51 thoughts on “A Survivor Doc- Patrik’s Burden

 1. Dokkari nosti pintaan tunteet:
  viha
  onneksi en ole ole väkivaltainen
  häpeä
  voinko enää koskaan luottaa naisiin viime vuoden kokemusten jälkeen.

  Like

 2. Hei Survister! 🙂

  Mikä ja millainen se dokkari, dokumenttiko oli? Minä en ole aukaissut televisiota kuin lauantaina viimeksi, kun katsoin “Putouksen”. Nimestä päätellen se taisi olla enemmän miehille suunnattu dokkari…

  Se oli yksi hauska televisio-ohjelma vuosikymmenien takaa, missä Heikki Kinnunen kyseli tuon “Viljo”-kysymyksen virttyneissä verkkareissaan ja lippis päässään sekä viinapullo matalalla niiden verkkareitten perstaskussa. 😀
  Muistaakseni siinä samaisessa viihdeohjelmassa esiintyi myös Titta Jokinen, “Putouksessa” nyt esiintyvän Kiti Kokkosen äiti.

  Tuohon luottamusasiaan minä en voi muuta kuin todeta sen, että itse en ole enää vuosikausiin luottanut täydellisesti keneenkään, en naisiin enkä miehiin. Omat sukulaisenikin -varsinkin naispuoliset- ovat sen verran pahasti puhuneet ja puuhastelleet selkäni takana, sanoisinko kuvaannollisesti, että “puukottaneet selkään”. 😦
  Jos minun pitäisi nimetä yksi ihminen maailmassa, että keneen luotan eniten, hän olisi tietenkin tyttäreni. 🙂

  Me ihmiset olemme loppujen lopuksi niin heikkoja ja vajavaisia, toiset enemmän ja toiset vähemmän – millä mittarilla sitten halutaan mittaillakin. Kaikki eivät myönnä omia heikkouksiaan, mutta minulle se ei ole vaikeaa.

  Täällä on aika hyvä sää ulkona. Ehkä minä saan lähdettyä ulkoilemaan, ennenkuin taas pakastuu liikaa.

  Hyvää päivänjatkoa ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei lulu,

   se oli dokkari ruotsalaisesta olympiavoittajasta Patrik Sjöbergistä, jota suomalainen kiuruvedeltä kotoisin ollut valmentajaisäpuoli käytti seksuaalisesti hyväkseen(pedofilia) kymmenen vuotta kun Patrik hyppäsi maailmanmestaruuksia ja olympiakultaa.

   minulla on nyt niskavillat kohollaan. dokkari herätti henkiin omat tunteeni, ja yksi noista tunteista on miten luottaa naisiin..

   avoimuuteni hintana huehue taas hehkuttelee lapsuusmuistostani omalla tavallaan torilla.

   Like

 3. Hei Survister! 🙂

  Minä en ole ehtinyt katsoa sitä mainitsemaasi dokumenttia, mutta googlaamalla löytyi järkyttäviä tietoja siitä Patrikin hyväksikäytöstä. 😦 Siinä dokumentissa toivoisin olleen tietoa siitäkin, että eikö pojan äiti tiennyt asiasta mitään ja miten hän suhtautui sitten, kun hänkin sai tietää. Pervot psykopaatit osaavat tietenkin salata kaiken…

  Satu Hassin tapaus on myös järkyttävä, vaikka “asialla” olivatkin 15-vuotiaat pojat, itsekin vielä melkein lapset. 😦
  Kiitos linkistä, kävin lukemassa sen. Toiset tajusivat asian vakavuuden, toiset ottivat siihen(kin) politiikan mukaan.

  Molemmat mainitsevat olleensa 11-vuotiaita, kun se hyväksikäyttö sattui. Se ikä on muutenkin merkittävä ikä varsinkin tytöille, luultavasti pojillekin. Veljeni tytär on nyt sen ikäinen ja hyvin herkässä kehitysvaiheessa.

  Kerrottakoon esimerkkinä, että hän ja tyttäreni olivat aikaisemmin hyvät ystävykset (suuresta ikäerosta huolimatta). Veljentyttö pahoitti mielensä tyttäreni muutosta (kuten me muutkin), eikä hän halua enää nähdäkään tytärtäni. 😦
  Kaksi kertaa on jo sattunut silleen, että hän on pysytellyt visusti omassa huoneessaan tyttäreni ja vävyni vieraillessa veljeni perheen luona. Erityisen vihainen hän lienee tietenkin vävylleni, joka tämän murheen koko suvullemme alunperin aiheutti. Me aikuiset vain osaamme teeskennellä mukavaa hänen edessään, vaikka kuinka vit… ärsyttäisi. Minä kestän vävyäni ennenkaikkea tyttäreni vuoksi, koska en halua pahoittaa hänen mieltään.

  Mutta tämä nyt poikkesi postauksesi varsinaisesta aiheesta.

  Molemmat, niin Patrik kuin Satukin ovat kuitenkin selviytyneet ja saavuttaneet elämässään mainetta ja kunniaa, varsinkin Patrik. Olisivatko he saavuttaneet sitä ilman luonteittensa jonkinlaista “kovettamista” vuosikymmeniksi? Useinhan sanotaan, että “se, mikä ei tapa, se vahvistaa”, mutta ei tuollaisia traumaattisia lapsuusmuistoja saisi jäädä kenenkään lapsen mieleen tai alitajuntaan. Kyllä luonteen vahvistumisen ja kunnianhimon täytyy löytyä heille toisenlaisista, normaaleista ja terveemmistä syistä…

  Talven selkä alkaa kohtapuoliin taittumaan, päivät ovat selvästi pidentyneet ja huomenna saa kääntää kalenterin sivun helmikuulle. Äkkiä se tämä tammikuukin meni. 🙂

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 4. Hei Lulu,

  nyt on taas metoota ilmassa, löytyi suomestakin elokuvamoguli….voihan törhönen, tällaisia tuulimyllyjä vastaan minun on taisteltava,sillä mitä ne miehet tekevät…valitettavasti.

  tosta Patrikista, hän sanoi dokkarissa että tänään hän ei välitä mitä äidille kuuluu kun äiti ei ole koskaan kysynyt miten poikansa on tapahtuneen kokenut. valitettavasti. tällaiset tapaukset jättää syvät arvet uhreihin ja heidän lähisuhteisiinsa, kokemusta on. samalla kun tekijä porskuttaa kunniansa kanssa.. voihan törhönen.

  minä annoin sille awalle kyytiä tuossa ketjussa, hänellä kun oli vielä se huhtasaaren kuva avattarenakin ja hän toista kansanedustajaa pilkkasi. matkaan tästä torille jatkamaan mihin eilen jäin.

  lähetin eilen meiliä Sadulle.

  Like

 5. Hei Survister! 🙂

  Minä en ole seurannut kovin tarkkaan tuon mainitun Lauri Törhösen elokuvaohjaajan uraa. Mutta sen muistan, että hän ohjasi 80-luvulla ainakin yhden elokuvan, jonka naispääosaa näytteli täältäpäin kotoisin oleva Eeva Eloranta, oikein nätti flikka olikin, ja hänhän näytteli sitten myöhemmin monissa TV-sarjoissakin. Tällä hetkellä hän on keskittynyt tietääkseni enemmän käsikirjoituspuolelle. Eihän täällä Suomessa arvosteta enää yli kuusikymppisiä esiintyviä (nais)taiteilijoita ainakaan televisiossa. Ehkä he saavat vielä teattereissa joitain mummojen tai “Justiina Puupäitten” rooleja. Nuoruuden ja kauneuden ihannointi on täällä mun käsittääkseni suurempaa kuin muualla.

