Menu Home

10 replies

 1. Maanantain tervehdys, Survister! 🙂 Luin tĂ€mĂ€n postauksesi jo illalla ja mietin yöllĂ€ vastauksen valmiiksi, joten vastaanpa tĂ€hĂ€n ensimmĂ€isenĂ€. MehĂ€n keskustelimme tĂ€stĂ€ erityisherkkyydestĂ€ jo viime vuonna sen erÀÀn tv-ohjelman pohjalta, mutta siitĂ€ aiheesta löytyy yhĂ€ uusia nĂ€kökulmia.
  Löysin erÀÀn testinkin ja tÀllainen se on, jos onnistun linkittÀmÀÀn sen tÀnne:

  http://anna.fi/liikunta-ja-terveys/itsetuntemus/testaa-oletko-erityisherkka

  Tuon testinkin mukaan olen erityisherkkĂ€, koska vastasin “ein” vain neljÀÀn kohtaan, joista olin epĂ€varma…
  ErÀÀssĂ€ blogissa oli maininta “Herkkyytesi voima” ja mietin sitĂ€, ettĂ€ mitĂ€ se voisi olla, niinku omalla ja muittenkin herkkien kohdalla. SehĂ€n on kuitenkin suuri elĂ€mĂ€n rikkauskin, kun ihminen tuntee kaiken ympĂ€rillÀÀn olevan erityisen voimakkaasti. KevĂ€isin herÀÀvĂ€n luonnon kauneus, jonka aistii niin silmillÀÀn, korvillaan kuin nokassaankin (minĂ€ haistan jo nyt). Kaikenlainen taide ja varsinkin musiikki, joka saa ainakin meikĂ€n aivan hurjiin fiiliksiin… sellaisina hetkinĂ€ sitĂ€ on ikÀÀnkuin kiitollinen siitĂ€, ettĂ€ on erityisherkkĂ€. No joinakin hetkinĂ€ ja tilanteissa siitĂ€ on tietenkin vĂ€hĂ€n haittaa.
  TÀllaisia pohdintoja minulla on tÀnÀÀn erityisherkkyydestÀ; paljon olisi muutakin mainittavaa, esim. ihon tuntoherkkyys, joka sekin lienee erityisherkillÀ parempi.

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja koko uutta viikkoakin sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 2. http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/erityisherkka-ihminen-kokee-kaiken-voimakkaammin-ja-unohtaa-siina-samassa-huolehtia-itsestaan/4751432

  Hei Survister! 🙂 Löysin uutta asiaa erityisherkkyydestĂ€ ja koin itse “ahaa” -elĂ€myksen siinĂ€ kohdassa, missĂ€ sanotaan, ettĂ€ erityisherkkĂ€ ihminen pelkÀÀ tekevĂ€nsĂ€ virheitĂ€… se “ikĂ€vĂ€” ominaisuuteni aiheuttaa minussa usein esim. aloitekyvyttömyyttĂ€ ja hitautta, jota jotkut “tĂ€ydelliset” sukulaiseni (naisetpa tietysti!) nimittĂ€vĂ€t laiskuudeksi ;).

  Mukavaa illanjatkoa sinulle toivotellen – Lulu Marlene –

  p.s. Voisinko julkaista tÀÀllĂ€ sen “KevĂ€ttalven taikaa” -runoni ensi viikolla…?

  Like

  1. hei, minĂ€hĂ€n sitten olen liiankin tarkkaan kieriskellyt tekemieni virheitten jĂ€lki-itsesÀÀlissĂ€. Ne virheet oon tehnyt kun en ole osannut ajoissa tehdĂ€ mitÀÀn kun olen pelĂ€nnyt tekevĂ€ni virheen… nytten yritĂ€n jatkaa tĂ€tĂ€kin blogia niin kuin en olis mitÀÀn virhettĂ€ tehnytkÀÀn netissĂ€, iltalehdess ja torikahvilass.. ett niinku on vaan ikĂ€vĂ€ asia jonka voin unohtaa kevĂ€ttĂ€ kuunnellen ja katsellen unohduksen armoon

   ettÀ sinulla mielessÀ kevÀttalven taika? no mÀ keskiviikolle sille postauksen.

   Like

 3. Hei Survister ja kiitos viestistĂ€si! 🙂 Kiitos myös siitĂ€, ettĂ€ otat sen kevĂ€trunoni tĂ€nne blogiisi julkaistavaksi! 🙂 Keskiviikko sopii oikein hyvin ja teen varmaan siihen vielĂ€ pieniĂ€ “hienosÀÀtöjĂ€kin”, koskapa kirjoitin sen helmikuussa ja nyt eletÀÀn jo maaliskuuta. Mutta vielĂ€ on kuitenkin lunta puissa ja “timantteja” lumihangilla…

  Se virheitten tekemisen pelko on tosiaan leimannut koko elĂ€mÀÀni ja usein on tuntunut siltĂ€, ettĂ€ elĂ€n niinku “puoliteholla” tai jotain sellaista. Erityisherkkyyteni ja se erÀÀn tĂ€tini veemĂ€inen huomauttelu jokaikisestĂ€ pikkuvirheestĂ€ni, joita jokainen lapsi tekee… siinĂ€pĂ€ sitĂ€ oli riittĂ€vĂ€sti “pohjaa” tulevaisuudelleni. En kĂ€y nykyÀÀn usein hĂ€nen haudallaan, vaikka silloin ensimmĂ€isinĂ€ vuosina kĂ€vin siellĂ€ yhtenÀÀn, koska jostain syystĂ€ pidinkin hĂ€nestĂ€ ja ikĂ€vöin silloin hĂ€ntĂ€.

  Kaikkihan me teemme virheitĂ€, mutta me erityisherkĂ€t jÀÀmme varmaan pitemmĂ€ksi aikaa miettimÀÀn niitĂ€, kun taas ne ei-herkĂ€t mennĂ€ porskuttavat eteenpĂ€in virheensĂ€ helposti unohtaen, tai niitĂ€ vĂ€hĂ€tellenkin. KyllĂ€ siellĂ€ iltalehden ja torikahvilan foorumeilla ovat monet muut tehneet enemmĂ€n virheitĂ€ kuin sinĂ€ tai minĂ€, mutta yllĂ€pitĂ€jien suosikkeina (?!) – heidĂ€n virheitÀÀn on katsottu ikÀÀnkuin “sormien lĂ€pi”. Se, jonka nikkinimeĂ€ en enÀÀ sano, oli muuten tuonut “torikansan” ihmeteltĂ€vĂ€ksi eilen uutta materiaalia suomi24:ltĂ€…

  Mutta “katsellaan ja kuunnellaan” kevĂ€ttĂ€ ja ollaan tosiaan “armollisia” itseĂ€mmekin kohtaan! 🙂

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja koko alkanutta viikkoakin sinulle! 🙂 Terveisin Lulu

  Like

 4. Tiistain tervehdys, Survister! 🙂

  Löysin erÀÀn mielenkiintoisen artikkelin, jonka ajattelin linkittÀÀ tĂ€nne, vaikka se ei itseasiassa pidĂ€ paikkaansa mun omalla eikĂ€ monien muittenkaan sukulaisteni perheitten kohdalla… sitĂ€ kun ollaan niin “tilastoista poikkeavaa” porukkaa…

  http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/oletko-perheesi-vanhin-lapsi-nailla-tieteellisesti-todistetuilla-faktoilla-paaset-kehuskelemaan/5826490

  HyvÀÀ vointia ja pĂ€ivĂ€njatkoa sinulle! 🙂 toivottelee ystĂ€vĂ€si Lulu

  Like

 5. Toiveikasta torstaita, Survister! 🙂

  Tuo edellinen kommenttini olisi kuulunut vissiin toiseen aihepiiriin eli sinne “perhesalaisuuksiin”, mutta kun se tuo mun pÀÀnuppini ei enÀÀ pelaa “tĂ€ysillĂ€” ;).

  Löysin uutta nÀkökulmaa erityisherkkyyteen, joten linkitÀn sen tÀnne sinun ja muittenkin luettavaksi:

  Herkkyys ei ole valuvika
  http://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/a1306006456553

  Poimin tuosta artikkelista mm. seuraavan lauseen, joka meikÀÀn “kolahti” ja jota toivoisin nykyajan vanhempien kĂ€yttĂ€vĂ€n lastenkasvatuksessaan… meillĂ€ sitĂ€ ei kĂ€ytetty…
  “Tasapainoiseksi ihmiseksi kasvaminen edellyttÀÀ kykyĂ€ tulla toimeen itsensĂ€ kanssa: ymmĂ€rrystĂ€ siitĂ€, millaisin kortein on tĂ€ssĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€ pelaamassa. Siksi viisas vanhempi haluaa ennen kaikkea oppia tuntemaan lapsensa eikĂ€ saada tĂ€tĂ€ vain toimimaan haluamallaan tavalla.”
  “Pikku-L” kasvatettiin kovalla kurilla ja kurittamalla ylikiltiksi ihmiseksi… samoin toinen veljeni…

  HyvÀÀ pĂ€ivĂ€njatkoa ja vointiakin sinulle, srvstr! 🙂 toivoo Lulu Marlene

  Like

 6. After going over a number of the blog posts on your blog, I truly appreciate
  your way of writing a blog. I book marked it to my bookmark
  webpage list and will be checking back soon. Please check out my web site as well and tell
  me how you feel.

  Like

 7. I visit every day a few sites and information sites to
  read articles or reviews, except this blog presents
  quality based writing.

  Like

 8. Hello my family member! I wish to say that this article is amazing,
  nice written and come with approximately all significant infos.
  I’d like to look extra posts like this .

  Like

%d bloggers like this: