11 thoughts on “Pixummer’18 Aug

 1. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  Todella hienoja luontokuvia tĂ€nne blogiisi sinĂ€ olet kuvannut luonnon elĂ€mĂ€stĂ€, kukista, elĂ€imistĂ€ ja maisemista. 🙂

  Kuuma kesÀ on edennyt jo elokuulle ja on ollut kaikenkaikkiaan lÀmmin, mutta aika erikoinen sÀÀtiloiltaan.
  Eilen tÀÀllÀ Pohjanmaalla ukkosti ja sÀÀ viileni paljon, ja tÀnÀÀn tuulee kovasti.

  MinĂ€ suunnittelin vielĂ€ heinĂ€kuun lopulla vadelmien pakastamista, mutta liiankin aikainen(ko) kesĂ€ntulo ja pölyttĂ€jien vĂ€hyys(kö) sekĂ€ melkein koko heinĂ€kuun kestĂ€nyt kuivuus aiheuttivat sen, ettei pihan vadelmapensaisiin tullut kuin vĂ€hĂ€n syöntimarjoja. Vain yhden rasiallisen olen saanut tĂ€hĂ€n mennessĂ€ pakkaseen, kun normaalisti tulee valtavasti. Onneksi viimevuotisia vadelmia on vielĂ€ pakastimessa. Mustikkaan en ole vielĂ€ ehtinyt, ja niidenkin sanotaan olevan “nuppineulan pÀÀn” kokoisia. Luonto ei siis tykĂ€nnyt tĂ€stĂ€ hellekesĂ€stĂ€.

  SinĂ€ olet kertonut tÀÀllĂ€ ja siellĂ€ Torikahvilassakin kohtaamisistasi sen naapurintĂ€din kanssa. Lukiessani niistĂ€, muistuu mieleeni ne takavuosien asiat sen meidĂ€n naapurimme kanssa siellĂ€ rivitalossa. Monia yhtymĂ€kohtia on. HĂ€nkin valitutti itsensĂ€ jossain vaiheessa taloyhtiön hallitukseen, kun “hommat ei rullanneet” hĂ€nen toivomallaan tavalla. Me lĂ€hdimme usein pakopirtille kesĂ€mökille… ja sinĂ€ kerroit lĂ€hteneesi jollekkin toiselle paikkakunnalle, jotta tĂ€ti saa viettÀÀ “rauhassa” syntymĂ€pĂ€iviÀÀn. HĂ€n on todellakin sitĂ€ “narsistien aatelia”, ei voi muuten sanoa.

  Kerroit siellĂ€ “Kommuunissa” olleesi myös jonkun kaljoittelevan naisen luona, sen “kissanaisenko”…?

  MeidÀn naapuritilanne on muuttunut silleen erikoiseksi, ettÀ ne meidÀn rajanaapurimme eivÀt ole kotiutuneetkaan siihen aikaan, kun kertoivat tulevansa, eli ilmeisesti he ovatkin muuttamassa miehen kotiseudulle ItÀ-Suomeen.
  Perheen isĂ€ onkin mukavanluontoinen mies, mutta se vaimonsa… no joo, lievĂ€sti sanottuna on persoonallinen.

  Tuuli on yltymÀssÀ myrskyksi tÀÀllÀpÀin ja selvÀt syksyn merkitkin ovat jo ilmassa. NÀin ne vuodenajat vaihtelee.

  HyvÀÀ vointia ja viihtyisÀÀ viikonlopun jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   TÀÀllÀ ei ole aikoihin muuta kuin ripeksinyt, kaikki alkaa kuivua, sienimetsÀtkin, paitsi kukkaruukkumme kun se vuokralainen kahteen ruukkuun kannullisen vettÀ joka pÀivÀ, kohta ne alkaa homehtua kunhan normaali elokuun sÀÀ palaa. GammayökkösiÀkin vilistÀÀ. Torilla aina vÀhÀtellÀÀn ilmastonlÀmpenemiistÀ.

   TÀti lÀhti ja nyt on luvannut tulla vasta kuukauden pÀÀstÀ, kun kaikki hÀntÀ vastaan. No kun hulluksi valehtelijaksi nimittelet niin turha odottaa myötÀtuntoa. TÀnÀÀn torilla oli yks kriisikeskus pÀivystÀmÀssÀ standillaan, sen naistyöntekijÀn kanssa tuli pitkÀÀn rupateltua, nyt olen tyytyvÀinen kun jÀlkikÀteen mietin miten hyvin minulta puhe luontui, kun kahnauksesta naapurintÀdin kanssa juttelin.

