11 thoughts on “Pixummer’18 Aug

 1. Heipä hei Survister! 🙂

  Todella hienoja luontokuvia tänne blogiisi sinä olet kuvannut luonnon elämästä, kukista, eläimistä ja maisemista. 🙂

  Kuuma kesä on edennyt jo elokuulle ja on ollut kaikenkaikkiaan lämmin, mutta aika erikoinen säätiloiltaan.
  Eilen täällä Pohjanmaalla ukkosti ja sää viileni paljon, ja tänään tuulee kovasti.

  Minä suunnittelin vielä heinäkuun lopulla vadelmien pakastamista, mutta liiankin aikainen(ko) kesäntulo ja pölyttäjien vähyys(kö) sekä melkein koko heinäkuun kestänyt kuivuus aiheuttivat sen, ettei pihan vadelmapensaisiin tullut kuin vähän syöntimarjoja. Vain yhden rasiallisen olen saanut tähän mennessä pakkaseen, kun normaalisti tulee valtavasti. Onneksi viimevuotisia vadelmia on vielä pakastimessa. Mustikkaan en ole vielä ehtinyt, ja niidenkin sanotaan olevan “nuppineulan pään” kokoisia. Luonto ei siis tykännyt tästä hellekesästä.

  Sinä olet kertonut täällä ja siellä Torikahvilassakin kohtaamisistasi sen naapurintädin kanssa. Lukiessani niistä, muistuu mieleeni ne takavuosien asiat sen meidän naapurimme kanssa siellä rivitalossa. Monia yhtymäkohtia on. Hänkin valitutti itsensä jossain vaiheessa taloyhtiön hallitukseen, kun “hommat ei rullanneet” hänen toivomallaan tavalla. Me lähdimme usein pakopirtille kesämökille… ja sinä kerroit lähteneesi jollekkin toiselle paikkakunnalle, jotta täti saa viettää “rauhassa” syntymäpäiviään. Hän on todellakin sitä “narsistien aatelia”, ei voi muuten sanoa.

  Kerroit siellä “Kommuunissa” olleesi myös jonkun kaljoittelevan naisen luona, sen “kissanaisenko”…?

  Meidän naapuritilanne on muuttunut silleen erikoiseksi, että ne meidän rajanaapurimme eivät ole kotiutuneetkaan siihen aikaan, kun kertoivat tulevansa, eli ilmeisesti he ovatkin muuttamassa miehen kotiseudulle Itä-Suomeen.
  Perheen isä onkin mukavanluontoinen mies, mutta se vaimonsa… no joo, lievästi sanottuna on persoonallinen.

  Tuuli on yltymässä myrskyksi täälläpäin ja selvät syksyn merkitkin ovat jo ilmassa. Näin ne vuodenajat vaihtelee.

  Hyvää vointia ja viihtyisää viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Täällä ei ole aikoihin muuta kuin ripeksinyt, kaikki alkaa kuivua, sienimetsätkin, paitsi kukkaruukkumme kun se vuokralainen kahteen ruukkuun kannullisen vettä joka päivä, kohta ne alkaa homehtua kunhan normaali elokuun sää palaa. Gammayökkösiäkin vilistää. Torilla aina vähätellään ilmastonlämpenemiistä.

   Täti lähti ja nyt on luvannut tulla vasta kuukauden päästä, kun kaikki häntä vastaan. No kun hulluksi valehtelijaksi nimittelet niin turha odottaa myötätuntoa. Tänään torilla oli yks kriisikeskus päivystämässä standillaan, sen naistyöntekijän kanssa tuli pitkään rupateltua, nyt olen tyytyväinen kun jälkikäteen mietin miten hyvin minulta puhe luontui, kun kahnauksesta naapurintädin kanssa juttelin.