  Kyllä minua aina harmittaa kuulla ja tietää niistä tapauksista, joissa äiti ei ole välittänyt tarpeeksi pojastaan. 😦
  Minulle itselleni kun se oman pojan saaminen jäi ikuiseksi haaveeksi. Kait se akka sai Patrik-pojan liian helposti… Joskus kuulee sanottavan, että uuden miehen (tai naisen) tultua perheeseen, tulee siitä biologisestakin vanhemmasta lapselle käytännössä isä- tai äitipuoli. 😦 Ehkä sen fru Sjöbergin kohdallakin kävi siten.

  Torikahvilan naisista löytyy värikkäitä ja vähemmän värikkäitä persoonallisuuksia. Awa lienee eläkkeellä oleva opettaja tai jotain sinnepäin… Hän on omasta mielestään aina oikeassa.

  Onko Satu Hassi vastannut siihen meiliisi? Toivon, että hän olisi. 🙂

  Hyvää vointia ja viihtyisää helmikuun ensimmäistä viikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 6. Hei lulu,

  on minulta ammattiauttaja aikoinaan kysynyt oliko äitini ylisuojelevainen poikaansa kohtaan, tuon asian itselle myöntäminen johtaisi pitkälliseen pohdiskeluun joka sekoittasi menneisyyteni itselleni analysointia, ehkä hyvä esimerkki tuosta on että ei ole kuulunut sisaruksistani vuosiin mitään.

  oon aika tyytyväinen siihen että osasin kommentoida siinä hassi-ketjussa, ehkäpä paremmin kuin missään muussa keskustelussa ikinäni. sanoisko narsistisesti että se oli puhdistavaa.

  awa on ollut aktiivinen ikibannaamaan mut torilta.

  viime viikolla nousi yks naisnimi esiin, hänellä on ollut blogikin blogspotissa, siellä missä se mun ensimmäinenkin.

  mailasin satulle sillä survister-osoitteella, timo soini on vaan aikoinaan siihen boxiin vastannut.
  mun lähetetyt-vastatut emailit menee lukemin 15 – 2

  tässä blogissakin nyt on kuukaus mennyt ettei täällä ketään muita kuin sinä ja yks amerikkalainen kestovierailija.

  tein uuden #metoo 2 -postauksen, puran siihen tunteitani englanniksi.

  Like

 7. Hei Survister! 🙂

  Minä muistelen, että äitisi oli ylisuojelevainen sinua kohtaan ainakin silloin, kun olit pieni poika ja alakoululainen…?
  Silloinkin, kun jouduit oikaisemaan lumisen metsän halki kotiisi, kun ne ilkeät pojat kiusasivat koulumatkalla sinua.

  Olen ollut itse liian ylisuojelevainen tytärtäni kohtaan, eikä se ollut välttämättä hyvä asia. Hän on joskus moittinut minua siitä. Ollessaan yläasteella hän salasi jotkut koulukiusaamisetkin, kun tiesi minun lähtevän liikkeelle “kahden kokoisena” tai vähintään soittavan kiusaajien vanhemmille kotiin. Tytön ollessa ala-asteella, minä tein senkin.

  Kuka naisbloggari hän on ja minkä nimistä blogia hän on pitänyt blogspotissa?
  Minä olen ajatellut ehdottaa veljeni vaimolle oman blogin perustamista, kun hän kertoo mielellään asioitaan nettiin eikä minun mielestäni facebook ole siihen toimintaan sopiva paikka.

  Awa on sellainen “tuulellakäyvä” ihminen ja kärkäs huomauttelemaan lähes kaikille toisille kirjoittajille jostakin.
  Viime aikojen poliitikointikin saattaa aiheuttaa kinaa ja pahaa mieltä ihmisten välille missä tahansa, mutta silloin jos koskaan pätee se tosiasia, että “asiat riitelee eikä ihmiset”. 😦 Eri puoluekantojakin edustavat ihmiset voivat olla kuitenkin ystäviä keskenään monissa muissa asioissa.

  Hienoa, että se amerikkalainen kestovierailija käy täällä, ja nyt kun sinä kirjoitat englannin kielellä, hän voisi vastatakin sinulle. 🙂 Vaikka minä olen käsittänyt niin, että kaikki kommentit käännetään tarvittaessa omalle kielelle.

  Täällä on kirkas auringonpaisteinen sää ulkona ja minä taidan lähteä tänään hiihtämään tyttäreni suksilla. 🙂

  Hyvää maanantaipäivän jatkoa ja koko alkanutta uutta viikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   juuri kun aamulla kerroin ettei täällä nykyään kukaan käy vierailemassa, niin nyt on tälle päivälle ängennyt yhtäkkiä 63 näyttökertaa.. ethän sinä nyt ole urakoinut postauksien lukemisessa?
   en mä tosta naisbloggarista viel enempää kun se hyvinvointijohtajakin että minä stalkkaan..saatan vaikka nimessäkin erehtyä, anyway nyt on yks naisnimi kiikarissani ett kukas hän on.

   äiti, isä ja veljeni(ja moni opettajakin) kyllä huomasi hsp:ni, siitä olis monta ikävää tarinaa täällä kerrottavana.. hsp:ni oli kaiketi taustalla että mummon kanssa totaalinen välirikko.tai siis eihän siihen aikaan kukaan psykoloinut että mikä ihmeen hsp. koulussakin irvailtu vaikka mistä, etenkin lukiossa. niin ja torilla viel tänäänkin, nyt on arkiloki kimpussani.

   mutt mä kestän tänään jo vaikka mitä.

   Like

  2. Tuosta jokapäiväisestä yhdestä vierailijasta usasta, se on worpress.com, jolla on oma WordPress Reader appi jonka kautta voi wordpressiläiset lueskella toisten bloggaajien kirjoituksia, sen oon ny tässä funtsinut.

   tänään ollut jäätävä vuoropuhelu yhden virkanaisen kanssa, jolta kielletty asiakapalvelutilanne kanssani.

   Like

 8. Hei Survister! 🙂

  Onpa hienoa, että tänne tuli eilen noin monta näyttökertaa! 🙂 Minä käyn kyllä aina välillä lukemassa niitä vanhojakin postauksia vuosien varrelta, mutta tuossa eilisessä lukemassa on ainakin 55 muutakin kävijää.

  Siellä Torikahvilassa sinut tunnetaan entisenä “iltisläisenä”, ja varmasti monet heistä käyvät täällä lukemassa.
  Hilla-Marja on luultavasti yksi vanhoista tutuistamme uudella nikillä, samoin pari miesnikkiä minä tunnistan näppäimistökäsialasta. Toinen heistä piipahti täälläkin, mutta siitä palvelut 1:stä en ole varma, että onko hänellä uusi, “pähkinäinen” nimimerkki siellä torilla…

  Eipä sitä silloin entisaikaan ollut oppilailla koulussa paljon oikeusturvaa, ja opettajat katsottiin kodeissakin (ainakin meillä) melkein jumalasta seuraaviksi. Kodin ja koulun välistä yhteistyötä ei ollut siten, miten sitä on nykyään.
  Kiusaajat olivat silloin(kin) usein ns. “parempien perheitten” lapsia, ja nauttivat opettajienkin taholta tietynlaista koskemattomuutta. Äitini oli ja on vieläkin sellainen “herranpelkoinen” – mutta minäpä en ole. 😉

  Minä soitin aikoinaan yhdelle kaupunginvaltuuston jäsenelle, kun hänen tyttärensä kiusasi meidän tytärtämme ala-asteella. Huonoa se nainen tietysti tykkäsi, mutta ei voinut kieltääkään asiaa, kun todistajia tapahtumille löytyi. Entäpä tyttöjen silloinen opettaja? No, hän asettui tietenkin puolustamaan sitä kaupunginvaltuutetun tyttöä…
  Onneksi se hemmoteltu ja näsäviisas likka muutti koulua seuraavana vuonna, ja tyttäreni luokalle tuli uusi hyvä miesopettaja, ja tytön koulunkäyntikin otti ihan uuden suunnan parempaan päin. 🙂

  Kyllähän siellä torillakin löytyy jos minkälaista “kiusaajaa”, mutta kaksi pahinta taitaa olla tällä hetkellä bannissa.
  Minä en muista il-foorumilta ketään “arkilokia”, joten onko hän sieltä joku entinen ja uudella nikillä torille tullut?

