Menu Home

5 replies

 1. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  EnpĂ€ voi sanoa noita kuvia katsellessani muuta kuin ettĂ€ VOI KAUHIA! Ampiaislauma aterioimassa…
  Ei kai nuo kymmenen ampparia ole vaan sinun omassa kĂ€dessĂ€si tuossa toisessa kuvassa…?
  MinĂ€ en voisi olla edes yhden kanssa samassa huoneessakaan. 😩 Muutamia tuli menneenĂ€ kesĂ€nĂ€ tĂ€nne sisĂ€llekin, mutta toiset joutuivat viemÀÀn ne ulos, kun minĂ€ juoksin heti toiseen huoneeseen.

  EdellisenĂ€ kesĂ€nĂ€ 2017 yksi ampiainen tuli jostakin kylpyhuoneeseen minun ollessani suihkussa, ja minĂ€ mietin siinĂ€ tovin, ettĂ€ mitĂ€ teen… lopulta kerĂ€sin rohkeuteni ja liiskasin sen pesuvadilla. Ukko oli töissĂ€ silloin, joten minun oli toimittava itsenĂ€isesti. HĂ€n ja tyttĂ€reni vievĂ€t ne aina elĂ€vinĂ€ ulos, enkĂ€ minĂ€kÀÀn tuntenut itseĂ€ni mitenkÀÀn ylpeĂ€ksi, kun jouduin sen yhden liiskaamaan. Mutta toinen vaihtoehto olisi ollut lĂ€hteĂ€ suihkusta kesken peseytymisen ja odottaa, kunnes ukko tulee töistĂ€. Minulla oli sinĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ tĂ€rkeÀÀ menoa, joten se suihkuttelu oli ykkösasia ja minun oli ihan pakko pestĂ€ hiukseni silloin.

  Kaikkea mahdollista kissojen ruuista mansikoihin, vadelmiin ja omenoihin ne kyllÀ syövÀtkin.
  Minullakin on vesimelonia ostettuna, joten taidankin sÀilyttÀÀ sen visusti viileÀssÀ kaapissa.
  Aikaisemmin minĂ€ pelkĂ€sin kimalaisia ja mehilĂ€isiĂ€kin, mutta jostain syystĂ€ olen suopunut niihin, vaikka en toivo niitĂ€kÀÀn ulkona kovin lĂ€helle pörrÀÀmÀÀn. Ne pörriĂ€iset ovat hyödyksi luonnolle, mutta mitĂ€ hyötyĂ€ on ampiaisista? Sano sinĂ€… Pohtiessamme tĂ€tĂ€ asiaa, ukko esitti minulle vastakysymyksen, ettĂ€ mitĂ€ hyötyĂ€ on meistĂ€ ihmisistĂ€…?
  HÀn, kuten vÀvynikin, tykkÀÀvÀt hyönteisistÀ. Ne kuuluvat tietyllÀ tavalla hÀnen (vÀvyn) palkkatyöhönsÀ.

  TÀÀllĂ€ sÀÀ muuttui sateisempaan suuntaan, mutta onneksi ei tuule. JossakinpĂ€in Suomea on viime yön myrskytuulien vuoksi tullut sĂ€hkökatkoksiakin. 😩 TĂ€lle asuinalueelle laitettiin viime vuonna sĂ€hköjohdot maan alle, joten me ollaan nyt enemmĂ€n turvassa niiltĂ€ sĂ€hkökatkoksilta.

  HyvÀÀ keskiviikkopĂ€ivĂ€n jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei,

   No juu, oon mĂ€ jo monta vuotta ruokkinut tollai ampiaisia loppukesĂ€stĂ€ , nyt oli melonia ja nyt niitĂ€ hÀÀri ympĂ€rillĂ€ni viitisenkymmentĂ€ ja sitt lopuks ajattelin ett katsotaan kun siirappia kĂ€sivarrelleni… win your fear .. voita pelkosi.. nehĂ€n on sĂ€yseitĂ€ kuin perhoset kun munille namia antaa, nyt oli vain yks amiraaliperhonen liikkeellĂ€. viel se yks ampiaispesĂ€kin roikkuu olohuoneen ikkunassa.

   Ampiaisen hyödyllisyys? Luonnon monimuotoisuus? http://hyonteismaailma.fi/hyonteiset/ulkohyonteiset/piha_ja_puutarha/ampiainen.html ps ÀlÀ sÀikÀhdÀ jos ton linkin avaat..

   Loppui helteet ja minÀ ehdin jo syysflunssan pitÀÀ. NaapurintÀtiin en oo sen heinÀkuunsynttÀrikeikauksen jÀlkeen törmÀnnyt. TÀti tais viimein tajuta ett teki hÀn mitÀ tahansa, pakit saa minulta. HyvÀ nÀin. Nyt kun viel saisin tÀÀn siivouksen loppuunsaatetuksi. Ihmisroskaa.

   NÀin tÀnÀÀn, noi enklunkieliset kommentit hehkuttaa tÀtÀ blogia , niihin pitÀÀ pinnistÀÀ vastauksia..

   NÀin tÀnÀÀn vesisateen ÀÀreltÀ.

   Like

 2. HeipĂ€ hei Survister! 🙂

  SinĂ€ olet rohkea, kun uskallat ottaa noin paljon amppareita kĂ€dellesi! Pistikö joku niistĂ€ sinua…?
  Aika paljon niitÀ on lennellyt meidÀnkin pihassa ja samalla syöneet vadelmia ja omenoita.
  KyllĂ€ minua jonkin verran hirvitti, kun avasin tuon laittamasi linkin. KĂ€rpĂ€nen kiertÀÀ nyt minua…

  Syksy myrskytuulineen on saapunut joka puolelle maata. Huomenna menee ehkÀ monilta sÀhköt.
  Taakse jÀi pitkÀstÀ aikaa lÀmmin kesÀ helteineen, mutta minÀ en saanut kÀytyÀ uimassa kertaakaan.
  Se on tainnut tulla jo vanhuus tĂ€lle Pohjanmaan akalle. 😉 Hitsi, kun minĂ€ kaipaan vielĂ€ il-foorumia…

  Sinulla on ollut jo syysflunssaa? Minullekin se on yritellyt tulla, mutta C- ja D-vitamiinia, sinkkiĂ€ ja valkosipulia syömĂ€llĂ€ olen saanut sen toistaiseksi estettyĂ€. MinĂ€ ostin luomuvalkosipuleita lĂ€hiseudun viljelijĂ€ltĂ€ 20 €:n pussin. SiitĂ€ riittÀÀ pitkĂ€ksi aikaa siivutettavaa leiville ja vaikka pottumuusiin.
  En pitĂ€nyt hintaakaan kovin pahana, kun ne ovat hyvĂ€laatuisia. MinĂ€ olen perso valkosipulille, joten kaiketi niissĂ€ on jotain, mitĂ€ elimistöni tarvitsee. Suosittelen kaikille, jotka voivat syödĂ€ niitĂ€! 🙂

  Se onkin hyvĂ€, kun se naapurintĂ€ti on toivottavasti viimeinkin tajunnut sen, ettei hĂ€nellĂ€ ole enÀÀ mitÀÀn otetta sinuun. Mutta hĂ€n asuu kuitenkin sinun seinĂ€naapurina, joten hĂ€nen puoleltaan tulevasta “melusaasteesta” sinĂ€ joudut kuitenkin edelleen kĂ€rsimÀÀn. 😩 NiitĂ€ hĂ€nen kaltaisiaan jatkuvasti “puheripulisia” muijia ei saa hiljennettyĂ€ millÀÀn. Kuuntelijat kĂ€rsivĂ€t heistĂ€ jatkuvasti…
  Mutta kaikeksi onneksi sinĂ€ pÀÀset vĂ€lillĂ€ sinne ystĂ€viesi luokse maaseudulle, missĂ€ viihdytkin varmaan paremmin… TĂ€stĂ€hĂ€n me taidettiin keskustella silloin siellĂ€ iltiksen foorumillakin.

  Hienoa, ettĂ€ sinĂ€ olet saanut tĂ€nne englanninkielisiĂ€ kommentoivia seuraajia ja saat keskustella heidĂ€n kanssaan englannin kielellĂ€, minkĂ€ sinĂ€ osaatkin erittĂ€in hyvin. He lukevat varmaan nĂ€itĂ€ minunkin viestejĂ€ni tĂ€nne blogiisi, joten terveisiĂ€ vaan heille minultakin tÀÀltĂ€ pohjoisesta Suomesta. 🙂

  HyvÀÀ vointia ja viihtyisÀÀ syysviikonloppua sinulle! 🙂 Toivottelee Pohjanmaan Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   minulla nyt luova tauko netistÀ kun jÀi ipadin laturin pistokeosa maalle torstaina ja oottelen sen kotiutumista maanantaihin, yks hyöty tÀstÀ unohduksesta oli ettÀ illalla aloin siivota retroperjantain tahdissa ja sitÀ kesti yhteentoista asti, ja tÀnÀÀnkin aloitin pÀivÀn siivoomisella. Naapurin tÀti hiljeni totaalisesti, on se kotosalla vaan en mÀ ole siihen törmÀnnyt sitten heinÀkuun kun sanoin sille ettÀ hÀivyn tÀstÀ ettÀ saat rauhassa synttÀris pitÀÀ. sitt kun minÀ tÀdille ettÀ haluun pitÀÀ etÀisyyttÀ sinuun nin tÀti siitÀ kiikusta lohkaisi ettÀ mitÀ siinÀ sitten vielÀ seisoskelet, ja aatteles kun se vuokralaisnainen siin tÀdin vieressÀ kiikussa istuessaan mulle urputtamaan ettÀ sinÀ ÀrsytÀt puhetyylillÀsi ikÀÀntynyttÀ naista, nyt mÀ en ole tuolle vuokralaisnaisellekaan..no ei tuu enÀÀ suustani pÀivÀÀ hÀnelle. ja sehÀn se tÀtiÀ kismitti kun minÀ en enÀÀ osannut oikein hÀntÀ tervehtiÀ, niin en mÀ kyllÀ enÀÀ tÀÀn kesÀnkÀÀn jÀlkeen sitÀ vielÀ vÀhemmÀn tee..

   minÀ oon nyt.. kommentointini hajautunut tÀmÀn lisÀksi niihin torin kahteen ketjuun.
   kyll kun tÀti ylpeili sillÀkin ettÀ tyttÀrenpoikansa on poliisikoulussa ja mÀ ajauduin poliisipÀÀllikönkin puheille asti ja ÀÀneen parkaisin ettÀ hei mÀ en haluu olla sun jees jees rattopoikas, niin.. siinÀpÀ sitÀ sosiaalikatastrofia. todennÀköisesti poika tulee harjoittelemaan omalle paikkakunnalleen sieltÀ poliisikoulusta.

   minulla on nyt partsillakin vanhaa hillosokeria kostutettuna, nelljÀ ampiaista aterialla. eihÀn ne ampiaiset pistÀ muulloin kuin yhdyskuntaansa puolustaessaan.

   nÀÀ uudet kommentoijat, ne on kaikki tulleet tÀnne ton tÀÀn vuoden naistenpÀivÀn metoo-postaukseni perÀssÀ. siitÀ olen tyytyvÀinen, minÀ jo tossa alkuviikolla olin hiljaa torilla, nyt tulee viikon tauko sinne ettÀ josko saisin itseni irroitettua siitÀ koukussta kun alkaa vastailemaan noille ulkomaisille kommentoijille tÀssÀ blogissa. naurattaa vielÀkin kun mÀ kommentoin is.fi kahvitestiin ja se kommentti kerÀsi eniten peukutuksia.

   tÀllaista tÀnÀÀn sateen ja tuulen keskeltÀ.

   Like

%d bloggers like this: