 18. hei lulu,

  joo, hajulukon kuupan saa avata puhdistusta varten ja sitten kutsutaan huoltomies jos vielä on tukossa, sain ite kodin putkimieslitkulla auki. no, huoltomiehen kutsuin eilen kun talossa tapahtui sellaista että tarkkaavaisuuteni herpaantui ja avainnippu jäi sisälle. Olishan minun pitänyt porraskäytävään mennä että mitä siellä tapahtuu, eikä oven takaa kuunnella, mutta kun naapurintäti, hän kun silloin syksyllä siell porraskäytävässä huuti minulle sitäkin että jos tulet ovikelloani soittamaan niin soitan 112:een.

  joo, kaikkeen tottuu, yhtä nuorta naista yritin rauhoittaa viikolla että ‘sellaista sattuu ja elämä on’, kun hänen autoonsa oli yöllä murtauduttu. kertoi että poliisi oli vaan nauranut kun hän oli ladellut että saunan taakse tuollaiset joutaa. eilen minut pudotettiin maanpinnalle, yks mies kertoi että se yks pultsari, silloin kun hän viel voimissaan niin nyrkki heilui jos hänelle poikkipuolisen sanan sanoi.

  Hyvä että sinä olet alkanut tottua siihen väistämättömään että lapsi/lapset lähtee aikanaan maailmalle ja joskus kauaskin.

  mulla taas… jouluna se alkoi.. verensokeri.. siks mä tänäänkin lenkkeillyt kilometrikaupalla, pullakahvit kävin juomassa vanhasilla ja sn.cafessa äänestämisen lomassa. ja kun muutenkin on nyt tänä talvena liian usein matka käynyt kohti kahviota ihan vaan sen takia ettei tartteis kotona kuun.. kälät…

  Like

 19. Hyvää lauantaipäivää, Survister! 🙂

  Minä ajattelin kokeilla seuraavan kerran sitä sooda-etikkasysteemiä, kun se kylppärin lavuaari alkaa vetää huonosti. Keittiössä ei sitä ongelmaa ole, kun astianpesukoneen vedet menee niihin putkistoihin ja nehän ovat myös voimakkaita “myrkkyjä”. Laitan aina ylimääräisen huuhtelun astioille, kun mietin, että se aine ei huuhtoudu astioista koneessa olevalla kahdella huuhtelukerralla. Niitä huuhtelukirkasteita en ole käyttänyt koskaan.

  Ennen minä lotrasin pyykinhuuhteluaineenkin kanssa melkein kaikkeen pyykkiin, mutta nykyään laitan sitäkin vain neuleille ja tekokuituvaatteille.

  No sattuuhan sitä avaimien sisällejääntiä itsekullekin. Minä jätän parvekkeen oven lukitsematta silloin, jos lähden vain päivän kyläilyreissulle jonnekin, että sieltä pääsee sisälle joka tapauksessa silloin, jos etuoven avaimet ovat unohtuneet sisälle tai se laukku, jossa avaimiani säilytän.
  Mutta avaimien hukkaamisiakin sattuu nuoremmillekin. Vävyni kuuluu hukanneen avaimensa taas kerran… Tyttäreni sanookin häntä “hajamieliseksi professoriksi”. 😀 Vaikka ei kai se ole naurun asia, jos joutuu sen takia vaihtamaan lukot asuntoon.

  Siinä nuoressa naisessa taitaa olla “ruutia” ja sanavalmiutta, kun hän uskalsi sanoa suorat sanat poliiseille siitä murtautujasta. Minä voin vain kuvitella, että mitä se flikka olisikaan sanonut, jos se itse murtautuja olisi saatu kiinni ja olisi ollut siellä poliisilaitoksella…

  Monet alkoholistit ovat aggressiivisia, mutta eivät kaikki. Yksi minun edesmenneistä enoistani muuttui aina mukavammaksi ja puheliaammaksikin, juotuaan alkoholia. Hän oli selvinpäin sellainen hiljainen “jurottaja”.

  Niinpä, en minä olisi kolme vuotta sitten uskonut, että tottuisin tyttäreni lähtöön sinne kauas, mutta ihmisluonto on vaan sellainen, että sitä niinku kaikkeen suopuu. Hän vaikuttaa onnelliselta siellä ja sehän on äidille tärkeintä, että lapsella menee hyvin. Sellaisia me äidit ollaan. 🙂

  Sinä olet siis käynyt jo äänestämässä? Minä käyn vasta varsinaisena päivänä. En kysele, että ketä äänestit, mutta ehkä jompaakumpaa noista kommentissasi olevista nimistä… Minä äänestän häntä, jota äänestin kuusi vuotta sittenkin. Luultavasti hän ei tule valituksi, mutta ei se Niinistö ainakaan tarvitse enää minun ääntäni.

