21 thoughts on “Nature Pix’19

 1. Mukavaa settiÀ. NÀköjÀÀn osaat liikkua luonnossa, kun löydÀt tuollaisia helmiÀ ja osaat jopa kuvata niitÀ.

  Like

  1. Hih, Surviainen… Ă€lĂ€pĂ€ mitÀÀn kun on mulle sellainenkin kutsumanimi annettu kuin ylioppilas larvanto, nunnukalailaa 😂
   Otsaa kuumottaa, nyt minulla on satavarmasti listerialegionellabakteeritartunta kun viikonloppuna tongin yhdestÀ puutarhasta 200 lehtokotiloa ja paistoin ne. SiinÀ hommassa löyty noi neljÀ sittiÀistÀkin, niitÀ en paistanut. Ja toi yks pupu, ajateltiin ettÀ siinÀ oli jÀnisrutto kun se oli niin kesy, mutta on se vielÀ hengissÀ, siitÀ saa hyvÀn kekripaistin syksyllÀ. Viime kesÀn siileistÀ ei sen enempÀÀ, luonto on raadollinen.

   Like

   1. Höh, paranemisiin. LÀhden perhostelemaan tÀstÀ kohta. Tulispa taimenta tai kirreÀ. Isoja sellasia. Tosin tanet lÀhtee takasin jokeen, kun kuva otettu. Istutetut kirret kyllÀ lÀhtee fileiksi, jos menee alamitta rikki.

    Like

 2. Tulin juuri koskelta. TÀytyhÀn se nyt keskellÀ yötÀ sinne pÀÀstÀ. Toivon, ettÀ vointisi paranee. Voimia vaan sinne pÀin.

  Like

  1. Hey ya, se oli vaan nettidiagnoosi tuo listerialegioona đŸ€Ș nyt olen punkkien valtakunnassa, katiskassa oli kaks ahventa, lĂ€hden onkimaan ja josko sais ne joutsenenpojat kiinni niin…

   Like

   1. Olen tuohtunut ettÀ kylÀpaikan emÀntÀ ei ole soittanut miten voin kun hÀnelle oli aamulla kerrottu ettÀ olin yöllÀ poistunut ambulanssikyydillÀ. Kait hÀn siellÀ vaan omiansa mietti ja krapulaansa hoiti. Sen verran kokemusta narsistisista alkoholinkÀyttÀjÀnaisista. Illalla ei suostunut luopumaan yhdestÀ kaljatölkistÀÀnkÀÀn, joten join saunan + grillauksen lomaan vichyvettÀ. Juopontuurilla olisin selvinnyt vÀhemmÀllÀ. Juhannuksen jÀlkeen traumakontrolli, siihen asti matalalentoa.
    Lauantaina naapurintÀti tokaisi pihalla Jaa sinÀ lÀhdet naisiin! Huikkasin hÀnelle kulman takaa mieti sitÀ koko viikonloppu!, vielÀ kuului kÀlÀtys No minÀpÀ teen niin!, TÀnÀÀn partsilla katseli kun palasin kÀsi paketissa. Antoivat minulle ohjeita Sano sille naapurinemÀnnÀlle ettÀ oli niin kiihkeÀ nainen ettÀ alle jÀin! .jos nyt vielÀ uudemman kerran mykkÀkouluanne vahingossa hiukan raotatte.

    Like

 3. On sulla ollut vilkasta menoa. 🙂 Kait se aurinko paistaa vielĂ€ narukasaankin. Miten sĂ€ olkapÀÀs jo teloit? Jurrissa jotkut portahaat alas, tieteskii?

  Like

  1. Perskeles pitkÀn vastauksen kirjoitin ja sain sen hÀvitettyÀ. Otetaan uusiksi, jotakin pitÀÀ jÀttÀÀ yksityisyydensuojan piiriin.
   Omakotitalo oli yksikerroksinen ja niin oli saunakin joten ei portaita đŸ€Ș Kas kun et vielĂ€ huumeitakin epĂ€illyt, sen teki eilen aamulla yksi pĂ€ivystyksen naishoitaja joka tokaisi ’tulet tapaturmapaikkakunnalta niin siellĂ€hĂ€n sitĂ€ huumeita’. Olin just jutellut toisten hoitajien kanssa opioideista kun he sitĂ€ minuun piikittivĂ€t, ensihoito ei tehnyt alko testiĂ€kÀÀn saati huumetestiĂ€, sen verran selvinpĂ€in olin.
   Yksityisyydensuoja… No minĂ€ istuin kymmenen minuuttia rannalla miettien miten tĂ€stĂ€ ylös pÀÀsisi, jos olisin veneestĂ€ pudonnut, en minĂ€ kĂ€sirampana olisi vedestĂ€ noussut. Tuossa oli tilaisuus tyhjĂ€npĂ€ivĂ€isen elĂ€mĂ€ni pÀÀtökseen, mutta senkin missasin đŸ„”
   HerÀsin just hemmetinmoiseen sÀrkyyn, olkapÀÀ on kuin vappupallo. onneksi on tunto sormissa ja veri kiertÀÀ. EikÀ joutunut suoraan kirurgin kÀsittelyyn. Jotta koetukset ei loppui tÀhÀn sairaalan seurantahuoneeseen tuli eilen aamulla yksi mies jonka kanssa sitten jutusteltiin naapurintÀdista, jota ei saanut emÀnnÀksi kutsua. Ja vielÀ sekin ettei Panacod=resepti ollut mennyt Kelan tiedostoihin sairaalasta, apteekin kanssa piti sekin selvittÀÀ uuden reseptin kirjoituksella. Niin ja sitten yöllÀ pÀivystyksessÀ, hoitaja kysyy ettÀ kun sinun tiedoissa ei ole merkintÀÀ lÀhiomaisesta, niin..
   minun elÀmÀssÀ kaikki mene ei nii kuin StrömsössÀ Heh heh niinkuin nyt joskus olisi mennyt heh heh. Sirikin teki niin paljon saneluvirheitÀ ettÀ nopeampi olis ollut tÀmÀ kirjoittaa nÀppÀimillÀ.

   Like

   1. Perjantaina mietin ettĂ€ saan viettÀÀ juhannusetkot maaseudun rauhassa ideaalisÀÀssĂ€., kun juhannukseksi lupaili huonoa sÀÀtĂ€(joka nyt on vaihtunut ideaaliksi). SiellĂ€ emĂ€ntĂ€ ’ovi kiinni kissa karkaa, ovi kiinni itikat tulee sisÀÀn, miten sinĂ€ osasitkin ruveta nurmikkoa leikkaamaan, kĂ€y hakemassa kaupasta kaljaa’ sunnuntaina tuli viimeisenĂ€ saunasta ja kĂ€lĂ€tti ’sinĂ€ poltat minun saunani!, kun sinne jĂ€i 70 astetta lĂ€mpöÀ. Voi tuota naisen logiikkaa! Ja sitten kaupungissa naapurintĂ€ti joka lauantaina ettĂ€ lĂ€hdetkö sinĂ€ naisiin? SiinĂ€ on nyt kaksi naista joiden kanssakĂ€ymistĂ€ vĂ€ltĂ€n. Rakkaus on nyt ruostunut vaikka nuo molemmat naiset muuta toivookin.

    Niin ja perskules, tĂ€mĂ€n postauksen otsikko on luontokuvia ’19.

    Edit, 14.40
    riisuin paidan ja kantositeen, olkavarresta sais hienon luontokuvan tĂ€nne 💜 😂

    To be cont 19.06.2019 05.00

    Yksi nainen lupautui tulemaan hoitamaan minua kunhan palaa kaupunkiin, toinen, elÀkkeellÀ sosterveysalalta, kyseli kohdatessamme ettÀ mitÀs sinulle nyt? YlÀkerran sotaveteraani eilen jÀi pihalle seisomaan, ehkÀ miettien kuka tuo mies kÀsisiteessÀ on, sanaakaan emme vaihtaneet, hÀn uhosi kymmenen vuotta sitten porraskÀytÀvÀssÀ hommaavansa minut hullujen huoneelle. Seuraavana pÀivÀnÀ poikansa tuli ovikelloa soittamaan ja sanoi: sinÀ olet mennyt poliisille kertomaan. En jaksanut eilen helteessÀ kotoilla vaan eikun baanalle. NaapurintÀdille mieli sanoa: Se ei sinulle kuulu missÀ naisissa minÀ ramppaan ellet sitten ole kateellisuuskohtauksellinen.

    Nyt syyllisyydentunne siitÀ ettÀ minun olisi pitÀnyt suunnistaen hölkÀtÀ pÀivystykseen eikÀ hÀtÀkeskus/ensihoitoa hÀiritÀ. Jossakin sielun syövereissÀ tunne ettÀ olen hÀiriöksi kaikille.

    To be cont 13.40
    Vittujen kevÀt mikÀ muija tokaisin ÀÀneen, kun kylÀpaikan emÀntÀÀn törmÀsin kahvilassa, oli kÀyny kaupungissa verotoimistossa ja oli jo kotiapÀin menossa eikÀ ilmoitellut itsestÀÀn voinnin kysymyksen merkeissÀ, no narsisti mikÀ narsisti.

    Like

    1. TekevÀlle sattuu ja tekemÀttömÀlle ei. Juhannus menee itsellÀ luonnonhelmassa ja selvinpÀin. Menee samoin kuin viime yö eli joen rannalla , kalastellen ja vÀlillÀ makkarat tulille. Parin tunnin nokosetkin tuli otettua laavulla. Onneksi oli raidit följyssÀ. Itikkaa nÀyttÀÀ olevan ihan kiitettÀvÀsti tÀnÀ kesÀnÀ. Kalat tuntuu olevan kovin vÀhissÀ tai sitten en vain osaa. Tosin viime kesÀn helteet taisi vaikuttaa kalojen poikasten selviytymiseen.

     Like

  1. Jussit sinnekin pĂ€in, olen tĂ€ysihoitolassa, juhlikoon muut seuroissaan. Tiistaina kirurgi kertoo totuuden kĂ€den kunnosta. Nyt on kyennyt jo ite diagnosoimaan sen verran ettĂ€ se veneen airontappi…
   Iltalehti.fi:ssÀ hsp-erityisherkkÀ testi, minulla on tÀÀllÀ postauksiakin elaine aronista, sain testin tulokseksi 13/15 kun jo 8/5 antaa suuntaa, ehkÀ nyt uskalsin hÀpeÀmÀttÀ ruksia kyllÀ=vastauksia. itkupillihÀpeÀtraumoja koko lapsuus nuoruus tÀynnÀ vasta nyt hsp alkaa olla hallinnassa, liian myöhÀÀn mutta kymmenen vuotta sitten kukaan tiennyt mitÀÀn hsp.stÀ.

   Like

   1. No oli uus juttu mullekin. Sinuna tosin tutkituttasin ihan oikealla psykiatrilla tuon. Jos oikein aattelee, niin netistÀ , kun hakee vaivaan apua, niin löytyy 10 lisÀÀ. EikÀ se tarkoita sitÀ, ettÀ vÀhÀttelen mitenkÀÀn tuntemuksiasi. Hyvinkin mahdollista, mutta pareen saada varma diagnoosi pÀÀtohtoreila, jos ne nyt mitÀÀn osaa. Mustakaan oo saanut vuosikymmeniin mitÀÀn selkoa. Tosin en ole kÀynyt pÀÀlekurilla noin 15 vuoteen, kun kuulemma olen niin hoitovastainenkin, ettei mitÀÀn apua.

    Like

    1. MÀ jo vanha ukko, niin jotain tiedÀn. Voin kyllÀ sua neuvoa asioissa, mutta mielellÀÀn en heitÀ omia ajauksiani faktoina kummiskaan tai ala heitteleen diagnooseja. Jos sen menisin tekeen, niin voi olla ettÀ sulla levii nuppi siihe paikkaan. Khyyl tÀs on jo nÀhnyt vaikka mitÀ, niin mikÀÀn yllÀtÀ. Jokaisellahan meillÀ vaivamme on. Omalta kohdallla se kaikilta vaan tuntuu vittumaiselta, kun niitÀ tulee.

     Like

     1. EikÀ nyt ollut tosiaan tarkoitus vÀhÀtellÀ mitenkÀÀn. Oon vÀlillÀ vÀhÀn tylyn oloinen vaikka tarkoitan hyvÀÀ. Arvostan sitÀ , kun kerroit kuulumisesi. Ihan mukava homma, kun miettii mitÀ muilla palstoilla meidÀn vÀlit oli. Loppujen lopuksi ootkin ihan mukava tyyppi.

      Like

     2. Kuule oikeestaan se kaikki ilfoorumilla ja torilla, se oli vaan voimaannuttamista siihen mitĂ€ tĂ€mĂ€ blogi tĂ€nÀÀn on. Xena, backstage , hue, siinĂ€ oli trio jota hĂ€rnĂ€sin omilla kokemuksellani, no backstage ja Xena jossain, Taneli ja ja no en enÀÀ muista kuka sen torikahvilan perusti jÀÀkarhu..edit 30min later teppotuikku. minĂ€kÀÀn en enÀÀ nuori jĂ€bĂ€ niin mulla on selviĂ€ dementian oireita nĂ€kyvissĂ€. Mulla on tÀÀllĂ€ yks privaattipostaus nimeltÀÀn hue hue, mutta ei siinĂ€kÀÀn mitÀÀn sisĂ€ltöÀ. TĂ€nÀÀn katson vaan mitĂ€ kaikkea positiivista se toi anonyyminĂ€ raivota ilfoorumilla ja torilla. Torilta ei ole tallessa mitÀÀn omia lohkaisuja, ainoo kommentti jonka oon tĂ€nne kuvastaneet on xenan uhkaus Jos sinĂ€ narsku vielĂ€ leikit noilla blogeilla niin minĂ€ tuhoan n sinut! No siinĂ€pĂ€hĂ€n heshe uhosi.đŸ€Ș
      Asioista jotka perhesalaisuuksia ja nyt toi newspaper editor in chief opinion postaus on kommenttivilkas.(18 kommenttia tullut siihen juhannuksen aikana)Ja siitÀ on palautetta menny tÀssÀ kuussa kaupungin kirjaamoon ja sanomalehden toimitukseen. Alan olla totaali persona non grata kaupungin sosiaalispoliittistaloudellisen kerman seurassa.

      Sitten kun viikolla kÀvin kirjastossa lukemassa pÀivÀn lehdet huonosti nukutun yön yli niin torkuin siellÀ pöytÀÀ vasten hyvÀn olotilan saattelemana niin eikö vaan yks ukko heti muutamassa minuutissa kertomaan kausityöntekijÀlle ettÀ nukkuu tuossa mutta kyllÀ se hengittÀÀ ja sitten yks kirjastotÀti tuli olkapÀÀlle koputtamaan. Niin ettei saa edes hiljaa kirjastossa torkkua vÀsymystÀÀn pois. Kaipa se on sitten hÀiritsevÀÀ toimintoa kirjastossa.

      Like

     3. Moi, tohtori antoi diagnoosin kÀdestÀ, ei kirurgisen toimenpiteen tarvetta mutta kolmen kuukauden fysioterapiaan pitÀÀ varustautua. Koko loppukesÀ kÀsi kantositeessÀ.

      Like

     4. Tiistaina olkapÀÀ kuvattiin, nyt jatkan omin terapioin kĂ€den kuntoutusta, kipu tulee varmaankin jĂ€ytĂ€mÀÀn koko loppuiĂ€n, nyt sain etuhampaan lohkeamaan. Brittany Zamora on saanut 20 vuoden tuomion alaikĂ€isen pojan seksuaalisesta hyvĂ€ksikĂ€ytöstĂ€,, jonkinlaisen tuomion sai myös pĂ€ivystyksen naishoitaja kun kerroin pĂ€ivystyksen ylilÀÀkĂ€rille hĂ€nen ’kun tulet x-paikkakunnalta niin siellĂ€hĂ€n sitĂ€ huumeita” -kommentista.
      Kanahaukan pesÀllÀ vierailin .

      Like

    2. Hei, katselin taaksepÀin, minÀ olen jo survisterblogspot-aikanani kÀsitellyt tuota hsp-erityisherkkÀpersoona luonnetta, tuo kirja on kirjahyllyssÀni. Ei tuo hsp ole mikÀÀn sairaus eikÀ vika vaan yks osio ihmisen kovuus-herkkyys akselilla. MinÀ ainakin olen saanut mielenrauhan omille tunteilleni, etenkin siihen miten tunteita pelaan naapurintÀdin kanssa sen sijaa ettÀ uskaltaisi hÀnelle sanoa ettÀ vitut minÀ sinusta vÀlitÀn paskan vertaa, selvitÀ omissa oloissa aggressiivinen luonteesi ja sen naiselliset oikut.
     Uppaan vanhan postauksen etusivulle.

     Like

 4. MÀ oo privoina ainakaan lÀhettÀnyt mitÀÀn. Kaikki mitÀ kirjoitan laitan yleiselle. Toisaaltas minua suuresti riemastuttaa, kun joku tosissaan vittuuntuu meidÀnkin keskinÀisestÀ kirjoittelusta. Pelastaa ikÀÀn kuin pÀivÀn. Lomaillut muuten tÀssÀ. Kovin oon kalassa kÀynyt, kun tÀÀllÀ hyvÀt kalavedet. Oon keskellÀ ei mitÀÀn ha hyvÀ niin.

  Like

Comments are closed.