Menu Home

67 replies

 1. Kirjoitin tunnin ajan yhtä emailia, viimein sain sen lähetyskuntoon, viestin otsikoin: tädit vänkää vastaan ja minä vaan vihtaan

  Like

 2. Uuden päivän koitettua, edellämainittu maili luettu kahdessa paikassa, pääsiäisenä minua ripitettiin siitä että sinulle pitäis ostaa hamekangasta, vänkäsin vastaan että antaa tulla vaan, vien ne heti UFF:n vaatekeräykseen, eilen sanaharkantapainen kaupungin miestyöntekijän kanssa, vihaisena sanoi että sinulta sitä ei siviilirohkeutta puutu. Mies on niitä miehiä joka Facebookissa peukuttaa nuivia uutisjuttuja.

  sanomalehden toimittajan kanssa mailailtuani, maileissa ps-huomautetaan, että tämä sp-materiaali on mediakonsernin kaikkien toimittajien käytettävissä.

  Like

 3. Heipä hei Survister! 🙂

  Minä huomasin, että sinä olet palannut takaisin sieltä pääsiäisenviettoreissultasi.
  Miten sinun pääsiäinen meni? Olitko siellä maalla, missä olet ollut aikaisemminkin?
  Kuinka pitkällä kevään eteneminen on teilläpäin? Täällä on vielä paljon lunta maassa, mutta lämpötila käväisee päivisin plussan puolella. Taivas on nyt pilvessä, kohta voi sataa räntää.

  Ketkä tädit siellä on vänkänneet vastaan? Se vastaanvänkääminen on monille tätösille varsinkin vanhemmuuten ikäänkuin uusi “ammatti”, minkä olen huomannut sukulaisissakin.

  Mitä on vihtaaminen? Minulle ei tule siitä sanasta mieleeni muuta kuin saunavihta, jota sanotaan muualla Suomessa varmaan useammin vastaksi. 🙂

  Perimätiedon mukaan sitä hamekangasta ostetaan karkauspäivänä 29.2. tietystä muusta syystä, joten se sinun saamasi “ripitys” liittyi sitten johonkin muuhun asiayhteyteen…?

  Se on minun mielestäni hyvä asia, että sinulta ei puutu sitä siviilirohkeutta, kun liian monilta suomalaisilta sitä puuttuu. Pohjanmaalaisetkin ovat enemmän tai vähemmän tuppisuitakin.

  Hyvää vointia ja mukavaa keväistä päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 4. Hei Lulu,

  lumet sulaa silmissä tällä hetkellä täällä.

  vihtaaminen = väittää vastaan vastaanväittäjälle (juuri keksitty uusi sana suomenkielen sanakirjaan 😉 , vasta >< vihta

  no tää mun hamekangasjutttu liittyy siihen miten olen.. minun niinkuin pitäisi jarruttaa tätä kansalaisaktiivisuuttani joka jonkun mielestä on mennyt liiallisuuksiin vaikka mä hänelle pintapuolisesti olen(niinkuin täälläkin) kuvaillut mikä projekti minulla on ollut päällä pitemmän aikaa ja nyt se kulminoitui siihen että olen törmännyt ystävällisiin naistoimittajiin ja heidän kauttaan yhdelle suomalaiselle mediakonsernille nyt valjennut nimeni ja survisterin yks ja sama persoona. Eilen mä sain muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen mutta se meni ohi nopeasti, tänään saattaa puolestaan hyvinvointijohtajan pulssi olla korkealla. mutta niinkuin yks suorasanoinen terkkari mulle vuosia sitten sanoi että jos lapsuudestani kuuleminen on jollekin liikaa, se ei ole minun ongelma.

  eilen vetäsin mailin kaupungille ja sanomalehden toimitukselle, tänään olin aikeissa kirjoittaa noille jatkomailin miltä minusta tänään tuntuu, mutta se jää nyt huomiseen.

  Like

 5. Hyvää sunnuntaipäivää, Survister! 🙂

  Jaa, että sitäkö se “vihtaaminen” tarkoittikin. Minä en olisi itse hoksannutkaan sitä. 🙂

  Minä huomaan, että sinulla on ollut siellä pitkin viikkoa “menoa ja meininkiä” päällä koko ajan.
  Sinä olet ollut siis yhteydessä ystävällisiin naistoimittajiin ja heidän kauttaan on jollekin suomalaiselle mediakonsernille selvinnyt nimesi ja nimimerkkisi ja onko tämä blogisikin?
  Jos tai kun silleen on, niin minäkään en sitten juttele tänne mitään “asiattomuuksia”. 😉

  Se on kyllä aivan totta, että se ei ole sinun ongelmasi, jos lapsuudestasi kuuleminen on joillekin liikaa. 😦 Minä ainakin suhtauduin niihin sinun asioihisi ja muisteluihisi siellä il-foorumillakin asiallisesti ja ymmärsin sinua, vaikka omat lapsuustraumat ovat ihan erilaisia.

  Kevääntulo on mennyt eteenpäin täälläkin. Aurinko paistaa ja lumet sulavat jo vauhdilla. 🙂

  Hyvää keväisen pyhäpäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 6. hei lulu,

  vihtasin lauantaiaamuna kukkahattuvirkatädeille ja heidän esimiehilleen sellaisen härskin sp-viestin, että tänään tätejä nolottaa ja esimiehiään naurattaa … ton viestin jälkeen rauhoituin ite vkl:n viettoon, äsken siivooja tuli sanoon että sinäpäs hymyilet niin sitten yhdessä päätettiin että minulla tänään hymypäivä,

  kaks viikkoo normaali hiljaisuus/ äänimaailma talossa, täti tuli eilen kotiin ja … ei tää voi olla totta mutta totta se on!! en minä vielä sokea ole.
  edit 17:50 täti tuli eilen kotiin ja jo oli tänään uuden vuokralaisen ovella juttelemassa, minut kun näki, veti kaks viikkoa talossa asuneen vuokralaisen puolittain avoimen oven auki, meni sisälle ja veti oven perässään kiinni.

  edit 10.4.2018 8:30

  nyt kun katson taaksepäin Plan B Mantrallani, niin sekin hellehin kanssa käyty vihtaus(hih mikä sana) torikahvilassa, vaikka se kirpaisi niin silti se oli hyvä taukopaikka sille jatkumolle johon tänä päivänä olen edennyt. Eilen oli iltasanomissa yks jääkiekkoilijan ulostulo-artikkeli seksuaalisesta hyväksikäytöstä, juttu kirpaisi, kunpa minäkin olisin aikoinaan uskaltanut olla rohkeampi enkä olisi pelännyt seurauksia joten elämäni ajautui siihen kotipalvelukahnaukseenkin ja nyt tänään minulla on tunne sisälläni että kolme kaupungin naisviranhaltijaa simputti minua siihen malliin että sovinismi iskee vahvasti päälle tunneskaalassani vaikken koskaan ole ketään leimakirveellä iskenyt. tietenkin jo il-foorumilla muutamat naiset minulle että ei saa leimata naisia.

  Ja eilen että se naapurintäti pakeni vasta kaks viikkoa talossa asuneen vuokralaisen huoneistoon kun minut näki porraskäytävässä, niin miespoliisit ja naisisännöitsijä siihen tuumannevat että nyt on oikea meno talossa. ;D Tiedä sitten mitä osakkeenomistaja tuohon sanoisi.

  laske yhteen sellainen asia että mediakonsernille selvisi nimeni ja ja nikkini ja tää blogini tässä kukkahattuvirkatätivihtauksessa ja sitten tulee media-analysointiyritys lukemaan blogiani.

  Like

 7. Heipä hei Survister! 🙂

  Mehän taidettiin jutellakin siitä, että naapurintädin ensimmäisiä “tehtäviä” kotiin palattuaan on mennä ottamaan selvää siitä uudesta taloonne muuttaneesta vuokralaisesta. Tutustumaan…
  Se riippuu sitten sen uuden asukkaan iästä ja sukupuolestakin, että ottaako hän tädin puheita aivan todesta vai ei… Jos hän on jo keski-ikäinen tai vanhempi naishenkilö, niin ottaa kyllä.
  Nuoret ei ota vakavasti kenenkään vanhojen “akkojen” höpöttelyjä, vaan antavat niiden mennä toisesta korvasta sisään ja samantien toisesta korvasta ulos. 🙂

  Mutta kylläpä se täti muistuttaakin kovasti sitä meidän seinäntakusnaapuria siellä rivitalossa. Hän myös teki tuttavuutta aina uusien naapureitten kanssa. Tulokkaiden ilmeistä ja käytöksestä päätellen meitäkin oli “ruodittu” niissä “tervetulotoivotus-keskusteluissa”. 😦

  Media-analysointiyritys? Enpä minä ole aikaisemmin sellaisesta yrityksestä kuullutkaan.
  Mikä sen yrityksen tarkoituksena tai tehtävänä on, jos tänne voit kertoa suurin piirtein.
  Teitä bloggaajia on kuitenkin aika monia täällä netissä ja videobloggaajat teidän lisäksi.

  Minä en seuraa muita blogeja kuin tätä sinun blogiasi ja muutamien leipureitten blogeja.
  Ukkoni seuraa joitakin videobloggaajia. Yksi nuori nainen pitää live-striimiä juovuksissaan…
  Mutta jääköön mainitsematta hänen nikkinsä, kun minua jotenkin säälittää se tyttörukka.

  Täällä kevätaurinko paistaa kirkkaasti vielä aika korkeille lumihangille, jotka sulavat silmissä.

  Hyvää vointia ja mukavaa päivän- ja koko alkaneen viikon jatkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

 8. hei lulu,

  poistin aiemmasta kommentistani sen media-analysointiyrityksen nimen(ei ole suomalainen), joten se on sellainen yritys joka seuraa mitä mediassa / netissä kirjoitellaan mistäkin asiasta jonkun toisen yrityksen toimeksiannosta, esmes sanomalehtien liitto voi olla toimeksiantaja, ministeriö taikka facebook, taikka hsp-psykiatri elaine aron taikka mike lew. saavat näin taustatietoa omien päätöstensä ja toimiensa tueksi ilman että omaa tutkimusaikaansa siihen tuhlaisivat. media-analysointiyritys on verrattavissa esmes gallupeita tekeviin yrityksiin.

  se on uusi vuokralainen about naapurintädin ikäinen nainen, ei ole vielä kertaakaan tervehtinyt minua mutta ei se minua haittaa yhtään. muistuu mieleen kun se naapurintäti sillloin kerran tuli pihalle aamutakki päällä pikkasen hiprakassa valittamaan kun en ollut hänen tyttärentytärtään tevehtinyt porraskäytävässä.

  nyt on se perillesaapumisilmoitusviesti not read poistettiin lukematta deleted matkannut aluehallintoviraston ja ministeriön tietoon, kun ei kaupungilta ole tullut selitystä deletoinnille. lipsahti siinä samalla tuon viestin vastaanottajan nimi sp-osoitteessa.