  Hyvää vointia ja mukavaa tiistaipäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 9. Hei Lulu,

  en mä noista lukukerroista paljoa, tilaston lukukerroissa näkyy tai ei näy omat klikkaukseni, on ne kuitenkin erikseen ilmoitettu, aika paljonhan minäkin klikkailen täällä blogissani eri postausten välillä. 750 vierailijaa on sellainen luku joka näyttää enemmänkin suuntaa mistä IP-osoitteesta on kontaktoitu. sinun jokapäiväinen vierailus ei ole tuohon lukuun vaikuttanut kuin yhden kerran.

  muistan kun kyläkoulun naisopettajani tuli meillä käymään ja minä tunsin pahoin kun mummo “kaappasi hänet” kammariinsa. tämä tapahtui siis jo kun olin noin kymmenvuotias. Että akat pohtii siellä habitustani ja oma äitini on kuin sivuroolin esittäjä siinä tilanteessa. ja sitten kun se vääräuskoinen diakoni alkoi lapata mummon kammarissa.. gggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

  Eilen mä juttelin hetken yhden virkanaisen kanssa jolle on annettu asiakaspalvelukontaktikielto minun suhteen. Ei minun olis pitänyt suutani avata mutta naisethan ei määrää milloin minun pitää turpani kiinni pitää. Yks viaton naisen käsky miehelle yhdessä tilanteessa johdattaa aina vain uusiin konteksteihin ihmiskontakteissa.

  arkilokin olen sisäistänyt lähelläni asuvaksi henkilöksi. yhden iltisläisen tapasin livenä tossa ihan äskettäin.
  en tiedä, tietyllä tapaa minua huvittaa miten awa ja legba ja talvisota yrittää kampittaa minua, mutta minäpä en lannistu heidän tosikkoutensa edessä.

  Like

 10. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Minäkin muistan omasta lapsuudestani ja kouluvuosiltani sellaisen tilanteen, että äitini, isäni ja yksi naispuolinen sukulainen neuvottelivat keskenään, että kuka heistä menisi mun silloisen opettajani luokse juttelemaan siitä, kun uusi opettaja ei tykännyt habituksestani ja pudotti aikaisempia hyviä arvosanojani alemmas mielivaltaisesti. 😦
  Neuvottelun lopputulos oli muistaakseni se, että äitini meni, mutta opettajan asenne ei muuttunut miksikään…
  Kaikeksi onneksi minä pääsin muuttamaan oppikouluun seuraavana vuonna eikä sitä nutturapäistä vanhaapiikaa tarvinnut nähdäkään enää kuin paikallislehden haastattelussa, kun hän “vuolain sanoin kehuttuna” jäi eläkkeelle.

  Se oli aivan oikein, että juttelit sen virkanaisen kanssa. Minä en voi ymmärtää sellaista tilannetta, että joku asiakaspalvelussa toimiva ja siis siitä palkankin saava henkilö voisi tai saisi kieltäytyä keskustelemasta -joko omasta aloitteestaan tai jonkun määräyksestä- hänen luokseen tulevan asiakkaan kanssa. Mutta sellaiseksi se on täällä Suomessa näköjään menossa, että puheen- ja sananvapautta aletaan monin tavoin rajoittaa… 😦

  Oliko se nimimerkki “arkiloki” jo il-foorumilla? Minä en muista enää sieltä ketään sen nimistä, mutta “hollitallista” sekin saattaisi selvitä, että jos hän oli siellä samalla nikillä ja mitä hän silloin kirjoitteli.

  Jaa, sinäkö olet tavannut jonkun iltisläisen livenä? Minä luulen, että tästä kaupungista kukaan ei ollut kirjoittajana il-foorumilla, mutta lukijana saattoi mahdollisesti ollakin. Muutamia tunnistin jo silloin oululaisiksi ja pari Oulusta kotoisin olevaa nikkiä pyörii nyt uusin nikein torikahvilassa.

  Tuo mainitsemasi naisnikki on tosikko, mutta nuo miehet kyllä viljelee joskus huumoriakin, tai ainakin laittavat viesteihinsä nauruhymiöitä. Se onkin hyvä, että et lannistu, vaikka mitä he yrittäisivät. 🙂

  Täällä kylmä pakkassää jatkuu, mutta taivas on mennyt pilveen, joten odotettavissa on lumisateita. Se tietää lumitöitä, mistä ukkoni ei oikein tykkää, ja usein minä lähdenkin hänelle avuksi.

  Hyvää talvipäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   tää yks asiakaspalvelukielto johtuu yksinkertaisesti siitä että kaupungin naiset pitää minua uhkailevana stalkkarina, siitä on kotipalvelu ja yläkerran muija taustajoukkoineen ja naapurintäti pitänyt huolta, ja minä kyseenalaistajana olen virkanaisten sietokykyrajan ylittänyt, nyt ollaan siinä pisteessä että mailasin tällä viikolla paikalliselle sanomalehdelle että nyt on kaikki vaienneet kaupunginvaltuustoa myöten ja tänään fiilis mulla että naapurintäti teki virhearvioinnin toisessakin taloyhtiöasiassa viime vuonna, jota minä joudun nyt funtsimaan että miten sitä virhearviointia vien eteenpäin kun huomaa että täti on tehnyt tässä ja nyt heti päätelmän ja kun aika kuluu huomaa että täti on ollut hakoteillä päätelmissään. Jos mä nyt tämän funtasailuni hälle kertoisin niin sotahan siitä syntyisi. No täti on viimein vaiennut ettei hänen kanssaa enää tervehtiäkään tarvitse. Nauroin vaan eilen kun posti pudotti eteisen lattialle sellaisen Olet hyvä tyyppi -ystävänpäiväkortin ja että kelle sen lähettäisin. 😀

   eilen kävin torilla taas verbaaliseksuaalihäirinnästä viesteilyn huehuehuen kanssa siinä ketjussa jonka linkkasin tänne. en aio hävitä sitä keskustelua, en minä tänään enää murehdi sitä mitä muut minusta ajattelevat.

   se on aika tragikoomista se yhden iltisläisen ja minun elämien limittyminen toisiinsa, en voi siitä enempää puhua täällä.

   jatk…

   Like

 11. Hei Survister! 🙂

  Kylläpä siellä on sitten “herkkähipiäisiä” ja “nirppanokkaisia” akkoja kaupungin virastoissa, kun hän? he? alkoivat tuolleen jakeleen määräyksiä olla palvelematta asiakkaitaan, joihin sinäkin lukeudut. 😦 Entäs sitten ne oikeat häiriköt, joihin lukeutuvat minun mielestäni mm. humalassa olevat miehet ja naiset? Onko heille asetettu siellä sitten asiakaspalvelukieltoakin “jämerämpi” vastustus eli porttikielto kyseisiin paikkoihin?
  Onko se #metoo-kampanjointi vaikuttanut siellä teilläpäin niitten virkanaisten käytökseen noin radikaalisti…?