  Se on kyllä todella ikävää, jos kotona ei ole viihtyisää kälättävän naapurin takia. 😦 Kokemusta siitä minullakin on. Nyt on sitten erilaista häiriötä naapureista, kun se s******n rakki herättää jokaisena aamuna isoäänisellä haukunnallaan. Mutta eipä sille naapurinakalle uskalla mennä sanomaan mitään, se voisi vain pahentaa asiaa.
  Minä olenkin harkinnut siirtymistä nukkumaan tyttäreni huoneeseen, joka sijaitsee talon toisella puolella, jonne se koiran räksytys ei kuuluisi niin selvästi. Ei ole mukavaa joutua kärsimään naapureitten aiheuttamasta häiriöstä. 😦

  Liikunta on tehokas keino alentaa verensokeria, ja ei se tekisi ollenkaan pahaa noille mun “joululäskeillenikään”, joita kertyi taas kroppaani jouluherkuttelujen ansiosta. Täällä on nyt vaan niin kova pakkanen, ettei ulos ole asiaa. Mittarissa on tällä hetkellä pakkaslukemat -14.5 astetta.

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 20. Hei Lulu,

  tänä aamuna huokasin helpotuksesta kun se täti oli liikkeellä ilman kainalosauvoja eikä ollut käsikään paketissa. Paljon parkua mustelmasta. ja kymppi multa ovenavauksesta, kun venkoilin lähdenkö vai enkö lähde porraskäytävään, no kun viimein lähdin, avaimet unohtui ja tätikin oli juuri ehtinyt kadota auttajansa luo, Asia loppuunkäsitelty. Kun se silloin kaks vuotta sitten julisti että minä olen kiero savolainen kyttääjä, ja nyt kun tässä vuodenvaihteessa sain yhdeltä naiselta stalkkarinkin leiman otsaani, kolme henkilöä on jo kysellyt että mitä se stalkkaus on suomeksi, minä heille kertonut että vainoamista, nyt äsken katsoin sanan merkityksen urbaanista sanakirjasta ja stalkkaus tarkoittaakin kyttäämistä eikä vainoamista. ett näin siinä käy kun naiset snobbailee sivistysslangisanoilla.

  no joo, on mua varoitettu että älä vaan suututa sitä nuorta naista. Nauroi ne poliisit minullekin kun heille kerroin että naapurintäti käski minun painua porraskäytävästä pyöreään huoneeseen. Vakavoituivat sitten ja sanoivat että ole huoleti, he kyllä osaavat tilannekatsauksen tehdä hälytyksissä. Toinen partio nauroi kun sanoin että olettekohan toiseen samanlaiseen naiseen törmänneet, jos hänelle menette käytössääntöjä ohjeistamaan. Poliisit-sarjassa oli yks ratista kärynnyt nainen -keissi Oulusta, jonka päätteeksi miespoliisit naureskeli että johan oli nainen asiakkaanamme.

  pakkanen puree mutt oon mä jo tänäänkin aamulenkin tehnyt.

  Like

 21. Hei Survister! 🙂

  Se täti on vissiin kaatunut talven liukkailla? Sen tähdenkö hän siis on ollutkin enemmän kotosalla ja seinän takana käläkättämässä – kännykkäänsä? Mutta onneksi hän näyttää parantuneen ja lähtee ainakin sinne kesämökilleen, kunhan ilmat tästä keväällä lämpenevät. 🙂 Koita siis kestää häntä vielä muutamia kuukausia.
  Minäkin luotan siihen, että tuo lähinaapurinakka pitäisi “jääräisen” päänsä ja muuttaisi sakkinsa kanssa sinne kaipaamalleen maaseutupaikalle. Hänen miehensä tekee kyllä pitkää päivää töissä ja välillä on reissutöissäkin…

  Me erityisherkkinä ihmisinä kaipaisimme hiljaisuutta ja rauhaa ympärillä. 😦 Ei se ole liikaa pyydetty toivomus…

  Sen “stalkata” ja “stalkkauksen” minäkin jouduin kerran hakemaan googlen kautta. Aika harvoin käytän itse sivistyssanoja, kun en ole muutenkaan kovin “sivistynyt” ihminen. 😀

  Kyllä kai ne poliisit joutuvat kohtaamaan työssään monenlaisia, enimmäkseen ikäviä tilanteita varsinkin niissä kotihälytyksissä. 😦 Minä olen luottanut aina poliiseihin varmaan siksikin, kun lapsuuskotini naapurissa asui ankaranoloinen, mutta välillä oikein mukava ja jopa humoristinenkin poliisisetä. 🙂

  Minun ei tule katsottua tuota mainitsemaasi Poliisit -sarjaa, mutta kun mietin yhtälöä *äkäinen pohjanmaalainen nainen + alkoholi + poliisit pysäyttämässä häntä kadulla tai tiellä* = erittäin “räjähdysaltis” tilanne. 😀 Oliko se niin?

