33 thoughts on “HSP document – erityisherk瓣t

 1. hei lulu, juuri tuli uusintana teeveest瓣 tuo dokumentti Teemalta, l繹yd瓣t sen yleareenasta. t瓣n瓣 aamuna k瓣vin torilla keskustelemassa kommunikaatiotaidoista.. pit瓣瓣 viel provota siell ett瓣 moniko torikahvilan kommentoija on itseasiassa erityisherkk瓣.

  nytk繹 mulle alkaa vasta vljeta ett瓣 lapusuuden ujouteni,arkuuteni ja pelkoni liittyykin erityisherkkyyteen. ja sekin naispsykologin lause yhdess瓣 lausunnossa, is瓣n瓣iti h瓣irinnyt murrosik瓣isen pojan seksuaalista kehityst瓣, ett瓣 noitten yhdistelm瓣k繹 se on joka on pit瓣nyt tuon trauman elossa.

  Like

 2. Hei Survister!

  Kiitos sinulle tuosta ohjelmavinkist瓣! Pit瓣瓣p瓣 katsoakin se sielt瓣 yleareenasta.

  Sellaista se on, ett瓣 kyll瓣 ne traumat vaan pysyv瓣t elossa… Sin瓣 olet sent瓣瓣n hakenut apua ongelmiisi, mutta minulla ei ole en瓣瓣 voimavaroja l瓣hte瓣 hakemaan eik瓣 oikein syyt瓣k瓣瓣n siihen.
  Tytt瓣reni lauantaisen l瓣hd繹n j瓣lkeen min瓣 olen ollut taas aivan “maassa”, varsinkin t瓣n瓣瓣n.
  Mutta kyll瓣 kai se olopuoli t瓣st瓣 taas p瓣iv瓣 p瓣iv瓣lt瓣 alkaa helpottamaan…

  Hyv瓣瓣 illanjatkoa ja koko alkanutta viikkoakin sinulle! toivoo Lulu

  Like

  1. hei,

   netiss瓣 n瓣kyy olevan ton kirjailija Aronin blogikin osoitteessa http://www.hsperson.com

   ja dailyom

   min瓣.. ei mulle matkan varrella ole kukaan erityisherkkyydest瓣 persoonallisuutena mit瓣瓣n puhunut, ett sillee t瓣瓣 ihmeellist瓣 ett瓣 t瓣ss瓣k繹 mun dilemma, mutt en m瓣 kyll en瓣瓣 l瓣hde t瓣llaista terapioimaan, vaikkakin sen kirjastonjohtajan mukaan olisin sellaisen tarpeessa. 織tied瓣 mit瓣 m瓣 teen senkin syksyll瓣 sovitun toukokuun lopun vo-ajasta.
   t瓣n瓣瓣n kerroin yhdelle tutulle t瓣瓣n t瓣m瓣nvuotisen irjastoselkkauksen juurian my繹ten ja vastaukseksi sain ett瓣 niin sellaisia naisiahan sit瓣 ty繹el瓣m瓣st瓣 l繹ytyy ja ettei sit瓣 kunnallisen palvelulaitoksen viranhaltijat nyt ihan omassa ylh瓣isyydess瓣瓣n kaikkea m瓣瓣rittele. ett瓣 niinku mullako onko sellainen 瓣l瓣 pelk瓣瓣 virkamiest瓣 mentaliteetti

   Like

 3. Hei Survister!

  T瓣瓣lt瓣 Pohjanmaalta kuuluu t瓣n瓣瓣n jo v瓣h瓣n parempia “uutisia”. Min瓣 sain nukuttua viime y繹n瓣 edellist瓣 y繹t瓣 paremmin ja paha mieli alkaa t瓣st瓣 pikkuhiljaa helpottamaan. Mun piti k瓣yd瓣 taas aivan “tunteitteni kaivon” pohjalla ja sielt瓣 on suunta vain yl繹sp瓣in…

  Se murrosik瓣 on niin herkk瓣瓣 kehitysvaihetta ihan kaikille lapsille/nuorille, saati sitten erityisherkille. Min瓣kin muistan, miten aluksi h瓣pesin, kun minulle kasvoi niit瓣 “ulottuvuuksia” aikaisemmin kuin monille muille tytt繹kavereilleni, jotka olivat laihempia kuin min瓣. Olen ollut aina sellainen vankkarakenteinen. Se oli sitten jo aivan kamalaa, kun joku -vaikka luokan pojista- meni sanomaan 瓣瓣neen, ett瓣 katsokaapa, kun tuolla L:lla on jo isot ******. My繹hemmin min瓣 olin niist瓣 ylpe瓣.

  Min瓣 olen jo niin piristynyt, ett瓣 l瓣hden t瓣st瓣 leipomaan marjapiirakkaa keitti繹繹ni. Se on er瓣瓣n paljon sairastelleen nuorehkon ihmisen keksint繹, ett瓣 masentuneena kannattaa leipoa. “Taikinaterapiaa”.

