18 thoughts on “Juhannus 2018 Summer Solstice

 1. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Hienoa, kun sinä olet laittanut tänne noin upean luontokuvasarjan! 🙂 Juhannuksen aikaanko kuvasit luontoa?
  Sinulla on hyvä ja laadukas kamera, ja olet taitava valokuvaaja.

  Täälläpäin oli juhannuksena niin huono sää, etten viitsinyt mennä uloskaan muuten kuin katoksen alle grillaamaan. Sunnuntaina oli jo parempi ilma ja kävimme sukulaisten luona kylässä. Isäni ja anoppini ovat jo aika huonokuntoisia, mutta ei kai se ihme olekaan, kun he molemmat täyttävät tänä vuonna 90 vuotta. Äitinikin on sairastanut jalkojaan koko vuoden.

  Sinä kerroit toisaalla punkin aiheuttamasta ongelmasta. Sen borrelioositartunnanko siltä sait? Kyllä sinä selviät siitä antibiooteilla, kuten mun tätinikin selvisi pari vuotta sitten.

  Hän ei olisi itse välttämättä huomannut koko asiaa, vaikka oli tuntenut yleiskuntonsakin huonoksi päiväkausia. Eräällä vierailulla sitten joku nuori sukulaistyttö oli ihmetellyt, että mikä tädin jalassa on, kun se oli ollut punainen ja turvoksissakin. Lähempi tarkastelu oli osoittanut punkin olevan pohkeen takapuolella. Sitä oli yritetty irrottaa, mutta punkki oli jo kuollut siihen ja jotenkin hajonnut siten, että osa siitä jäi tädin ihon alle. Seuraavana päivänä tätiä vietiin lääkäriin ja hän sai antibioottikuurin. Punkin loputkin “jäänteet” oli samalla rassattu pois. Punainen rengas näkyi siinä tädin pohkeessa pari viikkoa, mutta muuten se antibioottikuuri tehosi, eikä hänelle jäänyt mitään jälkioireita.
  Sitä hän pohti, että jos hän sai punkin Turun saaristossa käydessään, niin se oli ollut hänessä ainakin viikon…

  Torilla onkin ollut viime aikoina melko rauhallista, kun ne tietyt palstalaiset ovat bannissa – Hue ja Backstage.
  Minä sain sen käsityksen, että H-M hankki tämän viimeisimmän bannauksen Huelle, tämän nimitettyä häntä hillop****ksi.

  Täälläpäin sataa tällä hetkellä. Luonto kiittää, mutta meillä Pohjanmaan asukkailla on aina se pelko, että vesisade jääkin “roikkumaan” tänne pitemmäksi ajaksi. Useina aikaisempina vuosina on käynyt silleen.

  Hyvää päivänjatkoa ja pikaista paranemista sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Hei Lulu
   Juhannuksena kuvaillin, neutraalit kuvat postasin tänne, ei mulla mitään supercamia, otin ne tällä ipadilla, lähikuvat onnistuu, mutt kauempaa ei joutsenperhekuva oo julkaisukelpoinen. Oli siin aaton jälkeen ihan kelpo sää, jolloin jotostin metsissä. Ei sitä aiemmin ole juhannuksena ahomansikoita saanut syötäväksi, saunavastatkin oli jo ’kypsyneet’.

   Tänään aika pliisu olo, johtuneeko doximed-pillereistä. Kyllähän mä tänä keväänä punkkien kanss niin seurustellut, että onni eii voi loputtomiin jatkua. Ja sitt kun viel se yks mieslääkäri oli just akuutoimassa, niin siinä kaikki muistot edellisistä tapaamisistamme nousi mieleeni. Senkin kotipalveluohjajaan törmäsin kaupassa ennen juhannusta, samoin naapurintäti tuli pihalle sanailemaan, väki on hämmästellyt että noinko kehtas mutta kehtaahan hän. Yritin pitää suuni supussa mutta pikkasen lipsahti minulta että taas juteltiin koivunoksista ja linnunpöntöistä.

   Sadealue valtaa taas suomen..🌧
   Tänne on tullut paljon englanninkielisiä kommentteja joihin olen jotain vastaukseksi rustailtua.

   Tori on . No ei siellä ku alle 20 aktiivia, minä olen aika hyvin riippuvuudesta eroon päässyt, nyt vaan kieli poskella provoan pridekommentteja.

