18 comments

 1. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hienoa, kun sinĂ€ olet laittanut tĂ€nne noin upean luontokuvasarjan! 🙂 Juhannuksen aikaanko kuvasit luontoa?
  Sinulla on hyvÀ ja laadukas kamera, ja olet taitava valokuvaaja.

  TÀÀllĂ€pĂ€in oli juhannuksena niin huono sÀÀ, etten viitsinyt mennĂ€ uloskaan muuten kuin katoksen alle grillaamaan. Sunnuntaina oli jo parempi ilma ja kĂ€vimme sukulaisten luona kylĂ€ssĂ€. IsĂ€ni ja anoppini ovat jo aika huonokuntoisia, mutta ei kai se ihme olekaan, kun he molemmat tĂ€yttĂ€vĂ€t tĂ€nĂ€ vuonna 90 vuotta. Äitinikin on sairastanut jalkojaan koko vuoden.

  SinÀ kerroit toisaalla punkin aiheuttamasta ongelmasta. Sen borrelioositartunnanko siltÀ sait? KyllÀ sinÀ selviÀt siitÀ antibiooteilla, kuten mun tÀtinikin selvisi pari vuotta sitten.

  HĂ€n ei olisi itse vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ huomannut koko asiaa, vaikka oli tuntenut yleiskuntonsakin huonoksi pĂ€ivĂ€kausia. ErÀÀllĂ€ vierailulla sitten joku nuori sukulaistyttö oli ihmetellyt, ettĂ€ mikĂ€ tĂ€din jalassa on, kun se oli ollut punainen ja turvoksissakin. LĂ€hempi tarkastelu oli osoittanut punkin olevan pohkeen takapuolella. SitĂ€ oli yritetty irrottaa, mutta punkki oli jo kuollut siihen ja jotenkin hajonnut siten, ettĂ€ osa siitĂ€ jĂ€i tĂ€din ihon alle. Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ tĂ€tiĂ€ vietiin lÀÀkĂ€riin ja hĂ€n sai antibioottikuurin. Punkin loputkin “jÀÀnteet” oli samalla rassattu pois. Punainen rengas nĂ€kyi siinĂ€ tĂ€din pohkeessa pari viikkoa, mutta muuten se antibioottikuuri tehosi, eikĂ€ hĂ€nelle jÀÀnyt mitÀÀn jĂ€lkioireita.
  SitĂ€ hĂ€n pohti, ettĂ€ jos hĂ€n sai punkin Turun saaristossa kĂ€ydessÀÀn, niin se oli ollut hĂ€nessĂ€ ainakin viikon…

  Torilla onkin ollut viime aikoina melko rauhallista, kun ne tietyt palstalaiset ovat bannissa – Hue ja Backstage.
  MinÀ sain sen kÀsityksen, ettÀ H-M hankki tÀmÀn viimeisimmÀn bannauksen Huelle, tÀmÀn nimitettyÀ hÀntÀ hillop****ksi.

  TÀÀllĂ€pĂ€in sataa tĂ€llĂ€ hetkellĂ€. Luonto kiittÀÀ, mutta meillĂ€ Pohjanmaan asukkailla on aina se pelko, ettĂ€ vesisade jÀÀkin “roikkumaan” tĂ€nne pitemmĂ€ksi ajaksi. Useina aikaisempina vuosina on kĂ€ynyt silleen.

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja pikaista paranemista sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Hei Lulu
   Juhannuksena kuvaillin, neutraalit kuvat postasin tĂ€nne, ei mulla mitÀÀn supercamia, otin ne tĂ€llĂ€ ipadilla, lĂ€hikuvat onnistuu, mutt kauempaa ei joutsenperhekuva oo julkaisukelpoinen. Oli siin aaton jĂ€lkeen ihan kelpo sÀÀ, jolloin jotostin metsissĂ€. Ei sitĂ€ aiemmin ole juhannuksena ahomansikoita saanut syötĂ€vĂ€ksi, saunavastatkin oli jo ’kypsyneet’.