  Täällä pakkanen paukkuu ja ulkomittarissa on lukemat -20 astetta. Minä taidan keittää seuraavaksi hyvät kahvit.

  Hyvää maanantaipäivän jatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 22. Hei Lulu,
  aamukahveilla totesin että pakkasta on..

  ei kun se täti huusi apua porraskäytävässä, siellä hän kaatui ja siinä minä mietin kymmenen minsaa ett miten siihen reagoisi, sitten kun itse aattelin mennä katsomaan ja vedin takkia niskaan niin siinä ne avaimet jäi sitten sisälle, täti oli jo poistunut ja mä sitt kaupungilla kahvikupin ääressä että missäs mun avaimet. Ja nyt jos joku tulee väittään että tää oli taholtani naapurin stalkkausta niin vetäköön..

  joo, siellä se oli rattijuoppo nainen terkkarin verikokeissakin äksyillyt hoitohenkilökunnalle…

  hyvää viikkoa, kiitos, , aatteles kun minä viime vuonna funtsin jo sitäkin ett mulla on crohnin tauti kun suolisto toimi liiankin hyvin, nyt mä aattelen ett se johtui stressijännityksestä kun sen “nyt pidät turpas kiinni!” -huudon jälkeen mä sain kiinni naapurintädin aggressiivisuudesta. ja se tapa jolla sain otteen haltuun miten tällaisia naisia käsitellään ja miten tää naaapurintädin agressiivisuus sitten kohdallani purkautui kaupungilla tavalla josta en uskalla täällä mitään enää kertoa. ett kun kaupungilla tultiin minulle stalkkauksesta saarnaamaan, tietenkin naisen taholta.

  noista pressanvaali naisista, Haataisen ja Kyllösen kanssa mulla synkkaisi keskustelu mutta Huhtasaari, hän on minulle liian päällekäyvä.

  Like

 23. Hei Survister! 🙂

  Täällä pakkaset on vaihtuneet lumituiskuksi ja luvassa on vissiin vesisateitakin loppuviikolle. Ilmat vaihtelee…

  Jaa, se tätikö kaatuikin sisätiloissa porraskäytävässä. Minulla taitaa olla jo ongelmia luetun ymmärtämisessä. Vanhuus ei tule yksin ja silmissänikin olisi taas tarkistamisen tarvetta. 😦

  Se tädin kaatuminen… oliko hän siis siinä “sellaisessa olotilassa” 😉 … vai huippasiko häntä muuten vain?
  Onhan sekin mahdollista, kun hänellä on ikää jo yli 70 vuotta. Mun isälläni on ollut huimausta yli 10 vuotta.

  Avaimista puheenollen. Vävyni avaimia ei ole vieläkään löytynyt, mutta onneksi siinä avainnipussa ei ole sentään asunnon osoitetta. Hän kulkee kyllä usein mietteissään ja niinku “omissa maailmoissaan”.

  Stressijännitys vie mahan löysälle, minulla sen tekee usein myös paha mieli ja siitä johtuva valvominen yöllä.
  Sitä sellaista vaivaa oli jo nuorena, joten sitä ei voi laskea “vanhuuden piikkiin”. Maitohapot auttaa minulle.
  Veljelläni on päinvastainen vaiva, ja se ummetus on vielä ikävämpää ja aiheuttaa ajoittain kovia vatsakipuja.

  Huhtasaari on päällekäyvä ja noissa toisissa naisehdokkaissa on muuta sellaista, mistä minä en tykkää, joten äänestän miesehdokasta. Varmaan jompaakumpaa V-alkuista, kuten se meille Pohjanmaan maalaisille sopiikin.
  Niinistö ja Haavisto ovat enemmän Etelä-Suomen kaupunkilaisten ehdokkaita, näin minä sen ajattelen.
  Nils Torvalds on vissiin niitten “rantahurrien” ehdokas presidentiksi. Eipä tätä vaalitaistelua enää kauan jatku.

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 24. Hei Lulu,

  sitä tiedä mutta ainahan ensihoitajat mittaa promillet jos joku on kaatunut missä kaatunut. siitä ovenavauksesta, olin taas alkanut ladata kännyä ett se oli mukana kaupungilla kun piti huoltofirmaan soittaa. jos ei ollut silloin olis pitänyt mummojen ovikelloa soittaa taikka paljastaa vara-avaimenhaltijaporukalle että taasko sinä unohtinut.

  tänäkin aamun ahäippäsin kotoo, kävin syömässä omatekoista lohilaatikkoa, sitten vaan pois.. tää ei hyvältä näytä ett ny häippäsen kaupungille kahvikupposen ääreen ja lisukkeesta löytyy hiilareita..

  mutt sillee ny mulla on aika maaninen vaihe kun torilla ja suomenuutisissa vaaleja kommentoin, huelle iskin luun kurkkuun yhdessä ketjussa, sitt lähti meiliä yhdelle kaupungin naisjohtajalle mutta siihen meiliin mä en koskaan vastausta saa.. oon aika lailla personanongrata ny vähän siellä sun täällä taikka sitten en.. ristiaallokossa kuljeskelen.