   Näin tänään ja huominen on jo ovella 🕚

   Like

 2. Heipä hei Survister! 🙂

  Hienoja kuvia sinä olet joka tapauksessa ottanut sillä ipadilla! 🙂 Siinä on hyvä kameratoiminto lähikuville.

  Veljeni vaimon älypuhelimessakin on melko hyvä kameratoiminto. Hän laittaa päivittäin kuvia ja selfieitä facebookiin, varsinkin itsestään ja nuorimmasta lapsesta… vaikka sitä ei oikein suositella, mutta hän on mikä on…

  Tämä kesä on ollut ainakin täälläpäin jo tähän mennessä parempi, ja aurinkoisia päiviä enemmän kuin oli viime kesänä yhteensä. 🙂 Täällä on ollut tänäänkin suorastaan helteinen päivä, mutta tuullut on kyllä aika kovasti.

  Sinulla on ollutkin ennen hyvä tuuri, kun olet saanut ihollesi niin usein punkkeja aikaisempina vuosinakin.
  Kaikki antibiootit väsyttää ja pitää muutenkin huonoa oloa. Sinun kannattaa ottaa maitohappobakteereita.
  Oletko ottanut rokotteen sitä puutiaisaivokuumetta vastaan? Se tauti on borrelioosiakin pahempi.
  Täälläpäin sen rokotteen ovat ottaneet ainakin kaikki mökkirannoilla vakituisesti olevat ihmiset.
  Sääskiä on aika vähän, johtuen varmaan kuivuudesta. Hirvikärpästilanne selviää vasta elokuussa.

  Naapurintätikö siellä taas tuli sanailemaan sinulle ja ilmeisesti muistelemaan vanhoja asioita, kuten hänen ikäistensä akkojen tapoihin kuuluu. Hänellä ei taida olla suussaan lainkaan sitä “porstuaa”, kuten olet kertonut.

  Mukava, kun tänne on tullut paljon englanninkielisiä kommentteja, ja sinä kielitaitoisena osaat vastatakin heille. 🙂

  Siellä torin yleisellä osiollakin on ollut aika hiljaista. Ihmiset viihtyy nyt enemmän ulkona, kun saimme viimein oikean kesän tänne Suomeen. Kolme aikaisempaa kesää ovat olleetkin sateisia, ja viime kesä oli niin kylmäkin.

  Se viikonlopun pridetapahtuma ja suviseurat keräsivät taas ihmisiä yhteen. Joku kertoi olleensa provinssirokissakin. Minä en ole ollut koskaan missään noista kolmesta tapahtumasta, mutta Oulun “kuusrokissa” kävin nuorena…

  Hyvää vointia ja mukavaa uutta kesäviikkoa sinulle kaupungissa tai maalla! 🙂 toivottaa Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Minä oon kokotään päivän ollut ulkona, äsken kotiuduin, tein suoretken, sitä kohta kuvasatoa pixummeriin. Kesän eka lakan söin. Yhden taidepläjäyksen tein kaupungilla. 5.9 oli vs, piti kuitenkin tankata, mutt insua ei tartte ottaa.

   Minä oon tosiaan yli kymmenen vuotta hengaillut ilman antibioottikuuria, siitä mulle kasvanut epäilys kroonisesta matala-asteisesta tulehdustilasta, kun terkkaritkin ymmärtää sen stressitilan seuraukseksi. Ehkä tää oli oli liian hätäinen homma kun se punarengas nopeasti katosi. Tässä kevään aikana kuulin että yks hesalaismies saanut borrelioosin ja vuodessa kunto mennyt. Olihan kun se akuuttihoitajat jo viime vuonna totesi minulle että alahan tehdä punkkitarkastuksia iltaisin mutt kun en minä punkkeja pelkää niin siks otan vaan Lungisti.

   Täti kuule ihan suoraan kysyi että eihän hän koskaan ole minua häirinnyt ja muutakin kyseli ja sanaili, mutt ei sen enempää.

   Kävin torilla taas kieli poskella 🤪kommentoimassa niitä viikonlopun festareita, on siellä kyllä sellaista porukkaa että ihan aiheellinen se haitallinen sivusto varoitus🤣
   Lestadiolainen oli se diakoni ja kerran satuin Oulun torille kun Sebastian Tynkkynen kuvasi 🌈-pridemarssia Oulun poliisin lakin päältä 😂

   Huomenna saan sen yksityis hl projektin valmiix

   Kaunista kesäviikkoa sinulle 🌞

   Like

 3. Heipä hei Survister! 🙂

  Näin se kesä etenee ja kerrankin lämpimissä ja ennenkaikkea kuivissa merkeissä täällä Pohjanmaallakin. 🙂
  Sadetta on saatu melko niukanlaisesti, mutta kuitenkin silleen, ettei ole tarvinnut käyttää johtovettä kovin paljon kukkien kasteluun.