  Like

 9. tänään on miesten tapaturmapäivä, eilen huoh…

  ostin uuden akkuporakoneen ja testasin eilen sitä tekemällä linnunpönttöjä partsilla, pistin kari tapion cd:n soimaan, myrskyn jälkeen äiti valvoo valoon päin sydämeni tänne jää, lisäsin volyymia toistin kipaleet, lisäsin volyymia. Sitten palasin illalla tunnelmoimaan samoilla kappaleilla myrskyn jälkeen äiti valvoo valoon päin sydämeni tänne jää, lisäsin volyymia, toistin ja lisäsin volyymia, toistin lisäsin volyymia. kuuntelin sanoja ajatuksen kanssa. Sitten menin kellarikomerosta katsoon josko siell olisi lautoja linnunpönttöjen katoiksi. sitten kun palasin kellarista porraskäytävään, naapurintäti oli miesvuokralaisen ovella juttelemassa talon äänimaailmasta, naapurintäti huomasi minut vasta metrin päästä kun portaita nousin ovelleni.

  Luotsaan laivaa päällä rauhattoman veen
  Päivän uuden jälleen kohtaan myrskyineen
  Ja jos satanut on liikaa sydämeen
  Kädet nostaen vain uskoo ihmeeseen

  Liian kauan omin voimin harhailin
  Elin, niin kuin mull’ ois valta kapteenin
  Moneen väärään vuonoon purteeni mun ui
  Kunnes karikolle ylpeys murentui

  kertosäe:
  Myrskyn jälkeen on poutasää
  Vihdoin oon sen saanut ymmärtää
  Nyt sen nään, ei voi yksikään
  Päättää päivistään, ne määrätään
  Myrskyn jälkeen nyt nähdä saan
  Auringon taas käyvän hehkumaan
  Tiedän tään, vielä kerran nään
  Sateenkaaren pään, ja sinne jään

  Nyt sen tajuan: ei jaksa lintukaan
  Yksin vaeltaa, se liitää parvessaan
  Aidon ystävyyden silta kaarineen
  Päivänvalon lailla kantaa sydämeen.

  kertosäe:
  Myrskyn jälkeen on poutasää
  Vihdoin oon sen saanut ymmärtää
  Nyt sen nään, ei voi yksikään
  Päättää päivistään, ne määrätään
  Myrskyn jälkeen nyt nähdä saan
  Auringon taas käyvän hehkumaan
  Tiedän tän, vielä kerran nään
  Sateenkaaren pään, ja sinne jään.

  kertosäe:
  Myrskyn jälkeen on poutasää
  Vihdoin oon sen saanut ymmärtää
  Nyt sen nään, ei voi yksikään
  Päättää päivistään, ne määrätään
  Myrskyn jälkeen nyt nähdä saan
  Auringon käyvän hehkumaan
  Tiedän tään, vielä kerran nään
  Sateenkaaren pään, ja sinne jään.


  Olin kulkenut maata ja merta
  Nähnyt melkein mä helvetin
  Ehkä suonissain virtaavaa verta
  Joskus liikaa mä myös laimensin
  Olin vannonut myös joka kerta
  Kautta suojelusenkelin
  Seilaan viimeistä kyynelten merta
  Sisimpäin minä näin vaimensin

  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Yksin siihen en pystyisikään
  Ja jos hetkeksi silmäni suljen
  Mä hänen kulkevan vierelläin nään
  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Nöyrin mielin oon päättänyt tään
  Ja kun viimeeksi silmäni suljen
  Mä hänen suojaansa ainiaaks jään

  Näitä arpia en enää peitä
  Ne on aarteita sittenkin
  Ilman niitä ja mun kyyneleitä
  Yössä yksin nyt vain olisin
  Siitä kiitänkin jokainen ilta
  Kun mä tyynylle painan pään
  Vihdoin alla on kestävä silta
  Jota kuljen mä taas elämään

  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Yksin siihen en pystyisikään
  Ja jos hetkeksi silmäni suljen
  Mä hänen kulkevan vierelläin nään
  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Nöyrin mielin oon päättänyt tään
  Ja kun viimeeksi silmäni suljen
  Mä hänen suojaansa ainiaaks jään

  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Yksin siihen en pystyisikään
  Ja jos hetkeksi silmäni suljen
  Mä hänen kulkevan vierelläin nään
  Valoon päin nyt varjoista kuljen
  Nöyrin mielin oon päättänyt tään
  Ja kun viimeeksi silmäni suljen
  Mä hänen suojaansa ainiaaks jään

  Mun sydämeni tänne jää
  Kun aika on mun mennä pois
  Syystuuli vaan soi lauluaan

  Kuin kaiken tietää vois

  Mun sydämeni tänne jää
  Aina asuinpaikalleen
  Vaik’ itse saan vain viivähtää
  Kesäiltaan viimeiseen

  Kun mennyt oon, niin kuulet
  Vain kuiskeen rantamainingin
  Jos uskot enemmän, kuin luulet
  Siinä sua tervehdin

  Sä kevään näät taas kerran
  Ja kuulet laulut lintujen
  Jos herkistyt ees hetken verran
  Silloin ymmärrät sen

  Mun sydämeni tänne jää
  Se lähelläsi aina on
  Sen tavoitat, jos haluat
  Vaik’ maa ois lauluton

  Mun sydämeni tänne jää
  Aina asuinpaikalleen
  Vaik’ itse saan vain viivähtää
  Kesäiltaan viimeiseen

  Sä kevään näät taas kerran
  Ja kuulet laulut lintujen
  Jos herkistyt ees hetken verran
  Silloin ymmärrät sen

  Mun sydämeni tänne jää
  Se lähelläsi aina on
  Sen tavoitat, jos haluat
  Vaik’ maa ois lauluton

  Mun sydämeni tänne jää
  Aina asuinpaikalleen
  Vaik’ itse saan vain viivähtää
  Kesäiltaan viimeiseen

  En aina täyttänyt mä toiveitasi sun
  Niin väärin viettänyt oon elämääni mun
  Con itse nostanut sen arvan kohtalon
  Vaik tyhjän aina saa, se täytyy lunastaa
  Niin paljon rakkautta evääkseni sain
  Lapsuutta kadonnutta takaisin kun hain
  Se aika viattomuuden taakse jäänyt on
  Ei kiinni siitä saa, pois vuodet kuljettaa

  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Huolet seuranaan, missä poikansa vain
  Kulkee, suojelusta rukoillaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Aina lapsiaan syliin muistonsa nyt sulkee
  Luopunut ei milloinkaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Huolet seuranaan, missä poikansa vain
  Kulkee, suojelusta rukoillaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Aamuun saapuvaan syliin muistonsa
  Vain sulkee, luopunut ei kuitenkaan

  Jos maailma kolhaisee niin jaksan
  Eteenpäin, kun rakkautesi tunnen aina
  Sisälläin, mua illat viilenneet vie
  Laskuun auringon, en pelkää tulevaa
  Kun kantaa äiti vaan

  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Huolet seuranaan, missä poikansa vain
  Kulkee, suojelusta rukoillaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Aina lapsiaan syliin muistonsa nyt sulkee
  Luopunut ei milloinkaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Huolet seuranaan, missä poikansa vain
  Kulkee, suojelusta rukoillaan
  Yössä äiti valvoo, äiti valvoo
  Aamuun saapuvaan syliin muistonsa
  Vain sulkee, luopunut ei kuitenkaan

  Like

 10. Yks kaupungin pikkuvirkanainen kieltäytyi keskustelemasta kanssani tästä blogista ja sen viimeaikaisesta kommentoinnista joka liittyy naisen työpaikkaan, sanoen että se on sinun henkilökohtainen asiasi.

  Like

 11. kävin lounaalla kotona, naapurintäti partsilla aurinkoa ottamassa, menin kellarin kautta ja toin eka kerran pyörän ulos tänä vuonna , täti kuikuili heti partsiltaan että mikä siellä pihalla rapisee.
  pari viikkoa sitten sanoin tädille, ettei pidä olla liian utelias.

  Like

 12. Heipä hei Survister! 🙂

  Sinäpä olet linkittänyt todella kaikkein hienoimpia Kari Tapion biisejä tänne, kiitos niistä! 🙂
  Minä kävin äsken kahvilla ja laitoin samalla ne soimaan. Minulla on aika hyvät kaiuttimet tietokoneeni molemmin puolin. Ne ovat vävyni ostamat tyttärelleni, mutta ne tuotiin tänne heidän muuttaessaan sinne, missä nyt ovat.

  Se naapurintäti on totta tosiaan samanlainen kuin se meidän naapurinakka siellä rivarissa!
  Meidän puolelta ei olisi saanut kuulua yhtään mitään, mutta hän itse laittoi radionsa täysille mennessään keväisin ja kesäisin aamutuimaan pihalle puutarhatöihinsä. 😦
  Tuskin se sinun musiikinkuuntelusi haittaa sitä miesvuokralaista, jos hän on vielä nuori.

