5 thoughts on “Bees, Win Your Fears!

 1. Heip√§ hei Survister! ūüôā

  Enp√§ voi sanoa noita kuvia katsellessani muuta kuin ett√§ VOI KAUHIA! Ampiaislauma aterioimassa…
  Ei kai nuo kymmenen ampparia ole vaan sinun omassa k√§dess√§si tuossa toisessa kuvassa…?
  Min√§ en voisi olla edes yhden kanssa samassa huoneessakaan. ūüė¶ Muutamia tuli menneen√§ kes√§n√§ t√§nne sis√§llekin, mutta toiset joutuivat viem√§√§n ne ulos, kun min√§ juoksin heti toiseen huoneeseen.

  Edellisen√§ kes√§n√§ 2017 yksi ampiainen tuli jostakin kylpyhuoneeseen minun ollessani suihkussa, ja min√§ mietin siin√§ tovin, ett√§ mit√§ teen… lopulta ker√§sin rohkeuteni ja liiskasin sen pesuvadilla. Ukko oli t√∂iss√§ silloin, joten minun oli toimittava itsen√§isesti. H√§n ja tytt√§reni viev√§t ne aina el√§vin√§ ulos, enk√§ min√§k√§√§n tuntenut itse√§ni mitenk√§√§n ylpe√§ksi, kun jouduin sen yhden liiskaamaan. Mutta toinen vaihtoehto olisi ollut l√§hte√§ suihkusta kesken peseytymisen ja odottaa, kunnes ukko tulee t√∂ist√§. Minulla oli sin√§ p√§iv√§n√§ t√§rke√§√§ menoa, joten se suihkuttelu oli ykk√∂sasia ja minun oli ihan pakko pest√§ hiukseni silloin.

  Kaikkea mahdollista kissojen ruuista mansikoihin, vadelmiin ja omenoihin ne kyllä syövätkin.
  Minullakin on vesimelonia ostettuna, joten taidankin säilyttää sen visusti viileässä kaapissa.
  Aikaisemmin min√§ pelk√§sin kimalaisia ja mehil√§isi√§kin, mutta jostain syyst√§ olen suopunut niihin, vaikka en toivo niit√§k√§√§n ulkona kovin l√§helle p√∂rr√§√§m√§√§n. Ne p√∂rri√§iset ovat hy√∂dyksi luonnolle, mutta mit√§ hy√∂ty√§ on ampiaisista? Sano sin√§… Pohtiessamme t√§t√§ asiaa, ukko esitti minulle vastakysymyksen, ett√§ mit√§ hy√∂ty√§ on meist√§ ihmisist√§…?
  Hän, kuten vävynikin, tykkäävät hyönteisistä. Ne kuuluvat tietyllä tavalla hänen (vävyn) palkkatyöhönsä.

  T√§√§ll√§ s√§√§ muuttui sateisempaan suuntaan, mutta onneksi ei tuule. Jossakinp√§in Suomea on viime y√∂n myrskytuulien vuoksi tullut s√§hk√∂katkoksiakin. ūüė¶ T√§lle asuinalueelle laitettiin viime vuonna s√§hk√∂johdot maan alle, joten me ollaan nyt enemm√§n turvassa niilt√§ s√§hk√∂katkoksilta.

  Hyv√§√§ keskiviikkop√§iv√§n jatkoa sinulle ūüôā toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei,

   No juu, oon m√§ jo monta vuotta ruokkinut tollai ampiaisia loppukes√§st√§ , nyt oli melonia ja nyt niit√§ h√§√§ri ymp√§rill√§ni viitisenkymment√§ ja sitt lopuks ajattelin ett katsotaan kun siirappia k√§sivarrelleni… win your fear .. voita pelkosi.. neh√§n on s√§yseit√§ kuin perhoset kun munille namia antaa, nyt oli vain yks amiraaliperhonen liikkeell√§. viel se yks ampiaispes√§kin roikkuu olohuoneen ikkunassa.

   Ampiaisen hyödyllisyys? Luonnon monimuotoisuus? http://hyonteismaailma.fi/hyonteiset/ulkohyonteiset/piha_ja_puutarha/ampiainen.html ps älä säikähdä jos ton linkin avaat..

   Loppui helteet ja minä ehdin jo syysflunssan pitää. Naapurintätiin en oo sen heinäkuunsynttärikeikauksen jälkeen törmännyt. Täti tais viimein tajuta ett teki hän mitä tahansa, pakit saa minulta. Hyvä näin. Nyt kun viel saisin tään siivouksen loppuunsaatetuksi. Ihmisroskaa.

   Näin tänään, noi enklunkieliset kommentit hehkuttaa tätä blogia , niihin pitää pinnistää vastauksia..

   Näin tänään vesisateen ääreltä.

   Like

 2. Heip√§ hei Survister! ūüôā

  Sin√§ olet rohkea, kun uskallat ottaa noin paljon amppareita k√§dellesi! Pistik√∂ joku niist√§ sinua…?
  Aika paljon niitä on lennellyt meidänkin pihassa ja samalla syöneet vadelmia ja omenoita.
  Kyll√§ minua jonkin verran hirvitti, kun avasin tuon laittamasi linkin. K√§rp√§nen kiert√§√§ nyt minua…

  Syksy myrskytuulineen on saapunut joka puolelle maata. Huomenna menee ehkä monilta sähköt.
  Taakse jäi pitkästä aikaa lämmin kesä helteineen, mutta minä en saanut käytyä uimassa kertaakaan.
  Se on tainnut tulla jo vanhuus t√§lle Pohjanmaan akalle. ūüėČ Hitsi, kun min√§ kaipaan viel√§ il-foorumia…

  Sinulla on ollut jo syysflunssaa? Minullekin se on yritellyt tulla, mutta C- ja D-vitamiinia, sinkki√§ ja valkosipulia sy√∂m√§ll√§ olen saanut sen toistaiseksi estetty√§. Min√§ ostin luomuvalkosipuleita l√§hiseudun viljelij√§lt√§ 20 ‚ā¨:n pussin. Siit√§ riitt√§√§ pitk√§ksi aikaa siivutettavaa leiville ja vaikka pottumuusiin.
  En pit√§nyt hintaakaan kovin pahana, kun ne ovat hyv√§laatuisia. Min√§ olen perso valkosipulille, joten kaiketi niiss√§ on jotain, mit√§ elimist√∂ni tarvitsee. Suosittelen kaikille, jotka voivat sy√∂d√§ niit√§! ūüôā

  Se onkin hyv√§, kun se naapurint√§ti on toivottavasti viimeinkin tajunnut sen, ettei h√§nell√§ ole en√§√§ mit√§√§n otetta sinuun. Mutta h√§n asuu kuitenkin sinun sein√§naapurina, joten h√§nen puoleltaan tulevasta “melusaasteesta” sin√§ joudut kuitenkin edelleen k√§rsim√§√§n. ūüė¶ Niit√§ h√§nen kaltaisiaan jatkuvasti “puheripulisia” muijia ei saa hiljennetty√§ mill√§√§n. Kuuntelijat k√§rsiv√§t heist√§ jatkuvasti…
  Mutta kaikeksi onneksi sin√§ p√§√§set v√§lill√§ sinne yst√§viesi luokse maaseudulle, miss√§ viihdytkin varmaan paremmin… T√§st√§h√§n me taidettiin keskustella silloin siell√§ iltiksen foorumillakin.

  Hienoa, ett√§ sin√§ olet saanut t√§nne englanninkielisi√§ kommentoivia seuraajia ja saat keskustella heid√§n kanssaan englannin kielell√§, mink√§ sin√§ osaatkin eritt√§in hyvin. He lukevat varmaan n√§it√§ minunkin viestej√§ni t√§nne blogiisi, joten terveisi√§ vaan heille minultakin t√§√§lt√§ pohjoisesta Suomesta. ūüôā

  Hyv√§√§ vointia ja viihtyis√§√§ syysviikonloppua sinulle! ūüôā Toivottelee Pohjanmaan Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   minulla nyt luova tauko netistä kun jäi ipadin laturin pistokeosa maalle torstaina ja oottelen sen kotiutumista maanantaihin, yks hyöty tästä unohduksesta oli että illalla aloin siivota retroperjantain tahdissa ja sitä kesti yhteentoista asti, ja tänäänkin aloitin päivän siivoomisella. Naapurin täti hiljeni totaalisesti, on se kotosalla vaan en mä ole siihen törmännyt sitten heinäkuun kun sanoin sille että häivyn tästä että saat rauhassa synttäris pitää. sitt kun minä tädille että haluun pitää etäisyyttä sinuun nin täti siitä kiikusta lohkaisi että mitä siinä sitten vielä seisoskelet, ja aatteles kun se vuokralaisnainen siin tädin vieressä kiikussa istuessaan mulle urputtamaan että sinä ärsytät puhetyylilläsi ikääntynyttä naista, nyt mä en ole tuolle vuokralaisnaisellekaan..no ei tuu enää suustani päivää hänelle. ja sehän se tätiä kismitti kun minä en enää osannut oikein häntä tervehtiä, niin en mä kyllä enää tään kesänkään jälkeen sitä vielä vähemmän tee..

   minä oon nyt.. kommentointini hajautunut tämän lisäksi niihin torin kahteen ketjuun.
   kyll kun täti ylpeili silläkin että tyttärenpoikansa on poliisikoulussa ja mä ajauduin poliisipäällikönkin puheille asti ja ääneen parkaisin että hei mä en haluu olla sun jees jees rattopoikas, niin.. siinäpä sitä sosiaalikatastrofia. todennäköisesti poika tulee harjoittelemaan omalle paikkakunnalleen sieltä poliisikoulusta.

   minulla on nyt partsillakin vanhaa hillosokeria kostutettuna, nelljä ampiaista aterialla. eihän ne ampiaiset pistä muulloin kuin yhdyskuntaansa puolustaessaan.

   nää uudet kommentoijat, ne on kaikki tulleet tänne ton tään vuoden naistenpäivän metoo-postaukseni perässä. siitä olen tyytyväinen, minä jo tossa alkuviikolla olin hiljaa torilla, nyt tulee viikon tauko sinne että josko saisin itseni irroitettua siitä koukussta kun alkaa vastailemaan noille ulkomaisille kommentoijille tässä blogissa. naurattaa vieläkin kun mä kommentoin is.fi kahvitestiin ja se kommentti keräsi eniten peukutuksia.

   tällaista tänään sateen ja tuulen keskeltä.

   Like

Comments are closed.