   TÀnÀÀn aika pliisu olo, johtuneeko doximed-pillereistÀ. KyllÀhÀn mÀ tÀnÀ kevÀÀnÀ punkkien kanss niin seurustellut, ettÀ onni eii voi loputtomiin jatkua. Ja sitt kun viel se yks mieslÀÀkÀri oli just akuutoimassa, niin siinÀ kaikki muistot edellisistÀ tapaamisistamme nousi mieleeni. Senkin kotipalveluohjajaan törmÀsin kaupassa ennen juhannusta, samoin naapurintÀti tuli pihalle sanailemaan, vÀki on hÀmmÀstellyt ettÀ noinko kehtas mutta kehtaahan hÀn. Yritin pitÀÀ suuni supussa mutta pikkasen lipsahti minulta ettÀ taas juteltiin koivunoksista ja linnunpöntöistÀ.

   Sadealue valtaa taas suomen..🌧
   TÀnne on tullut paljon englanninkielisiÀ kommentteja joihin olen jotain vastaukseksi rustailtua.

   Tori on . No ei siellÀ ku alle 20 aktiivia, minÀ olen aika hyvin riippuvuudesta eroon pÀÀssyt, nyt vaan kieli poskella provoan pridekommentteja.

   NĂ€in tĂ€nÀÀn ja huominen on jo ovella 🕚

   Like

 2. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  Hienoja kuvia sinĂ€ olet joka tapauksessa ottanut sillĂ€ ipadilla! 🙂 SiinĂ€ on hyvĂ€ kameratoiminto lĂ€hikuville.

  Veljeni vaimon Ă€lypuhelimessakin on melko hyvĂ€ kameratoiminto. HĂ€n laittaa pĂ€ivittĂ€in kuvia ja selfieitĂ€ facebookiin, varsinkin itsestÀÀn ja nuorimmasta lapsesta… vaikka sitĂ€ ei oikein suositella, mutta hĂ€n on mikĂ€ on…

  TĂ€mĂ€ kesĂ€ on ollut ainakin tÀÀllĂ€pĂ€in jo tĂ€hĂ€n mennessĂ€ parempi, ja aurinkoisia pĂ€iviĂ€ enemmĂ€n kuin oli viime kesĂ€nĂ€ yhteensĂ€. 🙂 TÀÀllĂ€ on ollut tĂ€nÀÀnkin suorastaan helteinen pĂ€ivĂ€, mutta tuullut on kyllĂ€ aika kovasti.

  Sinulla on ollutkin ennen hyvÀ tuuri, kun olet saanut ihollesi niin usein punkkeja aikaisempina vuosinakin.
  Kaikki antibiootit vÀsyttÀÀ ja pitÀÀ muutenkin huonoa oloa. Sinun kannattaa ottaa maitohappobakteereita.
  Oletko ottanut rokotteen sitÀ puutiaisaivokuumetta vastaan? Se tauti on borrelioosiakin pahempi.
  TÀÀllÀpÀin sen rokotteen ovat ottaneet ainakin kaikki mökkirannoilla vakituisesti olevat ihmiset.
  SÀÀskiÀ on aika vÀhÀn, johtuen varmaan kuivuudesta. HirvikÀrpÀstilanne selviÀÀ vasta elokuussa.

  NaapurintĂ€tikö siellĂ€ taas tuli sanailemaan sinulle ja ilmeisesti muistelemaan vanhoja asioita, kuten hĂ€nen ikĂ€istensĂ€ akkojen tapoihin kuuluu. HĂ€nellĂ€ ei taida olla suussaan lainkaan sitĂ€ “porstuaa”, kuten olet kertonut.

  Mukava, kun tĂ€nne on tullut paljon englanninkielisiĂ€ kommentteja, ja sinĂ€ kielitaitoisena osaat vastatakin heille. 🙂

  SiellÀ torin yleisellÀ osiollakin on ollut aika hiljaista. Ihmiset viihtyy nyt enemmÀn ulkona, kun saimme viimein oikean kesÀn tÀnne Suomeen. Kolme aikaisempaa kesÀÀ ovat olleetkin sateisia, ja viime kesÀ oli niin kylmÀkin.

