International Men’s Day

Tällä viikolla olen jutellut siitä negatiivisesta tunteesta että olen miehenä suututtanut seinän takana asuvan mummon ja hän on operoinut hallituksen piheenjohtajamiehen pikkurillinsä ympärille. Täti oli poissa tämänviikon taloyhtiökokouksessa ja valtakirjan oli kirjoittanut hallituksen puhjohtmiehelle. Hänelle sitten annoin täyslaidallisen ja jälkeenpäin nyt ajattelen että täti pisti miehen tekemään likaisen työn. Elikkä vaatimaan että minä vaikenee ja sormennapautus. No ei se taktiikka purenut. Näitä tunteita aattelen kansainvälisenä miestenpäivänä.

21.11.2021 disastrous day yesterday, lost my temper with the house chairman in phone. told him about my grandma’s businesses and how he doesnt understand anything. every earlier self-defence methods of mine collapsed. Can’t figure out he acts like my father. neighbor woman again out of town, feeling she once again left her quirks to men to cope and fix, don’t know and yes i know, several phone calls to help lines after tuesday. those professionals helped me to cope with my feelings. something nerve wraking to realise how angry feelings popped up from my inside this week. on the other hand i have a understanding of those feelings. always think to whom you talk about and still things dont go away by raking them under the matress just to please someone who doesnt understand.

k

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000008411155.html

Götzisissä hän ei nukkunut juuri ollenkaan ottelupäivien välisenä yönä. Toisena päivänä hän sai kentällä paniikkikohtauksen ja keskeytti ottelun.

Kotiinpaluuta seuraavana päivänä Sillman istui yksin kotisohvallaan ja tuijotti kannettavan tietokoneensa ruutua.

Sisällä myllersi. Oksetti. Itketti.

Hän joutui kohtaamaan pahimman painajaisensa. Hänen syvimmät haavansa revittäisiin taas auki – ne haavat, jotka hän oli jo melkein onnistunut arpeuttamaan.

Sillman oli etäyhteydessä Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Salissa käsiteltiin tunnettuun ja menestyneeseen pirkanmaalaiseen ravivalmentajaan Erkki-Pekka Mäkiseen kohdistuneita syytteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Sillman kysyi Instagramissa kokemuksia muilta urheilijoilta. Hän kertoo saaneensa jopa hieman yllättäviä, hätkähdyttäviäkin vastauksia.

– Moni mies kertoi saaneensa ihan suoria ehdotuksia seksuaaliseen aktiin. Itselleni ei ole ikinä ehdoteltu, enkä ole kuullut keneltäkään muultakaan naisurheilijalta tällaista. Onko siis jostain syystä enemmän miesten ongelma, että tullaan sanomaan ihan suoraan, Sillman pohtii.

Sillman huomauttaa, että ylipäätään seksuaalisesta ahdistelusta puhutaan usein naisten näkökulmasta.

– Miehet kokevat sitä aivan yhtä lailla. Ehkä harhakuva johtuu siitä, että miehet eivät ole puhuneet asiasta. Moni mies sanoi, ettei ole jaksanut välittää. Haastoin heitä, että miksi. Koska jos asioihin ei puutu, on omalta osaltaan normalisoimassa niitä, Sillman sanoo.ä

Sillman kertoo saaneensa asian esiin nostamisesta vain positiivista palautetta.

– Kun tuo ongelmakohtia esiin ja antaa omat kasvonsa asialle, saa lähtökohtaisesti hyvää palautetta. Rohkaisen muitakin puhumaan tästä ja muistakin aiheista, joilla voi edistää avoimuutta. Olen itse kokenut monen asian kohdalla, että puhuminen helpottaa.