  Siitä uudesta naapurista tulee ilman muuta tädille uusi ystävä, koska hän on suunnilleen samanikäinen, mutta kaikeksi onneksi tädillä on se kesämökkinsä, jonne hän lähtee usein.
  Sinullakin on siellä maalla ystäviäsi, joiden luokse voit mennä lintuja bongailemaan ym., joten sinä saat olla ainakin kesäaikaan enemmän erossa siitä ikävästä naapuristasi…

  Tänään on perjantai ja 13. päivä ja sekö on nimetty miesten tapaturmapäiväksi…?
  Olehan sinäkin sitten varovainen sen uuden porakoneesi kanssa, kun teet niitä linnunpönttöjä siellä partsillasi!
  Luonto on heräämässä uuteen kevääseen, ja niitä uusia pönttöjäkin tarvitaan, kun lämpimät säät jatkuvat ja lintujen pesimäkausi todenteolla alkaa. 🙂

  Hyvää vointia ja päivänjatkoa sekä viihtyisää kevätviikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 13. hei Lulu,

  kävin “korpilataamossa”, kaikki muuttolinnut västäräkkiin asti tulibongattua, myös meriharakka kanahaukka, nuolihaukka kuovi et cetera. tänään mulle tuli yks nainen sanomaan että älä ota stressiä tämmöisestä, no en kait minä ny stressiä jostain tieosakaskunnan tekemisistä ota. nainen vänkäs mulle että hän on tämän tehnyt näin 20 vuotta ja ma vihtasin jotta minä taas olisin 20 vuotta tehnyt tuon asian toisin. että nää miehen ja naisen logiikat.

  edit 20.4.2018 9:44

  Like

 14. ”Tunteiden merkitystä aliarvioidaan, asiat eivät ratkea järjellä” – Valtakunnansovittelijan 12 olennaisen tärkeää oppia ihmisten välisistä suhteista

  Valtakunnansovittelija Minna Helle on kirjoittanut Järki ja tunteet -kirjan, jossa hän kertoo neuvottelupöydän konfliktitilanteista ja jakaa oppinsa ihmisestä riitatilanteessa. Miten ja miksi ihminen toimii riitatilanteessa, kuten toimii? Miten toisen saa ymmärtämään ja luottamaan? Miten päästä eteenpäin pattitilanteesta? Olipa kyse sitten parisuhteesta, ystävyyssuhteista tai väännöstä työpaikalla, tämä kirja antaa loistavia vinkkejä toisen kohtaamiseen – kokeneen valtakunnansovittelijan pehmeällä jämäkkyydellä!

  Tässä 12 kirjasta poimittua vinkkiä ihmisten väliseen suhteeseen, Mikä näistä ohjeista on teistä hankalinta?:

  1. Luota
  ”Luotan siihen, että löydän hankalissakin tilanteissa sen viisauden, mitä kulloinkin tarvitaan. Siksi en stressaa liikaa etukäteen siitä, miten jokin vaikea riita ratkeaa.”

  2. Tunnista tunteet
  ”Tunteiden merkitystä aliarvioidaan. Neuvottelijan tärkeimpiä taitoja on osata tunnistaa omat ja muiden tunteet ja yrittää ymmärtää ja hallita niitä niin hyvin kuin vain voi. Yksi suurimpia neuvottelupöydässä pärjäämisen harhaluuloja on vankka usko siihen, että asiat ratkeavat järjellä. Eivät nimittäin ratkea.”

  3. Älä ole liian kiltti
  ”Ei ole hyväksi olla liian kiltti. Tunnen ihmisiä, jotka eivät koskaan suutu eivätkä sano takaisin, vaikka toinen osapuoli kuinka lataa törkeyksiä suustaan. Mikäli tällaisessa tilanteessa ei reagoi mitenkään, syntyy tilanteesta loputon suo. Törkeydet ja pompotus eivät lakkaa, vaan ne jatkuvat ja voimistuvat. Siksi on tärkeää ilmaista selvästi ja tiukasti, että ei tällaista hyväksy. Huonoa käytöstä ei kannata koskaan palkita.”

  4. Älä uhkaile tai pakota
  ”Olematta psykologi minusta tuntuu, että ihmiset ovat luontaisesti allergisia uhkailevalle käyttäytymiselle. Jos heitä yritetään pakottaa toimimaan jollakin tietyllä tavalla, he eivät taatusti toimi niin. Jos lasta pakotetaan syömään vihanneksia, alkaa hän luultavasti inhota niitä. Samalla tavalla toimii aikuinen, jota yritetään pakottaa johonkin.”

  5. Kuuntele
  ”Kuuntele siis kuin olisit ensitreffeillä. Kun haluamme tehdä vaikutuksen uuteen ihmiseen, josta olemme kiinnostuneita, kuuntelemme herkeämättä. Katsomme silmiin ja reagoimme toisen puheeseen ilmeillä ja eleillä, jotka osoittavat kiinnostumista ja arvostamista.”

  6 . Ole avoin
  ”Avoimuus herättää luottamusta, jota tarvitaan, jotta ihmiset ovat valmiita lähtemään mukaan uusiin asioihin. Jakamalla tietoa mahdollisimman avoimesti taas edistetään parhaiden uuden oppimista. Kun antaa paljon, saa paljon.”

  7. Muista, että jokaisella on omat kokemukset
  ”Ihmiset katsovat maailmaa omien tunteidensa, kokemustensa ja arvojensa kautta. Samasta tilanteesta voi syntyä eri ihmisille aivan erilainen kuva, koska he huomaavat eri asioita, kokevat niitä omalla tavallaan ja arvottavat niitä eri tavalla. Asiat, jotka näyttäytyvät omassa mielessä faktoilta, eivät välttämättä ole sitä jonkun toisen näkökulmasta.”

  8. Uskalla puhua myös suoraan – ja taas: kuuntele
  ”Tietyissä tilanteissa on uskallettava olla suorapuheinen. Suoraan puhumisen jälkeen täytyy taas olla valmis kuuntelemaan, mitä toisella on asiasta sanottavana ja käymään keskustelua esille tulevista näkemyseroista ja niiden syistä.”

  9. Älä tuijota titteleita, katso ihmistä
  ”Kenenkään työura tai tausta ei kerro koko tarinaa sitä, millaisia ihmisiä he ovat. ”

  10. Myönnä virheesi
  ”Virheiden myöntäminen on meille todella vaikeaa, vaikka niitä tapahtuu kaikille. Usein ongelma on suurempi itsellemme kuin muille. Oma kokemukseni on, että ihmiset suhtautuvat toisten virheisiin yllättävän myötämielisesti etenkin silloin, kun ne tuodaan avoimesti ja rehellisesti esille. ”

  11. Aseta itsesi toisen asemaan
  ”Vannon empatian nimeen. Jos ei kykene ymmärtämään toisten näkökulmia, on vaikeaa tai kenties mahdotonta saada ihmisiä puolelleen ja innostamaan heitä mukaansa. On tärkeää asettaa itsensä toisten asemaan ja tarkastella maailmaa sieltä käsin.”

  12. Pyydä anteeksi
  ”Aito anteeksipyyntö on yksi yksinkertaisimmista asioista, joilla voi korjata tulehtuneita vuorovaikutussuhteita. Se ei maksa antajalleen mitään (paitsi mahdollisen kolhun egossa), mutta merkitsee saajalle todella paljon. Anteeksipyyntö voi ratkaista riidan, jonka taustalla on kyse loukatuksi tulemisen tunteesta ja useissa riidoissa näin on.”

  Like

 15. Heipä hei Survister! 🙂

  Minä ajattelinkin alkuviikolla, että sinä olet lähtenyt sinne maalle viemään niitä linnunpönttöjä.
  Se “korpilataamo” on varmaan paras mahdollinen paikka omien ajatusten selvittämiseen…
  Uuteen elämään heräävä luonto varsinkin näin keväällä ikäänkuin hoitaa ihmistäkin.
  Se, kun näkee uutta elämää joka puolella, saa ihmisenkin uudistumaan sisäisesti.

  Sielläpäin onkin linturikasta seutua, täällä ei näe läheskään kaikkia noita sinun mainitsemiasi lintulajeja. Naapurin kaksi haukkuvaa koiraa ja kolme irrallaan kulkevaa kissaa pitävät huolen siitä, että ne vähäisetkin linnut kaikkoavat ja lentävät lähimetsään. Ei näy enää oraviakaan.

  Tuo valtakunnansovittelija Minna Helteen kirjoittama “Järki ja tunteet”-kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta noin niinku teoriassa, mutta monet noista kirjan vinkeistä vaikuttavat mahdottomilta soveltaa käytännössä silloin, jos toinen osapuoli on vaikka narsistinen. 😦
  Narsisti kun ei kuuntele koskaan toista ihmistä, eikä näe itsessään virheitä, joten anteeksipyyntöjä on häneltä ihan turhaa odotella. Vika on aina toisissa, eikä ikinä hänessä itsessään. Olen tainnut kertoakin, että minun elämässäni ne pahimmat narsistit ovat kirjaviisas vävyni ja toinen, tuskin kokonaista kirjaa koskaan loppuun asti lukenut veljeni vaimo.

  Siis narsistinen ihminen voi olla joko hyvin älykäs tai hyvin tyh… no vähemmän älykäs. 😉
  Sinun elämässäsi taitaa olla kaikkein pahin narsisti se naapurintäti, joka on jompikumpi…?
  Mutta ei tänne uskalla kirjoittaa enempää, jos hän tai joku tuttunsa lukee tätä sinun blogiasi.

  Se on taas viikonloppu edessä. Täällä satoi vettä viime yönä ja pilvistä säätä on luvassa huomiseksikin. Mutta vesisateet keväällä sulattavat loputkin lumikasat ympäriltä. 🙂

  Hyvää kevätpäivän jatkoa ja viihtyisää viikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 16. hei lulu,

  tiedät kyllä mistä bongasin tuon 12 oppikohdan 😉
  niissä on paljon ajatuspurua minulle, sudenkuoppia joihin olen astunut.
  kaupunginhallituksen puhjoht oli tänä aamuna lueskellut kaksi hänelle aiemmin lähettämääni mailia, mitään muuta ei sieltä päin. jos vaan tietäisit miten mä olen pommittanut vuoden päivät kaupungin kukkahattuvirkatätejä ja heidän esimiehiään. kunnallisdemokratia kaipaa vierelleen jääräpäisiä sivustakommentoijia ja no ei ne minulle kovin helposti saa lähestymiskieltoa kaupungin tonteille.

  no joo tääll on järvee metsää kukkulaa ja peltoaukeata niin koko lintukirjo, pikkukäpylinnutkin kävi syömässä autotallin nurkalla männyn jotakin mitä ne on “vuosikasvainsuojuksia”, sitt yks kissa ei oikein tykännyt silittelystäni ja puri käteen, komennus oli päällä että ovet kiinni kissa karkaa ulos, toisess paikassa oli seitenviikkoinen labbiksen pentu, siell oli koko talven asustellut harmaapäätikka niin ja siell mä näin kevään ensimmäisen peukaloisen, niin ja ilveksetkin jatkuvaan kulkee kahdessa paikassa, pöllönpönttöni molemmat oli tyhjillään tänä keväänä, kesyjä joutsenia louskuttelee jo joka paikassa ett niitä ei enää noteeraa.