  Se viikonlopun pridetapahtuma ja suviseurat kerĂ€sivĂ€t taas ihmisiĂ€ yhteen. Joku kertoi olleensa provinssirokissakin. MinĂ€ en ole ollut koskaan missÀÀn noista kolmesta tapahtumasta, mutta Oulun “kuusrokissa” kĂ€vin nuorena…

  HyvÀÀ vointia ja mukavaa uutta kesĂ€viikkoa sinulle kaupungissa tai maalla! 🙂 toivottaa Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   MinÀ oon kokotÀÀn pÀivÀn ollut ulkona, Àsken kotiuduin, tein suoretken, sitÀ kohta kuvasatoa pixummeriin. KesÀn eka lakan söin. Yhden taideplÀjÀyksen tein kaupungilla. 5.9 oli vs, piti kuitenkin tankata, mutt insua ei tartte ottaa.

   MinÀ oon tosiaan yli kymmenen vuotta hengaillut ilman antibioottikuuria, siitÀ mulle kasvanut epÀilys kroonisesta matala-asteisesta tulehdustilasta, kun terkkaritkin ymmÀrtÀÀ sen stressitilan seuraukseksi. EhkÀ tÀÀ oli oli liian hÀtÀinen homma kun se punarengas nopeasti katosi. TÀssÀ kevÀÀn aikana kuulin ettÀ yks hesalaismies saanut borrelioosin ja vuodessa kunto mennyt. Olihan kun se akuuttihoitajat jo viime vuonna totesi minulle ettÀ alahan tehdÀ punkkitarkastuksia iltaisin mutt kun en minÀ punkkeja pelkÀÀ niin siks otan vaan Lungisti.

   TÀti kuule ihan suoraan kysyi ettÀ eihÀn hÀn koskaan ole minua hÀirinnyt ja muutakin kyseli ja sanaili, mutt ei sen enempÀÀ.

   KĂ€vin torilla taas kieli poskella đŸ€Șkommentoimassa niitĂ€ viikonlopun festareita, on siellĂ€ kyllĂ€ sellaista porukkaa ettĂ€ ihan aiheellinen se haitallinen sivusto varoitusđŸ€Ł
   Lestadiolainen oli se diakoni ja kerran satuin Oulun torille kun Sebastian Tynkkynen kuvasi 🌈-pridemarssia Oulun poliisin lakin pÀÀltĂ€ 😂

   Huomenna saan sen yksityis hl projektin valmiix

   Kaunista kesĂ€viikkoa sinulle 🌞

   Like

 3. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  NĂ€in se kesĂ€ etenee ja kerrankin lĂ€mpimissĂ€ ja ennenkaikkea kuivissa merkeissĂ€ tÀÀllĂ€ Pohjanmaallakin. 🙂
  Sadetta on saatu melko niukanlaisesti, mutta kuitenkin silleen, ettei ole tarvinnut kÀyttÀÀ johtovettÀ kovin paljon kukkien kasteluun.

  MinĂ€kin olen viihtynyt ulkona ja pihallakin enemmĂ€n kuin aikaisempina vuosina, kun tÀÀllĂ€ on niin rauhallista…
  LĂ€hinaapurin “möykkĂ€porukka” tulee takaisin vasta elokuussa, kun heidĂ€n poikansa menee silloin kouluun.
  Oletko sinĂ€ keksinyt koskaan lĂ€hinaapureista hyviĂ€ ja myönteisiĂ€ puolia? MinĂ€ en ole, valitettavasti. 😩
  Se naapurintĂ€ti ei taida itse tiedostaa sitĂ€, miten paljon ne hĂ€nen “aamukailotuksensa” ym. on hĂ€irinneet sinua.