  Sinä olet oikeassa siinä, kun pyrit välttelemään sitä naapurintätiä, kun hän on vihdoin (ainakin toistaiseksi) vaiennut. Vaikka jouduthan sinä pakostakin kuuntelemaan häntä seinän läpi, kun hän on niin isoääninen ihminen. Noista toisista mainitsemistasi naisista olet onneksi vissiin päässyt eroon.

  Hue ja mr. Bee taitavat olla taas kerran “hyvin ansaitulla bannilomalla” sieltä torikahvilasta…
  Jotkut naiset siellä näkyivät riitelevän keskenään yhtenä päivänä. No, se ei ole mitenkään poikkeuksellista siellä, missä suulaat akat taistelee “paremmuudesta”. 😀 Sen näki siellä selvästi, että ketkä naiset ovat tyhmiä ja ketkä niitä viisaampia…

  Täällä aurinko paistaa kirkkaasti ja säätila antaa jo aavistuksen tulossa olevasta keväästä. 🙂

  Hyvää päivän- ja viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 12. Hei Lulu,

  ei se noin taida mennä vaan siellä on ylemmällä tasolla oleva virkamies, joka vähän yhtä naista pöllyyttänyt asiakaspalvelun tyylistä, hänellä on muistikuva siitä kahdeksan vuoden takaisesta kotipalveluselkkauksen hoidosta ja mitenkä se meni monilta osin pieleen. Ja monta valtuutettua muistaa tuon ja varmaan he nyt kusi sukassa kun miettivät että taasko minä olen aktiivisesti kuntalaispalautteen syövereissä. tässä kun on vuoden aikana vähän lähelle ja kauas tämän blogin olemassaolo vuotanut.

  täti on jossain rauhassa täpinöissään seuraamassa kieron savolaisen iiron hiihtoja..

  ….
  vieläkin olen viimeisen huehue-sanailun tuohduksissani, katosi yllättäen kun minä pääsin vauhtiin.

  Niin niku eilen, et voi uskoa, kadulla tuli vastaan naurava pariskunta, nainen kysyi “saanko esittää teille kysymyksen?”, no minä, iloisia kun olivat, ‘no kysy’, nainen kysyi ‘onko sinulla kipuja ruumiissasi?’, minä ‘no pikkaisen polvea kolottaa’ nainen saanko parantaa sen? , mulla alkoi raksuttaa ‘Ei kyllä Herra tätä paranna’ nainen ‘saanko minä koskea polveasi?’ …. jaa että haluat kadulla parantaa polveni!!! no way!!!. tajusin että hellarit oli tulossa lauantain vesperikoulusta. Illalla yks mies heitti herjaa mulle sanoen olisit sanonut että sinulla kolottaa jalkojen välissä niin olisko hellarinainen sinnekin koskenut julkisella paikalla. holy shit!

  Like

 13. Heipä hei Survister! 🙂

  Sekö menikin silleen, että joku ylempi virkamies (vaiko -nainen?) on pöllyyttänyt sitä asiakaspalvelutyöntekijää.
  Mutta kuitenkin tuo tuntuu jotenkin “yliammutulta” toiminnalta, ja kun sen vaikuttimena on ollut jotkut vuosien takaiset tapahtumat. Mutta siellä taitaa monilla olla turhankin hyvä muisti eikä sinun kaltaisestasi aktiivisesta kaupunkilaisesta vissiin siellä oikein tykätä. 😦 Epäiletkö heidän lukevan tätä blogiasi? No siinä tapauksessa on ehkä parempi, että minäkään en jatka juttua siitä asiasta täällä tämän enempiä.

  Tätikö on penkkiurheilija? Minä en ole vielä kovin paljon seurannut niitä olympialaisia muuten kuin iltapäivälehtien nettisivuilta. Norjalaiset siellä kuuluvat näyttäneen taas sen, että he ovat huonoja häviäjiä, varsinkin silloin, jos häviävät jollekin suomalaiselle urheilijalle. Se Norjan tyttö luuli vissiin kauneutensa auttavan tyylipisteissä…

  Vai törmäsit sinä hellareihin kadulla. Siellä lauantain vesperikokouksessa he olivat saaneet innoitusta ja uutta “pyhää voimaa” ja nainen halusi varmaan kokeilla, että jos hänelläkin olisi niitä parantajan “armolahjoja”…
  Mitähän se hellarinainen olisi tosiaan tuumannut, jos sinä olisit sanonut hänelle siten, miten se miestuttusi ehdotti, että sinun olisi pitänyt sanoa sille “parantajalle”… 😀 Sitä sellaista on muuten voinut joskus tapahtuakin. 😀

  Vielä viime vuosikymmenellä kävi täälläpäinkin jos jonkinlaisia “parantajia” ja “kaatajia” kirkoissa saarnaamassa, mm. se Pirkko Jalovaara. Olihan se tietyllä tavalla noloakin kerran, kun kaikki muut mun ympäriltäni “lakosivat”, ja minä en vaan kaatunut, eikä jalkojani edes heikottanut mitenkään. 😦 🙂 😀

  Päivä on selvästi pidentynyt ja vasta nyt alkaa ulkona hämärtymään. Muutenkin on hyvä ulkoilusää lenkkeilylle.

  Hyvää vointia sekä mukavaa päivänjatkoa ja koko uutta talvista viikkoakin sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 14. Hei Lulu,

  Hyvää Ystävänpäivää!

  Aion tässä viel tänään kirjoittaa kuntalaispalautetta, joten nyt vaietaan virkanaisista ja heidän vaientajista.

  Joo, minä ajattelen että paras voittakoon olympialaisissa, niin ei tule pettymyksiä. Kyll mä eilenkin sain kuulla, etten ole isänmaallinen, naapurintäti heittäis mut ulos teeveensä äärestä jos yhdessä hiihtoja katsottaisiin ;D tuossakin hyvä syy pitää häneen etäisyyttä.

  Joo kunhan ne vielä seuraavan kerran tulee kadulla vastaan parantavine voimineen, niin… en mä tiedä ett tekeekö nuo hellarit tuollaista katu-uskottavuus-häirintää muillekin, vai olenko minä hellareille punainen vaate?. jos olen niin minä kyllä tiedän miksi, ne on HM:n ja tarkkiksen vastustajat tarkkaan hellareiden piireissä kartoitettu. survister ristin otsaansa saanut, minä kun tyhmänä en tajunnut miksi se Jeesustulee ketju sai miljoonalukukerrat Iltiksellä 😀

  jatk..

  Like

 15. Hei Survister! 🙂

  Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin! 🙂

  Minä olen samaa mieltä, että kyllä heistä on parempi vaieta täällä, jos on vähänkään epäilystä siitä, että he käyvät lukemassa tätä blogiasi. He saisivat täältäkin vain “lisää vettä myllyynsä”.

  Kyllä minä voinkin kuvitella, että sinusta ja naapurintädistä ei mahdollisesti olisi saman TV:n ääreen katselemaan hiihtokilpailuja. 😀
  Olisiko teistä enää samaan huoneeseen katsomaan muitakaan ohjelmia? Katseletko sinä elokuvia telkusta nykyään? Minä katselen aika vähän sieltä enää mitään, kun mielestäni ohjelmat on huonontuneet vuosi vuodelta, vai onko sitä vaan itse tullut jotenkin vaateliaammaksi, kun ikävuosia on karttunut… voihan se olla niinkin.