  Like

 25. Heipä hei Survister! 🙂

  Se tädin kaatumisen syy jäi siis niinku “mysteeriksi”, että oliko hän vai eikö humalassa, mutta en kysele enempää.

  Avaimista puheenollen, niin sitä vävyni hukkaamaa avainnippua ei ole vieläkään löydetty. Heidän vuokraemäntänsä ei varmaan tykkää siitä asiasta, kun pakkohan se on ilmoittaa hänelle…

  Se on kyllä harmillista, kun sinä joudut lähtemään joka päivä pois kodistasi sen tädin käläkätyksen vuoksi…
  Minä voin kuvitella, että se onkin todella ärsyttävän kuuloista aamusta iltaan kuunnellessa. 😦

  Enpä minäkään saata juoda pelkkää kahvia, joten sitä pullaa tai ainakin leivän otan aina kahvin kanssa.
  Hiilareita niistä tulee kroppaani, mutta minä epäilen oman ylipainoni johtuvan nesteen kertymisestä.
  Tilasin nettiapteekista nesteenpoistotabletteja ja kokeilen niitä, että josko niistä olisi edes vähän apua.

  Vaalitaistelu käy tosiaan “kuumana” siellä ja täällä. Se voittaa, kuka nyt sitten voittaakin ja ne “jälkipuinnit” kestävät onneksi vähemmän aikaa. 🙂 Sinä olet kiinnostunut politiikasta, ehkä minäkin hieman presidenttiä valittaessa.

  Ulkona on taas mitä mainioin sää lähteä liikkumaan, mutta saa nyt nähdä, että pääsenkö liikkeelle.
  Sinä koet olevasi ikäänkuin “ristiaallokossa”, mutta minä sensijaan taidan olla “tuuliajolla” omassa elämässäni.

  Hyvää päivänjatkoa ja viihtyisää vaaliviikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 26. meinasin kuolla nauruun kun bongasin epressistä sanomalehden tekstarin:
  Kiitos sille suklaasilmäiselle nuorelle taksimiehelle, joka veit minut X:n terveyskeskuksesta X sairaalan akuuttiosastolle. Saatoit ja opastit! nm Selkäkipuinen mummo

  😀

  Like

 27. Hi my family member! I want to say that this article is amazing,
  great written and include almost all vital infos.
  I’d like to peer more posts like this .

  Like

 28. Hello there, I found your website by the use of Google even as searching for a similar topic, your web site came up, it looks
  great. I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just was alert to your blog via Google, and
  found that it is really informative. I’m going to be careful for
  brussels. I will appreciate in case you continue this in future.
  A lot of other folks shall be benefited out of your writing.
  Cheers!

  Like

 29. It is the best time to make some plans for the future
  and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you
  some interesting things or tips. Perhaps you could write
  next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

  Like

 30. What’s up it’s me, I am also visiting this site
  regularly, this web page is genuinely good and the viewers
  are truly sharing nice thoughts.

  Like

 31. Hi there every one, here every person is sharing these kinds of
  experience, thus it’s fastidious to read this webpage,
  and I used to go to see this web site every day.

  Like

 32. I’ve been browsing online more than 3 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made
  good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  Like

 33. I’m gone to convey my little brother, that he should also pay a visit this website on regular basis
  to obtain updated from latest reports.

  Like

 34. When I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments
  are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get four emails with the exact same comment.
  There has to be a way you can remove me from that
  service? Thank you!

  Like

  1. Hi, This looks to be a common nuisance according to feedback, I checked yesterday all the admin settings and found nothing setting to change, how to avoid quadruble emails. Anyone else having same problem?

   Like

 35. I used to be recommended this web site via my cousin. I am not certain whether or not this submit is written by means of him as no one else recognise such specified approximately my trouble.
  You are wonderful! Thank you!

  Like

 36. Descargar facebook
  Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.”
  She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her
  ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely
  off topic but I had to tell someone! Descargar facebook

  Like

 37. You made some decent points there. I looked on the web for more information about the issue and found most
  individuals will go along with your views on this site.

  Like

 38. Somebody necessarily help to make severely articles I might state.
  This is the first time I frequented your website page and
  up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular
  post extraordinary. Wonderful process!

  Like

Comments are closed.