  Minäkin olen viihtynyt ulkona ja pihallakin enemmän kuin aikaisempina vuosina, kun täällä on niin rauhallista…
  Lähinaapurin “möykkäporukka” tulee takaisin vasta elokuussa, kun heidän poikansa menee silloin kouluun.
  Oletko sinä keksinyt koskaan lähinaapureista hyviä ja myönteisiä puolia? Minä en ole, valitettavasti. 😦
  Se naapurintäti ei taida itse tiedostaa sitä, miten paljon ne hänen “aamukailotuksensa” ym. on häirinneet sinua.

  Sinäkö epäilet, ettet olisi välttämättä tarvinnutkaan sitä antibioottikuuria? Asialla on varmasti ainakin kaksi puolta. Jos se punainen rengas oli kuitenkin borrelioosipunkin aiheuttama, niin antibiootit olivat tarpeen, mutta… jos ei, niin eikö ne tehoa siihen mainitsemaasi matala-asteiseen tulehdustilaankin, mitä olet epäillyt itselläsi olevan?
  Sitä samaa epäilen minullakin olevan, kun tuota ylipainoa on kertynyt juurikin tuohon keskivartalooni.
  Minä huomasin tänään artikkelin siitä ja linkitän sen tänne. On kai se vielä vissiin luvallista linkittää?

  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201712132200600854_we.shtml

  Antibiooteilla on tietenkin omat sivuvaikutuksensa. Sinä kerroit niiden aiheuttaneen itsellesi iho-ongelmia auringossa. Minulla meni vatsa sekaisin pitkäksi ajaksi silloin, kun minulla se ab-kuuri oli viimeksi.

  Torikahvilasta puheenollen. Hue on pyytänyt kuulemma ihan itse palstan moderaatiolta ikibanneja, ja siihen pyyntöön on suostuttu. 😀 Backstage taitaa myös olla pitemmällä “jäähypenkillä”, mistä hän lienee tällä kertaa ne bannit saanut…

  Kiitos kauniin kesäviikon toivotuksestasi, ja hyvää ja aurinkoista viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂 toivottaa Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   Tänä aamuna opiskelin miten linkin saa siirrettyä iPadilla, ekan tein torikahvilan palautteeseem, parempi myöhään kuin ei milloinkaan toisaalta tuo paljasta minulle ettei linkitys ole maailman tärkeimpiä asioita reaalielämässäni.
   Huh ja bacjkstage lähtivät yhdessä banaanisaarelle, joskushan minä heitä ruhtinaaksi vuorotellen ajattelin, tänään aattelen ett ne oli yks ja sama henkilö. Case closed.

   Minulla on täällä kerrostalossa tällä hetkellä kaikki on mukavia kun vaan antaa toisille tilaa yksityisyyteen, yks mukava mummo on ja nuoriso aina tervehtii, eilen hämmästyin kun naapuritalosta koiraa ulkoiluttamaan tullut nainen sanoi päivää enkä mä häntä koskaa aiemmin nähnyt. Se juhannuksen aaton keskustelimme, ei sitä auta muu kuin tädille aina pikku piikkejä heittää niin kyllä se hiljenee, on mulla takataskussa yks juttu josta täti tulee saamaan hillittömän raivarin jos sen häille kerron ja minähän kerron kun tarve vaatii.
   Ny tuntuu jo kuumotus nenässä hälvenemäämn päin mutta punaisena ähöttää vielä , onneks on pilvessä aurinko ainakin tämän päivän ja tiistainahan kuuri loppuu. Huomasin itsekin ton matala.asteinen tulehdustila -jutun, se oli uusinta viime vuodelta, mistähän se iltalehden toimitus ny tollaista😗 joka tapauksessa minä olen matkan varrella keskustella terkkarin kanssa tosta tulehdustilastakin ja nyt oon positiivisella asenteella ajatellut että miten tuo punkin puremaan määrätty antibiootti, että tunnenko yleisolotilassa muutosta ens viikolla.
   Vaikka mä ny reputin suojakertoimen kohdalla niin maitohappbakteeripurkin osasin ostaa. Just ton vatsasekaisinuhan takia On tuo amoksilliinimerkintä, sillä ei olis ollu yhtä paha reagointi aurinkoon.