  Se voi olla niissä uskonnon “vapaissa suunnissa”, kuten hellareissakin, että siellä on verkostuttu silleen, että “piiri pieni pyörii” ja kaikki rekisteröidään muun muassa netistä. Minäkin kävin joskus lukemassa sitä Iltiksen Jeesus tulee -ketjua ja hämmästyin kyllä itsekin sen suosiota ajatellen, että onpa täällä palstalla paljon uskovaisia… 😉
  Minä luulen, että se hellareitten porukka siirtyi vaikuttamaan Iltikseltä sinne Suomi24:n keskustelupalstalle, koska siellä on monilla niinku jotenkin tutun oloista tekstiä. Oliko se H-M muuten kotoisin täältä Pohjanmaalta?

  Naapurin koira antoi meille taas tänä aamuna “iloisen isoäänisen” herätyksen kukonlaulun aikaan. Naapurinakka on mennyt (eli aktiivimallin pakottamana joutunut) vissiin töihin, mutta joku muu siellä sitä koiraa päästää pihalle parin tunnin välein haukkumaan. Minä luulen, että se päästäjä on perheen vanhin poika, joka ei mene enää kouluun. Mutta se on surullinen juttu ja heidän yksityisasiansa. Sillä pojalla lienee henkisiä ongelmia. 😦

  Täällä on taivas pilvessä ja pikku pakkassäätä ilmassa. Kohta tulee taas varmaan lunta entisten kinosten lisäksi.

  Hyvää Valentinen päivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   minä just äsken mailasin yhdelle korkea-arvoiselle virkanaiselle viestiä , jossa kerroin muun tarinointini päätteeksi tämän blogin osoitteen. Ajattelin ottaa tällaisen askeleen elämässäni, kun vuodenvaihteen kuntalaisaktiivisuuteni päättyi täydelliseen hiljaisuuteen ja jotenkinhan tästäkin on eteenpäin päästävä. Eilen käytiin kylpylässä, olen nyt lämminvesiallas ja kylmävesiallas vaikutuksen alainen.

   huomiseen!

   Like

 16. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hienoa, että sinä olet ottanut sen uuden askeleen elämässäsi mailaten sille korkea-arvoiselle virkanaiselle, ja toivottavasti hän vastaa siihen mailiisi, vai onko jo tähän päivään mennessä vastannutkin?

  Kyllä minunkin tekisi mieleni jonnekin kylpylään, eikä kaksi niistä olisi kovin kaukanakaan, toinen alle sadan kilometrin etäisyydellä, ja toinen noin viidenkymmenen kilometrin päässä.

  Käyhän täällä kertomassa, että miten kävi…

  Hyvää helmikuisen päivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Ei vastannut ei virkanainen ja yön aikana tuli uutta aatosta mieleen yhden lehtijutun muodossa ja niinpä lähti tänä aamunakin mailia naiselle, vain ‘luettu’ -ilmoitus tuli takaisin. Mailini kopio meni sekä kaupunginjohtajalle että sanomalehden toimitukseen. Minä ajoin karille kun naapurintäti ja hyvinvointijohtaja yhdessä erikseen tuumin että minä kyttääjä, no tämä kari on tukevalla mannerlaatalla. Nyt minä en enää panikoi omasta metoostani, jos se niinku julkisuuteen lävähtää. Huomennna viel sille hyvinvointijohtajalta kyselen missä auditoriossa voisin pitää luennon naisten väkivaltaisuudesta.

   siell oli kylpyläreissulla takapenkilla kolme naista, jälkikäteen kyselin että juttelinko aggresssiivisesti kun puhe kääntyi asumiseeni ja naapuriini, jossain vaiheessa sitt yks naisista käänsi puheen pois aiheesta josta kerronnan pääsin vauhtiin . Sitten kun tällä naisella viel uus kissa 11v eikä se ole koskaan ulkona ollut eikä siis osaa käyttäytyä ulkoilmassa ja mä ett kyllähän kissan ulkoilla pitää..

   jatk..

   Like

 17. Heipä hei Survister! 🙂

  Minun mieleeni tuli sellaista, että ehkä se mailisi saanut eikä siihen vastannut korkea virkanainen tuntee jostakin yhteyksistä naapurintädin ja sen hyvinvointijohtajankin. Naisilla on taipumus verkostoitua ja liittoutua keskenään. Olen itsekin saanut kokea sellaista omienkin sukulaisteni keskuudessa. Vähän samaan tapaan kuin hellarit ja muut vapaitten suuntien uskovaiset tekevät. Täällä meidän pienehkössä ev. lut. seurakunnassakin on sellaista toimintaa.

  Sinulla oli sitten mukava kylpyläreissu tutussa seurassa. 🙂 “Kissanainen” on hankkinut siis itselleen uuden kissan? Jostakin löytöeläinkodistako hän sen haki? Se on oikeastaan hyvä, että se on jo täysikasvuinen kissa, kun kissanpennut ovat niin villejä aluksi. Minun tekisi mieleni uutta kissaa, mutta eipä nuo vanhat kissat taitaisi suopua uuteen tulokkaaseen. Sitäpaitsi, minua helläluontoisena surettaisi valita sieltä vain yksi, kun toiset kissat jäisivät surullisina katsomaan perään, että miksi tuo akka otti juuri tuon lajitoverin. Musta-valkoisen kisun minä ottaisin.

  Naapurin rakki on taas haukkunut aamusta alkaen. Se oli muutamana aamuna loppuviikolla hiljaa ja minä ehdin jo sanomaan ukolle, että jos se on annettu pois. He nimittäin ovat tehneet sitäkin, että antaneet vanhoja koiriaan ja ottaneet taas uuden koiranpennun. Ukko totesi, ettei se niin v*******nen akka luovu noin vain asiasta, jonka hän tietää häiritsevän tehokkaasti naapureita, ja oikeassa hän olikin. Huomisaamuna on taas uusi tilanne, kun sen muijan on pakko mennä aktiivimallin pakottamana töihin. Viime viikolla kotona olleen vanhimman pojan mopo on kyllä pihasta hävinnyt. Noista naapureista ei ole muuta kuin harmia ja riesaa. Hyviä puolia en keksi yhtäkään, tuskin sinäkään keksit niistä omistasi, varsinkaan siitä seinäntakustätösestä.

  Täällä aurinko paistaa jo keväisen oloisesti. Minä taidan lähteä hiihtämään lähimaastoon tyttäreni suksilla. 🙂

  Hyvää pyhäpäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 18. Hei Lulu,

  no tää kaupungin virkanaisen ja minun välinen mailailu, se on niin kimurantti asiakokonaisuus etten mä voi sitä enää tään enempää avata vaikka sinä pikkaisen harhapolkuja kuljetkin, sen virkanaisen alainen mies sano jo syksyllä mulle että minun pitäis hankkia itselleni lakimies ja sitten hallintojohtaja mies ilmaisi vähän aikaa sitten että kuntalaiset voi vaikuttaa muutenkin kuin vain valittuina luottamushenkilöinä… tää on kaikitenkin nyt tässä kun kaupunginjohtajakaan ei vastannut mailiini viikolla. otin niskalenkin kaupungin virkanaisista. saavat nyt tehdä rikosilmoituksen häirinnästäni taikka olla hiljaa.

  ei se tää kissa juttukaan noin yksinkertainen se on jo yli kymmenen vuotta vanha ja se ei koskaan ole ollut ulkona joten sitä ei saa ulos päästää kun se nyt maalle muutti koska tulee peto ja nappaa sen.. taas huokaan oi tuota naisen logiikkaa.. kait mä en enää oo tervetullut siihen huusholliin kun uhittelin ett kyllhän kissan pitää maalla saada ulkoilla.
  ulkoilusta, eilen mä lenkkeilin ni siin kadulla mies jäi katsoon kuka perässä tulee ja mä tajusin ett kehitysvammainen ja se vaan tuijotti ni mä sille sanoin no terve ja heitin ylävitosen, nainen.hoitaja? sano sille miehelle että Tero, ei saa olla noin utelias!. En mä siihen osannut naiselle mitään sanoo vaan jatkoin vaan taivaltani. Niin että kehitysvammaiset ei saa olla uteliaita.

  meidän talossa on taas yks asia kunnostettu mummojen mieleen, ei tullut minun mieleistä, en minä siihen osannut kiinnittääkään mitään huomiota yhtiökokouksen jälkeen ennenkuin se oli toteutettu, ajatukseni oli täysin siinä kun se mummo käski pitää turpani kiinni.

  kysyit aiemmin vastasiko Satu Hassi mailiini, eilen hän vastasi.

  edit 14:48, tohon eka kappaleeseen: kävin kaupungin kokousten esityslistoihin tutustumassa siellä on yks salaiseksi julistettu kohta kahdessa kokouksessa.