   Blogiin on tullut rypäs englanninkielisiä kommentteja, jonossa on 15 kommenttia, jotka minun pitäis joko hyväksyä taikka hylätä. Pitää miettiä kun nyt mulla vaihe, jolloin haluan keskittyä suomen lämpimään kesään, tänä iltana olis yhden eturivin miesartistin keikka jonne voi huoletta lähteä shortseissa. En tiedä miten kokoaisin noita kommentteja jotka liittyvät viime talven #metoo-ketjuihini. Jotenkin sieltä kommenteista paistaa myös se etten ole paljoakaan miettinyt teknisiä aspekteja miten blogi näyttäytyy lukijoille, no sinä ny osaat kommentoinnin kun olet vaan pelkkä Nikkei, mutta kun hirveästi on kommentteja tullut jossa mukana email-osoite. No syksy tulee pian ja räntäsateet, silloin on aikaa kaiken maailman kommentoijille

   Näin tänään, tuulee se täälläkin.

   Ps siili oli karussa neljä päivää hoitokodistaan ja sitten se oli vaan ilmestynyt takaisin siihen heinäkuoppaan johon se ensimmäisen pesänsä rakensi.

   Like

 2. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Helteinen kesä on loppusuoralla, tosin päivällä on vielä lämmintä, mutta yöt ovat aika kylmiä, viime yönä +8 astetta.
  Miten sielläpäin on tullut marjoja? Täälläpäin mustikkaa on jonkin verran, mutta vadelmasato jäi todella heikoksi.
  Vattupensaitten vieressä olevat mustaherukkapensaat tuottavat kyllä normaalin ja aika isomarjaisenkin sadon. 🙂

  Vai niin innokas kukkien kastelija se uusi vuokralainen on. 🙂 Hän ottaa hommansa tosissaan.

  Niitä gammayökkösiä lentelee meidän pihallakin kukissa, ja yksi oli niin isokin, melkein kuin pieni lintunen.

  Voi että ne pikkuiset siilit osaavat ollakin suloisia ja helposti kesyyntyviäkin! 🙂 Rohkeitakin ne ovat…
  Meidän pihalla on ollut tänä kesänä kaikenkokoisia nälkäisiä ja janoisia siilejä syömässä ja juomassa.
  Viime viikolla yksi pieni siili tuli syömään päivällä kissojen ruokakupista muroja, vaikka kollit itsekin makasivat kentällä vieressä. Ne ovat tulleet jo vanhoiksi, eikä mikään saalistus näytä niitä enää kiinnostavan.
  Toisella on kyllä ikävä “lapsuusmuisto” pentuajoiltaan, kun se meni koppaamaan käpälällään siiliä ja piikit satuttivat sen käpälää, jota se nuoli sitten pari päivää.

  Sehän onkin hyvä teidän muitten talon asukkaitten kannalta, jos se täti tosiaankin viipyy kuukauden reissullaan. 😉
  Hänestä on ollut harmia muillekin kuin vain sinulle. Kyllä ne päällepäsmäröivät akat osaavatkin olla ärsyttäviä. 😦

  Minä olenkin huomannut, että tämä sinun blogisi kiinnostaa myös englanninkielisiä seuraajia ja kommentoijia.
  Sinä kerroit Torikahvilan Kommuuni-osiolla saaneesi kehuja maailmalta blogistasi ja ehdotuksia muokata tästä e-kirjakin. Sehän olisi hienoa, jos tekisit sen. 🙂 Olethan suunnitellut oman kirjan tekemistä jo il-foorumiaikoina.

  Minulla itselläni se runokirjani kirjoittaminen on jäänyt taka-alalle, kun varsinkin tyttäreni ja vanhempieni asiat ovat tällä hetkellä mieleni päällä viemässä aikaa ja energiaa. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa sekin toteutuisi.

  Muuten, se “Ruhtinasko?” näyttää tulleen uudella nikillä sinne toripalstalle. Hän “naurattaa naisia” Kommuunissa.
  Kirjoitustyyli muistuttaa kovasti häntä ja samoin kiinnostuksen kohteetkin…

  Hyvää päivänjatkoa ja kesäistä viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Marjoja? Näyttää tuli kesä että marjat löytyy ainoastaan torilta. No karpalot saattaisi olla isoja lokakuussa. Siilikin otti ja lähti hoitokodistaan, mutta vapaahan se on maailmaa kiertämään, olis sille ottajia löytynyt kahdestakin muusta maaseutukodista.

   Naapurintäti on ollut hyvä oppitunti siitä millainen lapsuudenkotiinsa oli kun mummo oireili omia akkojen kotkotuksiaan, hän on valjentanut minulle omia tunteitanikin olen sitten käynyt sovinistisia naisen logiikka -keskusteluja miesten kanssa(sen miesterapeutinkin kanssa). Taas oli yks ajatuksia herättävä artikkeli iltalehdessä.

   On mua jo ohjeistettu talon ulkopuolelta, että älä ny sen vuokralaisnaisenkin kanssa yhteen ota mutt kyllähän mun auktoriteettia koetellaan kun vuokralainen alkaa vänkään vastaan osakkeenomistajalle🧐, olisko tämäkin sitä naisen logiikkaa? tuntuu ihan siltä kuin naapurintäti olis ohjeistanut uutta naisvuokralaista🤪

   Kyllä se painetun kirjan kirjoittamisen aika on itsellänikin menneisyyttä, tuo e-kirjan kirjoittaminen tuli yhdeltä kommentoijalta, nyt kun minä näitä blogeja jo kirjoitellut kuus vuotta niin eiköhän tuo riitä varsinkin kun tuo maaliskuinen englanninkielinen metoo-ketju on lähtenyt maailmalla kiertämään.
   Tänään todennäköisesti kesän viimeinen hellepäivä/ilta joten jatkan päivää ulkosalla.

   Kuulumisiin.

   Like

 3. Heipä hei Survister! 🙂

  Tämä lopuillaan oleva kesä on ollut pitkästä aikaa lämmin jopa täällä Pohjanmaalla, tänäänkin vielä +19 astetta, mutta luonto on kärsinyt kuivuudesta. Ensimmäistä kertaa koko tässä talossa asumisaikana pihan vadelmat kuivettuivat koviksi “rusinoiksi” jo raakilevaiheessa. Vadelmapensaissa on juuret melko pinnalla, joten niitä olisi pitänyt vissiin kastella silloin kuivana aikana. Mutta eihän sitä kallista johtovettä voinut niille antaa, eikä meillä ole koskaan kasteltu mitään pihan pensaita eikä nurmikkoakaan. Ilmeisesti viinimarjapensaissa on juuristo syvemmällä, koska ne pensaat eivät kärsineet kuivuudesta ja marjoja tuli entisten sateisempien kesien tapaan paljon. 🙂

  Mustikoita on tullut kohtuullisen hyvin täällä pohjoisessa Suomessa. Puolukkaa näyttää tulevan paikka paikoin, mutta hakusalla nekin näyttävät olevan. Mansikka oli hinnoissaan koko kesän, joten en ostanut niitä pakasteeseen.
  Karpalot minä ostan aina torikauppiailta lokakuussa.

  Kyllä minä luulen, että se naapurintäti on nimenomaan ohjeistanut sitä uutta naisvuokralaista…

  Minäkin olen seurannut mielenkiinnolla niitä viimeisimpiä käänteitä siinä #metoo-kampanjoinnissa.
  Se asia itsessään on vakava silloin, kun se on todellisuutta, mutta siinäkin asiassa mentiin ikäänkuin sivuraiteille, kun ne tietyt julkkisnaikkoset halusivat vain “patsastelemaan” mediaan, kukin vuorollaan.

  Kaikeksi onneksi ne akat ovat alkaneet paljastumaan ja yksi johtohahmo Asia Argento saatu vastuuseen teoistaan.
  Toivottavasti se sama tapahtuu täällä Suomessakin, ja mm. ne julkkisakat M. Veitola ja E. Knihtiläkin saadaan tilille.
  Ensiksi mainittu pilasi Tomi Metsäkedon elämää ja uraa “tuulesta tempaistuilla” tai ainakin vahvasti liioitelluilla juoruillaan, ja jälkimmäinen muija pilasi Aku Louhimiehen elämää lietsomalla vihaan nuorempia naisnäyttelijöitä.
  Toivon todella, että molemmat miehet saavat vihdoin oikeutta ja korvauksia tarpeettomista kärsimyksistään. 😦

  Minä tiesin heti niitten suomalaistenkin narsistiakkojen metkuilut ja oman itsensä esilletuomiset mediassa.
  Nuo kaksi miestä ja se kolmaskin mies, oliko se joku tanssija, ovat sen verran hyvännäköisiä, ettei heidän ole tarvinnut itse jahdata naisia, vaan se “jahtaaminen” on tainnut tapahtua ennemminkin naisten aloitteesta.
  Kuten minä olen tainnut sanoa aikaisemminkin, niin torjuttu nainen osaa olla todella kostonhimoinen…

  Punaiset viinimarjat ämpäreissä “odottavat” mehustamista, joten minä lähden tästä kahville ja pistän sitten mehumaijan “tositoimiin”.

  Hyvää keskiviikkopäivän ja koko kesäisen viikon jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   Netti on vaarallinen paikka, otsikoin uusimman postauksen, tein radikaalin päätöksen aamulla, poistin kolmisenkymmentä wordpressin arvion mukaan spam-kommenttia, nyt on surviainen postaukseen tullut kommentti jonka tulen myös poistamaan, ihan on hellarimainen kommentti englanniksi. Tuossa alempana vastasin yhdelle kuusi päivää sitten ja siihen loppu vastaukset, en tiedä käänsitkö sinä kommentin mutta siinä lipsahti luonnehdinta ”paikallinen punaisen ristin emo”

   Eilen lounasta laittaessani näin keittiön ikkunasta että täti tuli kotiin, kun itse lähdin puolen tunnin päästä ulos,täti oli jo kälättämässä vuokralaisnaisen luona.

   Minä lamaannuin eilen siitä asia argento -paljastuksesta, että sen bourdainin itsemurhan takaa paljastui tuollainen tarina, että hyväksikäytetyksi tullutta miehenalkua tyynnyteltiin ”verirahalla” ja vielä eturivin #metoo- aktivistinaisen taholta. Eilen mulla oli murhaava päivä kommenttirintamalla ja se on jatkunut tänäänkin, äkkiä tuli päivässä sata uutta kommenttia torille. Kävin tänään sen olohuonesohvapsykolginaisen luona, prismassa oli iso tillinippu eilisen tähtenä 16 senttiä, no eihän siitä nainen innostunut, vanhoja olivat, eikä hän sitten tiennyt kuka on anthony bourdain kun häneltä kysyin tunnetko. Iltasanomat poisti yhden kommenttini argento-jutustaan kun se oli saanut 65 peukutusta.
   Mä oon taas ollut menossa jatkuvaan kun on nää kelit olleet mitä ovat, tänään lenkkipolulla vastaani tuli kuollut metsähiiri, kuva sitä ilmestyy sinne augiin, siili on mennyt menojaan, tuskin siihen enää törmään.

   Järkyttävä kuivuus on tosiaan vallannut maan, sen totesin kun muutamia taimiani kävin yhteen pihaan istuttamassa.

   Näin tässä ja nyt sinne mehustuksen lomaan 🍒

   Like

  2. Hei Lulu,

   Eilen lauantaina oli Poliisien päivän tapahtumia ympäri Suomen. Yhdessä niistä kohtasin poliisilaitoksen poliisipäällikön, otin hidasta kiinni, aloitin että olis vähän ennemminkin asiaa naispoliisille, kerroin hänelle naapurintädistä, hänen sanallisista agressioista taloyhtiössä, jotenkin siinä keskustelun lopussa särähti korvaani poliisipäällikön neuvo: ”nämä tällaiset (naisen oikut)voi jättää omaan arvoonsa”. Jatkoi siihen kuitenkin että voin tulla poliisilaitoksella käymään juttelemassa.

   Like

 4. Heippa Survister syyskuun ensimmäiseen maanantaihin! 🙂

  Menikö se kesä vai eikö vielä mennytkään, kun katson ikkunastani ulos. Aurinko paistaa kirkkaasti ja lämpötila on yli +20 astetta. Minä olen aloitellut syksyn pihatöitä leikkaamalla jo kukkineita perennoita maata myöten, mutta ne puskevat juuresta uutta kasvustoa, kun luulevat vissiin kesän jääneen päälle. 🙂

  Siitä naapurintädistä on ollut taas harmia sinulle. 😦 Hänellä näyttää olevan se monien muittenkin akkojen tapa kerätä puolelleen ystäviä ja ymmärtäjiä, joista saa “tarvittaessa” taustatukea silloin, kun joutuu ristiriitatilanteisiin.

  Siltä #metoo-kampanjoinnilta putosi ikäänkuin pohja, kun se eturivin naisaktivisti paljastuikin itse nuoren pojan hyväksikäyttäjäksi. Käytöstään nurkkaan häpeämään saavat mennä M. Veitola, E. Knihtilä ym. suomalaisetkin muijat, jotka luulivat saavuttavansa jotain positiivista pistämällä täällä omat lusikkansa “#metoo-soppaan”. 😦

  Muistaakseni neljä naista on haastettu käräjille siinä Tomi Metsäkedon tapauksessa, mutta nimistä vaietaan… luultavasti yksi heistä on se Veitola. Anu Saagim taisi ollakin oikeassa hänestä silloin sen kotivierailun jälkeen.

  Tuo lausahdus, jonka sinä sait siltä poliisipäälliköltä, muistuttaa minun lapsuudenaikaisen naapurin, poliisisedän neuvoa yhdelle toiselle naapurille, joka oli riidellyt vaimonsa kanssa. Siinäkin keskustelussa poliisi oli todennut miehelle lakonisesti, että “ei kai niitä akkojen sanomisia kannata ottaa vakavasti”. Mutta se neuvo ei tainnut mennä ihan perille, koska se neuvottu antoi seuraavan perheriidan aikana “nyrkkiensä puhua” – seurauksena avioero.

  Tuskin se poliisipäällikkö on kuitenkaan tädin puolella, koska tätihän on aikaisemmin kertomasi mukaan tunnettu niistä sanallisista aggressioistaan ympäri kylää tai kaupunkia, missä hän asuu, tai te asutte.

  Meidän naapuritilanne on vieläkin hiljaisen hyvä, koska naapurinakka saa jatkaa työpaikassaan itäisessä Suomessa, ja he ovat käyneet vain pari kertaa kesällä sen keväisen lähtönsä jälkeen.
  Paljon parjatusta Sipilän aktiivimallista on ollut siis meille hyötyä, kun se malli pakotti naapurin kauas töihin. 🙂

  Oletko löytänyt hyviä puolukkapaikkoja sieltäpäin? Täällä ne puolukat ovat hakusessa, kuten olivat mustikatkin.

  Hyvää päivänjatkoa ja koko alkanutta uutta syysviikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   Minä eilenkin ulkona aamusta iltaan, niinkuin viikonlopunkin menossa koko ajan, kävin sienipaikoillani sain kanttarelleja ja herkkutatteja, en tiedä avaisko vielä pixfall’18 -postauksen. Puolukoita löytyy ja karpalot kasvaa tosi isoiksi kunhan ne alkaa ens kuussa kypsyä.

   Minä olen nyt tunteitani purkanut otitko pataan postauksessa, polisipäällikön sanailun otan tänään tyynesti ett noinhan se menee kun miehet säikähtää kun pitäis naisten agressiivisuudesta henkeviä jutella, niin mies joka ei koskaan joutunut tuollaiseen tilanteeseen ottaa sen vähän hällä väliä -asenteella. Nyt otan ton poliisipäällikön naurun ja vähättelyn seuraavaksi missiokseni sen enempää osoittelematta yksittäistä poliisipäällikköä vaan yleisellä tasolla sitä miten naisten väkivaltaisuutta(olkoon sen muoto mitä hyvänsä) on pidetty tabuna jonka suojassa lukuisat miehet ovat menneisyydessä kärvistelleet. Kunhan tää kesä loppuu ja alkaa räntää sataa, silloin on aika taas uudelle ulostulolle niin mediaan kuin naisten hyvinvointiyhdistyksiin päin ja voi sitä sisäministerillekin viestiä lähettää.

   Arkiloki torilla ähkäisi ett vieläkö sinä hengissä sinnittelet no minä sinnittelet, hän on piikitellyt minulle siihen malliin että tunnen hänet.
   Nyt on hiljaista on comment frontline, aatteles kun one commentator oli nikannut itsensä hellehiä mukaillen Xzenaidaksi 🤣

   Tänään taas hieno ulkoilupäivä, tulee varmaan 60 kilsaa pyöräilyä.

   Like

 5. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

  Like

 6. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite sure I will learn many new stuff right here!

  Good luck for the next!

  Like

Comments are closed.