  Hyv瓣瓣 vointia ja mukavaa tiistaip瓣iv瓣n jatkoa sinulle! Terveisin Lulu

  Like

 4. hei Lulu,

  sielt瓣 kun pohjalta taas nouset niin olet edellist瓣 kertaa voimaantuneempi

  k瓣vin korvessa, helmip繹ll繹 hautoo p繹nt繹ss瓣in, nelj瓣 uutta p繹ntt繹繹 sain v瓣s瓣tty瓣.

  huomasin netist瓣 sellaisen blogin kuin http://www.hsperson.com, se on ton HSP-kirjan kirjoittajan blogi, se on enkunkielinen mutta saa sen googlella k瓣瓣nnetty瓣. ent瓣p瓣s jos se samana olikin tota jengi瓣?

  Like

 5. Toiveikasta torstaita, Survister!

  Kiitos kommenteistasi ja tsemppauksestasi! Minulla on t瓣n瓣瓣n jo sellainen tunne, ett瓣 kyll瓣 kai se
  el瓣m瓣 taas voittaa ja mielenikin t瓣st瓣 pikkuhiljaa piristyy. Ensi viikolla min瓣 saan olla sitten erilaisissa fiiliksiss瓣, kun se tytt瓣reni on l瓣hd繹ss瓣 jonkun kurssiporukan kanssa Italiaan ja sellaiselle ep瓣m瓣瓣r瓣iselle alueelle siell瓣… sellaisia “huolestujia” me 瓣idit ollaan.

  T瓣m瓣 kev瓣t on muuten niin ihanaa aikaa! Sin瓣 saat kulkea luonnossa ja tarkkailla lintujen pesint瓣瓣 ja muutakin luonnon el瓣m瓣瓣 siell瓣 korvessa – ja min瓣 k瓣vin toissap瓣iv瓣n瓣 vilkuilemassa kukkapenkkej瓣 talon aurinkoisella seinustalla, ett瓣 joko siell瓣 n瓣kyy kev瓣瓣n ensimm瓣isi瓣 kukkia, krookuksia. Alkuviikolla olikin pari l瓣mmint瓣 p瓣iv瓣瓣, mutta eilen t瓣瓣ll瓣 tuuli ja satoi r瓣nt瓣瓣 taivaan t瓣ydelt瓣. Saapa n瓣hd瓣, ett瓣 millaisessa s瓣瓣ss瓣 sit瓣 vappua vietet瓣瓣n.

  Mit瓣 suunnitelmia sinulla on vapuksi…? Min瓣 en viel瓣 tied瓣, mutta ehk瓣 vanhempani ja toinen veljeni tulevat meille kyl瓣瓣n ja k瓣yd瓣瓣n kaupungilla ajelemassa ja katsomassa sit瓣 meininki瓣, mit瓣 nyt pikkukaupungissa sattuu olemaan. Ne isommat vapputapahtumat ovat suurissa kaupungeissa…

  Min瓣 k瓣vin lukemassa tuota sinun linkitt瓣m瓣瓣si HSP-kirjan kirjoittajan blogia. Siin瓣 on aika mielenkiintoista teksti瓣. Voihan se olla, ett瓣 se samana kuuluu siihen jengiin ja me oltiin sitten h瓣nelle niinku “uusia tutkimuskohteita”… Kaikki on mahdollista.

  Enp瓣 min瓣k瓣瓣n tiennyt mit瓣瓣n erityisherkkyydest瓣, ennenkuin mun tytt瓣reni kertoi siit瓣 omalla kohdallaan ja sitten min瓣 huomasin itsess瓣ni niit瓣 samoja piirteit瓣. Sitten sin瓣 olet kertonut omasta erityisherkkyydest瓣si ja esitellyt kirjallisuutta ja tv-ohjelmiakin siit瓣 aiheesta. Mun ehk瓣 pahin ongelma k瓣yt瓣nn繹n el瓣m瓣ss瓣 on se, etten sied瓣 kovia 瓣瓣ni瓣 ja ukko kun haluaa soittaa musiikkilaitteitaan isolla volyymilla… Naapureitten metelikin mua h瓣iritsee, joten varmaan minullekin tekisi hyv瓣瓣 p瓣瓣st瓣 joskus johonkin korpeen…

  Minun mielipiteeni on se, ett瓣 kyll瓣 sinun kannattaa k瓣yd瓣 silloin toukokuussa sen miesterapeutin luona juttelemassa, koska voihan siell瓣 tulla esille uusia n瓣k繹kulmia asioihin. Mutta toki sin瓣 itse sen p瓣瓣t瓣t, ett瓣 menetk繹 vai etk繹 mene sinne…

  T瓣llaisia turinoita minulla oli t瓣n瓣瓣n.

  Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa sinulle toivotellen yst瓣v瓣si Lulu

  Like

 6. hei Lulu,

  ei mulla mit瓣瓣n suunnitelmia vapuksi, sitt vaan ihan extempore tuuli vie minne vie.

  katsotaan ny miten kolmen viikon p瓣瓣st瓣, jotenkin mulla tunne ett瓣 en en瓣瓣 halua kun ei tarvettakaan ammattiauttajalle.

  mulla aatos ny py繹rii siin瓣 kun silloin aikoinaan se kotipalveluohjaajakantelun jatko tyss瓣s siihen kun kotipalvelu siirtyi kaupungilta terveysorganisaatiioon, ni kun m瓣 sen organisaation naisjohtajalle menin kertoon dokumenteista ja sen niiden syntyhistoriasta niin se johtaja sanoi mulle ett瓣 ajattele asiaa niinkinp瓣in ett瓣 kotipalveluohjaaja vain oman pienuutensa sinulle paljasti. ja t瓣m瓣 nainen oli aiemmin toiminut my繹s kunnanjohtajana. T瓣m瓣 kaikki p瓣tee nyt my繹s kirjastonjohtajaan, hiljaa on ollut sen j瓣lkeen kun pyysin hallintojohtajalta kirjallista selvityst瓣, yks konkretia on vaan ett瓣 kirjastoon on nyt lis瓣tty tallentavia valvontakameroita.

  eilen sitten viel瓣 mies, joka oli tuolloin kotipalveluohjaaja- yl瓣kerranmuija -aikaan is瓣nn繹itsij瓣mme, tervehti eilen kaupungilla minua ensin.

  瓣瓣nist瓣 h瓣iriintyminen.. sekin on sit瓣 hsp-t瓣?

  t瓣瓣 hsp, onko se sairaus? mulla on vanhoja dokumentteja joissa diagnosoidaan ett瓣 minulla on m瓣瓣rittelem瓣t繹n persoonallisuush瓣iri繹 .. nyt sitten pohtii Elaine Aroniin tutustuttua ett瓣 onko erityisherkkyys persoonallisuush瓣iri繹?

  Like

 7. Hei Survister!

  Sit瓣 min瓣kin olen pohtinut, ett瓣 onko se erityisherkkyys persoonallisuush瓣iri繹… vai olisiko se ihan sellaista perinn繹llist瓣kin. Mun is瓣ni suku on oikein tunnettua siit瓣, etteiv瓣t he sied瓣 kovia 瓣瓣ni瓣. Esimerkkein瓣 kerrottakoon, ett瓣 aikoinaan -mun ollessani rokkia kuunteleva nuori- is瓣ni k瓣vi aina pienent瓣m瓣ss瓣 tavallista putki- tai matkaradiota, jos min瓣 kuuntelin biisej瓣 liian isolla volyymilla. H瓣n meni nukkumaan illalla hyviss瓣 ajoin, ja jos min瓣 ja muut j瓣瓣tiin katselemaan telkkua, niin h瓣n k瓣vi v瓣瓣nt瓣m瓣ss瓣 sen l瓣hes 瓣瓣nett繹m瓣lle, jotta sai nukuttua.

  itini suku on sitten erilaista. He eiv瓣t k瓣rsi kovista 瓣瓣nist瓣 mitenk瓣瓣n, voisi sanoa, ett瓣 p瓣invastoin. Se on aivan hirve瓣 meteli, kun 瓣itini kokoontuu sisarineen “rupattelemaan” isohkoilla 瓣瓣nill瓣瓣n.
  iti kaipaa aina -viel瓣 vanhanakin- seuraa ymp瓣rilleen, mutta is瓣ni viihtyy omissa oloissaan, kuten on aina viihtynyt. Ukkoni on siin瓣 asiassa appiukkonsa kaltainen, mutta muita eroavuuksia heiss瓣 kyll瓣 on. Min瓣 lienen silleen is瓣ni luontoinen, kun viihdyn (liiankin) hyvin t瓣瓣ll瓣 kotosalla.

  Mun “vappuohjelmani” varmistui eilen elikk瓣 vanhempani ja veljeni tulevat meille ja me k瓣yd瓣瓣n katsomassa l瓣hikaupungin hulinaa. Kyll瓣 kai siell瓣 yhdess瓣 puistossa pidet瓣瓣n jotain poliittisia puheitakin perinteiseen tapaan. Sitten me k瓣yd瓣瓣n toisella, perheellisell瓣 veljell瓣ni kyl瓣ss瓣.

  Sit瓣 ollaan taas perjantaissa ja viikonloppu on edess瓣 – monille piiitk瓣 viikonloppu kaikkine “hauskanpitoineen”… :D… kun se vappu osuu nyt maanantaille.

  Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa sinulle ja viihtyis瓣瓣 viikonloppuakin! toivottelee Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   nyt se myrskyn lykk瓣s,

   aamulla poistuin pikavauhtia kirjastosta syyst瓣 ett瓣.., menin kauppakeskukseen, siell瓣 oli unicefin lipasker瓣ys, ker瓣瓣j瓣n瓣 nainen joka oli silloin kotipalveluohjjaajakahnauksen aikaan t繹iss瓣 sek瓣 kaupungin ett瓣 terveysorganisaation johtoryhmiss瓣, nainen ilmiselv瓣sti h瓣tk瓣hti minua, aiemmin talvella kertoi olevansa el瓣kkeell瓣 eik瓣 tunne minun tapaustani,,k瓣vin kotona sellaisella fiiliksell瓣 ett瓣 nyt alkoi mun vapun juontiputki, sitt ker瓣sin kaikki hiluni ja palasin sinne kauppakeskukseen pudottaan kolikkoni sen naisen lippaaseen mutt siell瓣 oli jo uudet ker瓣瓣j瓣t.
   sitt kirjakaupassa n瓣in sellaisen kuin Elaine Aron, erityisherk瓣n ihmisen harjoituskirja.

   syyst瓣 ett瓣..myrskyn lykk瓣s… kerroin 瓣sken kirjastovirkailijoille ett瓣 menen hallintojohtajan luo ens viikolla kertoon mit瓣 t瓣n瓣瓣n tapahtui ja miten sen koin, nuori kirjastovirkailija nainen antoi minulle hyv瓣n neuvon ett瓣 mene antamaan palautteesi ensi viikolla kirjaston hierarkian yl瓣puolella olevalle johtajalle, mutta en min瓣 uskalla h瓣nen luokseen menn瓣 kun h瓣n on nainen…

   minun pit瓣isi ostaa se macbook air jolloin voisin olla kotona nelj瓣n sein瓣n sis瓣ll瓣 mutta netin kautta olisin kuitenkin yhteydess瓣 ymp瓣r繹iv瓣瓣n maailmaan.

   min瓣 oon sotkenut ny vappufiilikseni niin pahoin ett瓣 poistun kaupungista enk瓣 kuitenkaan mee alkon kautta

   ensi viikkoon

   Like

 8. hilpe瓣瓣 vappua sinulle lulu,

  kerran m瓣 kuulin eteiseeni kun naapurint瓣ti supatti porrask瓣yt瓣v瓣ss瓣 talossa asuvalle vuokralaiselle ett瓣 min瓣 kuulen 瓣瓣ni瓣 ….. no sittenp瓣 sit瓣 my繹hemmin koko kortteli sai kuulla kun t瓣ti parvekkeellaan h繹yrysi.

  torilla oon ahertanut sen verran ett瓣 saanut huehuelta ja backstagelta vastauksia, toinen kirjoitti ihme h繹p繹tt瓣j瓣… ja toinen kirjoitti ihme s繹ss繹tt瓣j瓣… ihme samanlaista teksti瓣…

  m瓣 her瓣sin t瓣n瓣kin aamuna puolikuudelta joten varmaan v瓣s瓣hd瓣n vappuaattonakin jo yhdeks瓣n aikaan, huomenna vappuaattona vois vaikka k瓣yd瓣 brunssilla, sen verran viileet瓣 ett瓣 tuskin sit瓣 viihteelle illalla.

  eilen on Amerikasta k瓣yty blogia lukemassa, sen seurauksena blogin visitors-k瓣vij瓣m瓣瓣r瓣 nousi lukemaan 400.

  Like

 9. Hei Survister!

  Onpa hienoa, ett瓣 sielt瓣 Amerikasta on k瓣yty lukemassa t瓣t瓣 blogia ja se n瓣kyy sitten siin瓣 visitorsk瓣vij瓣m瓣瓣r瓣ss瓣.

  Ehk瓣 sinun olisi jo aika hankkia se oma tietsikka, niin sinun ei tarvitsisi menn瓣 en瓣瓣 sinne kirjaston koneelle. Mutta harkitse asiaa…

  Sin瓣 kerroit l瓣htev瓣si kotoasi muualle Vapun viettoon, mutta jos voit kuitenkin lukea blogisi kommentteja siell瓣kin, miss瓣 nyt olet, niin min瓣 toivottelen t瓣瓣lt瓣 sinulle yst瓣v瓣ni Survister…

  Terveisin Lulu Marlene

  Like

  1. hei,

   terapeutti otti yhteytt瓣 vo-ajansiirron merkeiss瓣, kerroin h瓣nelle puhelimessa ett瓣 mulla taas ollut projekti kaupungin yhden viranhaltijan kanssa kun h瓣n alkoi sanelemaan ett瓣 uhkailenko min瓣 ja mene ammattiauttajalle ja ett瓣 en mennyt ammattiauttajalle vaan hallintojohtajan luo,, terapeutin vastaus t瓣h瓣n sis瓣lsi ajatuksen ett瓣 sin瓣 alat oppia kommunikaatiohallintaa..

   elikk瓣 nyt ollaan t瓣llaisessa pisteess瓣 kun j瓣瓣r瓣p瓣inen vastarannankiiski on sit瓣 mielt瓣 ett瓣 kunnalliseen demokratiaan kuuluu asioitten ja toimintojen kyseenalaistaminen palautteen muodossa.

   t瓣m瓣 on 300:s kommenttini t瓣h瓣n blogiin.