  Like

 19. Hei Survister! 🙂

  Ensinnäkin. Hienoa, että se Satu Hassi vastasi mailiisi! 🙂 Aiotko sinä vastata hänen mailiinsa?

  Se taitaa muuten ollakin parempi, ettei siitä sinun mailailustasi sen virkanaisen kanssa enää täällä keskustella, koska jotkut voivat käydä lukemassa tätä blogiasi. Mutta onneksi siellä on miehiäkin, joiden kanssa sinä voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Sillä vaikka olenkin itse nainen, niin minä myönnän sen reilusti, että te miehet olette paljon järkevämpiä ja teidän kanssanne on helpompi jutella ja selvitellä asioita.
  Naapurinakan kanssa minä selvisin aika helposti viime kesänä, kun muutamalla sanalla vain vaadin sen, mikä meille kuului (uuden painepesurin heillä lainassa rikotun tilalle) ja sen myös sain, tosin hänen puoleltaan “pitkin hampain” ja viikkojen panttauksen jälkeen. Siinä on sitten narsistimuijan prototyyppi ja miehensä on “Vihtori”.

  Tuo kissa-asia onkin vähän kakspiippuinen juttu. Kun se noinkin vanha kissa ei ole ollut koskaan ulkona, niin sille ei ole ehkä kasvanut sitä sellaista luontaista itsesuojeluvaistoa luonnossa liikkuessa, joten voihan sen joku iso petolintu tai muu peto napatakin. Mutta toisaalta sillä ei ole kuitenkaan auton alle jäämisen vaaraa, kun se pääsi maalle, missä ei vissiin ole kovin vilkasliikenteiset tiet…? Mutta kyllä kai sinun on viisainta noudattaa talon emännän tahtoa, jos menet kylään siihen huusholliin. 😉 Onko se kissa tottunut valjaissakaan ulkoilemaan?

  Mutta olipa sinulla todella outo kohtaaminen siellä kadulla sen kehitysvammaisen ja hänen hoitajansa kanssa, mahtoiko se Teroa komentanut nainen olla hänen äitinsä… Minusta uteliaisuus on ihan luonnollista toimintaa. Miksiköhän se hänen kanssaan ollut nainen halusi sen kieltää… omituinen juttu. 😦 Tero käyttäytyi mielestäni oikein, mutta se tiukkapipoinen hoitajansa ei käyttäytynyt.
  Meidän lähikaupungissa pyöri vuosia sitten eräs “Kalle”, joka tervehti kättään heilauttaen kaikki vastaantulijat ja ohimenijätkin. Lähes kaikki kaupunkilaiset tykkäsivät siitä lievästi kehitysvammaisesta miehestä. 🙂

  Jaa, siellä talossanne ovat mummot taas hääräilleet, arvatenkin se naapurintäti etunenässä…?

  Hyvää vointia ja mukavaa tiistaipäivän jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 20. Hei Lulu,

  minulle riittää että Satu vastasi kahdella sanalla viestiini, joka sisälsi yhden sanan. Tämä oli eka yhteydenpito jossa joku vertainen vastasi minulle. tällä on suuri tunnearvo itselleni, varsinkin kun naisunioni on kieltäytynyt vastaamasta millään tavoin yhteydenottoihini, jota heihin päin tein jo ilfoorumiajoillani.

  hetki sitten mailasin tälle naisjohtajalle ja pistin loppuun ps:ksi: tämän emailin saa vastaanottaja jakaa tai välittää edelleen haluamilleen tahoille.

  kyllä tää tuli meikälle täysin yllätyksenä että lemmikkikissaa ei hänen kymmenvuotisen elämänsä aikana ole kerrostalohuoneistosta ulkoilutettu.

  sain sen käsityksen että tuo nainen oli hoitaja läheisestä kehitysvammaisten hoitokodista. vaikka saattoihan hän olla vaikka sisko kun nuori oli. . anyway jos hän oli hoitaja niin voi tuon nähdä niinkin että kehitysvammaisen ihmisoikeuksia loukattiin, kun häneltä kiellettiin “havaintoaistiensa” käyttäminen.

  joo ne mummot järjesti yhden satojen eurojen huoltotoimenpiteen jonka minä olisin hoitanut kymmenellä eurolla. Olinhan minäkin siitä huoltotoimenpiteestä päättämässä kokouksessa, mutta sitten tuli se turpa kiinni käsky, jonka seurauksia vieläkin pohdin, niin toimenpiteen käytäntö paljastui minulle vasta sitten kun toimenpide oli toimeenpantu. elikkä taas joku hämäläismäinen tässä nyt ja heti päätös ja mä nyt että olis tätä voitu pikkaisen pitempään miettiä.

  ….

  Like

 21. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hienoa, että Satu Hassi vastasi mailiisi ja minä uskon, että sillä vastauksella on paljon merkitystä sinulle, vaikka ne teidän lapsuuskokemuksenne eivät ole ihan samanlaisia ja hän on nainen, sinä olet mies. Mutta sittenkin.

  Sitä naistuttavasi kissaa voidaan alkaa pikkuhiljaa opettamaan ulkoilemaan siellä maalla. Ehkä kaikilla kissoilla on kuitenkin ihan geeneissä se luonnossa liikkuminen ja saalistusvaistokin. Se ei ole sisäkissana tottunut kylmään, joten varmaan kannattaisi odottaa ilmojen lämpenemistä keväällä, koska noinkin vanha kissa on vaarassa saada rakkotauteja ja muitakin sairauksia, jos se vilustuu ulkona. Kerro välillä tänne, että miten se kissa on sopeutunut elämänmuutokseen kaupunkilaiskissasta maalaiskissaksi. 🙂

  Minun mieleeni tuli sellainenkin ajatus, että ehkä se kehitysvammaisen Teron nuori hoitaja on joku niistä “aktiivimallipakkotyöllistetyistä”, joka ei olisi halunnut lähteä siihen koko työhön, mutta kun oli pakko mikä pakko.
  Se aktiivimalli taitaa olla vain työttömyystilastojen kaunistamista varten, kun monikaan ei saa vakituista työtä.

  Arvasinhan minä, että se täti siellä vauhditti asioita ja hoiti sen huoltotoimenpiteen mahdollisimman pikaisesti ja hintavalla(ko) huoltoyhtiöllä? En muista enää sitä, miten meillä siellä rivitalossa toimittiin, mutta kyllä se isännöitsijä ja talonmies neuvottelivat aina taloyhtiön kannalta halvimmat ratkaisut, jos jotain korjauksia tai remontteja tarvittiin.

  Päivät ovat pidentyneet ja vieläkin on valoisaa. Aika kireät pakkaset jatkuvat edelleen täälläpäin, varmaan sielläkin.

  Hyvää vointia ja mukavaa torstaipäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 22. Hei Lulu,

  tätä en saisi kertoa mutta täti otti(yllättäen) esille että kellarissa joku jättää valot päälle yöksi kun ei osaa niitä sammuttaa, siispä kellariin liiketunnistinvalaisimet mutta ne uusittiin myös porraskäytävään ja nyt ne välähtää päälle keskellä kirkasta päivääkin kun niissä valaisimissa ei ole hämäräkytkintä ja ens viikolla varmaankin suomi joutuu energiankulutussäästötalkoisiin, niin minulla välähtää että mitä elitismiä. Niitä kun 50 euron valaisimia aika monta ostettiin ja sähköfirmalla asennutettiin jonkun(vuokralaisen?) huolimattomuuden takia. Kyllä ‘korpee’, kun minä olisin ongelmaa hoitanut aluksi muutamalla ‘Muista sammuttaa valot’ -tarralla kellarin ovienpieliin ja katsonut pelittääkö tällainen. Oli siellä kellarissa yks tuollainen ohje mutta joku on sen matkan varrella poistanut kellarinoven vierestä ja tässä seuraus.

  …..

  Like

 23. Heipä hei Survister! 🙂

  Mitenhän minä arvasinkin, että se tätihän siellä alkoi taas oma-aloitteisesti hääräilemään hätäisesti ja sai sitten ne toisetkin mummot houkuteltua mukaan… Kalliiksihan se varmasti tuli, kun se “operaatio” laajennettiin koskemaan vielä muitakin tiloja kuin vain sitä kellaria siellä talossanne. Täti keksii kaikenlaista pääkopassaan, kun hänellä on siihen fundeeraamiseen varmaan paljon joutilasta aikaa. Se kellarin valojen sammuttaminen olisi toki hoitunut halvemmalla niillä ovenpieliin laitetuilla tarroilla. Mutta onhan ne liiketunnistinvalaisimet hienoja ja nykyaikaisia – varmaan sen naapurintädinkin mielestä.

  Mutta onpa mahtavaa, että Suomelle tuli kultamitali Olympialaisissa! 🙂 Kyllä Iivo Niskanen teki hienon hiihdon. 🙂
  Minä en ole seurannut kovin paljon niitä kilpailuja, joten mahtaako sieltä olla odotettavissa enää muita mitaleita…? Miten niillä mäkihyppääjillä lienee mennyt? Pronssisia mitaleita on tullut vissiin neljä kappaletta. Norja se jyrää…

  Hyvää päivän- ja viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   törmäsin tänään naapurintätiin porraskäytävässä ja naureskelen vieläkin kohtaamistamme, joka alkoi sillä kun täti käänsi katseensa kohdatessamme ja minä aloin kehua keskipäivän porrasvaloa. Toivottavasti täti ei juttuhaluistani liikaa innostunut, sillä hän ehti loihtia hallituksen toimimattomuutta ja sitäkin alkoi väittää etten ole savolainen, niin iivo saa olla kuinkakin kiero savolainen 😀

   anyway, viime viikolla pommitin sieluni kyllyydestä kaupungin virkanaisia ja luottamusmiehiä viime vuoden kolmen naisen “henkisestä päällekarkauksesta” ja miten niihin http://www.survister.wordpressissä olen vastannut ja “uhkailin” jopa että kellä rohkeus riittää saa viestiini vastata.

   ja nyt sitten kunhan se tää täti vielä ymmärtää väärin haluni jutella taloyhtiön käytännön asioista ainoastaan..

   ristiriitaisissa tunnelmissa olen menossa kohti tämän vuoden naistenpäivää. taikka onko se ristiriitaa jos itse hallitsee tilanteen etenemisen koukerot, sain jopa aika perusteellisen siivouksen tehtyä viikonloppuna.

   Like

   1. Paniikissa eilisen illan ettei nyt vaan täti ottanut liian positiivisesti haluani keskustella hänen kanssaan ja tullut ovikelloaoa soittaan, ei tullut .. huoh.. mutta siltikin tädillä on velvollisuus kuunnella myös toisten osakkeenomistajien mielipiteitä eikä vain ärhennellä, taikka heittää vitsiksi etten ole savolainen ja hän hiljainen hämäläinen.

    huoh… toisaalla kun huehue palautteessa kaipaili minua stressilelukseen omalle foorumillensa 😀

    yks sanomalehden pääkirjoitussivun artikkeli antoi minulle uskoa siihen etten ole ainoa valittaja tässä mailmassa.

    Like

 24. Hei Survister! 🙂

  Jaahas, se tätikö luokittelee savolaiset niinku kahteen “kastiin”, koska Iivo Niskasesta hän ilmeisesti tykkää, mutta…tykkäsihän sinustakin, kunnes tapahtui kaikkea mitä tapahtui, ja mistä kaikesta kerroit siellä il-foorumillakin. Ehkä hän olisi Iivostakin eri mieltä, jos poika ei olisi menestynyt niin hienosti siellä olympialaduilla… 😉
  Se tuore hiihdon kultamitalisti näkyy muuten syntyneen täällä Pohjanmaalla, Oulussa. 🙂

  Onhan se hyvä säilyttää jonkinlaiset puhevälit naapurin kanssa (no minäkin “paras puhumaan”), mutta toivottavasti täti ei tule kuitenkaan enää ovellesi. Se tietynlainen “aitaus” on paras olla naapureitten välillä.

  Siinä naapurintädissä ei kyllä minun mielestäni ole sitä hämäläisten hitautta, koska hän vaikuttaa olevan aina varsin nopea niissä päätöksissään ja sitten niiden päätöstensä toimeenpanossakin.

  Onpa hyvä, että sinä olet saanut siivottua kodissasi, niin kevät saa tulla sinne paljastavine auringonsäteineen. 🙂

  Kevätaurinko se paljastaa pölyt ja muunkin sotkuisuuden huushollissa, minkä huomasin itsekin varsinkin olohuoneessa, minne aurinko paistaa isoista ikkunoista. Viimeistään pääsiäiseksi minunkin pitää siivota perusteellisemmin, vaikka meille ei vieraita nyt tulekaan. Tyttäreni ja vävyni tulevat kesällä kaksikin kertaa. 🙂 🙂

  Päivisin aurinko paistaa keväisesti, mutta illaksi näyttää taas pakastuvan ulkona. Täällä on mittarissa nyt -14 astetta pakkasta.

  Hyvää pakkaspäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   nyt sain hiukan yliotetta tädistä sitten lokakuun “nyt pidät turpas kiinni” -komennon jälkeen, tädille itselleenkin t näytti tulleen yllätyksenä että ne valaisimet uusittiin myös porraskäytävään ja nyt jo uudesta kunnossapidosta urputti että sehän piti tehdä talkoona ja yks toinenkin homma on jo tilattu niin tänä vuonna tulee korjauslaskua taloyhtiölle ja tuo valoasia oli vaan ei niin kiireellinen työ joka olis pitänyt mummojen suunnitella/esitellä paremmin eikä vaan valittaa että korjatkaa.

   elämä torilla alkaa taas olla puolustustaistelua, eilen legba kyseli milloin aion delata, mietin yöllä sitäkin että deletoin itteni torilta sillä nyt olen ottanut isoja askelia survisterin ulostuloprojektissa, että tarviinko enää sellaista pakopaikkaa kuin torikahvila, seuraavaksi haluan vähän testata sanomalehden naistoimittajia, iltalehden ja iltasanomien toimittajathan olen jo “kouluttanut”.