  SinĂ€kö epĂ€ilet, ettet olisi vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ tarvinnutkaan sitĂ€ antibioottikuuria? Asialla on varmasti ainakin kaksi puolta. Jos se punainen rengas oli kuitenkin borrelioosipunkin aiheuttama, niin antibiootit olivat tarpeen, mutta… jos ei, niin eikö ne tehoa siihen mainitsemaasi matala-asteiseen tulehdustilaankin, mitĂ€ olet epĂ€illyt itsellĂ€si olevan?
  SitÀ samaa epÀilen minullakin olevan, kun tuota ylipainoa on kertynyt juurikin tuohon keskivartalooni.
  MinÀ huomasin tÀnÀÀn artikkelin siitÀ ja linkitÀn sen tÀnne. On kai se vielÀ vissiin luvallista linkittÀÀ?

  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201712132200600854_we.shtml

  Antibiooteilla on tietenkin omat sivuvaikutuksensa. SinÀ kerroit niiden aiheuttaneen itsellesi iho-ongelmia auringossa. Minulla meni vatsa sekaisin pitkÀksi ajaksi silloin, kun minulla se ab-kuuri oli viimeksi.

  Torikahvilasta puheenollen. Hue on pyytĂ€nyt kuulemma ihan itse palstan moderaatiolta ikibanneja, ja siihen pyyntöön on suostuttu. 😀 Backstage taitaa myös olla pitemmĂ€llĂ€ “jÀÀhypenkillĂ€”, mistĂ€ hĂ€n lienee tĂ€llĂ€ kertaa ne bannit saanut…

  Kiitos kauniin kesĂ€viikon toivotuksestasi, ja hyvÀÀ ja aurinkoista viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 toivottaa Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   TÀnÀ aamuna opiskelin miten linkin saa siirrettyÀ iPadilla, ekan tein torikahvilan palautteeseem, parempi myöhÀÀn kuin ei milloinkaan toisaalta tuo paljasta minulle ettei linkitys ole maailman tÀrkeimpiÀ asioita reaalielÀmÀssÀni.
   Huh ja bacjkstage lÀhtivÀt yhdessÀ banaanisaarelle, joskushan minÀ heitÀ ruhtinaaksi vuorotellen ajattelin, tÀnÀÀn aattelen ett ne oli yks ja sama henkilö. Case closed.

   Minulla on tÀÀllÀ kerrostalossa tÀllÀ hetkellÀ kaikki on mukavia kun vaan antaa toisille tilaa yksityisyyteen, yks mukava mummo on ja nuoriso aina tervehtii, eilen hÀmmÀstyin kun naapuritalosta koiraa ulkoiluttamaan tullut nainen sanoi pÀivÀÀ enkÀ mÀ hÀntÀ koskaa aiemmin nÀhnyt. Se juhannuksen aaton keskustelimme, ei sitÀ auta muu kuin tÀdille aina pikku piikkejÀ heittÀÀ niin kyllÀ se hiljenee, on mulla takataskussa yks juttu josta tÀti tulee saamaan hillittömÀn raivarin jos sen hÀille kerron ja minÀhÀn kerron kun tarve vaatii.
   Ny tuntuu jo kuumotus nenĂ€ssĂ€ hĂ€lvenemÀÀmn pĂ€in mutta punaisena Ă€höttÀÀ vielĂ€ , onneks on pilvessĂ€ aurinko ainakin tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n ja tiistainahan kuuri loppuu. Huomasin itsekin ton matala.asteinen tulehdustila -jutun, se oli uusinta viime vuodelta, mistĂ€hĂ€n se iltalehden toimitus ny tollaista😗 joka tapauksessa minĂ€ olen matkan varrella keskustella terkkarin kanssa tosta tulehdustilastakin ja nyt oon positiivisella asenteella ajatellut ettĂ€ miten tuo punkin puremaan mÀÀrĂ€tty antibiootti, ettĂ€ tunnenko yleisolotilassa muutosta ens viikolla.
   Vaikka mÀ ny reputin suojakertoimen kohdalla niin maitohappbakteeripurkin osasin ostaa. Just ton vatsasekaisinuhan takia On tuo amoksilliinimerkintÀ, sillÀ ei olis ollu yhtÀ paha reagointi aurinkoon.