  Like

 17. Hyvää maanantaita, Survister! 🙂

  Joo, sinne keskustelupalstallehan sen muistaakseni Pistaasi oli laittanut. Silleen samoin niissä eri kohdissa on sekä ajatuspurua, että niitä sudenkuoppia minullekin.
  Varsinkin suhtautumisessani vävyyni ja veljeni vaimoon sekä muutamiin vanhoihin täteihini…

  Sinulle pahimpia ovat ehkä tällä hetkellä edelleen ne naapurintädit – tai se yksi tietty täti…?

  Minä ajattelisin silleen, että ne “kukkahattuvirkatädit” ja heidän esimiehensäkin on valittu niihin virkoihinsa (usein hyväpalkkaisiin) palvelemaan teitä kaupungin asukkaita.
  Tottakai teillä kaupunkilaisilla on oikeus tarvittaessa lähestyä heitä kaupunkinne asioissa.

  Minä kadehdin sinua, kun saat nähdä noin monia eri lintulajeja ja muitakin luonnon eläimiä.
  Täälläpäin näkyy ikkunasta enimmäkseen vain harakoita ja rastaita, joskus peltopyitä.
  Naapurin kolme kissaa liikkuvat irrallaan ja karkoittavat pienemmät linnut ja oravatkin. 😦

  Arvaan, että siinä “kissatalossa” maalla on sama komento päällä kuin oli sen aikaisemman, hyvin vanhaksi eläneen kissankin aikana. 😉 Mutta onhan se muuten vissiin ihan mukava majoittumispaikka sinulle? Ja sen kissan emäntä on ollut sinulle tuttu jo vuosien ajan.
  Sinä kerroit hänestä jo siellä il-foorumillakin. Hän on vissiin aika voimakastahtoinen nainen?

  Kevääntulo etenee täällä Pohjanmaallakin ja joetkin tulvivat kovasti entiseen malliin.

  Hyvää vointia ja mukavaa keväistä uutta viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 18. hei lulu,

  hermostuin tähän kissatalon emäntään, enkä ole ainoa, stressaantunut nainen joka käyttää toisia hyväkseen sen sijaan että menisi ammattiauttajan luo, siellä tulee hyväksikäytetyn oloiseksi kun…ihme että sai taloa parin tunnin ajan tuulettaa, mutt se kissa, no kaipa se tyytyväinen oloonsa mutta.. ei tästä sen enempää..

  eilen oli taas tunteiden myllerrys kirjan ja ruusun päivänä, aamusta tein uuden postauksen, sitten illemmalla kävin yhden runoilijaeläkemiehen luona maailmaa parantamassa, kaupungille lähetin taas kuntalaispalautetta niin sitten ruokakaupassa, hei tossahan on edessäni kassalla kaupunginjohtaja, kahdeksan aikaan sitten abc:llä yks naiskaupunginvaltuutettu jutteli naapuripöydässä, enkä uskaltanut liittyä poliitkkojen seuraan kertomaan jatkoa sille mitä hänelle viime syksynä kertoilin.

  Like

 19. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Minä muistan sinun kertoneen siitä kissatalon emännästä jo siellä il-foorumilla. Ajattelin ja taisinpa sanoakin sinulle silloin, että hän käyttää hyväkseen sinua siellä talossaan teetättämällä paljon käytännön töitä. Muistaakseni hän kutsui sinne muitakin vieraita ja heitäkin, jotka toivat hänelle pyynnöstä niitä tietynlaisia juotaviakin. 😉 Mutta eipä hänestä tämän enempää tännekään. Hyvähän se on, jos hän pystyy huolehtimaan siitä kissastaan.

  Mutta onhan sinulla siellä mukavampiakin tuttuja kuten se runoilijaeläkemies, jonka luona kerrot vierailleesi maailmaa parantamassa. Millaisia runoja hän kirjoittaa…?
  Minulla ei ole se “runosuoni” pulpunnut pitkään aikaan, mutta ehkä tuleva kesä toisi inspiraatiota runoiluun, kun toiveissa on rauhallisempi kesäaika pihalla oleskeluunkin. 🙂

  Rajanaapuri oli kertonut ukolle heidän perheensä lähtevän koko kesäksi johonkin maaseudulle itäiseen Suomeen, joten eipä minun tarvitse kuunnella koirien haukuntaa eikä akkojen kälätystä ja naurunremakoita lähes jokaisena päivänä, kuten on pitänyt monina aikaisempina kesinä kuunnella. Sekin on plussaa, kun heidän pihagrillinsä hajut ja muutkaan savunkatkut ei leijaile meillepäin kuten tähän mennessä. Minä luulen heidän polttavan jossakin tulisijassa jotain vanhoja “kenkärajoja” tai muuta sellaista, kun sieltä tulee aina niin pahanhajuiset savut. 😦

  Mitä sinä meinaat tehdä vappuna? Jäätkö kaupunkiin vai menetkö maaseudulle?

  Minulla ei ole vielä mietittynä sen kummempia vappusuunnitelmia. Kyllä kai minä niitä munkkeja paistan ja luultavasti valmista kaupan simaa ostan kuten usein ennenkin.
  Omatekoinen sima olisi tietenkin parempaa, mutta aika hyviä simapulloja saa valmiinakin.

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle toivotellen 🙂 Lulu

  Like

 20. no ei oikein luonnistunut uusin kommentti ensimmäisenä kun piti sitten etsiä Leave a Reply boksi kummiskin alhaalta.

  Like

 21. Hei Lulu,

  nyt tuli tauko torikirjoitteluuni, tiedät kyllä miksi, avasin asialle eilen postauksen, jonka nyt siirsin privaatiksi.

  kyselit vappusuunnitelmistani, niitä ei ole vielä minkäänmoisia, pitää ainaskin tyhjentää kuohispullo jonka ostin uuden vuoden juhlintaani varten.

  viikonloppu on mennyt… eilen kaks ystävällistä naistoimittajaa(eri lehdistä) tervehti kaupungilla, myöskin kaupunginvaltuuston pj moikkasi ja sitt kävin taas provoamassa jehovien standilla, tällä kertaa aiheenani oli #metoo. toinen naisista löi heti kanveesiin sanomalla no terve taas, toisella naisella oli sairaalatyökokemuksia siitä miten häntä naapuripedin miehet takamuksesta puristelivat kun hän vuoteita sijasi. Voi pyhä jysäys!!

  Like

 22. edelliseen viestiin: no en minä käynyt provoamassa jehovien standilla vaan ihan hyvässä yhteisymmärryksessä keskustelimme, tulimme vain erilaiseen lopputulemaan 😀

  Like

 23. Heipä hei Survister! 🙂

  Minä luulen, että sinä haluat pitää taukoa sieltä niitten haittailmoitusten vuoksi, joista joku oli avannut oman ketjunkin siellä. Sehän ei ole vissiin ns. turvallinen foorumi, olen käsittänyt?

  Kaikkien siellä kirjoittavien ja varmaan pelkkien vierailijoidenkin kannattaa asentaa koneilleen kaikki mahdolliset suojaukset ja virustorjuntaohjelmat.

  Minä en lähde minnekään viettämään vappua, vaan olen vain täällä kotona tänään.
  Niitä perinteisiä vappuruokia olen ostanut: nakkeja, perunasalaattia, simaa ja munkkeja yms.
  Huomenna me käydään anopilla kylässä, kun hänellä on uusi mukava asunto rivitalossa. 🙂

  OIKEIN HAUSKAA VAPPUA SURVISTERILLE JA KAIKILLE BLOGIN LUKIJOILLE!!!!! 🙂

  Toivottaa Lulu Marlene

  Like

 24. Hei Lulu,
  hyvää vapunvieton jatkoa sinulle

  se on vieläkin uudenvuoden kuohispullo avaamatta kait se ny pitää avata pikapuoliin brunssin kostukkeeksi 🙂

  Kaksoset 21.5.–21.6. Heittäydy uusille urille vapun kunniaksi. Yllätä tyylinmuutoksellasi ja tahdinvaihdoksellasi. Tämä on uudistumisen aikaa.

  eilen olin lakittamassa patsasta, tänä aamuna torilla agiteeraamassa sorron yötä. leijonat tarjoili arpoja mutt ne jäi ostamatta kun näin kuka virkatäti oli makkaroita myymässä, sitt oli banderollia kantamassa se postinjakajamies joka silloin just meidän porraskäytäväss kun se naapurintäti käski minun painua pyöreään huoneeseen, eikä tässä vielä kaikki, kaupunginvaltuutettu/lautakunnan puheenjohtajalle sanoin teltallansa, että tulin tässä stalkkamaan torin vappumeininkiä,

  olkoon virustorjunnat mitä on mutta isäntä se on torikahvilallakin(munfoorumi.com)sinä t seuraa niin tarkkaan mitä yleinen keskustelussa kirjoitellaan mutta kyll se muutaman nikin taholta on sellaista että en yhtöään ihmettele että joku taho no esmes ny mulle tuli toteamaan että foorumi on haitallinen niin itselleni kuin sananvapaudelle. ja sekin että huehue on hyvin vihainen banneistaan ja kerran kehuikin että oli saanut ilfoorumin alas…..
  voin mä torille kirjautua ja yv-viestejä kirjoitella mutt itse ketjuihin en voi kommentoida, elän nyt tässä luulossa niin enpähän mene edes krjautumaan sinne. tää on oiva aspekti vähentää omaa nettiriippuvuuttani.

  Like

 25. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Kiitos viestistäsi ja toivotuksestasi! 🙂 Kevään juhla oli ja meni vain pelkkää simaa juoden, ja arkinen viikko jatkuu.
  Minä vietin vappua ihan vaan täällä kotona, mutta sinulla näyttää olleen “menoa ja meininkiä” omassa vapunvietossasi. 🙂 Mitähän patsasta sinä olit lakittamassa, sitä Mantaako? Tässä kaupungissa lakitetaan silloin tällöin kahtakin miespuolista patsasta. Toinen on kaupungin perustajan, ja toinen muuten vain sen hyväksi toimineen miehen patsas.