   Tähän postaukseen on kertynyt 36 kommenttia sofar.

   20 mittarissa mutta ei se ole minua pysäyttänyt ulkoilemasta.

   jatkuu päivän mittaan

   Like

  2. hei Lulu, eilen sain positiivista ‘tuohan sopii sinulle hyvin’ -palautetta sekä mieheltä että naiselta kun luin heille iltasanomien horoskooppini keskiviikolle:
   Älä anna eräälle liian helppoa mahdollisuutta tarttua virheisiisi. Pystyt nimittäin pienillä toimilla pitämään tilanteen hyvin neutraalina.

   Like

 25. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Sinä olet muuttanut blogisi ulkoasua uudeksi, hienoa! 🙂 Tämä on nyt raikkaan keväisen näköinen. 🙂

  Ehkäpä se kevät tulee sittenkin, vaikka ne helmikuun pakkaset alkoivat tuntua silleen, että eikö näille tule loppua. Viime yönä ilma lauhtui jo vähän.

  Jaa, se tätikö oli (olevinaanko?) yllättynyt itsekin niistä porraskäytävän uusista valaisimista… no voihan se olla niinkin, että siellä talossanne on joku toinen mummo vauhdittanut asiaa. 😉 Olisihan ne valaisimet voitu laittaa vasta syksyllä, taas iltojen pimetessä. Ainahan ne talkootyöt tulisivat halvemmaksi taloyhtiölle.

  Siellä meidän rivitalossa niitä talkoita järjestettiin varsinkin keväisin, meidän silloisen naapurintätimme häärätessä “päänä päsmärinä” mm. kulottaen kuivaa edellisen vuoden ruohikkoa kerrankin niin innokkaasti, että viereisestä rivitalosta soitettiin palokunta paikalle. 😀 Oli sekin yksi “episodi” silloin ja sillä tädillä niitä tempauksia riitti.
  Hän muutti sitten jossain vaiheessa uuden miehensä luokse omakotitaloon, ja tietämäni mukaan rajanaapurin omakotitalo laitettiin myyntiin jo seuraavana vuonna…
  Siellä huomattiin vissiin miehen uuden rouvan “erityislaatuisuus”? verrattuna hänen edesmenneeseen vaimoonsa, joka oli ollut kuulemma hiljainen ja sivistynyt ihminen.

  Sinä elät siellä nyt jännittäviä aikoja, kun olet ottanut isoja askelia siinä nimimerkkisi ulostuloprojektissa…? Minä toivon todella, että ne uudet suunnitelmasi toteutuisivat! 🙂
  Monet ovat lähteneet sieltä torikahvilasta. Iltiksen misstuulessoitakaan ei siellä enää näy, mutta Lipton on kyllä uudella nikillään silloin tällöin kirjoittelemassa sinne. Muistan hänen kertoneen joitakin samoja asioita siellä il-foorumilla noin kolme vuotta sitten.

  Olipa aika osuva tuo sinun horoskooppisi! 🙂 Mitähän siellä minulle sanotaan tänään…

  Hyvää maaliskuun ensimmäisen päivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 26. hei lulu,

  muokkailen tässä vieläkin blogia kun huomaan viestisi..
  nyt meni tässä teemassa oman kommentin muokkaus entistä monimutkaisemmaksi..
  anyway, pysy neutraalina. tuo horoskooppineuvo vie minua nyt moneen suuntaan, tänään oli lehdessä taas pääkirjoitus joka sai aatokseni kohdentumaan hyvinvointijohtajaan. kun vaan osaa naapurintätiäkin kohtaan aatella ettet nyt vieläkään ole pyytänyt anteeksi sopimatonta kieltäs yhtiökokouksessa niin silti ollaan vaan kuin ollakseen 😀

  jatketaan uutta kuukautta ajatusten merkeissä 😀

  Like

 27. Hei Lulu,

  edit1: edellinen teema oli ja meni staattisine sivuineen, nyt jo tällainen, muokkaan edelleen sopivaa.)
  edit2: tein uuden etusivun, samalla tajusin mix hue oli tään blogin kimpussa kun kävin katteleen sen entisen fixpostauksen kommentteja, joihin en itse enää kiinnittänyt mitään huomiota.

  pysy neutraalina -haaste tuli jo eilen kun osasin olla hiljaa kun ylen toimittaja hääräsi ympärilläni mikrofonin kanssa.

  aamulla heräsin uneen: kaksi naista ei suostunut ongelmatapauksessa auttamaan minua, ympärilläni ollut tätiväki paineli yhteen huoneeseen ja veti perässään oven kiinni, yks mies vapisi niinkuin south parkin butters, sitten olin jo aikeissa soittaa 112:een ja lähdin etsimään kadulta poliisipartiota jolle olisin oman versioni tapahtuneesta kertonut, sitten heräsin.

  edit 13.20, nyt on se poliisiautokin vastaan ajellut ja vastaantullut sekin mies joka jäi uudenvuodenaattolauntaina ihmettelemään kauppakeskuksen käytävällä että mitäs tämä nyt oli.

  vielä aiemmasta etusivun kiinnityksestä, olen mokannut siinä että kommentteihin jäi lepäämään linkki torikahvilaan ja tuo oli se syy miksi hue blogiini viittaili negatiiviseen sävyyn.

  anyway, etusivun postauksen uudelleensuunnittelu toi kaikki muistoot mieleen siitä että mikä tämän blogin konteksti on ja se että tää blogi sai jatkumonsa nimenomaan siitä kotipalveluohjaajan se on valitettavaa mutta mitäs miehet tekevät? -tokaisusta ja miten jälkipuinnissa kotipalveluohjaajan peesaajat siihen lausuntoon että en ole sanonut muuta kuin toivottanut kaikkea hyvää elämäänsä. Nämä kaikki nyt sitten viime syksyn metoo-retostelun jälkeen pitää uudelleen sanoiksi pukea kun… en tiedä kun se Hakkarainenkin meni ja alkoi syytellä sen sijaan että olisi ennen pikkujoulutunnelmissan sähläämistään kertonut miten naiset on häntä eduskunnassa seksuaaliahdistelleet.

  jotenkin minä olen suojellut itseäni ettei tätä juttuani kukaan tiedä mutta nyt on aika antaa itsensä ymmärtää, että kun minä jo kymmenen vuotta sitten sanomalehden päätoimittajalle kerroin, ja hnen seuraajalleenkin, niin että media tietää tasan tarkkaan tään nettihäsläilyni ja naisten seksuaaliväkivaltaisuustarinan niin minun pitää nyt tää tunnustaa sanomalehden toimitukselle naistenpäivänä.

  katselen kuuntelen kevättä, räkätti selvisi pakkasista ja saukkokin on liikenteessä. helmipöllökoiras puputtaen katsastaaviimekesäistä pönttöäni.

  sitten takaisin ikäviin asioihin:

  ps klikkaa etusivun blog-sanaa niin pääset jutun juurelle

  Like

 28. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog based upon on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy
  your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

  Like

 29. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent
  post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Like

 30. Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the
  post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted
  I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  Like

 31. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am
  going through difficulties with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to subscribe to it.
  Is there anybody having identical RSS issues?
  Anyone who knows the answer will you kindly respond?

  Thanks!!

  Like

 32. I am extremely impressed together with your writing abilities as well as
  with the structure in your blog. Is that this a paid subject matter
  or did you customize it your self? Anyway keep up the excellent high quality writing, it is rare to look a great
  blog like this one nowadays.. natalielise pof

  Like

Comments are closed.