   Like

 10. hei,
  vappu meni, ei soinut k瓣nnykk瓣 eik瓣 netti py繹rinyt.

  taas iski se tunne ett瓣 kun sais korpeen paeta.

  tein taas linnunp繹ntt繹j瓣, peltosirkun bongasin.

  saunoin kolmena iltana ja j瓣瓣vesittelin, flunssaa pukkaa

  saattoi se icemonkey3 sielt瓣 Oregonista vilkaista..

  ennen t瓣nne blogiintuloa ehdin jo kaupungille mailia l瓣hett瓣瓣…

  Like

 11. Hei Survister!

  Sinulla on ollutkin mukava vappu siell瓣 korvessa. Min瓣 huomasin jo ilfoorumiaikana sen, ett瓣 sin瓣 viihtyisit paremmin siell瓣 “luonnon helmassa” kuin kaupungissa. Me molemmat ollaan synnytty maaseudulla eik瓣 se kaipuu luontoon l瓣hde koskaan meij瓣n mielist瓣mme ja syd瓣mist瓣mme. Tavallaan min瓣 asun l瓣pi vuoden niinku maalla, kun t瓣m瓣 talo on niin kaukana kuitenkin tuosta l瓣hikaupungista, silleen esikaupunkialueella.

  Sin瓣 n瓣it siell瓣 monia lintulajeja; mun piti k瓣yd瓣 ihan katsomassa googlesta, ett瓣 mink瓣 n瓣k繹inen lintu se peltosirkku onkaan… Se n瓣ytt瓣瓣 olevan muuttolintu, jonka kanta on romahtanut viime vuosina, joten sen voi laskea kuuluvan niihin harvinaisempiin lintuihin t瓣瓣ll瓣 Suomessa.
  Min瓣 ajattelin k瓣yd瓣 t瓣ll瓣 viikolla bongaamassa meren rannalla, ett瓣 mit瓣 kaikkia kev瓣瓣n merkkej瓣 siell瓣 n瓣kyy. Nuo rajanaapurit meteleineen karkoittaa linnut t瓣瓣lt瓣 talomme pihalta.

  Saitko sin瓣 kylm瓣瓣 siell瓣 saunoessasi, kun sinulle flunssaa pukkaa…? Vai onko sinulla allergiaa…?
  Kyll瓣h瓣n sit瓣 siitep繹ly瓣 on jo ilmassa ja ainakin koivuallergikot alkaa oireilemaan jo nyt.

  Tytt瓣reni l瓣hti t瓣n瓣瓣n jonkun kurssiporukan mukana Italiaan ja min瓣 pelk瓣sin heti ensimm瓣isen瓣 sit瓣, ett瓣 p瓣瓣sev瓣tk繹 he turvallisesti perille, kun he matkustivat sinne jollakin halpalentoyhti繹n koneella. Kyll瓣 kai h瓣n on jo perille p瓣瓣syt ja min瓣 t瓣ss瓣 odottelen parhaillaan tekstiviesti瓣 k瓣nnykk瓣瓣n. Seuraava huolenaiheeni on sitten se, ett瓣 miten h瓣n allergisena selvi瓣瓣 siell瓣 kuumassa ilmanalassa… H瓣n on nyt ensimm瓣ist瓣 kertaa matkalla noin l瓣mpim瓣ss瓣 maassa.

  Mik瓣h瓣n ihme sit瓣 iltisaikaista yst瓣v瓣瓣mme (GG) oikein “riivaa”…? H瓣n k瓣vi tekem瓣ss瓣 torikahvilassa vappuiltana sellaisen “yll瓣tyshy繹kk瓣yksen”. Jotain ik瓣v瓣瓣 h瓣nelle on t瓣ytynyt tapahtua puolentoista vuoden aikana… Sen hy繹kk瓣yksen j瓣lkeen h瓣n poistui koko foorumilta, mutta tulee takaisin varmasti taas uudella nikill瓣. Tuo GG oli jo h瓣nen kolmas nikkins瓣 torikahvilassa…

  Sinulla on t瓣瓣ll瓣 blogissa siis 300 kommenttia… Montakohan on Lulu Marlenella…?