  Tämä sinun blogisi on merkitty turvalliseksi jo tuossa tietsikkani yläpalkissa, mutta se mainitsemasi foorumi ei siis ole…? Joku oli tosiaan avannut sinne aiheesta oman ketjunkin.

  Hue sai pitkät bannit erään hienolta vaikuttavan leskirouvan vuoksi, jota hän “jäägereissään” loukkasi aika pahasti. 😦 Ne viestit on poistettu, mutta minä ehdin ne lukea, kun surffailen muutenkin netissä iltamyöhään.
  Hän sanoi melko rumasti siitä lesken kuolleesta miehestäkin, joka oli ollut kuulemma il-foorumilla kirjoittelemassa.

  Sinä kirjoitit toisessa postauksessa huiman korkeista verenpainelukemistasi. Onko sinulla lääkitystä siihen?

  Toisessa postauksessa kerroit niiden jehovalaisten kohtaamisesta. Heidän kanssaan saa olla varovainen, jos ei ole aidosti kiinnostunut heidän tarjoamastaan uskonnosta. He pyrkivät tulemaan kaikin keinoin kotiovillekin.
  Tuossa meidän naapurissa asuu yksi jehovalaisnainen, joka ei ole käynyt meidän ovella, mutta joskus niitä hänen uskonsisariaan ja -veljiään on kyllä käynyt.

  Nettiriippuvuus on omanlaisensa “sairaus” ja minunkin täytyy myöntää, että roikun itsekin liikaa netissä.
  Mutta kohtapuoliin alkaa piha olla siinä kunnossa, että haravoinnit ym. puutarhatyöt kutsuvat ulos päivittäin.
  Täällä on edelleen aika kylmää ja maa on vielä liian märkää. Lumikasojakin on vielä sulamatta pihallamme.

  Hyvää vointia ja mukavaa päivänjatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei,

   muokkasin hieman ulkoasua uuteen teemaan.

   älä kysele mitään lakituksesta kun toimittajat hääräs siellä kameroittensa kanssa….

   verenpainetarinoin uudessa postauksessani, se on ookoo mulla vaan sairaalaneuroosi 😉

   munfoorumin ylläpitäjä on blokannut minun kommentointini torilla, illamarja kyselee kommuunissa ett minne se kommuunisti on kadonnut, lähetin jo hälle yyveetä mutt kaipa hän ei ole huomannut sitä.

   naureskelin aamuiselle sairaanhoitajallle miten minä ajauduin nettiriippuvaiseksi, ja miten f-secure blokkas minut yhdeltä foorumilta, siis mä uskalla sen terveuydenhoidon ammattilaisellekin kertoa
   , bloggaukseeni hän oli tyytyväinen ja sitt vielä kehui minua rohkeaksi. tänne ilmestyi kaks kommentoijaa, viestivät englanniksi.

   jatk..

   Like

 26. Tänään hämmennys päällimmäisenä kun alkaa tajuta eilisessä sanomalehdessä olleen uutisjutun sisällön, miksi viime vuonna virkatädit että uhkailenko minä, mene ammattiauttajan luo, lopeta stalkkaus, muistuu mieleen se muutaman vuoden takainen juttu kun poliisipartio pysäytti kadulla että oletko sinä uhkaillut pientä naista, tsekkasivat henkilöllisyyteni ja valokuvasivatkin, sen jälkeen en asiasta ole mitään kuullut. mutta osaan tuosta johtopäätökset tehdä että mikä on miehen asema kun naiset ottaa kyttyrää.

  ajattelin tehdä blogin keskustelijoille, onkohan siinä idistä, torilaiset on saaneet ennakkovaroituksen mitä tuleman pitää kun maailmanlaajuinen vihapuheen kitkentä sulkee torifoorumin.

  Like

  1. nyt taas menin heikoille jäille kun reaalielämän keskustelussa yhdistin tuon uutisjutun ja oman tarinani että miten ne limittyy toisiinsa. ikinä osannut kuvitellakaan että vielä tällaiseen pyöritykseen joudun ja miettimään sitä kun tullaan sanomaan että taas sinulla alkoi mielikuvitus laukata.

   Like

 27. Heipä hei Survister! 🙂

  Tämä sinun blogisi onkin nyt hienon, ja sellaisen keväisen raikkaan näköinen! 🙂
  Minä tykkään kovasti sinisen ja vihreän värien eri sävyistä, toki keltaisestakin näin keväällä, kun pihani ensimmäiset kukkaset ovat enimmäkseen keltaisia.

  Saa nähdä, että miten sen foorumin käy, kun siitä on tullut monille ilmoituksia haitallisesta sivustosta. Kyllä sinne pääsee lukemaan entiseen tapaan ja kaikille osioille. Hilla-Marja (Lipton3) on vissiin saanut yv-viestisi…

  Sairaalaneuroosi? No, se sama ongelma lienee monilla meistä, kun minäkin olen niin hidas lähtemään lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotoille, vaikka tarvettakin olisi.
  Sinä selvisit kuitenkin hyvin siitä uuden sairaanhoitajan luona käynnistä ja tarkastuksesta. Ne uudet ja nuoret/nuorehkot hoitsut ovatkin usein paljon mukavampia kuin ne vanhat ja mahdollisesti vaihdevuosissakin “keppuroivat” ja kärttyiset hoitsut. 😦

  Minä huomasinkin viime viikolla täällä blogissa kaksi englanninkielellä kommentoivaa uutta keskustelijaa, mutta enhän minä ymmärtänyt puoliakaan heidän kirjoituksistaan. Tyttäreni osaa englantia jo äitinsä edestäkin. 🙂

  Mielikuvituksen laukkaaminen ja omiin mielikuvitusmaailmoihinkin uppoutuminen on ollut minun tapani selviytyä arjen harmaudesta ja ikävästä mielestäkin jo pikkutytöstä lähtien, vaikka onhan siinäkin omat ongelmansa, kun välillä on aivan pakko palata takaisin todellisuuteen ja omaan oikeaan minuuteensa…

  Se todellisuus on jostain syystä mukavampaa näin keväällä, kun minä pääsen möyrimään tuonne pihalleni puutarhahommiin. Melkein kaikissa perennapenkeissä on nähtävissä uutta elämää pakkasöitten mentyä. 🙂

  Hyvää vointia ja mukavaa uutta keväistä viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   nyt taas harjoittelin poissaoloa netistä,, torilla katselen vaan siihen asti kun näen miten huehue suhtautuu poissaolooni. toin korvesta mukananni niin sinivalkovuokkoruukun ja narsissiruukun ja pari uutta linnunpönttöäkin. vaeltelin aamusta iltaan ja nyssitte takaisin kaupungissa, lämmin viikonloppu tulossa. no se sairaanhoitaja oli kylläkin jo.. no naisen ikää ei saa arvailla 😉
   uusi postaukseni nunnasta ei ole saanut yhtään kommenttia joten tuulimyllyn kanssa vain vihtaan tämän blogin kautta.

   voithan sinä googlen translatella kääntää tekstit suomeksi.. niinkuin google ne kääntää miten kääntää.

   Like

 28. Heipä hei Survister! 🙂

  Tämä viikko toi sellaiset säät tällekin leveysasteelle Suomea, että minun aikani on mennyt pihahommissa ja mm. monivuotisten perennapenkkien kunnostamisessa. Minä laitan aina syksyisin haravoimiani kuivia lehtiä niihin penkkeihin suojaamaan talven pakkasilta – ja niitähän sitten helmi-maaliskuussa olikin.

  Jaa, ettei se sairaanhoitaja ollutkaan enää mikään “tyttönen”, mutta muuten mukavako? niin ei iällä väliä. 🙂

  Se on niin hirveää asiaa, mitä kaikkea se sinun “nunnapostauksesi” käsittelee, etten osaa sitä sanoiksi pukea. 😦
  Herää kysymys, että miksi se nunna ei lähtenyt pois luostarista ja etsinyt aikuista miesseuraa, jos ne tietyt maalliset “asiat” alkoivat vetämään puoleensa ja hän ei voinut “hengellään henkisesti” niitä tuntemuksia sammuttaa. 😦

  Se sinivalkovuokkoruukku ja narsissiruukkukin ovat varmasti todella kauniita. 🙂 Aiotko viedä jommankumman niistä äitisi haudalle ylihuomenna?

  Sehän on silloin äitienpäiväsunnuntai, mikä on minulle taas aika surullinen päivä, kun tyttäreni on siellä “maailmalla” jo neljännen perättäisen äitienpäivän. 😦 Kortin hän kyllä muistaa aina lähettää minulle. Menen käymään silloin sunnuntaina oman vanhan äitini luona, ja varmaan me ehditään käymään anopillanikin samana päivänä.

  Ne googlen käännökset ovat tosiaan hieman “tulkinnanvaraisia” ainakin musiikkikappaleita kääntäessä…

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonloppua sinulle kaupungissa tai maaseudulla! 🙂 toivoo Lulu Marlene

  Like

 29. Hei Lulu,

  lähden tästä liikenteeseen ja palaan nettiin maanantaina,

  hyvää äitienpäivää Sinulle, parahin nettikeskustelijani.

  tein ajastetun postauksen huomiselle päivälle, muuten olen hiljaa äitienpäivänä.

  vuokkoruukkuni löysi arvoisensa paikan.

  eilen sain ostettua uuden telkkarin, entisestä ei näkynyt hd-kanavat.

  ps translate, found a comment on the spam list . , checked it as not being spam.
  löysin spammilistalta kommentin, hyväksyin kommentin.

  Like

 30. Hei Survister! 🙂

  Paljon Kiitoksia Sinulle toissapäiväisestä äitienpäivän toivotuksestasi minulle! 🙂

  Sinä olit liikenteessä ja kävit varmaankin viemässä äitisi haudalle valkovuokkoja, joista hän muistaakseni tykkäsi?

  Minun eilinen äitienpäiväni meni myöskin liikenteessä, kun me kävimme onnittelemassa sekä mun äitiäni että anoppiani. Molemmat ovat jo vanhoja ja huonojalkaisia, varsinkin anoppini, joka täyttää tänä vuonna 90 vuotta.