   On noi kaks vanhaa ketjua joihin on alkanut tulla kommentteja, wp pittää niitä spammina ja aika oudoista osoitteista ne tuleekin mutt en mä pelkää ett ne ois harmillista kun ne on linkitetty jostain toisista keskustelupaikoista, en mä tiedä mitä mä esmes reagoisi siihen kun yks ehdotti mulle että contract paralegalin hommat ois mulle antoisia, ensin tietenkin piti googlata mitä contract paralegal tarkoittaa suomeksi🤠

   Minä vaan näitä partsikukkiani, näin lämmin alkukesä eikä daaliat oo ees nupilla, ’siellä’ jo kukkivat, ja kesäkurpitsa näivettyyja myskikurpitsa ohittaa jo sen. Vaikka niin hyvän kuvan sain siitä kesäkurpitsan kukasta.

   Oon mä jo mustikoitakin syöny yhden lakankin, mansikat ovat vielä torilla hinnoissaan.
   Sinä niistä jehovista varoittelit mutta mulla oli taas eilen niitten kanssa antoisa keskustelutuokio aiheesta ”te sitten juhannuksen alla pudotitte pyytämättäni ole rohkea kutsubrosyyrin postiluukustani”

   Näin tänään, sapuskoin tässä ja lähden sitten sinne tänne harhaileen valokuvaus mielessä😼🦆🐞🌾🌻

   Like

 4. Hei Survister! 🙂

  Täällä “tarkenee”, kuten varmaan sielläkin, missä sinä olet tällä hetkellä. Helle (onneksi ei “helleh”) tuli ja jäi viipymään tänne Pohjanmaallekin. Vesisadetta on saatu viimeksi viime viikonlopulla, oliko perjantaiaamuna.
  Mutta eipä passaa valittaa, kun tällainen kesä saatiin vihdoinkin kolmen vuoden odottelun jälkeen. Täällä on tällä hetkellä +33 astetta lämmintä! Minä en muista enää, että milloin tai mikä vuosi oli, kun näin kuumaa oli viimeksi.

  Kukat ja muutkin kasvit, koko luonto kärsii kuivuudesta, eikä johtovesi ole niin hyvää kuin sadevesi kasteluvetenä.

  Sinä olet saanut todella hienoja luontokuvia! 🙂 Kukkaset ja muutkin luontokuvat ovat kauniita, mutta mitä ne öttiäiset siinä purkissa ovat…?

  Siitä Backstagesta näkyy olevan keskustelua torikahvilan yleisellä osiolla. Joku häntä kaipaa, suurin osa ei…
  Minä muistan heidät molemmat il-foorumilta, ja mielestäni he ovat kuitenkin kaksi eri henkilöä, tai sitten eivät.
  Käsittääkseni Hue oli pyytänyt itse YV:llä ikibanneja, mutta mr. Bee hankki ne muuten ärsyttämällä sen palstan moderaatiota.

  Sehän on hyvä, että suurin osa talonne asukkaista ja naapureista ovat mukavia, mutta se seinäntakustäti vaan…
  Toivottavasti tämä kesän lämpöaalto olisi vienyt hänet sinne kesämökilleen pitemmäksikin ajaksi.

  Minäkin kävin katsomassa suomennoksen sille contract paralegal -termille, mutta en ymmärrä siltikään, että mitä se oikein tarkoittaa noin niinku käytännössä?

  Mansikat pysyvät hinnoissaan. Puolen kilon rasia maksoi viimeksi ostaessani yli viisi euroa, mutta olivat kyllä hyviä.
  Vadelmia tulee pensaisiin paljon ja ensimmäiset kypsyvät tällä viikolla. Mustikkametsässä en ole ehtinyt käymään.
  Pakastimessani on vielä viimevuotisiakin marjoja vaikka naapureille jaettavaksi asti.
  Tyttäreni ja vävyni tulevat Suomeen elokuun alussa ja tuonevat tullessaan lakkoja sieltä vävyn kotiseudulta. 🙂

  Meillä niitä jehovia ei ole käynyt pitkiin aikoihin, mutta tuo yksi lähinaapuri on aktiivinen jehovalainen. Mutta heidän sääntöihinsä kuuluu vissiin sekin, että naapureita ei saa häiritä. Jotkut “uskonsisaret tai -veljet” ovat pudottaneet niitä kutsubrosyyreita meidänkin postilaatikkoon. Se on kyllä sanottava, että jehovat ovat usein ystävällisempiä ja auttavaisempiakin kuin esim. hellarit ja ev. lut. -kirkkouskovaiset. 🙂

  Hyvää vointia ja viihtyisää helteisen kesäviikon jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Vilvoittelen täällä prisman pressossa, hellettä paossa.
   Aamulla ostin viis kiloo mansikoita, lumotar oli uuden lajikkeen nimi ja oli kyllä maukkaita, ihan kunaattelin ett viikonlopun ukkossateet moukaroi peltoja .. ja metsiäkin varmaan.
   En mä valita tätä hellettä, vaan kyllä tää on sitä kasvihuoneilmiötä. Joku oli käynyt poimimassa lakat joista kuvia tuoll pixummerissa, mustikoita ei näy missään NI siks ajattelin ett ostan ees mansikoita pakkaseen

   Mun pitäis olla hiukan varovaisempi noitten kommenttien hyväksynnässä, viimeisintä kun aloin suomentaa Espanjan kielestä niin kehuttiin miten hyvää pähkinäoöljy on iholle, no se kommentti lensi huithapeliin.

   Perunat piti pelastaa partsilta oikeaan peltoon, Kesäkurpitsa sen kuuluisan koivun alle pihalle, mutt maissi tykkää auringon lämmöstä.
   Jaa ettäkö mitä öttiäiset kuvassa, no siellä on iilimato, korennon toukka, pari vesihämähäkkiä ja rupikonna ja simpukakin 🐛🐸🕷🕷🐚
   Ootko sä käyny lukeen torin kommuuni, siellä mä hillamarjalle selitellyt viimeistä kissanhoitoretkeäni.

   Näin tänään, ukkosia odotellessa.

   Like

  2. Hei Lulu,

   Minulla on nyt mörrimöykky kyläilemässä, löysin sen eilen puistosta nääntyneenä, vein illalla sen takaisin mutt tänään se sielä puistossa vieläki;enemmän out sekä in, otin sen mukaani, kävin ostan kaupasta muikkuja ja nyt kun se söi niitten perkuujätteitä NI se jo virkeämpi, kiertää partsia ja kun mä otan sen käteen NI se heti nukkumaan rintani päälle, vaan varpaistani se ei tykkää, heti on puremassa, pitää kait viedä se takaisin puistoon kun se virkos yöelämäänsä.

   Edit 21.23
   Nyt se tuli mun olkapäälle nukkumaan kun minä että älä ny sitä partsia kierrä.
   Tänään piti jyskäämutta ei taivaalta kuin rippeitä.

   Siili on rauhoitettu eläin jota ei luonnosta saa ottaa elätiksi, mutt tuossa se ny olkapäälläni nukkuu onnellisesti. Päivällä se oli jo niin uupunut että hyvä kun pystyssä pysyi.

   Like

 5. Heipä hei, Survister! 🙂

  Mitäs sinulle kuuluu ja hyvinkö sielläpäin “tarkenee”?

  Täällä ulkomittari näyttää tällä hetkellä +32 astetta varjossa eikä paljon tuulekaan. Sateita tänne ei ole paljon tullut.
  Minä kirjoittelen sinulle ensimmäistä kertaa viestiä uudella koneellani, jossa on isompi näyttö.

  Mansikoita en ole vielä pakastanut, mutta vadelmat kypsyvät pihani pensaissa vauhdilla, joten niitä täytyy alkaa kohta laittamaan pakkaseen. Loppukesä on oikeastaan aika kiireistä aikaa kaikkine säilömisineen.

  Minä kävin lukemassa siellä “Kommuunissa” siitä kissanhoitoretkestäsi. 😀 Jouduitko sinä mattopyykille, kun se kissa yrjösi sinne talon emännän makkarin matolle? Sellaista se välillä on niin eläin- kuten lapsiperheissäkin.
  Sinulla oli vissiin aikomus pudottaa se löytämäsi iilimato naapurintädin postilaatikosta sisään. Teitkö sinä sen…? 😉
  Sehän olisi sopinut ikäänkuin merkiksi sille tätöselle, koska hänhän on itsekin melkoinen “iilimato” naiseksi. 😀

  Sitten siihen löytämääsi suloisennäköiseen siilinpoikaseen, jolle pääsit “ottoisäksi”. Vieläkö se on sinun luonasi?
  Se ressukka oli varmaan eksynyt emostaan ja muusta poikueesta. Hienoa, että otit sen mukaasi ja hoidat sitä. 🙂
  Sinä kerroit Torikahvilan Luonto-osiolla tänään, että sillä voi olla joku sairaus. 😦 Hoida sitä parhaasi mukaan, sillä voihan se vielä parantuakin. Käy kertomassa täälläkin, että miten siilillä, ja tietenkin sinulla itselläsikin menee…

  Siilien pesintä on onnistunut tänä vuonna hyvin, koska meidänkin pihalle niitä on ilmestynyt monen vuoden jälkeen. Ne käyvät syömässä iltaisin ja öisin kissoilta jääneitä ruokia, ja kuppeihin ja lautasille on laitettu vettä, jotteivät ne menisi pihan koristealtaaseen. Siellä rivitalossa asuessamme, minä pelastin naapurin koristealtaasta kaksi isoa siiliä, jotka eivät päässeet omin neuvoin sieltä ylös ja olisivat hukkuneet. Minä nostin ne haravan avulla altaasta ylös. Ne lähtivät kiireesti menemään sen kummemmin “kiittelemättä” minua. Siitä pelastusoperaatiosta tuli itsellenikin hyvä mieli. 🙂 Tämän kesän helteet koettelevat luonnon eläimiä, joten autetaan niitä minkä pystytään. 🙂

  Hyvää vointia sinulle ja pienelle mörrimöykyllekin, ja mukavaa kesäisen viikon jatkoa! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

  1. Heippa,

   Kirjoittelen tätä kirjaston kylmimmäsä nurkassa, nyt alkaa tuntua että tää helle riittää, pyöräilin yöllä viis tuntia 23 asteessa. Aikamoista salamointia Pohjois-Suomessa tänäkin aamuna, tänne turha odottaa ennusteiden mukaan.

   Nyt on 11 kommenttia spammilistalla,, en hyväksy yhtäkään niistä enään
   , ne on kaikki tuohon naistenpäivän metoo.ketjuun ja its’s unfortunate but what men do -ketjuun. Aiheet on on autolainasta peliriippuvuuteen.

   No se oli kissanoksennus sen verran kiinteää, että maton kääntäminen riitti🤣. Ja enhän mä ny sellaista jäynää ettäkö naapurin postiluukusta iilimadon pudottaisin, rauha madon sielulle korkeuksissa.

   Olen minä jo kritiikkiä saanut että se siili olis pitänyt vaan rakasti luontoon jättää, yxpöllövaa luontopalstala kirvoitti mut tutkimaan siilen sielunelämä ja ruokavaliota. No se oli
   Sen kokoinen ett emo oli sen vieroittanut ja kait se oli sellainen ’tulin minä puskasta ulos’ -poikanen, kun se avoimen auringon alle koisimaan, sitt löyty netistä keuhkomadon yhteys siilin ’köhimiseen’, nin minä ett tottahan se kun netissä noin lukee joten kuolemaa se tekee, no ny se on jauheliharuokinnalla jossain päin suomea ’hoitokotimaisemissa’, ja voi pulskasti.
   Minäkin voin aika pulskasti, kyllä mä tämän helteen kestän eikä siitä punkinpuremastakaan mitä jälkivaivoja oo vielä tullut. Torilla on hiljaista, helle tainnut hiljentää porukan ja palautteessaan mitään nyt kun ne kaks on poistuneet. Mulle taas tuli verkkosivusto ei turvallinen herja, kyllä sitä epäluuloisemmat netin käyttäjät kavahtaa.

   ⛈odotellen..

   Like

 6. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers
  made good content as you did, the net will be much more
  useful than ever before.

  Like

 7. I just like the valuable information you supply
  for your articles. I’ll bookmark your weblog and test again here frequently.
  I’m fairly certain I will learn a lot of new stuff proper here!
  Best of luck for the following!

  Like

 8. This is really interesting, You’re a very skilled
  blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more
  of your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social
  networks!

  Like

 9. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if
  you aren’t already 😉 Cheers!

  Like

 10. Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this
  article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worthwhile!

  Like

Comments are closed.