21 thoughts on “Nature Pix’19

 1. Mukavaa settiä. Näköjään osaat liikkua luonnossa, kun löydät tuollaisia helmiä ja osaat jopa kuvata niitä.

  Like

  1. Hih, Surviainen… äläpä mitään kun on mulle sellainenkin kutsumanimi annettu kuin ylioppilas larvanto, nunnukalailaa 😂
   Otsaa kuumottaa, nyt minulla on satavarmasti listerialegionellabakteeritartunta kun viikonloppuna tongin yhdestä puutarhasta 200 lehtokotiloa ja paistoin ne. Siinä hommassa löyty noi neljä sittiäistäkin, niitä en paistanut. Ja toi yks pupu, ajateltiin että siinä oli jänisrutto kun se oli niin kesy, mutta on se vielä hengissä, siitä saa hyvän kekripaistin syksyllä. Viime kesän siileistä ei sen enempää, luonto on raadollinen.

   Like

   1. Höh, paranemisiin. Lähden perhostelemaan tästä kohta. Tulispa taimenta tai kirreä. Isoja sellasia. Tosin tanet lähtee takasin jokeen, kun kuva otettu. Istutetut kirret kyllä lähtee fileiksi, jos menee alamitta rikki.

    Like

 2. Tulin juuri koskelta. Täytyhän se nyt keskellä yötä sinne päästä. Toivon, että vointisi paranee. Voimia vaan sinne päin.

  Like

  1. Hey ya, se oli vaan nettidiagnoosi tuo listerialegioona 🤪 nyt olen punkkien valtakunnassa, katiskassa oli kaks ahventa, lähden onkimaan ja josko sais ne joutsenenpojat kiinni niin…

   Like

   1. Olen tuohtunut että kyläpaikan emäntä ei ole soittanut miten voin kun hänelle oli aamulla kerrottu että olin yöllä poistunut ambulanssikyydillä. Kait hän siellä vaan omiansa mietti ja krapulaansa hoiti. Sen verran kokemusta narsistisista alkoholinkäyttäjänaisista. Illalla ei suostunut luopumaan yhdestä kaljatölkistäänkään, joten join saunan + grillauksen lomaan vichyvettä. Juopontuurilla olisin selvinnyt vähemmällä. Juhannuksen jälkeen traumakontrolli, siihen asti matalalentoa.
    Lauantaina naapurintäti tokaisi pihalla Jaa sinä lähdet naisiin! Huikkasin hänelle kulman takaa mieti sitä koko viikonloppu!, vielä kuului kälätys No minäpä teen niin!, Tänään partsilla katseli kun palasin käsi paketissa. Antoivat minulle ohjeita Sano sille naapurinemännälle että oli niin kiihkeä nainen että alle jäin! .jos nyt vielä uudemman kerran mykkäkouluanne vahingossa hiukan raotatte.

    Like

 3. On sulla ollut vilkasta menoa. 🙂 Kait se aurinko paistaa vielä narukasaankin. Miten sä olkapääs jo teloit? Jurrissa jotkut portahaat alas, tieteskii?

  Like

  1. Perskeles pitkän vastauksen kirjoitin ja sain sen hävitettyä. Otetaan uusiksi, jotakin pitää jättää yksityisyydensuojan piiriin.
   Omakotitalo oli yksikerroksinen ja niin oli saunakin joten ei portaita 🤪 Kas kun et vielä huumeitakin epäillyt, sen teki eilen aamulla yksi päivystyksen naishoitaja joka tokaisi ’tulet tapaturmapaikkakunnalta niin siellähän sitä huumeita’. Olin just jutellut toisten hoitajien kanssa opioideista kun he sitä minuun piikittivät, ensihoito ei tehnyt alko testiäkään saati huumetestiä, sen verran selvinpäin olin.
   Yksityisyydensuoja… No minä istuin kymmenen minuuttia rannalla miettien miten tästä ylös pääsisi, jos olisin veneestä pudonnut, en minä käsirampana olisi vedestä noussut. Tuossa oli tilaisuus tyhjänpäiväisen elämäni päätökseen, mutta senkin missasin 🥵
   Heräsin just hemmetinmoiseen särkyyn, olkapää on kuin vappupallo. onneksi on tunto sormissa ja veri kiertää. Eikä joutunut suoraan kirurgin käsittelyyn. Jotta koetukset ei loppui tähän sairaalan seurantahuoneeseen tuli eilen aamulla yksi mies jonka kanssa sitten jutusteltiin naapurintädista, jota ei saanut emännäksi kutsua. Ja vielä sekin ettei Panacod=resepti ollut mennyt Kelan tiedostoihin sairaalasta, apteekin kanssa piti sekin selvittää uuden reseptin kirjoituksella. Niin ja sitten yöllä päivystyksessä, hoitaja kysyy että kun sinun tiedoissa ei ole merkintää lähiomaisesta, niin..
   minun elämässä kaikki mene ei nii kuin Strömsössä Heh heh niinkuin nyt joskus olisi mennyt heh heh. Sirikin teki niin paljon saneluvirheitä että nopeampi olis ollut tämä kirjoittaa näppäimillä.

   Like

   1. Perjantaina mietin että saan viettää juhannusetkot maaseudun rauhassa ideaalisäässä., kun juhannukseksi lupaili huonoa säätä(joka nyt on vaihtunut ideaaliksi). Siellä emäntä ’ovi kiinni kissa karkaa, ovi kiinni itikat tulee sisään, miten sinä osasitkin ruveta nurmikkoa leikkaamaan, käy hakemassa kaupasta kaljaa’ sunnuntaina tuli viimeisenä saunasta ja kälätti ’sinä poltat minun saunani!, kun sinne jäi 70 astetta lämpöä. Voi tuota naisen logiikkaa! Ja sitten kaupungissa naapurintäti joka lauantaina että lähdetkö sinä naisiin? Siinä on nyt kaksi naista joiden kanssakäymistä vältän. Rakkaus on nyt ruostunut vaikka nuo molemmat naiset muuta toivookin.

    Niin ja perskules, tämän postauksen otsikko on luontokuvia ’19.

    Edit, 14.40
    riisuin paidan ja kantositeen, olkavarresta sais hienon luontokuvan tänne 💜 😂

    To be cont 19.06.2019 05.00

    Yksi nainen lupautui tulemaan hoitamaan minua kunhan palaa kaupunkiin, toinen, eläkkeellä sosterveysalalta, kyseli kohdatessamme että mitäs sinulle nyt? Yläkerran sotaveteraani eilen jäi pihalle seisomaan, ehkä miettien kuka tuo mies käsisiteessä on, sanaakaan emme vaihtaneet, hän uhosi kymmenen vuotta sitten porraskäytävässä hommaavansa minut hullujen huoneelle. Seuraavana päivänä poikansa tuli ovikelloa soittamaan ja sanoi: sinä olet mennyt poliisille kertomaan. En jaksanut eilen helteessä kotoilla vaan eikun baanalle. Naapurintädille mieli sanoa: Se ei sinulle kuulu missä naisissa minä ramppaan ellet sitten ole kateellisuuskohtauksellinen.

    Nyt syyllisyydentunne siitä että minun olisi pitänyt suunnistaen hölkätä päivystykseen eikä hätäkeskus/ensihoitoa häiritä. Jossakin sielun syövereissä tunne että olen häiriöksi kaikille.

    To be cont 13.40
    Vittujen kevät mikä muija tokaisin ääneen, kun kyläpaikan emäntään törmäsin kahvilassa, oli käyny kaupungissa verotoimistossa ja oli jo kotiapäin menossa eikä ilmoitellut itsestään voinnin kysymyksen merkeissä, no narsisti mikä narsisti.

    Like

    1. Tekevälle sattuu ja tekemättömälle ei. Juhannus menee itsellä luonnonhelmassa ja selvinpäin. Menee samoin kuin viime yö eli joen rannalla , kalastellen ja välillä makkarat tulille. Parin tunnin nokosetkin tuli otettua laavulla. Onneksi oli raidit följyssä. Itikkaa näyttää olevan ihan kiitettävästi tänä kesänä. Kalat tuntuu olevan kovin vähissä tai sitten en vain osaa. Tosin viime kesän helteet taisi vaikuttaa kalojen poikasten selviytymiseen.

     Like

  1. Jussit sinnekin päin, olen täysihoitolassa, juhlikoon muut seuroissaan. Tiistaina kirurgi kertoo totuuden käden kunnosta. Nyt on kyennyt jo ite diagnosoimaan sen verran että se veneen airontappi…
   Iltalehti.fi:ssä hsp-erityisherkkä testi, minulla on täällä postauksiakin elaine aronista, sain testin tulokseksi 13/15 kun jo 8/5 antaa suuntaa, ehkä nyt uskalsin häpeämättä ruksia kyllä=vastauksia. itkupillihäpeätraumoja koko lapsuus nuoruus täynnä vasta nyt hsp alkaa olla hallinnassa, liian myöhään mutta kymmenen vuotta sitten kukaan tiennyt mitään hsp.stä.

   Like

   1. No oli uus juttu mullekin. Sinuna tosin tutkituttasin ihan oikealla psykiatrilla tuon. Jos oikein aattelee, niin netistä , kun hakee vaivaan apua, niin löytyy 10 lisää. Eikä se tarkoita sitä, että vähättelen mitenkään tuntemuksiasi. Hyvinkin mahdollista, mutta pareen saada varma diagnoosi päätohtoreila, jos ne nyt mitään osaa. Mustakaan oo saanut vuosikymmeniin mitään selkoa. Tosin en ole käynyt päälekurilla noin 15 vuoteen, kun kuulemma olen niin hoitovastainenkin, ettei mitään apua.

    Like

    1. Mä jo vanha ukko, niin jotain tiedän. Voin kyllä sua neuvoa asioissa, mutta mielellään en heitä omia ajauksiani faktoina kummiskaan tai ala heitteleen diagnooseja. Jos sen menisin tekeen, niin voi olla että sulla levii nuppi siihe paikkaan. Khyyl täs on jo nähnyt vaikka mitä, niin mikään yllätä. Jokaisellahan meillä vaivamme on. Omalta kohdallla se kaikilta vaan tuntuu vittumaiselta, kun niitä tulee.

     Like

     1. Eikä nyt ollut tosiaan tarkoitus vähätellä mitenkään. Oon välillä vähän tylyn oloinen vaikka tarkoitan hyvää. Arvostan sitä , kun kerroit kuulumisesi. Ihan mukava homma, kun miettii mitä muilla palstoilla meidän välit oli. Loppujen lopuksi ootkin ihan mukava tyyppi.

      Like

     2. Kuule oikeestaan se kaikki ilfoorumilla ja torilla, se oli vaan voimaannuttamista siihen mitä tämä blogi tänään on. Xena, backstage , hue, siinä oli trio jota härnäsin omilla kokemuksellani, no backstage ja Xena jossain, Taneli ja ja no en enää muista kuka sen torikahvilan perusti jääkarhu..edit 30min later teppotuikku. minäkään en enää nuori jäbä niin mulla on selviä dementian oireita näkyvissä. Mulla on täällä yks privaattipostaus nimeltään hue hue, mutta ei siinäkään mitään sisältöä. Tänään katson vaan mitä kaikkea positiivista se toi anonyyminä raivota ilfoorumilla ja torilla. Torilta ei ole tallessa mitään omia lohkaisuja, ainoo kommentti jonka oon tänne kuvastaneet on xenan uhkaus Jos sinä narsku vielä leikit noilla blogeilla niin minä tuhoan n sinut! No siinäpähän heshe uhosi.🤪
      Asioista jotka perhesalaisuuksia ja nyt toi newspaper editor in chief opinion postaus on kommenttivilkas.(18 kommenttia tullut siihen juhannuksen aikana)Ja siitä on palautetta menny tässä kuussa kaupungin kirjaamoon ja sanomalehden toimitukseen. Alan olla totaali persona non grata kaupungin sosiaalispoliittistaloudellisen kerman seurassa.

      Sitten kun viikolla kävin kirjastossa lukemassa päivän lehdet huonosti nukutun yön yli niin torkuin siellä pöytää vasten hyvän olotilan saattelemana niin eikö vaan yks ukko heti muutamassa minuutissa kertomaan kausityöntekijälle että nukkuu tuossa mutta kyllä se hengittää ja sitten yks kirjastotäti tuli olkapäälle koputtamaan. Niin ettei saa edes hiljaa kirjastossa torkkua väsymystään pois. Kaipa se on sitten häiritsevää toimintoa kirjastossa.

      Like

     3. Moi, tohtori antoi diagnoosin kädestä, ei kirurgisen toimenpiteen tarvetta mutta kolmen kuukauden fysioterapiaan pitää varustautua. Koko loppukesä käsi kantositeessä.

      Like

     4. Tiistaina olkapää kuvattiin, nyt jatkan omin terapioin käden kuntoutusta, kipu tulee varmaankin jäytämään koko loppuiän, nyt sain etuhampaan lohkeamaan. Brittany Zamora on saanut 20 vuoden tuomion alaikäisen pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä,, jonkinlaisen tuomion sai myös päivystyksen naishoitaja kun kerroin päivystyksen ylilääkärille hänen ’kun tulet x-paikkakunnalta niin siellähän sitä huumeita” -kommentista.
      Kanahaukan pesällä vierailin .

      Like

    2. Hei, katselin taaksepäin, minä olen jo survisterblogspot-aikanani käsitellyt tuota hsp-erityisherkkäpersoona luonnetta, tuo kirja on kirjahyllyssäni. Ei tuo hsp ole mikään sairaus eikä vika vaan yks osio ihmisen kovuus-herkkyys akselilla. Minä ainakin olen saanut mielenrauhan omille tunteilleni, etenkin siihen miten tunteita pelaan naapurintädin kanssa sen sijaa että uskaltaisi hänelle sanoa että vitut minä sinusta välitän paskan vertaa, selvitä omissa oloissa aggressiivinen luonteesi ja sen naiselliset oikut.
     Uppaan vanhan postauksen etusivulle.

     Like

 4. Mä oo privoina ainakaan lähettänyt mitään. Kaikki mitä kirjoitan laitan yleiselle. Toisaaltas minua suuresti riemastuttaa, kun joku tosissaan vittuuntuu meidänkin keskinäisestä kirjoittelusta. Pelastaa ikään kuin päivän. Lomaillut muuten tässä. Kovin oon kalassa käynyt, kun täällä hyvät kalavedet. Oon keskellä ei mitään ha hyvä niin.

  Like

Comments are closed.