  Tyttäreni lähetti minulle äitienpäiväkortin ja olin hänen kanssaan skypellä eilen illalla, mutta eihän se tuntunut samalta kuin jos hän olisi ollut kotona. Mutta tämä on nyt vaan sellainen tilanne, joka on kestettävä.
  Hän tulee Suomeen kesäkuussa, kun hänen kummipoikansa pääsee ripille puolen kuun maissa. 🙂

  Se on mukava, kun sait uuden telkkarin, kun niissä vanhoissa telkkareissa ei ole kaikkia nykyajan hienouksia, tai niihin pitäisi ostaa jotain lisälaitteita. Varmaan joku sellainen laitetaan tuohon olohuoneemme vanhaan televisioon.

  Kyllä se on ihanaa, kun kesä tuli Suomeen, vaikka ikäänkuin “etuajassa”. Kaikki luonnossa kasvaa ihan silmissä.
  Koivutkin viheriöivät, ja niiden lehdet ovat jo “hiirenkorvalla” täällä Pohjanmaan rannikkoseudullakin.
  Pihamaallakin kevätesikot ja tulppaanitkin kukkivat, ja vähitellen yksi toisensa jälkeen muutkin kukkalajit. 🙂
  Naapurit (meteleineen) ovat lähteneet jonnekin reissuun, joten lintujakin olen nähnyt pitkästä aikaa pihapiirissäni.

  Hyvää päivänjatkoa ja koko uutta kevätkesäistä viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   ihan niinkuin joku kaipais mua torille, mutta en sinne mee ennenkuin näen huen reaktion.
   Ykskaks minulta katosi toinenkin kommentointipaikka netissä, satoja kommenttejani, no ne on bittiavaruudessa niinkuin ne il-foorumin viestit, näitä uusimpia ei ole hollattu minnekään. mutta ei tuo kirpaissut yhtään kun kesä tuli ja on pitänyt minut huomassaan, olen liikkunut luonnossa ja uimassakin kävin toissayönä, tämän aamun lenkillä bongasin eka kerran punavarpusen ja tervapääskyn, meriharakankin näin.

   uuden teeveen osto oli heräteostos, mitä minä sillä teen, kysyn nyt itseltäin. Eilen tarjouduin yhden naisen mukaan maalle mutta se tyssäsi siihen että tytär(kyläpaikan emäntä) hermostuu kun minä ‘mesoan’. ettäkö minä mesoaja, no kyll siin perää on, sen tunnustan, että sellainen anarkisti mä, tää on ihan lapsuudenpahe, auktoriteettien kyseenalaistaminen, mutta nollatoleranssi pitää olla väkivallan suhteen, löysin taas yhden provosoivan artikkelin:
   https://www.hs.fi/elama/art-2000005675964.html
   Päällepäsmäri kävelee muiden yli ja hyötyy siitä – Asian­tuntijat neuvovat, miten jyrän kanssa tulee toimeen
   Voiko jyräävän esimiehen kanssa tulla toimeen? Miten toimia ystävän kanssa, joka ei ota muiden mielipiteitä huomioon? Asiantuntijat neuvovat, miten tulla toimeen päällepäsmärin kanssa.
   ”Jyrä voi olla pohjimmiltaan herkkä ihminen, jolle muiden jyrääminen voi olla tapa selviytyä maailmassa.

   että niinku kahden naisjyrän kanssa olen menneen talven aikana vihdannut:
   Älä yritä muuttaa jyrää

   Mitä hankalampi tyyppi, sitä tuhoon tuomitumpaa on yrittää näpäyttää tai ”ojentaa” jyräävää ihmistä, Karjalainen sanoo.

   ..
   hellettä piisaa, torilla aina hekumoidaan että missä se ilmastonmuutos kun talvella vähänkin kylmempää, mitäthän mieltä ne nyt.. hih..
   multa paloi partsilla poissaollessani kolme puuliljan alkua.
   tänään illalla pitää tehdä yks tavaksi tullut 60 kilsan pyörätour

   Like

  2. hei Lulu,

   viikko on vierähtänyt, nyt on kaksi keskustelukanavaani sulkeutunut toukokuussa, tämä on positiivista etenkin torikahvilaan päin, perimmiltäni olen introvertti ja se polku jolle ajauduin kymmenisen vuotta sitten il-foorumille oli extroverttiuden juhlaa, ja tuon juhlan pysäytti vasta taho joka bannasi minut torikahvilasta, ajattelisin että se bannaaja on munfoorumi.comin ylläpitäjä naisliiton asianajajattaren toimeksiannosta(se media-analysointiyrityksen visiitti blogiini).

   mailasin tässä viikolla palautetta kaupungille että oliko se suurikin synti että lähetin hyvinvointijohtajattaren tammikuisen sähköpostiviestin aluehallintoviraston luettavaksi niin ei minun kysymykseeni kukaan ole vastannut. totuus tekee kipeää mutta vaikeneminen ei nyt kaupunkia auta. toisaalta kukapa sieltä mitään osaisi vastatakaan, tarvinneeko miesten lainkaan mitään vastata kun tämän kahnaukseni toisina osapuolina on ollut kaksi kukkahattuvirkatätiä.

   viime vuoden pöntötyskampanjani, yhden pöntön löytänyt pesäkseen puukiipijä.

   tein tuossa englanninkielisen postauksen, joka suunnattu maailmalle. siihen sain ajankohtaista matskua kun suominainen seksuaaliahdistellut miestä ja poikaa kännissä maailmalla.

   näin tänään…

   Like

 31. Heipä hei Survister! 🙂

  Helteet ovat ohi ainakin täälläpäin ja öisin on pelättävissä hallaakin. Viime yönä ennen nukkumaanmenoani minä vilkaisin ulkolämpömittaria ja se näytti vain +2,5 astetta. Onneksi en ole ehtinyt istuttaa vielä hallanarkoja kukkia kukkapenkkeihin enkä piharuukkuihin. Kylmä tuulikin on ollut rannikolla koko päivän.

  Mutta en olisi ehtinyt ulkona olemaankaan, kun minäkin aloin seuraamaan niitä Englannin kuninkaallisia häitä… Olihan se taas melkoinen spektaakkeli, ja molemmat osasivat vuorosanansa virheettömästi kirkon alttarilla. 🙂

  Minun mielestäni vihkimistilaisuuden parasta antia oli kyllä sen amerikkalaisen piispan vauhdikas puhe/saarna.
  Siellä ne jäykät engelsmannit olivat “äimän käkenä”. Minä pelkäsin jonkun menevän keskeyttämään sen puheen, kun kuningatar Elisabettikin näytti niin vihaiselta. Mutta hän näyttää yleensä aika tympeältä muulloinkin. 😦

  Sinä oletkin nähnyt monenlaisia lintulajeja siellä luonnossa liikkuessasi. Täällä lintulajeja on vähemmän.
  Kerrot käyneesi jo uimassakin, ilmeisesti kävit kuitenkin järvessä? Merivedet lämpenee todella hitaasti täälläpäin.

  Sinua ei olekaan näkynyt siellä toripalstalla pitkään aikaan, mutta aiotko tulla sinne sitten, jos/kun Huehue tulee takaisin päästyään pitkästä bannistaan?

  Enpä minäkään katso enää kovin paljon televisiota, varsinkaan näin keväisin ja kesällä, kun viihdyn ulkona pihatöissäni tai muuten vain oleskellen takapihan terassilla, kun aurinko paistaa ja on lämmintä.
  Mutta sitten syksyllä katson sitä taas, ja varmaan sinullakin on silloin enemmän aikaa katsella uutta televisiotasi. 🙂

  Niitä päällepäsmäreitä on minunkin suvussani ja tuttavapiirissäni, enimmäkseen keski-ikäisiä tai vanhempia naisia. Miespuolisista päällepäsmäreistä pahin lienee vävyni, joka kuvittelee olevansa aina oikeassa ja pomottaa usein. 😦
  Minun mielestäni hän ei ole mitenkään herkkä luonteeltaan, vaan päinvastoin aika kova tyyppi.

  Sellainen introvertti persoonallisuus minäkin koen enemmän olevani…

  Suomalaisten “kännitörttöilyistä” on puhuttu niin kauan kuin minä muistan, ja useimmiten ne “törttöilijät” ovat olleet miehiä, mutta viime aikoina on alettu kiinnittämään yhä enemmän huomiota naisten älyttömään käyttäytymiseen ulkomailla. Tuo sinun esimerkkisi on pöyristyttävä, ja samoin ne (yleensä lihavien) akkojen matkat Gambiaan.

  Huomenna on Helluntaipäivä ja siihenkin liittyy ne omat vanhat sanontansa ja uskomuksensa. 🙂

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

 32. hei Lulu,

  oli naisvaltainen vkl, enstex la päivällä pitkä juttutuokio naiskaupunginvaltuutetun kanssa,
  sitt olin kesän eka terassituopilla äiti-tytär seuranani, vanha teeveeni kiinnosti tytärtä joten he kävivät huushollissani, joka oli niin sekasin kuin olla ja voi, että ‘saarna’ tuli sekä äidiltä ja tyttäreltä että nyt siivoamaan ja maanantaina lähetät kuvatodisteita että siivottu on, no sitt mä siivosin ja tiskasin ja pyykkäsin eilisenkin päivän vaan vielä on tavaraa jolle pitäisi asiaankuuluva paikka löytää, neljä kassillista meni jo roskikseen mutt…
  ja se sähläily, aattele bioluvil pullo kaatui kaks kertaa, softlanpullo kerran, vahapullo kaatui matolle ja kaiken kruunas kun jäin ihmettelemään miks tuo vesiläiskä ei katoa kylppärin lattialta, domestospullo oli kaatunut, no tulipahan kylppärin lattia kerrankin desinfioitua kunnolla kun melkein puoli pulloa litkua oli käytettävissä.

  sitten viel illalla kun vein yhtä linnunpönttöä niin siinä polulla sitt kaks naista että sinä linnunpönttöä laittamassa, toinen sanoi että tuolla on yks puukiipijän pönttö ja mä siihen että se on mun tekemä. Kiitti nuori nainen että kun sinä tuollai lintuja aattelet.. no tänä aamuna sitte heräsin jo neljältä nin vein kaks uutta pönttöä kuntopolun varteen ja eikö vaan siihenkin jo yks koiranulkoiluttajanainen, hänen kanssaan sitt muutaman sana vaihdoin. Siitä matkani jatkui tsekkaan se puukiipijänpönttö ja siellähän emot jo ruokaa kantoivat poikasilleen, ja sitten vielä cityjoutsenpari pesällään,

  tuskin mä sinne torille enää, mv vaikeni ja sieltä olisi ollut odotettavissa kävijäinvaasio torille vaan kun ei.. tragikoomista että se mun oma kommuuniketju, siellä viimeinen viesti tanelilta, survister ehti Vieraskirjaan yhden viestin lähettää ja sitä seurasi ikibanni sille nikille:

  Like

 33. Hei Survister! 🙂

  Minä mietin tässä, että mahdatko olla tällä hetkellä kotonasi vai oletkohan lähtenyt maaseudulle lintuja bongaileen.
  Mutta täällähän tämä viesti säilyy, ja voit lukea sen kotiin tultuasi tai muuallakin, kun sinulla on nyt sellainen laite, se IPad, jolla voit olla yhteydessä nettiin.
  Minun kännykässäni on kyllä mahdollisuus mennä nettiin, mutta sitä on aika vaikea käyttää…

  Sinä olet laittanut oman kuvasiko? tuohon logoympyrään? Ei siitä voi tunnistaa kukaan, mutta olemuksen huomaan…

  Jaa, ettäkö ne naiset komensivat sinut siivoamaan… miksi he eivät alkaneet auttamaan sinua siivouksissa?
  Se sinun oma siivousoperaatiosi olikin melkoisen “vaiherikas”, mutta puhdasta tuli – ja sehän se onkin pääasia. 🙂
  Kyllä minullakin on kaatunut pesuainepulloja, jos korkki on jäänyt auki, ja kaupasta ostettu valunut kassiinkin, jos pullon korkki on ollut löysällä. Nykyään minä tarkistan ostamani pullojen korkit jo kaupassa, kaiken varalta.
  Samoin tarkistan aina maitopurkkien pohjat, kun joskus purkkien saumaukset ovat pettäneet ja kassi ollut märkä.
  No tämä menee nyt kyllä sen mun luontaisen perfektionismini piikkiin…

  Se on todella hienoa, että sinä huolehdit lintujen elämästä tekemällä ja laittamalla niille koteja puihin. 🙂
  Hyvä, että se nuori nainenkin siellä polun varrella antoi sinulle myönteistä palautetta siitä asiasta.
  Sinä olet suuri luonnon ja varsinkin lintujen ystävä! Kerroit ilfoorumilla tunnistavasi kaikki linnut jo äänistä.
  Se on harvinainen taito, joten voit olla siitä ylpeä. 🙂

  Minä huomasin sinun käyneen torin “Kommuuni”-osiolla puhuttelemassa Hilla-Marjaa. Hän on mukava ihminen ja teitä yhdistää molempien kiinnostus luonnon elämään. Mistä te keskustelitte aikaisemmin ilfoorumilla talvisin?
  Hän näyttää pohdiskelevan sitä asiaa omassa viestissään.

  Se Lica on häipynyt siltä palstalta kuten myös helleh, elleivät he ole tulleet takaisin eri nimimerkeillä.
  Monet sieltä lähteneet ovat tulleet takaisin ja kirjoitustyylistään heidät kyllä tunnistaa. Mutta missä on Susimaa?
  Sitä Huehueta ovat jotkut käyneet kyselemässä Palaute-osiolla ja saapa nähdä, että tuleeko hän enää takaisin.
  Meinaatko sinä mennä puhuttelemaan häntä, jos tai kun hän tulee takaisin vapauduttuaan pitkästä bannista?

  Täälläkin on jo täysi kesä, vaikka on vasta toukokuu. Tuolla pihalla riittää puuhailtavaa jokaiselle päivälle.
  Ukko toi kaupassa käydessään “Kesäkukkalasta” uusia kukantaimia, jotka minun pitää lähteä istuttamaan.

  Oikein hyvää päivänjatkoa ja vointia sinulle sekä viihtyisää viikonloppua kaupungissa tai maalla! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. hei Lulu,
   olin tosiaan maalla relaamassa, punkkeja syynäämässä ja saunomassa, no rankakasakin pilkottiin, toisena päivänä siitä löydettiin punakylkirastaan pesä, siinä sitä sitten naisten parkua kun ettäkö monttuun poikaset?,siinä kävi silleen että minä tein laveteista pesäpaikan sille pesälle eikä emot hylänneet poikasiaan, siell oli leppälintu laulamass pihapiirissä ja käki kukkui innoissaan.. eilen .illalla sitten kävin tsekkaan puukiipiöitten touhuja pöntölläni, satakielen laulun kuulin eka kerran synttäripäivänäni.

   tänä aamuna kävin jo kaupungintalolla jutustelemassa.. sielläkin taas juttu eteni että anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos mitä ne naiset jutskaa mutta… no naurukshan se meni kun minä että yhtiökokouksessa nyt pidät turpas kiinni ja kauppakeskuksessa että äläpäs stalkkaa ja mitä ne miespoliisit tähän.. ja se ‘ne on vain sanoja joita me naiset lauomme’ -kelakuvakin jo vuosia blogissani pyörinyt

   mulla on sieluni syövereissä kasvamassa sovinistianarkistin alku.

   pitäisi vielä luoda slideshow noista topicin lapsuuskuvista niin olis selvempää mutta ei nyt jaksa tällaisella säällä.

   ja sitt kun huomaa että vika vuosiluku kirjosiepon pelastusoperaatiokuvassa. pitäis se luku käydä vaihtaan kuvaan, mutta kun helle….

   Like

 34. Hei Survister tähänkin postaukseen! 🙂

  Sinäpä olet ollut touhukkaana siellä maalla ja saanutkin paljon aikaiseksi! 🙂 Montako punkkia löysit, tai ne löysivät sinut? Toivottavasti niissä punkeissa ei ollut niitä vaarallisia tauteja kantavia yksilöitä. 😦 Kyllä se on kamala otus…

  Olipa ihana asia, että se punakylkirastas hyväksyi sinun tekemäsi uuden pesäpaikan sille linnunpesälle, eikä emo hylännyt poikasiaan! 🙂 Luultavasti minäkin olisin parkunut samassa tilanteessa, niiden poikasten kohtaloa surren.

  Monenlaisia lintuja sinä saat nähdä ja niiden laulua kuulla siellä linturikkaassa korvessa. Siksikin varmaan viihdyt siellä niin hyvin jokaisena kesänä. Minäkin toivoisin kuulevani edes kerran käen kukuntaa, kun se kuulostaa kivalta.
  Se kirjosiepon pelastusoperaatiokuva onkin hieno, ja poikaset siinä näyttävät todella suloisilta. 🙂

  Sinulla oli syntymäpäivä ja satakieli lauloi onnittelulaulun sinulle juuri silloin. Mahtavaa!!! 🙂
  Paljon Onnea Sinulle syntymäpäiväsi johdosta näin jälkikäteenkin! 🙂 (en kysy, että paljonko täytit…)

  Minulla tuppaa unohtumaan nykyään kaikkien sukulaistenikin synttäripäivät, hyvä kun muistan enää omaanikaan.
  Se on vasta ensi vuonna joskus helmikuussa, ja sanottakoon suoraan, että ihan “liikaa” ikävuosia minulla jo on. 😀

  Pakkohan se on myöntää, että monet meistä naisista laukovat suustaan mitä sattuu eikä heidän suussaan näytä olevan lainkaan sitä “porstuaa”. 😦 Sen sortin akkoja löytyy minunkin suvustani “pilvin pimein”, mutta minä itse en taida olla niitä ihan pahimpia “naisyksilöitä” ainakaan täällä realityelämässäni. En ole saanut vissiin suunvuoroa sukutapaamisissa. Muutamat äitini puolen tädit ovat oikeita “papupatoja” puhuessaan välillä ihan yhteen ääneen.

  Kivaa ja aurinkoista keskiviikon ja koko kesäisen viikon jatkoa sinulle – ja kirjoittamisiin! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Hei laulu,

   Kirjoittelin samanaikaisesti vastausta sinulle toiseen kommenttiisi,

   Tällä tökkii taas tää ennakko, ei vaihtaa aina lulun lauluksi.

   Joo määrä alan ola kurkkuani myöten täynnä ett kun naiset vastaa tarumaailmassa ett anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulosmitattiin naiset sanoo niin mitä kyllä ulosmittaan

   Ota tästä jotenkin selviämään teksti.🤣

   Like

  2. Hei Lulu,

   Nyt otti ohraleipä kirjoittamisen kanssa, niin no kyllähän iPadilla on helppo tänne kirjoittaa, mutta matskun linkkaus esmes ny Ilta-Sanomista niin monen mutkan takana, tällä ei voi luoda välilehtiä niin kuin pöytkoneella eiikä maalailla linkkejä, osoiteriville ei tule artikkelin linkkiosoitetta, josta sen kopsais, jos tämän olisin ennakkoon tietänyt olisin jäänyt odottamaan uutta mcbook air ia.
   Enkä minä osannut pysyä poissa torikahvilastakaan, nyt minä syrjäydyn totaalisesti kun tällaisena helleaamunakin sinne jumiuduin. Sitten viel torikahvilan valvoja alkoi vittuilla minulle että enkö minä osaa edes linkkailla ja siit kehkeytyi sitten ’rankemman vittuilun ketju’ torille.

   Like

 35. Hei tännekin postaukseen, Survister! 🙂

  No eipä se haittaa mitään, vaikka “Lulu” vaihtuu “lauluksi”, koska se taiteen muoto onkin iso osa elämääni. 🙂

  Totesin itsekin silloin joskus aikaisemmin, kirjoittaessani ukon tabletilla, että paljon hankalampaa se oli kuin kirjoittaminen pöytäkoneella tai läppärillä. Siinä iPadissakin on siis noin huomattavia eroja verrattuna pöytäkoneeseen, mutta sillä kirjoittaminen lienee kuitenkin helpompaa kuin tavallisella tabletilla ja pienellä tekstillä.

  Minä huomasin sen “vittuiluketjun” siellä torikahvilan yleisellä osiolla ja senkin, että se ketju on kerännyt paljon kirjoittajia ja kommentteja. 🙂

  Kaikki siellä tuntuvat odottelevan Huehuen mahdollista paluuta takaisin pitkän banninsa jälkeen… saapa nähdä, että tuleeko hän enää sinne? Minkähän uuden nikin takana helleh luurailee… oletko huomannut, että hän olisi siellä?