   Blogiin on tullut rypÀs englanninkielisiÀ kommentteja, jonossa on 15 kommenttia, jotka minun pitÀis joko hyvÀksyÀ taikka hylÀtÀ. PitÀÀ miettiÀ kun nyt mulla vaihe, jolloin haluan keskittyÀ suomen lÀmpimÀÀn kesÀÀn, tÀnÀ iltana olis yhden eturivin miesartistin keikka jonne voi huoletta lÀhteÀ shortseissa. En tiedÀ miten kokoaisin noita kommentteja jotka liittyvÀt viime talven #metoo-ketjuihini. Jotenkin sieltÀ kommenteista paistaa myös se etten ole paljoakaan miettinyt teknisiÀ aspekteja miten blogi nÀyttÀytyy lukijoille, no sinÀ ny osaat kommentoinnin kun olet vaan pelkkÀ Nikkei, mutta kun hirveÀsti on kommentteja tullut jossa mukana email-osoite. No syksy tulee pian ja rÀntÀsateet, silloin on aikaa kaiken maailman kommentoijille

   NÀin tÀnÀÀn, tuulee se tÀÀllÀkin.

   Ps siili oli karussa neljÀ pÀivÀÀ hoitokodistaan ja sitten se oli vaan ilmestynyt takaisin siihen heinÀkuoppaan johon se ensimmÀisen pesÀnsÀ rakensi.

   Like

 2. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Helteinen kesÀ on loppusuoralla, tosin pÀivÀllÀ on vielÀ lÀmmintÀ, mutta yöt ovat aika kylmiÀ, viime yönÀ +8 astetta.
  Miten siellÀpÀin on tullut marjoja? TÀÀllÀpÀin mustikkaa on jonkin verran, mutta vadelmasato jÀi todella heikoksi.
  Vattupensaitten vieressĂ€ olevat mustaherukkapensaat tuottavat kyllĂ€ normaalin ja aika isomarjaisenkin sadon. 🙂

  Vai niin innokas kukkien kastelija se uusi vuokralainen on. 🙂 HĂ€n ottaa hommansa tosissaan.

  NiitÀ gammayökkösiÀ lentelee meidÀn pihallakin kukissa, ja yksi oli niin isokin, melkein kuin pieni lintunen.

  Voi ettĂ€ ne pikkuiset siilit osaavat ollakin suloisia ja helposti kesyyntyviĂ€kin! 🙂 Rohkeitakin ne ovat…
  MeidÀn pihalla on ollut tÀnÀ kesÀnÀ kaikenkokoisia nÀlkÀisiÀ ja janoisia siilejÀ syömÀssÀ ja juomassa.
  Viime viikolla yksi pieni siili tuli syömÀÀn pÀivÀllÀ kissojen ruokakupista muroja, vaikka kollit itsekin makasivat kentÀllÀ vieressÀ. Ne ovat tulleet jo vanhoiksi, eikÀ mikÀÀn saalistus nÀytÀ niitÀ enÀÀ kiinnostavan.
  Toisella on kyllĂ€ ikĂ€vĂ€ “lapsuusmuisto” pentuajoiltaan, kun se meni koppaamaan kĂ€pĂ€lĂ€llÀÀn siiliĂ€ ja piikit satuttivat sen kĂ€pĂ€lÀÀ, jota se nuoli sitten pari pĂ€ivÀÀ.

  SehĂ€n onkin hyvĂ€ teidĂ€n muitten talon asukkaitten kannalta, jos se tĂ€ti tosiaankin viipyy kuukauden reissullaan. 😉
  HĂ€nestĂ€ on ollut harmia muillekin kuin vain sinulle. KyllĂ€ ne pÀÀllepĂ€smĂ€röivĂ€t akat osaavatkin olla Ă€rsyttĂ€viĂ€. 😩

  MinÀ olenkin huomannut, ettÀ tÀmÀ sinun blogisi kiinnostaa myös englanninkielisiÀ seuraajia ja kommentoijia.
  SinĂ€ kerroit Torikahvilan Kommuuni-osiolla saaneesi kehuja maailmalta blogistasi ja ehdotuksia muokata tĂ€stĂ€ e-kirjakin. SehĂ€n olisi hienoa, jos tekisit sen. 🙂 Olethan suunnitellut oman kirjan tekemistĂ€ jo il-foorumiaikoina.

  Minulla itsellÀni se runokirjani kirjoittaminen on jÀÀnyt taka-alalle, kun varsinkin tyttÀreni ja vanhempieni asiat ovat tÀllÀ hetkellÀ mieleni pÀÀllÀ viemÀssÀ aikaa ja energiaa. Mutta ehkÀ joskus tulevaisuudessa sekin toteutuisi.

  Muuten, se “Ruhtinasko?” nĂ€yttÀÀ tulleen uudella nikillĂ€ sinne toripalstalle. HĂ€n “naurattaa naisia” Kommuunissa.
  Kirjoitustyyli muistuttaa kovasti hĂ€ntĂ€ ja samoin kiinnostuksen kohteetkin…

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja kesĂ€istĂ€ viikkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   Marjoja? NÀyttÀÀ tuli kesÀ ettÀ marjat löytyy ainoastaan torilta. No karpalot saattaisi olla isoja lokakuussa. Siilikin otti ja lÀhti hoitokodistaan, mutta vapaahan se on maailmaa kiertÀmÀÀn, olis sille ottajia löytynyt kahdestakin muusta maaseutukodista.

   NaapurintÀti on ollut hyvÀ oppitunti siitÀ millainen lapsuudenkotiinsa oli kun mummo oireili omia akkojen kotkotuksiaan, hÀn on valjentanut minulle omia tunteitanikin olen sitten kÀynyt sovinistisia naisen logiikka -keskusteluja miesten kanssa(sen miesterapeutinkin kanssa). Taas oli yks ajatuksia herÀttÀvÀ artikkeli iltalehdessÀ.

   On mua jo ohjeistettu talon ulkopuolelta, ettĂ€ Ă€lĂ€ ny sen vuokralaisnaisenkin kanssa yhteen ota mutt kyllĂ€hĂ€n mun auktoriteettia koetellaan kun vuokralainen alkaa vĂ€nkÀÀn vastaan osakkeenomistajalle🧐, olisko tĂ€mĂ€kin sitĂ€ naisen logiikkaa? tuntuu ihan siltĂ€ kuin naapurintĂ€ti olis ohjeistanut uutta naisvuokralaistađŸ€Ș

   KyllÀ se painetun kirjan kirjoittamisen aika on itsellÀnikin menneisyyttÀ, tuo e-kirjan kirjoittaminen tuli yhdeltÀ kommentoijalta, nyt kun minÀ nÀitÀ blogeja jo kirjoitellut kuus vuotta niin eiköhÀn tuo riitÀ varsinkin kun tuo maaliskuinen englanninkielinen metoo-ketju on lÀhtenyt maailmalla kiertÀmÀÀn.
   TÀnÀÀn todennÀköisesti kesÀn viimeinen hellepÀivÀ/ilta joten jatkan pÀivÀÀ ulkosalla.

   Kuulumisiin.

   Like

 3. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  TĂ€mĂ€ lopuillaan oleva kesĂ€ on ollut pitkĂ€stĂ€ aikaa lĂ€mmin jopa tÀÀllĂ€ Pohjanmaalla, tĂ€nÀÀnkin vielĂ€ +19 astetta, mutta luonto on kĂ€rsinyt kuivuudesta. EnsimmĂ€istĂ€ kertaa koko tĂ€ssĂ€ talossa asumisaikana pihan vadelmat kuivettuivat koviksi “rusinoiksi” jo raakilevaiheessa. Vadelmapensaissa on juuret melko pinnalla, joten niitĂ€ olisi pitĂ€nyt vissiin kastella silloin kuivana aikana. Mutta eihĂ€n sitĂ€ kallista johtovettĂ€ voinut niille antaa, eikĂ€ meillĂ€ ole koskaan kasteltu mitÀÀn pihan pensaita eikĂ€ nurmikkoakaan. Ilmeisesti viinimarjapensaissa on juuristo syvemmĂ€llĂ€, koska ne pensaat eivĂ€t kĂ€rsineet kuivuudesta ja marjoja tuli entisten sateisempien kesien tapaan paljon. 🙂

  Mustikoita on tullut kohtuullisen hyvin tÀÀllÀ pohjoisessa Suomessa. Puolukkaa nÀyttÀÀ tulevan paikka paikoin, mutta hakusalla nekin nÀyttÀvÀt olevan. Mansikka oli hinnoissaan koko kesÀn, joten en ostanut niitÀ pakasteeseen.
  Karpalot minÀ ostan aina torikauppiailta lokakuussa.

  KyllĂ€ minĂ€ luulen, ettĂ€ se naapurintĂ€ti on nimenomaan ohjeistanut sitĂ€ uutta naisvuokralaista…

  MinÀkin olen seurannut mielenkiinnolla niitÀ viimeisimpiÀ kÀÀnteitÀ siinÀ #metoo-kampanjoinnissa.
  Se asia itsessÀÀn on vakava silloin, kun se on todellisuutta, mutta siinĂ€kin asiassa mentiin ikÀÀnkuin sivuraiteille, kun ne tietyt julkkisnaikkoset halusivat vain “patsastelemaan” mediaan, kukin vuorollaan.

  Kaikeksi onneksi ne akat ovat alkaneet paljastumaan ja yksi johtohahmo Asia Argento saatu vastuuseen teoistaan.
  Toivottavasti se sama tapahtuu tÀÀllÀ Suomessakin, ja mm. ne julkkisakat M. Veitola ja E. KnihtilÀkin saadaan tilille.
  Ensiksi mainittu pilasi Tomi MetsĂ€kedon elĂ€mÀÀ ja uraa “tuulesta tempaistuilla” tai ainakin vahvasti liioitelluilla juoruillaan, ja jĂ€lkimmĂ€inen muija pilasi Aku Louhimiehen elĂ€mÀÀ lietsomalla vihaan nuorempia naisnĂ€yttelijöitĂ€.
  Toivon todella, ettĂ€ molemmat miehet saavat vihdoin oikeutta ja korvauksia tarpeettomista kĂ€rsimyksistÀÀn. 😩

  MinÀ tiesin heti niitten suomalaistenkin narsistiakkojen metkuilut ja oman itsensÀ esilletuomiset mediassa.
  Nuo kaksi miestĂ€ ja se kolmaskin mies, oliko se joku tanssija, ovat sen verran hyvĂ€nnĂ€köisiĂ€, ettei heidĂ€n ole tarvinnut itse jahdata naisia, vaan se “jahtaaminen” on tainnut tapahtua ennemminkin naisten aloitteesta.
  Kuten minĂ€ olen tainnut sanoa aikaisemminkin, niin torjuttu nainen osaa olla todella kostonhimoinen…

  Punaiset viinimarjat Ă€mpĂ€reissĂ€ “odottavat” mehustamista, joten minĂ€ lĂ€hden tĂ€stĂ€ kahville ja pistĂ€n sitten mehumaijan “tositoimiin”.

  HyvÀÀ keskiviikkopĂ€ivĂ€n ja koko kesĂ€isen viikon jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   Netti on vaarallinen paikka, otsikoin uusimman postauksen, tein radikaalin pÀÀtöksen aamulla, poistin kolmisenkymmentĂ€ wordpressin arvion mukaan spam-kommenttia, nyt on surviainen postaukseen tullut kommentti jonka tulen myös poistamaan, ihan on hellarimainen kommentti englanniksi. Tuossa alempana vastasin yhdelle kuusi pĂ€ivÀÀ sitten ja siihen loppu vastaukset, en tiedĂ€ kÀÀnsitkö sinĂ€ kommentin mutta siinĂ€ lipsahti luonnehdinta ”paikallinen punaisen ristin emo”

   Eilen lounasta laittaessani nÀin keittiön ikkunasta ettÀ tÀti tuli kotiin, kun itse lÀhdin puolen tunnin pÀÀstÀ ulos,tÀti oli jo kÀlÀttÀmÀssÀ vuokralaisnaisen luona.

   MinĂ€ lamaannuin eilen siitĂ€ asia argento -paljastuksesta, ettĂ€ sen bourdainin itsemurhan takaa paljastui tuollainen tarina, ettĂ€ hyvĂ€ksikĂ€ytetyksi tullutta miehenalkua tyynnyteltiin ”verirahalla” ja vielĂ€ eturivin #metoo- aktivistinaisen taholta. Eilen mulla oli murhaava pĂ€ivĂ€ kommenttirintamalla ja se on jatkunut tĂ€nÀÀnkin, Ă€kkiĂ€ tuli pĂ€ivĂ€ssĂ€ sata uutta kommenttia torille. KĂ€vin tĂ€nÀÀn sen olohuonesohvapsykolginaisen luona, prismassa oli iso tillinippu eilisen tĂ€htenĂ€ 16 senttiĂ€, no eihĂ€n siitĂ€ nainen innostunut, vanhoja olivat, eikĂ€ hĂ€n sitten tiennyt kuka on anthony bourdain kun hĂ€neltĂ€ kysyin tunnetko. Iltasanomat poisti yhden kommenttini argento-jutustaan kun se oli saanut 65 peukutusta.
   MÀ oon taas ollut menossa jatkuvaan kun on nÀÀ kelit olleet mitÀ ovat, tÀnÀÀn lenkkipolulla vastaani tuli kuollut metsÀhiiri, kuva sitÀ ilmestyy sinne augiin, siili on mennyt menojaan, tuskin siihen enÀÀ törmÀÀn.

   JÀrkyttÀvÀ kuivuus on tosiaan vallannut maan, sen totesin kun muutamia taimiani kÀvin yhteen pihaan istuttamassa.

   NĂ€in tĂ€ssĂ€ ja nyt sinne mehustuksen lomaan 🍒

   Like

  2. Hei Lulu,

   Eilen lauantaina oli Poliisien pĂ€ivĂ€n tapahtumia ympĂ€ri Suomen. YhdessĂ€ niistĂ€ kohtasin poliisilaitoksen poliisipÀÀllikön, otin hidasta kiinni, aloitin ettĂ€ olis vĂ€hĂ€n ennemminkin asiaa naispoliisille, kerroin hĂ€nelle naapurintĂ€distĂ€, hĂ€nen sanallisista agressioista taloyhtiössĂ€, jotenkin siinĂ€ keskustelun lopussa sĂ€rĂ€hti korvaani poliisipÀÀllikön neuvo: ”nĂ€mĂ€ tĂ€llaiset (naisen oikut)voi jĂ€ttÀÀ omaan arvoonsa”. Jatkoi siihen kuitenkin ettĂ€ voin tulla poliisilaitoksella kĂ€ymÀÀn juttelemassa.

   Like

 4. Heippa Survister syyskuun ensimmĂ€iseen maanantaihin! 🙂

  Menikö se kesĂ€ vai eikö vielĂ€ mennytkÀÀn, kun katson ikkunastani ulos. Aurinko paistaa kirkkaasti ja lĂ€mpötila on yli +20 astetta. MinĂ€ olen aloitellut syksyn pihatöitĂ€ leikkaamalla jo kukkineita perennoita maata myöten, mutta ne puskevat juuresta uutta kasvustoa, kun luulevat vissiin kesĂ€n jÀÀneen pÀÀlle. 🙂

  SiitĂ€ naapurintĂ€distĂ€ on ollut taas harmia sinulle. 😩 HĂ€nellĂ€ nĂ€yttÀÀ olevan se monien muittenkin akkojen tapa kerĂ€tĂ€ puolelleen ystĂ€viĂ€ ja ymmĂ€rtĂ€jiĂ€, joista saa “tarvittaessa” taustatukea silloin, kun joutuu ristiriitatilanteisiin.

  SiltĂ€ #metoo-kampanjoinnilta putosi ikÀÀnkuin pohja, kun se eturivin naisaktivisti paljastuikin itse nuoren pojan hyvĂ€ksikĂ€yttĂ€jĂ€ksi. KĂ€ytöstÀÀn nurkkaan hĂ€peĂ€mÀÀn saavat mennĂ€ M. Veitola, E. KnihtilĂ€ ym. suomalaisetkin muijat, jotka luulivat saavuttavansa jotain positiivista pistĂ€mĂ€llĂ€ tÀÀllĂ€ omat lusikkansa “#metoo-soppaan”. 😩

  Muistaakseni neljĂ€ naista on haastettu kĂ€rĂ€jille siinĂ€ Tomi MetsĂ€kedon tapauksessa, mutta nimistĂ€ vaietaan… luultavasti yksi heistĂ€ on se Veitola. Anu Saagim taisi ollakin oikeassa hĂ€nestĂ€ silloin sen kotivierailun jĂ€lkeen.

  Tuo lausahdus, jonka sinĂ€ sait siltĂ€ poliisipÀÀlliköltĂ€, muistuttaa minun lapsuudenaikaisen naapurin, poliisisedĂ€n neuvoa yhdelle toiselle naapurille, joka oli riidellyt vaimonsa kanssa. SiinĂ€kin keskustelussa poliisi oli todennut miehelle lakonisesti, ettĂ€ “ei kai niitĂ€ akkojen sanomisia kannata ottaa vakavasti”. Mutta se neuvo ei tainnut mennĂ€ ihan perille, koska se neuvottu antoi seuraavan perheriidan aikana “nyrkkiensĂ€ puhua” – seurauksena avioero.

  Tuskin se poliisipÀÀllikkö on kuitenkaan tÀdin puolella, koska tÀtihÀn on aikaisemmin kertomasi mukaan tunnettu niistÀ sanallisista aggressioistaan ympÀri kylÀÀ tai kaupunkia, missÀ hÀn asuu, tai te asutte.

  MeidÀn naapuritilanne on vielÀkin hiljaisen hyvÀ, koska naapurinakka saa jatkaa työpaikassaan itÀisessÀ Suomessa, ja he ovat kÀyneet vain pari kertaa kesÀllÀ sen kevÀisen lÀhtönsÀ jÀlkeen.
  Paljon parjatusta SipilĂ€n aktiivimallista on ollut siis meille hyötyĂ€, kun se malli pakotti naapurin kauas töihin. 🙂

  Oletko löytÀnyt hyviÀ puolukkapaikkoja sieltÀpÀin? TÀÀllÀ ne puolukat ovat hakusessa, kuten olivat mustikatkin.

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja koko alkanutta uutta syysviikkoa sinulle! 🙂 toivoo Lulu

  Like

  1. Heippa Lulu,

   MinĂ€ eilenkin ulkona aamusta iltaan, niinkuin viikonlopunkin menossa koko ajan, kĂ€vin sienipaikoillani sain kanttarelleja ja herkkutatteja, en tiedĂ€ avaisko vielĂ€ pixfall’18 -postauksen. Puolukoita löytyy ja karpalot kasvaa tosi isoiksi kunhan ne alkaa ens kuussa kypsyĂ€.

   MinÀ olen nyt tunteitani purkanut otitko pataan postauksessa, polisipÀÀllikön sanailun otan tÀnÀÀn tyynesti ett noinhan se menee kun miehet sÀikÀhtÀÀ kun pitÀis naisten agressiivisuudesta henkeviÀ jutella, niin mies joka ei koskaan joutunut tuollaiseen tilanteeseen ottaa sen vÀhÀn hÀllÀ vÀliÀ -asenteella. Nyt otan ton poliisipÀÀllikön naurun ja vÀhÀttelyn seuraavaksi missiokseni sen enempÀÀ osoittelematta yksittÀistÀ poliisipÀÀllikköÀ vaan yleisellÀ tasolla sitÀ miten naisten vÀkivaltaisuutta(olkoon sen muoto mitÀ hyvÀnsÀ) on pidetty tabuna jonka suojassa lukuisat miehet ovat menneisyydessÀ kÀrvistelleet. Kunhan tÀÀ kesÀ loppuu ja alkaa rÀntÀÀ sataa, silloin on aika taas uudelle ulostulolle niin mediaan kuin naisten hyvinvointiyhdistyksiin pÀin ja voi sitÀ sisÀministerillekin viestiÀ lÀhettÀÀ.

   Arkiloki torilla ÀhkÀisi ett vielÀkö sinÀ hengissÀ sinnittelet no minÀ sinnittelet, hÀn on piikitellyt minulle siihen malliin ettÀ tunnen hÀnet.
   Nyt on hiljaista on comment frontline, aatteles kun one commentator oli nikannut itsensĂ€ hellehiĂ€ mukaillen Xzenaidaksi đŸ€Ł

   TÀnÀÀn taas hieno ulkoilupÀivÀ, tulee varmaan 60 kilsaa pyörÀilyÀ.

   Like

 5. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

  Like

 6. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite sure I will learn many new stuff right here!

  Good luck for the next!

  Like

Comments are closed.