  Hyv瓣瓣 kev瓣isen keskiviikkop瓣iv瓣n jatkoa sinulle! Terveisin Lulu

  Like

 12. Hei lulu,

  333 lukemasi on

  meill瓣 taitaa olla erilainen n瓣kemys siit瓣 kuka GG on, mutta ei siit瓣 sen enmp瓣瓣.
  mulla on vanhetessa kylm瓣nsietokyky alentunut, peffi on 500, eilen olin l瓣hes koko p瓣iv瓣n ulkona niin kuin vappunakin eik瓣 t瓣ss瓣 nyt ole flunssavaivatkaan kun vain pikkaisen itest瓣瓣n ilmoittaneet.

  nyt mulla on jo kivitaskukin n瓣hty t瓣lle kev瓣瓣lle. vein aamulenkill瓣 taas yhden p繹nt繹n kaupungin puistoon. sinitiainen valloittanut p繹nt繹n jonka vein aiemmin.

  nyt minulta on jo kaksi palautetta l瓣htenyt kaupungille eik瓣 ne koske kirjastoa.

  Like

 13. Toiveikasta torstaita, Survister!

  T瓣m瓣 on sitten mun 334. kommenttini t瓣nne. Aika paljon min瓣 olenkin t瓣nne “h繹p繹tellyt” – mutta tied瓣th瓣n sin瓣 meid瓣t naiset… ja min瓣 en kuulu edes oman sukuni pahimpiin “puhekoneisiin”. Miehet yleens瓣 h瓣ipyy kes瓣ll瓣 ulos ja talvella toiseen huoneeseen, kun 瓣itini ja h瓣nen sisarensa p瓣瓣sev瓣t niiss瓣 puheissaan kunnolla “vauhtiin”. Min瓣 itse kuuntelen ja h瓣mm瓣stelen, toivoen heid瓣n muistavan hengitt瓣瓣kin sen “puhetulvansa” v瓣lill瓣.

  No min瓣 yhdistin sen GG:n siihen entiseen iltistuttuumme ensinn瓣kin h瓣nen lauserakenteittensa perusteella, ja toiseksi niitten muutamien asioitten, joita h瓣n kertoi silloin, kun me viesteilimme l瓣hes p瓣ivitt瓣in siell瓣 “ihmissuhdeosiolla”. Muun muassa saksalainen m繹kkinaapuri, korujen varastaminen kodista jne… Mutta vappuillan pottuilun perusteella sit瓣 GG:t瓣 olisi voinut ajatella jopa… hellehiksi!
  No olipa h瓣n kuka oli, niin poistunut h瓣n on torikahvilasta ainakin toistaiseksi.

  Eik繹s tuo sinun pef-lukemasi ole aika hyv瓣…? Min瓣 en edes tied瓣, ett瓣 mik瓣 se mun lukemani olisi, mutta p瓣瓣tellen siit瓣, ett瓣 heng瓣styn helposti, niin se on varmaan aika huono.

  Tytt瓣reni laittoi tekstiviestin illalla, jossa h瓣n kertoi p瓣瓣sseens瓣 perille sinne Italiaan.
  Min瓣 yrit瓣n ajatella nyt silleen, ett瓣 h瓣n saa vapaasti matkustella t瓣n瓣 p瓣iv瓣n瓣 ja mahdollisen perheen ja lasten aika tulee h瓣nelle ja miehelleen sitten my繹hemmin.

  T瓣瓣ll瓣 paistaa aurinko l瓣mpim瓣sti sulatellen viimeisi瓣 lumikasoja varjopaikoissa, mutta… kev瓣isen tunnelman ulkona pilaa todella kylm瓣 tuuli. T瓣st瓣 saattaa tulla kaikenkaikkiaan kylm瓣 kev瓣t, mik瓣 on kyll瓣 “tuttua ja koettua” aikaisemminkin t瓣瓣ll瓣 rannikolla.

  Hyv瓣瓣 vointia ja mukavaa p瓣iv瓣njatkoa sinulle toivotellen Lulu

  Like

  1. hei lulu,

   t瓣n瓣瓣n n瓣ytt瓣is l瓣mp繹瓣 riitt瓣v瓣n, aamulla lenkkeiln jo ennen seitsem瓣瓣, sinitiainen valloittanut yhden puistop繹ntt繹ni, pihassamme vastaavasti sinitiaiskoiras hakkaa niitten surullisenkuuluisien p繹ntt繹jen aukkoja isommiksi ett瓣 sis瓣瓣n mahtuisi. kanahaukka k瓣vi katsastamassa torin pulupopulaation. sitt mulle tapahtu.., siin瓣 kyll瓣’ v*ttuprkleet lenteli mutt onneksi kukaan ei ollut kuulemassa.

   valmistin bataattifenkoliperunasilakkalaatikkoa lounaaksi.

   sitten soitin yhdelle virkanaiselle hallintojohtajan alapuolella, h瓣n lupasi selvitt瓣瓣 miss瓣 vaiheessa hallintojohtajan kautta pyyt瓣m瓣ni kirjallinen selvitys on t瓣ll瓣 hetkell瓣. Sanoin naiselle ett瓣 kunnallinen demokratia on my繹s sit瓣 ett瓣 kuntalaisten mielipiteit瓣 kuunnellaan.

   Sitten kun min瓣 viel lauantaina naisvirkailijalle ett onko kirjastossa jo Elaine Aronin erityisherk瓣n ihmisen harjoitusopas ja kun ei ollut se pantiin tilaukseen ja virkailija sanoi ett olihan t瓣ss瓣 keskustelussamme jotain positiivistakin. Ett vaikeuksien kautta voittoon kun positiivisuutta n瓣kyy siin瓣kin ett瓣 minulla on nyt toimiva keskusteluyhteys sek瓣 kaupunginvaltuuston ett瓣 -hallituksen uusiin puheenjohtajiin ja lautakunnatkin saa uudet j瓣senet.

   min瓣 oon koko ajan aatellut ett瓣 GG on lica ihan siit瓣 ett瓣 ett瓣 licaisia kommentteja on lennellyt p瓣瓣lleni kun olen gg:t瓣 sparrannut.

   anna tytt瓣rellesi tilaa maailmann瓣kemiseen, siit瓣 vaan viisastuu.

   nyt tuli ihan facebook-tyylist瓣 p瓣ivityst瓣..

   Like

 14. Hei Survister!

  Kiitos vastauksestasi! Aika l瓣mmint瓣 on t瓣瓣ll瓣kin, mittari n瓣ytt瓣瓣 t瓣ll瓣 hetkell瓣 varjossa +14.6 astetta. Mutta viikonlopuksi s瓣瓣t vissiin taas viilenee… ainakin t瓣nne on sellaisia ennusteita luvattu.

  Siell瓣p瓣in n瓣ytt瓣瓣 olevan niit瓣 sinitiaisia runsaasti “liikkeell瓣”, t瓣瓣ll瓣p瓣in se lintukanta on niin v瓣h瓣inen. Joku tai jotkut linnut 瓣瓣nteliv瓣t viime y繹n瓣 puoleny繹n j瓣lkeen, olisiko ne olleet jotain rastaita…? Se on yksi kev瓣瓣n merkki tuo lintujen y繹ll瓣 pime瓣n aikaan visertelykin.

  Se sinun valmistamasi silakkalaatikko oli varmasti hyv瓣瓣… nam! Min瓣 ruukaan laittaa vain perunoita, silakoita, sipulia ja munamaidon siihen laatikkoruokaan, mutta taidanpa matkia sinua seuraavalla kerralla ja laittaa nuita muitakin juureksia mukaan. Fenkoli on minulle oudompi, mutta bataattia olen sy繹nyt ja todennut sen hyv瓣nmakuiseksi. Kiitos sinulle uudesta ruokavinkist瓣!

  Tietysti kuntalaisten mielipiteit瓣 t瓣ytyy kuunnella, sit瓣 vartenhan ne virkamiehet ja -naiset on valittu niihin virkoihinsa. Min瓣 luulen, ett瓣 joittenkin akkojen on vaikeampi k瓣sitt瓣瓣 sit瓣…
  Se on kyll瓣 hyv瓣 ja positiivinen asia, ett瓣 sinulla on nyt toimiva keskusteluyhteys niihin uusiin puheenjohtajiin.
  Tuo Elaine Aronin erityisherk瓣n ihmisen harjoitusopas saattaisi sopia minunkin luettavaksi.

  Niin, kyll瓣 se GG saattoi olla Licakin, vaikka min瓣 olen ep瓣illyt h瓣neksi sit瓣 Ville Kexi瓣 vai mik瓣 se olikaan. Ilfoorumin V瓣in瓣m繹inen taisi piipahtaa vapun tienoilla torikahvilassa toisella nimimerkill瓣. Muutamat viestit olivat er瓣瓣ss瓣 Pistaasin ketjussa niin h瓣nen “k瓣sialallaan” kirjoitettuja…

  Tytt瓣reni harmitteli pikkutytt繹n瓣 usein sit瓣, kun me k瓣ytiin niin harvoin miss瓣瓣n matkoilla kes瓣isink瓣瓣n. Min瓣 olenkin sanonut h瓣nelle, ett瓣 nyt h瓣n saa matkustaa senkin edest瓣. Laskin kerran, ett瓣 t瓣m瓣 Italian matka on h瓣nelle jo ainakin kymmenes ulkomaanmatka. H瓣n mm. k瓣vi miehens瓣 kanssa h瓣瓣matkalla Pariisissa. Arvaas mit瓣? Min瓣 en ole k瓣ynyt h瓣瓣matkalla viel瓣k瓣瓣n… siihen aikaan 80-luvulla se h瓣瓣matkailu ei ollut viel瓣 niinku “muodissa”. No kyll瓣 kai ne rikkaimmat ja romanttisimmat pariskunnat “h瓣瓣matkaili” jo silloinkin.