  Heippa vaan ja kirjoittamisiin! 🙂 terv. Lulu

  Like

  1. hei Lulu,

   Nyt on kilahdusvaihde päällä🤠

   Sunnuntaina oli mukava perunanistutuskeikka yhden äidin kanssa tyttärensä pottupellolle.

   Vieläkin skrollaa sivu ylös tässä blogissa, pitäisköhän vaihtaa teemaa, olisko syy siinä.

   Huehue kävi ja katos saman tien torilta. Minä olen ottanut siellä 🤪 – asenteen, en enää viitti siellä tosikoida. EU:ssa ollaan värkkäämässä lakia, jossa matskun linkkaus kielletään, ja jopa sivustoja suljetaan, myös wordpressissä. Multa katos yks komentointipaikka eikä se riipaissut mitenkään vaikka minun poistumista siellä kommentoimassa ilolla vastaanotettiin yhdessä kommentissa.
   Tein uuden postauksen aiheesta nyt riittää. Taikka sitten määrä(ei vaan mä sanaa ymmärrä) vaan kerään voimia uutta koitosta varten nyt kun hyvinvointijohtajatar on vaiennut ja naapurintätikin kadonnut jonnekin.

   Like

 36. Hyvää perjantai-iltaa, Survister! 🙂

  Sehän on mukava, kun jotkut kasvattaa vielä itse perunoita. Minun sukulais- ja tuttavapiirissäni ei enää kukaan…
  Ne keväiset perunanistutustalkoot ja syksyiset -nostotalkoot olivat kivoja töitä… tai sitten “aika kultaa muistot”. Mutta kyllä ne pellosta vastanostetut uudet perunat ovatkin todella maukkaita. 🙂

  Huehue kävi vain piipahtamassa siellä kuunvaihteessa ja katosi samantien. Mutta tänään on perjantai, ja hän saattaa tulla illalla taas sinne, jos hän on käynyt jäägeriostoksilla Alkossa – eihän sitä vissiin myydä muualla?
  Samanlaiset jutut hänellä näytti olevan sillä pikavisiitillään torin yleisellä osiolla ja palaute-osiollakin.

  Missä siitä uudesta EU-laista on kerrottu? Etteikö saisi enää linkittää musiikkia youtubesta tai muutakaan matskua? Mahtaisiko se liittyä joihinkin tekijänoikeusjuttuihin? Niistähän on ollut “kädenvääntöä” joskus aikaisemminkin.
  Minä muistan il-foorumilta, että se ope-Sateenkaari puuttui niihin musalinkitysasioihin jossakin yhteydessä…

  Se naapurintäti on lähtenyt vissiin sinne kesämökilleen, ja sinulla on edessäsi yhtä mukava ja rauhallinen kesä kuin meilläkin, kun nuo rajanaapurit lähtivät miehen kotikonnuille kesäksi. Rouva sai sieltä töitä elintarvikealalla. He tulevat takaisin vasta elokuussa, ehkä käväisevät täällä välillä, mutta koko kesän heillä on tarkoitus olla siellä.
  Toivottavasti se naapurisikin viipyy mökkeillen syksyyn saakka. Luultavasti häntä ei muutkaan talossanne kaipaa…?

  Oikein aurinkoista ja viihtyisää kesäviikonloppua sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. hei Lulu, pitkästä aikaa,

   HM-kin maanitteli kesksustelemaan kanssaan kommuunissa, mutta ei minulla aikaa intensiivisempään sellaiseen.

   irrotin punkin aamulla reidestäni, lauantaina bongailin meriharakan kaupungissa siitä kehkeytyi pitkä keskustelu(tietenkin naisen kanssa), bongasin myös persujen naiskansanedustajan mutta siitä ei kehkeytynyt minkäänmoista keskustelua.

   kerroin siitä yhdestä kelohaavasta jossa naakka alkoi pesiä, keväällä melkein sain yhteiskuvan niistä ja palokärjestä, joka kävi haavan tarkistamassa, sunnuntaina hämmästyksein oli suuri kun luulin että naakan poikaset siellä ääntä pitää niin siellä olikin tikankolossa kottaraisen poikaset. sillä retkellä mä kuljin läpi sellaisen pöheikön että vaikee arvata mistä se punkki matkaani lähti.

   kesäkurpitsa jo kukkii partsillain, erehdyin ostaa kaks maissiruukkua(yht 4 vartta) luulis niittenkin ehtivän tällaisena kesänä. täti ilmestynyt kotiin kun itse yöllä kotiuduin, sitä saa täti funtsia kun pihakukat paikallaan(olin jopa itse mukana niitä ostamassa) ja talon uusi naisvuokralainen huolehtii niitten kastelusta.

   tosta uudesta eu-laista(pöytäkoneella onnaa helposti tää linkkeily):

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005716361.html
   Kiistelty esitys verkkosivujen suodatuksesta etenee EU:ssa – Tärkeä äänestys kesäkuun lopulla
   Julkaistu: 6.6. 7:01
   https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/201806092201003381_dx.shtml
   Digi | Digiuutiset
   Kampanja huolestui EU:n tekijänoikeuslaista – tietäisi meemien loppua: ”Tietämämme internetin tuho”
   lauantai 09.06.2018 klo 21:10

   editoin lisää tekstiä matkan varrella…

   Like

 37. Hei Survister! 🙂

  Toivottavasti sinulla on parempi juhannussää siellä, missä tätä keskikesän juhlaa vietätkin. 🙂
  Täälläpäin on suorastaan syksyisenoloinen sää. Eilen vielä aurinko paistoi lämpimästi.

  Se HM viihtyy siellä toripalstan kommuunissa hyvin ja maanittelee sinne keskustelijoita, sitä Marjattaakin.
  Sinulla on niin paljon “äksöniä” siellä reality-elämässäsi, ettet varmaan ehtisikään olla enää netissä jatkuvasti.

  Sinä olet suuri luonnon ja varsinkin lintujen ystävä, minkä minä huomasin jo siellä il-foorumilla. 🙂
  Näin kesäaikaan niitten elämässä riittääkin seurattavaa, jopa täällä minunkin pihallani silloin, kun on rauhallista.
  Kokonaiseen kuukauteen täällä ei satanut, ja lintujen juottoaltaalla kävikin usein janoisia lintuja, yksi punatulkkupariskunta lennähti siihen jokaisena päivänä.

  Niissä tiheäkasvuisissa pöheiköissähän ne punkit majailee, joten eipä ole ihmekään, jos sen sieltä reiteesi sait.
  Ne “pirut” kun pääsevät kiipeämään vaatteita pitkin ylöspäin ja kaivautuvat vaatteiden alle, kuten hirvikärpäsetkin.

  Eräs tuttuni kertoi saaneensa kerran rintaansa punkin, joka lennähti häneen puun oksalta rannassa. Hän oli ollut ihan paniikissa, kun hänen kesämökillään ei ollut silloin asianmukaisia irroitusvälineitä, mutta naapurimökissä oli onneksi ollut. Sekin, kun huoli ei pääty vielä punkin irroittamiseen, vaan sitten on seurattava, tuleeko mitään…
  Täälläpäin kaikki vakituisemmin rannoilla mökkeilevät ovat ottaneet sen punkkirokotteen aivokuumetta vastaan.

  Mukava, kun sinä sait osallistua pihakukkien hankintaan tänä vuonna. 🙂 Se mahtaa(ko) harmittaa sitä naapurintätiä, kun hän itse ei ehtinyt mukaan päsmäröimään entiseen tyyliinsä. 😀
  Ehkä hän hyväksyy sen uuden naisvuokralaisen kastelemaan niitä pihanne kukkia.

  Niin, saapa nähdä, että miten kaikki linkitys- ja muukin nettikeskusteluihin kuuluva aineisto käsitellään jatkossa…

  Näissä sateisissa tunnelmissa vietetään juhannusta täällä Pohjanmaalla, mutta sähkökatkoksia ei ole ollut! 🙂

  Kiitos samoin Sinulle ja blogisi lukijoillekin Oikein Hyvää, Tunnelmallista, ja Viihtyisää Juhannusta!!!

  Toivottaa Lulu Marlene 🙂

  Like

  1. Kiitos juhannustoivotuksesta Lulu,

   Jatkan omissa kuvioissa yli juhannuskin,
   torille kommentoimatta,
   saunan lämmitys käynnissä,
   Vasta tehtynä ja juomat kylminä.
   Vesisade se oli tarpeen
   Nyt tuulee mutt tuulkoon.
   Keskityn omien valokuvien tänne tuontiin,

   Jatk…

   Like

 38. It’s in fact very difficult in this busy life to listen news on Television, therefore I simply use the web
  for that reason, and get the most recent news.

  Like

 39. Excellent post. Keep posting such kind of information on your site.

  Im really impressed by it.
  Hi there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and in my opinion suggest to my friends.
  I am confident they’ll be benefited from this web site.

  Like

 40. Greetings! Very helpful advice within this post! It’s the little changes that produce the most significant changes.
  Many thanks for sharing!

  Like

 41. You are so cool! I don’t think I have read through a single thing like that before.
  So nice to find another person with original thoughts on this
  subject matter. Seriously.. thanks for starting this up. This
  site is one thing that’s needed on the web, someone
  with a little originality!

  Like

 42. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this
  website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for
  another platform. I would be awesome if you could point me in the
  direction of a good platform.

  Like

 43. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and everything.

  However imagine if you added some great pictures or videos
  to give your posts more, “pop”! Your content is excellent
  but with images and videos, this website could definitely be one of
  the best in its field. Excellent blog!

  Like

 44. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back
  down the road. I want to encourage yourself to continue your
  great posts, have a nice day!

  Like

 45. Awesome things here. I’m very glad to look your article.
  Thanks so much and I am taking a look forward to touch you.
  Will you kindly drop me a e-mail?

  Like

 46. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the excellent work!

  Like

 47. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any user discussion forums that cover the
  same topics discussed in this article? I’d really like to
  be a part of group where I can get advice from other experienced individuals that
  share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.

  Thank you!

  Like

  1. Hi, I really have no idea where to find this kind of discussion forum, on Saturday I was expelled from a discussion website, admin wrote “I can’t discuss and I cause anxiety” explaining the neverending ban from that site. I instantly created from that newest blog post. Men with sexual ptsd s ..don’t really know any sites maybe I create a blog site for that?

   Like

%d bloggers like this: