5 thoughts on “Bees, Win Your Fears!

 1. Heipä hei Survister! 🙂

  Enpä voi sanoa noita kuvia katsellessani muuta kuin että VOI KAUHIA! Ampiaislauma aterioimassa…
  Ei kai nuo kymmenen ampparia ole vaan sinun omassa kädessäsi tuossa toisessa kuvassa…?
  Minä en voisi olla edes yhden kanssa samassa huoneessakaan. 😦 Muutamia tuli menneenä kesänä tänne sisällekin, mutta toiset joutuivat viemään ne ulos, kun minä juoksin heti toiseen huoneeseen.

  Edellisenä kesänä 2017 yksi ampiainen tuli jostakin kylpyhuoneeseen minun ollessani suihkussa, ja minä mietin siinä tovin, että mitä teen… lopulta keräsin rohkeuteni ja liiskasin sen pesuvadilla. Ukko oli töissä silloin, joten minun oli toimittava itsenäisesti. Hän ja tyttäreni vievät ne aina elävinä ulos, enkä minäkään tuntenut itseäni mitenkään ylpeäksi, kun jouduin sen yhden liiskaamaan. Mutta toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä suihkusta kesken peseytymisen ja odottaa, kunnes ukko tulee töistä. Minulla oli sinä päivänä tärkeää menoa, joten se suihkuttelu oli ykkösasia ja minun oli ihan pakko pestä hiukseni silloin.

  Kaikkea mahdollista kissojen ruuista mansikoihin, vadelmiin ja omenoihin ne kyllä syövätkin.
  Minullakin on vesimelonia ostettuna, joten taidankin säilyttää sen visusti viileässä kaapissa.
  Aikaisemmin minä pelkäsin kimalaisia ja mehiläisiäkin, mutta jostain syystä olen suopunut niihin, vaikka en toivo niitäkään ulkona kovin lähelle pörräämään. Ne pörriäiset ovat hyödyksi luonnolle, mutta mitä hyötyä on ampiaisista? Sano sinä… Pohtiessamme tätä asiaa, ukko esitti minulle vastakysymyksen, että mitä hyötyä on meistä ihmisistä…?
  Hän, kuten vävynikin, tykkäävät hyönteisistä. Ne kuuluvat tietyllä tavalla hänen (vävyn) palkkatyöhönsä.

  Täällä sää muuttui sateisempaan suuntaan, mutta onneksi ei tuule. Jossakinpäin Suomea on viime yön myrskytuulien vuoksi tullut sähkökatkoksiakin. 😦 Tälle asuinalueelle laitettiin viime vuonna sähköjohdot maan alle, joten me ollaan nyt enemmän turvassa niiltä sähkökatkoksilta.

  Hyvää keskiviikkopäivän jatkoa sinulle 🙂 toivotellen Lulu

  Like

  1. Hei,

   No juu, oon mä jo monta vuotta ruokkinut tollai ampiaisia loppukesästä , nyt oli melonia ja nyt niitä hääri ympärilläni viitisenkymmentä ja sitt lopuks ajattelin ett katsotaan kun siirappia käsivarrelleni… win your fear .. voita pelkosi.. nehän on säyseitä kuin perhoset kun munille namia antaa, nyt oli vain yks amiraaliperhonen liikkeellä. viel se yks ampiaispesäkin roikkuu olohuoneen ikkunassa.

   Ampiaisen hyödyllisyys? Luonnon monimuotoisuus? http://hyonteismaailma.fi/hyonteiset/ulkohyonteiset/piha_ja_puutarha/ampiainen.html ps älä säikähdä jos ton linkin avaat..

   Loppui helteet ja minä ehdin jo syysflunssan pitää. Naapurintätiin en oo sen heinäkuunsynttärikeikauksen jälkeen törmännyt. Täti tais viimein tajuta ett teki hän mitä tahansa, pakit saa minulta. Hyvä näin. Nyt kun viel saisin tään siivouksen loppuunsaatetuksi. Ihmisroskaa.

   Näin tänään, noi enklunkieliset kommentit hehkuttaa tätä blogia , niihin pitää pinnistää vastauksia..

   Näin tänään vesisateen ääreltä.

   Like

 2. Heipä hei Survister! 🙂

  Sinä olet rohkea, kun uskallat ottaa noin paljon amppareita kädellesi! Pistikö joku niistä sinua…?
  Aika paljon niitä on lennellyt meidänkin pihassa ja samalla syöneet vadelmia ja omenoita.
  Kyllä minua jonkin verran hirvitti, kun avasin tuon laittamasi linkin. Kärpänen kiertää nyt minua…

  Syksy myrskytuulineen on saapunut joka puolelle maata. Huomenna menee ehkä monilta sähköt.
  Taakse jäi pitkästä aikaa lämmin kesä helteineen, mutta minä en saanut käytyä uimassa kertaakaan.
  Se on tainnut tulla jo vanhuus tälle Pohjanmaan akalle. 😉 Hitsi, kun minä kaipaan vielä il-foorumia…

  Sinulla on ollut jo syysflunssaa? Minullekin se on yritellyt tulla, mutta C- ja D-vitamiinia, sinkkiä ja valkosipulia syömällä olen saanut sen toistaiseksi estettyä. Minä ostin luomuvalkosipuleita lähiseudun viljelijältä 20 €:n pussin. Siitä riittää pitkäksi aikaa siivutettavaa leiville ja vaikka pottumuusiin.
  En pitänyt hintaakaan kovin pahana, kun ne ovat hyvälaatuisia. Minä olen perso valkosipulille, joten kaiketi niissä on jotain, mitä elimistöni tarvitsee. Suosittelen kaikille, jotka voivat syödä niitä! 🙂

  Se onkin hyvä, kun se naapurintäti on toivottavasti viimeinkin tajunnut sen, ettei hänellä ole enää mitään otetta sinuun. Mutta hän asuu kuitenkin sinun seinänaapurina, joten hänen puoleltaan tulevasta “melusaasteesta” sinä joudut kuitenkin edelleen kärsimään. 😦 Niitä hänen kaltaisiaan jatkuvasti “puheripulisia” muijia ei saa hiljennettyä millään. Kuuntelijat kärsivät heistä jatkuvasti…
  Mutta kaikeksi onneksi sinä pääset välillä sinne ystäviesi luokse maaseudulle, missä viihdytkin varmaan paremmin… Tästähän me taidettiin keskustella silloin siellä iltiksen foorumillakin.

  Hienoa, että sinä olet saanut tänne englanninkielisiä kommentoivia seuraajia ja saat keskustella heidän kanssaan englannin kielellä, minkä sinä osaatkin erittäin hyvin. He lukevat varmaan näitä minunkin viestejäni tänne blogiisi, joten terveisiä vaan heille minultakin täältä pohjoisesta Suomesta. 🙂

  Hyvää vointia ja viihtyisää syysviikonloppua sinulle! 🙂 Toivottelee Pohjanmaan Lulu

  Like

  1. Hei Lulu,

   minulla nyt luova tauko netistä kun jäi ipadin laturin pistokeosa maalle torstaina ja oottelen sen kotiutumista maanantaihin, yks hyöty tästä unohduksesta oli että illalla aloin siivota retroperjantain tahdissa ja sitä kesti yhteentoista asti, ja tänäänkin aloitin päivän siivoomisella. Naapurin täti hiljeni totaalisesti, on se kotosalla vaan en mä ole siihen törmännyt sitten heinäkuun kun sanoin sille että häivyn tästä että saat rauhassa synttäris pitää. sitt kun minä tädille että haluun pitää etäisyyttä sinuun nin täti siitä kiikusta lohkaisi että mitä siinä sitten vielä seisoskelet, ja aatteles kun se vuokralaisnainen siin tädin vieressä kiikussa istuessaan mulle urputtamaan että sinä ärsytät puhetyylilläsi ikääntynyttä naista, nyt mä en ole tuolle vuokralaisnaisellekaan..no ei tuu enää suustani päivää hänelle. ja sehän se tätiä kismitti kun minä en enää osannut oikein häntä tervehtiä, niin en mä kyllä enää tään kesänkään jälkeen sitä vielä vähemmän tee..

   minä oon nyt.. kommentointini hajautunut tämän lisäksi niihin torin kahteen ketjuun.
   kyll kun täti ylpeili silläkin että tyttärenpoikansa on poliisikoulussa ja mä ajauduin poliisipäällikönkin puheille asti ja ääneen parkaisin että hei mä en haluu olla sun jees jees rattopoikas, niin.. siinäpä sitä sosiaalikatastrofia. todennäköisesti poika tulee harjoittelemaan omalle paikkakunnalleen sieltä poliisikoulusta.

   minulla on nyt partsillakin vanhaa hillosokeria kostutettuna, nelljä ampiaista aterialla. eihän ne ampiaiset pistä muulloin kuin yhdyskuntaansa puolustaessaan.

   nää uudet kommentoijat, ne on kaikki tulleet tänne ton tään vuoden naistenpäivän metoo-postaukseni perässä. siitä olen tyytyväinen, minä jo tossa alkuviikolla olin hiljaa torilla, nyt tulee viikon tauko sinne että josko saisin itseni irroitettua siitä koukussta kun alkaa vastailemaan noille ulkomaisille kommentoijille tässä blogissa. naurattaa vieläkin kun mä kommentoin is.fi kahvitestiin ja se kommentti keräsi eniten peukutuksia.

   tällaista tänään sateen ja tuulen keskeltä.

   Like

Comments are closed.