  Jokos sin瓣 olet liittynyt Facebookiin…? Min瓣 en ole enk瓣 mene. K瓣yn kyll瓣 ukon facebookin kautta silloin t瓣ll繹in lukaisemassa, ett瓣 mit瓣 sukulaisille ja tutuille kuuluu…

  Hyv瓣瓣 p瓣iv瓣njatkoa ja viihtyis瓣瓣 viikonloppua sinulle! toivottelee Lulu

  Like

 15. R I P Avicii

  https://yle.fi/uutiset/3-10180312

  Aviciin perhe julkaisi tiedotteen: “H瓣n ei jaksanut en瓣瓣”
  Konemusiikkit瓣hden vanhempien mukaan Avicii kamppaili el瓣m瓣瓣n ja onnellisuuteen liittyvien ajatusten kanssa.

  26.4.2018 klo 21:08
  Avicii ( Tim Bergling)
  Avicii ( Tim Bergling) esiintym瓣ss瓣 Balaton Sound- festivaalilla Unkarissa 2013.Balazs Mohai / EPA
  787
  Omanissa viime perjantaina ruotsalaisen elektronisen tanssimusiikin supert瓣hden Aviciin eli Tim Berglingin perhe on julkaissut (SVT), jossa he kertovat Aviciin kuolemasta.

  Aviciin vanhemmat Anki Lid矇n ja Klas Bergling kirjoittavat, ett瓣 maailmankuulu muusikko ei kest瓣nyt enemp瓣瓣.

  Rakas Timimme oli etsij瓣, hauras taiteellinen sielu, joka etsi vastauksia olemassoloon liittyviin kysymyksiin. H瓣n oli ylisuorittava perfektionisti, joka matkusti ja ty繹skenteli kovassa tahdissa, mik瓣 johti 瓣瓣rimm瓣iseen stressiin, vanhemmat kuvailevat kirjeess瓣瓣n.

  Vanhemmat kertovat, ett瓣 kun heid瓣n poikansa lopetti keikkailun, h瓣n halusi l繹yt瓣瓣 tasapainon el瓣m瓣ss瓣 ollakseen onnellinen ja voidakseen tehd瓣 sit瓣, mit瓣 h瓣n rakasti eniten eli musiikkia.

  H瓣n kamppaili ajatusten kanssa, jotka liittyiv瓣t tarkoitukseen, el瓣m瓣瓣n ja onnellisuuteen. H瓣n ei jaksanut en瓣瓣. H瓣n halusi l繹yt瓣瓣 rauhan.

  Tim ei sopinut osaksi koneistoa, johon h瓣n p瓣瓣tyi. H瓣n oli herkk瓣 poika, joka rakasti fanejaan mutta v瓣ltteli parrasvaloissa olemista.

  Lid矇n ja Bergling p瓣瓣ttiv瓣t kirjeens瓣 kertomalla, ett瓣 Aviciin musiikki pit瓣瓣 h瓣nen muistonsa elossa.

  Rakastamme sinua, he kirjoittivat.

  Avicii oli kuollessaan 28-vuotias. H瓣n k瓣rsi terveys- ja p瓣ihdeongelmista. Omanin poliisin mukaan h瓣nen kuolemaansa ei liittynyt rikosta.

  Lue my繹s:

  Like

 16. Greate article. Keep posting such kind of information on your page.

  Im really impressed by your blog.
  Hello there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and individually recommend to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this website.

  Like

 17. Thanks to You, Male body outline, for your kind stimulation for my personal agenda, I織ve been struggled all my life with this kind of trauma, and this spring finally bursted it public, even at the jehowan stand at local square.

  Many times thought the meaning of life and what worth to go on with it. Found the HSP recenttly, not thought it as a destiny of my life, that’s why I added Avicii video on this post, the reality men arent’ strong when they face realities on their own lives, now speculations go around avicii committed suicide.

  Like

 18. My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I
  might as well check things out. I like what I see
  so now i’m following you. Look forward to looking into your web
  page repeatedly.

  Like

 19. Hello! I realize this is somewhat off-topic but I had to ask.
  Does building a well-established website such as yours require a
  large amount of work? I am completely new to running a blog but I
  do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

  Like

 20. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and
  wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed and
  I hope you write again very soon!

  Like

 21. Hello would you mind letting me know which webhost you’re
  using? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must
  say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet
  hosting provider at a fair price? Cheers, I appreciate it!

  Like

 22. This is the right web site for anyone who wants to understand this topic.

  You understand so much its almost tough to argue with you (not
  that I really will need to劣aHa). You certainly put a brand new spin on a subject that’s been discussed for many
  years. Great stuff, just great!

  Like

 23. As I website possessor I believe the content matter here is rattling excellent , appreciate it for your efforts.
  You should keep it up forever! Good Luck.

  Like

Comments are closed.