   On noi kaks vanhaa ketjua joihin on alkanut tulla kommentteja, wp pittÀÀ niitĂ€ spammina ja aika oudoista osoitteista ne tuleekin mutt en mĂ€ pelkÀÀ ett ne ois harmillista kun ne on linkitetty jostain toisista keskustelupaikoista, en mĂ€ tiedĂ€ mitĂ€ mĂ€ esmes reagoisi siihen kun yks ehdotti mulle ettĂ€ contract paralegalin hommat ois mulle antoisia, ensin tietenkin piti googlata mitĂ€ contract paralegal tarkoittaa suomeksiđŸ€ 

   MinĂ€ vaan nĂ€itĂ€ partsikukkiani, nĂ€in lĂ€mmin alkukesĂ€ eikĂ€ daaliat oo ees nupilla, ’siellÀ’ jo kukkivat, ja kesĂ€kurpitsa nĂ€ivettyyja myskikurpitsa ohittaa jo sen. Vaikka niin hyvĂ€n kuvan sain siitĂ€ kesĂ€kurpitsan kukasta.

   Oon mÀ jo mustikoitakin syöny yhden lakankin, mansikat ovat vielÀ torilla hinnoissaan.
   SinĂ€ niistĂ€ jehovista varoittelit mutta mulla oli taas eilen niitten kanssa antoisa keskustelutuokio aiheesta ”te sitten juhannuksen alla pudotitte pyytĂ€mĂ€ttĂ€ni ole rohkea kutsubrosyyrin postiluukustani”

   NĂ€in tĂ€nÀÀn, sapuskoin tĂ€ssĂ€ ja lĂ€hden sitten sinne tĂ€nne harhaileen valokuvaus mielessĂ€đŸ˜ŒđŸŠ†đŸžđŸŒŸđŸŒ»

   Like

 4. Hei Survister! 🙂

  TÀÀllĂ€ “tarkenee”, kuten varmaan siellĂ€kin, missĂ€ sinĂ€ olet tĂ€llĂ€ hetkellĂ€. Helle (onneksi ei “helleh”) tuli ja jĂ€i viipymÀÀn tĂ€nne Pohjanmaallekin. Vesisadetta on saatu viimeksi viime viikonlopulla, oliko perjantaiaamuna.
  Mutta eipÀ passaa valittaa, kun tÀllainen kesÀ saatiin vihdoinkin kolmen vuoden odottelun jÀlkeen. TÀÀllÀ on tÀllÀ hetkellÀ +33 astetta lÀmmintÀ! MinÀ en muista enÀÀ, ettÀ milloin tai mikÀ vuosi oli, kun nÀin kuumaa oli viimeksi.

  Kukat ja muutkin kasvit, koko luonto kÀrsii kuivuudesta, eikÀ johtovesi ole niin hyvÀÀ kuin sadevesi kasteluvetenÀ.

  SinĂ€ olet saanut todella hienoja luontokuvia! 🙂 Kukkaset ja muutkin luontokuvat ovat kauniita, mutta mitĂ€ ne öttiĂ€iset siinĂ€ purkissa ovat…?

  SiitĂ€ Backstagesta nĂ€kyy olevan keskustelua torikahvilan yleisellĂ€ osiolla. Joku hĂ€ntĂ€ kaipaa, suurin osa ei…
  MinÀ muistan heidÀt molemmat il-foorumilta, ja mielestÀni he ovat kuitenkin kaksi eri henkilöÀ, tai sitten eivÀt.
  KÀsittÀÀkseni Hue oli pyytÀnyt itse YV:llÀ ikibanneja, mutta mr. Bee hankki ne muuten ÀrsyttÀmÀllÀ sen palstan moderaatiota.

  SehĂ€n on hyvĂ€, ettĂ€ suurin osa talonne asukkaista ja naapureista ovat mukavia, mutta se seinĂ€ntakustĂ€ti vaan…
  Toivottavasti tÀmÀ kesÀn lÀmpöaalto olisi vienyt hÀnet sinne kesÀmökilleen pitemmÀksikin ajaksi.

  MinÀkin kÀvin katsomassa suomennoksen sille contract paralegal -termille, mutta en ymmÀrrÀ siltikÀÀn, ettÀ mitÀ se oikein tarkoittaa noin niinku kÀytÀnnössÀ?

  Mansikat pysyvÀt hinnoissaan. Puolen kilon rasia maksoi viimeksi ostaessani yli viisi euroa, mutta olivat kyllÀ hyviÀ.
  Vadelmia tulee pensaisiin paljon ja ensimmÀiset kypsyvÀt tÀllÀ viikolla. MustikkametsÀssÀ en ole ehtinyt kÀymÀÀn.
  Pakastimessani on vielÀ viimevuotisiakin marjoja vaikka naapureille jaettavaksi asti.
  TyttĂ€reni ja vĂ€vyni tulevat Suomeen elokuun alussa ja tuonevat tullessaan lakkoja sieltĂ€ vĂ€vyn kotiseudulta. 🙂

  MeillĂ€ niitĂ€ jehovia ei ole kĂ€ynyt pitkiin aikoihin, mutta tuo yksi lĂ€hinaapuri on aktiivinen jehovalainen. Mutta heidĂ€n sÀÀntöihinsĂ€ kuuluu vissiin sekin, ettĂ€ naapureita ei saa hĂ€iritĂ€. Jotkut “uskonsisaret tai -veljet” ovat pudottaneet niitĂ€ kutsubrosyyreita meidĂ€nkin postilaatikkoon. Se on kyllĂ€ sanottava, ettĂ€ jehovat ovat usein ystĂ€vĂ€llisempiĂ€ ja auttavaisempiakin kuin esim. hellarit ja ev. lut. -kirkkouskovaiset. 🙂

  HyvÀÀ vointia ja viihtyisÀÀ helteisen kesĂ€viikon jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Vilvoittelen tÀÀllÀ prisman pressossa, hellettÀ paossa.
   Aamulla ostin viis kiloo mansikoita, lumotar oli uuden lajikkeen nimi ja oli kyllÀ maukkaita, ihan kunaattelin ett viikonlopun ukkossateet moukaroi peltoja .. ja metsiÀkin varmaan.
   En mÀ valita tÀtÀ hellettÀ, vaan kyllÀ tÀÀ on sitÀ kasvihuoneilmiötÀ. Joku oli kÀynyt poimimassa lakat joista kuvia tuoll pixummerissa, mustikoita ei nÀy missÀÀn NI siks ajattelin ett ostan ees mansikoita pakkaseen

   Mun pitÀis olla hiukan varovaisempi noitten kommenttien hyvÀksynnÀssÀ, viimeisintÀ kun aloin suomentaa Espanjan kielestÀ niin kehuttiin miten hyvÀÀ pÀhkinÀoöljy on iholle, no se kommentti lensi huithapeliin.

   Perunat piti pelastaa partsilta oikeaan peltoon, KesÀkurpitsa sen kuuluisan koivun alle pihalle, mutt maissi tykkÀÀ auringon lÀmmöstÀ.
   Jaa ettĂ€kö mitĂ€ öttiĂ€iset kuvassa, no siellĂ€ on iilimato, korennon toukka, pari vesihĂ€mĂ€hĂ€kkiĂ€ ja rupikonna ja simpukakin đŸ›đŸžđŸ•·đŸ•·đŸš
   Ootko sÀ kÀyny lukeen torin kommuuni, siellÀ mÀ hillamarjalle selitellyt viimeistÀ kissanhoitoretkeÀni.

   NÀin tÀnÀÀn, ukkosia odotellessa.

   Like

  2. Hei Lulu,

   Minulla on nyt mörrimöykky kylÀilemÀssÀ, löysin sen eilen puistosta nÀÀntyneenÀ, vein illalla sen takaisin mutt tÀnÀÀn se sielÀ puistossa vielÀki;enemmÀn out sekÀ in, otin sen mukaani, kÀvin ostan kaupasta muikkuja ja nyt kun se söi niitten perkuujÀtteitÀ NI se jo virkeÀmpi, kiertÀÀ partsia ja kun mÀ otan sen kÀteen NI se heti nukkumaan rintani pÀÀlle, vaan varpaistani se ei tykkÀÀ, heti on puremassa, pitÀÀ kait viedÀ se takaisin puistoon kun se virkos yöelÀmÀÀnsÀ.

   Edit 21.23
   Nyt se tuli mun olkapÀÀlle nukkumaan kun minÀ ettÀ ÀlÀ ny sitÀ partsia kierrÀ.
   TÀnÀÀn piti jyskÀÀmutta ei taivaalta kuin rippeitÀ.

   Siili on rauhoitettu elÀin jota ei luonnosta saa ottaa elÀtiksi, mutt tuossa se ny olkapÀÀllÀni nukkuu onnellisesti. PÀivÀllÀ se oli jo niin uupunut ettÀ hyvÀ kun pystyssÀ pysyi.

   Like

 5. HeipĂ€ hei, Survister! 🙂

  MitĂ€s sinulle kuuluu ja hyvinkö siellĂ€pĂ€in “tarkenee”?

  TÀÀllÀ ulkomittari nÀyttÀÀ tÀllÀ hetkellÀ +32 astetta varjossa eikÀ paljon tuulekaan. Sateita tÀnne ei ole paljon tullut.
  MinÀ kirjoittelen sinulle ensimmÀistÀ kertaa viestiÀ uudella koneellani, jossa on isompi nÀyttö.

  Mansikoita en ole vielÀ pakastanut, mutta vadelmat kypsyvÀt pihani pensaissa vauhdilla, joten niitÀ tÀytyy alkaa kohta laittamaan pakkaseen. LoppukesÀ on oikeastaan aika kiireistÀ aikaa kaikkine sÀilömisineen.

  MinĂ€ kĂ€vin lukemassa siellĂ€ “Kommuunissa” siitĂ€ kissanhoitoretkestĂ€si. 😀 Jouduitko sinĂ€ mattopyykille, kun se kissa yrjösi sinne talon emĂ€nnĂ€n makkarin matolle? Sellaista se vĂ€lillĂ€ on niin elĂ€in- kuten lapsiperheissĂ€kin.
  Sinulla oli vissiin aikomus pudottaa se löytĂ€mĂ€si iilimato naapurintĂ€din postilaatikosta sisÀÀn. Teitkö sinĂ€ sen…? 😉
  SehĂ€n olisi sopinut ikÀÀnkuin merkiksi sille tĂ€töselle, koska hĂ€nhĂ€n on itsekin melkoinen “iilimato” naiseksi. 😀

  Sitten siihen löytĂ€mÀÀsi suloisennĂ€köiseen siilinpoikaseen, jolle pÀÀsit “ottoisĂ€ksi”. VielĂ€kö se on sinun luonasi?
  Se ressukka oli varmaan eksynyt emostaan ja muusta poikueesta. Hienoa, ettĂ€ otit sen mukaasi ja hoidat sitĂ€. 🙂
  SinĂ€ kerroit Torikahvilan Luonto-osiolla tĂ€nÀÀn, ettĂ€ sillĂ€ voi olla joku sairaus. 😩 Hoida sitĂ€ parhaasi mukaan, sillĂ€ voihan se vielĂ€ parantuakin. KĂ€y kertomassa tÀÀllĂ€kin, ettĂ€ miten siilillĂ€, ja tietenkin sinulla itsellĂ€sikin menee…

  Siilien pesintĂ€ on onnistunut tĂ€nĂ€ vuonna hyvin, koska meidĂ€nkin pihalle niitĂ€ on ilmestynyt monen vuoden jĂ€lkeen. Ne kĂ€yvĂ€t syömĂ€ssĂ€ iltaisin ja öisin kissoilta jÀÀneitĂ€ ruokia, ja kuppeihin ja lautasille on laitettu vettĂ€, jotteivĂ€t ne menisi pihan koristealtaaseen. SiellĂ€ rivitalossa asuessamme, minĂ€ pelastin naapurin koristealtaasta kaksi isoa siiliĂ€, jotka eivĂ€t pÀÀsseet omin neuvoin sieltĂ€ ylös ja olisivat hukkuneet. MinĂ€ nostin ne haravan avulla altaasta ylös. Ne lĂ€htivĂ€t kiireesti menemÀÀn sen kummemmin “kiittelemĂ€ttĂ€” minua. SiitĂ€ pelastusoperaatiosta tuli itsellenikin hyvĂ€ mieli. 🙂 TĂ€mĂ€n kesĂ€n helteet koettelevat luonnon elĂ€imiĂ€, joten autetaan niitĂ€ minkĂ€ pystytÀÀn. 🙂

  HyvÀÀ vointia sinulle ja pienelle mörrimöykyllekin, ja mukavaa kesĂ€isen viikon jatkoa! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. Heippa,

   Kirjoittelen tÀtÀ kirjaston kylmimmÀsÀ nurkassa, nyt alkaa tuntua ettÀ tÀÀ helle riittÀÀ, pyörÀilin yöllÀ viis tuntia 23 asteessa. Aikamoista salamointia Pohjois-Suomessa tÀnÀkin aamuna, tÀnne turha odottaa ennusteiden mukaan.

   Nyt on 11 kommenttia spammilistalla,, en hyvÀksy yhtÀkÀÀn niistÀ enÀÀn
   , ne on kaikki tuohon naistenpĂ€ivĂ€n metoo.ketjuun ja its’s unfortunate but what men do -ketjuun. Aiheet on on autolainasta peliriippuvuuteen.

   No se oli kissanoksennus sen verran kiinteÀÀ, ettĂ€ maton kÀÀntĂ€minen riittiđŸ€Ł. Ja enhĂ€n mĂ€ ny sellaista jĂ€ynÀÀ ettĂ€kö naapurin postiluukusta iilimadon pudottaisin, rauha madon sielulle korkeuksissa.

   Olen minÀ jo kritiikkiÀ saanut ettÀ se siili olis pitÀnyt vaan rakasti luontoon jÀttÀÀ, yxpöllövaa luontopalstala kirvoitti mut tutkimaan siilen sielunelÀmÀ ja ruokavaliota. No se oli
   Sen kokoinen ett emo oli sen vieroittanut ja kait se oli sellainen ’tulin minĂ€ puskasta ulos’ -poikanen, kun se avoimen auringon alle koisimaan, sitt löyty netistĂ€ keuhkomadon yhteys siilin ’köhimiseen’, nin minĂ€ ett tottahan se kun netissĂ€ noin lukee joten kuolemaa se tekee, no ny se on jauheliharuokinnalla jossain pĂ€in suomea ’hoitokotimaisemissa’, ja voi pulskasti.
   MinÀkin voin aika pulskasti, kyllÀ mÀ tÀmÀn helteen kestÀn eikÀ siitÀ punkinpuremastakaan mitÀ jÀlkivaivoja oo vielÀ tullut. Torilla on hiljaista, helle tainnut hiljentÀÀ porukan ja palautteessaan mitÀÀn nyt kun ne kaks on poistuneet. Mulle taas tuli verkkosivusto ei turvallinen herja, kyllÀ sitÀ epÀluuloisemmat netin kÀyttÀjÀt kavahtaa.

   ⛈odotellen..

   Like

 6. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers
  made good content as you did, the net will be much more
  useful than ever before.

  Like

 7. I just like the valuable information you supply
  for your articles. I’ll bookmark your weblog and test again here frequently.
  I’m fairly certain I will learn a lot of new stuff proper here!
  Best of luck for the following!

  Like

 8. I pay a visit day-to-day some websites and sites to read articles or reviews, but this webpage gives quality based articles.

  Like

 9. This is really interesting, You’re a very skilled
  blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more
  of your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social
  networks!

  Like

 10. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if
  you aren’t already 😉 Cheers!

  Like

 11. Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this
  article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worthwhile!

  Like

Comments are closed.

%d bloggers like this: